И черногорците се бунтуват тайно срещу вековното руско робство

Постколониалното националноосвободително движение на Балканите срещу вековния руски поробител набира сила.

Както подобава на съпротивата срещу поробителите, чиито слуги са на власт, тази битка все още е нелегална.

В България арестуват и разкарват по участъци патриотите, заловени по указание на Русия да изписват върху съветски окупационен символ истината, че окупаторите са окупатори. Задава се съдебен процес през януари 2015 г. срещу тези патриоти и никакви парламентарно представени “патриоти” не се виждат на хоризонта да се възмутят от този позорен атрибут на постколониалната ни зависимост.

България все пак е “пощадена” от руското имперско презрение, оприличаващо нашата страна на троянски кон на Русия в Европа.

Черна гора е обявена от руските господари направо за маймуна.

В Черна гора нелегалната съпротива се бори по свой начин, но е показателно,че тя също се крие.Засега.

В Черна гора се появиха плакати срещу руския ботуш

Дневник

View image on Twitter
В Черна гора се появи рекламни табла с антируски плакати, подписани от “черногорски патриоти”, което предизвика официален дипломатически протест, съобщи “Ройтерс”.В началото на ноември са започнали да се появяват плакати, на които пише “По-добре с банан ръката, отколкото с руски ботуш на шията”. Има и такива с цитат от Милован Джилас, че “руснаците никога не са били приятели на черногорците, за тях ние винаги сме били разменна монета”.

Плакатът с ботуша е по повод коментар от 2013г. на руския посланик в Белград Александър Чепурин. Той си позволи да сравнява Черна гора с маймуна, “надяваща се да получи банан” заради стремежа си да се интегрира с НАТО.

Първоначално на рекламните табла стоеше и емблемата на НАТО но след това тя бе отстранена.
Във външното министерство в Подгорица казват, че не знаят кой стои зад кампанията.

На 19 ноември посолството на Русия е връчило протестна нота, а от външното министерство казват, че надписите са “абсолютно неприемливи” и по никакъв начин не отразяват държавната политика на Черна гора.
От години руски граждани и компании контролират значителна част от черногорската икономика и пазар за имоти.

2 мнения за “И черногорците се бунтуват тайно срещу вековното руско робство”

  1. Русия няма кой да заблуди с протестните си ноти. Действията й, агресията й, анексията на Крим и източните украински територии, анексията на земите в Грузия – всичко това ясно показва фашистката същност на руския дребосък Путин. Пропагандните празнословия за мир са само за вътрешна употреба.
    Но има светлина – барела петрол вече е по 75 шатски долара!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.