Цветанов маже, а Станишев лъже за шистовия блицкриг на Путин в България

ФТ: Антишистовите протести в България – организирани от Русия
 01/12/2014
Една седмица на протести на защитници на околната среда през януари 2012 година бе достатъчна, за да накара премиера Бойко Борисов да смекчи позицията си и да отмени лиценза за американската енергийна компания Шеврон (Chevron) да търси шистов газ в района, където в тази балканска страна се отглежда жито, пише лондонският “Файненшъл таймс”.

Когато друга протестна вълна, предизвикана от силното поскъпване на електричеството и горивата 13 месеца по-късно свали десноцентристкото правителство на г-н Борисов, изглеждаше сякаш в най-бедната страната в ЕС вече се е родило гражданско общество, пише вестникът в електронното си издание.

При все това някои в София мислят, че руска ръка е помогнала за подбуждането на протестите, преследвайки свои цели. Те посочват връзки на Кремъл с местни групи, които подкрепят материално демонстрантите и финансират медийна антишистова кампания.

Целта, според тях, е била да бъде наказано проевропейското правителство на Борисов за това, че води политика, която може да намали зависимостта на България от руската енергия, допълва британското икономическо издание.

“Ние трябва да помним антишистовите протести и другите организирани акции срещу правителството на Бойко Борисов. Това бе добре планиран сценарий, създаден от местни корпоративни, олигархични и икономически интереси, свързани с Русия”, каза Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър, който е доверен човек на Борисов.

Изданието припомня изказване на германския канцлер Ангела Меркел на неотдавнашната среща на високо равнище на Г-20 в Австралия, в което тя предупреди, че амбициите на Кремъл са се разпрострели извън Украйна, обхващайки уязвими страни в Югоизточна Европа.

“Подходът на Москва е ясен: те (руснаците) искат да направят така, че България да стане ненадежден партньор на ЕС и НАТО”, казва Илиян Василев, управляващ партньор на софийската консултантска компания по анализи на проектни и стратегически рискове Иноватив енерджи солюшънс (Innovative Energy Solutions) и бивш посланик на България в Москва.

Сергей Станишев, бивш премиер на България, отхвърли предположенията, че протестите са всичко друго, но не и легитимни и предизвикани от бързането на правителството на Борисов да одобри шестовите сондажи без първо да бъдат гарантирани стандартите за опазване на здравето и сигурността.

“Много наши млади и регионални активисти участваха в протестите със собствените си имена и лица. При все това моята партия никога не е била водеща или ръководна сила в това масово гражданско движение”, посочи Станишев в електронно писмо до “Файненшъл таймс”.

Поне двама бивши съветници на българското правителство вярват, че крайно лявата партия Атака е получавала финансови средства чрез софийския клон на Русский мир – фонд, основан от руския президент Владимир Путин. Депутатката на Атака Миглена Александрова отрича това.

Лидерът на Атака Волен Сидеров е толкова проруски настроен, че избра да започне предизборната си кампания за депутати в Европейския  парламент тази година не в София, а в Москва, отбелязва британското издание. Kafene.net

 

Не очаквам „тиквен медал” за това, че съм „познал”, но виждам днес в статията на Файненшъл таймс закъсняло признание на Цветанов за руската връзка в т.н. „антишистова революция”, на която ГЕРБ и лично Борисов се поддадоха толкова демонстративно лесно, бързо и категорично, че няма как да оборят впечатлението за услужливост по отношение на руския приоритет да държи България в подчинено положение.

 

Днес тази очевидност, на която отделих главата „Руският шистов блицкриг срещу България” в книгата си „Течна дружба 2”, за първи път се признава пред света от Цветан Цветанов, т.е. от Борисов. Вероятно ще дойде ред и на българчетата да чуят това откровение от някоя местна трибуна, но дали някога Борисов ще ни каже истината как пристана на Путин през онзи януари 2012 г., когато ни лъжеше, че много се бил стреснал от едноседмичната „антишистова революция”?

 

Това беше чисто национално предателство, за което все някога ще му бъде потърсена сметка.

 

Другият голям лъжец в тази надпревара, както се вижда от статията на британския вестник, е Станишев. Партията му не била ръководна сила в антишистовите протести. Нима? Колко представителен беше за партията на Станишев през лятото на 2011 година бившият му външен министър Калфин, издигнат от същата партия като кандидат за президент тогава? Питам, защото Калфин даде първите пропагандни топовни изстрели срещу американците, които искали да дупчат снагата на родината и този лай(т)мотив беше изведен като основен негов приоритет в предизборната президентска кампания на БСП.

 

Лошото е, че не само на лъжата краката са къси, но и паметта ни е тук е систематично скъсявана от наплашените, опитомените, примирените и покварените от дългогодишното треперене за собствената кожица и заплатка български медии, които не желаят да копнат малко по-дълбочко в миналото, за да не бликне някоя шистофренична истина случайно и да ни залее с прозрението що за „симбиоз” в лъготенето дефилира пред очите ни безнаказано и сред управляващите, и сред нихната опозиция.

 

 

21 мнения за “Цветанов маже, а Станишев лъже за шистовия блицкриг на Путин в България”

 1. Един прост факт. Съседна Румъния 80% от потреблението на газ е собствени находища и само 20% зависят от внос. При нас дори не е обратното – над 90% зависим от руския газ.

 2. Файненшъл Таймс: Руснаците се радват на добър живот в България

  Като причини се посочват леснодостъпните за престой, както и навлизането на руски бизнеси

  Руснаците се радват на добър живот в България. Все повече от тях се сдобиват със свой втори имот в черноморската страна, пише “Файненшъл Таймс”.

  Страната ни се е превърнала в популярна дестинация за покупка на недвижими имоти от средната класа. Близо 400 000 руснаци имат апартаменти или къщи в страната. Увеличава се броят на тези, които идват не само за почивка през лятото или зимата, а за да останат през цялата година. Някои руснаци даже управляват своя бизнес в Москва от България. Това става ясно от проучване на изданието.

  “Тук руснаците са добре дошли”, казва Елена Ахмеданова, студентка по журналистика в Московския университет, която се готви за изпитите си в къщата на родителите си край Несебър на брега на Черно море. Не липсват и руснаци в пенсионна възраст.

  “Руски строителни компании, туристически агенции и супермаркети си намериха тук пазарни ниши”. За активното руско присъствие в страната спомагат и леснодостъпните разрешителни за престой”, това споделя Михаил Чобанов, който е изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти.

 3. Точно! Цветанушка може да е гьон, и е, обаче има характер. Или поне смелост да погледне истината в очите. Онова л…о, обаче, Тиквоний е толкова гнусно страхливо, достойно единствено за презрение. За по-голямо презрение дори от руските агенти Таско Ерменков и Явор Куюмджиев, които макар да не принават подлостта и предателството си към България, поне застават с лицето си зад това предателство и тази подлост.

 4. Само силен жест в полза на щистовите проучвания може да даде крайна индулгенция на ББ и ЦвЦв за всички други техни поразии. Вече сме пред съдбоносния избор да се сринем в статута на балканска Беларус с еврофинтифлюшка на ГКПП-тата и НАТОвска звездичка по баджовете на аскера,командван от сесесерски по манталитет фуражки, или реална геополитическа държава от евроантлантическата общност. Вижте, онзи ден в Прага се състоя демонстрация против рубладжията социалист Земан под лозунга “НЕ ИСКАМЕ ДА БЪДЕМ РУСКА КОЛОНИЯ!” ТОВА- В ПРАГА! Я пак- В П Р А Г А! Изводите-за нас, само че страх ни хваща!
  За mid
  Трябват наистина твърди мерки, които да прогонят руската напаст от страната ни. Но те трябва да бъдат обосновани пред обществото и осъществени от твърди лидери. Убеден съм, че блокадата на Шенген за нас е наложена главно заради руските тумби перачи и “собственици”. Кой държавен фактор го е казвал обаче?

 5. Към MID:
  Достатъчно е само въпросните 400000 собственици и семействата им да заменят разрешителното за престой с гражданство, респ. – право да гласуват и … не ни трябват “зелени човечета”!
  А сме се загрижили за “ислямизацията”!
  Когато “пребиваващите за почивка през лятото и зимата” започнат масово “да остават през цялата година” и надхвърлят милион и половина ще завърши путинизацията, а Кремъл ще има своето основание да се погрижи за “правата на рускоговорящите”! Може и партия да им спретнат /по подобие на ДПС/. Ще я нарекат примерно КОМИТЕТ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ БЕСАРАБИЯ /К Г Б/. Конституционният ни съд с охота ще я узакони.
  По същото време вече ще може да се “дупчи” в Североизточна България за шистов газ /по руска технология/, тъй като ще се осигури подкрепата на партиите ДПС и КГБ и всички техни симпатизанти, в т.ч. “зелени”, “еко”, “меко” и вся асталная сволач!Ще се установи дори, че фракингът по руския способ е от полза за урожая и превръща питейната вода в минерална и лековита!

 6. Всичко хубаво, руснаците дават пари в България, гонят уж турците, защото и те напират да купуват, само че Българина вече е втора ръка човек. Слуга със 200 евро заплата, колкото да не умре от глад. Законите в Държавата са само за него, бедния гражданин. И земя вече няма. Взеха му я някакви си кооперации за 10-20 лева на декар. След 100 години и Българи няма да има. Сал Мангали , Мюсулмани и Богати Руски Велможи.

 7. След като се порадват на добрия живот в някоя страна, подобно на руснаците в Чехия, те се превръщат в путински зомбита и, противно на собствения си интерес, започвт да се опитват да налагат на тези злощастни в наивността си държави и народи, собствения си начин на устройство на държавата приемник… Путинския..От който начин са избягали..!! Руснаците са бъдещи зелени човечета и трябва да бъдат държани изкъсо.

 8. Има една книга от 2000 г на Валентин Златев и К Денчев – Нефт, газ и геополитика – Каспийския и Балканския геополитически възли
  Авторите на книгата са си поставили за цел да анализират водената “голяма геополитическа игра” около Каспийския и Балканския региони, в която са задействани различни сили – Русия, САЩ, страните износителки – членки на ОПЕК, Турция и новите независими държави.
  Събитията в тези региони са изследвани на фона на глобалните трансформационни процеси, когато става очевидно, че през XXI век притежаването на енергийни ресурси и създаването на транспортни коридори за техния износ ще има много по-голямо значение, отколкото преди 100 години. Накрая, в тази книга е разгледана огромната роля на големите нефтени и газови компании в геополитическите и геоикономическите процеси в Каспийския и Балканския региони, както и в целия свят. Широката панорама включва нещо повече от нефт и газ – това е не толкова икономика, колкото геополитика.
  Та да си дойдем на думата за руските интереси, които елиминират българските на всяка цена.Не само шистовите протести бяха инспирирани от Москва , а и протестите срещу цените на тока също, като се постараха софтуерно да напомпат сметките.Оставката на Боко беше само за продължение на театрото за доброто и лошото правителство, като се даде време на Станишев и Доган , наречени от Барозу директно руски агенти, да прокарат проекта ЮП , с който заробването ни от Русия да стане 100%.

 9. В Mediapool видях снимка на един борец срещу проучванията за алтернативни източници на газ в България. И каква “ерония”! Този дангълак беше най агресивния защитник на МОЧА.

 10. По данни от Ivestor.bg : “Рублата поевтинява с 34% спрямо долара през тази година, превръщайки се вече в най-слабо представящото се парично средство сред 24-те валути от развиващия се свят, следени от Bloomberg. Само през ноември спадът достигна 13 на сто.”

  Ай, ай, ай… и что сейчас будем делать, товарищи?

 11. Да се сърдим на Бойко Борисов че лъже е все едно да се сърдим на магарето, че реве. За бабаита от Банкя лъжата е естествения начин на комуникация. Има ли нещо за което този “титан” на мисълта да не е излъгал?

 12. Trifo, направо да не повярваш. Бай Бойко се натиска натиска да лапне Патока и ахааа да го хване …. Пък според Путин ние не сме им пускали.
  Хаха! Познайте сега кой е Гея… и кой на кого не иска да пусне.

 13. Към Trifo, закъсаха я чекистите. Истината е че не ние им попречихме за потока а те самите. Ще перифразирам една поговорка:
  На калпав КГБ-ист България му пречи!
  А ако ние имахме по достойни политици можеше и да спечелим поне малко доверие от нормалните инвеститори (но не би). Даже гледайте сега как ще се хвърлят да защитават потока (безсрамни подкупени латерни са те, а подкупите стават все по неприкрити като виждаме в случката с ПИБ). И са толкова недалновидни колкото лакоми.
  А Путин и той същия наивник все другите са му виновни че целия свят го изолира. Имам чувството че и руснаците едвам го търпят вече. Последния митинг на медицинските работници събра повече хора отколкото нацисткият събор преди време за повдигане на самочувствието му (или по-скоро по КГБ-иски за преброяване на надеждните). И противно на големите “анализатори” въобще не ми изглежда сплотен руският “елит”. А по скоро им се иска да извикат “Le roi est mort, vive le roi!”.

 14. Честито, отървахме се!

  “Алексей Милер: Връщане към проекта „Южен поток” няма да има

  Москва. Връщане към проекта „Южен поток” няма да има, проектът е закрит, заяви ръководителят на „Газпром” Алексей Милер, предаде РИА Новости.
  „Това е всичко, проектът е закрит”, заяви Милер в отговор на въпрос на журналисти ще има ли някакво окончателно решение по „Южен поток”.
  По-рано президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Русия в сегашните условия не може да продължи с реализирането на проекта „Южен поток”. По неговите думи, Русия не може да започне строителството на морския участък на проекта, докато не получи разрешение от България.”

 15. Г-н Тинков, както не е имало “сталинизация”, така и “путинизация”. Владимир Путин не е нещо изключително, ново о непознато. Не е възможно един човек да управлява сам и да налага сам дадена политика или режим. Той има стотици и хиляди съветньи и приближени, които движат нещата. Това е съсловие, банда, корпорация, която е узурпирала държавата. Нито българите, нито руснаците успяха да се освобдят от комунистическите бандити. Всчко и Путин и неговоте сподвижници лъха на комунизъм.

  Но комунистите знаят как да се оправдават- набелязват един от тях и му лепват името за оправдание. Затова и в България се утвърди този идиотизъм за “Живковизма”. При това, пост фактум. Докато Живков беше на власт никой не знаеше , че е имало ” живковизъм”. Подаде си оставката и изведнъж комунистите откриха, че е имало такъв.
  Политиката и манталитета на днешна Русия са си комунистически, с нищо по-различни до 1991г., когато Съюза умря. Да, но комунистите са гиви и здрави, също като българските.

 16. Стамбо, думата “трябва” няма никаква стойност в практическия живот. От четвърт век ” трябване”, комунистите са недостижими и държавата си е комунистческа, властта също.

  Русия има стратегически цели в България, затова неофициално толерира заселването на руски граждани у нас. Подобно нещо го прави и в Черна Гора.
  Руските власти знаят прекрасно, че българите се топят с всеки изминат ден и няма абсолютно никакъв шанс да започне увеличение на населението. Русия както вече има Кримския полуостров, единствената територия, където може да стъпи един ден е България и нейното крайбрежие. Точно това е стратегията на руснаците. В Турция и Румъния няма как да пробият. Те знаят, че нашия народ е глуповат и държавата е комунистическа, сиреч проруска. За да изпреварят евентуално Турция, те купуват масово недвижимо имущество. Развиват и ще развиват бизнес, особено туризъм и един ден най- после България ще изчезне или ще стане автомомна област в състава на Русия.
  Намяляването на българския етнос е напълно неизбежно и непредотвратимо.
  Българския народ като тип народ е слаб и некачествен. Има разбира се изключения, но те не са фактор в държавата и властта.

 17. Антяга, ти уж си голям спец на комунизъма а пък ето че и ти стана Комуняга!
  Как не те е срам да твърдиш, че Българския народ бил слаб!? Всеки народ си има слабости. Нашата е Русия.
  Не виждаме ние нейната коварна игра. Любим я Братски за Беда! Но ще отрезнее народа. Не е далече това време. Ще отрезнее и ще оздравее. Сега важното е да се спечели битката срещу тези, които наливат олово в нашите обувки. В България не може да се осъществи Синтез около важните за народа и държавата идеи и ценности. Тези, които получиха дебело парче от плътта на народа, искат беззаконност, за да не им се търси сметка. Това са Партийните Тавариши, които разграбиха България с въоръжена подкрепа от Масква. И тъй като те са силните на деня, този Синтез не може да се осъществи в Парламента. Той трябва да стане на друго място. Най-вече в сърцата на Българите. Нямаме Левски да ни Събуди, обесиха го. Нямаме Ботев да ни Запали, убиха го. Няма го Стамболов да ни организира, разсякоха го. Но имаме себе си! А Левски, Ботев и Стамболов и всички наши Прадеди са в нас. Трябва само да ги събудим. Всеки във себе си!

 18. АНТИКОМУНИСТ, абсолютно си се фиксирал в “комунизЪма”! Дали е “случайно”? Едва ли!
  След като нямало капитализъм, социализъм,…., и т.н. -ИЗЪМ, да те питаме всички имало ли е НЯКОГА комунизЪм, за да се “титулуваш” “АНТИкамунист”???
  И да ти подскажа кАмунизъм никога не е имало и НЯМА да има, защото е по-голяма утопия от приказките за лека нощ!
  П.П. Колкото до рАЗЗЗИЯ, спри да я венцехвалиш , като няКОЙ лумпенизиран русофил!
  рАЗЗЗИЯ също има огромен демографски проблем, който предвид огромната и територия може да се окаже и доста по-голям от нашият.
  Освен това рАЗЗЗИЯ е “федерация”, т.е. има огромен брой НЕкривославни, НЕарийски НЕраШистки, НЕроSSистки “граждани”, които съвсем не са се клели във вярност на Кремъл, и които скоро могат да припомнят МНОГОкратно на туПин “прецедентите” в Абхазия, Чечня, Украйна, “Косово”,…. и т.н.
  “Федералният” цартрап туПин, сам си запали фитила на “федерацията” си, дължащо се на КаГеБистката “школовка” през болшевишкият му рай(Х).

 19. Досега смятах антиКомуниста за обикновен червен трол, но от последния му пост личи и че не е българин. Но не това ме изненадва, а безсрамието, с което сее антибългарското си семе точно в най-патриотичния български интернетфорум. антиКомунистКе, от мен да гo знаеш: слаб и некачествен е не българският народ, а гладкият ти мозък.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.