Владимир Грозни закла рожбата си на брега на непрокоп(с)аното трасе на “Южен поток”

Путин Грозни закла свидната си рожба и възкликна като един украински Тарас Булба: „аз съм те родил, аз и ще те убия”. Репин ряпа да яде с неговата картина- Путин нарисува този ужас собственоръчно пред многомилионна телевизионна аудитория.

 

„Поток ма мисълта”, възкликваме обикновено, когато слушаме брътвежи. Днес той определено е южен…

 

Както можеше да се очаква, решението на големия северен господар да отмени „Южен поток”, взето еднолично ( според признание на най-близкото му обкръжение в медиите) покруси останалите със зяпнала уста пеликани по непрокоп(с)аното трасе на въображаемия поток с плаващите шлепове с комисионни.

 

Брюксел заяви, че за официална реакция трябвало да има официално руско уведомяване и припомни позицията си, според която не отхвърля напълно „Южен поток”, а само малко ( но явно достатъчно , за да го направи невъзможен).

 

Това ми напомня на стария грузински виц за мъжа, който държал жена си за косата през балкона и нареждал: „ не съм толкова кръвожаден като съседа, който закла жена си, аз само те пускам”.

 

Брюксел, разбира се, може и вероятно дори трябва да си позволи този спотаен дипломатически кикот. Както и при предишни наранявания на руската мечка Западът внимава да не я дразни излишно. Именно по тази причина преди 20 години, буквално по милост, Русия беше поканена като беден роднина да се присъедини към клуба на най-развитите държави Г 8 в момент, когато раненият от комунистическия разпад на държавата си колос имаше статут на просяк на международните финансови пазари.

 

Голямата промяна на този щадящ руската гордост ( или мания за величие ) настъпи, когато след агресията срещу Украйна Русия беше изгонена тази година от същия клуб. Малцина забелязаха това като някакъв проблем, освен…Путин ( е, скромният авторът на тези редове също отбеляза интересната точка на пречупване на западното търпение).

 

Колкото и да внимават в Брюксел да не слагат сол в мечешката рана, все пак твърдението за необходимостта от официално уведомяване от страна на Москва не може да не предизвика смях. Има ли нещо по-официално в Русия от собственоустното изявление на господаря на Кремъл? Нима от ЕС изразяват съмнение в него като изразител на целокупната воля от името на държавата, заемаща една шеста от планетата?

 

Зад брюкселското лицемерие удобно се скриха и нашите управляващи лицемери, които обаче, за разлика от Брюксел, изглеждат истински разтревожени, а не дипломатично покрусени. И те, милите, щели да чакат Москва най-тържествено да им преведе какво е казал Путин.

 

Разбирам тактиката на печелене на време, на комисионни и симпатии сред онези, които вече са инвестирали в българската „сговорчивост”. И не ме учудва траурното настроение на нашите управници- та нали Борисов обясняваше тази пролет преди евроизборите, че като премиер е щял отдавна да построи „Южен поток” и че тази негова нагласа много се цени лично от Путин!

 

Само че не са прави онези, които едва днес забелязват, че Борисов е млъкнал и не реагира на руската шокова терапия, приложена от Турция с изричното посочване на България като враг пред портата ( на Кремъл). Друг би се възгордял от такова възвеличаване, но Борисов не е такъв човек, той умее да подвива опашка, когато няма пред себе си паднал противник.

 

Борисов всъщност млъкна от 24 септември насам. На тази дата ( повярвайте, продължавам да следя по дни и часове) той за последно се похвали как щял да реши въпроса с „Южен поток”. Беше предизвикан с въпрос по време на предизборната кампания в Стара Загора и в типичния му стил изригна, че щял да вземе самолета и да отиде да се разбере за „Южен поток” с Путин ( сякаш от Борисов зависи такъв воаяж и демарш, а не от Путин) след изборите. И това беше. После настъпи тишина, която и днес кънти на кухо в момент, когато България беше превърната наистина в център на световното внимание по волята Путин.

 

Борисов спечели изборите, но не по начина, по който му се искаше. Наложи му се да споделя властта и му потънаха гемиите на едноличния режим, в какъвто беше свикнал да властва. Дали това е причината да спре да говори за „Южен поток”? Или икономическият му министър Лукарски го е заместил в говоренето, след като днес показа старание с желание „Южен поток” да оживее дори след ритуалното му заколване пред очите и ушите на целия свят?

 

Във всеки случай най-голямата моментна полза от антибългарското говорене на Путин се вижда от контрастното, страстното реагиране на българската пета колона, която е вярна на обичая си да брани Русия и руския интерес от предполагаеми български посегателства. Обвинението на Путин, че именно България му затапила потока, бяха приети мълниеносно за абсолютна истина от петата колона тук и предизвикаха съответната гневна реакция в пълно съответствие с посочения враг- България!

 

Близкият от много години до Бойко Борисов негов приятел Румен Петков показа в телевизионна изява, че не случайно пак неговата днешна формация АБВ беше натоварена от „когото трябва” да ни съобщава лошите новини и дори да ни плаши със северната баба меца при друга подобна критична ситуация с ключова дума „Русия”.

 

Ако си спомняте, точно от АБВ се оказаха изключително осведомени за факта, че неудобната за Москва българска „Визия 2020” ще бъде цензурирана само два дни след появата й на сайта на българското министерство на отбраната в края на август. Така и стана. Кремъл демонстрира чрез презрителното си мълчание, че няма да си цапа лапите с някакви си български власти и предостави на АБВ ролята на приносител на вестта, че е взето решение да се ревизира документът, в който Русия за първи път в новата ни история се посочваше като страна, която води информационна война в България.

 

Днес Румен Петков, подобно на своя отколешен съперник за влияние в БСП Румен Овчаров ( който вдигна мизата на пропуснатите български ползи по „Южен поток” на 800 милиона долара), стана първият български глас, предупреждаващ какви мъчнотии ни очакват от руска страна с вноса на „газта” ( така и не се научи, че природният газ е от мъжки род, а „газта” е онова, с което баба му си е светила на село). Като най-осведомен по руска линия Петков направи внушение, че му е известно за (тайно) руско предупреждение да започнем да си плащаме авансово за вноса на газ от Русия.

 

В състезанието Русия и нейните проекти, включително умъртвените от самата нея, да бъде защитавана от България, с настървение се включи и самият шеф на БСП Михаил Миков. Той предложи партията да се бори за осъществяването на „Южен поток” ( ако ще и Путин да не иска?!), поради което партията протяга ръка на всички борци за тази кауза в Европа.

 

Няма да се учудя, ако местните овце спретнат митинг под надслов: „долу ръцете от Руската мечка, нашият най-голям доброжелател”!

31 мнения за “Владимир Грозни закла рожбата си на брега на непрокоп(с)аното трасе на “Южен поток””

 1. Представям си какво става днес по т.нар БГ медии. Петата колона е в състояние на амок. Точно щяха пак да строят комунизма и каква стана тя… Добре, че сме късметлии и имаше Украйна тази година иначе петата колона си беше повЕрвала.

  Така и не мога да си обясня как все още в България има толкова промити мозъци, които не виждат какво зло е Русия за България. Добрата новина е, че май оредяват година след година.

 2. Извинявам се, г-н Инджев, но снощи бях така щастлив, като чух изказването на Путин! Според мен пък ББ заслужава поздравления, едва ли ситуацията щеше да е същата, ако той беше играл по свирката на Путин.
  Дори смятам да гласувам за ББ при следваща възможност – досега винаги съм гласувал за ДСБ.

 3. ликуй народе,хип хип :)най-после се отървахме от пАтока,сега само един интерконектор с Турция и готово,вече няма да минава газ за Турция през нашия кенеф,супер Турците се отърваха от нас,ахахах сега ФЕС ще се договаря с Турция,найс а? :))))))))ама ще спрат грантовете кат няма пАток,срещу което кученцата на сиджимка да вият ;))))))гърми шампаня,

 4. “Ne boite se deza” ot ataka, bsp, dps, abv, nachelo na darjavata e vernoto kuche na putin.

 5. Господин Инджев, Ваш почитател съм и Ви чета редовно. В тази иначе много хубавча статия обаче малко бъркате понятията. Под “официално уведомяване” в Брюксел разбират не КОЙ го казва, а КЪДЕ го казва. В смисъл няма лошо Путин да е източникът на информация, но не е казана на официално за Брюксел място.

 6. Нямат пари руснаците и положението им ще става все по зле. Скоро ще им се наложи да забравят всички големи проекти, заради тежката криза в която ще изпаднат. Крайно време е да се изтеглят от Украйна, иначе нищо добро не ги чака.

 7. Днес, само часове след изявлението на Путин, в България бяха активирани спящите кремълски клетки – Р. Овч., Р. Петков, М. Миков, “енергийният експерт” А. Тасев, както и, разбира се, руският парапосланик в България – Негово Нищожество В. Сидеров.

  Пророчествата за катастрофа, разруха, бедност, студ, тъмнина и т.н. бяха примесени със скръбни физиономии и скубане на косите.

  Невероятно шоу!

  Искам още такива дни!

 8. не разбрах отношението Ви г-н и-Инджев и с риск да повторя коментара си от предната статия още веднъж-ТОВА,КОЕТО СЕ СЛУЧИ ДОБРО ЛИ Е ИЛИ ЛОШО-
  1.Путин направи реклама на България?
  2.ЛОША РЕКЛАМА НЯМА …
  3.Като данъкоплатци на нашите разузнавателни служби,мисля че управляващите изглеждаха изненадани?
  4.по-добре ли е за независимостта на газов ресурс от русия – България да има избор между турско и украинско кранче
  иначе за управленския анализ на господата упълномощени с подписи напълно Ви поддържам

 9. Леле, леле какво нещастие,какъв плач, каква трагедия! Батюшка Путя тропнал на масата и казал НЕТЬ на Патока – сиреч шат на пат(o)ката главата. И цялата нашенска бляд се завайка, включително и Лукарски, с което доказа че не е български министър а проста лукова глава.
  Днес сутринта Каролев ми хареса – от утре всички пеликани по Патока в неплатен отпуск. Бих добавил – терените които продажниците от правителството на Орешарски продадоха без пари на смесеното дружество за Патока да се обявят за продан и самото дружество да се ликвидира след одит за раздадените суми за разни “консултатни”.Иначе нищо ново – Русия си ни е…. Руските подлоги плачкат , че не им стига

 10. Че спряха потопа добре, но защо в хор започнаха да плачат за него министрите на ГЕРБ и РБ? Иначе заплахите на Путин са смешни, какво ще прави като докара 64 милиарда кубика газ до границата на Гърция? Единствената реална заплаха е, че след години може да транспортира всичкия газ за Турция и Гърция от там и да ни остави без транзитни такси, но това не е нещо за което да плачем и Газпром ще загуби повече от нас от инвестициите в този газопровод. Как ли ще се почувстват сърбите, който заради южен паток дадоха на Газпром националната си мрежа от газопроводи, а сега ще останат и без паток и без газопроводи.

 11. Агентите на КГБ (или резидентите) изплуваха на павърхността на българския политически живот, като шамандури над водата, за да бранят интересите на Расия и Путин (а за българските интереси изобщо не ги интересуват). И най-странното (но много лесно обяснимо)е, че моментално те станаха най-желаните “коментатори” (не че преди също не са били) във всички студия на “независимите””български” медии! “Наслаждавайте” се утре рано сутринта, на големият “рублолюбец” и най-голям “експерт” по въпросите на енергетиката и енергоносителите (рублоносителите)г-н Р.Овч.!

 12. Съвсем мъничко в страни от темата но все пак интересно. Особенно частта за това кой е собственикът на единствените земи през които би могла да премине евентуална тръба. https://bivol.bg/%D1%8E%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F-%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B5.html

 13. Към Георги Георгиев:

  Да разбирам ли, че очаквате Путин да допълзи бос в снега пред портата на ЕС и да се покае ( както един средновековен европейски монарх пред римския папа) и чак тогава това да се смята за официална позиция?

 14. Kакво плачат нашите политици *на власт*и тези в опозиция.Те вече дадоха*каквото можаха*за този поток.Кой ги бръсне тях за нещо.Просто Путин няма вече пари,а и вижда,че икономическият и политически принос от *потока* е нулев.За какво се чувстват виновни.Тях никои не ги пита,просто руснаците си бършат с тях ръцете.Унизително е даже.Сега да видим как ще се изтеглят държавните пари от съвместното дружество *Иужен поток* и всички ония действия, които са предприети до сега.За това да се грижи Борисов ,не да плаче да не кажа като какво.Ох така му се искаше да отреже лентичка заедно с Путин.Не би.

 15. За 15 години управление бащицата от Кремъл, въпреки басносолвните приходи от суровини нищо не можа да направи за Русия. Комисиони, кражби, корупция (откат до 90%) и т.н. Сега паричките драстично намаляха, рублата се хвърли надолу в юнашко пике, а бащицата се обиди и каза: край на потока! Това е неговото начало на края. Богатите около него сигурно ще го питат какво става с нашите мангизи, ама те потънаха в Крим, в лугандония и донбасдония. А когато паричките пресъхват олигарсите имат само един изход- бащицата или вън от Кремъл, или с краката напред. Методът за изгонване е без значение. Така, че родните ни рубладжии да не плачат на чужд гроб, и без това проблемите ни в страната не са малко.

 16. Чудя се дали пет-кратното споменаване на България в речта на Путин, нещо като закана ли е?Ама ако се заканва , да си поиска сметка от русо- рубло- филите.Не оправдаха средствата похарчени за тях.Сега докато реват за пропуснати ползи за всички нас, сигурно трескаво преразпределят последните взятки – че може и да няма.Дай, Боже.
  Боко вместо за Москва май ще ходи в Брюксел да ги накара да строят потока.Пък и Цветанов намеква нещо за шистовия газ.

 17. Амокът сред петата колона в Милиционеристан е пълен. То впрочем е същото и в т.нар. Запад, таваришч геносе камарад Щрьодер също мълчи като гЬІз(опровод). Повече за рАЗИЙските гЬІзоли.зци ето в този прекрасен пост отпреди няколко месеца относно посещението на Лавров:
  https://ivo.bg/2014/07/10/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81/

  “Явният ефект от посещението на Лавров – на опашката от путинови гъзолизци настъпи оживление. Ето го новият съветско-русофилски кадър Симов. С огнен русофилски плам в сърцето тича той през гореспоменатата опашка, разбутва с лакти дъртите, поодремали се и ояли се русофили и гръмко-угоднически крещи: “Аз, аз, др. Путин съм най-големият, най-верният, най-добрият гъзолизец. Моят език е най-червен, най-мек, най-нежен с него ще ви обслужа най-добре! Изберете мен за ваш главен гъзоцелувач!” Такива ми ти работи се случват в окръг Позитания от Задунайската губерния, когато кремълският господар благоволи да си нагледа крепостните.

  Posted by светлозар влайков | юли 10, 2014, 17:50”

  Квиченето на прасетата, ритнати от копанята на Газпром (познатите ни р.пэткоф, р.овчараф, волэн сыдараф, и новия ЛУКарский) е много показателно – явно сънищата за шлепове с комисионни, плуващи по Патока, никагда няма да ся сбыднат. Мука, тъпаришчи, большая мука, чак му се кыса сырдцето на человека, като ви смотрит по телевизору…

  Остава да видим реакцията на Рапоний дьо Банкя, за да се ориентираме колко комисионно точно е прилапал и той. Добре е, че този семпъл телопазител с вестовойски манталитет въобще не умее да укрива чувствата си, какво да го правиш, човекът си е натюрел отвсякъде, чисто и просто, като… милиционер след баня.

  Агентите/резидентите като навити заповтаряха за онези митични (по-скоро фантамагористични) 400 млн. Е от транзитни такси, това ще бъде новата опорна точка за следващите 2-3 години. Но освен падащите цени на петрола и падащите котировки на рублата има и още една добра новина, и тя е, че след макс. 2 години петролът и природния газ вече ще останат предимно суровина за химическата промишленост:
  https://www.google.com/?gws_rd=cr&ei=yt1nUqKJH4iatQbqioGwDQ#q=ecat+10kw+home+units

  Генераторчетата на Росси ще се продават по 600-900$ парчето, вече се приемат ранни записвания на първите купувачи (с отстъпка).

  Збогом, патоци (по един бивш министер на колтурата от БКП/БСП).

 18. Който плаче за “патока” е руска подлога и вероятно руски агент. Скоро част от тия подлоги ще са в някой списък, подобно на унгарските, а други ще дават обяснения кой на Путин, кой на Обама, а доста щемънкат пред реформираната българска национална прокуратура и съд

 19. От целия хоров рев най-силно впечатление ми направи фалцетът на Лукарски. От него най-малко очаквах да се включи в хора.

 20. До Ангел: Една от причините за плача на ГЕРБ и РБ е в типичен български стил да изкопчат някоя милостиня от Брюксел. Дори да решат да ни подхвърлят някоя троха като на мръсно гладно коте, ще си заслужим още по-голямо презрение и неуважение което вече се усеща заради тъпото и гузно мълчание на политиците ни относно простотията на Путин. Не мога да разбера как нашите политически лидери като лидери на суверенна държава позволяват на Путин да ни унижава като ни дава акъл да си искаме компенсации от Европейците. Ние сме част от Европейското семейство и нашите отношения не са работа на Путин. Нашите политици вместо да се ослушват като мишки в трици трябва ясно да му кажат няколко думи на онзи комплексар с високите токчета.

 21. Леле каква какафония настана от пеликанските проруски гласове в татковината ни??? То не щеш ли Овчаров, то не щеш ли Сидеров, то не щеш ли Таско Ерменков – човекът, който внесе законопроект написан му от Газпром за да подари българска земя на Южния (му) поток, то кой ли още не проплака за спирането на хранилката от бащицата-фашист Путин!!!
  Истинската причина обаче се крие в цената на петрола и последвалото я ниво на руската рубла!
  А има още път надолу за цената на барела петрол – 9, 8 шатски долара!!!

 22. Do РОССЕЛХОЗМАШЗАГРАНПОСТАВКА:

  “този семпъл телопазител”

  Чак пък телопазител! Според мен сте доста щедър в оценката си.

  Таванът, който аз му давам е теляк – нали разтриваше ушенцата на правешкия селяндур…

 23. Борис Немцов: “Южен поток” е афера от начало до край.Някак странно се държи пропагандата във връзка със закриването на Южен поток. Къде е любимото: Путин надигра всички! Русия остави Гейропа без газ! Духайте сега, мръзнете, а ние ще продаваме газ на Китай! Тишина…
  Всъщност Южен поток е афера от начало до край. Първо, Русия има излишни мощности в газопроводите до Европа без никакъв Южен поток. Те вече са достатъчни за пренос на 250 млрд куб. м. в година. През 2013 г. Русия е изнесла 160 млрд. куб. м., а през 2014 са значително по-малко. Т. е., 90-100 млрд мощности стоят празни и ръждясват.

  С въвеждането на Южен поток общата мощност на тръбите за износ би станала 318 млрд куб. м. Т. е. ще бъде запълнена с газ наполовина. Ужас, ад и кошмар. И идиотизъм.

  Второ, космическата стойност на проекта. Общо струва 56 млрд евро, ако се смята цялото строителство от Ямал. Участъкът Черно море-Европа също има баснословна цена от 16.5 млрд евро или над 20 млрд долара.

  Такива пари Газпром няма и единствената възможност да ги намери е повишаването на тарифите за руския народ. Западът едва ли ще даде кредити за афера, особено като се имат предвид санкциите.

  Трето, Южният поток стана златна жила за приятелчето на Путин с фамилия Ротенберг. Именно той го строеше на тройна цена.

  Четвърто, по европейските правила Газпром няма право да бъде собственик на тръбата на територията на Европа. Според тези правила, производителят на газ не може да притежава преноса. Което е абсолютно правилно, създава конкуренция на пазара на газ и снижава цените. У нас такава схема действа при транспорта на нефт. Транснефт е независима компания.

  Кремълските аферисти решиха да строят свръхскъпия Южен поток по две причини – за да заобиколят Украйна и заради обогатяването на Ротенберг.
  Други причини няма.

  Примерно същата история ще се получи и със Силата на Сибир. Безумна скъпотия, пълна загуба и никаква изгода за бюджета.
  Ще построят половината, ще разграбят куп пари, а после ще кажа, че са сбъркали. Вредители.

  /От страницата на Борис Немцов – бивш вицепремиер на Русия, председател на опозиционната партия “Парнас”. /

 24. Поздравления приятели! Когато в Русия ни се сърдят, -това значи че сме в ПРАВИЛНАТА ПОСОКА! Само се опасявам да не е това някаква черезвичайная ШУТКА на Путинь. Но, да си се гледат там с Туркiя изолациата и да си ближат….раните. И русията да си гледа БРНТА….. :-). Доколкото “партийте в паУламента”, то всеки знае ча БСП, ДПС, БДЦ, “Атака” и АБВ, са руснаци! По руснаци от чибурашките в маскве. И, да си припомним какво е казал НАШИЯТ НАЙ-БЪЛГАРСКИ Светец Йоан Рилски Чудотворец в Завета си към нас, Българите.А именно че РОДОЛЮБИЕТО е един от пътищата за Божието Царство, то бидейки “Български” политици защитават със червеноармейски пламь интересите на друга(според мен най-враждебната към нас)страна, те си проправят път само и единствено при дявола червен в пъкъла. Но, така се стига като се целуват токчетата на Путинь….

 25. Какъв смешен плач ,що оплаквачи с крокодилски сълзи се нароиха,заради очакваната и предизвестена смърт на един нероден Петко.

 26. Волен Сайдеров:
  Братя Патриоти, обърнете спестяванията си в рубли, за да покажем на света православната солидарност. Матушката ще Ви се отблагодари! Всеки български патриот ще получи персонална тениска с моя лик, а най-големите обърнати суми, ще бъдат отразени в телевизия Алфа.
  Бог – Онан е с нам!

 27. Ото фон Бисмарк :
  ДОГОВОРИТЕ С РУСИЯ НЕ СТРУВАТ И ХАРТИЯТА НА КОЯТО СА НАПИСАНИ

 28. А пък баба ми, това с което си е светела на село едно време му викаше „видело“ (с ударение на първата сричка).

  Интересно, у градо сос шчо са си светили по това време…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.