Южен поток на мисълта се олива в безсилието си

Отново се изказа тъпо набеденият за острие на путинофилската пропаганда журналист от доскорошния официоз „Дума” Александър Симов. Като го катерят нагоре по стълбицата на публичността с редовни изпровождания по телевизионни трибуни , неговите кукловоди са му създали фалшивото самочувствие на народен трибун. Обаче той не пораства от това. Само повече озлобява, че е станал толкова важен, но го държат на неизбираеми места в червените депутатски листите на вече два поредни избора и милият не може да се докопа ни до европейска, ни до местна депутатска заплата.

 

За компенсира комплекса си от тази несправедливост ( от която вече се е оплаквал с бунтарски заявки срещу възрастните другари, които не отстъпват местата си на младите в БСП, като него), Симов се упражнява в остроумие, допускайки фаталната грешка на хората, които така и никога не се научават да не се напъват за баскетболисти ако са метър и петдесет или за спринтьори, ако се родеят с костенурките.

 

Решил, човечецът, да се подиграва на десните интелектуалци (благодарим за поименното внимание, направо съм „поласкан” лично!), че с пресъхването на „Южен поток” щели да пострадат, направо да останат безработни, защото вече нямало с какво да се борят ( и ще им спрат парите- Симов това си знае, нали съди по онова, което му е познато, да не мислите, че се разхожда до Крим и Донбас с парите от заплатата си в „Дума”!).

 

Истината е, че работа за изриване на отломките от съветския колониализъм и наслояванията на руския неоколониализъм тук стига за повече от поколение напред. Така че Симов се тревожи напразно по същество и бездарно по форма.

 

Впрочем, ако посолството на САЩ наистина даде коктейл по повод пресъхването на замисления от Путин южен потоп и бъда поканен, както игриво предполага Симов, с радост ще пийна една кока-кола. Ще ми бъде интересно още веднъж да видя как тълпите от червени подмазвачи се слагат на американците, както обикновено се случва на всеки 4 юли. Най-добре ще е Симов да се примоли и него да го пуснат. Ако зависеше от мен, бих му ходатайствал да види това зрелище със собствените си очи- може пък да се върне към онзи свой ярък американизъм от 2006 г., когато публикува статията си „20 причини да обичам САЩ”.

 

Припомням я още веднъж за онези, които са пропуснали това уникално свидетелство за безгръбначността на местния левичар, превърнал се в яростен другар.

АЛЕКСАНДЪР СИМОВ

Monday, April 10, 2006

20 причини да обичаш Америка


1. Това е страната дала на света гражданското общество. Това е велико. САЩ може да не са велики с Буш, но са велика с Декларацията за правата на човека. Невероятен документ написан в мрачни времена. Прочетете го. Тогава ще разберете, че статуя на свобадата трява да има точно в САЩ!
2. Холивуд. Каквото й да ви разправят, това е вълшебно място. То е формирало и формира повечето от модерните хора. Холувуд е задл моделите за любов, тъга, бунт, отчаяние, дори секс. В това няма нищо лошо. Нека да се наслаждаваме!
3. Памела Андерсън. Коментар е излишен. Тук ценноста се усеща на пръв поглед.
4. Великата американска литература. За всички, които смятат, че американците нямат култура. Вие сте в заблуда. Американската литература е с няколко класи над българската. Те са родили автори като Джек Лондон, Стайнбек, Драйзър, Мелвил, Вонегът, Стивън Кинг, Пол Остър, Чък Паланюк, Джек Керуак, Буковски, Мейлър…
5. Усещането за успех. Това усещане може и да е измамно. Важното е, че държавата САЩ дава на всеки свой гражданин усещането, че ако бачка и е късметлия няма начин да не успее. Аз по-добро средство за сплотяване на нация не познавам.
6. Радикализмът. Тук ще ви цитирам мисъл на един френски философ Режис Дебре. Той казва: “Америка е единственото място, където можеш да говориш срещу имперската политика на САЩ, без да те вземат за изкукал комунист”. Нима не е прав?
7. Небостъргачите. Култура, която е родила феноменът небостъргачи е култура загледана в небето. Култура, която не признава граници, защото разбира колко дребно понятие са те в небесния смисъл на търсенето. Небостъргачите са символ на необуздан стремеж да задминеш себе си, а това е прекрасно.
8. Свободата на религиите. Ако искаш си атеист, ако искаш са в църквата на джедаите, ако искаш вярваш във Вишну и никой не те закача. Още една степен на велика свобода.
9. Американската журналистика. Тя е велика.
10. Просто това, че САЩ са САЩ и, че светът има нужда от тях. Те не винаги са перфектни, не винаги мъдри, но винаги са полезни.
11. Гостоприемството. Това са най-милите хора в целия свят. Напоследък е трудно да влезеш в държавата им, но иначе са перфектни и мили хора. българското гостприемство вече е мит. Американското не е.
12. Американската вътрешна политика. Ние в България почти нямаме представа какво представлява тяхната вътрешна политика- тя е основана на борбата на икономически идеи. Всеки проклет процент в програмата на кандидат-президент на САЩ се изразява в някаква полза за определени групи от населението. Това е една утопична политика в която гласоподаветелите гласуват за себе си, за собствения си просперитет и наказват жестоко всеки, който не изпълни техните желания. Ох , защо нямаме щастието и в България да е така…
13. Американските библиотеки – магични места, които работят нон-стоп. Ако видите такава библиотека ще се убедите, че американците четат много. те се вълнуват за своя свят. Може за не са информирани за външните политики и държави перфектно, но познават своята държава. А това е най-важното. И са уверени в държавата си, а това е още по-важно, защото тази държава никога не ги предава. Вместо да плюем по това, нека да си пожелаем и един ден България да е същата.
14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки – те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.
15. Отново и отново – СВОБОДАТА. Каквото и да си говорим САЩ винаги ще са символ на свободата – тази свобода, която предоставя живота ти в твои ръце и само от теб зависи какво ще правиш с него. Има и безпогрешен начин да се ориентираме в тази свобода – всиччки техни инстутиции, вестници, медии са ориентирани към съдбата на отделния човек. Именно той е ценност. Тук ние си говорим за институции, държавност, българщина, а никой не мисли за обикновените хора – те изчезват зад подобни бетонни клишета.
16. Блясъка и лукса. САЩ били консуматорска нация. Че какво лошо има? Защо да не живеят добре. Техният живот кара мнозина други по света да се надяват, че и те ще живеят така. Това е надежда. Можем да им завиждаме, че живеят добре, но това не е причина да злобеем срещу тях. Най-малко американците са виновни за това, че ние живеем зле.
17. Американската култура! И до днес щом чуя, че видите ли проклетите янки нямали никаква култура ми идва да се смея дълго на глас. Всъщност американската култура е мощна и интересна. Вероятно не допада на всеки, но говорим за нещо субективно. Аз не виждам нищо лошо в техните филми, ако не са те светът щеше да е ебати скучното място. Не върви да гледаме само Бергман, нали? А и те си имат силно кино, такова каквото ние отдавна вече не правим. А нима е само киното – от САЩ тръгнаха блуса и рока, джаза и техното…
18. Вежливостта. Представяните ни за тъпанари американци всъщност са едни от най-вежливите хора на света. Цитирам думи на обикновен българин срещнати във форум за чужду страни – “Така и не видях случай някой от тях да се блъсне в друг човек и гороломно да изреве “Абе, кретен, що са буташ бе!”. О, не, точно обратното – тези тъпи янки всъщност постоянно се извиняват един на друг, не си позволяват грубости и всички са усмихнати. Когато се запознаваш с някой той проявава толкова искрен интерес към житието ти, че веднага ти става симпатичен” Очевидно сред американците има добри хора.
19. Пак Памела Андерсън. Сега ще ви обясня защо. Тя е красива жена. каквото й да си говорим парчето е секси. Но нека да оставим това настрани. Памела Андерсън е доказателство, че в Щатите едно обикновено девойче с канадски произход може да достигне зведният блясък. Тя не блести с интелект, но и никога не е заявявала претенции да има професорски познания. Андерсън е жена, която използва това, което й е дала природата за успее и с това тя се превръща в символза възможностите които имаш в САЩ. затова й се възхищавам.
20. И сега да подходя чисто географски. Щатите са невероятно красива страна – всеки щат е своеобразен по своему – от белият пясък на Флорида през слънцето на Калифорния до снежните простори на Аляска.

Аз казах “Хау”!

42 мнения за “Южен поток на мисълта се олива в безсилието си”

 1. Не съм нито ляв, нито десен. Чета с удоволствие статиите и на И.Инджев и на А.Симов. Мога да се абстрахирам от техните политически пристрастия и да оценя блестящия журналистически талант както на единия, така и на другия.

  В интерес на истината, “20 причини да обичаш Америка” е може би най-слабото произведение на А.Симов от чисто литературна гледна точка. Но това е друга тема. Жалкото в случая е, че двама талантливи български журналисти, се впускат в лични нападки, вместо да изложат своите по-задълбочени анализи на проблема “Южен поток”.

 2. Дано се откопчим от южнонанагорния
  потоп!Да пийнем по едно по този случай!За големия всезнайко от червения парцал нямам коментар.
  Страшното е,че лай.. като него,гестапото и други като тях обикалят телевизиите и ни учат на морал!!!

 3. “…о, д-р Сава, недей да колиш прасето Саш.”
  из постинг-сатира на OGNQN GEORGIEV
  (въпреки, че сега му е времето)

 4. Що се отнася до хлапето Симов: и Инджев е бил комсомол хвалил СССР, а днеска е съвсем друг човек!

 5. След толкова много поводи за любов към Америка, ако беше и отишъл там за да преживее американската мечта и да участва в нейния успех, сигурно по различен начин щеше да се развие живота му само че точно за такива като него точно там няма място: в Америка никой не плаща за да пишеш поръчково понеже хората там нямат време да четат изсмукани от пръстите и съшити с бели конци истории с цел пропаганда.

  А ето и моята 21 причина да обичам Америка: там няма такива като този набеден журналист и политически ветропоказател на дневна надница, а и да има – обикновено гладуват на улицата и са вечните безработни!

 6. А какво ще кажете за това:
  “14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки – те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи. ”
  Как мило го е казал този червен другар тогава, а дали няма пак да се наложи да го казва, макар, че сега говори точно обратното.

 7. Към Миромир Люболюб Славослав:

  Ако ми намерите една публикация от стотиците ми авторски текстове по времето на комунизма,в която хваля СССР, съм готов да се извиня. А дотогава- ти си долен лъжец, който съди за хората с аршина на собствената си подлост.

 8. Господин Инджев, стана известно, че Русия е очаквала благодарност от ЕС за спирането на “Южен поток”. Позволявам си, уважаеми господин Инджев, като гражданин на ЕС, да поднеса своята благодарност на Русия и лично на нейния президент Владимир Путин.

 9. Господин Инджев, стана известно, че Русия е очаквала благодарност от ЕС за спирането на “Южен поток”. Позволявам си, уважаеми господин Инджев, като гражданин на ЕС, да поднеса своята благодарност на Русия и лично на нейния президент Владимир Путин, тук, във Вашия блог.

 10. Към Страничен:

  Не държа да съм “талантлив” в очите Ви, но не виждам никакъв талант в злобните тиради на Симов, който след участието си в един контрамитинг на желаещи демонтирането на съветския окупационен паметник ( където той скандираше “фашистки п.тки” и “никога на колене пред фашистките свине”) описа по толкова свински начин непознатите му стотици хора от мъчаливата демонстрация, че “заслужи” да публикувам статията му в книгата ми “Течна дружба” за илюстрация как се преражда в наше време болшевишката истерия в публицистиката.
  Предпочитам да бъда виждан като слаб писач, отколкото като “талант”, сравним с въпросното момченце.

 11. Симов ми напомня онзи герой на Алеко от “Разни хора, разни идеали” и изповедта му:
  “Дрънкат ми някои диванета, че можеш, кай, да напреднеш, ама трябва да бъдеш, кай, подлец. Болшаф! Подлец ли!? Архиподлец ти ставам аз тебе, брайно, ама де оня късмет! Не ми върви, чорт да го вземе. Види се работата, и подлец да бъдеш, не е лесен занаят, все трябва да имаш някоя дарбица: кураж ли да го наречеш, характер ли да го наречеш, или просто трябва да имаш зализана физиономийка. И аз не съм, да кайш, някой грозен челяк, само че този пусти нос отде се е взел — той ми яде главата, както разбирам аз: не че е кой знае какъв нос; малко ли хора има с бамбашка носове, ама де-де — на другите минава, а моят нос като че им вади очите.”

 12. Видях Памела Андерсън на две места и автоматически всички двайсет точки се превърнаха в 1.Чалга, 2.Чалга, 3.Чалга, 4.Чалга…19.Чага, 20.Чалга.
  Моля да си обмисляте нещата за да не разочаровате фенове и последователи…

 13. По темата за Ал. Симов – статията му от 2006 г. е всъщност доста симпатична. Вероятно защото е… вярна.
  А и на снимката човекът изглежда значително по-приветлив, отколкото днес.
  Не е редно да правим изводи от външния вид на човека, но какво да кажем – когато е хвалел САЩ, е бил много по-усмихнат, отколкото днес, когато хвали СССР, пардон – Русия.

 14. Аз тоя път нямам думи! Рублите правят от хората Идиоти!!! (Добре, че им пада цената).
  Между впрочем, Съдбата си прави яки шеги със силните на деня крадливи-рускофитешки-простиУтки. Много често децата им са полукръгли идиоти, които си играят и бръмчат със Самальотчета до 40 години.
  Вярвам, че такъв Идиот е и по-горното л… А.Сымовичь (за щастие острие на Рублажийте, доколкото може едно л…. да е острие).

 15. Аз пък много харесвам един коментър във Вашия блог от т.г., по повод материала за посещението на Лавров в София, https://ivo.bg/2014/07/10/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81/:

  “Явният ефект от посещението на Лавров – на опашката от путинови гъзолизци настъпи оживление. Ето
  го новият съветско-русофилски кадър Симов. С огнен русофилски плам в сърцето тича той през
  гореспоменатата опашка, разбутва с лакти дъртите, поодремали се и ояли се русофили и
  гръмко-угоднически крещи: “Аз, аз, др. Путин съм най-големият, най-верният, най-добрият гъзолизец.
  Моят език е най-червен, най-мек, най-нежен с него ще ви обслужа най-добре! Изберете мен за ваш главен
  гъзоцелувач!” Такива ми ти работи се случват в окръг Позитания от Задунайската губерния, когато
  кремълският господар благоволи да си нагледа крепостните.

  Posted by светлозар влайков | юли 10, 2014, 17:50”

  Шапки долу за г-н Инджев!!!

 16. Има ли родство въпросният Симов с Геновева Симова?

 17. Извинявам се, въпреки насладата от силните текстове на Иво, всеки път възниква въпроса с физиологическата поносимост на стомашно-червния тракт, нервите и други органи спрямо всяка споменаване на урода алэксандр сымав.
  Колеги, моля, демонстрирайте презрение и пишете името на този гнусен мерзавец и путинайкински плазмодий с малки букви и руски добавки! Като гоцэ сырыщвыка, петр вольгын, волэн сыдэрав и др.!
  Проблемът със сымав е, че още не се е научил да седне на лявата ръка, тя да изтръпне, и за малко, в съответствие с известни психоаналитични теории и практики, да разреди словоблудието си поне малко с ръкоблудие,както старата медицина е наричала малакията, онанията, мастурбацията и пр. условно приятни компенсатори на неприятната участ да бъдеш влечугото сымав.

 18. Симов не може да разграничи това в което вярва от това в което вярва, че вярва. Диагноза.
  Въпросът е, как това води до удоволствие при ‘страничен’, който е ‘нито ляв нито десен’?
  Много неродени моми чакат да бъдат родени, за да разберат че не са моми, а са само неродени.

 19. страничен=valpet
  миромир люболюб славослав=”доброто момче сашко”, това по митьо гестапото
  Аз казах “Хау”

 20. Един ден децата на моите деца ще отидат в библиотеката и книгите на Иво Инджев ще са там!

  Не знам къде ще са отровите на неродената/несъстоялата се личност Ал. Симов.

 21. @ СТРАНИЧЕН

  ГОЛЯМ СМЯХ ПАДНА!
  ОТДАВНА НЕ БЯХ СЕ СМЯЛА ТОЛКОВА ИСКРЕНО СЛЕД КАТО ПРОЧЕТОХ ЗАКЛЮЧЕНИЕТО НА “СТРАНИЧНИЯ”
  (КОЙТО, РАЗБИРА СЕ,”НЕ Е НИТО ЛЯВ, НИТО ДЕСЕН”), ЧЕ ОЦЕНЯВАЛ БЛЕСТЯЩИЯ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ТАЛАНТ КАКТО НА И.ИНДЖЕВ ,ТАКА И НА А.СИМОВ :):):)

  СИГУРНО “СТРАНИЧЕН” Е
  САМИЯТ СИМОВ. ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ, ЗА ТОВА СЮРРЕАЛИСТИЧНО СЪЖДЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА!

 22. Днес Путин направи пространно обръщение към нацията.Много странно,че никой не го отбелязва,нито анализира.Съжалявам,че не е по темата!

 23. До МИРО..ЛЮБО..СЛАВ:
  Чудя се на каква възраст сте. Ако сте завършили средното си образование преди 1985 година, би трябвало да сте наясно, че:
  – Всички учащи се бяха ЗАДЪЛЖЕНИ ДА членуват в комсомола;
  – Учебният материал по всички изучавани предмети НЕИЗМЕННО и НЕОТМЕНИМО съдържаше славословия и преклонение пред величието, всепобеждаващото превъзходство и непогрешимост на: комунистическия идеал, Съветската армия- освободителка, Съветския строй, Съветския народ, Съветската нАука, Съветското изкуство, Съветския спорт и така до безкрай;
  – Добра оценка /и следване/не можеше да се постигне при несъобразяване с гореизложената бравурност по отношение на всичко кърваво-червено, на всичко идващо от Изток, без значение дали те изпитват по история, литература или дори физическо, пеене и рисуване;
  – Да си позволиш да декларираш мнение различно от спуснатото от „Партията-майка” и нейния младежки авангард, водеше в най-добрия случай до изключване от Комсомола и автоматично от училището, а в по-ранните години – до „тихо въдворяване” в ТВУ или след скандално инкриминиране, до някоя „почивна станция” от типа на „Слънчев бряг”-Ловеч;
  – Естествено, съответната „черна овца”, белязана с клеймото на „класово неосъзнат”,
  „политически неблагонадежден”, „асоциален елемент”, „жертва на западната пропаганда”, „народен враг” и пр. биваше целенасочено „мачкан” по всички направления до пълното му маргинализиране; „изходите” бяха бягство на Запад /ако вече не са те тикнали в панделата/ или „сътрудничество на службите”!
  Кое от гореизброеното е предопределило светогледа, манталитета и поведенческата метаморфоза на лицемера Симов?
  Ако пък сте млад човек и за годините на „народната власт” и принудителната ни принадлежност към съветската сатрапия сте изградил мнение по разказите на червения си татко /дядо/, предстои Ви осъзнаването и разочарованието от това, че сте бил лъган.
  Във всички останали случаи сте трол, задаващ /за сетен път/ въпроса-клише: „А вие защо биете негрите?” Знайте обаче, че и този тъп въпрос има своя отговор. И той се крие във факта, че днес такива като Вас могат да питат, да изказват различно мнение, да обругават дори. И за това не ви бият, затварят /и убиват/, както правеха червените ви бащи /и дядовци/!

 24. Голямата им злоба на симов и сие , по скоро трябва да се обърне към господаря им Путин – в крайна сметка той ЕДНОЛИЧНО спря потока, по думите на неговия министър на икономиката.Плюят путинофилите сънародниците си , ама как да се разсърдят на Путин – смеят ли.Ех,ако ги отреже и тях като ЮП?

 25. “СТРАНИЧЕН”,
  вие сте сбърканяк, ако “четете с удоволствие статиите” на а.сымаф.

  А заключението ви, че въпросното същество е “талантлив български (да бе, “балхарский”) журналист” направо изби рибата и кърти миФки, както казват днес децата.

  При всички случаи, боя се, че сте сгрешили форума, тук е IVO.BG, не сбирка на БКП, че-геваристите или други социопати.

 26. Тази вечер гледах т.н. проф.Д.Иванов при Коритаров.С такъв патос и чувство на удовлетворение говореше за Европа,която* отново е криза,рецесия, икономически и морален упадък и България,която е последна брънка на тази криза*.В очите му грееше един садо-мазо пламък,като че ли не говореше за своята Родина,а за най големият и душманин.Когато заговори за Русия с погледа на световен *тълкмач*. на икономиката пламът в очите стана благ,гласът галиовен.*Бъдещето на света Азиатският съиуз-Русия,Китай,Индия, Бразилия*.Ако бях на мястото на Коритаров щях да го попитам, защо не отиде в Русия да чете лекции.Вече изпратихме за там един корифей,благодарение на който цъвтят и връзват.Българофоб.

 27. Във връзка с физическата поносимост при споменаване на съществото а.симов, напълно съм съгласен със СТАМБО.

  Аз, когато някоя от измекярските ни телевизии ми вкара симов в къщи, грабвам веднага скиорските си очила “500 UV ray ban”, щото, нали, мноого блясък, мноого талант, мноого яркост, да не ми се повредят очите…

 28. да кажа и аз нещо като човек живял в сащ и русия.
  Америка за която говори гопсодина беше таква но преди 20-30 години. Сега няма нищо общо с писанията му.
  Пропастта между бедни и богати се е увеличила неимоверно. Лицемерието също. самите американци или поне тези с по богата обща култура вече започнаха да прозират истината за фалшивата демкрация. Това са приказки на нахранен човек. А то всеки нахранен в почти всяка страна в света може да намери причини да я заобича. Всеки 5 е на фууд стампс или получава някаква помощ от държавата. Намялиха се на полицаите доста придобивки от миналото, което създаде напрежение между тях. Мога книга да напиша за това какво се промени за 20 години. Усеща се вече че дори и да бачкаш яко не може да постигнеш повече от това да си платиш сметките. Говоря за средно статист.човек. За хората с минимални доходи е трагично положението. Разбира се както и навсякъде има много богати хора. И разбира се Щатите са си красива страна с писатели, културни дейци , учени и т.н. Архитектурата е различна, обоссловена от кратката им история. Вежливи са хората вярно е, но някак си за толкова години не усетих искренност а просто заучена вежливост, която се моделира от обществото. Сега дали е ОК или не в сравнение с нашата откровена НЕвежливост всеки за себе си да разбира. До преди години наистина се възхищавах на постиженията на тази млада държава, на пътищата, хората, сградите, градинките и т.н
  След известно време занимвайки се с инвестиции, борси и пари започнах да навлизам по подробно в икономическите дебри на познанието и за това какво движи всичките световни борси, виртуалните пари и т.н
  Ентусиазма започна да се изпарява. ФЕД печата 200млн долара на ден. Отдавня долара няма икономическо покритие а само присъства като цифри в компютрите. Тъсенето на долари държи в момента САЩ да не изпаднат в повсеместен банкрут. А има търсене защото петролните продукти се търгуват в долари. Нещата не са толкова прости, колкото изглеждат- те са значително по-прости.

 29. До Г-н Инджев и Г-н Тинков,

  Лицето Страничен и Любослав( Миромир) е един и същ комунистически мерзавец, който пише под няколко ника тук и ще продължава да пише. Имам съмнения, че е доста познат на публиката публицист-комунист

  Само прикрит комунист мобе да каже ” не съм нито ляв, нито десен”.

  Бих добавил, а комунист отнесен!

 30. “Не съм нито ляв, нито десен”

  Нито си ляв, нито десен – Това е ясно!

  Къде видя “двама талантливи български журналисти”?

  Че и ги четеш всеки ден…

 31. СТРАНИЧЕН,

  ако четете “с удоволствие статиите” на а.симов, значи сте сбърканяк.

  Ако ги четете “редовно”, значи – двоен сбърканяк.

  А твърдението ви, че симов е “талантлив журналист” направо кърти миФките и избива рибата, тъй да се каже.

  Имам усещането, че сте сбъркали блога, тук е IVO.BG!!!

 32. @ Савова

  В момента гледам с отвращение повторението на Коритаров с участието на псевдо “професора” Димитър Иванов.Освен, че нищо не разбира от икономика и геополитика, това примитивно същество не е в състояние да сдържи омразата си към България и овчия си възторг от всичко путинско.
  Помните ли, че се опитваха да ни го натресат за министър председател преди време?
  Чудя се само защо ли го е поканил Коритаров? Или са му го поканили?
  Жалко, много жалко и за този журналист…

 33. USAшко СИМОВ : 14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки – те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот.

 34. Към Павел Тинков
  ‘- Да си позволиш да декларираш мнение различно от спуснатото от „Партията-майка” и нейния младежки авангард, водеше в най-добрия случай до изключване от Комсомола и автоматично от училището…’

  Така е. Само ще орнаментирам абсурда с един по-късен случай. Декларирането на различно мнение доведе до насилствено приемане в комсомола!
  Два пъти не се явих на соц-шперплат продукцията по официалното приемане (имаха и бутафорен изпит) и ме вписаха в списъка на болните ученици. Нищо, че ходех на училище всеки Божи ден. В трети, последен рунд отказах да стана член. Но вместо да ме изключат от училището… тихомълком ме вписаха в списъка на комсополците. Комсополският секретар на училището (преподаваше история) отговори на моето разследване с намигване: ‘Ние сме елитна гимназия, не можем да си позволим да изключваме ученици… трай си’.

 35. Мил е напълно права, младото комунистче- публицистче Александър Симов е най-вероятния ” страничен” и неитрален коментатор. Изглежда че е същия Стивен, който е ” живял” в Русия и САЩ. Това не е възможно, такова животно няма. Я кажи бе специалисте по Америка колко в момента е цената на бензина по американските бензиностанции?
  Я кажи в кой щат и град си живял?
  Я си припомни зип-кода на телефонната компания, на която си бил клиент и до коя година си бил в Щатите. С какъв статус си бил там и с каква виза си влязъл?

  Щом говориш за бедни и богати, значи си оригинален комунист. Това е марксистко- комунистическа терминология. Колко богати и колко бедни американци си познавал и как си научил каква е разликата в доходите и стандарта им на живот?

  Ти в коя група си се вписвал и какви битови интереси не си могъл да решиш. Тока в Щатите е безплатен, ако се сравнява цената му с цените в която и европейска страна. Водата също, парното в много квартири е напълно безплатно. В коя общинска болница си ходил и колко са те чарджвали?

  Знаеш ли какви социални бенефити получават болни, безработни и с ниски доходи?
  Каква електроника, дрехи, храни , лекарства и др, не си могъл да си купиш. Един нов Ай- фон (шестица) струва колкото едноседмична заплата под средно ниво. Знаеш ли какви пенсии получават хора, които са плащали регулярно своите данъци? Особено работниците в строителството, транспорта, медицината и др.
  Защо се правиш на гугутка и не казваш за разликата в доходите между богатите и бедни руснаци. Само по това премълчаване се саморазобличаваш че си комуне.

  Но пиши, пиши още повече ” впечатления” от Щатите, които все са в банкрут и все вървят в пропастта и все доброжелателите им падат в нея. Съветския Съюз падна, днешна Русия върви по същия утъпкан и сигурен път. Самия Путин го признава косвено.
  Хайде сега поразрови твоите “спомени” из лошата Америка. Как пък най-големите руски и български комунисти все там влагат парите си. Я се свържи с посланика- комунист Елена Попродорова и я питай колко години живе в тази шибана Америка и кога има намерение да се прибира в комунистическа България. Питай я кога за последен път е посещавала Русия. Точно тя ли не знае каква е разликата между двете държави?
  Твоите разочарования от лошите Щати ги сподели и на комунистическите психопати, ще те носят на ръце и ще ти припяват от сърце.

 36. @Сотиров

  Постоянният представител на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов изрази учудване, че ЕС не е благодарил на Русия, след като Москва е подкрепила позицията му за спиране на проекта “Южен поток”.
  От друга страна, Путин заявява, че ЮП е спрян от България (“България не дава”).

  Някой лъже!

 37. @ STEVE NEO:
  До тук – добре. Тъй като обаче, „като човек живял в сащ и русия” сте съвсем наясно с темата и виждате нещата „от прости, по-прости”, очаквам със същата „задълбоченост”, със същата „безпристрастност”, със същата критичност да анализирате пред нас обстановката в Русия,
  -нейната икономическа мощ,
  – нейната фискална обезпеченост и стабилност,
  -нейната свобода,
  -нейната демокрация,
  -нейната социална справедливост ,
  -заплатите на нейните полицаи /пардон – милиционери/,
  -състоянието на нейните „пътища, хора, сгради, градинки”,
  -„искрената вежливост” на руснаците /към украинците, към поляците, към евреите, към грузинците, към татарите, а защо не и към българите/.
  Очаквам също да ни изясните каква е разликата между екзист-статуса на свръхбогати, богати, средностат., и бедни в Русия, по колко рубли се печатат на ден, защо ОПЕК не иска да продава нефт за рубли, защо дори руските петропродукти не се продават за рубли.
  В очакване съм. Направете паралел между двете държави, по всички подбрани ПО ВАШ ИЗБОР показатели.
  В противен случай, ще сме наясно, че просто се опитвате да „мътите водата” с цел риболов,. Само, че в този блог шарани няма!

  🙂

 38. Ами кой лъже, болшевиките от Кремъл лъжат. Това е световния център на лъжата и наглостта. А никой нормален човек не изразява благодарност към лъжци и наглеци.
  Дано европейците не се лъжат вече както направиха след Втората св. война. Освободил бил Съветския Съюз Европа от някакъв фашизъм. Та се наложи после половината Европа половин ввк да бъде освобождавана от него. И я освободиха, а освободителя в дън земя закотвиха. Така ли стана драги колега Терзийски?

 39. @АНТИКОМУНИСТ

  Уви, колега, уви!
  До болка сте прав.

 40. Благодаря за разбирането Иване!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.