Безпутица

Не ни е дадено да знаем подробности за причините меродавният в Мала Азия и в една малка част от Европа турски вестник „Хюриет” да издаде Путин, че се е оплакал на своя домакин Ердоган от българите.

 

Знаем само със сигурност, че репортер на вестника не е бил под масата в краката на Путин и Ердоган, за да е дочул случайно любезната реплика по адрес на българите. Някой е наредил тази информация да изтече като един южен поток в канала на историята и това няма как да е случайно.

 

Какво ни казват с това изтичане на мръсната вода в иначе уж чистия извор на руско-българската дружба, преминаваща през турски филтър като руска интрига срещу българската църковна независимост през 19-ти век?

 

Не очаквайте да напиша нещо повече за символиката Путин да избере Турция като ешафод, от който да посече преклонената българска главица. Трябва да съм бил доста убедителен в своята моментална реакция на този факт още на 1 декември в ivo.bg, след като на следващия ден имах честта да бъда цитиран от световната емисия на Би Би Си. А и оттогава забелязвам единомислие по темата с „Ню Йорк таймс”, с Радан Кънев и със самия Бойко Борисов ( веднъж от трибуната на парламента в София и втори път днес в Брюксел).

 

Друго искам да добавя.

 

Това, че сме омръзнали на Путин, както той бил казал на Ердоган (уж на ухо, както внушават снимките, придружаващи разкритието, а всъщност за пред целия свят), не бива да тревожи рубладжиите, ибрикчиите и бозаджиите за халваджиите у нас.

 

Мисля, че ще изразя общото им мнение със следното обръщение:

 

Владимир Владимирович, не се отчайвайте и не ни изоставяйте!

 

Колкото и да не ни обичате (вече), ние няма да спрем да ви обожаваме!

 

Ругайте ни здраво, безкомпромисно с думи и жестове най-сочно както в Сочи, където пратихте нашия незабравим премиер Орешарски да седи на една маса с още по-незабравимия Янукович за назидание на неговото недостатъчно послушание!

 

Унижавайте ни, както унижавахте премиера Станишев да ви чака с часове на килимчето за прием- така се калява стоманата на нашето уважение към Вашето имперско величие!

 

Вие сте нашият десен левичар, най-капиталистическият социалист, най-българският руснак и най-руският българин!

 

Не че е възможно да грешите, но дори и да си въобразявате, че грешите, Вие винаги ще сте прав за нас!

 

Може и да се полегнал пред турската алтернатива, но за нас ще сте прав!

 

Колкото и да Ви е писнало от нас, обещаваме да построим и без Вашата безкористна корупция „Южен поток” !

 

От нашата любов към Вас не можете да се скриете и на дъното на Черно море, където ще положим вече складираните в Бургас тръби, неуморен труд на отрудени комисионери и телата си дори в името на течната дружба между нашия труд(н)олюбив, но любвеобилен лично към и Вас народ, скъпи и прескъпи- направо извънредно скъпи наш Владимир Владимирович!

20 мнения за “Безпутица”

 1. Към великолепното послание на Иво, мога само да добавя:
  “Ако не вярвате на нашата коленопреклонна признателност, погледнете стотиците паметниците на руските войници, които развяват своето оръжие навсякъде в България, и са готови да ни бранят от самите нас, както и от всички врагове на Русия. Поставили сме ги на най-високото възможно място, по високо от всички други паметници в България и ги пазиме като очите си, които не могат да видят нищо друго освен Вас..”

 2. Г-н Инджев винаги са ме кефили словесните Ви бисери но днес просто сте ни ги нахвърлял щедро с цели шепи в тези последни статии. Преди си мислех че ако имах вестник примерно щях да ви наема да пишете уводната статия на първа страница а днес вече че може и като автор на заглавията само.
  Това няма как да се случи и затова ми остава да се радвам на висшия словесен пилотаж. Комплименти!!!

  ЮП нямаше как да бъде спуснат на дъното – твърде много пропаганден въздух под налягане беше нагнетен в тръбата. На другия край на тръбата италианците отдавна бяха заявили че инвестициите им няма да надхвърлят 600 милиона евро – несъразмерно лек баласт за твърде олекналия балон който се получи. Още повече че и си бяха приготвили спасителен изход от договора ако проектът се оскъпи а това се случи неведнъж. Не се намери никакъв инвеститор който да подаде реална финансова тежест върху нея а и рублата олекна критически и почти се изпари.
  Колкото до алфа-дребосъчето с гига-тера-амбиции ТО е единственото което удари дъното. Следващия етап е заравянето му в дънната тиня. А за тръбите отдавна им бях предвидил/препоръчал да помислят за промишлено гига-производство на шамандури – имат реалния и напълно осъществим шанс да излязат на първо място в света по този показател.

 3. Г-н Йорданов, извинявайте, че Ви обръщам внимание но като чета и ми става някак … не знам и аз как да го кажа. Не че вие сте крив но защо казвате няма шанс да се случи?! Така не се прави! Дори и Вие да нямате пари за вестник, пари винаги има за каквото и да си помислите. Искайте, вярвайте! Нали затова е смисъла на човешкия живот ! Да се научи човек да вярва и да иска! Ако желанието Ви е добро, то ще получи подкрепа, но ако не вярвате, Вие просто спирате този творчески процес в който Вие сте дизайнера. На Вас ще Ви се съдейства ако Вие работите за Вашите идеи. Света е създаден по-фантастични и невероятни правила от Фантастични и Невероятни Духове но ние не го разбираме и нашето огорчение и невяра пречат за развитието ни. Представете си един джентълмен, който е идеал за Вас. Той е умен, весел, красив, добър, щедър. А колко по-умен, по-красив и по-добър от него е Създателя му ??!!

 4. Г-н Инджев,благодаря за отличният изказ!Денят ми започва с Вашият блог и това ми дава надежда,че не съм сама в убежденията си.Още веднъж благодаря,че ви има.Успех!

 5. Е, няма такъв АВТОР! Слeд “Протестостерон след Декамерон” си мислех, че поне за няколко дни г-н Инджев ще ни “позволи” да си поемем дъх а Той сам себе си надмина.
  А “междувременно”, все в тази поредица оценката на руски аналитик за така чаканото обръщение към нацията на лилипут.ин. Що ли не съм изненадан.
  “Речта на Владимир Путин пред парламента беше пълна с държавни планови заклинания и обещания. Но решаването на тези големи икономически задачи зависи преди всичко от бизнеса. А за да може бизнесът да си гради такива планове, то той се нужда е от разбиране на дългосрочните правила на играта. След изявлението на президента повече разбиране не се появи, коментира Сергей Алексашенко, старши експерт в Националния изследователски университет „Висша школа по икономика“, в статия във вестник РБК Daily.
  Посланието на президента Путин не беше нито ярко, нито съдбоносно. Дори изглеждаше, че Путин излезе на трибуната не защото искаше да каже нещо важно, а само защото трябваше да спази конституцията. А предхождащите го изказвания на чиновници, че се обсъжда завой към мобилизиране или модернизиране на икономическата политика, изглежда само прикриваха интелектуалната безпомощност и нежеланието за сериозна работа върху посланието.
  Посланието беше „техническо”. Повърхностен анализ на ситуацията, отразяващ откъснатостта от живота и „другата реалност”, в която живее днешен Кремъл.”

 6. “Вие сте нашия десен левичар, най-капиталистическия социалист, най-българския руснак и най-руския българин!” – това кърти мивки, а и ще изкриви доста лицата на уважаемите другари. 🙂

 7. Факти:
  1.На 04.12.2014 г. Владимир Жириновски в предаване по телевизия”Россия-24″ каза ,че Турция ще я примат в ЕU.
  2.Едно от условията за приемане на страна в EU е да я посети папата.

 8. Господин Инджев, скъпият на сърцето ни другар Путин е пътник. Друг ще го смени и толкоз. Какво тук значи някаква си личност, па бил той и скъп на сърцето ни другар. Хубавото е, че по време на смените, за нас българите е възможността да поемем дъх, както казва народът – да сберем солук.

 9. Пропуск, господин Инджев!!!
  🙁
  Нека добавим (с малки изменения – ще ни прости Л. Левчев) незабравимото :”Дори Вие, товарищ Путин, дори Вие не можете да ни забраните да Ви обичаме!”

 10. ПЕНДО, вие НЕправилно сте се изразили- “и са готови да НИ бранят от самите нас”! Вярното е – и са готови да ВИ бранят от самите НАС!
  П.П. Надявам се ,че сте съгласен с правилната корекция?

 11. Южен поток е политически проект.
  Когато се инвестират 20 млрд. долара/повечето кредити/, те трябва да се върнат заедно с лихвите за 20-30 години. За да се случи това, страните през които преминава газопровода трябва да гарантират, че през тези 30 години ще купуват руски газ, т.е. заробване от Русия за трийсет години напред. И ако през това време на тези страни им предложат по-евтин газ от друго място, те ще са длъжни да купуват руския газ.
  Така ние, сърбите и унгарците ще сме зависими от Русия още поне 30 години.

 12. Прочетете непременно тази чудесна статия на Юлия Латинина- и за ексцесите на долната нег… (пардон!)- афроамериканска пасмина (анкор пардон!)- алтернативна субкултура във Фергюсън, и за днешна Русия.

  Онеправданите на този свят

  Съдебните заседатели, след като изслушаха показанията на свидетелите и се запознаха със стотици страници документи, отказаха да привлекат полицая Дарен Уилсън към отговорност за убийството на 18-годишния афроамериканец Майкъл Браун, застрелян от него на 9 август 2014 г.
  „Бийте педалите”, възкликна доведеният баща на покойника и педалите наистина ги биха: из целия Фъргюсън мирно протестиращите грабиха магазини и хвърляха буркани с урина (new!), а в Ню Йорк кървавите ченгета, чиято едничка радост е да трепят чернокожи, спешно разчистваха пътя на спонтанни демонстрации. Репортерът на CNN беше ударен по главата, уплашиха с куршуми репортера на MSNBC директно в ефир, но тези дреболии не попречиха на прогресивните телекомпании да подчертаят мирния характер на протеста срещу неизличимите престъпления, свързани с корупцията в прогнилата американска съдебна система…
  Тъй като делото получи широка известност, прокурорът на Сент Луис качи в интернет всички документи, експертизи и показания на повече от 60 свидетели, представени на съдебните заседатели. С тях може да се запознае всеки.
  Дванайсетте съдебни заседатели, трима от които – чернокожи, не просто оправдаха полицая, те нямаше как да не го оправдаят. Да, може да му бъде вменена вина, че не е разбрал, че е ранил противника си и е продължил да стреля. Да, изглежда той не е разсъждавал много в този момент. Но когато наркоман, грабител и психопат напада ченге в колата му, ченгето не е длъжно да вниква в тънкости. Благодарение на превъзходно работещата американска правосъдна система, всичко случило се е установено до последните подробности.
  Уви, мирните хора, разбиващи магазини в знак на протест срещу това, че ги смятат способни на насилие, не са чели документите по делото. Мнозина – защото не могат да четат. Другите – защото и през ум няма да им мине да си губят времето за такава противоестествена дейност. Те и без това си знаят, че тази проклета система им е длъжна.
  Броженията във Фъргюсън приличат като две капки вода на много подобни произшествия, които редовно се случват в Европа и в САЩ.
  През 1992 г. – Лос Анжелис: 43 трупа и един милиард загуби. За отбелязване е, че жертвите на мирно протестиращите, потискани от расистите, бяха предимно корейци, латиноси и самите черни. Повод за възмущението беше побоят над някой си Родни Кинг, заснет от бдителен гражданин. Надрусаният като талпа и многократно осъждан Кинг (два пъти за грабеж, за сбиване и за хулиганство) си направи из града слалом с полицаите (със 115 мили в час), а когато го притиснаха, започна да се бие с ченгетата.
  За синините, получени от разсвирепелите полицаи, Кинг получи 3.8 милиона долара компенсация. Всичко отиде за пиене и друсане. В паузите между посещенията в клиники за наркомани, Родни Кинг извърши минимум три ПТП в пияно състояние и в крайна сметка потъна в собствения си басейн – разбира се, ако не го е удавила жена му, която – изненада! – беше член на журито съдебни заседатели, присъдили му 3.8 милиона. В кръвта му имаше смес от алкохол, марихуана, кокаин и „ангелски прах”.
  Във Франция през 2005 надигналите се против расистите араби изгориха 8 973 леки коли и убиха двама, единият беше опитал се да гаси пожара арабин. При това, не се смейте, полицаите не пипнаха никого и с пръст. Те просто минаха покрай група арабски тийнейджъри, които, кой знае защо, решиха, че сега ще ги арестуват за грабеж. В резултат двама от тях от страх се вмъкнаха в трафопост и там се изпържиха от токов удар. Както разбирате, причината беше френският расизъм и отрицателното отношение към исляма.
  През 2011 г. в Лондон онеправданите на този свят грабиха и гориха за 200 милиона фунта. Онеправданите ползваха Blackberry, за да координират помежду си кого да грабят и радостно снимаха награбеното с бедните си нещастни видеокамери. Убиха петима, включително трима пакистанци продавачи, опитващи се да защитят имуществото си; изнасилиха 13-годишно момиче.
  Причината за гнева на онеправданите на този свят пак беше надрусан гангстер – Марк Дъган, застрелян при арест заради оказана съпротива, при това този път Дъган имаше пистолет, а полицията знаеше за това. Всъщност, полицията проследяваше операцията по предаването на оръжието на Дъган, който с търговия на наркотици допълваше държавните помощи за петте си деца. Разбира се, не беше женен с нито една от майките.
  След безпорядъка всички социални работници във Великобритания написаха есе на тема: „Какво още трябва да направим за тези бедни хора”.
  В Стокхолм безпорядъците се разразиха през май 2013 г. Съгласно традицията, тълпата, възмутена от расизма на шведските полицаи, кой знае защо смятащи имигрантите за склонни към насилие, като опровержение разгроми търговски център и изгори 150 коли.
  Причината за бунта пак беше qui pro quo. Шведските полицаи застреляха имигрант, който заплашваше с мачете жена си и съседите. Покойникът беше португалец, но местният блог на борците за мирен ислям се обърка фройдистки и го взе за свой.
  Тук трябва да се каже, че по света има много страни, където полицаите стрелят по невинни. И в нито една такава страна няма масови бунтове срещу полицаите. Масови бунтове с викове „бий” има в страните, където полицията не стреля просто така.
  Да вземем Русия. Да биеш тийнейджър до смърт? Може. Да набиеш арестувания на бутилка като на кол? Лесна работа. И какво? Да сте видели вълнения по този повод?
  Ще ми кажете, че в Русия народът е пасивен. Добре, ето ви друга страна с ченгета-безобразници – Украйна. При Янукович ченгетата бяха в пъти по-боклуци от руските. На Майдана против Янукович се вдигна сърцатата, здравата част на народа. Обаче бунтове срещу кървавите ченгета в Украйна нямаше. Нещо повече – там имаше бунтове за кървавите ченгета. Когато се надигнаха в Донбас, украинските лумпени и маргинали, заедно с корумпираната милиция, се бориха всъщност за по-нататъшното право на милиционерите да убиват хора.
  Лумпените, които се надигнаха във Фъргюсън, се надигнаха не за „права” и не за „свободи”. Те се надигнаха в защита на своята маргинална субкултура, в рамките на която всички са им длъжни. Те се надигнаха за това да имат право да правят всичко: да грабят магазини, да се шляят по улицата, да бият полицай по мутрата, а ако полицаят в отговор стреля, то тогава гнет и стрелба по невинни хора.
  Психологията им е съвършено същата като на ислямските екстремисти, които отсичат главите на хората, като си просят ответен удар, а когато получават ответния удар, искрено се възмущават: „Проклетите неверници пак нападат мирни хора”. Забележително е, че буйстващата тълпа във Фъргюсън, от една страна, стреля и пали, а от друга – искрено негодува, че тези расисти кой знае защо я смятат способна на насилия. Тяхната психология е абсолютно същата като кремълската – Кремъл първо инсталира Хамас в Донецк, а после искрено се чуди защо на Запад така лошо се отнасят с него.
  За хулиганите е важно да се чувстват невинни жертви, това е трендът на времето. И във Фъргюсън, и в Сирия, и в Кремъл. Това въобще не опира до нации и раси. Това е въпрос на светоусещането на лумпена, който обича да граби магазини и смята, че собствениците им са му длъжни. Разбира се, в различните страни едни или други слоеве на населението се оказват лумпенизирани следствие на държавната политика, но САЩ тук не са на първо място. Там от синдрома на Фъргюсън страдат не повече от 20% от населението, което разчита на купони, а в Русия, ако се съди от последните социологически изследвания, страдат 88%, дори и по върховете. И в този смисъл съвсем не случайно нашето Външно министерство изграчи, че „Фъргюсън извади наяве стария проблем с расизма в САЩ”.
  В края на краищата, и Кремъл, и лумпените във Фъргюсън се занимават с едно и също: да хвърлят буркани с пикня по американския полицай. И дори икономическата им основа е една и съща. И едните, и другите не работят, а получават. Едните – купони за храна, другите – пари срещу нефт.
  Новая газета, 28.11.201

 13. Наистина просто велико! Не може да се добави нищичко, дори една буква!

  А скъпият ни Путин В.В. ни става все по-скъп с всеки изминал ден – буквално!

  Шапки долу за г-н Инджев!

 14. Имаше една сръпска чалга песен: “Путуй, путуй…”. Та и Путинь си е Путник! Да се напутат и всички 5-то колонната комуно-милицейско-русофилска шайка!Нека да ги напутим от България!

 15. Господин Инджев , една лека забележка от моя страна. Не ви се случва често , но в конкретния случай има една и съща грешка в текста ви.
  “Вие сте нашия десен левичар, най-капиталистическия социалист, най-българския руснак и най-руския българин”
  А трябва да бъде “нашият” , “най-капиталистическият” , “най-българският” …
  Твърдо вярвам ,че не сте човек , който би се обидил от градивна критика ! Поздрави !

 16. Към Георги Стоянов:

  Така е, грешката в първото изречение е станала “сериен убиец” по автоматична аналогия и в следващите няколко…

 17. Великолепна ода за петата колона.Да я научат наизуст и да омилостивяват Путин , че най се страхуват да останат без руските взятки.И колкото комично да звучи, май точно това говорят на посол Исаков , защото са на служба при него, като руски агенти.
  До Стамбо – Благодаря за статията на Латинина.

 18. До Борис Мадаров /Факти
  Преди години написах, че Турция ще влезе в ЕС само заедно с Украйна, защото геополитическата, демографска и културна тежест на Турция трябва да бъде балансирана от страна с подобна тежест, но с обратен знак.
  Пропуснал съм пророчеството на Жириновски, но с удоволствие чета че ме е изплагиатствал.
  Каква ирония !
  Путин бленува за руски Трети Рим, за Раш/ки Константинопол и Рашки Ерусалим, а Рим възкръсва в древните си граници, с негова помощ, но със столица Брюксел…
  Турция наистина ще влезе в ЕС, но това означава, че и Украйна ще стане член на НАТО И ЕС.
  Колкото повече се труди товарищ Путин, толкова по скоро това ще се случи. Глупостта на Путин работи за Турция и Украйна.
  Но Вие, Не се отчайвайте Бледимир Блядимирович, натискайте се на Ердоган!Той ще ви вкара по тръбата в Новия Рим. По нея и бляновете ви за Москва като Нов Константинопол ще изтекат в канализацията на историята.
  Дерзайте наш все по скъпий.
  Като не случихте с Украйна,Мечтата ви/Евразийският Съюз/ ще стане факт,но с присъединяването на Мала и Средна Азия към Европа. Поднебесната империя тогава пак ще граничи с Третия Рим някъде в Крим. Защото Московията ще се задави в лакомията си.
  А за любовта ни не се бойте, както Ви казва мъдро Иво…
  И когато ви няма, ние още повече ще ви обичаме, особено защото вече Ви няма.
  Простотията и сиромашията идват от Русията.
  Ах.. Жириновски, Жириновский..мудрец путинковский.

 19. Идея нямам дали му е омръзнало от българите на фашиста Путин, но той колко е омръзнал на целукупното човечество с комплексаркото си поведение!
  А мераклии в България да му се кланят има достатъчно – само погледайте Таско Ерменков (този, който с друга подлога наречена Куюмджиев вкараха в парламента закон чрез който да подарят българска земя на Газпром за да не спазват Българското и Европейското законодателство) как орева всичко по телевизиите тези дни. Но го погледайте с изключен звук – какво говори е ясно и едва ли ще добави нещо ново – за да видите какво означава религиозен фанатизъм. Тои болшевишки религиозен фанатизъм е далеч по-опасен от мюсюлманския джихад.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.