Тройното цукало на Първанов в с(к)ептичната яма на историята

Понеже се случва за първи път, държа да бъде регистрирано за протокола: Плевнелиев най-после се ядоса публично на предшественика си Първанов.

 

Дори не спомена името му. Но на два пъти в рамките на около минута днес посъветва медиите да попитат „предишния президент” какво би станало с България, ако тръгне на своя глава ( т.е. под натиска на Москва) срещу Европейския съюз по въпроса за „Южен поток”, за което най-проваленият в обещанията си политик в новата ни история пледира.

 

Първанов няма аналог у нас, на Балканите и доста по-нататък като политик, бламиран от краха на мегаломанските си обещания. Може ли да ми посочите някой друг началник на държава, който да се провалил толкова много и категорично, измерено в десетки милиарди левове и стотици милиарди рубли? И след това да управлява днес чрез свой вицепремиер заедно с онзи, когото обвинява с днешна дата за провала на руското прокопаване на България?

 

Колосалният му провал обаче продължава да му се разминава. Съответно Първанов се плези войнствено като защитник на своя триглав шлем, държи се като онези маниаци, които си разтварят шлифера в парка пред беззащитни момиченца със свалени гащи, разчитайки, че никой няма да ги накаже.

 

Да, Първанов е световен шампион в категорията Тежко провален лъжепророк: всичките му обещания за троен, голям шлем от руски енергийни проекти в България, отидоха в една голяма оптимистична яма, (д)оказала се с(к)ептична.

 

„Южен поток” беше последната дупка канала сред самохвалствата на Първанов за триглавата полза от руската ламя.

 

Най-напред на брега на Дунав се удави любимият на Първанов и сътрапезниците му ядрен проект за руска модернизация на острова на свинете мършояди, ровили във времето на съветския колониализъм труповете на концлагеристите.

 

„АЕЦ” Белене умря от невъзможност да диша на свобода в условията на един (о)свободен свят. Свободният свят се погнуси безмълвно и не намери свободни пари да инвестира в толкова зловещо място- все едно да направиш газохранилище в Освиенцим.

 

После се спомина от естествена смърт мъртвородената идея за нефтен хранопровод между Бургас и Дедеагач (Александропулис), замислен без много мисъл в главата на московските корупционери, за които важното е да има мегапроекти, за да има какво да се краде по балканското трасе.

 

Отговорът на въпроса на Плевнелиев какво би станало , ако България беше изиграла московския казачок срещу ЕС за „Южен поток”, е очевиден за всеки политически (мало)грамотен човек. Щеше да катастрофира най-голямото постижение на България през последния четвърт век.

 

 

Присъединяването ни към ЕС е изстрадан исторически завой. То е отдръпване от пропастта, над която бяхме надвиснали като най-зависимия и безпомощен за самостоятелен живот в целия съветски (конц)лагер каторжник, окован за трупа на СССР, за чиято кончина няма как да бъдем обвинени от Путин по начина, по който той ни посочи с пръст като запушалка на газопроводната му залъгалка.

 

Чаках Плевнелиев да направи тази (първа) крачка по адрес на своя предшественик на поста. Чакам от онзи януарски мразовит ден през 2012 г., когато той произнесе речта си на площада в София и обща да „проветри” институцията, но така и не научихме (официално) що за плесен е заварил там. Мога да кажа много по въпроса, но е важно Плевнелиев да го направи.

 

Надявам се също Плевнелиев да опровергае интригата, според която „топли мястото” на Борисов. Защото в противен случай ще заприлича на актьорчето Медведев в пиесата на Путин.

 

Плевнелиев е единственият, който дава отпор на путинизирането на България от върховете на държавното управление и трябва да направи следващия ход, който очакват българите, повярвали в неговата искрена прозападна ориентация.

 

 

17 мнения за “Тройното цукало на Първанов в с(к)ептичната яма на историята”

 1. Имаме добър президент и много се дразня на всички закачки на негов гръб, който дори нямат доблестта да са политически атаки, а дребно заяждане на ниво вицовете за Иванчо и Марийка. Тези хора не уважават президентската институция и нейното олицетворение – Президента. Тези хора са национални предатели.

 2. Президентът Плевнелиев стана Българският президент.Той заслужи това име с действията си.Нека бъде решителен и последователен и в бъдеще в интерес на България.Добре би било да изрине Авгиевите президенски обори до края,за да се тръгне на чисто.Това е много важно за да бъде пътят пред България чист и никой да не може да си прави гаври за наша сметка.Времето на *Големите шлемове*свърши безславно.

 3. Аз честно казано не подкрепям хората само заради техния избор Европа или Москва. Защото дори и да избират Европа те четат Европейските закони сгрешено.
  Да, имаме европейски закони, които не се прилагат и в ключови моменти не се взимат под внимание.
  Така не се прави! Не трябва да се дава сила и доверие на фалшива политика ако ще да ни казват, че от Небето е спусната.
  Трябда да се иска свободно пространство за изява на честни и интелигентни Българи. Само тогава България ще е богата и силна.
  Разбирам, че момента е ключов и трябва везните да натежат. Обаче ако искаме това, което трябва да искаме едва ли щяхме да имаме такива моменти.

 4. Аз пък най-малко се интересувам (или въобще не се интересувам) от мнението на разни “диванета”, които смятат, че този блог е рубриката “писма на читатели” от в.Работническо дело и трябва да отстояваме опорните точки (правата линия на партията). Мен ме интересуват действията на тези управляващи, на които им е гласувано доверието да отстояват интересите на родината ми България, а не интересите на някоя чужда държава! В това отношение, президента Плевнелиев трябва да намери признание и сериозна подкрепа за постигането на тази цел, а не да му се внедряват агент провокатори и да саботират работата му!

 5. Гледам един хотел, Гледам и си викам на кой е тоя хотел ??? С толкова много награди. С оценка 9.99. Ма красив, красив, вътре като за императори. И от линк на линк гледай какво става.

  Цеко Минев е роден в София на 30.10.1960 г. Завършва ВИИ “Карл Маркс”, специалност “Cчетоводство и контрол”. Работи в дилинг офиса на БИОХИМ от 1986 до средата на 1990 г. Потомствен финансист, син на бившия зам. министър на финансите Тодор Минев.

  http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=53457&page=10

  И сега УНУКАТА на КОМУНИСТА

  Теодор Минев

  Теодор Минев или Теди, както го наричат приятелите, определено е сред най-привлекателните богати наследници на родна земя.

  Той е син на един от собствениците на Първа инвестиционна банка – Цеко Минев и е внук на потомствен финансист, син на бившия зам. министър на финансите Тодор Минев.

  Цеко Минев е президент на Българската Федерация по Ски (БФСки – в Управителен съвет на организацията, състоящ се от 11 души, влизат само хора на българския бизнес). Цеко Минев е привърженик на ЦСКА и през 1997 г. влиза в съвета на директорите на ЦСКА АД, когато негов председател е Илия Павлов.

  Неговият син и бъдещ наследник в момента учи в модната столица Милано и редовно може да бъде засечен в местните нощни клубове. В личен план Теди имаше връзка с щерката на Фатик – Александра Тюркмен, която в момента е гадже на Явор Бахаров. След нея, той се ориентира по-скоро към момичета с перфектни форми. Именно такава беше и следващата му приятелка, роден топмодел, който се подвизаваше на подиумите в Милано, Париж и други модни центрове.

  http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0

  Айде до тях се наредиха и днешните Пехливани!!!

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1995/11/27/1045108_sic_duhna_sveshtichka_pod_zvucite_na_roial/

  ОКТОПОД
  Как Първа инвестиционна банка си изгради туристическа империя
  За кратко време фирми, финансирани от ПИБ, напазаруваха хотели, авиокомпании, туроператори

  http://www.segabg.com/article.php?id=195874

  Още през 1997 г. ПИБ участва в създаването на “Частен туристически холдинг”. Акционери там освен нея са Първа частна банка, ТБ “Моллов”, фирмата на Венцислав Йосифов “ВЕМ-94”, фирмата на Младен Михалев-Маджо – “Интергруп енд Партнерс”, фирмата на Валентин Моллов – МФИ, “Наваро”, дългогодишният шеф на парк-хотел “Москва” Любомир Веселинов.

  Стартът на холдингът е летящ – първата му придобивка е “Балкан Холидейз интернешънъл”, държавният туроператор N 2 след “Балкантурист”. Тук се очертава и схемата, по която по-нататък ще се придобива собственост. Първоначалният собственик на “Балкан Холидейз” е “Лоджик инвест учес”, която я купува от АП за 410 000 долара. Туроператорът има задължения към ПЧБ в размер на $1,6 млн. Хора от туризма твърдят, че ПИБ откупува от ПЧБ този дълг за $300 000. След това изпълнителните директори на ПИБ Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев се срещат в Лондон с “Лоджик Инвест” и искат задължението да бъде веднага погасено. Малко по-късно “Лоджик Инвест” прехвърля акциите си на две офшорни компании. Предполага се, че те са посочени от двамата банкери. Не след дълго регистрацията на “Балкан холидейз” е прехвърлена в Кипър. Неотдавна пък фирмата бе оглавена от Радка Минева, съпруга на Цеко Минев. Фирмата става съдружник в други компании, в които на някакъв етап фигурират имената на Минев и Мутафчиев. Една от тях е “Пирин турист”, който стана собственик на “Хемус Ер” по най-скандален начин.
  …………………………………………………………………………………………………….

  И сега какво става Уважаеми Форумци! Тези Другари си направиха Палати с нашия труд.
  А след това изпратиха Глуповатите си Пехливанчета да управляват като Министри. Даже не като депутати.
  А ние квакаме, квакаме, квакаме. Е… те също искат Европа. Децата им по целия свят се разкарват като Графове!
  А Пехливаните им (Бойко Мойко и прочие) въртят тоягата в Министерски Съвет!!!

  Айде и Палата да видите, да не ме е само мене яд. 🙂

  http://www.kempinski.com/bg/bansko/hotel-grand-arena/overview/image-library/

  И тогава Уважаеми Форумци дайте да се запитаме. Ние на кой правим живота в България.
  Ние кои сме. Защо тези хора не си правят сами техния си живот. Защо не си ходят
  сами по изборите, сами да си работят, сами да си плащат сметките!
  Защо ние трябва да участваме в мошеническите им далавери а после да търпим
  подигравателното им отношение и да гледаме как Смешните им Пехливани ни се правят на “велики Батмани”.
  На всичко отгоре ни дават оценка лош мат’рял. Какво да направим ние ??? Да им подарим и гащите си ли ??
  Белким ни погалят по голия задник за одобрение!!!

 6. Изпуснах много як линк за Новите Европейци!

  http://www.omda.bg/public/bulg/news/personal/minev_ceko.htm

  ПИБ в Wikileaks

  На 26 октомври 2005 г., когато показно е застрелян банкерът Емил Кюлев, Американският посланик в София Джон Байърли следобед изпраща до Държавния департамент доклад озаглавен: „В София е убит български топ-перач на пари“ [05SOFIA1847]. За това пише Бивол в своя статия.
  Година по-късно „престъпността на белите якички“ е разгледана по-подробно в грама на Байърли за българската банкова система [06SOFIA1652], в която той оприличава няколко български банки на „гнили ябълки“. Подчертано е обаче, че като цяло банковият ни сектор се държи добре и е на най-високото си ниво след кризата през 1996 г. Според Байърли тези успехи не се дължат на „късане на опашката“ от страна на българските банкери, а на масовото навлизане на чуждестранен капитал и на големи международни банки на българския финансов пазар.
  ПИБ е описана като банка с непрозрачни офшорни собственици, стъпила с единия крак в легалния бизнес, а с другия „в най-тъмните сфери на престъпния свят”. Името на Цеко Минев се свързва както със собствеността на банката, така и с по-голямата част на курорта Банско. Източникът на американците е докладвал, че са констатирани съмнителни транзакции, за които обаче банката е отказала да даде допълнителна информация, кои са сметките и кой стои зад тях. Независимо, че банката имала чужди мениджъри, парите са с български произход, сочи информацията.

 7. Господин Инджев,след като Гоце испорти “големия шлем”,то логино го очаква големия член! Гоце гуцето грухти, свършиха копанините благини, свинчов ден се веч задава, ден за мъст и саморазправа! “Българската коледа”за свинчо Гоце наближава,Лилипутин не прощава, Кожичката ще му одере,но масрафа ще си прибере!

 8. Да, единствен от нашите днешни политици г-н Плевнелиев ме накара за пръв път от много време да се почувствам “Proud to be Bulgarian” – когато комун-милицейската русофилска шайка миналата година почти бе тръгнала в атака да ни вади от ЕС.

  Нещо, което не мога да кажа за крадеца Бранимир Ботев, зам.министър на туризма с поискана оставка (кога ще я даде), човек, който обещава на всеки руски павиан парцели по българското Черноморие.

  И, г-н Инджев, позволете да добавя – освен Калфин, и финансовият министер Владислав Горанов е “човек на гоцэ”. Трябваше само вчера в студиото на “Очи в очи” да чуете сирищенския момък как благо ги хвалеше и двамата, че макар и от различни партии (хайде, бе!) били образец за цивилизованост и проява на държавническо мислене и компромиси в името на националното добруване!?! Повече за тайния представител на АБВ в правителството на Борисов тук:
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/11/05/2413469_sluchaiat_vladislav_goranov/

  http://afera.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF.html

  Споменавате го и във вашия блог, мимоходом, в “Връзката Първанов-Добрев и мълчанието на Борисов”. Момчето май съжалява, че не се е включило навреме в голямото раздаване по време на “големия шлем”…

 9. Диване,
  Виж как добре ги знаеш тези работи.
  Когато аз ти казах,че българската икономика в това число и всички предприятия,търговски дружества,БГА Балкан.Кремиковжи всичко е изгребано чрез Указ 56 и взети кредити от чужди банки и изнесено/капитали/ под формата на филиали извън страната,а в България е останала само черупката,ти ми викаш,че Костов е разпродал 30 милиарда.Разпродал е черупки.Едновремено с това на вход и на изход чакаха частните им фирми.Част от парите се върнаха в България през 2006 год.,когато имаше бум на строителство и пак те бяха.На руските проекти пак са те.Затова е този вой сега.България тях никога не ги е интересувала.Другар до другар,Комсомолец до комсомолец,офицер от ДС до офицер от ДС и тук таме някоя бяла врана.Затова искаме ЕС, не да им вземем имотите,а да ги накараме да работят по правилата.Европейските правила.Да спрат да крадат и правят само шушу-мушу.Които не може да работи честно, да се маха.Видя какво стана с Ц.Василев.Ето за това не искаме руснаци и техните корупции.

 10. ПП
  Това за което говоря става през втората половина на 80-те год. на 20 век.

 11. Ето тук г-жа D.SAVOVA е много права. Но все пак, ако позволите, г-жо, освен европейските правила, в името на справедливостта и онези между 250,000 и 300,000 избити веднага след 9.ІХ.44 и после в десетките комун-милицейски концлагери, и за милионите съсипани съдби – декомунизация, лустрация и конфискация на окраденото от всички нас. Плюс НАП да събере даннъците на руските 300,000 фирми за последните 15 години, а МОЧА – демонтаж-групаж-рАЗИЯ, гара Москва-сортировъчная. Знам, че с вроденото ви чувство за справедливост ще ме подкрепите на 100%!

 12. Един комсомолец на високо място се изпусна да се похвали пред мен, че “90% от някогашната „общонародна„ държавна собственост е в руски рице, под различни форми..„и само 1.5% е в американски–един ТЕЦ и Ideal Standart Севлиево. И че не са доопуснали НИТО една 100% немска инвестиция.
  Похвали ми се ….! Представяте ли си?? Отчете това като голям успех..!?
  Тогава му казах – Ако 90% от икономиката на страната ни е в руски ръце, защо се чудим, че е заприличала на осрана от мужици поляна с тоалетна чиния Идеал Стандарт по средата..
  Простотията и сиромашията идват от Русията!

 13. Диване,прав си до небето,но няма кой да те се вслуша в думите ти.

  Ние сме си шибани шибаняци

 14. Г-жо Савова, не си спомням да съм казал , че Костов е разпродал 30 милиарда. Освен това не го мисля. Казах, че той не е направил нещата така, както трябва и е продал Кремиковци за 1лев (примерно). Мисля , че ако е искал необратима промяна в полза на народа, трябваше по-друг начин да стане. Няма да ме убедите, че е голяма работа и заслужава паметник. Няма смисъл да спорим повече. Обяснението за фирми на входа и изхода е малко елементарно (не, че не е правено). Имаше много заводи, които се разрушиха от собствениците им след приватизацията, защото се дадоха на неграмотни партийни активисти, без грам опит във въпросния сектор. Представете си на един милиционер-катаджия със фалшива диплома, да му Подарят фабрика за Оптика. Какво мислите, че ще направи Катаджията ???
  Аз ще ви кажа. Разпродава машините дори и на Скраб и с паричките купува на Морето земя. Бута тук там някой Рушвет и строи един Грозен Хотел. После се обажда на Батко и казва Пращай Туристи. След това Върти Синжира и вика Аз съм Боса!
  Ако не вярвате, питайте в Пристанище Бургас, каква част от Износа е Скраб.
  Според Вас ако предприятието дължи пари, дали Директора ще разпродаде на безценица машините, които правят Парите ??? Всеки знае, че икономика без работници няма. А когато разпродадеш машините и изгониш работниците как ще връщаш дълговете ако ги имаш ??? Нали разбирате, че никой не е покривал никакви дългове а всъщност стана една борка за Народния Хляб, който вече никой не пазеше!!! Пчелните пити, които Народа като пчелички пълнеше 50 години под строй и под червен камшик се изсмука от неговите мъчители, за да не останат гладни и безработни. Защото нищо друго не ги чакаше в една нормална бизнес среда.

  Антяга, знаеш ли понякога си мисля, че колкото повече си прав, толкова повече хората бягат и странят. Те се държат луди пред Правдата! Не вярват, че има такова нещо. Все едно виждат Йети от Хималаите.
  Съвсем друго е да им играеш Тарикат. Викат оо Йес. Този е готин. Ще вървим след него и когато падне ще го изпапкаме. Това го разбират и им е драго. Тоест, когато в едно нещо има умерена лъжа те го приемат много повече и с много по-голямо удоволствие. Когато си под или над тази норма тогава ставаш или лош или луд за тях.

 15. ДИВАНЕ, КОЙ е правил икономическата и бизнес обоснавка и рационалност на “Пчелните пити, които Народа като пчелички пълнеше 50 години под строй”???
  Та нали това са СЪЩИТЕ “неговите мъчители с червениЯТ им камшик”, както вие ги оприличавате!
  КОЛКО икономически, технически, бизнес, и т.н. грамотни бяха тези “неговите мъчители с червениЯТ им камшик”, за да има “пчелни пити”?
  Аз ще ви нахвърлям няколко щрихи –
  – “първоначален кпитал” придобит по престъпен начин чрез “национализация” и КОНФИСКАЦИЯ!
  – налагане на ТОТАЛитарен МОНОпол над всички сфери на “икономиката”!
  – поради установеният ТОТАЛитаризъм над изпълнителната, съдебната, законодателната и ИКОНОМИЧЕСКАТА власти , те стават само фалшива фасада на ТОТАЛният МОНОполизъм и НАПЪЛНО безполезни негови придатъци окачени със съответните им “опознавателни” табели!

  П.П. КОИ са били тези “свръхчовеци” , които са се “нагърбили с ВСИЧКИ възможни ВЛАСТИ, обединявайки ги в ЕДНА???
  КАКВИ “законотворци”,”министри”,”съдии” и “”БИЗНЕСМЕНИ”” са били , или са??? При това ЕДНОВРЕМЕННО изпълняващи по повече от една от тези функции!!!
  Още повече , че го правят и под колониален диктат, на който са подчинени ТОТАЛитарно!
  При такава “икономика”, КАКВИ могат да са резултатите, и преди , и сега???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.