“Южен поток” бил дар ( от задунайците)

За всички в България, които се направиха, че не са разбрали казаното от Путин на 1 декември в Турция и по този начин проявиха неуважение към яснотата на неговия императивен императорски изказ, посланикът на Русия в София Юрий Исаков беше мобилизиран днес в качеството на преводач от ясен руски език да направи изявление като за оглушали от оглушителния шамар български пеликани: няма да има „Южен поток”, потвърди той, цитиран от БТА.

 

Ако не друго, това да е за урок на лакомите рубладжии и да запомнят с кого си имат работа.

 

Цели 4 дни българските пеликани, накацали по корупционно трасе на „Южен поток”, отказват да повярват, че им измъкват мръвката от устата. А бяха толкова ентусиазирани да делят кожата на мечката, преди да бъде хваната ( както казват в Русия в превод на българската поговорка за рибата в морето и сложения преждевременно тиган).

 

Руската мечка обаче козината си мени, но нрава не. Дори и в партер, тя ръмжи заплашително, като е избрала в тълпата държави, които успя да настрои срещу себе си, най-мършавия субект с надеждата, че тъкмо България не може да избяга от отмъщението дори и в ситуация, когато е ранена.

 

Друга българска традиция, приложима към създалата се ситуация, е така нареченото положение „ела, мечко, изяж ме”. Т.е. сами да си търсим боя. Това правят вече няколко дни нашите държавни началници и пропутинската пропаганда, които поддържат жива надеждата в публиката, че „Южен поток” ще възкръсне, ще стане и чудодейно ще проходи въпреки…Путин.

 

Обаче днес и от Москва ги сиктирдосаха да не си правят илюзии. Решението за спиране на строителството на “Южен поток” е окончателно, заяви руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от ТАСС.

 

Сега на мястото на дупката ( в морето), наречена „Южен поток”, започва да се лее бетонната плоча на обичайната пропаганда със задна дата. За целта посланик Исаков описа днес отплувалия в небитието труп на проекта като „подарък”, който ние тук сме пропуснали да изконсумираме- защото не сме показали зъби, по неговите думи.

 

Преди да му целунем ръка с разкаяние, че изпускаме да ни отнесе руския транзитен потоп, че няма да ни разкопават морския бряг и цяла Северна България надлъж за оня що подкупва, че няма да ни снабдяват с цели полкове руски охранители и цивилни руски специалисти по дълбока оран на българска територия, не е лошо да си спомним златното правило, благодарение на което България все пак е оцеляла въпреки многобройните опити на Русия и СССР да ни закрият и да ни наведат единствено и само до ролята на руски троянски кон в Европа:

 

БОЙТЕ СЕ ОТ ЗАДУНАЙЦИТЕ, КОГАТО ВИ НОСЯТ ДАРОВЕ!

46 мнения за ““Южен поток” бил дар ( от задунайците)”

 1. Слава Богу! България се отърва от страшна напаст.

 2. Напълно съм съгласен с Юрий Николаевич, че „Тук обаче не достига едно нещо и то е политическата воля“.

  Крайно време е да се прояви такава по нашите южни по-топли ширини и да бъде изпълнено решението за премахване на МОЧА.

 3. Болезнено мразите Русия. Не пропускате случай да подчертаете това.Зависим ли сте или какво ? Нищо лично, но просто сте противен с тази си нагласа.
  Не забравяйте, че има хора, които обичат Русия и й са благодарни.В близките изминали години без тях по Черноморието нямаше да има нито туризъм, нито строителство. Колко американци са дошли да почиват или да си купят жилища в България.Така, че ако не можете да помогнете ,то поне не пречете.

 4. Към Ивана:

  Ако имахте капацитета да забележите примитивизма си, щяхте да се почувствате неудобно. Вярно е едно от вашия изблик: на вярващи фанатици, слабо информирани и вероятно дългогодишно манипулирани, не мога да помогна.

 5. Ивана, пу..до недо..ана, защо не се цаниш камериерка при ушанките – да им ринеш и бършеш повърнята от плюскането! А – на руски камериерка е “горничная”!
  Я ги виж тук какви молодци са – и чупка към форумите на “Дума” и “Русия днес”, ако имат такива!

  https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B6%D0%B8&biw=1366&bih=657&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=U92BVOGSJ8LgaK6oguAM&ved=0CAYQ_AUoAQ

 6. Ивана, а Вие можете ли да дадете пример за морска ивица в Европа с толкова ниски цени на имотите? Дори в Холандия и Белгия, където морето е просто противно, имотите са поне десет пъти по-скъпи. Защо е така, Ивана? Как става така, че без руснаци имотите с в пъти по-скъпи? И не само по моретата, а и в планините, по селата и навсякъде, където няма руснаци…
  Руснаците са причината имотите да са толкова евтини, Ивана. Докато има руснаци, не чакайте нито американци, нито някакви други нормални хора. Свят голям, пари – бол, защо им е на нормалните хора да се навират до тази криминално-сговорчива сган?
  Вие, Ивана, можете да обичате Русия и да сте благодарна без това да Ви пречи да хвърляте по едно око на обективната истина. Пък с времето – кой знае – стокхолмският синдром може да позатихне…

 7. Ивано, Иванке, да обичат русия и да са й благодарни могат само хора, НЕЖЕЛАЕЩИ да знаят нито историята на България, нито стремежите на нейните най-свети и светли умове. И ако ти, иванке, намираш робството и крепостничеството за твое естествено състояние, има хора, които не могат да се примирят с подобно състояние на сънародниците си. И правят всичко по силите си да отворят очите на слепци като теб. За съжаление не всички, които приличат на хора имат и мозък на такива.

 8. подобия на хора като иванка, ще продадат и майка си, а и дъщеря си, какво остава за България. дай да обичаме русия. и специално за иванка-да прочете нещо от историята на Родината и да не обича толкова нейните врагове. макар линкът и вчера да беше поставен тук
  http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/31444-ruskata-lyubov-kovarstvoto-a-ne-bratstvoto.html

 9. Ивано, Иванке!
  Що дириш в този форум?
  Ако имаш проблем с очите, очни клиники колкото щеш.
  Ние тук сме зрящи.

 10. СТАМБО, приятелю,
  Защо така грубо, защо така жестоко?
  Защо не оставиш женицата да обича? Да обича … Русия?! Ами представи си, че не обича България /каквото и да значи това/! Че не обича никого конкретно! Нито мъж, нито дете, нито близки, нито домашен любимец дори… Ами ако при това от никого не е обичана! Ами ако няма кого да обича!
  Въпреки, че … Мисля си, ако една жена обича, тя без съмнение иска да бъде обичана, да бъде желана, да бъде притежавана… Как тогава ИВАНКА обича Русия? Дава ли си сметка, че Русия /обектът на нейната страстна любов/ може би не я обича? Не я ли измъчва мисълта за несподеленост? А дали иска ВАНЧЕТО да бъде желана и ПРИТЕЖАВАНА от Русия? И по какъв начин? И от кого по-точно? От държавата Русия, от Путин, от руснаци, от конкретен руснак…
  Навремето Артър Кларк /лека му пръст/, по повод преселването си в Шри Ланка беше писал – хареса ми това кътче от планетата, обикнах го и реших да остана тук; моята „родина” е там, където се чувствам щастлив.
  Питам се, какво възпира ВАНЯ да се пресели в любимата й Русия? Колко му е – та тя самата отбелязва колко много руснаци в последно време се заселиха в България? Ще си купи и тя дом в своята страна-мечта, ще заживее с бита на обичаните от нея руски хора, ще се почувства щастлива и ще приеме с цялата си изтерзана до днес душа новата си родина.
  Да й го пожелаем, СТАМБО и да се надяваме, че там ще бъде обичана, желана и т.н. …
  Какво и пречи да го направи? Една решителна стъпка само… В името на любовта!

  🙂

 11. Ама пък сте всички с тези емоции… Защо трябва всичко да е толкова черно-бяло. Не знам необходимо ли е (и кому) да се делим на обичащи и мразещи Русия.
  Русия си е някакъв обективен, неприятно близо до нас, световен фактор. Въпросът е България какво прави по въпроса. Та, место да обичаме или мразим Русия, да си насочим емоциите не помежду си, към себеподобните си заблудени и/или използвани -фоби и -фили, ами към тези, които без емоции продават, или пък се опитват да защитават българския интерес спрямо Русия.

  Проблемът е с нашите си тук, а не с онези, дето „Не им щем ни меда , ни жилото”. Онези си гонят техните интереси, проблемът е дали ние си гоним нашите.

 12. Никой не иска да каже нещо важно – през Турция не може да мине транзитен газ, защото държавата не го допуска. Там собственик на тръбопроводите е Боташ-държавна компания. Тя също така купува всичкия земен газ на входа. Иначе газопроводи с голям диаметър има и от Иран и от Азърбейджан(през Грузия), но не е изгодно да купим от Турция(висока цена обусловена от държавния монопол), а не можем да купим от Иран например и да транзитираме през Турция, защото Турция забранява тази възможност. И сега ще стане същото – руснаците ще дублират “Син поток” и ще обявят, че спират транзита през Украйна. Турците ще изградят допълнителна инфраструктура в Тракия и ще предлагат руски газ, но той де юре ще е турски – т.е. клиентите ще трябва да сключват договори с Боташ Турция. А турците ще се опитат да изтъргуват евентуални отстъпки от цената срещу политически отстъпки от ЕС. Приблизителен хоризонт на планиране – 7 до 10 години. И да не забравяме, че приходите на Русия от земен газ са 8-10 пъти по-ниски от приходите от нефт. Нефтът пълни бюджета, а газът е геополитическия морков или тояга, в зависимост от необходимостта.

 13. А участието на г-н Инджев в днешното “Лице в лице” на милиционерката Ризова, въпреки скъпернически отпуснатите минутки и непрестанното дърдорене на “водещата” върху репликите на госта (та цели пасажи да останат неразбираеми и даже недочути), беше просто класика:
  http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/ivo-indzhev-pred-lice-v-lice-putin-smjata-che-celijat-svjat-trjabva-da-se-saobrazjava-s-nego.html

  Шапки долу за г-н Инджев!

  РS И моля ви, бъдете по-снизходителни към съществата-тролове като “Ивана”, те толкова си могат, баща милиционер, майка уличница, тежко детство, знаят само да си дават г.ыза/дома под наем на руските павиани за няколко рубли повече. Понятия като “род”, “Родина”, “чест” за тях са просто звук, че и не стават за ядене. Нали затова е и приказката – “Иванушка-дурачок”…

 14. Прощавайте, но искам да се коригирам – вече има закон в Турция допускащ транзита на газ до други държави. Тази година са подписали окончателните договори за TRANS-ANATOLIA NATURAL GAS PIPELINE (TANAP) PROJECT и измененията в закона са от 18 септември 2014.

 15. Драга Ивана, изглежда, не правите разлика между Русия и руските тирани, тормозили (и уви, тормозещи)и руския и други народи – знаете кои са…

 16. Ивана,Ивана,
  Кажете ми кой не мрази Путинова Русия днес.Мразят я за настоящето а някои и за миналото.Името на Русия поражда страх от агресия.От Кавказ до Северна Европа.Аз не знам,как се чувстват обикновените руски граждани.Със сегашното си поведение Путин извика сенките на миналото.Коварство,потисничество,бедност,страх.Познавах много руснаци в миналото,Страхът беше генетически срастнал с тях.Големите им творци в всички области и през всички времена бяха *извън властта*.Бяха чужденци в собствена си страна.Далеч от тях.

 17. Ивана е ясна. Мурзилка.
  Ами папка гоце и далеч не само той длъжен ли е да върне комисионите взети по трите провалени проекта от “големият член”. Питам аз и отговор не чакам. Валентин Вацев на него може да се вярва по темата заяви, че комисионите са пращани с влакови композиции.
  А т.исакав дали няма да бъде отзован. Надзираваната от него пета колона насралась тотално.
  Мъка, като в пернишка трагедия.

 18. Ех г-н Тинков,
  Смяла съм се с глас.*Как сте влезли в образ*,както казват сега.Какви мъдри съвети давате на Ивана,как я напътствате да реши емоционалните си проблеми.Трябва да ви бъде много благодарна.А Стамбо и другите с лошо.Ама недейте така бе хора.Поучете момичето.Нека вземе правилното решение.Тя си вярва.

 19. Господин Инджев, добрините на Русия към нас край немат. Ненапразно сме освободени два пъти, само и само добрини да ни правят. Сигурен съм, че в Кремъл сън не ги лови и денонощно мислят каква добрина да ни сторят. А пък най ми харесва позицията на Бойко Борисов, дето кори Путин, че е прибързал със спирането на ЮП. Никакво спиране, ако е нужно ще положим доброволен бригадирски труд и ленински съботници ще правим, но ще построим ЮП. Напук на Европа.

 20. за обичащите Русия – прочетете във фрог нюз – вчера, 4.12. статия от анонимен автор (но явно от високите кремълски етажи)”Братушки, джак-потът “Южен поток” и клоаката…”
  По-гадно, извратено и нахално писание не съм чел!!!Надявам се г-н Инджев да го е видял – неблагодарна България за жертвите и помощта на Русия от 140 г насам,вторачили сме се на Запад, но повече руска обич да не чакаме!КРАЙ!!!Беше що беше…

 21. Престанете да разсейвате Ивана, че кой ще изчисти сауната на руснаците.

 22. Павле и приятели,

  За пръв път си позволявам такъв тон, извинете, но… наистина случаят е клиничен! На Ивана спешно й препоръчвам терапия с материали, каквито съм приложил!Засега диагнозата й е остър полирусофилистичен синдром на Владимир Висарионович Путин, което значи-безнадеждна прогноза.

 23. @ Ивана
  Съветвам Ви още един път да прочетете “Строителите на съвременна България”на Симеон Радев.Там авторът чрез документи показва истинските цели на Русия и политиката й чрез генерал Каулбарс,Аксаков,Дондуков и т.н.да ни превърнат в задунайска губерния.А иначе нямам нищо против самите руснаци ,особенно срещу хубавите московчанки,с който прекарах няколко години в студентските общежития,докато черпех с пълни шепи от руската култура и наука.Но Русия не е Путин,Сталин,Брежнев или Хрушчов.Не намесвайте неща като любов,омраза,имоти,туристи и тути -кванти.

 24. До Васил:

  Прав сте, не ни трябва да се делим на обичащи и необичащи, която и да е чужда държава. По- важното, кой какво прави за България.
  Превърнахме Черноморието в сив бетонен и безличен бряг, перфектен рай за новите богаташи от изток. Жаллки душици, които бяха в първите редици на поклонничество към СССР и КПСС и възхваляваха във всичко съветско, продадоха България, принудиха мислещите и можещите да напуснат и да дойде съветската “средна класа” предана като ловно куче на господарите си от Кремъл.
  Права е Ивана, че са много, но ТЕ не обичат Русия, ТЕ просто са слепи за истината.
  Засега изглежда поредната отрова от изток с името Южен поток, ни се размина, но трябва още много вода да изтече за да се прочисти нацията.
  Единствената противоотрова е истината и добре че е блога на г-н Инджев, който е направил за България много повече отколкото по-голямата част от политиците.

 25. 14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки – те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот.

 26. Ивана и вся осталная ,
  По принцип в този блог влизаме, защото споделяме вижданията на г-н
  Инджев , а не да го обиждаме.Много е инфантилно, да охулваш някого за истините, които пише, защото рискуваш, Тя Истината, да те удари по главата ако си сляп умствено и духовно, както стана с истината за ЮП – много рублолюбци като теб бяха зашеметени.За каква любов към Русия говориш, като единствено те интересува далаверата от туризма и строителството по морето.А строителството е отвратително колкото и туризма. Знаете ли как руснаците се подиграват с това преклонение пред тях – точно както Путин се подигра с Европа – заграби си Крим, почва мега проекти, спира ги.Всъщност трябва да сте благодарна , ако сте българка на рода си, предците си, а не на руснаците.

 27. Чудесни новини –
  “Спирането на проекта “Южен поток” ще удари фатално няколко медии от империята на Делян Пеевски. След Нова година се очаква във финансов колапс да се окажат вестниците “Преса” и “Монитор”. Това ще принуди издателите да ги спрат. Тежки проблеми са налегнали още “24 часа”, “Новинар”, “Политика” и някои “жълти” издания – всекидневник и два седмичника, чието оцеляване ще е повече чудо, отколкото финансова логика.
  Това съобщиха за Фрог нюз източници от х-л “Берлин” в Бояна, считан за база на Делян Пеевски, както и на министри от сегашното и предишното правителство.
  Причината за тежката ситуация е спирането на държавните пари към фирмите, изпълнителки в строителството на “Южен поток” на територията на България”

 28. Това е една от най жестоките ви статии..! Няма какво да се добави.
  А за Иван/ка..О! Свещена простота..!
  Той/тя никога няма да разбере, че думите на Меркел за опасност от пълзяща руска агресия на Балканите, означаваха край на бляновете на блядовете за реколонизация на България и на каквото и да било на запад от нея.
  За нейно/негово/ Иваново/Иванкино сведение, предсказвам как Гърция ще отреже Путин още щом си подаде тръбата откъм Босфора.
  А турците също се вслушват в любимата песничка на Путин, в която придворната певачка му пее на ухото как става „Раш Константинопол и Раш Ерусалим“..и си правят сметката.
  Студената война е факт и рубладжийският плач по Южните потоци и морета повече мяса на рев на умряло.
  Простотията и сиромашията ни идват от Русията

 29. Този несъстоял се данайски “дар”ни беше натресен и от уж подписалия само меморандум Бойко Борисов.А беше ясно още тогава,че нямаме никаква икономическа изгода от него.Договорът си беше чисто политически.Това беше публично заявен враждебен акт срещу приятелска Украйна,в услуга единствено на чужда държава.С последвалото наливане на държавни пари в КТБ,се даде път на поредната огромна корупционна вълна,ощетила ни с над 4 милиарда лева.Навсякъде по света това се квалифицира като национално предателство.У нас обаче,се награждава с премиерски пост!

 30. Жалък е комлексаря фашист възседнал днешната руска империя с препускането си презглава из целия свят за да компенсира загубите от санкциите на свободния свят. Толкова е смешен и глупаво изглеждащ с високите си токчета на обувките и с нагънаните панталон(к)и за да се “издигне” с още няколко сантиметра. Но не му идва на ум, че тези сантиметри няма да му дадат “акъл” как да не му потъне иперийката!
  В Китай, в Турция, в Бразилия – където и да ходи и да предлага газа и нефта си, защото освен тях може да продаде само оръжие и нищо друго – толкова е “продуктивна” и “иновативна” руската икономика.
  Напред към цена на барела петрол 9 шатски долара! Тогава Исаков, Ерменков, Куюмджиев, Гоце, Буда и всички пеликани могат да се обзаложат, че не само Южния поток ще пресъхме, а и империята ше се сгромоляса заедно с фюрера си.

 31. Христо Ботев, в статия в бр. 13 на в-к „Знаме” 1875г. – Думите му нямат нужда от коментар:

  „Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българск¬ите колонии”

  ” … не остави¬ха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. ”

  „Пр¬авителството натовари 1, 000 души български момци в един твърде веран вапор и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъ¬на в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество. ”

 32. Руското нахалство и имперски амбиции нямат граница. Наистина, слава Богу, че се отървахме от този имперски “подарък” – без приход за нас за 30 години напред, с едни зелени човечета да го охранявт. Такива са им подаръците: 45 години развит социализъм, Чернобил, преврати, убийства на наши държавници и интелектуалци, монтиране на тошовци и гошо-тарабовци, пета колона, опростачване на нацията, контрол и натиск над цялата ни държава денонощно.Задунайците да си задържат подаръците за себе си и да спрат да се занимават с нас, че от техните “дарения” от 70 години държавата ни се разпада.

 33. „Южен поток” е голямо поражение за Путин. Опита се да прехвърли вината на малка България. България заприлича на малкия Давид, който победи големия Голиат. Путин е с мислене от 80-те години на миналия век. Явор Куюмджиев е със същото мислене, критикува в „На светло” политикът от ДСБ Иван Иванов. Реалните факти в Европа показват, че потреблението на руски газ намалява с 10%. Българското находище на газ е по-голямо от румънското. Той ще струва с 35% по-ниско от руския газ, твърди Иванов. ЕК има 2 наказателни процедури към България – втората е за избор на строител.Той е решен в полза на Делян Пеевски и Генадий Тимченко, заяви Иванов…

 34. Към Р.А.С.:

  Понеже на Христо Ботев петата колона не смее да опонира, на всеки от нас, който има дързостта да го цитира, обикновено “опонират” с мантрата : “ама стига с тази русофобия” или поне с по-меката опорна точка ” “хайде, моля, да спрем да се делим на фили и фоби”.

 35. Не е само Христо Ботев а и Захари Стоянов,Ст. Стамболов, Левски, Раковски, Иван Вазов, Симеон Радев, Антим I,…. и още много Българи громят митологемите за “добронамереността” на руската политика към България. Русофилите аз знам че имат само една родина, но не е България…. И а най-голямото зло за народа ни. Но, Доброто ще победи, Правдата ще настане! Бог да Пази България!

 36. Мисля че фразата принадлежи на Клаузевиц:”Никога не предприемайте нещо срещу Русия,тяхната реакция е някоя невьобразима глупост”

 37. ИВАНА:
  “Болезнено мразите Русия. Не пропускате случай да подчертаете това.Зависим ли сте или какво ? Нищо лично, но просто сте противен с тази си нагласа.
  Не забравяйте, че има хора, които обичат Русия и й са благодарни.В близките изминали години без тях по Черноморието нямаше да има нито туризъм, нито строителство. Колко американци са дошли да почиват или да си купят жилища в България.Така, че ако не можете да помогнете ,то поне не пречете.”
  И в Турция има хора, които обичат Русия и са и благодарни, без тях намаше да има ни туризъм, ни строителство.
  ОБАЧЕ, турците не биха продали себе си, земята си и историята си на Руската имперска политика.
  Не биха кръстили централна улица на де-факто руския убиец на най-големия си национален герой, не биха направили руските паметници, по-големи от техните такива, не биха говорили само за ролята на Руската държава, споменавайки собствената си само от кумова срама.

  Вие българка ли сте Ивана?

 38. Свалам Ви шапка, господин Инджев, и за тази статия и за предаването! Благодаря на РОССЕЛХОЗМАШЗАГРАНПОСТАВКА за предоставения линк! Бъдете здрави!

 39. И oт мeн!: “Свалам Ви шапка, господин Инджев, и за тази статия, и за предаването!”

 40. Имам чувството ,че Южен Поток няма да се строи в Турция.Като чета за Турция и какво се случва там сега,смятам че Русия блъфира и никога няма да допусне да е зависима от Турската политика.

 41. ИВАНА, вие(КОИ?!?) може и да ОБИЧАТЕ Русия , но тя дали ви “обича”?!?
  И най-важното – КАК ви “обича”?

  П.П. Споделете “причината” за “обичта” ви към една държава? “Рационална”ли е?
  “Безкористна” ли е тази ваша “обич”?

 42. Срещу Ицо Ботев никой не може да излезе!
  Христо е Свят Огън! Чиста душа, която руските мекерета не могат да свалят в кочината си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.