Първа заявка на Първанов за втора употреба на нашето овчедушие

Помните ли раболепните лозунги “Без СССР няма мир”? СССР умря, но за учудване на глупаците световният мир оцеля.

А след кончината на “Южен поток” има ли живот? Има и то много безгрижен за най-големите виновници да бъдем водени през този век в напълно погрешна и вредна посока.

Колко трябва да си нахален, за да се провалиш като държавен глава три пъти по много конкретни обещания от мегаломански мащаб, след което просто да кажеш, че „това е лоша новина”?

 

Познахте- просто трябва да се казваш Георги Първанов и да живееш в условията на продължаващото (второ десетилетие) престъпление, което правят медиите , политиците и институциите, които би трябвало да му потърсят сметка за гигантския провал на неговия „троен шлем”.

 

Като един „безобиден журналист”, определен саркастично като такъв от Първанов ( след негова лична и персонифицирана спрямо мен атака, прочетена като присъда от екрана на Би ТиВи), взех, че се оказах прав в дългогодишните си критики към яловите му обещания да превърне България в „енергиен център на Балканите”.

 

Първанов обаче днес се държи като Тодор Живков след 10 ноември 1989 г., но със смайващата разлика, че говори като неразбран гений от построения му и поддържан вече трета петилетка пиедестал на непогрешимост и безнаказаност. Всички са му виновни, че не са осъществили неизпълнимите му ангажименти за още по-голямо енергийно обвързване с Русия.

Този човек трябваше да е на подсъдимата скамейка- ако не в буквалния, то „поне” в моралния смисъл на думата!

Както вече и най-слепите могат да видят, Първанов е водил в пагубна посока държавата, обвързвайки я с безперспективни, скъпо струващи, погълнали милиарди непродуктивни български инвестиции, обвързани с любимите на Путин енергийни проекти.

Руската легенда разказва за руския патриот Иван Сусанин, който завел съзнателно в блатата чуждите завоеватели ( поляците) и с тази съзнателна саможертва спасил родината си.

Като един български Иван Сусанин др. Първанов направи същото, но с обратен знак. Той поведе и заведе България в блатото на все по-голямата обвързаност с колониалната ни владетелка, откъдето Полша се измъкна именно заради упоритото си нежелание да мре в руските обятия.

Хората по света, които имат чувство за чест, се самоубиват заради едно фалирало предприятие. А тук имаме работа с един дотолкова безчестен политик, че за фалита си на архитект на енергийната стратегия на България той гърми с обвинения наляво и надясно- навсякъде, само не и срещу собственото си слепоочие.

 

Днес Полша е икономическото чудо на Европа, безспорният лидер на освободените от съветския лагер бивши съветски колонии в Европа, единствената държава на континента, останала незасегната от кризата, регистрирала насред кризата икономически ръст.

Колкото по-решително се противопоставя на руския (енергиен, търговски, военен, шпионски, пропаганден) шантаж една бивша европейска съветска колония, толкова по-далеч е стигнала тя не просто в еманципирането от колониалната си зависимост , но и в просперитета на своята страна. Другият пример е Естония.

 

България е точно обратното днес: европейски оставач, просяк пред европейската порта, опърпан с кръпките на милиарди разходи, налети в корупционните дупки по трасето на течната дружбата, прокопано от съветския колониализъм. И ако има някой, който най-много да олицетворява този български разгром, това е именно Първанов. Той обаче раздава интервюта на наистина безобидни журналисти, в които не само не си посипва главата с пепел, но и черпи от пресъхналия „Южен поток” кал, за да я хвърля с пълни шепи върху всички, които се оказаха прави в предупрежденията, че ни води към блатото.

Иначе всички сме съгласни, че трябва да има справедливост и възмездие, но се оказва, че това не важи за най-проваления политик на т.н. преход в България.

За Георги Първанов, лицето на отношенията между България и Русия ( както го титулова в едно свое епистоларно електронно откровение др. Светлана Шаренкова), няма възмездие. То(й) дефилира в публичното пространство със самочувствието на месия, когото не сме послушали и поради това сега ни се полага да страдаме и да ридаем над руините на построената от него пирамида на рухналите мегаломански енергийни обещания.

Днес, ако трябва да перефразирам руския българофоб Аксаков и възклицанието му, че всеки успех на България е смърт за Русия, положението тук е:

Всяка лоша новина за Първанов е успех за България.

Но на каква цена? И по чия вина? По вина на същия, който в поредното сладникаво интервю ни заявява днес от телевизионния екран новината, че имал намерение отново да ни яхне- щял да победи Бойко Борисов на следващите президентски избори.

Да сте чули Борисов да си признава мераците за президент?

Днес неговият говорител Първанов го издаде и се самопредложи за съперник на своя дългогодишен сътрапезник в деленето на порциите в България- този път вече открито, а не по онзи начин, по който двамата си деляха влиянието на тайни срещи в ерата на премиера Борисов и президента Първанов.

Ама ставало дума за “въображаеми” избори! Нима? И енергийните проекти бяха въображаеми, но се състояха като провал съвсем реално.

Старият израз, според който големите престъпници не ги съдят ( „за милиони няма закони, за кокошка няма прошка”) беше изкудкудякан по този начин тъкмо от плановика на тройния енергиен провал на България.

Днес Калфин е Първанов с човешко лице в управленския екип на Борисов. Утре лицето Първанов предлага лично да се завърне на върха на държавата в рамките на една ротация с Борисов , която не се отличава особено по своя характер от далаверата на тандема Путин и Медведев в Русия.

И после не съм бил прав като казвам, че България е превърната в малката Русия?

„Малорусите”, както руснаците презрително наричат украинците, се измъкнаха от руската мечешка прегръдка с решителната намеса на Путин, но на малобългарите това не е позволено. Путин засега само ни се подиграва, но ние носим на руски подигравки, доказано е от поне 100 години насам. Дори на майка ( България) откровено да ни напсува самодържецът, пак ще се борим да защитаваме матушката Русия от самите нас, виновните за провалите му- неговите и на петата му колона тук.

Както беше възкликнал преди нацистите да го обесят един чеши патриот: „хора, бдете”!

P.S. Пак ли ще ми кажете, че на умряло куче нож вдигам? Не виждате ли, че кучето, което се прави на умряла лисица, вдига отново крак да ви препикае, а вие се държите на принципа “той те препикава,а ти викаш, че дъжд вали”?

 

13 мнения за “Първа заявка на Първанов за втора употреба на нашето овчедушие”

 1. Първанов е олицетворение на наглият български политик от прехода. Тези хора нямат ценностна система. Това са паразити!

 2. Какво повече за този мерзавец? Какво ОЩЕ за него? Презрението, погнусата и отвращението са най-естествените реакции на всеки нормален човек, който е слушал дрънканиците му и знае делата му- единственият проблем е, че презрението, погнусата и отвращението създават някаква негативна зависимост. Но от друга страна пък-нама дъно на моралната низост, политическата мизерия и националното предателство , което за гоцэ сырыщныка да е последно. Така че още ще има да ни учудва, още ще си хабим приказките за него. Леви политици, бивши комунисти има в пространството между Естония и Албания немалко, къде управляват, къде в опозиция, куфарчета с кремълски пачки се подпъхват навсякъде на тоя и оня,дори в Прага, Рига и Варшава, но такава патология в лакейството към Русия, олицетворявана от гоцэ само в България може да се наблюдава. Да няма нито един-единствен политически въпрос, по който човек, стоял начело на държавата ни 10 години, да заема различна позиция от кремълската…Позорът е колкото за него, толкова и за нас! И едва ли ще го измием скоро- напротив- ето ти го гоцэ като коалиционен партньор на “проевропейското реформаторско мнозинство”, дава акъли наляво-надясно, случаят е приключен, архарът е застрелян,кюлевчето, сашко и манолчо-тоже, чалгарките се дерат, манджуков се е отчел пак, комплексът Белчин баня печели, вместо негодникът да търка наровете за корупция и национално предателство!

 3. Приятен уикенд на всинца ви!
  Иво пак ме подкокороса да се отдам читателски на любимата си фантасмагористична сага под при(из)мамливото заглавие “Световният елит- на крака при Първанов, Хилари и Путин ще тропкат по телетата”.
  М-м-мм, хубаво, харашо, бравос!..

 4. Г-н Инджев, в крайна сметка агент Гоце ще отговаря за всичко, когато застане пред Господ, а най-вече за триглаеия член, който натресе на българския народ.

 5. Цялата русофилистична пятоколонная сволочь начело с Пьрванов забравя едно: Троянският кон нито е получил зоб,нито е получил уважение.

 6. Гоцето има да си мечтае да оглави България. Това едва ли станало, особено след като напусна партията-майка, но сте прав г-н Инджев – трябва да не допускаме това недаразумение до властта.
  На Буда също мястото не му е във властта, но “народът” гласува(л) за него????!

 7. Иво,
  благодаря ти за устойчивостта с която отстояваш истината и принципите си…за цената, която плащаш, няма да те питам.
  Моля за извинение и драгите форумци, но истината не винаги е лицеприятна, пък това и друг път съм го споменавала в този блог. Отворете този линк и погледнете нахилената и нагла усмивчица на това нещо, наречено Първанов – http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/pyrvanov-sega-ne-nie-a-turciia-ima-golemiia-shlem-6028470
  Сега кажете честно – не е ли това физиономията на човек, който си е извадил оная работа и си я размахва за ужас на нищо неподозиращите момичета и жени, крачещи през парка. Само че този път Параванката, както гальовно го наричат някои форумци, нещо се е объркал. Толкова е самовлюбен,дори не забелязва, че Южния му поток, дето го размахва, нещо се е спихнал, не стърчи вече, а виси. Картинката е жалка. Прави ли ви впечатление също, че пропуснатите ползи за България нарастват със скоростта на светлината. Пеликаните приказват глупостите за пропуснатите ползисъизмерими с държавния дълг на САЩ, не е зле малко приличие да спазват – не пасем трева и живеем в тази държава и ни е ясно кой на каква хранилка е, а всички лапат от нашите пари. И става още веднъж безпощадно ясно на кого са медиите и кой поръчва музиката. Докато си мълчим като агънца, Първанов така ще си го размахва политическия атрибут.

 8. Няма да минат номерата на гоце.Едва влезе в парламента и то защото руснаците го вкараха, ама след краха на Русия , малко пари ще останат за троянските магарета.А този наглец без руска подкрепа е за никъде – помня как не го искаха на посещение в нито една нормална държава в края на мандата му.Направо си беше персона нон грата и ако си мисли,че са забравили, значи е луд като патрона си Путин.И не трябва ли първо да отговаря за милиардите загуба за България , най-вече от АЕЦ Белене?Ако си загуби покровителите, може и това да стане.

 9. Всичко е точно така, както сте го написал, г-н Инджев, само дето гоцэ сырыщныка никога вече няма да дръзне да се изправи на избор, а най-малко на мажоритарен. Колкото до интервюто: освен прословутите му нахалство и путинофилски лъжи, ми стана интересно и че уж шофираше към Перник, но преди да го стигне, завъртя обратно към “Красна поляна”, без да каже на Найденова, която късно усети номера. Каква ли е причината да не смее да се смеси с перничани в центъра на града им? Дали защото си знае колко те “обичат” “успешния” “социален” двумандатен ЕКС-президент? А защо ли отказа да покани на кафе “у дома си” в “Красна поляна” Дианчето? Дали защото в апартамента няма негови лични вещи, или може би направо си личи, че жилището от доста време е необитавано и поради това там храна и напитки няма? Жалко, че на интервюиращата не й достигна куражът да си изпроси едно скъпо кафе в Белчин баня… гоцэ сырыщныка – жалък човек, който играе жалък театър.

 10. Приказки много. Най-много приказват верните кучета на руския батюшка. Лигите им изтекоха а кокал с мръвка няма. Сега какво ще дъвчат ??? дали няма да оберат още една банка ?!

 11. гоце и предишните “си” мандати дължи на Доган, пък се загледал към АНТИконституционен ТРЕТИ?!?
  (п)РЕЗИДЕНТът съвсем е изгубил връзка с реалността! А вероятно НИКОГА не я е и имал?!? Той като досега само е имитирал путин ,и сега сигурно иска да повтори на местна почва тройномандатният му Шлем?!? Защото путин наистина си спретна собственоръчно и по КаГеБИстки тройноШлемна хунта. Но имитацията не е индентична на оригинала , както и бълнуването със реалността.

  П.П. Г-н Инджев, макар и да живеем в НРБ, ние не сме малобългари за путин, както украинците, които му се привиждат като малоруси. Руският империализъм никога не ние приемал за нация , в НРБ сме само малобратушковци, както и украинците.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.