Борисов като Крали Марко в евроцелофан

 

Както лесно можеше да се предвиди ( от позицията на осведомеността обаче), Бойко Борисов, който никога не е отронил критична дума за Русия, за руската политика, за Путин, за неговата агресия в Украйна, за АЕЦ „Белене” ( като стратегически руски похлупак за натовска и европейска България) и особено за „Южен поток”, ще се опита да се представи сега като герой от европейска, ако не и от световна величина във възпирането на срещу Русия след пресъхването на очаквания водопад от руски подкупи по трасето на „Южен поток”.

 

Последната му реплика за „Южен поток”( преди онова самохвалство през пролетта, че ако беше останал на премиерския пост щеше вече да е построил „Южен поток” и че Путин го уважава за това), Борисов отправи на 24 септември в Стара Загора. В отговор на въпрос по време на предизборната кампания той заяви, че имал намерение да вземе самолета и да отиде да се разбере с Путин за „Южен поток”. После млъкна, за да се яви миналата седмица в Брюксел на тур за ( незаслужени) овации.

Месец преди това Борисов е наредил на висок тон по телефона ( без да има право в качеството на господин Никой по онова време) на служебния премиер Близнашки да цензурира публикуваната на сайта на Министерството на отбраната „Визия 2020” в угода на Путин. Два източника потвърдиха независимо един от друг пред ivo.bg за скандалната проруска намеса на Борисов.

Съответно Близнашки изпълни заръката с пояснението, че не можело срещу великата Русия да се твърди, че води информационна война в България.

 

Понеже не може да си позволи лукса да се изправи лично срещу Кремъл- нито му отива, нито му позволяват ( познайте дали руснаците не са се погрижили да бъде много внимателен с критиките си срещу Москва в който и да е аспект), опаковането му с вносна хартия като Крали Евромарко за българска и евроупотреба вече започна.

 

Хартията, върху която черно на бяло се съобщава за липса на снимки на Борисов с Путин ( внушението е, че Борисов е едва ли не по природа европеец и противник на руския самодържец), се казва „Франкфуртер Алгемайне цайтунт”.

Какво е разликата между тази рекламна акция и нейното подобие чрез един виенски вестник, през който Цветан Василев си отправяше посланията, самохвалствата за собственото величие като Мистър 10 процента от българската икономика и заплахите към враговете ( като президента Плевнелиев), оставям на мислещите читатели да открият. Предупреждавам само, че ще бъде трудно и дори няма да е в полза на германския автор, който явно не познава фактологията, за която пише толкова повърхностно.

 

Направо си е лъжа твърдението, че Борисов бил наложил мораториум върху „всички енергийни споразумения” в първия си мандат- той наложи на депутатите си да гласуват през януари 2012 г. мораториум върху правото дори да знаем, дали разполагаме с огромни залежи от шистов газ, прогнозирани от американски специалисти. Не друг, а близкият до Борисов негов партиен строител Цветан Цветанов за първи път призна за ръката на Москва за антишистовите протести в България, довели до мораториума. Направи го пред лондонския „Файненшъл таймс” на 1 декември, т.е. почти седмица преди германският колега да публикува смайващата лъжа за Борисов като „борец” срещу енергийните ( подразбира се руски) проекти.

 

Това преобръщането на истината е все едно да похвалиш Хитлер като създател на Израел защото с политиката си е катализирал процеса по възникването на еврейската държава.

Не прави чест на известния германски вестник да поднася такава фалшификация. Тя може да мине за чиста монета за пред невежата откъм биографията на Борисов публика, но не и пред хората, проследили многобройните доказателства за написаното в един секретен американски доклад за Борисов: че се прави на прозападен, но „душата му е с Русия”.

 

На фона на горното като абсурдно обобщение с обратен на истината знак, направо звучи като незначителна „подробност” невярното твърдение в статията, че Борисов се бил върнал на власт за година и половина през 2013 г., когато той всъщност избяга от властта. Вероятно някой е казал на автора, че Борисов е спечелил изборите, но е пропуснал да му съобщи, че той избяга и от съставяне на правителство.

 

Ето вестникарския опит за заблуда, който заслужава право на отговор не заради претенциите на автора на ivo.bg, а заради подведената публика на известното германско издание, което върши мечешка, направо руска услуга на самите българи, склонни да приемат чуждите авторитети с доверчивостта на бити и вечно лъгани от мама и тате деца.

Не на последно място не мога да се стърпя да не репликирам, че от профила на Борисов във фейсбук нищо не става ясно, а най-малкото отсъствието на снимка с Путин е повод за внушението, че нашият премиер не е фен на Владимир Владимирович. Ако този профил е меродавният източник за германския журналист, значи просто не е искал да го погледне в анфас и в очите по реалистичен начин, а се плъзга по нанадолнището, предложено му от самия Борисов и компания, извозвайки заедно с това доверчивите читатели в напълно погрешна посока.

 

„В миналото на българския премиер има смущаващи факти, но едно трябва да му се признае: ясната ориентация към Европа. Това твърди Михаел Мартенс в портрет на Б. Борисов, публикуван във „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”, съобщава Actualno.com

Когато човек за пръв път види Бойко Борисов, неминуемо ще си помисли, че това е бодигардът на премиера, а не самият премиер. И няма да е толкова далеч от истината, защото преди да влезе в политиката, Борисов е работил, използвайки физическата си сила. През 1991 година, когато България встъпи в едно бясно десетилетие на поръчкови убийства и мафиотска власт, бившият пожарникар основа „Ипон 1”, която според собствените му думи била една от най-големите охранителни фирми в страната.

Ако трябва да се изразим предпазливо, тази фирма е извършвала и определени услуги, свързани с несъбираеми вземания. Достатъчно е едно ръкостискане с Борисов, за да почувстваш съвсем осезателно, че е по-добре да не дължиш пари на този човек. Между другото, сред клиентите, за чиято телесна неприкосновеност се грижеше Борисов, беше и Тодор Живков, дългогодишният диктатор от онези времена, когато България, редом с ГДР, беше най-верният васал на Москва.

Днес България вече не е най-верният васал на Москва и тъкмо Борисов е най-доброто доказателство за това. Откакто се срутиха комунистическите диктатури, българските правителства гледат ту към Москва, ту към Брюксел. Когато в София на власт дойдеха коалиции под ръководството на БСП, погледът автоматично се насочваше на изток.

Предпочитаната от Борисов посока е ясна

Вярно, че България влезе в ЕС по време на мандата на тогавашния премиер и председател на БСП Сергей Станишев, роден в Украйна от майка-рускиня и баща българин – в същото време обаче пак той водеше насочена на изток политика. На другия полюс са политиците с консервативна или центристка ориентация като Борисов. Той е и единственият политик след промяната в България, на когото уморените от избори и обикновено наказващи правителството избиратели дадоха втори мандат.

По време на първия си мандат Борисов обяви мораториум върху всички енергийни споразумения на България, с аргумент, че при сключването им може би са били накърнени националните интереси. Този мораториум засягаше решения, инициирани от БСП и изрично се отнасяше до „Южен поток”. Правителството се съсредоточи най-вече върху проверката на договорките за строеж на АЕЦ с руска техника.

В крайна сметка се оказа, че за България разноските ще бъдат повече от ползите. Борисов се обяви срещу изграждането на атомната електроцентрала, а когато през 2013 БСП отново се върна на власт за една година, съживяването на проекта не се осъществи.

Борисов, който е роден на 13-ти юни 1959 година, иска здраво да обвърже страната си със Запада. Това негово предпочитание ясно личи в профила му във Фейсбук и на официалната страница на ГЕРБ. Във Фейсбук най-напред ще видите снимка на Борисов с Жан-Клод Юнкер в триумфална поза, а партийният сайт показва серия от снимки на българския премиер с Ангела Меркел. Фотографии на Борисов с Владимир Путин няма да откриете”.

 

P.S. Ето няколко предложения като право на отговор в снимки, достъпни в интернет ( щом те доказват каква е ориентацията на Борисов):

13 ноември 2010

Стенограма от срещата Путин - Борисов

© снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

13 Септември 2010

Бойко Борисов и Владимир Путин. Снимка: официален сайт
Владимир Путин гушка българската овчарка, която Бойко Борисов му подари в София през 2010 г. Снимка: Архив/Йордан Симеонов

 

 

36 мнения за “Борисов като Крали Марко в евроцелофан”

 1. г-н Инджев,
  Б.Борисов никога еднозначно не се изказвал за руските енергийни проекти.Мисля,че никога не се е интересувал от тяхната полза или вреда за България.Помните за референдума за Белене.От немай къде се проведе и после чак служеб.правителство,даже и това на Орешарски спряха работата по него.Аз мисля,че ако Путин не се беше*изцепил* в Турция за Иужен поток Б.Б. щеше да отиде до Москва да го уверява,че ще го изпълни в срок .Въпреки,че всеки здравомислещ човек беше убеден че този проект е ненужен никому.Нито на България нито на Русия.В 10 точки съм писала това в този блог.Но нашите управници не смееха да заявят това на глас. Виждате, те не са смеели да погледнат договорите,дали са ефективни или не.Какво да говорим.И сега героите на Бриуксел.Герои ,ама друг път.Просто Господ ни отърва и този път.

 2. Не може да отминем мълчаливо усърдието на Г-н Инджев отново да наклепа имиджа на неговия литературен герой Борисов.

  И сега на кого да вярваме на Г-н Инджев или на „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”.

  Най-вероятно и трите водещи фигури на ЕС – Клод Юнкер, Доналд Туск и Мартин Шулц също са се заблудили както вестника и са дали подкрепата си за Борисов.

  А какво да си мислим и за Европейския съюз който възстановява нормалните плащания по програмите на ЕС за България (9,8 млрд. евро.) както и влизането на България в зоната на Шенген в дневния ред на ЕС.

  Жалко и дребнаво…

 3. Тази статия по всичко личи е писана от Румяна Бъчварова, а подписалият се под нея е мюре. Да твърдиш, че Борисов бил направил изброените неща в статията или трябва да си изпечен лъжец, или пълен невежа, който повтаря подадените му “реплики”.
  Факт е обаче, че така нареченият български народ го избира и му отрежда първата позиция сред местните партии.

 4. Към Кърлеж:
  Мен може да ме обявявате за какъвто си искате,но Борисов с лъжи не можете да го направите герой- нито литературен, нито друг някакъв. Щом не искате да вярвате на фактите, на които се позовавам, сам се поставяте в робското положение на “вярващ” в лъжите, скалъпени за вярващите ( или лековерните).
  Колкото до прегръдките и похвалите по целесъобразност, Станишев също беше обявен за “мистър Клийн” от самия американски президент Буш, уви. Ако сте истински почитател на Борисов на ниво вярващ, като какъвто се изявявате, бе трябвало да заклеймите Буш като лъжец.
  Или като Борисов мимикрирате в “битките” със Станишев и компания?

 5. Уважаеми Г-н Инджев

  Като правило избягвам да влизам в интернет полемика но няколко уточнения.

  Американския президент Буш наистина е нечистоплътен лъжец и за това има много доказателства.

  Не съм почитател на Борисов но и в библията са го написали:
  (Исай 5 : 14) : „ Затова … Дай му още един шанс! Господи

  Можете ли да допуснете че хората могат да се променят.

  Поздрави.

 6. Борисов е НИКОЙ. Просто кукла на конци. Изобщо не следва да му се преписват мисли, становища, а най-малко политически идеи. Тези работи не са по ума му. По-скоро можем да си зададем въпроса какви са намеренията на кукловодите в дадена ситуация.

 7. Грозно преплетени интереси накъдето и да погледнеш.

  “Добра, честна“ немска преса и “лошият“ български журналист. Аз лично не вярвам на такъв фарс, а впрягам собствените си мозъчни клетки и разсъждавам логично… и стигам до заключението, че г-н Инджев е прав.

  Не мислете, че западните медии не биват манипулирани и никога не отпечатват поръчкови материали. Правят го и още как…само нивото е малко по друго.

  А за отскубването на България поне милиметър от руско блияние и тук мисля, че Господ беше с нас!

 8. Кърлеж,
  аз мисля,че подкрепата на ЕС е преди всичко за България.От страх не беше даден ход на проекта в това число и Орешарски защото има много гнили моменти в него.И не Борисов или някой друг българин беше спрял окончателно проекта,а самият Путин защото беше разбрал ,че цената не си струва и не му носи никакви политически икономически ползи.Нашите политици говореха само за съответствие с ЕС законите.Но Борисов без капчица заслуга за това се отзова в точното време и точното място за овации.Според мен по не заслужени от тези за Щонов/Близнашки/.Но злобата на руснаците е страшна.Видя се омразата към българите.Нека някой ме оспори за това.

 9. Да, Иво и Борето дават най-вероятното обяснение за появата на тази несериозна статия в толкова сериозен вестник.
  Тя обаче не е първата- западната антология на хвалебствията, които разни заблудени и най-често платени дискретно вестникарски клакьори са ръсили за всякакви източни сатрапи, е огромна. Тя почва с подмокрянията на Х. Уелс за Ленин, минава през лъжите на уольтыр дюранти (с малки букви, мръсната му продажна мамица!)- за Сталин, че после NYT- за “визионера” Пол Пот през 1978, че МОНД – за реформатора Чаушеску и то през 1988!- имам ги документирани, край нямат…
  Край няма, кара без почивен ден и час обаче и интернационалната комунистическа пропаганда. Ей ти снощи, по БНТ 1 пак другарят Мандела в блудкав игрален филм обясняваше, как с национализацията и разпределението на собствеността по равно ще настъпи раят в ЮАР и по света. Е, ние знаем какво настъпва- муцка!…- но, за съжаление, го разбра и една богата, просперираща и уредена разумно държава като ЮАР, на която терористът и курваринът,..уф! пардон!- Човекът на хилядолетиета, не, бе, малко е това!- на Върховната Вселенска хармония и Галактиката, хич биля, не и това е нищо!- направо- ИНКАРНАЦИЯТА НА ХРИСТОС – Мандела успя да види сметката. Писал съм по темата и цитирах чернокожи коментатори от ЮАР, които описват точно катастрофата.
  Ако погледах тази пропагандна боза малко, то беше заради един специфичен момент във филма, като сме отворили тема за западни невежи и последиците от невежеството им. Един от “лошите” бели ЮАРци във филма описа ситуацията. В края на 70-те (малко преди Афганистан, който го поотрезви, обективен съм) Джими Картър- най-левият некадърник в Белия дом до идването на сегашния квартирант- чува от своите кретени съветници- маоисти, троцкисти и кастристи от Института за политически изследвания думата “тоталитаризъм” като много страшна политическа диагноза. Те обаче му обясняват, че това са (латинокаудильо) режимите от типа на Сомоса и Стреснер, освен тях и… ЮАР, Тайван, Чили, Салвадор, Пакистан (???). Така фронтовите държави на ПРАКТИЧЕСКИЯ АНТИКОМУНИЗЪМ биват поставени под западни санкции, верни съюзници на Запада са изгубени, кубинските и съветските “съветници” съветват колкото си искат и ако не беше СПАСЕНИЕТО, наречено РОНАЛД РЕЙГЪН, можеше не само в петък, но всяка вечер да гледаме как любомыр каларав ни поздравява с “Добрый вечерь, дорогие товарищи!” от Останкино, защото в Болхарско-Задунайската ССР щеше да има само ретланслатори!

 10. Господин Инджев,
  С голям интерес и възхищение чета вашите статии в този блог. Уважавам мнението Ви и споделям аргументите Ви по отношение на причините довели до отказа на Путин от реализацията на проекта Южен поток през България.Предлагам допълнително на Вашето внимание и на четящите този блог едно много интересно четиво на украинския публицист Анатолий Лемыш,което добавя още една и бих казал изключително важна причина за отказа от реализацията на газопровода.
  http://www.chitalnya.ru/work/1153533/
  Последните независими изследвания на E-CAT,проведени в Швейцария от шестима професори от Италия и Швеция и публикувани през октомври 2014 г. потвърждават,че света се е сдобил с нов практически неизчерпаем източник на енергия и вече нищо няма да е както преди.Студеният ядрен синтез е не само възможен но и безопасен и реализуем в промишлени мащаби,а италианският изследовател Андреа Роси,най-вероятно ще е следващият нобелов лауреат по физика.
  За онези които предпочитат информация на английски вместо на руски,предлагам още един линк. ecat.com/inventor-andrea-rossi

 11. Император Тиквоний банкянски се отрече пред западен журналист, цитирам по памет случката, смисълът запазен 1:1, и от Берлускони. Паметливи не са забравили, че по мизерен “италиански” повод Силвио дойде специално за юбилея-половин век бб. Виждайки книга с посвещение от СБ в кабинета му, журналистът пита дали го харесва. Следва тотално, само както той го умее “убедително” отричане. Към него момент звездата на Берлускони клонеше към необратим заник. Правосъдието го бяха подпукали по няколко линии., вкл. за блудство и корупция Ерго, файда йок да се Фалиш с близост с него.
  При биспремиерът ни е спорно кое е водещото. Лъжата, мързела или егоцентризма.
  Снимките издават всичко.За което случайно или да, ФАЦ са си затворили очите. За съжаление, дори в медии като цитираната понякога избива плъзгане по повърхноста до степен градски митове и легенди да се поднасят за чиста монета. Да не кажа нещо повече.

 12. До инж.д-р Иван Панов

  Много Ви благодаря за линка и компетентното въведение!

 13. Статията е “трепач”, както всичко, което излиза изпод перото на г.н Инджев. Най-много ми е жал за кученцето Йорго, което, подобно на всички нас, без вина беше подарено на алфа гномчето туПин.

  А, да, just for the records – Сергей Дмитриевич Станишев е роден от майка – съветска гражданка, но не рускиня, а украинска еврейка, родом от гр. Херсон (Дина Сергеевна Мухина, по майка Бронштейн, известна с омразата си към всичко българско, незнанието си на български език въпреки над 50-годишното пребиваване у нас и уволняването й от БАН, където е застъпвала коминтерновските тези за “македонския язик”.) Баща му, Димитър Яков Станишев, е син на Яков Джераси, прилепски евреин-сарафин. Родният брат на Станишев, Георги, е преподавател във ВИАС. Те имат и осиновен брат – социологът Юрий Леонов Асланов, агент “Виктор” на бившето РУМНО, също с еврейски произход, чиито истински родители са Леон Соломонов Асланов, лектор в партийната школа във Варна, и Венезия Самуилова, член на БКП и АБПФК, зам.директор на Двореца на пионерите в София.

  Сам Сергей Дмитриевич до 1996 г. има съветски (не руски) паспорт и съветско гражданство. Той също не се гнуси за демонстрира омразата си към България и да говори за “кръвните си връзки” с Русия и “руската душа”, вкл. по БНТ, “Всяка неделя” на доносника на ДС “Димитър”-Кеворкян.

  Който иска да чете повече и да гледа снимки, факсимилета на документи и пр., ето:

  https://www.google.com/?gws_rd=cr&ei=yt1nUqKJH4iatQbqioGwDQ#q=%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0

  https://www.google.com/?gws_rd=cr&ei=yt1nUqKJH4iatQbqioGwDQ#q=%D0%94%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%9C%D1%83%D1%85%D0%B8%D0%BD%D0%B0

 14. В Германия също има много платени журналисти, които продължават да четкат имиджа на бившия соц. блок – все пак не бива на се забравя че бившата ГДР сега е пак част от обединена Германия и много от младите соц. активисти от някогашната FDJ сега са в SPD, а Тюрингия вече има мин. президент от Лявата партия. Тепърва ще се разгаря дебата за миналото и настоящето на някои соц. активисти от SPD – все пак става въпрос за партия с доста ресурс и възможности, това да си поръчат една статия дори и в голям германски вестник си е като детска игра щом има достатъчно пари насреща а добре знаем кой разполага с много пари с мирис на природен газ, а като си спомним и кой бивш канцлер на Германия и ръководител в SPD стана говорител на Газпром мисля че картинката е ясна.
  На пропагандния фронт – нищо ново…

 15. D.Savova,

  Защо пък “от немай къде” се е провел референдумът за Белене? И някой карал ли в ББ и Герб извън рефереднума да взимат решение да спират проекта?

 16. Г-н Инджев,мога само да кажа,че Вие сте малко или много предубеден!Има една поговорка:”Когато фактите говорят и боговете мълчат!!!”,а фактите са в полза на Борисов.Колкото и да не Ви се иска,това е така!Има и една друга поговорка и този на когото се приписва го смятаме за голям политик-“Няма вечни приятели,има вечни интереси!”Всеки има право на мнение,но нека не го внушава на другите.Господ е дал на всеки глава на раменете,не да му служи за закачалка на шапката му!

 17. Господин Инджев, Борисов много се страхува от Путин. Инак Борисов е един обикновен въртигъз.

 18. Мисля,че атомното гориво,съхранението на отпадъците от него,ремонтът на 5,6 блокове и монополното положение на “Лукойл” предопределят ролята на всеки български премиер на политически Андрешко.Кой би посмял да рита истински.Отказът от “шлема” даже е чудо в тези условия.Ако изградим 7-ми блок и открием собсвен газ ,нещата заспиват.

 19. В същата грама на американското посолство, където се съобщава, че “…душата му (на ББ) е в Русия) се казва още, че в този смисъл на американското правителство му предстои “трудна езда”
  Мисля, че настоящата статия е част от “ездата” на… троянското магаре!

 20. Radko
  Много трол се навъди в този блог.Май Иво Инджев много ви пречи , защото казва истината.Знаем кой е Боко и, че се мазни на руснаците.И в Брюксел отиде , за да спасява потока, а не за да го спира.Така, че никакъв българки интерес не защитава, след като в Брюксел му затвориха устата с пари , сега тежко ни горко – пак ще тръгне по ТВ студия от зори до мрак.И като една реклама на Верея, в която като си отвориш хладилника ще виждам не крави а Боко Балкански.

 21. Кърлежа е този,който лъжеше че е работил в Русия ,а после в САЩ.

 22. В същия FAZ от май 2006 г. същият Michael Martens пише за същия Б. Борисов:

  ‘Борисов е един от онези майстори илюзионисти, които се оставят да бъдат носени от течението, като обаче внушават на своята публика, че всъщност гребат срещу течението.’
  (преводът е на mediapool)

  Нещо се е замъглил репортеринът осем години по-късно?

 23. По-горе отговарям на КЪРЛЕЖ и дилемата му… и ако още има проблем с проблематизирането на иначе авторитетния FAZ.

 24. Самия Бойко е едно чобанско куче, което лиже ръката на Батюшка а на народа показва ту зъбки ту опашка.
  Велик е Батюшка и дава големи кокали. Кой каза че мислел лошо!!!???

 25. Васил,
  Казвам от *немай къде* защото ГЕРБ не призоваваше активно с обяснения на неините експерти как да се гласува правилно.И затова много от симпатизантите на ГЕРБ не излязоха да гласуват.Референдума беше сречелен от гласувалите *за* спиране но с малко гласове.

 26. Радко, ти на кое викаш факти? Хубаво е да проявявате инициатива за дискусия но когато говорите глупусти, тази дискусия е безсмислена. Като не искате да поумнеете си стойте в миризливия герберски клуб сред гадните безмозъчни лизачи и чакайте да паднат трохички от ненаситната зурла на лидера ви.

 27. До ДАРИ
  Откъде разбрахте,че Иво Инджев ми пречи?Ако искате да знаете какво ми е мнението за някого може да попитате,а,не да се опитвате да бъдете гадателка!Май на Вас не Ви се харесват,фактите,но те са такива,каквито са!Дори и така да е както казвате,че са запушили устата на Б.Б. с пари в Брюксел,това е пак в полза на БЪЛГАРИЯ!/дай боже все така да я запушват/Колкото до думата ТРОЛ,ако не знаете какво означава,по-добре не я използвайте/и въобще,не използвайте думи за които не знаете значението им,особено за хора които не познавате!/
  П.С.Между другото уважавам работата на автора на блога!

 28. радко-пиратко , тролска душицо,
  пречи ви и още как. пречат ви всички умни , честни и трудолюбиви хора, които разбират живота като творчество , синтез от труд, познания, въображение, оригиналност, любов, щедрост, красота.
  Пречат ви защото искате място под слънцето но сте мързеливи, крадливи, подли същества. Плода на вашите усилия не е вкусен а отровен и носи болести.

 29. До Радко. Прав сте! “Когато фактите говорят и боговете мълчат”. Та в тази връзка, 53(петдесет и три)пъти лицето бб преди да се пусне в изборната надпревара за столичен кмет отречише, че ще влиза в политиката. Оттам-натаък, де що има уважаващ се човек с глава не за украшение на раменете си отказва да МУ вярва.
  Кой разбрал-разбрал.

 30. Radko
  Извинете, ако съм Ви обидила.Но фактите и в момента са в полза на това, че ББ защитава ЮП, макар, че “приятеля” му Путин сам се отказа от мегапроекта си.Ето в момента чувам защитата на потока лично от ББ.Щял да праща делегация в Брюксел да го защитава, което означава само едно – Путин се разпореди с петата си колона в България, да се хвърли на амбразурата с цената на 100% ни зависимост.

 31. Борисов сутрин става с ЕС, но вечер си ляга с Путин. Истинска политическа проститутка.
  И за това е непрекъснато в разкрачено положение. Сигурно му е удобно и приятно.

 32. СТАМБО, проблемът не е в “разпределението на собствеността по равно ще настъпи раят в ЮАР и по света”.
  Проблемите на ЮАР са точно противоположните, че в ЮАР след апартейда ниКОЙ не знаеше КАК да “разпредели на собствеността по равно”, а я разпределиха “по братски”!
  Популизмът се отнася не само до лумпенизираните му “последователи”, самите популистически “вождове” са такива, макар и обградени с ВСЯ власть!
  ПримериТЕ са наоколо, буквално на една ръка разстояние!

 33. Г-н Пандов, предлагам да не се титулувате с инж. д-р, щом като вярвате на такива измислици…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.