Колаборационистите се молят за пари на гроба на корупционния “Южен поток”

„Антифашисти“, които би трябвало да  се борят с платените от Москва проруски фашизоиди в българския парламент, се молят  на фашизоидните си братя и сестри за 3 млн. лева за ремонт на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА).

Това е поредната димна завеса за притока на кремълски субсидии за петата колабороционистка колона в България, която изобщо не страда от липса на руско субсидиране, но за заблуда на противника ( ДАНС и всички нас) се лигави с молби към “братята и сестрите” колаборационисти да дадат някой лев за прикритие на поредната акция на руската агентура по замитане на следите на парите.

За целта използват като позиви листовки на руската търговска верига “Берьозка”, на която българската дума  “обръщение” е изписана в руския й вариант “обращение” ( детайл, който отбелязвам с отвращение).

 

IMG_0767

На последната страница на рекламния вестник на „Березка“, който е написан на български и рекламира разни продукти и манджи има сериозен по обем текст на РУСКИ. Той гласи следното:

ОбрАщение:

Обръщаме се към вас скъпи другари, братя и сестри! Обръщаме се към вас за помощ в навечерието на 9 май, когато е сложен край на най-кръвопролитната война в Европа. България, която беше съюзник на Рим, Берлин и Токио, въпреки настойчивостта на Хитлер, не изпрати свои войски на Източния фронт. В общата борба българските партизани-антифашисти се проявиха героически и когато на 5 септември 1944 СССР обяви война на България и въведе своите войски под командването на маршал Толбухин, те бяха посрещнати не с изстрели, а с хляб и сол. Нещо повече, българските военни станаха част от 3-ти Украински фронт и се сражаваха с фашистите за освобождението на Унгария, Югославия и Австрия. През 1954 година в България беше тържествено открит мемориален комплекс, най-величественият на Балканите – Паметник на съветската армия. От този момент минаха 6 десетилетия. Шест зими и лета! Особено сложни бяха последните 25 години, когато под натиска на чуждестранни организации, щедро финансиращи вандалите, паметникът беше оскверняван, а градските власти страняха от този проблем. Сега паметникът се намира в плачевно състояние и се нуждае от сериозен ремонт и реставрация. Картината е много тревожна: разпада се облицовката, неизправна дренажна и канализационна система, отсъствие на бронзовите елементи, осветление и т.н. Според оценката на експерти за пълното възстановяване на Мемориала са необходими повече от 3 милиона. През юни 2014 създадохме инициативен комитет за събиране на средства, но този процес се оказа много бавен. Затова се обръщаме към вас, на които паметта за Отечествената война ви е скъп. На гранитния пиедестал стои войник с вдигнат над главата автомат. Войник от светската армия. Това може да бъде всеки – украинец, грузинец, евреин, арменец и беларус – но за всеки от нас това е боец от съветската армия. Не бива да оставим този паметник в сърцето на Балканите на саморазрушението. Обръщаме се към вас с голяма молба – участвайте с нас в процеса на събиране на средства. Това ще бъде наша обща победа в борбата срещу фашизма и възраждащата се вълна на неонацизъм, които се опитват да вбият клин между нашите братски, славянски народи. Вечна слава на съветските воини и на българските антифашисти!

Любомир Коларов, председател на инициативния комитет

Дадени са сметки в АСЕТ БАНК

37 мнения за “Колаборационистите се молят за пари на гроба на корупционния “Южен поток””

 1. Винаги съм казвал, комунистите имат една родина: СССР! Те работят за унищожаването на България и Българите!

  В тези няколко дни Русия доказва своята същност.
  Русия иска ли война?
  Руснакът иска ли война?
  не питай тази тишина,
  в която братските могили
  войниците са приютили.
  Ти за това попитай тези,
  които в цинкови ковчези
  тук от земи съседски влачат
  стариците да ги оплачат.
  Попитай храбрите момчета,
  които днес из Кремъл шетат,
  с пагона си го украсяват
  и сопа „мирна” там развяват.
  Литовец питай и поляк –
  за тях кошмарът е руснак,
  попитай пролетта във Прага
  как мир със сила се налага.
  Унгарците попитай как
  войникът руски в руски танк
  из Будапеща мирно гази
  от тях мира за да опази.
  Ще ти отвърне побелял
  финландец доста остарял
  как „мирно” руската войска
  там зиме драпа през снега.
  И братът белорусин даже
  намерил би какво да каже,
  че на изгаряща цена
  дари им братството Москва
  когато с ордата си зла
  Суворов палеше села.
  Попитай техните поля –
  кръв непокорна ги поля.
  Попитай ти Украйна братска
  защо от любовта славянска
  и от прегръдката на брата
  защита търси днес при НАТО.
  Миролюбивият Иван
  обстрелваше Афганистан
  и в градове, и във села
  не мир донесе, а беда.
  Деца, вдовици във Чечня
  руснакът иска ли война
  попитай и ще чуеш сам
  руснак как „миротворства” там.
  Грузинец винаги щастлив
  през сълзи днес ще премълчи,
  че от съсед „миролюбив”
  сега земята му гори !
  „Руснакът иска ли война?” –
  от Литва питай до Китай
  съсед дали един поне
  ще отговори твърдо: „Не!”

 2. Това не беше ли същия таваришч Коларов, един от съпрузите на таваришч Бокова, който правеше “героични репортажи от първата бойна линия на сандинистка Никарагуа” в … Ботаническата градина в центъра на София?

 3. Ми той, Любо Коларов и до ден днешен говори с руски акцент. Явно в тези среди е много престижно!

 4. Мога ли да попитам лицето (да не кажа по-правилната за такива като него дума от три букви започваща с “г” и завършваща със “з”) дали би се загрижил за това, че в България няма паметник на великия български генерал Иван Колев, а се коси от евентуалното скапване на един позорен символ на поробването на страната ни от окупационната червена въшлива армия?!
  Този “паметник” е срам и позор за всички честни българи и явно, че Коларов не е от тях!

 5. Втората световна война ни остави, нас и цяла Източна Европа под Съветско робство, но това за някои е “ПОДРОБСТВО”./думата е от Недупкоспособните думи на Радой Ралин/демек (подробност).

 6. Отново призовавам за по-чести и организирани прояви от наша(българска) страна пред “шмайзера”! Само знамето на евро съюза и България да сложим отпред както предния път, съм убеден че това ще ги побърка! Ще ги изнерви и вероятно ще ги накара да направят нещо прибързано. Искам и да попитам дали знаете колко магазини Берьозка има само в София и задавате ли си въпроса каква им е функцията всъщност? За Асет банк ми се струва, че може да се направи отделна тема. Винаги съм казвал… покажете от къде им идват парите!

 7. Любомир Коларов – “От този момент минаха 6 десетилетия = Шест зими и лета!” ???????? за да се запази скъпият на сърцето им “монумент”, нека издействат парички за преместването на този “най-величествен на Балканите – Паметник на съветската армия.” на територията на руското посолство. там ще могат да се грижат за него колкото си искат. а “българските” руски подлоги да ходят на поклонения там и да си правят срещите с господарите си на тяхна територия.

 8. През ВСВ Червената армия освободи съветските граждани в България от българското иго…

 9. Вестник “Стършел”

  МЕКО ЛЕГЛО НА ТВЪРДА ЗАПЛАТА
  М. Вешим

  След шумната акция срещу пазарджишките цигани, обявени за ислямски терористи, се заговори за парите, които идват отвън. Могат ли нашите служби за сигурност да следят какви средства влизат нелегално у нас, за да се строят “частни” джамии, да се финансират мюсюлмански училища-пансиони, да се раздават по 200-300 евро на жени и момичета, за да се забулват с бурки?…

  Откъде идват средствата, които мътят мозъците в България? Само от Близкия изток ли? Ами от по-далечния… Който на нас ни се пада Североизток.

  Преди седмица във Франция имаше скандал – за него тук почти не се разбра. Лидерката на Националния фронт Марин Льо Пен призна, че е получила 9 милиона евро от руска банка. Е, сега обяснявате ли си нейната анти-европейска позиция и желанието є да организира референдум за излизането на Франция от ЕС?… Изяснява се и защо Марин Льо Пен е против евро-санкциите срещу Русия. Покрай руските милиони можем да разберем на какво се крепи подкрепата є за политиката на Путин.

  Такива политици, готови да защитават националните интереси срещу руски рубли си имаме и у нас – партия “Атака” откога се хвали с близостта си до партията на Льо Пен. Но кой у нас да разследва дали “атакистите” не получават финансиране от руски банки или от неясни фондации… С какви средства Волен Сидеров облепва столицата и страната с билбордове? Как се издържа неговият медиен рупор – телевизия “Алфа”? Частните телевизии се издържат от реклами, какво рекламира “Алфа”, освен руската политика? Кой плати и колко на Йосиф Кобзон и на руския милиционерски ансамбъл, които пееха в предиизборни митинги на “Атака”? С какви пари и по чия покана депутатката Магдалена Ташева пътува като наблюдател на изборите в Източна Украйна, избори, непризнати в нито една европейска страна?

  Спецслужбите ни заловиха ходжата от циганския квартал за радикален ислям, а се разсейват за радикалния “путинизъм”. “Спящата клетка ДАНС” – по сполучливия израз на ген. Атанасов – знае ли кой плаща на противниците на шистовия газ у нас, които не дават дума да се издума даже за проучвания? Сред тях има всякакви – “зелени” и “червени”, рокери и футболни агитки. Разузнавачите ни имат ли представа какви пари се наляха в медиите преди две години за референдума на АЕЦ “Белене”? Знаят ли защо някои среди у нас мечтаят за “Южен поток” – дали проектът е от национално или от лично значение за някого? Например Тодор Батков, собственикът на “Левски”, заяви, че ще използва сините агитки в подкрепа на “Южен поток”… Защо ли? Защото чака спонсорство от “Газпром”…

  Та има какво да разследват “спящите красавци” от ДАНС, стига да искат. Ама по-удобно е да положиш глава на бюрото и да се подпреш на твърдата заплата от две-три хиляди. Така се спи най-сладко.

 10. Текстът,както винаги ЧУДЕСЕН,ОТЛИЧЕН,а ние-тук пишещите-какво ще направим?Така ли ще чакаме и коментираме?”Чашата преля”-така неможе!

 11. Нагло!!! Като затворената за българи Камчия, като съсипаното Паша дере, като оглушителните вискоговорители над (поредния) магазин “Берьозка” (на метри от областната управа във Варна), бълващи пропагандна музика “от миналото светло”… А отлик на писмените протести срешу това нахалство от страна на сервилните управници няма открити…

 12. Моето лично ембарго-не купувам нищо от “Лафка” и “Беррьозка”

 13. господин Сотиров, дали има изобщо нужда нещо да разследват? Според мен финансирането е от ясно по-ясно. Въпросът е да компектоват само доказателствата. Службите са прехвърлили задълженията си за опазване на държавността на хиляди български организации и граждани – банки, фирми, нотариуси, адвокати, ЧСИ, инвестиционни посредници, счетоводители и много-много други, за които дори не е предвидено обучение по материята(за справка чл.3 на ЗАКОН ЗА МЕРКИТЕ СРЕЩУ ИЗПИРАНЕТО НА ПАРИ). Но защо да си играят да го правят, като политическото ръководство на службите не го желае?

 14. Руската пета колона много пострада.Какъв шамар им залепи Путин само.Да е урок на всички рублолюбци, че за руснаците нямат никакво значение, независимо колко им се натягат, защото просто ги купуват и като им омръзнат ги захвърлят.А как се издават, че руските фирми действат тук като диверсанти в полза на Русия.

 15. Боже ,каква наглост.Защо не каже какво загубихме с влизането на тази армия.
  1.Убити и ранени над 30 000 български войници и офицери в една *не българска война*.Нашата армия е принудена да воиува в една война в която до този момент не е участвувала.Но партизаните не воиуваха.Те разпределяха властта в столицата.
  2.България е обявена за победена държава,въпреки участието във войната на страната на победителите.Подобна е участта на Турция но тя е сложена в победителките.
  3.Плащане на репарации на държавите победителки до 60-те год.на 20 век.
  4.Обявяването на всички съвместни българо -немски фирми за трофеини в това число и Българо -немската Кредитна банка и заграбването им на активите от Москва.Това е много важно за рухването на икономиката на България,която до този момент е заемала прилично място в Европа.От тогава ние все още не можем да се оправим.Корифеят Д.Иванов каза при Коритаров ,че се намираме с ръст на икономика както през 1938 г.Вярвам му.Изградили сме две Българии според Б.Б,ама не казва,че два пъти сме фалирали.Ако бече жизнена тази икономика пазарът щеше да я дърпа независимо кой я е ограбил.Ама тя беше мрътва.Беше мрътво родена за съжаление.Да не давам примери.Много ще е дълго.
  5.Изхранването години на чужда армия от бедна България.Спомням си в края на 50-те години аз бях дете, когато съм виждала руски войници,които живееха в Интерната за девойки сираци от войните в комплекса на Йорданка Филаретова в квартала Руски паметник.
  Ето това са фактите за *приноса * на Червената Армия за *възхода* на България.
  А иначе благодарение на Ч.А. голяма част неграмотници и негодници започнаха да управляват България под диктовка на Москва.

 16. SIBERIAN AIRLINES и колеги,

  Той е, он, таварищ любамыр каларав, няколко пъти съм си цапотил клавиатурата с неговото скверно имце и още по-скверни дела.
  Хайде да се опитам да ви разсмея, знаете,че с моя среден талант някой път се получава!

  ПРОСьБА

  К вам обращаюсь, друзья мои, братья и сьостры!
  Я съм любамыр каларав, журналист-международник, корресспондент на Телевидението на Болхарско-Задунайската ССР, ЧеКист по душе и по должности, выдающийся коммунистический агитатор на все горяцие точки на земния шар и вождь на болхарските русофилы!
  Аз хотел бы да обратится к вам на моя роден болхарском языке, но от любви към СССР я забыл этот язык, защото и потому что Болхарско-Задунайската ССР должна телом и духом да се слее,соллетсья навсегда с моята настоящая Родина- великият Советский союз и в това болхарският язык може само да мешает.
  Я герой, который смело сражался за СССР и мировата революция в Ботаническия сад в София срещу никарагуанските контри!
  Край мен летяха пули от ленточката на видеото на СNN, но аз не сделах ни шагу назад, так как ми е завещал др. Сталин и ме е инструктирал лично тов. Андропов.
  В Болхария наступает фашизм точно как в Украйна! Памятникът на Красната Армия е застрашен от фашисты! Я очень люблю его- ведь я на неговия шмайзер дължа всичко! И моя бывшая жена тов. Бокова (это на русском переводитсья Дерьмова) дължи тоже всичко, а сейчас и сега като ничего толерантните към великите идеи на коммунизма люди в ООН ще я изберат за председатель!
  Да здравствует МОЧА!
  ДАВАЙТЕ ДЕНЬГИ,ДОРОГИЕ ДРУЗЬЯ!
  (по възможност, не рубли!)

 17. Да си сложат масичка с касичка в Ботаническата градина и накрая в присъствието на две поемни лица да си преброят събраните стотинки от “волните” пожертвувания. Ледът се пука г-да съдебни заседатели. Маските падат. ДГД!

 18. Пред МОЧА се събираме на протест по 200-300 човека. А само София наброява близо 2 милиона! Природонаселението, което някои наричат народ, а оптимистите – дори гражданство, спи непробудно! На хиляда софиянци един да беше излязал, бихме се събрали повече от 2000!
  Ама не – тръгнали “интелектуалците” срещу “архонта” да протестират!
  Работата намирисва на онзи вулгарен виц, в който на един му се изакали в супата, а той вдигнал скандал, че намерил в нея косъм!
  Колкото до плача на нещото “любамир каларав”, нямам коментар – не можеш да се сърдиш на скункса, че мирише.

 19. @ Сотиров
  за Вестник “Стършел”
  МЕКО ЛЕГЛО НА ТВЪРДА ЗАПЛАТА
  М. Вешим

  Михаил Вешим ,също като баща си Георги Мишев, са илюстрация на правилото, че талантът на родолюбието винаги “върви в комплект” с отговорността на будителството.
  Не случайно “РУСКИЯТ СЪСЕД” на М.Вешим е книга -табу по българското черноморие и само пробвайте да попитате в някоя книжарница, зарината отгоре до долу с руска литература, дали имат тази книга! Лицата на обикновено рускоговорещите книжарки веднага се изопват, поглеждат те сякаш си германски фашист във филм за Втората световна война и ти отговарят, че нямат тази книга, защото към нея нямало интерес. Как да има интерес след като или прашасва на пакети в склада на книжарницата или “Някой” предвидливо е изкупил всички бройки, точно за да не бъде прочетена от никого там?

 20. Не разбрахте ли че “протести” се правят само с дьэнги? Не желая комунизъм и русофили, не искам памятници на съветска армия…. Обаче няма как да се боря. Но хората може би навсякъде по света се делят на самоизолирали се мъдреци(или прозряли истината) и маргинализирани рубладжий… Защото война има, но е ХИБРИДНА. Както скъпите ни “роми”(казвам за тези от тях,-да не ме линчувате)който не плащат осигуровки но викат бърза помощ и ток имат без пари…!!! Русолюбите си правят сатанинските си ритуали пред МОЧА…, – Но, ако кажеш -ЗАЩО? Те навират в алфа кучия гъз че тука е ДЕМОКРАЦИЯ!
  Ех,
  🙂 Масоните са виновни….. И, “Стариейшините от Цион…”или бяха от планетата Сибиру?!

 21. Скоро не бях чел нещо толкова гнусно и пошло.

 22. За 3000000(три милиона)лева, може да се построи чудесна, детска болница, заедно с оборудването и заплатите на персонала за една година. Железобетона от МОЧА може да се използва за нейните основи.

 23. Г-н Инджев, само една вметка: думата “обрАщение” се изполва и в българския език, но в смисъл на “оборот”, напр. “въвеждам в обращение”, “банкноти, излезли от обращение” и т.н. В конкретния случай обаче сте абсолютно прав, че става дума за русизъм и е направо потресаващо какви тапири има в тази държава! Тая “Берьозка” е една много скъпа верига магазини, обслужваща основно руски граждани и русофилски настроени българи с повечко излишни пари. Преобладава водката и мезета към нея. Да не говорим, че “Берьозка” е аналог на магазин “Кореком” от времето на соца, в който само партийната номенклатура и техни ибрикчии, работили в “гнилия” Запад или в “братските” арабски страни и получаващи заплати в “гнили” ДОЛАРИ, можеха да си пазаруват вносни продукти, докато останалите българи се блъскаха в ЦУМ и известните по онова време “модни” магазини “Валентина” за грозна и некачествена соцконфекция. Другарите комунисти и мерзавците от ДС пазаруваха с долари в “Кореком” и “Берьозка”, хвалейки Партията и др. Тодор Живков. Та не се потрисайте от ОбрАщението, комунистите винаги са били болни, престъпни мозъци, които трябва час по-скоро да бъдат изчегъртани от здравата тъкан на България.

 24. Противни болшевишки мекерета! Докога ще бъдат подлоги на съветските лъжи, докога ще обичат повече Русия от България?!

 25. Az puk izskacham s ideq da suberem pari I da go razkarame ot tam. Daje ne ni trqbvat 3 mln. Shte dadem dobrovolen trud, shte se poizcapame I kraj. Hubav ploshtad shte stane.

 26. “Обръщаме се към вас за помощ в навечерието на 9 май, когато е сложен край на най-кръвопролитната война в Европа”, и се започна далеч по-кръвопролитното избиване на руснаци от руснаци, взело десетки пъти повече жертви от починалите руснаци и германци във ВСВ.
  http://www.gulag.ipvnews.org/

 27. Aз боикотирам лукоил,от 3 години …и всичко руско …

 28. Как звучи само… “Този паметник в сърцето на Балканите”. По-скоро комунистически кървав кинжал !!!

  А после се чудим защо България нашата Родина е в Прединфартно състояние.
  Докога тези Тахтаби ще ни ядат. Време е да подпалим дюшеците!!!

 29. Г-н СОТИРОВ , Д(ан)С отново показа своята НЕнужност, като вместо да изпроводи поне 1(ЕДИН) КГБ-ист, след повече от 7 години от “създаването” си, за камуфлаж се зае да открива джихадисти.
  Д(ан)С може да открие дори извънземен живот , но НИКОГА КГБ-исти. Ако трябва даже ще имитира някаква дейност, ще си създаде излишна работа, НО за КГБ-истите няма да се досети , че съществуват! Макар те дори и да не се крият!

 30. ЗАЩО владимир каларав(НЕ путин!) не збра малко денги , за да увековечи пактът Молотов-Рибентроп???
  Тъкмо тази година се навършиха 75 години от подписването му в мАсква.
  Може да го притури и към останалата бутафория от МОЧА, дори направо до “освободителният” надпис.
  Направо ще докаже колко голяма “освободителка” е била РККА, още от 1939г..
  Та с него бащицата ИМ -Сталин, е направил обрАщение към фашисткият нацистки геносе Хитлер, за “НЕнападение” и “сАтрудничество” в “АсвАбаждението” на Европа и света.
  Остава тавариш кАларАв, да открие и от КАКВО ни е Асвабадила РККА!

 31. Аз между другото се учудвам на липсата на достойнство у предишния премиер Близашки. Русия била велика сила и затова не можела да навреди на България ??! Да го беше казал Бай Кольо в махленската Кръчма… убуу. Ама Министър-Председателя на България да го каже… значи са превърнали Министерски съвет в Махленска Кръчма !!! А за нас изобщо не им пука !

 32. Нещо като критика и препоръка към някои пишещи.

  Въпреки таланта, които някои читатели притежават и изразяват в коментарите си, не е прието да ползват някаква своеобразна компилация от български и руски букви, фрази, изречения и текстове. Сайтът на г-н Инджев е достатъчно сериозен, български и елементарната етика в публицистиката изисква да се ползва български литературен език и правопис.
  Въпреки силата на иронията в българо-руските коментари, този похват не е изискан и не се ползва в други страни. Следейки няколко руски сайта, там никой не си позволява да пише на руско-български. Много млади читатели по разбираеми причини не разбират руски и не могат напълно да схванат тези “изкривени” текстове.

  По сериозни теми се пише сериозно и на сериозен език(и стил).
  Редно е да бъдат помолени подобни коментатори да ползват българския език,той има достатъчно възможности за да предаде по достъпен начин всевъзможни идеи и анализи на който и да е коментатор.

  А тези, които ползват латински азбуки , нека помолят по-запознати да им монтират кирилица на тестатурата.
  Към сериозните неща- сериозен език!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.