Руските колониалисти ревнуват българите от Европа

 

Беше само въпрос на график да бъдат последвани указанията на вожда Путин от 1 декември България да бъде заклеймявана, обвинявана и изобщо пропагандно споменавана като причина за (не)навременната кончина на кремълския ембрион „Южен поток”.

В синхронното плюване срещу България най-напред, по заслужено с дългогодишно старание право, беше дадена думата на петата колона в България (Първанов, Миков, Сидеров). Ден по-късно гръмна и заредената с руско имперско презрение пушка на шефа на парламентарната комисия по външна политика в безгласна Дума на Русия Алексей Пушков. Той от сърце пожела на България да се пука от яд заради „Южен поток”, с което покруси всъщност наклякалите с корупционни панички местни слуги на Кремъл.

Вчера и премиерът на Русия Дмитрий Медведев не пропусна публично да ожали България по същия повод.

Днес с верноподаническо подвикване в кампанията се включва и председателят на руската Държавна Дума Сергей Наришкин. По повод спирането на проекта “Южен поток” той възкликна:
“На практика с България постъпиха като с колония. Просто позорно”.

 

Тежка е завистта на бившата ни колониална владетелка, която приписва на българското съюзяване с най-развитите държави от Запада „качеството” на колониалната зависимост, в каквато НРБ пребиваваше 45 години под скиптъра на съветския чук и сърп.

 

Не могат да прежалят в Москва, че България е толкова примамливо слаба за нейния натиск- на една ръка разстояние, на един еднодневен марш на зелени путински човечета, но недостижимо силна като част от съюз, привличащ народи и държави, които се борят с десетилетия за късмета да получат право на членство- като една Турция, която Путин си въобразява, че може да употребява за свои цели срещу Европейския съюз и САЩ, насъсквайки я публично срещу България под ледения поглед на тамошния властелин Ердоган.

Трябва да се запитаме още веднъж кой от двамата, Путин или Ердоган, е наредил да изтече информация в турския вестник „Хюриет”, според която Путин споделил на ухо с турския си домакин, че му е писнало от българите. Колкото повече си мисля за това, толкова повече съм уверен, че няма как Путин да използва точно този начин да унижава България- има си безброй други канали ( не е само пресъхналия на чертожната дъска южен канал).

Истината е, че на развитата част от света й писна от лакомията на Путин за господство и от манията му за необосновано величие. Тя не може да се насити на резервираното за него от години първо място по влияние в световните класации, отчитащи съсредоточаването на власт в едни ръце в Русия като уникално „постижение” на този автократ, поласкан от зле прикритата подигравка да бъде сочен именно като такъв в списанията „Форбс”, „Тайм” и т.н..

Подстрекаването на руснаците да мразят България обаче далеч не е толкова перверзна заплаха, колкото подстрекаването на русофилите в България все повече да обичат Путин като защитник на българите, онеправдани от шанса да работят и живеят на запад вместо да реализират своето пословично трудолюбие в Сибир с неговите несметни (природни) богатства. Що гора за сечене има там, но пустият европейски колониализъм е подгонил българите да вървят против волята им право в пренаселената Холандия ( където живее от години дъщерята на Путин).

А колко просто можеше да се реши този въпрос на базата на богатия съветски опит по депортиране на цели народи, включително на всички българи от Крим ( предишният път, по съветско време, не тази година)!

Можеше просъветските септемврийски сборища край язовира (Копърка ли беше, как му викаха), на които докарват с автобуси от цяла България дор 20 000 доброволци, направо да ги извозват от този сборен пункт за Сибир. За десетина години, откакто се преброяват край язовира, досега да бяха формирали един голяяям заселнически лагер ( ограден с бодлива тел, зли кучета и картечари срещу тълпите от желаещи да се присъединят към лагера недостойни за тази чест българи). По този начин най-богатата на ресурси държава би могла да им осигури високия си жизнен стандарт, а пък останалите в България глупаци да си пъшкат под европейското иго.

 

Нима нямаше да е справедливо и мъдро решението за добрите българи, които по традиция защитават СССР и Русия от България, да бъдат осигурени руски траншеи с газ, а недостойните българи да си страдат тук с европейски траншове?

 

Акъл се иска обаче за това, само с АК ( автомат калашников) до главата не става.

 

13 мнения за “Руските колониалисти ревнуват българите от Европа”

 1. Гледам, че нашият мъжествен премиер се вслуша в мъдрите руски съвети, че трябва да покажем воля и зъби на Брюксел, и ето го, вече дава личен пример. Няколко дни след като в ЕС незаслужено го похвалиха (на база на путиновите ругатни срещу България) че е спрял безумния проект и дори пуснаха някои спрени фондове, той от вчера им показва зъби. Родил е гениалната идея (как не се сети за нея докато беше в Брюксел) да строим… “Южен поток”! Каква напредничава мисъл! Тръбата да си дойдела до Варна като “морски газопровод”, нищо че е в нарушение на 3-ти енергиен пакет, а от Европа да си взимали газ оттам. Велико! Никой не се беше сещал за такова нещо.
  http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-krajat-zhen-potok-18009808?nt=4

 2. Забележително, г-н Инджев!

  Но не е късно, поне да поставим началото – на първо време в това колониално поселище, “пионерски лагер” или форпост на русофилско-българската дружба в Сибир можем да командироваме другарите сидеров, ташева, зам.-министъра на туризма бранимир ботев, таско ерменков, явор “кую” куюмджиев, иван дражков (от ДАНС), р.овч., богомил манчев, румен петков, велислава дърева, георги “гоцэ” първанов, неколцина съдии; ако съм пропуснал някой кандидат-“пионер”, да ме прощава, Сибир е голям, дърва и тайга ще има за всички. Сетне е ред на президента и гл. прокурор по отнемане българското гражданство на въпросните лица по процедура, вече неведнъж описана във Вашия блог. Именно – държавна измяна, враждебни действия или бездействия, национално предателство, активна пропаганда и работа в полза на чужда, враждебна нам държава и пр.

  За страхливият банкянски “пут.ьо”, с чин министър-председател на РъБъ в момента съм леко раздвоен, на принципа че в момента май е по-малкото (но не по-малко опасно) зло. Пък и процедурата на конфискация при него може да поотнеме време, имаше добри съветници и от подземния, и от надземния свят.

  Приемете моите уважения!

 3. Разхождам се из квартала и виждам обява (зачукана на дърво, като некролозите по нашите села). На обявата изненадващи! сърп и чук и изписано с нео-гротесков шрифт: ‘who is afraid of the communism?’, което разбирам по-долу от текста е покана за дискусия в кварталната библиотека.
  Явно в Канада на някой хора им е доскучало (това обяснява избора на ‘екзотични’ кметовете през последните години), та що да не вземат ей така – в свободното си време – да замерят капитализма с домашните си пантофи.
  Та предлагам тези истеризирали граждани също да бъдат включени в екскурзията до Сибир заедно с копърците. С престой. В името на разнообразието/ безобразието им.

 4. Ето това би било истинска реформа, след провеждането на която, за броени години биха се решили всички проблеми и със съдебната система, и със здравеопазването, и с икономиката, и с енергетиката …
  Мисля, че още след първия транспорт от яз. “Копърка” ще се окаже, че не са останали повече “русофили”.
  🙂

 5. Днес вече мераците на корупционните пеликани започнаха да “строят” хъб до Варна за преразпределяне на … руски газ за Европа?!? Не могат да прежалят руския газ лакомниците – много пара тече по газовото трасе!
  Така наречените “енергийни експерти” като Тасев, Таско, Явор, Румен(овците), Гоцета, Буди и всякаква пеликанска твар обяснява колко била загубила България??? И не им идва на ум, а и никой не им казва на тези кухи кратуни, че няма как да загубиш нещо, което не притежаваш!
  От свобода тези болшевишки подлоги нямат нужда – те не ценят подобни ценности.

 6. Към Павел Тинков:

  Всъщност (почти) не се шегувам. Българските работници не бяха ли в Коми и май на мнозина им хареса- пиячка, жени, бая рубли. Кеф!

 7. Нов завой ли е това?
  “Делян Добрев: Време е да видим какви са залежите на шистов газ в България
  Време е България да проучи какви са залежите на шистов газ на нейна територия, заявява бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делен Добрев в интервю пред в. „Преса”. Според него не е редно по тази тема да се държим като щрауси и да си заравяме главата в пясъка.
  Коментирайки темата с „Южен поток”, Добрев заявява, че страната ни има договор за доставка на природен газ от Русия за 10 години, от който остават още 9 години.Заплахите, че ако го няма „Южен поток” няма да получаваме транзитни такси, са чиста пропаганда.
  А Путин и чиновниците му се държат с България като Лисицата от баснята на Лафонтен – Гроздето се зачудило. Казало си: Че за какво да си говорим….. Аз говоря с птичките, с пеперудите, понякога и със цветята… но с лисица още не съм говорило… какъв ще е този интерес на една лисица към мен. Но понеже лисицата настоявала, те почнали да си говорят. Разговорът им продължил известно време. Даже, доста време продължил… Но все нещо не вървяло. Като че говорели на различни езици. Ту лисицата се мъчела да хитрува, ту гроздето нещо не разбирало и все питало, и питало…. И разговорът им постепенно се изчерпал. Понеже лисицата не успяла да убеди гроздето че е дошла с добри намерения, и понеже не искала да си отиде с празни ръце, накрая тя източила муцуната си нагоре да го дръпне….. Но!… Но не го достигнала. Краката й се оказали къси, а и гроздето било високо. Тогава лисицата разбрала, че каквото и да казва, каквито и локуми да разтяга, гроздето си остава на мястото, на което си било пораснало – там, на лозата. На специалната лоза. Обърнала тогава тя гърба си и си тръгнала. Имало наоколо някой, който я чул да казва докато се провира обратно през дупката: Прехвалено е това грозде, кисело е, само си изгубих времето.

 8. На Павел Тинков
  Истиската реформа ще е завършена когато Сидеров влезе в затвора да си показва руската пишка на манафите заради описаните отSIBIRIAN AIRLINES престъплеия срещу България.
  Това,сигурен съм ще се се случи доста скоро. По-скоро отколкото руските лакей в България си мислят.
  Без разговането на руската корупсионо-агентурна шайка,която изтребва българите за благо русо-путинское, никаква реформа, никакъв прогрес, никакво забогатяване българите не могат да очакват. 80 евроцента от всяко евро дошло в България от ЕС, заминават за Путиния.
  Южен путок си беше газов хъб за пренесочване на европейските пари, предназначени за българите, към джобовете на рубладжиите проститутуиращи за сводника Путин.
  Така че, Хъбъ на Ръбъ е само глупашки опит да се заблуди българина че ще получи запис от ЕС, и пак да го оставят без пари като го накарат да го препрати на оня дато ни се Пути/н.

  Сиромашията и простотията ни идват от Русията.

  Българско ще е само това правителство което произнесе горната фраза под формата на разследвания, арести,обвинения, съд и затвор за руските шпиони и техните български помагачи.

 9. Днес с верноподаническо подвикване в кампанията се включва и председателят на руската Държавна Дума Сергей Наришкин. По повод спирането на проекта “Южен поток” той възкликна:
  “На практика с България постъпиха като с колония. Просто позорно”.

  Ха-ха! Как се подиграха и с Франция!?

  Интересно ми е дали и с Франция постъпиха като с колония? Нали трябваше да им достави хеликоптероносачи “Мистрал”. Ама Русия не си ги получи. Нещо да каже Наришкин по този въпрос?

 10. Към Борето: Най-тъжното е, че към Тасев, Таско, Явор, Румен(овците), Гоцета и Буди, се присъедини и Божидар Лукарски. Като го видях как, почервенял, изпотен и тревожен, говори за огромните загуби на България, ме налегна отчаяние. Поне от него не очаквах.

 11. До Еveryone else. Прочитайки споделеното ми изплува непреходен спомен. Било е 70-те години. В култовото заведение Ялта срещу Университета на съседната маса двама разговарят на висок глас. Соцбезвремение, та дрънка. “Скука, скука, скука” обобщава цитирайки Мопасан единият с дълбока въздишка. После внезапно осенен от конгениална идея просължава. Ще взема да се изс…. на масата”. Другият оттегчено отбива порива МУ. “Остави копеле. Няма да те разберат”.
  Та и вашите търсачи на комунизма ми приличат на горните родни юнаци.
  Боже, колко мъка има на този свят, боже”.

 12. До Georgi Nikolov
  Благодаря Ви за аналогията. Скуката е странен звяр, с потенции. Може да се изс… на масата, както и да пръхти в комунистически утопии, което не е по-различно. Защото някои от оскукавелите глави тук, по всичко личи, нямат хабер за безумието, което ние знаем и ще помним.
  Споделям литература, факти и лични истории, но на някой хора им звучи като пиеса на Харолд Пинтер. Два пъти вече чувам: ‘this was the screwed up version of it’.

  Действително мъка! но Слава Богу не са много такива.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.