Провозащитниците – враг на арийската ни власт

 

“Правозащитниците, които атакуват здравния министър Петър Москов заради резкия му тон към ромите, да се качат веднъж в линейка и след това да говорят за ксенофобия”, заяви от парламентарната трибуна депутатът Димитър Шишков, който прочете декларация на Реформаторския блок в защита ( от някакви си правозащитници?!) на министъра.

 

Бях решил да оставя да се уталожи пепелта от пожара, подпален от заканата на здравния министър линейки да не бъдат допускани в циганските гета заради „циганските банди”. Министърът каза точно Това, а после започна да се оправдава, че искал да каже друго- включително чрез всякакви адвокати на недопустимия му тон отвъд правилата на демокрацията.

 

Уж се беше извинил, уж не искал да обиди никого, а само казал истината ( известна на всички, но формулирана от него по подклаждащ омразата по етнически признак и вменяващ колективна вина начин).

 

Министърът успя в едно и явно сега иска да затвърди успеха си: направи видим премълчавания масов расизъм, бременен с някакво подобие на нов „възродителен процес” в България. Явно си хареса тази вождистка роля. Няма как без негово съгласие да прозвучи вече и парламентарна декларация, която заклеймява правозащитниците и зове за солидарност с лекарите, с които всеки нормален човек е солидарен по дефиниция. Ако не е, той е луд за връзване и това е известно на самите лекари най-добре.

 

Онова, с което визираните ( като врагове на министъра) правозащитници не са солидарни обаче, е трупането на евтина и взривоопасна популярност чрез спекулирането с култивираните с десетилетия лесни обяснения за неосъществените трудни решения в областта на междуетническите отношения в България.

 

Да призоваваш от парламентарната трибуна от името на демократична партия към солидарност с лекарите в тази ситуация, с пълното съзнание за напълно солидарното отношение на всеки един човек в държавата с лекарите ( с изключение на ненаказаните от същата тази държава побойници) е най-малкото проява на единомислие с един правонарушител и е продължаващо заклеймяване на правозащитниците. Те са лесна плячка за популизма, лесно за оплюване беззащитно малцинство.

 

Коя ще е следващата стъпка- „братя, бийте правозащитниците циганолюбци, на тях им харесва да бият лекарите”?

 

Не знам в коя от вражеските на министъра категории мога да бъда причислен, но на Шишков мога да отговоря, че на линейка съм се качвал не веднъж. Последните два пъти беше наскоро. Изпратих в последното им пътуване своите възрастни родители, седнал до тях в линейката. Това ме прави още по-солидарен с лекарското съсловие от онези, които имат от какво да се оплакват, но въпреки това не биха одобрили насилието над хората с бели престилки. Но не ме прави солидарен с подстрекаването към лишаването от медицински услуги на отделни групи хора в една държава, където по закон вината за всяко престъпление е лична, а не колективна.

 

 

Препоръката в декларацията, прочетена от Шишков, всеки лично да се убеди колко тежка е работата на лекаря ( именно в гетата), като начин да накара лошите правозащитници да не оспорват „резкия тон на министъра към ромите”, е косвено признание за упорит отказ от обобщаване по етнически признак.

 

Нали уж „резкият тон” на министъра не беше към ромите, а конкретно към извършителите на престъпленията без разлика от техния етнос, както започна да се оправдава Москов след като пусна духа от бутилката?

 

Р.S. Припомням на желаещите да използват ivo.bg в кампанията по нарушаване на конституцията чрез подстрекаване на етническа омраза, че могат да направят това другаде- включително чрез оплакване от автора на тези редове, което ще им отвори много медийни врати. В този смисъл не приемам позата им на „репресирани” в личния ми блог, който им отказва антиконституционно гостоприемство.

 

12 мнения за “Провозащитниците – враг на арийската ни власт”

 1. Така е!
  Човешко е да се греши, но няма друга сила желаеща и способна да изведе България на правилният път освен РБ.
  Ако ги изоставим сме напълно загубени в джунглата България.

 2. На кой не му е идвало да набие поне един доктор??? На мен лично 2-3 пъти!
  Айде да видим понеже много почнаха да се оплакват! Колко народ сте затрили досега ??? Колко ограбихте като кръвожадни разбойници?
  Когато в държавата не върви, вие доктори къде сте?? Седите си в кабинетите и грабите хората! Да, някои не го правят но другите седят и гледат като безучастни маймуни! Същото важи и за другите съсловия!
  Всичките седите и гледате как рухва държавата а после като ви набият наистина, питате защо я няма държавата! Ми защото и вас ви няма бе !!!

 3. Жалко е, че и Реформаторския Блок, заедно с останалите партии (вкл. и ДПС), затънаха дълбоко в блатото на ксденофобията и противопостяването (или по скоро омразата) между различните слоеве на обществото ни, а това не може да ни доведе нещо по-добро, тъкмо напротив! Изглежда, че много политици и министри (вкл.и от РБ) не могат или не искат да разберат, че например Министерство на здравеопазването не е създадено за да защитава интересите на лекарите (въпреки, че и това влиза в общите им задълженията), но основното задължение и приоритет на това Министерство (и съгласно Конституцията на РБ) е да осигурява здравеопазването на ВСИЧКИ граждани на Републиката (независимо от техния пол, етническа, расова, социална, професианална и каквато да е друга принадлежност), включително и за чужди граждани пребиваващи в страната ни! А тук министри, политици, депутати и различни “специалисти” се изявяват, като профсъюзни, правозащитни, полицейски и не знам какви си органи, като използват езика на ксенофобията и етническата омраза! Такива действия нямя да бъдат приети за нормални в нито една демократична и правова държава н света, а най-малкото в страните от ЕС!

 4. P.S.
  Извинявам се, за няколкото технически грешки (не са правописни), при оформянето и трансферирането на текста.

 5. За съжаление, РБ се оказаха боклуци като коалиционните си партньори.

 6. А грешно ли е твърдението, че ромите притежават ясно разграничими етнически признаци в социален аспект?

 7. Не разбирам какво му пречеше на министър Москов да се погрижи за Бърза помощ без да се дърли и да плаши; и да сее допълнителен раздор в и без това раздраната ни държава.
  После се надявах да се извини…
  А ДПС са като пенсионирана лисица с окапали зъби, ама винаги в засада.

 8. Уважаеми господин Инджев,
  Не съм коментирал във Вашия блог от времето , когато се опитах да защитя Президента Плевналиев. Все по-рядко го следя, както и всички новини от БГ.
  Веднага държа да уточня две неща:
  1) Не съм фен на д-р П.Москов, когото не харесвам заради комсомолския плам, макар да сме колеги, а и не съм слушал думите, които е казал;
  2)Не съм ксенофоб в българския смисъл на думата и съм срещал през живота си много цигани, които са ми били симпатични, главно защото са били трудолюбиви и хрисими хора.
  Не ми допада особено склонността да се обобщава с “примери от ежедневието”: всички лекари са корумпирани, защото видях някой да си иска рушвет или всички журналисти са продажни, защото има продажни медии, както и че всички цигани нападат лекари и не си плаща тока. За последното съм най- склонен да се съглася с всички рискове, които поемам, защото те самите предпочитат да съществуват като тълпа. Тълпата гарантира безнаказаност и привилегии. Резултатът е, че тези хора рядко се възприемат като индивиди със собствена перспектива, каквато дава единствено доброто образование. Ако продължаваме да ги разглеждаме с левичарското разбиране за специална застрашена група, рискуваме към 2050 (времето на моите и Вашите внуци, които все още се бавят да напуснат тази страна) всичко, което се случва днес в циганските квартали, да се случва във всеки магазин, аптека, такси, лекарски кабинет и т.н.
  Неспазването на Закона от отделни групи (богати, партийци, депутати, синдикалисти, тютюнопроизводители, “потомствени” аристократи и т.н.) единствено развращава останалата част от популацията на тази държава.
  А иначе ДИВАНЕТА съм срещал достатъчно, дори когато съм правил всичко по силите си за техните близки. Ние българите сме свикнали за всичко свързано с нас да се грижат други и вярваме в безсмъртието (горко на траките!).
  Благодаря Ви за търпението!

 9. Този случай показва, колко е сбъркано обществото ни.
  Старата съветска практика, заради някой идиот да страда цяла група от хора, продължава успешно да се прилага.
  Винаги ще има изроди, които посягат на друго човешко същество, но трябва ли да затворим цял град, ако в него са се случили няколко убийства или побоя.
  В нашето общество, съветската пропаганда си свърши перфектно работата да убеди обществото, че всички и навсякъде са маскари.
  Ние ни си вярваме, че сме добри, ние не си говорим, ни сме готови да се сбием и обидим някога, просто защот си мислим, че сме прави.
  Наскоро пътувайки в самолета дочух разговор между двама души на средна възраст, който ме ужаси и обезкуражи. Накратко, припомняйки си годините в университета, единия заяви, че са били проблемен випуск поради факта, че е имало деца на трима четирима видни другари и с гордост заяви “никой не смееше нищо да ми каже и ако някой го направеше се разправяше с тати”. Този същи господин -другар се връщаше от нормалния свят, където днес работи и изкарва пари и следва правилата, но според него в България нормалното не може да бъде норма.
  Така че този случай си е пряка връзка от Течната дружба с братските съветски другари и промиването на мозъци.
  Навремето когато започнаха промените, някой ми каза, че след две поколения може да очакваме нещо да се промени и май излезе прав.
  Как да се променим, като в къщи възпитанието е непроменено, в училище не се обучават а само се пре предава това, коеот някой е написал в учебника.
  Много малко са хората като вас г-н Инджев, който казват на висок глас истината.

 10. Правозащитниците са прави.Но и министърът е,поне отчасти,прав – реалността,за съжаление,е такава.Държава,правозащитници,разни “ромски “организации и т.н. трябва да ограмотяват циганите и не малка част от други етноси,да ги квалифицират поне малко и нещата могат да тръгнат на по-добре.Но след години.До тогава,където трябва,екипите на спешна помощ ще бъдат с полицейска защита именно за да не се отказва мед.помощ на хората.Всъщност никой не е отказал спешна помощ!За да работи един лекар добре мисленето му трябва да е освободено от битовизми,страх и т.н.Иначе има риск от грешки.
  @Диване-Не исках на отговарям на елементарни съждения,но все пак ще отговоря също елементарно:ами учи 6 години медицина,специализирай поне 4 и ела да “грабиш” хората.Обаче няма страшно – скоро няма да има кой да затрива и граби,ако не “внесем” лекари и сестри от чужбина.

 11. Кръстев, въпроса е защо не чистите Мършата сред редиците си и не сте активни в обществения живот?! Ти лично, колко пъти си скочил срещу колеги, които трябва да лекуват а вместо това го играят търговци!!! Колко пъти вие Лекарите скочихте на мошениците ???
  Циганите ще ви бият и не само те докато не разберете, че тази държава се гради със борба за всяко нещо. И вие сте част от тази държава! Толкова много неща можете да направите но си седите и се правите на благородни а не е така! България има нужда от всеки добър и интелигентен човек да скочи и да се бие за нея!!! Друг път няма.
  Аз съм безкрайно разочарован от Проказата, която е плъзнала сред лекарското съсловие. Това не ви приляга! То е същото като дебелите попове, които се карат на миряните, че им идват 30 мин в черквата преди края на работния им ден. Вие имате много по-добри възможности да печелите и го правите и нищо друго не ви интересува, докато накрая и на вас скочиха! Нека! Време беше!

 12. Димитров, отговора ти не само е елементарен но и Ужасно Нагъл!!
  Последния пример за Лекарска Наглост като твоята на която станах свидетел беше насочена срещу бивша санитарка в болница. Жената е от малцинствата но не е циганка. Точно такива като теб учили по 10 години искаха да и отрежат крака и тя горката избягала като диво животно от “Болницата”, след което била извикана Полиция с цел насила да и отрежат крака, защото тя не разбирала а пък твоите колеги, дето учели по 10 години много ги разбирали!!!
  За щастие все пак това насилие не можало да се осъществи и жената е била излекувана но в друг град и друга болница без да и отрежат крака!!!
  Следващия път, като решиш да го играеш Нагъл си спомни за вашите Простотии и се засрами!
  С глупавите приказки за цигани дето биели доктори, министър Москов показва безсилие и неграмотност да решава задачите, които стоят пред него. Лесно е да посочиш един отрепан циганин за враг! Трудно е да кажеш обаче, защо Бърза Помощ е без заплати и защо държавата се държи като Мащеха със всички!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.