Руските позлатени рибки се щурат тревожно в българския акваруим

 

OFFnews съобщава:

Издателят на вестник “Дума” Николай Малинов е бил освободен от поста заместник-председател на Столичната организация на БСП, без председателят й Калоян Паргов да му каже. За уволнението си Малинов разбрал от трети лица, пише вестник “Дума” в утрешния си брой.

Емблематичният ляв журналист на “Дума” и кандидат за депутат от БСП Александър Симов е публикувал изключително остър редакционен коментар по случая със заглавие “Млади жалки апаратчици”. препечатваме го дословно.

Още един партиен рекорд бе записан в БСП. На пленум на ръководството на столичните социалисти издателят на ДУМА Николай Малинов бе освободен от поста заместник-председател, но без лидерът на БСП-София Калоян Паргов да го потърси да говори с него, без да бъде уведомен, а се налага дори да научи за решението от трети лица. Това издава не само нездрав, а изключително апаратен климат.

Случката показва очевиден управленски дефект. Как е възможно един човек да бъде сменен, без да бъде уведомен за това? Дори и след като решението е взето. Това навява лоши исторически аналогии, защото, доколкото знаем, подобно нещо и Вълко Червенков не си е позволявал.

 

Ivo.bg допълва:

 

Малко фактология за размисъл преди коментара.

Малинов се прочу, дори и в чужбина, когато от екрана на БНТ поздрави славяните и православните ( от позицията на самозван техен говорител) с победата на Путин след анексирането на Крим от Русия.

 

Тази победа беше началото на края на Путин като властник на най-голямата по територия в света държава, но Малинов няма как да го знае- той борави с категориите на вярата ( в добрия диктатор).

 

Малинов е и шеф на „Движение русофили” в БСП.

Симов пък, понеже беше малко да има такава демонстративно пропутинска канава в партията, създаде неотдавна още една дублираща структура ,Обединение на русофилите в БСП.

Преди това ( а може би и едновременно?) Симов е активист на младежката организация на „Движение русофили”, оглавявана на по-ранен етап от антишистовия набеден „революционер” Ангел Славчев, пристанал на корпоративния журналист Бареков като негова дясна ръка с леви убеждения в „България без цензура”, но изтеглен от обкръжението му по-късно с голям скандал, отразен в телевизиите у нас шумно ( в полза на др. Ангел Славчев).

Междувременно Малинов млъкна като рупор на славянско-православната победа в Крим, където Путин си изкопа политическия гроб. На сцената беше изтикано протежето му Симов- дважды кандидат за депутат, пратен да пише сълзливи текстове за триумфа на Путин в Крим, а след това и в Донбас.

 

В Крим Путин се окопава и нищо триумфално вече не се дочува от територията на тази вероломна окупация. Но в Донбас Путин май се готви да се предаде „почетно”. Индикациите са много.

Ще си позволя само да прогнозирам в краткосрочен план победа на Украйна в тази война, за която почти единодушно целият коментаторски свят прогнозираше неизбежна руска победа.

Срещу съветския комунизъм има две упорити въоръжени движения в Европа до средата на 50-те години: на Горяните в България и на украинските националисти, които, за разлика от унищожените до крак български Горяни , възкръснаха патриотично благодарение на тъпата политика на Путин да притиска Украйна за пореден път от великоруски позиции.

 

Човек трябва да е малоумен, Малинов или Симов, за си въобразява, че победеният от (почти) първобитнообщинния патриотизъм на афганистанците съветски колониализъм няма да има същата съдба в днешна Украйна, където милиони украинци са не по-малко готови да умрат за родината си, но да не допуснат тя да бъде покорена от най-лакомата за територии империя в човешката история, на която една шеста от земята не й стига.

Победата на Украйна, в която не се съмнявам, означава само, че в Русия пак ще има голям бунт, наричан обикновено „революция”.

Това се  случва там след всяко поражение на войнстващия руски шовинизъм. „Най-пресните” примери са три:

 1. Метежът през 1905 г. след пораженията на Русия във войната срещу Япония, смятана от надменната евразийска империя за „слаба ракия”.
 2. Болшевишкото взривяване не Русия след руското поражение в Първата световна война, загубена с решаващата намеса на германския агент Владимир Илич Ленин, купен от германското разузнаване с доста злато.
 3. Третият пореден пример е разпадането на СССР след поражението в Афганистан.

Какво ще стане след неизбежния крах на руската авантюра в Украйна, никой не знае. Но българските путинисти явно са превъзбудени като златни рибки в японски аквариум, които се мятат преди земетресение и служат като аларма за хората.

Нали затова си ги отглеждаме другарите русофили – да ни предупреждават. Само трябва да ги наблюдаваме и да разчитаме бурните им реакции на катаклизмите, идващи от северна посока.

Впрочем, според меродавни източници, руски собственици масово и панически продават имотите си по българското Черноморие още преди Путин да обяви България за най-страховития враг на своята империя от турския пиедестал на 1 декември.

Нали ви казвам, наблюдавайте дребните риби и ще ви стане ясно, че акулите са разтревожени.

 

 

 

15 мнения за “Руските позлатени рибки се щурат тревожно в българския акваруим”

 1. РУСНАЦИТЕ СИ ЗАМИНАВАТ ОТ БЪЛГАРИЯ… ПРОДАВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЖИЛИЩА КРАЙ МОРЕТО…
  Защо руснаците започнаха скоростно да продават собствените си жилища в България…
  Има ли някаква основателна причина ? Близо до нас децата видели, че в един руски апартамент живеят нови хора…
  Същото се случило и до вилата на комшията в местността “Горна Трака”. Преди три години руснаци купили вилата и лозето му …
  Преди 3-4 дни видял на вратата им табела “Продаётся”
  Преди година и половина комшията Живко продаде апартамент на Зина Дяченко от град Иваново-Русия…Преди три дена рускинята отишла у тях и запитала дали не могат да купят апартамента, който са и продали. Поискала цена по-ниска с 15%.
  Тръгвайки си, рускинята казала, че много руснаци закупили жилища в България, се мъчат да продадат имота си и да се врънат в Русия, защото в Крим продавали жилища на 1/2 от реалната цена.
  Дали е тази причината за обхваналата ги психоза ?…

 2. Такава незначителна случка в средите на комунистческата партия и нейния печатен орган в-к Дума, не би трябвало да впечатли нито един човек. Това е толкова безстойностен акт, който е далеч под нивото на този сайт. Това са си комунистически взаимоотношения, които самите комунисти ще регулират. Хората си имат далеч по-съществни проблеми.
  Неубедително и измамно е толкова млад комунистчески журналист като Александър Симов да прибягва към периода, когато комунистически диктатор е бил Вълко Червенков. При комунистите винаги е имало подобни случки на издигане и падане в длъжност. Не бива хората да им обръщаме внимание. Ние имаме само едно реално призвание- да се борим срещу тях. Засега подобна борба не съществува.

 3. Ribkite shte pochnat da se shturat oshte po-trevozhno s vse po-stremitelnoto padane na rublata.
  Dnes 1USD=55.6 rubli. Chestito na rubladzhiite!

 4. А може и пресъхналите вадички с рубли(чки) също има роля в отпадането на другаря Малинов от управленския екип на партията-майка?!?
  Добре би било да спрат всякакви податки към лакомите болшевишки устенца в България – на фашиста от севера няма да му е лесно да ги хрантути при състоянието на икономиката (която липсва изобщо) в руските територии и спадането на приходите в бюджета на империята (му). Цената на барела петрол спада ли спада……..!

 5. Ето още няколко новини, които няма да ви ги кажат по телевизията, но които са показателни за ситуацията:

  1. в руските училища наскоро върнаха НВП – началната военна подготовка
  2. руските губернатори (областни управители) ще минат 2-седмичен военен семинар на тема “действие при всеобща мобилизация”.
  3. военните медици в Русия минават специална подготовка за действие при атомно поражение

  Изводите всеки ще си направи сам.

 6. Работя във ведомство /държавно/ и всеки ден един усмихнат господин идва, казва: “Малко информация” и ни оставя, безплатно поредния брой на “Дума”. Не го пропъждам от съжаление, а вестникът отива в кюпа без никой да го чете.

 7. Настъпващите събития през последните дни на руско-украинския фронт ме впечатлиха и екзалтираха почти колкото другаря Малинов през март тази година след окупацията и последвалата анексия на Крим, разиграл грозната и отблъскваща сцена с кръстенето и плонжирането в краката на Путин и безкрайния руски шовинизъм пред зрителите на БНТ. Както винаги се случва в БСП най-вероятно разместването на пластовете в партията е свързано с пари. Подозренията ми са, че германските социалисти са предупредили другаря Мыков, че ако БСП продължава така арогантно да поддържа националсоциализма на Путин ще им бъдат спрени субсидиите, което е принудило ръководството на партията им да действа бързо и решително в разрез с техния символ верую путинова Русия. Така де „идеите“ са си идеи ама парите са по-силни дори и от техните „идеи“. Макар и не съвсем точно по темата, но искам да споделя впечатлението което остави у мен интервюто с един блогер от Донбас, достигнало до нас въпреки информационната блокада на Путин наложена над т.н. Новорусия.
  http://gordonua.com/news/war/Bloger-Stepovaya-Farion-vzorvala-Donbass-kak-bombu-Krov-detey-Donbassa-na-ee-rukah-55166.html

 8. Истинско удоволствие е да гледаме изкривените и вбесени физиономии на дребните риби и старите акули, посетители на телевизионните ни канали. В които изричат като скоропоговорка своите вечни, но вече неадекватни на събитията заклинания.
  Ледът се пропуква, господа съдебни заседатели!

 9. Ясно. Родните съветофили-пут.иноиди са изправени пред сладката македонска дилема. “Пари нема, действайте”.

 10. Напоследък(направо невероятно), се радвам много на новините. Особено на икономическите, наблюдавам всеки день как цената на петрола спада, рублата бележи “рекорд” след “рекорд”… Путинь изпада все повече от човешките критерии за нормално и разумно същество. “Нашите” русо-путинофили изтерясват в повтаряне до лудость на спуснатите им от КГБ “опорныэ точки” предвиждайки как вече никой няма да ги приема на сериозно(дори и государья им!) и виждайки как народа вече ги смята(напълно заслужено) за абсолютни олигофрени.
  Настало е време, време разделно…. Ке падне Русiя, скоро, мноого скоро…
  Ще се отделим от злия червен демон и комунистите ще потънат, ще ги изхвърли центрофугата на цивилизацията веднага щом джуджето чипоноско бъде натирено в дън гори тирилейски… -на североизток….. У лукоморя чак!

 11. Много се радвам като гледам Та[Ш]ко Ерменков как се пени по сутрешните блокове от няколко дни.Да ги наблюдавам комунетата/русофилите как всячески се опитват да ни убедят в обратно и как хвърлят пяна във всички посоки-“първа радост е за мене”.

  Поздрави,г-н Инджев.

 12. Така действат комунистите – тихо и подмолно, а и парите на коминтерна се обезценяват всеки ден.Нефта на Путин вече не стига за поддържане на петите колони, ама и тези европейски партии, които взеха кредит за да прокарат руската политика в ЕС, с какви лихви ще я връщат – не ми се мисли.А Боко припка при Меркел, нещастен, че Путин го заряза.

 13. До г-жа Белева

  Това е системен тормоз!
  Направете му салата от червени каранфили и го помолете да ви даде почивка един месец. После пак салатка ‘Партизани от всички страни яжте каранфили’. А за вас и вашите колеги пак почивка. 🙂

 14. Обичам тази партия – най-вече за това, че когато няма с кой друг, почват да се ядат помежду си. Трябва да се насърчава тази вътревидова борба, през 30-те г. на миналия век е имало светъл момент, в който членовете й в Царство България са спаднали до едва 300 броя. Как не се е намерил един държавник с визия да пусне водата и да отмие тази смрад в сифона за вечни времена? Нищо де, Господ Си знае работата, прави точно това (пуска водата) в околностите на онзи язовир (Копърка ли беше, Копривка ли), дето си правят годишните сборища за пляски на казачок и спявки на “Ширака страна мая радная”.

  Иначе петролът Brent днес на 3 пъти “проби” равнището от 60 долара, макар в момента да е 62.26, с тренд надолу (вж. Financial Times). И рублата продължава да “потъва” към 71 рубли за евро (пак там или на http://kurs-segodnya.ru/rublya/). “Златните рибки”-петоколонки нещо мрачно се умълчават, опиянието от нафто-газовите успехи се изпари, а дежурните опорни точки на дежурните червени мантристи по разните телевидения вече съвсем смешно зазвучаха.

  И по Черноморието павианите май започват да си събират багажа за отвъд Урал, зъбейки се, “Да, ама си имаме ядрени сопи, на-а-а-а!” Павианската финансова закъсация явно е толкова тежка, че дори официално са се отказали от двата десантни въртолетоносачи “Мистрал”, не им трябвали, видиш ли! Ами да, това са си близо 1,5 милиарда евра, кой ти ги дава?!

  В този ред на мисли “мъни” за “златните рибки”-петоколонки в РъБъ ще има все по-малко и по-рядко. Мъката ще става все по-голяма! Предстои ГАЗПРОМ да закрие дъщерните си дружества (ортаци и маши на голямото крадене) като “Овергаз”(Сашо Дончев) и подобните им. Яд ме е само, че страхливият банкянски Пу.т.ьо продължава да измекярства на батя си Владимир Владимирович и да каканиже някакви глупости за някакъв ХЪБ, да го догнусее човек, като слуша и гледа. То бива милиционерска лакомия и простотия, ама това вече е уникум, за резерват направо…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.