А можеха с линейките да прегазят конкуренцията и да спечелят изборите!

Вече има реален ефект от „реформата” циганите да бъдат заплашвани с лишаване от медицинско обслужване- има сигнали от страната за отказ от изпращане на линейки на адреси в цигански махали след министерското окуражаване и масовия възторг от него.

 

На простите, глупавите, необразованите сънародници и читатели не дължа (поредно) обяснение защо расисткият изблик на министъра на здравеопазването е вреден за всички, включително и за онези, които не съзнават неизбежния рикошет.

 

Но на онези, които не са никак прости, а напротив, се налага още веднъж да кажа нещо- този път конспективно, защото явно не помагат публицистичните ми опити да посоча абсурда темата да се измества на плоскостта на „за” и „против” това да бъдат бити лекарите.

 

Никакви обиди и витиевати цинични заплахи ( придружени най-често със сексуален примитивизъм), с каквито тези дни ме заливат в блога ми озверели расисти, не могат да ме засегнат. Но повтарящият се призив да съм застанел на страна на лекарите е наистина удивителен пример за това как явно нормални хора не желаят да схванат нещо толкова просто: дори и циганите искат защита на държавата срещу собствените им душмани от същия етнически произход и въпросът изобщо не стои „за” или „против” побоя над лекари.

 

Явно ще трябва да кажа няколко неща в най—сгъстени краски, защото нямам намерение да отговарям лично на всеки желаещ да се прави, че не е разбрал същността на проблема:

 

-Министър Москов направи нещо, което от „възродителния процес” насам не си беше позволил до днес нито един представител на властта на толкова високо място, подбуждайки към етнически омраза ( както и да го замаза). Имал съм същата позиция срещу „възродителния процес” и тогава, когато това не беше много обичайно, меко казано. Нямам причина днес да се крия само , за да не се „цепя от колектива” и не ми пука, че не съм с болшинството.

 

-Едно е Сидеров да врещи по митинги подобни неща, с пълното съзнание, че няма да му се наложи да осъществява идеите си във властта, друго е тези идеи да прозвучат като министерска заплаха.

 

 • Гласувахте за Москов, а получихте Сидеров на квадрат.

 

 • Ако Москов беше формулирал мислите си по този начин преди изборите днес щяхме да имаме друга България с друга подредба във властта: РБ щеше да е с преднина пред ГЕРБ с антициганските гласове, засмукани от ГЕРБ,БСП, цензурата, АБВ, Атака и ПФ. Малките партии нямаше да минат бариерата на парламента и щяха завистливо да гледат на премиера Москов като на свой вероломен конкурент.
 • Жозеф Доул щеше да дойде в София да каже, че ГЕРБ (които мълчат в момента и оставят злорадо РБ да се излага пред ЕНП) не бива да се коалират с расистки проявени партии.
 • В перспектива изявата на Москов не просто бетонира монопола на ДПС сред ромските гласоподаватели, но следващият път ще ги направи вкупом безплатни, доброволни, а не платени бенефициенти на тази партия, която има шансовете да превземе върха на класациите на бъдещите избори и да спести доста пари при това.

 

Нещо лично до всички, които ме „заплашват”, че нямало повече да четат моите статии, че били разочаровани от мен, че съм бил паднал ниско, че най-вече трябвало да защитавам лекарите (твърдят го вкл. някои, защото са лекари, защото са от лекарско семейство и т.н.- сякаш това има нещо общо с темата за езика на омразата и етническото противопоставяне): време е да разберете, че не сте попаднали на правилното място и правилния човек, който не се бори нито за популярност, нито за аплодисменти- особено от страна на хора, които не желаят да погледнат на проблема като хора, а от партийна трибуна или расово извисен ( в очите им) пиедестал.

 

Не си губете времето със скромната ми личност и скромния ми блог- я какви велики дела ви обединяват, радвайте се и се прегръщайте ( с Атака, ПФ и т.н.).

44 мнения за “А можеха с линейките да прегазят конкуренцията и да спечелят изборите!”

 1. Лекар съм, десен съм, но не съм бесен- десен като теб !
  От твоето осъдително поведение незаслужено се срамувам !!!
  Махни се Москов, ти си срам за гилдията !

 2. http://foreignpolicy.com/2014/12/12/new-russia-sanctions-from-departing-congress-gazprom-energy-defense/

  The bill seeks to ramp up both U.S. support for embattled Ukraine and also intensify the economic pressure on key segments of the Russian defense and energy sectors. The bill authorizes, but does not mandate, $350 million in military aid for Ukraine to help beat back Russian aggression. That includes both military training and also defense items such as anti-tank weapons, counter-battery radars, and surveillance drones.

  🙂

 3. Аз почвам да си мисля за една друга лудост, която може да се случи. Представете си ако ви трябва Спешна Помощ и се наложи да звъните. Ами ако решат, че сте от някоя “Махала” и не дойдат ??? Ще трябва ли при всяко обаждане да обясняваме , че не сме Роми или Цигани? Ами ако някой Българин катастрофира до “Махала” ? И все пак ще има ли черен списък на “Махалите”, които РБ забрани да бъдат обслужвани ?? Министър Москов трябва да го помести на сайта на Министерството на Здравеопазването! Да знаят хората от къде да се обаждат и откъде не!
  И кой вече ще им каже две ако не дойдат??? Имат перфектното оправдание. Министъра каза, Мангали да не лекуваме а Вие ни се сторихте Мангал по телефона и затова не дойдохме!
  Ехх РБ, РБ, какви реформи само ни чакат !!! Манговците на Сапун, Българите на Сатурн.
  И ако може Радан К. да излезе като мъж или като жена и да каже, той споделя ли тази политика!
  Аз мога да кажа за нашата Бърза Помощ! Преди месец взеха 120 лева заплата. Болницата имала дългове… А отсреща в огромна сграда се мъдрят тъпи, никому ненужни милиционери и получават по 1000 лева заплати редовно. Защо нито един лекар не скочи да си защити колегите от Грабежа и Тоягата на Държавата ???

 4. В България вината се носи персонално, а не колективно. Който се е осмелил да посегне на лекарския екип, независимо от какъв етнос е, трябва да понесе цялата тежест на закона (което не съм убеден, че се случва). Министър Москов е срам за демокрацията и този път съм съгласен с ДПС, че трябва да му се поиска оставката.

 5. Проблемът с ромите е малко по-различен. Както се видя дори големи страни като Франция и Италия не можаха да се справят с ромите и колективно ги върнаха в Източна Европа откъдето са дошли.

  За проблемът с ромите трябва да поеме вина както Българската държава така и самите роми. Ако не желаят да поемат отговорност за начина си на живот и да поемат разходите за него, значи сами се изолират от държавата и всички бонуси които предлага.

  Очевидно държавата не иска или не може да ги накара по законов път да плащат ток и вода, да работят и да плащат данъци. Това е лично техен избор и по тази причина не може да се очаква данъци на работещи хора да отиват за издръжка на тези които могат но не искат.

 6. Москов е реформатор-расист защото (погледнато по-нашироко):
  Костов окраде България, Филип Димитров разори земеделието, а демокрацията съсипа държавата.

  Обаче (погледнато по-нашироко):
  Станишев води европейските социалисти, Ирина Бокова оглавява ЮНЕСКО,
  Бареков се поти за благото на страната в парламента на обединена Европа,
  Делян Пеевски с Йордан Цонев пишат закони срещу корупцията,
  а Цветан Василев пак е банкер на годината.

  Зщитените вложители в КТБ си прибраха парите.
  Славчо Бинев отстъпи Културата; нищо, че Борисов втори мандат ѝ “изписва” Веждѝ, да не би да ѝ е изкарал очите?

  Вижда се, че (погледнато по-нашироко) още нищо не е загубено.
  Въпреки Москов, този расист-реформатор, има надежда за Изгрев в Тръбата!

 7. И представете си, колко “изненадана” бе днес водещата на предаването “Събуди се” по Нова ТВ, когато събеседника и (представител на циганското малцинство) и съобщи, че вече има случаи на отказ от здравеопазване в резултата на изявленията на Злополучния министър???!! Според нея, “това не може да бъде”???!!

 8. @ Иво Миленков
  Ако бяхте роден в циганската махала, с по-тъмен цвят на кожата, с лош български защото не сте ходил на училище, не сте имал учебници, дрехи,обувки и т.н..и никой не ви иска на работа по горните причини, какъв ли щеше да ви е морала? Щяхте ли да крадете ток за децата си? Нали трябва и те да живеят, или трябва ритуално да се самоубиват? Има и успели цигани и то е въпреки всички гадости, които им се струпват от раждането. Истината е че няма нито една работеща програма за интегриране на циганите, защото такива им трябват на политиците – гладни, необразовани и манипулируеми.

 9. Пешко с театралното си възмущение за битите медицински екипи на Спешната Помощ всъщност прилича на актьор , който си е забравил репликите по основния спектакъл и набързо спретва една яростна защитна реч от подиума . Нищо лошо, ако не беше просто декламация без стойност, насочвайки гневът към циганите на практика целта е да замъгли основния проблем – унизителното ниско заплащане в СП -> липсващи лекари в СП –> липсващи екипи за един 2милионен град -> огромна натовареност на тези екипи –невъзможност за справяне ->закъснения на екипите ->обществено недоволство-> опити за саморазправа на лумпенизираната тълпа -> медийно публично оплюване на медиците- >нисък статус на българския лекар -> пак скриване от проблемите и пак цикълът се завърта до следващия инцидент превръщащ се вече в правило. Кой е по-големия циганин – мангалите или Министерството на Здравеопазването на продажната политическа класа комуняги……?

 10. Всъщност, да се поправя – когато мой близък каже нещо неуместно ще река “така не се говори” и чак тогава ще замълча.

 11. “Проблемът с ромите е …”

  Много хора още не могат да разберат че “проблемът с ромите” всъщност е повърхностната проекция на проблемът с държавата наречена България и ако опростим едната страна на уравнението и образно приемем че държавата България това са всички живеещи в нея, то първопричината трябва да се търси в самите тях и по-точно в отношението им към нея и очакванията им за това каква трябва да бъде тя – майка или мащеха за гражданите си. Само че този тип отношение е като бумеранг, който обикновено се връща, може и след години, и ударения (с къса памет обикновено), си мисли че някой друг го е ударил (в случая ромите са виновни).
  След ромите ще страдат и други малцинства и малки общности, докато един ден самите етнически българи станат малцинство и бъдат маргинализирани по подобен на циганите начин. Гласът на малцинствата обикновено е глас в пустиня и фрустрацията от това води до симптомите които наблюдаваме при ромите: капсулиране и агресия. Дано и етническите българи (доколкото са останали) не стигнат до този стадий но като гледам какъв непукизъм за това което става около тях ги е налегнал, след циганите неизбежно ще дойде и техния ред.

 12. Преди изборите бях срещу бъртвежите на Москов, а след расистките му изпълнения съм му поискала на секундата оставката. ДСБ загуби окончателно моят глас точно заради любимците Масков и Кънев. Такова падение не съм очаквала.

 13. Възможно ли е отказът да се влезе с линейка в циганско гето да е проява на инстинкт за самосъхранение?

  Има ли въобще еднозначен отговор на този въпрос?

 14. Г-н Инджев, колкото и да ви е неприятно ние пак ще ви четем. Лошото ,че тези на които съчувствате даже не знаят името ви и сайта ви ,но това е много голяма и тежка тема касаеща образованието на ромите.Представа нямате на колко стотици роми се оказва помощ ежедневно и то безплатно ,но това е далече от размишленията на тема расизъм . Относно Атака и ПФ мога да ви уверя ,че симпатизанти от лекарсткото съсловие там няма. Нямам колега ,който да не е симпатизант на демократичните партии в страната.Не ни вменявайте всички световни грехове. Страната има нужда от вас за изобличаването на задкулисието ,корупцията,руското влияние и какво ли още не.

 15. @ Вълчева

  Ромите традиционно са номади. Това което виждаме при тях като традиции и начин на живот е почти непроменено от векове. Да си мислим че те искат и могат да бъдат интегрирани в която и да е европейска държава е несериозно.

  Ситуацията е такава че на тях трябва да бъде предоставена възможност да живеят по традиционен за тях начин като същевременно техните действия не са в конфликт със националните закони.

  Да живее като номад, без работа, без осигуровки и т.н. е право на всеки човек но това право идва със отрицателният ефект да не се получават услуги от държавата които са платени от данъци и осигуровки.

  Помислете какво би се случило ако всички решат да заживеят по този начин и гледат към държавата за издръжка.

  Това че сме граждани на една държава и имаме права не означава че нямаме задължения към държавата и към съгражданите си.

 16. Номади ??? Доколкото знам и Прабългарите са били все на коня !
  Циганите са най-малкия проблем в глупавата ни държава. Аз имах проблем с едни циганчета. Идваха пред къщи и пускаха музика като на сватба. Държаха се нагло и предизвикателно. Когато звъннах в полицията, едно тъпо ченге, което дори го мързеше да говори ми каза да не съм ги закачал. Много яко я ?? След това звъннах втори път и заплаших ченгето и му казах, че ще му търся отговорност за мързела му. След това на другия ден дойде селския полицай, който е един за 5 села и си свърши работата. Тоест какъв е извода ?
  Полицията не си върши работата. Мързи ги. Естествено, че с циганите се иска работа. Ама кой го е грижа ? Защо премахнаха Строителни Войски ?
  Естествено, че като се държи слаб Българина на ниска заплата без уважение, ще вирее по-пригодния вариант на такава обстановка -Циганина който е свикнал на всичко. Толкова ли е трудно да се досетим. Само че някой не иска Българина да е силен и да има ред! Самия ред в Държавата е обект на атака от най-високо място! И как да убедим Циганина да бъде трудолюбив, когато около него ние крадем , лъжем и бием по-слабите ???
  Само преди няколко месеца откраднаха 2 милиарда евро! И няма виновни! Цецо Василев си гледа кефа в Сърбия! ХаХа. Къде са нашите милиционери да го напсуват на майка и да го попитат, Алоууу ти за Космонафт ли се мислиш ??? Къде са тези тлъсти охранени Мишки ??!!

 17. “Гласувахте за Москов, а получихте Сидеров на квадрат.” Целият (български) свят/мир в едно изречение 🙁 За съжаление авторът е прав…

 18. ДСБ трябва незабавно да сменят цялото си ръководство.

 19. Не помня и Сидеров да е наричал циганите скотове. И после се оправда, че не било за тях, а се отнасяло за всички?! Алоууууууууу, докторче, кой ти даде на тебе дипломата като мислиш пациентите за скотове и кой те направи министър?! Че и на здравеопазването?! Някои си запушват ушите за заканите ти към неосигурените, част от които са безработни и нямат пари за хляб, камо ли за доктор и лекарства. Следващите инвалидите ли са? Що не си купиш една газова камера и да пуснеш газ на всички болни и неудобни пациенти ???????

 20. Иво Миленков
  Циганите са хора както всички останали, повярвай ми защото съм живял и работил с тези хора. Циганите които имат редовна работа са коренно различни от циганите които нямат такава. Проблема с тяхната интеграция е същия както с интеграцията на турското население в страната и с българомохамеданите- изкуствено подържано деление за угода на оялите се бивши и настоящи милиционери-ченгесари.
  ЖАЛКО ЗА МИНИСТЕРО!!!

 21. Б.Павлов
  Мъка,мъка.Пак десни на власт пак мъка.
  1.Ф.Димитров-Закон за земята.Най българският закон дал правото на милиони български семейства да си върнат земята на дедите си.Червените феодали се бяха приготвили да я обсебят съвсем безплатно.Е наложи се да платят някой лев.И до сега хора продават бащина земя или получават ренти.Аз не се възползувах от това право.Имам познати с тъмно червена партиина окраска ,които са благодарни за постъпленията ,които получават от земята си и когато им кажа ,че това е благодарение на Ф. Димитров/по скоро на земеделските партии/те ме гледат с изцъклени очи сякаш им говоря на езика на племена от Африка.
  2.Костов продаде черупки на български предриятия като БГА и Кремиковци за да не налива държавата пари в бездънни каци.Други черупки като ЖП превози пари се наливат и до днес.Прочетете книгата *Фалитите на България* от Хр.Христов.Скъпите предприятия като Булгартабак и Електроразпр.дружества се продадоха от други.
  3.М.Велчев ни завеща лихви по дълг,който ще изплащаме от 2015год.-2 милиарда лева.
  4.Руските проекти от 2006 год до днес ни струват 3-4 милиарда лева щедро нали без нищо.
  5.Фалитът на КТБ през 2014 ни струва 2 милиарда нищо ,но от сърце.
  Днес отново десните са във властта .След 14 години.Успехите ,които все пак постигна България се дължат основно на тях.Аз вярвам в тях.Е навярно ще има грешки.Ще има рязане на живо месо,ще има изцепки.Но крайният резултат убедева съм,че ще бъде по добър.Нека да помогнем.Някъде с критика.Другаде с идеи и доброжелатество.Вярвам в РБ респективно в ДСБ.

 22. Мисля, че проблемът на Москов не е в отношението му към циганите, а че май сериозно мисли да въвежда електронната здравна карта и наистина си вярва, че може да направи реформи в здравеопазването.
  Въобще БУЙСТВАЩ ЛУД!

  Затова днес му “вадят” циганите, утре- стачки или друго.
  Докато клекне:)

 23. Г-н Москов може да се прояви като импулсивен, арогантен и глупав, но той затова и не е шеф на ДСБ, нищо че е по “пич” от Радан Кънев.

  Обаче 100 пъти го предпочитам пред поликоректната пръмовица!

 24. SMS
  Абсолиутно сте прав,Хиляди не се осигуряват и проблемът ще цъфне.Твърде закъсняло е всичко.Трябва да се започне от тук нататък.Как ,не знам.

 25. Иво Миленков,

  Поздравявам ви, че употребявате социално-конструктивното наименование “роми”.Важно е да се уточни, обаче, че ромите ПРИНУДИТЕЛНО са били превърнати в “номади” в началото на европейската индустриализация (16 век). Разорените занаятчии и властите са ги разглеждали като опасна конкуренция и причина за икономическите им неволи. Преди индустриализацията, ромите са били нормално занаятчийско съсловие, което е получавало дори грамоти от императори и крале. От там идва и първоначално престижното име “асиганос” (на гръцки – “недосегаем”), в последствие придобило смисъл на презрително прозвище “цигани”.

  Уважавам г-н Иво Инджев за достойната му гражданска позиция, но не разбирам защо не престане да употребява социално-деструктивното прозвище “цигани” и системно да използва социално-конструктивния термин “роми”. Редно е да дава пример как може да се помогне на този етнос да се самоуважава.

 26. Г-н И. МИЛЕНКОВ, скромната ми личност със сигурност знае, че в три хотела на брега на морето крадат ток и вода, въпреки, че собствениците на два от тях са милионери,/не са цигани/ за третия не съм сигурен. Не съм сигурен и за коректността им при плащане на данъци, но знам че неплатените ползи превишават стойността от кражбите средно голям на цигански квартал Това е и един от отговорите защо държавата не взема мерки не само срещу циганите. Трябва едно мерило, закон, правило за всички българи. Сегрегацията винаги води до отслабване на държавата и опасност от първо отчаяни, след това организирани метежи. Трябва насочена, стратегическа политика не само за циганите, а за всички българи, които живеят скотски. Няма да съм първият, който ще добави, че бедният, необразованият, този който се събужда с единствената мисъл, как да намери хляб за деня, е зависим от всякъде и се манипулира лесно. Този статус е удобен преди всичко за политиците и партийните гаулайтери. А пример за циганското превъзпитание е Каварна. Кметът-металист, без да съм му фен, е налучкал работеща формула.

 27. Срам и позор е държава, която се “гордее” със спасяването на евреите през ВСВ да отблъсква бежанци от Сирия или да не лекува цигани, защото са малцинство! С какво се гордеем, та тук цари страшен расизъм, аз просто съм потресен от коментарите в последните дни. Целия Facebook избухна, когато едни комплекти чаршафи с изпечатан на тях вход на Освиенцим и пречупени кръстове, се продаваха в някакъв сайт, но същия този Facebook “ни гък ни мък”, когато Москов се изцепи в стил Джамбазки, че даже всички вкупом тръгнаха да го защитават. Ако това не е тежка форма на национална шизофрения здраве му кажи. Мога да си представя, ако в Освиенцим бяха унищожавали само цигани и бежанци от Сирия, тия спални комплекти щяха да се продават във всеки мол!

 28. АНТОНИО, айде малко по-сериозно!
  КОЙ занаятчия може да бъде “конкурент” на индустриализацията?!?!?..
  Дори нашите занаятчии и производители са получили протекционистична защита от правителството на С.Стамболов след 1885г.

 29. До Иво Миленков
  Отвъд романтиката на номадството, повечето роми са нетрадиционно? уседнали, когато имат работа, дом и общност.
  Но добре помня как ненавременното раздаване на социални помощи в някои общини ги накара много бързо и адаптивно към ситуацията да се преродят отново в ‘номади’, местещи се из цяла България. Насред зима в Созопол се бяха появили множество роми, защото помощите се изплащаха навреме от общината.

  Но и да не забравяме, че говорим за различни ромски общности, с различия в традиции и език. Музиканти, свирещи по сватбите са ми разказвали истории за това, колко са различни ромите и как това не се знае.
  Незнам дали е възможно да има институция, която да ‘интегрира’ щадящо специфичната култура. Но това би било част от грижата за всички български граждани.

 30. Поправете ме, ако греша, но според мен един от основните проблеми е, че ромите не намериха своето представителство. Ромският елит е този, който следва да бъде посредник между ромите, държавата и обществото. Помня ромските партии и техните лидери и цялата политическа лъжа около това псевдо представителство (аналогия с ‘представителството’ на ДПС).
  Преди няколко дни някой беше споделил тук видео. Няма да коментирам видеото, но видях доста млади, образовани, будни хора, както и посредници. Тези хора могат да бъдат от оромна помощ, когато се мислят и правят политики и когато се търси доверие.

 31. @everyone else

  Според мен проблемът не е че ромите не намериха своето представителство а почти никой не намери свое представителство.

  Проблемът е че всички гледат на държавата като работодател, социално и здравно-осигурител и пенсионен фонд. Всичко това е насочено към една изключително корумпирана и неефективна държава която не иска и не може да се справи с тези проблеми.

  Единственото решение е много от тези функции да бъдат прехвърлени на частни бизнеси върху които държавата да упражнява контрол и надзор. Една частна застрахователна компания или пенсионен фонд са много по-ефективни от държавните като същевременно всички са мотивирани да работят защото платеното си остава за тях. В момента работещите плащат за огромният брой безработни, държавни служители, пенсионери, студенти, майки в майчинство и тн, като групата на работещите намалява а другата се увеличава процентно. Всичко това върху парите хвърлени за големи шлемове и спасяване на източени банки и дружества. Системата няма как да издържи финансово.

  И в края всичко опира до пари, ако от една система излизат повече пари от тези които влизат, тя ще рухне. Това в крайна сметка е проблема а не дали Москов и всички които го подкрепят са расисти или не.

 32. Към Иво Миленков
  Ако все още мислим в контекста на ромския проблем, около който гравитирахме през последните дни: По-горе написах ‘един от основните проблеми’, а не ‘проблемът’ е, че ромите не намериха своето представителство. Не мога да се съглася, че никой няма такова в държавата. Въпрос на нюанс.
  Но нямам никакви възражения към решението, което предлагате, като едно от много необходимите решения. Дори за част от културната политика, което би променило статута на министерството на културата.
  Друг въпрос е, какво е естеството на надзора и контрола, което държавата ще управлява.

 33. Темата за циганите беше разгледана от различни социални гледни точки, но нито веднъж не бе споменато дори и с намек за мястото на полицията в един такъв съществуващ конфликт, а точно това е разрешението на проблема.

 34. БОРИС, поли……, пардон милицията е краен изпълнител на решения ,които трябва да се вземат на едно друго място и от едни други овластени.
  И милицията е “крайното решение”, което няма да е никак добре за ниКОЙ!

 35. Защо, като говорите за държава и издръжка на неработещите не погледнете във благоустроените държави, колко е процента от заплатата, който отива за държавата ??? Да ви подсказвам ли ? 50-60 %
  Тоест заплата 2000 лева но 1000 за държавата.

  Какво излиза. Нашата държавица не може да гъкне с ниските данъци а пък бизнеса си краде от труда на работника така и така тези пари. Мързелив е . Не е организиран и не е находчив.
  Тоест, вместо да отидат в Държавата, парите отиват в крадливите червени ченгета-бизнесмени с черни и бели жипове!!!
  А после циганите та циганите. Ами нас като ни ограби Цецо Василев с 2 милиарда евро, къде бяха националисти, докторчета, патриотчета, московчета и прочие Бъхльовци, да му скочат и да го докарат!?!? Ей я на къде е Сърбия! Ама мангала е тук до теб нали. Открал за 200 лева жица и айдеее бушона гърми. И защо не. Обществото е натегнато. Колко Удобно ни пуснаха парата на Вятъра!
  набий Мангала да ти олекне на простата душица , напцувай го едно убуу люто по нашенски така и пак слагай хомотеца и лижи задника на чорджията си !

 36. ДИВАНЕ, ЗАЩО трябва 50(ПЕТ- ДЕСЕТ!!!!!)% и ПОВЕЧЕ да отиват в бандитската ТИ държава , която само граби през последните 70 години???
  Та нали “държавата” ги създаде тези “ченгета-бизнесмени с черни и бели жипове”???
  ЗАЩО да и давам на “държавата” ОЩЕ???
  За да създава ОЩЕ “ченгета-бизнесмени с черни и бели жипове”???
  З-А-Щ-О, диване???
  Парите трябва да остават в “пролетариите”, които чрез своят избор КЪДЕ да ги вложат ще стимулират РАБОТЕЩАТА и креативната икономика!
  Държавата е преразпределител, т.е. тя НЕ съзава, тя ВЗЕМА чуждиТЕ пари, за да си ги харчи както и скимне, и НАЙ-често ги “приватизира” за неЧИИ “цели”!

  П.П. И диване, виж КОЛКО пари се дават за “социал(истич)ни цели” в НРБ и КОЙ ги получава преимуществено, преди да правиш някакви “сравнения”!!!
  Защото и от двете сравнявани от теб “групи”, и двете само разходват, но не внасят, НАЛИ???

 37. Извинявам се, най-вероятно се е получило някакво разминаване. Грешката е моя, създал съм предпоставки за двусмислие. Имах предвид конфликта между цигани и лекари ако се стигне до нежелателни груби взаимоотношения. Органите на власта освен незаконните дейности да правят рекети имат и законни задължения свързани с реда в държавата. Поне така е в цивилизованите страни. В никакъв случай не е разрешение на проблема лишаването от неотложна медицинска помощ, която се полага дори на затворници с доказани престъпления.

 38. Постинг на нивото на ИВО ИНДЖЕВ!! Ако си хуманист -си такъв винаги. #Ако си свободен – си свободен винаги. Ако си демократ – си демократ във всяка ситуация. Ако си Иво Инджев -си Иво Инджев винаги…! А Москов..балон. Дуе се както и се спушва.

 39. Абе приятел ! Държавата не може да ходи като бедно циганче! Ти не прочете ли какво написах? Че парите, които не ни дават Бизнесмените отиват за тях си. А трябва да бъдат в държавата. Тези пари се виждат и не могат да бъдат откраднати толкова лесно. Освен това в сегашното положение тези пари изобщо ги няма! И ако обичаш спри да се правиш на вездесъщ със тези смешни обръщения “до еди кой си” вместо да си напишеш един скромен ник и да те знаем кога пишеш.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.