Рублогонци

Ще бъде ли спешно сменен руският премиер Дмитрий Медведев като изкупителна жертва за провала на президента Путин, измерван към този ден и час с галопиращо обезценяване на рублата?

НА СНИМКАТА: АЛЕКСЕЙ КУДРИН С ВЪПРОС КЪМ ПУТИН: ” КОЙ ПРЪСТ ИЗБИРАШ”?

 

В “Туитър” журналистът Константин фон Егерт, цитиран от „Дневник” написа: “Сведения от много надежден източник: вчера вечерта Алексей е получил предложение да заеме поста на премиер-министър.” След това той допълни, че това “още не означава, че е приел предложението”, както и че източникът му казал, че “всичко е доста сложно, но няма трагедия – Алексей Кудрин засега няма да бъде назначен”.

 

Няколко допълнения от ivo.bg.

 

Това е същият Кудрин, който предизвика Путин като напусна екипа му и се присъедини към протестиращите стотици хиляди руснаци срещу скандалната ротация на между Путин и Медведев, извадила на показ и без това известната фасадност на жалкото подобие на демокрация в Русия. Именно онези протести, според добре запознати с механизмите на едноличния режим на Путин руски източници, втвърдиха страховете на Путин от подобие на украинската оранжева революция на Червения площад. Тези страхове най-вероятно са спусъка, който той натисна срещу Украйна с огромния подкуп за Янукович и всичко онова, което последва от него под формата на мирни протести, окървавени от проруската власт в Киев, свалена след това и оставила вакуум, използван от Русия „героично” да окупира Крим без да пукне една украинска пушка насреща.

 

Колко ли трябва да е отчаян днес Путин, ако допуска мисълта да върне в управлението и дори да повиши бившия министър на финансите Кудрин, „заговорничил” като един от лидерите на протестите в Москва, изплашили толкова властелина на Кремъл?

 

Руският журналист Константин фон Егерт, цитиран по-горе, може и да не познае за точно тази ротация. Струва ми се обаче, че е познал в нещо, което ми каза лично преди две години в София: че Путин няма да изкара следващия си мандат.

 

 

37 мнения за “Рублогонци”

 1. Путин мисли пет хода пред всички ! този човек е гений !! хубаво е че сте загрижени за Руската икономика ,но споко ,Путин знае какво прави !! ние да му мислим

 2. Кудрина, Кудрин, Кудрявцев, Куропаткин, Курочкин, Куроедов и Курникова от Агенция Курили. ком съобщават, че се задава втори Курск като к-…р за (ка)Путин!…

 3. Към Стамбо:

  Нали си умирам да цензурирам нецензурни думички- за малко да те цензурирам, но в последния момент се сепнах, че Куроедов не е заяждане от твоя страна с препоръка кой какво да яде някъде на Север, а е основателно припомняне за шефа на руския северен флот адмирал Куроедов, който лъжеше и мажеше за потъналата руска подводница “Курск” ( че не е съвсем потънала, че не са съвсем умрели всички в подводницата и т.н.- докато се издавят горките до последния свидетел на опозорената подводна слава на отечеството му и никой да не проговори след унизителната спасителна операция на западните подводничари).

 4. by тодор
  Тодоре, браво бе. Мислиш “точно” като мен. Още по обяд казах, че Путин продава доларите, преди да обяви рублата за световна валута.
  Споко, малко остана…

 5. Тодоре, ти сериозно ли?
  Както се. Казва в “По жицата”:

  Колко мъка има по тоя свят боже!

 6. Да, драги Иво, точно тази ръждясала сесесерска фуражка имах предвид!
  А иначе в руските басни от 18 век лисицата понякога се нарича “Куроед”! Да се надяваме, прочее, че България в този случай НЕ Е КУРИЦА и има граница,която да я пази от северни хищници, особено прегладнели в момента!

 7. Удавника рита най-много преди самото удавяне.В този смисъл могат да се очакват доста панически действия от руска страна

 8. Днес с огромно удоволствие гледах real time графиката на падащата рубла. Усещах че някак си се отскубваме от руската мечка (или по-скоро как става все по гладна и изтощена за да ни мачка)

  Наслада за очите 🙂
  http://www.investing.com/currencies/usd-rub

 9. вие сериозно ли мислите че Путин ще развее белия флаг и ще подаде оставка ??или пък руският народ ще направи майдан и ще свали Путин ?? руснаците не са такъв народ ,който се предава лесно ..

 10. Тодоре,
  долавям симпатиите ти, но само напомням, че руснаците са се предавали на поредния си государь,заплащайки покорството с милиони жертви и неописуеми страдания през цялата своя история.
  От кого са видели толкова зло, колкото от собствените си управници, какво би казал?
  Кой ги мори от глад с милиони, кой пълни с тях зандани и концлагери, кой ги хвърля да мрат за имперската мания и да живеят като скотове, кой унищожава природата и пилее идиотски ресурсите й, кой изтребва периодично най- свестните хора в Русия? Световната конспирация- или рабското руско покорство пред насилието и жестокостта?

 11. Най-смешното е , че в момента банките , които са наредени по главната в Нови Уренгой ( газовата столица на Русия-градът на Газпром ) НЕ продават валута , а само купуват!!!
  ха ха 🙂

 12. @ Тодор
  В момента не могат да развеят бял флаг, само защото са заети с купуване на бяла техника. Истеризирало пазаруване се получи, ама не коледно.

 13. ТОДОР , КОЙ иска туПин да “развява” белия ТИ флаг???
  ТОЙ е НЕлегитимен като пРЕЗИДЕНТ след 2008,когато “промени” Конституцията, за да “подава” отставка!
  ТОЙ сам си “пожела” Площадь през 2008,
  ниКОЙ не му е предлагал насила Майдан!

 14. Страхотна статия със зашеметяващ финал.
  Г-н Тодор, олигарсите го инсталираха лилипут.ин, те ще го демонтират.
  Няма да годиняса.
  п.с. Искаме снимка и на българската снаха ако е възможно, разбира се. С това хубаво име каква ли чаровница е.

 15. От редакции

  В связи с обострением общественно-политической обстановки в России и резким увеличением попыток оставить на сайте Forbes.ru комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция Forbes приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать редакционные материалы на сайте Forbes.ru и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки.

  Редакция Forbes приносит читателям свои извинения.

 16. Към Gergi Nikolov:

  Финалът се наложи се наложи обаче да го редактирам- оказа се, че съм се оплел в едно съвпадение на имена. Паметта понякога подвежда, но ми се обади колега, който ме “светна” за грешката и я оправих.

 17. А това видяхте ли? Руска ръка в смъртта на германски депутат? Честно казано, не знам дали пак са решили да ползуват такива методи- особено срещу публична личност и политик, но това и е загадъчното на руската душа, особено ако въпросната душа е под пагоните на ЧК-ГПУ-НКВД-МГБ-КГБ-ГРУ-ФСБ… и любэ…

  http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82_432334.html

 18. Minalata sedmica $1 rubla = 52 rubli; v momenta $1 = 76 rubli. Oshte vednazh, chestito na rublofilite!

 19. Не товарете човека с прекомерни надежди, и той е от КОТИЛОТО, нали помните – ТЯХ червеното знаме роди ги, всичките. Пък и той е подполковник от запаса, като сегашното алфа-гномче.

  Иначе, като оставим срутващата се руска иконономика настрана и се вгледана в нашата, родната ни, на РъБъ такава, какво виждаме? Същият ужас и безумие – някакви некадърни, крадливи, корумпирани момченца и момиченца режат от бюджета каквото могат, само и само да запазят тлъстите хапки за пеликаните и хиените.

  Новината днес е, че за Коледа 1,500 жепейци ще са на улицата – хубав коледен подарък.

  Не че няма пари – има, и предостатъчно. Само за заплати, само за “Южен поток-РъБъ” от юни 2014 до днес са дадени над 25 МИЛИОНА лева!

  Невнесеният данък оборот от 300,000-те руски и съветски фирми, опериращи в РъБъ само за последните 10 години е по оценки между 50 и 75 МИЛИАРДА лева! Отгоре има и лихви за просрочия, и глоби за неверни данъчни данни.

  Някъде ми попадна и цифричка, че тоталната годишна издръжка на тотално “сичкоту сиганин” в РъБъ е малко над 4 МИЛИАРДА лв. за година! (За отбрана на нещастната ни територия са предвидени едва 1,2 милиарда, направо “Ела, туПин, изяж ме”).

  От началото на януари до днес цената на петрола падна от 112 до 60 долара за барел, сиреч 50%. Бензинът и нафтата поевтиняха обаче само с няма и 39 стотинки! (Да кажем ли, че евтин бензин.евтин транспорт, по-ниски цени на ред стоки, или повече данъци в бюджета?)

  Защо ли министър Горанов(гоцэвото протеже) си мълчи (като пукел) по тези цифри и факти? Мълчат си и всичките журналисти-корифеи, специалисти по икономическите проблеми в РъБъ, и мастите анализатори, публицисти, коментатори и прочее паплач.

  А вече е готова и схемата за поредната кражба на пенсионните ни вноски, този път съвсем законно и по буква, и по дух.===

 20. Тая работа с рублата днес беше голям акшън. Разбира се нещата ще се поуспокоят и може да се върне към 75-80 за евро, но тенденцията е ясна. Бавно и методично путинска Русия ще бъде притисната. Имат 500 милиарда долара резерв. Ще започнат да го крадат чрез кредити и обмяна на огромни суми , това което направи Сечин, Роснефт на борсата, взетите рубли в долари…… Интересното за днес е , че обвиненията за истерията с рублата падат върху Сечин. Той не е просто шеф на Роснефт, той е другото аз на Путя. Предстоят интересни времена и май ще има нов залп на Аврора

 21. Една малка тайна!…понеже четете Иво.бг 😉 …само за вас!
  Сега е момента за новогодишен предколеден пазар! Вземайте еврото…може и левчета даже 😉 и отивайте към Русия!
  Цените са стабилни и неизменни , а рублата е мноого на долу, банките търсят валута и продават рубличкaта на безценица.
  Като наистина едни истински европейци и Българи ще се почувствате… богати с еврото в ръчичка. 😀
  Ето това е новина.

 22. Сибириън еърлайнс 🙂 – моля да уточниш що е това “невнесен данък оборот”. струва ми се повече от 15 години вече няма такъв данък. а че руските фирми в България не внасят корпоративен данък, това е друго нещо. ами те клетите са все на загуба в тази “тихо умираща” България и те все още стоят в нея само “на пользу рода” ей така, от чисти християнски помисли само. само и само тя, България, да не спусне съвсем кепенците.

 23. Рублата се срутва пред очите ни и това ще доведе до огромни сътресения в Руската икономика така че и Кудрин няма да може да я спаси. 2015 ще е тежка за Русия и на Путлер и кликата му няма да му е до никакви чуждестранни 5-ти колони и “Легиони”. Когато стане в Москва Майдан, тогава в София ще стане тясно на рублогонците. ББ е страхлив и изчаква какво ще се случи. Всеки се е затаил както по времето на ТЖ. “Дайте да се снишим другари и да изчакаме да отмине бурята”:). Само че не си дават сметка че този път бурята е за тях точно и ще ги измете тотално.

  Единствената опасност е че когато звярът е притиснат в ъгъла тогава става най агресивен напада и може да подпали света.

  Просто ще стане както беше в един от вицовете по времето на соца. “В началото – грешки на растежа, след това – растеж на грешките и в края дълъг и мъчителен преход към капитализъм”. 🙂

  До Тодор,
  Тодоре, нещо врачката ти съвсем е изтрещяла и ги плещи едни такива че “всяка уважаваща себе си и професията гадателка” ще се изчерви. Но какво да се каже, “блажени са верующите” 🙂

  Поздрави от Пиндосия

 24. Такъв като Путин не подава оставка! Това е кагебист, свирепо обучен да не отстъпва дори с цената на живота си. Само че той ще завлече на дъното цялата страна. Диктаторите са опасни луди, които изглеждат съвсем нормални, когато не са притиснати, притиснат ли ги обаче, проявяват зверската си природа. Крим му изяде главата на Путин, хванаха го на тлъст червей и тоя шаран налапа кукичката. Сега ще му разпорят безславно корема, само дано не избие много народ тоя болшевишки сатрап!

 25. Шок! Вече продават 1 евро за 150 рубли в Тула В Газенергобанк европейската валута се търгуваше за 95 рубли, в Траст банк – 100 рубли, в Сбербанк – над 110 рубли

  Курсът на еврото във филиал на една от руските банки в град Тула е достигнал 150 рубли във вторник, съобщава Интерфакс. Ако в утринните часове на вторник курсът на еврото в Тула е бил 75-80 рубли, то през деня европейската валута е достигнала в Газенергобанк – до 95 рубли, в Траст банк – 100 рубли, в Сбербанк -над 110 рубли. “

 26. SIBEIRAN AIR,

  Моля ви, ако имате време, бихте ли развили тезата си с още няколко изречения, защото в последните седмици нямам възможност да следя събитията в България, но тази вечер дочух реплики от ТВ екрана мимоходом и също ми се стори, че се готви поредното ограбване на български народ. Благодаря Ви предварително.
  “А вече е готова и схемата за поредната кражба на пенсионните ни вноски, този път съвсем законно и по буква, и по дух.”

 27. Лукарски от вчера във връзка с посещението на българска делегация в Москва на 19-ти:
  “Болгария никогда не намеревалась останавливать проект «Южный поток», мы всегда хотели, чтобы он был реализован. Мы хотим услышать официальную позицию министра энергетики России об этом проекте”

 28. А днес на Василцев ще се даде орден от нашия патриарх.

 29. ЦИТАТ ОТ “ДНЕВНИК”
  Най-голям спад се наблюдава при акциите на “Аерофлот”, АФК “Система”, “Мечел”, “Интер РАО”, ТГК и “Россетей”, които загубиха повече от 20% от стойността си.

  Русия=Microsoft
  / ХА-ХА-ХА-ХА…/

  Към 15 декември стойността на всички руски фирми спадна до 339 милиарда долара, сочи индексът Bloomberg Russia Exchange Market Capitalization (WCAURUSS Index). По данни на Bloomberg на 14 декември за сравнение стойността на същия индекс е била 384.9 милиарда долара. Това е по-малко от капитализацията на корпорации като Microsoft ($386.6 млрд.) и Apple ($643.9 млрд.).

  СМЕЙ СЕ КРАТКО И ЯСНО – “ХА” !
  /по путински/

 30. Дано всички Рублофили да се разкарат задълго ако и може завинаги от Милата Родина! За да станем свидетели и на краха на Мутрофилията. Ерата на Динозаврите отдавна мина но не и в съзнанието на Бай-Ганя. Тези мрачни за България години ще останат в историята с думата МУТРА!
  МУТРА-ПОП, МУТРА-ТЪРГОВЕЦ, МУТРА-БИЗНЕСМЕН, МУТРА-КМЕТ, МУТРА-ДЕПУТАТ, МУТРА-МИНИСТЪР. МУТРА ДО МУТРА – глупендери с мускули в главата и диплома от битака.

 31. SIBIRIAN AIR,
  Не искам да ви обиждам,но когато съберете в едно верни и неверни неща става манджа с грозде.Такъв маниер имаха офицерите от ДС.Истини,полуистини и откровени лъжи.Казвам го във ваш интерес.За Иужен поток не може да се изхарчат 25 милиона,защото дружеството не разполага с такъв капитал.Данък оборот няма. Има данък печалба,ДДС, акцизи .И за тези 75 миларда за 10 год. не знам как са ви информирали.Никой не води статистика за разходи за социално слаби по етноси.БДЖ е държавно предприятие в което се наливат пари без резултат.Е няма го държавника Костов да разчисти гнилите ябълки и да се тръгне на чисто.Тези след него не посмяха и ето го резултата.
  Лукоил Нефтохим правят една вхатка,както впрочем и много други предприятия,показват големи*инвестиции* и не регистрират печалба.От там и няма данък.

 32. “Зеленые денюжки оказались сильнее зеленых человечков.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.