Лукарски в Русия на евтин предколеден пазар- направо Божи дар

”Българска правителствена делегация ще посети на 19 декември Москва за разговори с руския министър на енергетиката Александър Новак. Ще бъде обсъдена възможността за разширяване на проекта за газопровод “Южен поток”, съобщи българският министър на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от РИА”Новости”.

“България никога не е имала намерение да спира проекта “Южен поток”. Ние винаги сме искали той да бъде реализиран. Ние искаме да чуем официалното становище на министъра на енергетиката на Русия за този проект”, заяви пред репортери Лукарски в кулоарите на търговско-икономическия форум на страните от Централна и Източна Европа с Китай, който се проведе във вторник в Белград”.(Медиапул)

 

След тази информация никой не бива да си мисли, че министър Лукарски не е добре със слуха, с паметта или със сметанката до степен, че не е чул, не помни или не пресметнал всичко онова, което от руска страна официално, декларативно, включително пред Европейската комисия в Брюксел, заявиха достатъчно шумно и ясно: няма да има „Южен поток”!

 

И не бива да си мислим ни най-малко, че Лукарски се бори некрофилски за реанимирането на един труп от любов към труповете и конкретно към поставения на трупчета проект. Другаде е заровено кучето!

 

Ей, ами вие веднага да си помислите за комисионни и т.н. Не е така, абсолютно съм убеден- няма как да си реформатор и да си взел комисионни още тогава, когато дори Путин не знаеше, че неговият втори отбор ГЕРБ ще се коалира с реформаторите.

 

Руснаците да не са луди да раздават комисионни на кръгли нули, какъвто в техните очи бе трябвало да е бил Лукарски преди да стане министър ( на каквото и да е). Освен ако са открили в предсказанията на Ванга някакво мистично послание за възхода на един, който ни лук ял и т.н., и да са разшифровали по съответния изпреварващ начин ходовете му.

 

Друго е обяснението, според мен и е напълно човешко: Лукарски е номер едно в България, който реагира адекватно на ситуацията в Русия. Да си уредиш днес командировка, па да туриш некой долар в джеба и да отидеш на евтин пазар там е супер келепир в момента, направо е Божи дар. Трябва да се бърза преди магазините да са изпразнени от вносната стока за обезценени рубли.

 

За електрониката на компанията Eпъл например нашият европеец вече е закъснял- американският гигант днес спря продажбите си в Русия заради галопиращата инфлация. Уж България трябваше да галопира като руски троянски кон в Европа, а всъщност руската инфлация взе да галопира, нашия европеец логично се отправя на галоп на пазар в Русия. Хиляда евро да му е заплатата, с едно месечно възнаграждение, обърнато в рубли, може да изпразни цял рафт луксозни стоки днес в Москва.

 

Както виждате, имаме си министър на икономиката, който реагира напълно адекватно и по този начин затваря устите на всички, които се усъмниха, че става за министър ( на какво ли не, но най-вече на икономиката). Неговата самоотвержена готовност да стане министър ( на каквото и да е) напълно се оправдава с този негов ход.

 

Така че, не завиждайте. Сетил се е човекът. Там сега един златен ланец сигурно е на цената на геврека у нас в Европа!

https://i0.wp.com/www.bgnet.info/wp-content/uploads/2014/11/vladgor-300x1671.jpg?resize=300%2C1671

 

 

26 мнения за “Лукарски в Русия на евтин предколеден пазар- направо Божи дар”

 1. Тази мижитурка Лукарски, дето се самопредложи за министър, е такова недоразумение в политиката, че РБ даже и не подозират колко ще са “вътре” заради него….
  Честно казано, изборът и скандалното назначение на любовницата му Ива Йорданова като че ли бе по-уместно от неговото – тя поне имаше квалификация, образование, дипломи…

  Но какво да очакваме от Лукарски – човек, който е егоист до степен заради личното си добруване ( в политически, а и в социален план ) да зареже принципи, идеали, и семейството си дори!

 2. Той хубаво е тръгнал наш Ганьо за келепирец, но там вече е НЕМАЧКО, не е ИМАЧКО. Единствения му келепир може да останат евтините руски блядки.

 3. За всеки е ясно, че Русия е в пУтова ситуация…Оставката на Путник, ще бъде най-якия новогодишен подарък за човечеството.

 4. Лукарски нали заяви, че е в развод. Има си и нова изгора, нищо лошо, дай боже всекиму, станалата скандално известна с безконкурсно назначение на държавма синекурна длъжност Ива Йорданова. Ако стягат сватба няма по-подходящо място сега за пазаруване от белокаменна масква.
  Кабанезнамкойси не успя окончателно и безвъзвратно да занулира символът на демокрацията СДС но пенкилера БЛ е на прав път да стори в обозримо бъдеще. Заради пустата лакомия. И мисля, и смятам че не съм в погрешка, че взелият вече комисионата за юп негов началник го ръчка срещу колкото-толкова. Няма как това да е самостоятелен ход на министъра на икономиката. Не се е чуло и да има мандат от правителството за вояжа в столицата на раззия.
  Какво унижение за страната ни. лилипут.ин на пресконференцията в Турция заяви категорично, че му е писнало от българите, че си взема обратно патока, ние продължаваме да се натискаме. Ако трябва да илюстрирам мазохистичният порив на протогонистите на ЮП би следвало да пусна видеоклипа на “костинбродският славей” Азис. “Ах, как боли”. Ще се задоволява със заглавието.
  Срам ме от вас!

 5. А защо не? Ако едно нещо в определена ситуация е било неизгодно, в друга може да стане. Глупаво е, да не се провери всяка възможност. Ако искате мнението ми – Русия няма пари за газопровод. Вариант, реалистичен, е увелицаване обемите през Син поток, с организиране на хъб на границата м/у Турция и Гърция. От там пренос през Гърция, България, Румъния, Австрия (път на газа без Руско участие). Както виждате, тръбите продължават да идват.

 6. Нейчо Неев на времето беше пределно откровен, за разлика от този екземпляр, който е председател на партия и министър!?!?!?!?!?

 7. Наистина за изясняване на проблемите по проекта *Иу.поток* и неговото приклиучване трябва да замине делегация на високо ниво в Москва.Но този човек не трябва да се казва Лукарски.С неговите семпли технико-икономически и дипломатически познания смятам,че няма да свърши никаква полезна за България работа,освен ако вземе за експерти Ил.Василев ,Костов и др, той повтаря като папагал казаното от тях.
  Срамувам се от нашите министри.
  Може ли в едно държавно дружество,каквото е *Иу поток* със съмнителни / необявени/приходи за държавата след 25 год финансирано от биуджета ръководителите му да получават 2-3 пъти по високи заплати от Президента на България.Ама руснаците така искали.Ама те могат да искат,но тук е България и има правила.Кой ще връща сега тези пари.Защо беше създадено такова дружество без да има договор за строежна на потока.Кой е сложил подпис за това.И всичко това на *дупето* на НЕК.Нека да фалира.Така беше и със Белене.Къде е г-н Цацаров.Къде са като в Румъния затворите.Оказа се ,че най не отговорната работа в България е до си Министър.Дано моят коментар се прочете от представители от РБ за които съм гласувала и не позволят на г-н Лукарски да се излага в Москва.Казах нещо и за експерти.Делегация трябва да замине,но трябва да бъде добре подготвена.С ЕКСПЕРТИ.

 8. Московси , Лукарски … все ръбове. Срам за България!

 9. Диване,
  ти не си гласувал/по твоите думи/.Стой си там на коневръза.Знаеш за какво говоря.Когато гласуваш и обявиш за кого ,ще имаш претенции.Искаше да кажеш Москов,ама не успя.Аз например се гордея с Костов.Въпреки напъните на ченгето Тодоров.Май сте от една порода.

 10. JORO,
  И аз подкрепям такава идея.Но за това трябват чисти ,почтени и умни хора.

 11. Все по-странни са реакциите на някои “български” министри – то не бе рев, то не бе плач, но не е мерак да реализират Южния МУ поток на фашиста от руските степи???!
  Дотолкова, че сега пък ХЪБ искат да правят пак за руския газ да разпределят???! Все да разпределят?! Няма да се опитат да реализират (изработят) нещо тези хора! Само да преразпределят демек да откраднат парите на някой, който ги е изработил те да ги преразпределят!?!
  А Лукарски – срам за Реформаторския блок! Жалко за добрите им намерения.

 12. С лидери като Кънев, Москов, Атанасов, обединени с ДБГ и СДС, и в коалиция с ГЕРБ …
  Жалко за ДСБ.

 13. 85/86г. на миналия век моите колеги, с които ходихме командировки в СССР си купуваха злато във вид на халки и скъпоценни камъни на смешно ниски цени използвайки международните си паспорти. През 1989г. вече нищо не можеше да се купи от там и много от нас си върнаха цигарите и маратонките обратно, така че Лукарски може и да е закъснял.
  Никога не съм вярвал на това момченце.

 14. Лукарски като виден икономист може да направи бартер – ЮП срещу спасяване на рублата.А сега сериозно- Боко си намери маша да му върши мръсната работа като петоколонник под прикритие.А колкото до луксозните стоки, май вече ги изпокрили и ще ги пускат с нови цени съгласно курса.

 15. Савова, НЕ МИ НАРЕЖДАЙ като някаква червена партизанка, каквато най-вероятно си !!! Само, че посиняла от напъни да се изкараш демократка, вместо най-обикновена сталинистка влюбена в Костов.
  Тъй като за такива стари муцуни като теб, Партийното Събрание е равносилно на Царска Повеля, нека ти напомня , че смешните ти партийни другарки, вече са министри и всеки Български Гражданин има право да ги оценява, тъй като те са негови Слуги и представляват Родината му!!! А дълг на Всеки Българин е да защитава Отечеството си от вътрешни и външни врагове и предатели! Така, че когато някой министър се излага, Аз като Български Гражданин съм длъжен да взема отношение! А ти си вземи отпуска и се натряскай, докато ти измрат промитите сталинистки (в стил черен костов) мозъчни клетки.

 16. Понеже болшевиките повече от половин век искаха да вкарат Запада и Америка в пропастта, точно сега е момента Русията да бъде вкарана в нея. Изпусне ли се точно този момент, втори няма да има, а сега всичко да се заснима!

 17. ДИВАНЕ,
  Не си изпускай нервите.Просто те съветвам как да бъдеш по полезен за Родината,като направиш твоят избор,който може да бъде по добър от моя.Досега,както виждаш резултати имаше само при едно правителство.Да не го споменавам,че пак треска ще те затресе.Но когата фактите говорят и по умните мълчат.
  За твое сведение не пия.Разтоварвам се с четене на книги и екскурзии.Миналата година през пролетта бях в Италия,тази мисля да ходя до Далмация.В този форум имам познати ,който ме четат и знаят ,че говоря истини.

 18. До уважаемата госпожа САВОВА:
  Предупредих Ви: “Не хвърляйте камък в рядко л…о – ще Ви изпръска!”
  И Пушкин Ви цитирах, а Вие продължавате. Не усетихте ли, че “случаят” е безнадежден?
  Впрочем – весели Коледни и новогодишни празници! А на трапезата наистина вдигнете чаша за здравето /душевното?/ на опонента си!
  🙂

 19. По мое скромно мнение, командировката не е по решение на нещото лукарски – не го надценявайте. Неговото присъствие има за цел единствено да уточни нивото на предстоящите разговори.Убеден съм, че в тях глупакът дори няма да има правото на позиция. Така, че не се хабете да биете сянката.
  А колкото до пазаруването – то наистина си е бонус. Особено ако в “Берьозките” все още не са вдигнали цената на “икрата” от сьомга, “креветките” и “Русская особая”.

 20. Г-н ТИНКОВ,
  Благодаря Ви за пожеланията.
  Весели Коледни и Новогодишни празници и от мен.
  Надявам се да чета смислените Ви коментари и догодина.
  На трапезата заедно с близките си ще вдигна чаша и за приятелите от този форум.
  А с *Диването* го правя нарочно.Забавлявам се.А той го приема много на дълбоко.Какво да се прави.Светоглед.

 21. Да, ама не, ще гледа Масква през крив макарон, както се казваше едно време в “родната казарма” др. Лукарски, личния представител на Валентин Златев (“золотой Валя”) в новото-старо милиционеро-реформаторско правителство на РъБъ.

  В последния момент са му били шута и вместо посещение ще има видео конферентен разговор по въпроси от взаимен интерес.

  Аз разчетох това уточнение така – масква нещо няма голям зор да приказва с новите петоколонцы-газолизцы в правителството на РъБъ (это раз). И два – “спрос”-ът на балхарски газолизцы в масква явно е много по-нисък от
  предлагането, а дори Мордехай Ашер Леви, подписващ се и като “Карл Маркс” признава, че в такива случаи цените падат драстично, сиреч много малка част от желаещите се дореждат до съответния газопровод. Мъка, тъпаришчи, голяма мъка…

  И понеже не бях сигурен дали DW правилно са превели на рассиянский язык какво точно е казала Kameradine Меркел, отворих линкчето на “BOR.MADAROV”, но там окото ми грабна друга новинка, гледайте:

  “Россияне бегут от рубля” –
  http://www.dw.de/%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%B5%D0%B3%D1%83%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D1%83%D0%B1%D0%BB%D1%8F/a-18138025

  Въобще, всекиму своето, а на краставия рАЗИЯнин-путинолюбец вместо баня – тояги на голо, май?

  Чудя се само какво стана с оставката на тъпаришч бранимир ботев от Министерството на туризма, дето се натискаше да раздава Черноморието ни на всеки руски павиан, който го пожелае?

 22. Савова, Аз мисля, че ти си изпускаш нервите и то всеки път, когато спомена твоите идоли. Преди Черния Костов сега Ръбовете от РБ. Един дол долнократчета. Не ме интересува каква си и къде почиваш. Мисли се за толкова умна, колкото искаш. Не се ядосвам с теб. Другия “интелигент” няма да коментирам ! Тъпо е! Дори жалко!

 23. Аз пък ще пия за здравето на всички тук. Но за някои ще пия повече! 🙂

 24. Г-н Тинков.
  Вас са ви нарекли*интелигент*.Все е нещо.А аз съм луда, кланаща се на идоли.Ех този *черен циганин *Костов станал и идол представи си на такива аборигени ,като мен.Даже се мисля за умна,ама не съм.Не интересувам никой.

 25. Вече се появиха официални (засега) журналистически претенции на “ГАЗПРОМ” да им бьдат заплатени разходите за проектирането на ЮП (подобен с казуса БЕЛЕНЕ)

  Сега е момента да се провери на практика Лукарски дали е юрист-експерт или алчно,просто нищожество.
  Дали е това което майсторьт на изказа Иво Инджев го описва или е изпреварващ ход при един бьдещ сьдебен/арбитражен процес.
  Времето ще покаже

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.