“Издненада” за расистите у нас: и САЩ са срещу тях

 

Вече веднъж се „пошегувах”, че ДПС се присъедини към моята позиция срещу подклаждането на езика на омразата- доколкото скромното ми мнение по въпроса се появи преди депесарската декларация по въпроса.

 

След това се „пошегувах”, че така реакция ще има и от страна на западните си съюзници.

 

„Майтапът” на страна, това вече се случва чрез изявление на посолството на САЩ.

Посолството на САЩ в София: Расистката реч е шокираща

18.12.2014

Да чуем публични изявления, унизяващи хора въз основа на тяхната раса или етническа принадлежност, е шокиращо. Това се казва в декларация на посолството на САЩ в София.

Позицията на американското посолство е по повод вчерашната изява на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който обяви, че ромите са извън закона. “За тях законите на важат. Кражбата и грабежът са се превърнали в начин на препитание, нарушаването на закона – норма на поведение, раждането на деца – в доходоносен бизнес за сметка на държавата. Циганските барони налагат модел на съществуване, коренно противоположен на законовите норми в българското общество“, каза Симеонов от парламентарната трибуна, докато се изказваше в подкрепа на позицията на здравния министър Петър Москов.

В позицията на посолството на САЩ, изразена в четвъртък, името на Симеонов не е изрично назовано. Обществените дебати се завихриха около изказването на Москов за линейките и ромските гета.

“Да чуем публични изявления, унизяващи хора въз основа на тяхната раса или етническа принадлежност, е шокиращо. Тъжно е да станем свидетели на публичен дебат, отровен от реч, която трябва да е неприемлива в едно модерно, демократично общество, особено по време на един празничен период в годината, белязан с добра воля и пожелания за мир”, казват от посолството на САЩ.

“Надяваме се, че в този сезон на мир и добра воля всички българи ще се замислят върху своята вековна традиция на толерантност и ще положат усилия да отстояват своята световна репутация за мирно съжителство с хора от различни етноси. Всички народи се борят с проблемите, свързани с раса и дискриминация, включително и САЩ, но сред ценностите, които споделяме е и уважението към всички наши граждани, независимо от тяхната раса, религия или етническа принадлежност”, се казва още в позицията.

“Днес, както и всеки друг ден, ние призоваваме българските граждани да осъдят всички форми на принизяваща реч и да бъдат положителни гласове в изграждането на едно приобщаващо общество, което отразява нашите общи ценности, без дискриминация и нетолерантност”, призовава посолст

 

15 мнения за ““Издненада” за расистите у нас: и САЩ са срещу тях”

 1. Иво,вие да не сте на щатна заплата от Американското посолсто?

 2. Чашата преля с швепс тиква!Унизителни, неадекватни обобщения изречени от хора, които се наричат политици, като жесток коледен жест към България.

 3. Във Фейсбук попаднах на зловеща статия: Някакъв академик Петър Иванов от някакъв Център за демографски изследвания твърди,че наводненията от последните години не са случайни,а са умишлено предизвикани от хората на ДПС,които ръководят водния сектор и насочват стихията към селищата с преобладаващо българско население,осъществявайки геноцид…!?!Този болен мозък плаче за прокурор,защото коментарите след него бяха изпълнени с омраза към другия етнос.За такива “академици”Радой Ралин беше написал КОСА СИВА-ГЛАВА ДИВА.

 4. Към Арвин:

  Как иначе? Може ли в България човек да не е расист и за това да не му плащат американците, както вярват болните ( не само от расизъм, но и от глупост)туземни мозъци)?
  Така мислят и вашите червени съмишленици, расисти като вас, които са убедени, че американците ми плащат да не харесвам съветската символика в България.
  От един дол дренки сте ( както би казал Джоузеф дол).

 5. Възпитаните хора /тези от американското посолство/ не ръсят и не приемат гадости от типа Менгеле-Москов.

 6. От Киносалона на ‘Мускулестата Красная Шапочка бие американските пуканки’.
  Трейлер пресс конференции Путина 18 декабря:

 7. @диване
  Много хубава визитка си си постналО под една от последните статии в блога – бравос! :

  диване: “Савова, НЕ МИ НАРЕЖДАЙ като някаква червена партизанка, каквато най-вероятно си !!! Само, че посиняла от напъни да се изкараш демократка, вместо най-обикновена сталинистка влюбена в Костов. Тъй като за такива стари муцуни като теб, […] А ти си вземи отпуска и се натряскай, докато ти измрат промитите сталинистки (в стил черен костов) мозъчни клетки.”

 8. Мдаааа Ръбовете от РБ се изръбиха! Къде реформи, къде изцепки! Явно са имали предвид второто. Типично за лъже-демократи! Най-обикновени Кариеристи, сервитьори на власт за бизмесмените в сянка!
  А надживелите отдавна отдавна подобна свинщина янки се погнусиха искрено но все пак си казаха мнението! И защо Не ?! Демократичния свят се крепи на свободната човешка воля, да изявява себе си във всички свои замисли и творения на духа.
  Нека кариеристите от РБ се замислят, кои са те, за какво се борят и на кой служат!

 9. Левски е казал, че когато България се освободи, той ще отиде да се бори за свободата на другите народи. По този повод предлагам една ралинска епиграма за превод на руски /валидна за бай Путин/:
  УСТОЙЧИВОСТ НА ХАРАКТЕРА
  За негови грешни методи,
  ний плащахме грешни пари.
  Не ще още той да си ходи –
  ще плащаме лихви дори.

 10. … И пак ще се почне: “Лошите” американци, “световен еврейски заговор срещу българите”…
  Утре очаквам Волен Сидеров да размаха пръст от парламентарната трибуна срещу “американската намеса във вътрешните ни работи”.
  А реформите забоксуваха още преди да започнат – левичарска пенсионна реформа’ предложена от десни икономисти. Здравната – “фашист” ще я прави. Съдебната – “мисия невъзможна”. МВР – тиха стачка. Образованието – никой не го е грижа…

  А междувременно Обама “удари шамар” на Путин с Куба / жалко, че няма да мине в сената/ – показа как по-голямата страна може да се държи с по-малък съсед/.

 11. Ако като общество не осъзнаем, че ромите наистина са извън закона, и то вече от няколко десетилетия, означава, че нямаме шанс за промяна. Как може един човек,който няма образование, на дъното на социалната система е, няма изградени трудови навици, не знае елементарни неща, живее така сякаш е в средновековието, да не е извън закона. Ами,не само извън закона са, те са извън системата и държавата.

 12. Мишо, “обществото” първо трябва да осъзнае, че неговите “лидери” са извън закона. А някои от тях съвсем законно са извън закона. Например покрова наречен “имунитет” . С него се ползват не-малко народни слуги. Ако все пак се запитаме имунитет против какво ще си отговорим и да другите “загадки”.
  Според теб какъв е “шансът за промяна” в този Батак създаден от богати разбойници ? Вие на всеки избори им подписвате легитимирано да ви ограбват и легитимирано да създават Батак за вас а за тях Рахат!!!

 13. До Михаил:
  Има и българи извън закона, не може да се говори обобщаващо, че щом си от ромския етнос автоматично това те прави престъпник и т.н. точно това е расисткото изказване, което визират от щатското посолство.

 14. СИМПАТИЗАНТ/КА ДСБ,
  Нарочно го провокирах,но откъде толкова акъл,изобщо не се усети..
  Статиите на г-н Инджев винаги са стоиностни,някои провокативни.В коментарите също има какво да се научи,независимо,че не споделям всичко.Но има и празнословия нищонеказване.*Защо биете негрите*.
  Всеки ден чета този блог.Намирам ,че тук може да се научат много неща.

 15. JOHNI,
  Програмите за реформа в здравеопазване,образование и съдебна реформа вече се обсъждат в обществото,съответните комисии в НС и специализираните съвети.Ако имате идеи може да ги предложите на саита на комисиите или да ги отправите към депутатите за които сте гласували.Аз съм правила такива предложения.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.