Бойко не иска санкции срещу Русия, докато БСП са против тях

 

 

Санкциите играят по-лоша роля за България, отколкото за самата Русия, според премиера Бойко Борисов, предаде БТА от Брюксел.

Той изрази надеждата президентът Владимир Путин и дипломацията да си направят изводите, че тези военни действия, провокации, санкции ( санкциите са лоши колкото провокациите, довели до тях според него- бел. ivo.bg), създават огромен проблем в Европа, всички държави губят пари и нищо добро не ни очаква накрая.

Затова призовах за повече дипломатичност, за твърдост, разбира се, в санкциите, но и да не се прекалява с агресията, защото това също не е добро решение, коментира Борисов, цитиран от БТА.

 

Оставям настрана повторената за кой ли път лъжа за санкциите срещу Русия като по-опасни за България, отколкото за руската страна. Изречена днес, когато дори един български пенсионер би се почувствал по- добре в московски магазин, отколкото в софийски с иначе мизерната си пенсия, изчислена в евро, тази лъжа е направо неописуемо глупава.

 

Отделно от това бранителите на Русия от европейските санкции, сред които от самото начало е Борисов, дори твърдяха, че България щяла да пострада повече от всяка друга страна в ЕС от руския рикошет на санкциите. Когато се оказа, че това е смехотворна измислица и преките щети се изчисляват с проценти около нулата от общия износ на България, защитниците на агресивната политика на Путин „забравиха” за предишните си твърдения. Сега се опитват да ни стряскат с хипотези за отлива на руски туристи и други подобни страхотии, но избягват констатациите за доказани вреди от руските санкции.

 

Като става дума за агресията на Путин, която западните политици и медии отдавна формулират именно като „агресия”, ето в какъв „забавен” контекст ( употребявайки за първи път тази дума, макар и отново да не посочва изрично Русия като агресор), я използва Борисов. Цитирам пак заради фундаменталното значение на демонстрираната от него неадекватност по отношение на смисъла „препоръката” му от високата европейска трибуна:

 

„…да не се прекалява с агресията”.

 

 

Борисов няма нищо против „малко агресия” , стига да не се прекалява с нея, но по малко агресия може. Отнася се по презумпция за Русия защото няма как да се подразбира Украйна- все пак бойните действия се водят на украинска територия.

 

Не питам за приликите на тези поклони на Борисов към Путин с позицията на Атака и АБВ. Те поне не се опитват да маскират раболепието си пред Москва.

 

Питам обаче с какво Борисов е по-различен от другарите и другарките от БСП по същия въпрос. Припомням за забравилите, че БСП получиха оферта от Борисов за председателското място в днешното Народно събрание и за 4 министерски поста, но явно от Москва са преценили, че петата им колона е по-гъвкава, когато отделните й крила запазват привидна автономност. А колко щеше да им отива да са заедно и в изпълнителната власт!

 

Ето и позицията на БСП за санкциите. Ако можете, открийте разликите ( извън факта, че БСП конкретизират как точно да се услужи на Путин, докато Борисов все пак е длъжен да пази някакво поведение пред ЕНП и не изпада в подробности, оставяйки столетницата да продължи мисълта му)!

 

19 Декември 2014

брой: 294

 

В. „Дума”

БСП настоява България да инициира в рамките на Европейския съюз отмяна на санкциите срещу Русия, наложени й заради конфликта в Украйна. Вчера Парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ внесе в деловодството на Народното събрание предложение за решение за необходимостта от преразглеждане на политиката на Брюксел към Руската федерация.
В документа, подписан от Михаил Миков, Кристиан Вигенин, Ангел Найденов, Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов и Жельо Бойчев, се настоява Народното събрание да приеме решение в три основни направления.
От левицата искат депутатите да се обявят против разширяването на санкциите от страна на ЕС по отношение на Руската федерация, както и срещу налагането на санкции от страна на Руската федерация срещу страните членки на ЕС.
ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ предлага още Народното събрание да предложи на Министерския съвет да изготви план за поетапна отмяна на санкциите, наложени от Брюксел срещу Русия, който да бъде представен и одобрен на Съвета по външни работи на ЕС.
В третата част на проекторешението левите народни представители призовават за незабавна отмяна на забраната за пътуване в ЕС на депутати от Думата и от Съвета на федерацията на Русия. Като цел на предложението се посочва улесняването на междупарламентарния диалог между Брюксел и Русия.
Социалистите аргументират предложението си с твърде спорното от фактологическа гледна точка твърдението, че политиката на санкции и контрасанкции е показала своята неефективност, не е допринесла за решаването на конфликта, а от санкциите страдали преди всичко гражданите на ЕС и Русия.
Депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са категорични, че налице е необходимост от преосмисляне и преразглеждане на тази политика, както и полагане на усилия за възстановяване на двустранния диалог. България може да играе позитивна роля в този процес и инициативата следва да бъде на Народното събрание, категорични са вносителите.
 

33 мнения за “Бойко не иска санкции срещу Русия, докато БСП са против тях”

 1. Ето го и историческия паралел:

  “Приземяване, приземяване, приземяване! Може некои да кажат: “Абе, другарю Живков, партията така ли ще остане, бе? Нема ли партията нещо да направи?” Другари, ние решихме да изчакаме, да видиме… и най-накрая, ако требва, ше се преустройваме. Нека така да погледаме, да видиме… Така ще се поснишиме да мине тая буря, па след това ша видиме какво да правиме. Но ние чакаме, така че ние ако накрая нещо… ако не мине бурята, тогава ше се преустройваме… Абе, глейте какво – как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!”

  Тодор Живков в историческо слово пред актива на профсъюзите по време на перестройката

 2. Когато Горби ни вдигна митата да космоса и за дълги години ни изрита от руския пазар, никой не се оплака, защото това не са санкции. А сега, когато сме член на ЕС, някои “другарчета” пак правят мили очи на чичко Путин. Само, че мълчат като пр*дня в гащи и не казват колко са взели под масата. И едва ли някога ще кажат. Как бе, та Русия е толкова велика! За нея сме готови да се удавим (само че не ние, а целия народ) в капка вода. Ей така, от братско съчувствие. Гади ми се!

 3. Руснаците за разлика от русофилистиците не схващат че “Зелените банкноти” са много по-могьщи&ефикасни от “зелените човечета”

 4. Днес съм малко по-многословен. Интересът ми към т.н. „пресконференция на Владимир Владимирович” беше много под средния, толкова внимание й посветих. Обективно отбелязвам несъмнения напредък в откровената му словоотливост в сравнение с времената на неговите предшественици, непреходни идоли, че косвено-духовни или преки шефове като Сталин и Андропов. Трябва обаче да констатираме също така и упадъка по линията на общуване с верноподаниците и със „загранката”, ако сравняваме с Хрущов, да не товорим за Горбачов!
  Пък като е за Путин, се запитах случайно как я карат неговите унаследени сираци и хрантутници в Латинска Америка? Това беше снощи по повод ТВ-туристически филм за никарагуанската кухня. Хубава кухня, пикантна, пиперлия, но и тя претърпяла тежки исторически сътресения. Един път я имало, друг път е изчезвала. Имало я например в изобилие по време на „кървавата тирания на американската антикомунистическа марионетка” Анастасио Сомоса. При неговия окървавен, кървав, кръвопролитен, кръвожаден – о!има ли думи?!- антикомунистически режим в Никарагуа, ако не си хвърлен с парашут от Кастро или изръсен със сесесерски десантен кораб комунистически убиец и негов местен комунистически помагач, и не вилнееш като червен терорист-геварист, т.е.- ако не разстрелваш и не изгаряш живи хиляди мирни селяни из джунглата, защото вярват в Бог и са дочували какво става в Куба, а в градовете не колиш по ъглите и не взривяваш в къщите им отделни „буржоазни” професори, юристи, свещеници и журналисти, които публично споделят възгледите си за пътя към демокрацията – критикувайки всяка, включително и сомосистката диктатура!, (вижте книгите на Дж. Глазов „Обединени в омразата” и „Предадената Никарагуа” на самия АНАСТАСИО СОМОСА – я стига съм се пристисквал от политкоректност, а да символизирам с подобаващи букви името на този голям теоретик и най-вече ПР-Р-Р- Р- РАКТИК на действения антикомунизъм!)- тогава спокойно си яж паелята, пий си банана-дайкирото по лазурните плажове, купувай каквото щеш, пътувай, където щеш, вярвай в каквото щеш, чети каквото щеш, танцувай си малагенята, пей си „Амор”- и си живей живота, както щеш. Добре, ама другарят Картър решил да махне този ужасен и жесток антикомунист Сомоса и откровено да постави на власт сандинистките садисти. Решил така, защото – точен и дословен е следващият цитът от другаря Картър!!! -„навсякъде по света левите движения и съпротиви са ….. по-добрата алтернатива на режимите, срещу които се борят” (???) И дошли извергите на най- върлия латино-пес на сесесер и Кастро преди появата на Чавес – Даниел Оргета. Настъпил, значи, най-хуманният и най-прогресивният строй и в Никарагуа. За кланетата и терора има писано достатъчно, аз да си гледам кухнята. Но какво става там? Любимият масов култов ресторант в Манагуа с богата национална кухня, музика, песни, танци и веселби от времената на онзи- о! има ли думи?!- окървавен, кървав, кръвопролитен, кръвожаден антикомунистически режим на Сомоса – станал затворен със специален пропускателен режим под плътна охрана кубински главорези , пардон!- другари интернационалисти. Порке? Ами защото направили от любимия ресторант столова на властта и лично на компанйерото Оргета. Не само защото трябвало да се пазят от народната любов, а и поради една известна и повсеместна причина – дошла комуната в Никарагуа, изклала 22 000 най- свестни хора, останалите -по концлагерите и затворите – това го могат като никой друг в историята, но, ей тъй, отнякъде си, нали разбирате, се появили едни таквиз малки, времени и частични затрудненийца с хранителните продукти! Доставяли ги редовно и пресни само в ресторанта за компанйерото Ортега – другаде се развихрил незапомнен глад, както с пъдпъдъците, трюфелите за тов. Жданов през блокадата… Само че има и друг важен мотив- компанйерото Ортега имал любим ордьовър- тестиси от бик, защото казвал,че за да победиш американския империализъм, „трябват топки”. Та на него-топките, на бандата му-месото, главата и деликатесната опашка, пък на останалото пуебло в комунистическия концлагер – кокалите и рогата- ама само с купони, иначе няма „Венсеремос!”… Знаете тези работи, той тов. любомыр каларав гордо извика по екрана на болгарското телевидение революционния девиз пред пулите и гранатите на никарагуанските контры, че бяха напъплили чак и из Ботаническата градина в София, фашисткие гады… После на оня с бичите топки една достойна християндемократка синьора ВИОЛЕТА ЧАМОРО му смачка с як ритник топките и разби бандитската му мутра дори в манипулирани от самия него избори, но извергът остана някак в политиката, нещо се покая, и преживява като хрантутник на Путин, Чавес-Мадуро и Кастро до днес.
  Пък като казах Кастро- омерзен съм от решението на Барак Хусеии Обама да признае дипломатически бандитския режим на Кастро – генератор, спонсор и съучастник на всчки бандитски режими в целия Трети свят. Не ми е до претенциозни афоризми, но си казах „Некадърникът- демократ JFK с нерешителната си кекавост някога уби физически достойните кубински патриоти в Залива на свинете – некадърникът- демократ с нерешителната си кекавост Барак Хусеии Обама ги уби символично и се изплю над гробовете и паметта им”. Прекрасната певица и твърда антикомунистка Глория Естефан, чийто баща е най- верният войник на БАТИСТА, Анди Гарсия с неговия убийствен филм ИЗГУБЕНИЯТ ГРАД, много нормални демократи дори казаха какво мислят за поредното малодушие на рядкото недоразумение в Белия дом. От снощи и световните левичарски медийни бурии гърмят, а нашенските, има си хас!-барабар с тях: „Америка капитулира пред Острова на свободата (да се чете Островът СРЕД ОКЕАНА на Свободата!), „Край на конфронтацията!! Студената война вече свърши!! Така-а-а-а! Само най-предвидимите резултати от позорното решение.
  Познайте кои компанйероси вече сменят брезента с костюми АРМАНИ като новопроизведени кубински капиталисти-същите, които има-няма година позволиха на кубинците да притежават тенджери под налягани и мобилни телефони- че то Куба не е Джибути, има туризъм, земеделие, захар, пури, инфраструктура? Познахте! Познахте и загубата и огорчението на най-твърдата антикомунистическа латино-общност в САЩ-кубинската! Познахте и огорчението на останалия свят, който за пореден път след глупостите на Кенеди и Картър се разколебава в историческото и моралното призвание на САЩ да водят народите в борбата им срещу комунизма и неговите мутации! Познахте и геополитическия ефект- насочването към Куба означава fuck off на Украйна, Източна Европа, Близък изток, Балкани и други сфери от глобалната стратегическа безпомощност на Обама, която едва-едва удържат Камарата на представителите, Сената, някой друг нормален съветник и някой друг генерал.
  Приятен уикенд на всички от форума! А на ангажираните служебно- бързо да попросят счетоводителя на Н.Пр. тов. Посол Исаков, да коригират хонорарните си договори и да сменят копейките за монголски тугрици, малавийски квачи, бангладешки таки, каповердийски ескудос, еритрейски накфи, сомалийски шилинги, мианмарски киати и франкове- CFA, употребявани в Бенин, Того, Буркина Фасо, Чад, ЦАР и т.н! Едно, че това са стабилни валути, второ, че в Москва и зелените пари са на свършване!

 5. Господин Инджев, все пак трябва да се признае, че в България има някакво развитие в отношенията ни с Русия. По Татово време при подобни ситуации, България щеше да наложи санкции на Украйна, при това без Русия да е искала това. Ей така, от чисто подмазвачество. Подобно на това, което Бойко Борисов върши в момента с Южен поток. Абе самият Путин каза, че Южен поток е спрян окончателно, нашият бабаит, йок, ще го строим. Гледай му тиквата, па му печи тиквеник за Коледа!

 6. Със същия успех от БСП могат да искат от ОПЕК да повиши цените на петрола на моеждународните пазари до $120.

 7. Човекът, който успее да даде еднозначен отговор на въпроса дали “лидерите” от рода на Путин, Борисов и изброените по-горе кремълски лакеи от БСП са дебили (искрено вярват в дивотиите, които говорят) или са нагли манипулатори (вярват, че аудиторията е дебилизирана и ще повярва в дивотиите им), ще бъде достоен за Нобелова награда.

  Какво каза Путин вчера?

  Запитан дали “случващото се с икономиката на Русия е сметката, която трябва да се плати за присъединяването на Крим?”,

  Путин отговори:

  “Не, това не е сметката за Крим. Това е цената за нашето естествено желание да се самосъхраним като нация, като цивилизация, като държава.”

  Преведено на “човешки език” това означава, че за да се съхрани “като нация, като цивилизация, като държава” на Русия трябва да ѝ се признае изключителното право да си взема всичко, което прецени, че ѝ е нужно! Инак, нямало да се самосъхрани…

  По същият перверзен (или дебилен?) начин разсъждават крепителите на путинизма в България: преди време Янаки С. обяви, че трябва да поискаме прекратяване на Механизма за мониторинг и контрол, защото (внимание!) не давал резултати и защото вече от много време се прилагал. За покриването на европейските изисквания от разкапаната ни правоохранителна система – нито дума!

  Сиреч, всеки училищен двойкаджия да има правото да поиска да не бъде санкциониран с повтаряне на същия клас през следващата учебна година, защото това (според него) няма да даде резултати , а да си върви с другите ученици, незвисимо че не покрива образователните изисквания.

  Сега – ново двайсет! България (?!) да станела инциатор и да се застъпела пред ЕК за отмяна на санкциите срещу Русия. За причината за тези санкции нищо не се споменава. За това, че преди Кримската авантюра нямаше санкции – също.

  Да не споменавам колко по-естествено е евродепутатът от БСП и председател на ПЕС – Сергей да направи (щом толкова искат) тези стъпки направо на място, в Брюксел, без да се ангажира в това ходатайство името на България.

  А за крайно нелепата Путинова метафора: “Няма да оставят нашето мече на мира, защото винаги ще се опитват да му надянат верига и веднага след това да му изтръгнат зъбите и ноктите.” – просто нямам думи. Да се сравнява една дива мечка-стръвница, беснееща из чуждите дворове, вземайки си каквото ѝ хареса (за да се самосъхрани) с беззащитно “мече”, това си е просто диагноза…

 8. Не мога вече толкова години да разбера откъде се пръкати тези гениални персони.
  Вчера гледах как Путин обяснява, че понеже те продавали нефта за долари, а сега за 1 долар повече рубли получаваш, то значи забогатявали – бюджетът им се увеличавал повече рубли за същите долари.
  Само не изведе заключението, че инфлацията води до забогатяване.
  Мислех си, че българските политици се подиграват с (малкото) интелект на народа си, но Путин се подиграва, както си му е реда, по-добре, с (може би) още по-малкото интелект на неговите подопечни.
  Във всички случаи ще се наложи да спра да слушам приказките на въпросните политици, щото мо се повръща вче критично много всеки път като чуя поредната ТЪПАНАРСКА изцепка.

 9. “Като става дума за агресията на Путин, която западните политици и медии отдавна формулират именно като „агресия”, ето в какъв „забавен” контекст ( употребявайки за първи път тази дума, макар и отново да не посочва изрично Русия като агресор), я използва Борисов. Цитирам пак заради фундаменталното значение на демонстрираната от него неадекватност по отношение на смисъла „препоръката” му от високата европейска трибуна:
  „…да не се прекалява с агресията”.
  Борисов няма нищо против „малко агресия” , стига да не се прекалява с нея, но по малко агресия може. Отнася се по презумпция за Русия защото няма как да се подразбира Украйна- все пак бойните действия се водят на украинска територия.”
  Г-н Инджев позволявам си да се усъмня, че силно сте надценили знанията на случващото се в Украйна и околностите на лицето бб. Предполагам и де да беше само по този въпрос в главата МУ е пълен бъркоч. Кой-кого, как, защо, а бе разиграва се някаква патаклама от която и тука е проблемът на проблемите има сериозни обосновани предположения, че трябва да се връщат с лихвите усвоените комисиони за патока. А честа и достойството на страната на която се води премиер кучета ги яли.

 10. БСП да инициират запушване на дупките по пътищата, за което и са избрани от мизерстващия народ. Ако не могат с пари да вземат по една кофа с цимент и на работа! Така се върши държавна работа. За приказките има време вечер на чаша вино. Министър-Председателя и той май си е объркал призванието. Ако искате да спасявате Русия помогнете и както едно време са го направили нашите Прадеди, когато са им дали Азбука! Дайте и вие нещо за Културата, Правдата и Свободата! Може и себе си, като се самозастреляте!

 11. Страхотно! Благодаря Стамбо.
  И в секретарията на Папата добавиха усърдно една чертичка в графата beautiful presents for the Holy Father.

 12. everyone else,

  И аз ти благодаря, талантливи приятелю за чудесните коментари!Последният минапомня една тъжна констатация на един от най- уважаваните от мен руски дисиденти и мислители Владимир Буковски – “Когато бяхме в СССР мислехме, че се борим срещу КПСС и КГБ. Когато се озовахме като емигранти в (левите) интелектуални салони на Запада , разбрахме, че се борим срещу половината свят!”
  Best,
  Стамбо(Rер.R-R-R-R-R-R-R-R-R-R-R-R!)

 13. Сега май вече е ясно за какво му е този хъб в Черно море и от къде би дошла газта за него. Поредният му селски тарикатлък. Добре, че Меркел не се върза.

 14. everyone else, eто съвсем актуален цитат от мемоарите на Анастасио Сомоса ПРЕДАДЕНАТА НИКАРАГУА.

  “My country, my people, and I were betrayed. The betrayal does not rest with the American people, but with the President of the United States. My love for the United States and per people is as great as it ever was. My prayer that those who now lead the United States will not betray humanity. If that happens, God help us all, for then it would be the entire free world, and not just Nicaragua BETRAYED.”

 15. СТАМБО,
  Благодаря ти ,че ни припомни за много неща преплетени с днешната действителност.Два пъти прочетох коментара ти и се възхитих на умението ти да анализираш точно и да го предадеш цветисто.
  Приятни Коледни и Новогодишни празници.

 16. Путин е един съвременен Едип цар, който се чуди защо държавата му е в такъв крах. Дали не се досеща, че именно руснаците трябва да изплащат за неговите грехове? Цивилизованият свят отдавна е презрял канибализма и кръвосмешението, а Путин иска да ги съхранява, като национална идентичност.

 17. Стамбо, не знам какво си пил на обед за вдъхновение, но те поздравявам за написаното! Свежо, цветно, истинско!
  Впрочем, цялото ти присъствие в този блог е цветно и вълнуващо!
  В рамките на шегата ( дали?), ама защо не се замислиш и ти за свой блог!

 18. Ако погледнем по на широко, ще видим, че сега Путин е съвсем оглупял. Явно е за всеки, че възхода на Русия се дължи главно, че Путин бутна тежките врати, с страхове и предрзсъдъции, и осигури приноса на Запада в Русия. С тяхна помощ той осъществи много проекти. Естествено би било той да подържа Украина да се свърже с Европа, Това е една голяма врата за Русия и тя ще се присъедини, като постепенно се изравнят структурните и икономически условия. Беларус, Грузия и Казахстан ще последват. В тази комбинация от само себе си се разбира, че рано или късно, дялът и влиянието на Русия ще бъдат най големи. От това всички ще спечелят, даже и Путин. И това рано или късно ще стане, защото е трудно да се върви срещу естественото развитие на света. Единствено крадците, мошениците и силовиците ще загубят. Но Путин реши да разчита на тях, защото самия той е изграден с лъжи, измами и пренебрежение към правата на хората. Защото той не може да мисли различно. С своята глупост, той е принуден, да продава руските ресурси все по ефтино, докато докара Русия до същия фалит, както СССР. Русия рани или късно ще влезе в нормалния свят, но явно без Путин и неговата банда. Защото той съвсем глупаво разруши доверието към него, ако въобще го е имал.

 19. ББ пак се прояви за пореден път! Мислех си, че за празниците ще се кротне малко ще изгледа някое мачле по телевизора ( Реал, Рома, Байерн, Барса …), а той напада и отново имаме виновен и това за пореден път е РБ – били го ядосали! Не думай, е как пък не ги е срам да му опонират значи и Радан и Меглена… водил ги бил в Берлин, щото видите ли те извън България за първи път излизат и не могат да се оправят по белия свят, а него всеки го знае там при началниците в Брюксел. Само, че комуникацията с нашия Бай Ганьо винаги е със слушалка и преводач, щото 20 фрази не можа да научи от както беше кмет на столицата. Той неговата работа казва бил си я свършил, дотирал държавата с 5млрд., тази вечер платил 3млрд.лв на депозантите в КТБ и народа му вярва и при нови избори мършата пак ще си гласува за Бай Ганьо!http://www.mediapool.bg/borisov-obvini-rb-za-sayuza-gerb—dps-po-pensionnite-promeni-news228587.html

 20. Какво правим сега с Евразийската валута.Как ще вържем нещата.*Как ще ги стигнем х- американците*.

 21. Сега да видим, дали РБ ще излезе от коалицията, в която изобщо не трябваше да влиза. Срам!!! Оставка на това правителство и на този т.нар. министър-председател – рублофил!

 22. Нали на тези предатели разчита Путин.ГЕРБ си е толкова ясна пета колона, че никак даже и не се прикриват.Днес и Добрев направо го заяви в ефир , че Реформаторите били дясна партия, не като тях.След като го контрираха -А ГЕРБ не е ли?,заяви, че те били център и там на дясно, ама през лев

 23. .. ама през лявото , според мен.И тази подкрепа на ДПС за ГЕРБ – не е случайна.Най-лошото е , че не ги стряска и понижението на кредитния рейтинг на България на ниво “боклук” и след грабежа на века на КТБ, следва нов още по-голям грабеж.Тези фалит ли искат да ни докарат, че да не се различаваме от любимата им Русия.Контакта на фин.министър от ГЕРБ с Пеевски вече получи реално доказателство.

 24. Българските рублофили изпаднаха в страшна паника! Сякаш санкцийте срещу Русия и срива на рублата се отнасят за България и за нейния министър-предеседател Боко, започнаха яростни атаки и съпротива срещу тези мерки на ЕС!

 25. Ами ако наистина искат да сринат България ??? Снощи говорих с едно семейство, което се отказва от живота в София и се мести в родния град. Казаха ми, В София нещата не са розови. Няма смисъл да стоим там.
  Тежкия Обир чрез КТБ, Изчезването на Петко Сертов … Дари е права !
  Путин има много кроежи. Защо един от тях да не е срив на България (ние и без това едва се държим вече)? Ако успее… в България ще процъфти Нацизма и България ще загърби ЕС. Москов-ски от РБ даде тон за песен и се видя как реагира обществото. То е готово за действие по написания сценарий. Ще загърбят Хуманизма на Християнството и като Бесни Мюсулмани ще обявят Дихад на всичко демократично. С Кървав Кръст ще опозорят Вярата си! Затова Путин иска Крим. Посоката е Крим, България , Сърбия , Гърция, Истамбул. Истинската Мечта на Русия. Те дори го обявиха за Ерусалим. Точно пасва на демонската им схема за прекрояване на света и запалване на Трета Световна Война. Оказва се, че може би България ще се окаже ключов Плацдарм в замислите на Червените Демони!
  А циганите ще бъдат горивото за разпалване на огъня.

 26. Драги г-жо Савова и Steven,

  Много ме трогвате с признанието си (от мен незаслужено), благодаря ви, и аз обичам да ви чета! Стивън, за блога имам отдавна идея, иначе под вънкашност друга и под име някакво пиша разни други неща по други скучни теми, но вече сериозно се замислям за поканата ти. Първо решение- при Иво ще публикувам във форума на блога някои постинги като този под рубрика “РеАкционен коментар”-не е пемчатна грешка, от реАкционер и консерватир идва! А за питието-признавам- чашка от моето вино, собствено производство, въпреки ужасната година по лозята. Но не то е истисксто ми вдъхновение, а блогът на Иво и компанията на приятели и съмишленици като вас!
  Живи и здрави бъдеете, весели празници и на вас!
  Ваш предан,
  Стамбо

 27. Ето още една Измишльотина отново на РУСКИ АКАДЕМИК най-вероятно работил за КГБ в която можем да видим до къде са стигнали в ЛУДОСТТА си ЧЕНГЕТАТА на КГБ.

  Не знам дали ще имате силата да прочетете това но то се СЕЕ ВЪВ СЛАВЯНСКИ ДЪРЖАВИ С ЦЕЛ ВЪЗБУЖДАНЕ НА СЛАВЯНСКИ ДЖИХАД. НЕ СЛУЧАЙНО ПУТИН ГОВОРЕШЕ ЗА ПРИЛИКИ МЕЖДУ ИСЛЯМ И ПРАВОСЛАВИЕ.

  Този същия Левашов и жена му са убити но така и не е ясно от кого и защо. Най-вероятно КГБ е решило да ги пожертва като мъченици за Новата Вяра! СЛАВЯНСКА ЛУДОСТ!!!

  Момиченцето, което ми прати тези редове се е Разкръстила и себе си и приятеля си и вярва, че Църквите и Джамиите са измислени от тъмни извъмземни сили с цел да смучат енергии от тези, които ги посещават!

  Всичко това е реултат от теориите изработени от Академиците отгледани от КГБ.

  Текста започва тук…………………………………………………………………….
  За щастие, днес вече са налични източниците на информацията, разкриващата истина за миналото на нашата цивилизация. Тези източници ни позволиха да узнаем много неща, за които не сме и подозирали.
  Иудеите са имали своя Иисус!
  Иудеите наистина са имали пророк на име Джошуа (на руски и на български това име звучи като Иисус). Той наистина е бил иудей и е живял преди две хиляди години. Той наистина е имал жена иудейка Мария, която е имала сестра Марта и брат Лазар. Всичко е точно така, както е в Библията, която е била написана през Средновековието! Но животът на този Джошуа е послужил само като инструмент, с помощта на който повече от 900 години са криели името, съдбата и делата на видния човек, великия Учител и Светлия Воин. Става дума за Радомир – син на Белия Волхв (Белия Йерарх от високо ниво) и ведуния Мария (ведуния или ведаща жена – на старославянски означава жена, която не само има познания, но и разбирането за това, което знае и поради това може да твори ), роден през 11-ти век на н.е. и не е имал нищо общо с иудеите. Именно той е бил изпратен да спасява иудеите от заробилите ги Тъмните Сили – князете на Пъкления Свят. Именно него те убиват зверски в Константинопол на празника Великден (своя пасха ) през 1086 година на н.е. Неговият живот и борба са били изопачени от свещениците и маскирани с описанието на живота на малко известния иудейски пророк, който с нещо не е бил угоден на левитите преди 2000 години. За всичко това, за първи път в много интересна и правдива форма, е написала Светлана Левашова в забележителната си книга «Откровение».
  Ето какво тя пише за истинския иудейски пророк Джошуа :
  “… Ти си абсолютно права, Изидора. Както вече ти казах по-рано, “силните хора на този свят”, които са създали фалшива история на човечеството, са “наденели” на истинския живот на Христос чужд живот на иудейския пророк Джошуа (Joshua), който е живял хиляда и петстотин години преди това (от времето, когато е разказвал Север). И не само неговият живот, но и животът на семейството му, роднините, приятелите и последователите му. Та нали само жената на пророка Джошуа – иудейка Мария – е имала сестра Марта и брат Лазар, сестра на майка му Мария Якобе и други, които никога не са били редом до Радомир и Магдалина. Никога не са били редом до тях и чуждите “апостоли” – Павел, Матей, Петър, Лука и други … Именно семейството на пророк Джошуа се е преместило преди хиляда и половина години в Прованс (който по онова време се е наричал Гаул (Transalpine Gaul)), в гръцкия град Масалия (днес Марсилия), тъй като Масалия по онова време е била “врата” между Европа и Азия и това е бил най-лесния път за всички “преследвани”, за да избегнат преследването и бедите… Иудейката Мария е била добра, но – ограничена жена, омъжена прекалено рано. И тя никога не се е наричала Магдалина… Това име са го измисли, за да се съединят в едно тези две коренно различни жени. А за да докажат тази абсурдна легенда, е била измислена фалшива история за град Магдала, който не е съществувал, когато е живяла иудейката Мария в Галилея…”
  Понякога, можеш да се запознаеш с такава неочаквана и потресаваща информация. Понякога,… когато намериш истинската, неизопачена информация, когато намериш и прочетеш книгите на честни и смели автори, които не са се уплашили да научат и да напишат истината, за която са били отнети животи на толкова много добри хора!
  Като се връщаме към нашето разследване на празника Рождество Христово – 25 декември, ние виждаме, че всичко не е толкова просто и ясно, както изглежда на един обикновен човек, който просто редовно си похапва от коледната пуйка и не вниква в никакви подробности и детайли. Всичко, свързано с този празник, специално, щателно и умело е изопачено и объркано от много време насам! Въпреки това, ние ще се опитаме да го изясним…
  История на животът на Радомир
  Очевидно, днес наистина дойде време за разкриване на тайните, които са били скрити от хората в продължение на много векове. Не чак толкова отдавна са ни позволили да научим, че Земята – не е плоска, а има форма, близка до сферичната. Впоследствие разбрахме, че Земята – не е център на вселената, че има и други планети, звезди, галактики, вселени… Но от нас с всички сили и средства все още се стараят да скрият най-важното – че Човечеството не е само във вселената! За това се е опитал да говори екзекутираният от папските бандити Джордано Бруно. Още през 16-ти век той се опитал да разкаже на хората, че Вселената е безкрайна и в нея има много обитаеми светове. Имено за това той е бил изгорен жив на клада от папската инквизиция. А в съзнанието на хората старателно се е втълпявала идеята, че Земята – е уникална планета и че човечеството е единственото и неповторимо творение на някакъв Бог.
  В действителност, „… във Вселената – има милиарди цивилизации…” , които са обитавани от невъобразим брой напълно различни разумни същества, еволюирали при различни условия, по различно време, по различен начин и т.н. И този процес не е продължил само 6 000 години, както твърдят лукавите духовници, а много милиарди години. Между различните цивилизации и обединенията им периодично възникват войни, понякога с продължителност от милиони години . Това са истинските „Междузвездни войни”, които съвсем не се водят по такъв начин, по който го представят холивудските специалисти по измама, а напълно с други цели. Ние наричаме цивилизациите, които залагат на принципите на творчеството и съзидание – Светли Сили. А цивилизациите, които не се стремят да създават, а да отнемат създаденото от другите, т.е. живеят като паразити, ние наричаме Тъмни сили. Именно тези сили се борят помежду си със зъби и нокти. Първите не искат да играят ролята на храна за паразитите, а вторите не могат и не искат да живеят по друг начин…
  Планетата ни е попаднала в сферата на военните операции преди повече от 100 хиляди години. И оттогава на Земята постоянно се случват събития, свързани с тази война. Много автори се опитват поне от части да ни запознаят с тези събития, но почти пълната липса на сведения по този въпрос и незнанието на базовата информация, на фундамента, около който всичко би могло да бъде подредено правилно, не позволяват на авторите поне малко да се доближат до истината. За първи път истината за случващото се е написал академик Николай Левашов, който е публикувал през 2007 г. първия том на уникалната си книга «Русия в криви огледала» . В тази книга той дава фундаментални познания за това кои сме, как и защо сме попаднали на тази планета, какво се е случвало с нас преди и се случва сега. Н.В.Левашов даде точно този фундамент, около който вече могат много лесно да бъдат подредени останалите парчета на историческата мозайка от живота на нашата цивилизация. Засега само в книгите му и в книгата на съпругата му Светлана де Роган-Левашова се съдържа реална информация, която е била скривана от всички нас в продължение на много векове.
  Белият Йерарх Радомир, когото по-късно убийците наричат Иисус Христос, е живял и воювал със слугите на Тъмните Сили на Земята, както и много, много други светли личности, сведенията за които също са скрити от помощниците на паразитите. Радомир е имал брат – Радан. Самият Радомир е бил женен за вещицата Мария Магдалина (ведуния или ведаща жена – на старославянски означава жена, която не само има познания, но и разбирането на това, което знае и поради това може да твори ). Радомир и Мария Магдалина са имали две деца и преките им потомци продължават да живеят и до сега! Нито един от иудохристианските духовници никога не би ви казал нещо за това! И не само защото не знаят. Много от тях знаят истината, поне отчасти, но мълчат по идеологически причини и прекрасно знаят, на кой в действителност те служат и с кой в действителност се е борил Радомир през целия си кратък живот.
  Но истината не може да бъде унищожена! В този конкретен случай правдата намери пътя към свободата по толкова необичаен начин, който враговете изобщо не са могли да предположат. Ето защо, ние можем сега да четем това, което е било скрито от хорските очи стотици години. По-долу, ние ще ви представим фрагменти от описание на реалния живот на Радомир (Иисус Христос), взети от 1-ия том на книгата на Светлана Левашова «Откровение» .

 28. Комунистите винаги са си били подлоги на болшевишките мафиоти!
  Не е изненада и позицията на другаря Борисов – Буда! Да си припомним, че Буда напусна любимата си милиция след преврата на 10.11.1989г. за да си остане член на любимата комунистическа партия – БКП. Борисов си е лакей и като верен слуга предано служи на господарите си, а кои са те е лесно забележимо!!! Във всеки случай това не е България и българския интерес!
  Добре е, че и хората от Брюксел знаят тази “малка подробност” и едва ли ще вземат под внимание “мераците” на Гоце и Буда да пожалят господаря им фашист от Кремъл. Освен това не можем да очакваме от обърканите им мозъци да проумеят понятието агресия! Тези мерзавци, готови да продадат и майка си заради прищевките на мъника – фашист и комлексар, та какво да очакваме за някаква си Европа и някакви си човешки ценности! Твърденията им за резултатите от санкциите срещу агресорката Русия са повече от жалки – след рухването на руската икономика да твърдиш, че санкциите не са постигнали резултат означава, че или си идиот, или си продажник!

 29. Стамбо, искам и аз да благодаря за “ексурзиите” в миналото поднесени под един изключително интересен и напълно непознат за “редовият” любител на историята начин. Плюс съпътстващият неподражаем хумор. Няма да забравя никога как зримо ни “светна” за американските грешки и провали във войната им за сдържането на комунизма в Южен Виетнам.
  И аз имам идея за името на евентуалният блог. В подзаглавието да се спомене изрично нещо от рода на “реабилитираната история”. Разбира се, сам си решаваш. С най-искрени чувства и до нови срещи тук и там.

 30. Стамбо, и днес тези думи на Самоса живеят във времето си!

  Иначе, вчера ме накарахте да се замисля за няколко неща. Едното от тях е ‘ембаргото’ и присъщата му изпарителна линия. Може да се види на много места в историята, но ето един пример за нашия случай: Корабите с кубинска захар акустират на канадски бряг – преди в Монреал, сега в Торонто, където е захарната рафинерия Redpath (основана от John Redpath някъде в средата на 19 век). Важна подробност е, че Redpath Sugar е собственост на американската American Sugar Refining от 2007 г. насам. Така кубинската захар отива директно от Канада за американския пазар. Иначе пристигащите кораби и логистиката са една от любимите ми гледки тук.

  Друго интересно нещо е цитата на Владимир Буковски и словосъчетанието ‘леви салони’, което ми прозвуча почти тавтологично, та от снощи досега се ровя из историята на салоните и ми става все по-интересно.
  Благодаря за интересните пътеки!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.