Борисофилите да мислят, вместо да (му) вярват

Знам какво ще кажат вярващите в Борисов след като прочетат за неговия пореден русофилски изблик- този път насред същата Европа, в името на която този гражданин уж създаде своята партия за “европейско развитие на България” ( създадоха му я партията, но това е тема, която все някога ще бъде осветена).

 

Борисофилите мълвят стандартната си молитва против уроки, когато им съобщиш, че техният кумир служи на същия онзи дявол от Кремъл, който най-после стана забележим за вечно колебаещия се Запад със забележителната си агресия срещу Украйна.

 

Борисофилите винаги ще ви издекламират своето евангелие “Бойко наш”, според което той е спрял руските енергийни проекти. Но ще “пропуснат” отново, че въпросното спиране се е случило въпреки Борисов, а не благодарение на него.

 

АЕЦ”Белене” беше проектът, който Борисов разиграва повече от три години с напълно изключващи се “агрументи” за и против за сметка на българския бюджет и народ, преди с мъка на сърцето да се откаже да поддържа скъпо струващата ни будна кома на този московски приоритет.

 

Че петролопроводът “Бургас-Александропулис” отпадна на още по-ранна фаза,  на чертожната дъска,  по преценка на самите руснаци- това не го разбраха само онези, които се кръстят в Борисов като да е мъченик на енергийното разпятие на балканския кръстопът и му вярват, че той го бил прекратил.

 

За “Южен поток” не друг, а самият Путин не даде шанс на Борисов да се похвали с чужди заслуги, посочвайки, че ЕС стои зад решението този потоп да бъде спрян.

 

И въпреки това богомолците пред олтара на Борисов продължават да хлипат при молитвите си, обърнати на Запад: “Борисов спря руските енергийни проекти”. И като го повтарят пет пъти на ден, както повелява вярата им на правоверни борисофили, май наистина си вярват.

 

Истината обаче е една: Борисов си е част от петата руска колона в България и фактът, че на Запада се налага да общува с нашенския популист, не променя с нищо този факт.

 
 
Борисов изглежда по-русофил от Туск
18/12/2014
Веселин Желев
http://jelev.info

Бойко Борисов и полякът Доналд Туск, председател на Европейския съвет, са приятели. И Борисов разчита на Туск да го извади от батака “Южен поток” и да вкара България в Шенген.

Борисов обича Туск. Но го обича дотук. Оттук нататък започва Русия, за която двамата се различават. И това са принципни различия.

Туск смята, че Русия се е превърнала от стратегически партньор в “стратегически проблем” за Европа. Борисов не е съгласен.

Според него проблемът не е Русия, а нейният президент, на когото българският премиер подари кученце през 2010 година, когато подписваха за “Южен поток” в София. При това кученце от любимата му порода “каракачанка”, или както официално я наричат “българско овчарско куче”.

Никой не знае какво става с Бойковия щенок, този пухкав инструмент на енергийната ни дипломация, в тези трудни геополитически времена. Борисов още обича Русия, но президента й – май вече не.

Ето как той обоснова завоя си преди началото на среща на върха на ЕС тази вечер в Брюксел:

“За нас Русия векове наред е била приятел…Не мога да се съглася с такива крайни оценки, когато касаят (русизъм, българският глагол е “засягат” – б.а.) една държава като Русия. Ние сме видели и много добро от нея – с нашето освобождение преди всичко, много руски войници са загинали за нашата свобода…Ако има в момента президент или премиер в Русия, който по една или друга причина в Украйна, в Крим е създал напрежение в Европа, това може да се говори за него, а не за Русия като държава…Руският народ, руската култура са били и много след мене ще бъдат изключително близки на българския народ”.

 

18 мнения за “Борисофилите да мислят, вместо да (му) вярват”

 1. “Според него проблемът не е Русия, а нейният президент, на когото българският премиер подари кученце през 2010 година, когато подписваха за “Южен поток” в София.”
  Господин Инджев да разбирам ли, че проблема не е Путин и кликата му, а руския народ и Русия?

 2. На Бойко ще му кажа какво е казал един от истинските комунисти в България, чийто портрет на мъченик обвит във вериги стои в художествена галерия в София.
  Каза ми го дъщеря му баба Мария, която сега е на 88.
  “ссср ни помогна но ни взе три пъти повече”!

  Когато ТКЗС-то му взима 280 декара земя е лежал на земята и кръв е течало от носа му.
  Царската власт може да е била всякаква и да са го били по затворите но никой не е посегнал на имота му. Имал е 6 деца а жена му почива на 98 години.
  Кой сега от Българите може да се похвали със 6 деца и толкова здраве ? Русия не просто е взела три пъти повече. Русия окова Българския Лев във вериги и го превърна в домашно паленце!

 3. Повтаря лъжите с които ни засипват болшевишките “историци”. Този човек винаги е бил на руска каишка – Буда не може да бъде против империята!
  Не може да асимилира мозъчето му, че точно Русия НИКОГА не е била приятел на България! НИКОГА!

 4. На г-н Боко фразата: нищо лично просто бизнес, би му отивала най- много. За времето от както се намести във властта той успя да създаде третия мощен център от обръчи от фирми(след тези на БСП и сопола).
  Да тези три центъра управляват реално България с една едничка мисъл какво може да се опоцка още. Нищо друго не ги вълнува ни Путин ни Русия да не говорим за ЕС или България.

 5. Абе няма ли кой да го ограмоти този човек,че Русия винаги е воювала срещу България с изключение на Руско -турската война,1877-78г.където с помощта на българите войната е приключила успешна за Русия и България е била освободена.Като се започне от Светослав Киевска Рус и се стигне до Първата световна война,когато ги побеждаване и Втората световна когата ни обявяват война и окупират за 45 години.Клишетата че сме братски народи е същото както със сърбите.Нямаме нищо общо и с двата народа.И двата народа са ни нападали в гръб.
  Що се касае за Южен поток този човек не е наясно ,че той се прави не за да търгуваме ,а да ни завладеят какта Крим и Източна Украйна.Май и ЕС не го разбират така както аз го разбирам.Направо си е страшно.В никакъв случай 50/50.Само български тръби.

 6. “Нека да докарат тук потока, ще си направим хъбче и ще си продаваме газ.”
  Цитат на Император Тиквоний банкянски, Буда

  Единствено което го вълнува дълбоко бб е, че ушанките в тази криза ще си поискат обратно усвоеваната вече комисиона за патока. Затова са и тези невероятни пируети и уговаряния на Меркел, Камерън, евробюрократи от всеможен калибър. Дайте да дадете да спасим юп за да не ми пратят някакъв чеченец любезно “молещ” да се върнат денгите с лихвата. Дано са били поне рубли. Щото с този курс мутро-милиционера е изгорял.
  Чужди проблеми.

 7. Назаем от друг форум
  “Опростачва се всичко в тази чалга-държава.
  Нищо свято, нищо неомърсено не оставяме за децата.

  Говори се с вулгарен език за държава, за хора, за важни неща, за съдбата на всички, сякаш са някакви патладжани в градина.

  Уредил си живота добре и сега само се забавлява.
  Играе си на власт-опозиция, както момче си играе на фунийки.
  Подмята държавата като гащи. Сутринта е на кеф – изрече нещо, следобяд се отмята.
  Хората тичат като пумпали след всяка прищявка.
  Поне да беше някакъв умен и образован човек,
  а то – тъп охранител…”

 8. Б.Б. има много други проблеми в самото НРБ, особено с платените слуги на “мразеният” от него путин!!!
  Ето например със “синдикалните” клонинги на БКП. Човекоподобните от бившият комунистически синдикат все още искат да има “КАТЕГОРИИ” ТРУД, сякаш всеки труд НЕ е ЦЕНЕН и трябва някой с комунистическата си “компетентност” да го “КАТЕГОРИЗИРА”. Това е трудов раССизъм и ДИСКРИМИНАЦИЯ!
  Всеки да си плаща осигуровките и според тях да получава пенсия.
  Но при сегашната “преходна обстановка” все още “категорийните работници” се издържат от ПРЕЗРЕНИТЕ синдикално ТРЕТОкатегорийни крепостни, както беше по времето на НРБ!
  Освен това “категорийните” и “държавните служители” получават НЕ само по-големи пенсии , но и почти 2(ДВА!!!) пъти по-дълго, за което НЕ са се осигурявали , или НЕ ги е “осигурявала” “държавата” ИМ!
  Практиката от “социалната политика” на НРБ продължава , заедно с бандитските й “усвоявания” на пенсионните на осигуряващите се , както преди 1989г. , така и сега по време на “прИхода”!
  Ето един от най-съществените проблеми на Б.Б., с които е наложително да се заема , защото “пенсионният въпрос” е замитан над 70-години, за да се превърне в сегашната ТРАГЕДИЯ, също както и проблема с “малцинствата”, който също е “решаван по социалистически” вече много “петилетки”, той чака решение, както и много други “в наследство” от НРБ!

  П.П. Колкото до обичта към Русия и неодобрението на пРЕЗИДЕНТА им, то въпроса е СЪЩИЯТ ,като този да обичаш руснаците или пък циганите анблок!

 9. Един полезен анализ на Илиян Василев за разбирането и ефективното решение на проблемите в българската съдебна система:

  http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/34798-shokovata-terapiya-srestu-modela-koy.html

  Моралното заклеймяване на магистратите е безполезно, защото те нямат морал.
  Време е за обединяване и действия!

 10. Русия /Путин/ осъжда-Отказваме се от Южен поток защото България/Бойко/ не го иска.Бойко хленчи-Много,ама много искаме Южен поток.И тръгва да се моли.Що за хора,личности,политици и т.н.са тия хора.

 11. А последните новини са, че другарят с агентурно име Буда продължава работата на Ю Паток в България – ще издава скоростно разрешителни за т.нар. “морска част”; ще национализира заедно с Доган (Пеевски) частните пенсионни фондове и догодина ще фалира държавата, като отмени борда заради катастрофалните си действия в икономиката и финансите, чиято основна цел е максимално бързо и в огромни размери крадене; крадене като за последно!

 12. Политическата кариера на този популист-парашутист няма да коментирам, вече има много написано за тези които могат и искат да четат и знаят. Само ще си позволя една метафора: в България няма ляво, няма и дясно, или по-точно лявото на хартия декларира лява политика, а на дела прави дясна политика (напр. 10% плосък данък), дясното пък вече 24 години не може да си отреже пъпната връв от партията-майка и страда от инфантилизъм, а Борисов се яви в ролята на “добрия кръстник” за да осинови това 25 годишно непораснало “ничие дете” под благородния претекст да се грижи за него, но всъщност само за да му точи “детските”, че май само това остана за крадене. Горе – долу това е нивото и около това се върти политиката в БГ – кой да открадне и малкото което остана за крадене. След точенето на детските, да се готвят и пенсионните фондове на баба му и дядо му!

 13. Както се очакваше, май твърде рано се зарадвахме че ЮП спира. ББ верен на своите наблюдаващи офицери, отново доказа, че е в състояние да вкара държавата там където и клечка за зъби не може да се навре.
  Новото му велико прозрение е “Бойко Борисов: България ще продължи “Южен поток”, за да не плати целия масраф” (http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-bulgaria-shte-prodalzhi-yuzhen-potok-za-da-ne-plati-tseliya-masraf-news228542.html)
  Не съм и очаквал нищо положително от един мелиционер, но толкова ударно да съсипваш държавата ми идва в повече. Ако РБ държат да запазят имиджа си трябва час по- скоро да излязат от управлението. Видя се, че по важни въпроси, каот този с пенсионнат реформа, никой не ги пита и така ще стане и с ЮП.

 14. По повод интервюто на г-н Инджев за faktor.bg.
  Прави ми вчепетление,че антон-кутевите тролове се концентрират най-вече върху все повече набиращите сила сайтаове каквито са faktor.bg и offnews.bg.
  Така например в коментарната част на гореспоменатото интервю на г-н Инджев се забелязват илядо хиляди разпенени тролове и тук-таме некой,който не е зомбиран и мисли с главътъ си.
  Много силно ме впечатли репликата на един от коментиращите,който отговаря на един трол,ревящ че ако не били руснаците и сега щели сме да бъдем под турско.
  Цитирам: …Абе, тъпак нещастен, какво значение има дали си роб на русия или Турция?В крайна сметка, роба си остава такъв !
  Защо трябва въобще да сме раби на когото и да било ?”

 15. Тъпанарко, робът е търсена стока… Търсят го малките човечета, за да се покачат върху него и да “пораснат” в собственото си низко съзнание.
  Един великодушен човек, Един велик Ум, Един Велик Дух, Един Дон Кихот, Един Айнщайн, Леонардо или Никола Тесла, никога не би се унизил да се покачи върху друг човек!
  По-скоро, би умрял от срам!

 16. До D. Savova

  Време е да бъде написана книга със заглавие ‘Българо-руската дружба през погледа на комуниста: 1046-та годишнина от погрешното и разбиране’

 17. Колега ДИВАНЕ,великодушните хора и великите умове,биха умрели от срам да се покачат върху друг човек и това е абсолютно така!
  А нашите платени от москва управници умират от срам пред същата тази москва,че не могат да спрат европейските санкции срещу нея!
  Иначе гледам тези дни по новините,руския медведь реве като убодена камила,хамериканците и Гейропа(така викат на Европа великите руснаци)им крояли шапката!
  А как само им беше смешно и готино като анексираха Крим!Ооо,не сме ние,викаше путин,те “опълченците” са виновни и се бъзикаше с целия демократичен свят,а сега реве на умрело.
  Има една приказка: ама га яде кифтета,ни рива,е няма да ривеш и сига!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.