Г(р)аф Менте Борисов

Лапсусът на Бойко Борисов, който обърка снощи в „Панорама” американския държавен секретар Джон Кери с американския комик Джим Кери ( за негова чест, водещият Василев поправи сгафилия премиер Борисов), е простима грешка. Не се съмнявам, че Борисов знае кой е Джим и кой е Джон в конкретния случай.

 

За съжаление обаче Борисов продължава да прави много по-вредни з България гафове, произтичащи от начина на му на мислене ( незнанието, че Кипър не в НАТО, което беше проявил в едно телевизионно предаване, когато водещият Коритаров не го поправи, е само „дреболия” в това отношение).

 

В графата опасни гафове отнасям изявлението на Борисов от Брюксел, цитирано от БТА тази седмица, в което се обяви против „прекалената агресия” ( на Русия, без да я споменава).

 

Така заявената позиция в подкрепа на „умерената агресия” на Русия е точно отражение на мирогледа на Борисов, който миналия август нареди по телефона на служебния премиер Близнашки да цензурира публикуваната на сайта на Министерството на отбраната „Визия 2020”, визираща руската информационна война в България. Близнашки се подчини и в синхрон с „философията” на Борисов обяви, че Русия е велика, поради което за нея не можело така да се говори (макар и да е истина- просто не е позволено от Борисов тази истина да бъде произнасяна!).

 

Щеше да е истинска проява на храброст от страна на водещия Василев да попита Борисов да потвърди или да излъже за тази негова намеса. Но за съжаление чак такива „чудеса” не се случват в публицистиката на БНТ.

 

Впрочем никой не репликира Борисов и на 8 юни 2012 г., когато на международна конференция в х-л „Шератон” обяви тържествено от трибуната в своя реч ( импровизирайки извън написания текст), че България навремето е обявила война на СССР и това е било много лош пример от нашата история. Не беше лапсус, Борисов разви с няколко изречения тезата колко лошо е била обявяването на война от страна на България на СССР ( макар да е точно обратното, СССР обявява война на България на 5 септември 1944 г. и я окупира вероломно след поддържане на пълни дипломатически отношения през цялата война) и как това българско обявяване на война било пример, от който да се поучим.

 

Бях там, на няколко метра от говорещия глупости Борисов и се огледах да видя поне една иронична усмивка на нечие политическо, политологично или журналистическо лице ( а с такива лица на светила залата беше ослепително препълнена, както и с телевизионни камери и други записващи устройства, нито едно от които не излъчи в българския медиен ефир лъжата ). Никой не трепна: лъжата е в нас, около нас, и над нас ( със заплашително вдигнато оръжие). Свикнали сме и не се впечатляваме от още една тлъста лъжа.

 

Единствено вашият автор, селският идиот, си позволи да документира в блога си и в книгата си „Премиер на РъБъ” премиерската лъжа. След което Борисов ме удостои с полагащото се на идиота в наше село звание „идиот”, докато самият той, напращял от все повече ум и познания, дефилира и днес безнаказано като голям умник!

 

“Аристократ” ни е той, над нещата е-направо г(р)аф Менте Борисов!

21 мнения за “Г(р)аф Менте Борисов”

 1. Плиний Млади казва: “Льжата е изконния грях,всички други грехове са производни на льжата”

 2. Г-н Борисов е Министър Председател на България.
  С това трябва да живееме извесно време.

 3. Само едно допълнение, по би подхождало вместо Монте да Менте..
  Как може избирателите на ГЕРБ да са толкова …… Толкова ли не са чували вицове за милиционери та да допускат не един а цели двама да са на върха.

 4. Горката ни България е свикнала да бъде управлявана от неграмотни селски тарикати…един в повече! И това ще преживеем!

 5. Към СПАСВ:
  Живей ти, щом го приемаш. За мен е “сламено” чучело!
  В крайна сметка, чувството за свобода идва отвътре!
  Въпрос на време /и на един президент/ е Западът да проумее, че
  “кучият син” не е “наш кучи син”!

 6. Освен това мисля, Борисов е адекватен на много българи-избиратели, като и ДПС е най-адекватната на българската държавност политическа партия.

 7. СПАСЕ-В,
  да не ти е станало навик да живееш “с това” цял живот?
  Без мен, брато.
  Мене ме нема. Аз излазям. 😉

 8. Научил е добре уроците от босовете,които охраняваше
  1. Аз съм прост и вие сте прости-разбирате ме нали.
  2. Не разбира ….само прибира/само пие е оригинала/
  3. Вложил е и творчество-уважаваме се нали /няма значение дали е Меркел,Путин,ДПС, Гл прокурор или който и да е.
  4. Малко грешки в исторически събития,имена на съвременни политици-нищо лично-това е чарът на общуването.
  Смятам,че нашите политици трябва да познават перфектно истинската история на България и отношенията и другите страни .Предлагам да се изготви такъв справочник от Министъра на образованието и да се използува в МС.

 9. Борисов освен глупости и лъжи не говори друго – този човек е изтъкан от лъжи. Не случайно с такава лекота обръща “мнението” си на 180 градуса и днес сутринта говори едно, на обяд говори точно противоположнито, а вечерта отново е на противоположно “мнение” – лъжата е в кръвта му, тя е същността му!
  Що се отнася до знания – тук не можем да очакваме от лъжеца никакви такива, освен пропагандата с която е напълнена празната му кратуна от комунистите, чийто лоялен член той остана и напусна (на)родната милиция през 1990г. Знанията за този нагъл клоун са тера инкогнита – те не му трябват. “Народът” си го обича прост и той е горд, че е прост (като народа си!). Да очакваме да знае факти, които НРБ-то беше изтрило от историята си и беше заменилo с лъжите на руските агресори, навлекли на България болшевишкия комунизъм от най-мракобеснически тип, е наивно от страна на човеците, които са си дали труд да научават фактите извън пропагандата.

 10. Днес го слушах недоумяващо по радио Дарик как оправдава големите си заплати. Аз, казва съм се трудил, докторат съм завършил. Висше образование имам. Затова казва със с голяма заплата. Даже бил Десен!!!
  Как да не го похвалиш това момче…! И висше даже имал… Не като идиотите около него със фалшиви дипломи!!!
  Само дето не се връзва как може да вика на човек като Иво, идиот. Как ще викаш на Иво идиот бе, Кратунооооооо !
  Баречко като го нарече глупав, веднага хукна да го съди! Засегнал се …А аз може ли да го нарека Лъжлива Кратуна със къси крачуна! Крадлива, Лъжлива, Мутра! С възпитание на Милиционер!
  Ако чете да му кажем, че децата на България с по 5 висшета изнемогват. Пари да си хранят децата нямат. КОЙ Е ИДИОТА !?!?

 11. Dokato putin opredelia koi da ni upravliava nishto dobro ne ni chaka. Drugariat bb me vrashta vav vremeto, kogato tato ni cheteshe i improvizirashe rechite si,a bolshinstvoto navejdashe glavi ot neudobstvo i sram ot erudiziata na vojda.

 12. кьм спасв (малките букви не са грешка):

  спасчо ти си нищожество. Да си мальк и да си нищожество са диаметрално противоположни неща; Едното е даденост, другото е вьпрос на личен избор.
  Докато нищожества като теб избират нищожества като Тиквата,комунистите, ДПС и Бареков Бьлгария ще е едно вмирисано на мьрши блато,бедна и нещастна паплач,а не нация,народ и дьржава.
  За сравнение: 1989а ВСИЧКИ соц.страни без СССР трьгват от РАВЕН СТАРТ икономика,жизнен стандарт,демографски показатели и т.н.
  А сега-25 год. по-кьсно?

 13. В потвърждение на (не)отзвука на гафа и то пред толкова авторитетна аудитория с обявяването на война от България на СССР на 5.09.1944 миналият юни ми се случи случка. Споделих го с мой приятел-историк, специалност балканска история и по съвместителство ректор на университет. Ами, оказа се, че и той от мен чуваше за поредният знак на “чудовищната некомпетентност” на биспремиера ни.
  Все е имало просто нещо на върха на територията ни, но по-просто, това по Т.Филипов д-р, не е имало.
  Ама дет казва с други думи СпасВ, хак ви е, ще го търпите и то колкото-толкова.

 14. Тиквоний е върнал книжката си за членство в БСП 1995г.

 15. Клоунадата продължава. какво друго може да се очаква от премиер – опасен (за държавата) клоун.

 16. Не само е лъжлив , но е и много крадлив.Сега ще опапат пенсионните фондове и то парите от личните сметки на българите.Доскоро искаха оставката на Искров – вече не.Дадоха им сигурно полагащия им се пай.
  СпасВ , твоя борисов не Г-н , а тиква и в такъв ще се превърне, когато удари 12 за българите, когато повече българи проумеят , че е другарче на ДПС /Корпорацията/ и то не какво да е другарче, а заедно участващо в грабежа на България.

 17. Г-н Инджев,
  с изключителен интерес чета книгите и коментарите Ви и смея да твърдя, че те са един от малкото достоверни източници за това, което става в БГ през последните години. Благодаря и Ви и желая здраве и все така точно перо! Понеже става дума за изключителния стратег – Графа от Банкя, имам молба към Вас да коментирате последната му(им) гениална идея за газовото “хъбче”?! Много е оскъдна информацията в медиите, все още не се разбира какъв е точния замисъл?

 18. Б.Б. не прави гафове. Марионетките не правят гафове. Б.Б. е кукла с пружина, курдисана да мине през сцената и да гепи парите. През първия си мандат отнесе няколко милиарда, сега се засилва за още един тур. Почти всички български управници след 1944- та са марионетки. Колкото по-гротескно изглежда куклата, толкова по-добре си върши работата. Докато публиката се забавлява, парите изчезват незабелязано.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.