Петата колона вие на умряло-иска ми смъртта

Не искам да занимавам читателите си със себе си ( а и вие сте свободни да не се занимавате с четене на този текст), но май на доста „хора” им се занимава с моята скромна персона. Само на прокуратурата не й се занимава с онези, които за пореден път публично ме заплашват със смърт заради журналистическата ми работа.

 

Но защо да се чудим, след като е възможно бившият съветник на диктатора Живков да обикаля безнаказано медиите с „шеговити” препоръки България да се „оправи” чрез масово бесене по негови указания. Както в това интервю за Faktor.bg от 20 март 2013 г. (което не е единственото му документирано публично подстрекаване от този род):

Faktor.bg : Бяхте последният съветник на Тодор Живков, в такава объркана ситуация, той как би реагирал?

„- Никак! Няма я Съветската армия, за да проведе реформи.  Трябва ни сериозен деснофлангови партньор и аз затова много често иронично се шегувам, че трябва да дойде валията на Одрин, да стане генерал- губернатор на България. Да върнат турските закони и смъртното наказание. На кестените по “Руски” да увиснат стотина души и България ще си стане тиха и мирна държава.”

 

Същият нарушител на конституцията обаче нарича моя милост изрод в националния телевизионен ефир, слагайки ми за по-убедително в устата лъжата „оплюване на дечица”, надградена с наглата измислица, че съм бил на(д)граден с орден от ДС ( отровен подарък от един шеф на днешна комунистическа партия за консумация на десничарите, за които съм мръсно ченге и долен комунист).

На едни не им дава мира моята дейност срещу символиката на окупационната армия, спомената със садистична носталгична въздишка от Чакъров. Ненавиждат ме заради настоящата ми дейност срещу метастазите на комунизма и съветския колониализъм (продължаваща четвърт век). За други, пребиваващи уж на отсрещния политически бряг, съм непоносим с миналото си преди този четвърт век. А вкупом и едните и другите полудяха от персонализираната си омраза към моя скромност заради това, че съм срещу подстрекаването на расистката омраза в България.

 

Ефектът от това е, че по улиците откровено ме псуват на майка и отново ми храчат в краката като през 90-те години на миналия век, когато човекоподобните от ляво- десния „симбиоз” ме разпознаваха през перископа на своя фанатизъм като няколко неща едновременно: като предател на комунизма, като настоящ комунист, антикомунист, американски слуга, съветски шпионин, светски възпитаник, съветски невъзпитаник и т.н.

 

В интернет днес ритуално ме бесят и набиват на кол човекоподобните, които ми правеха чучело и го замеряха с камъни и яйца пред съветското монументално плашило, стърчащо в центъра на София като бостанско страшилище за примирените българските гълъбчета с и без това прекършени крила и сведени главички пред оръжието на съветския колониализъм.

 

Борисофилите, които са част от тази компания ( та нали лично техният кумир ме обозначи като „идиот” пред цяла България в едно телевизионно интервю), се „задоволяват” само да ме ругаят по улиците. Някои познати измежду тях не ми говорят, а само ме гледат „страшно”. Непознати ме атакуват „хитроумно”- една борисофилка наскоро ме спря да ми съобщи лъжата, че тези дни от телевизията(?!) била научила ( най-после!) за мръсното ми минало и била отвратена от мен.

 

Ще рече някой: „много фронтове си отворил”! Че какво толкова правя? Боря се в лично качество с петата колона- нали я няма уж, както твърдят засегнатите от моята дейност? От какво се засягат, щом самите твърдят, че пета колона няма? Нима една стрела може да нарани нищото, несъществуващата , според тях, пета колона?

Пиша си статиите и книгите без да се натрапвам. Не пускам принтирани свои статии и книги по пощенските кутии. Нито съм на заплата някъде, нито съм в задължителната програма на когото и да било, въоръжен с дистанционно управление пред телевизията. От вестниците в България отсъствам, цитират ме само нейде надалеч Би Би Си, „Ню Йорк таймс” или в лондонския „Файненшъл таймс”. Странно, нюйоркчани и лондончани не истерясват от този факт, както някои софиянци и подобните им селяндури.

 

Няма ме препечатан и в сайтовете, с които иначе живея виртуално в нещо като паралелно съгласие в оценките за света, като „Медиапул” и(ли) „Дневник”, с което те колегиално допринасят за ограничаването на помията, която се лее върху името ми по форумите в интернет. Е, някои други сайтове ми желаят злото и ме ползват като автор, но толкова непоносимо ли е това за несъществуващата пета колона, че чак да ми произнася смъртни присъди?

 

За отбелязване е, че медийните босове са на моя страна- или не ме канят на работа или ми правят неприлични предложения, знаейки, че няма как да ги приема. Съчувстват ми и полагат усилия да не ме популяризират. П(р)оявите ми се ограничават предимно във вероломната Нова телевизия, която от няколко години разваля единодушието в това отношение, допускайки да бъда показван в няколко предавания. Напоследък и в БТВ ме пускат по пързалката на екранната известност, но „чат –пат”, идвам им май малко чепат…

 

Така че телевизионните ми п(р)ояви са сведени са до възможния санитарен минимум, за да не се дразни петата колона. Което се прави в мой личен интерес, от загриженост да си нямам (още) проблеми с разпознаването по улиците и със заплахите със смърт в интернет.

 

БНТ, както подобава чувствителността на една обществена телевизия, се отнася с много голямо разбиране – напълно ме изключи от своята публицистика вече втора година ( по изключение от това изключване ме поканиха да се покажа в рубриката им за култура, за да ме пришият към битката си срещу Слави Бинев).

На 12 ноември по програма „Хоризонт” на БНР, където от доста години съм табу, ми „пуснаха гювеч” за няколко минути с телефонно интервю, но след бурната ми реакция срещу опита да ми внушават въздържание от темата за вредата от Георги Първанов, вероятно няма да допуснат отново грешката да ми разрешават микрофон.

Колегите доброто ми желаят като гледат как ”хората” ме лаят! За мое добро гледат много да не ме гледат „хората”. Грижат се да не бъда линчуван ( освен вербално, засега). И аз правя каквото мога- сгушил съм се в интернет с по няколко статийки на ден и никого не карам с бухалки и подкупи да ме чете.И пак да кажа: статийките ми би трябвало да са напълно безобидни, след като са адресирани срещу несъществуващата пета колона. Обаче тя се обижда и се издава, като се обажда.

 

петък, 19 декември 2014 г.

Другарите рублофили чистосърдечно призовават за убиването на един човек – на Иво Инджев!

Автор: Ангел Грънчаров

Ето на това място е сложена тази снимка с фалшифицираното, лъжливото “изказване” на Иво Инджев, но аз я турям тук за да видите коментарите под нея, които са интересни за… прокуратурата! Другарите рублофили призовават директно за убиването на един човек, който не мисли като тях! (Призовават за обесването му, даже за набиването му на кол! Да не говорим за другите тъй пищни обиди!) Това нещо е подсъдно, а тия хора стоят с имената си там… не, прочетете какво казват тия тия така искрени “православни” души, които в името на кагебисткото “православие” са способни да убиват! На мен ми е много интересно дали и някой прокурор няма да се зачете в тия човеконенавистнически словоизлияния…
ПОСТСКРИПТУМ: Във връзка с горното написах следното съобщение до самия г-н Инджев:
Здравей, Иво,
Не зная дали влизаш във фейсбук, но ето какво намерих за теб там, не зная дали си го виждал; позволих си да публикувам информация за него в блога си с надежда да се разбере от повече хора (пък защо не и от прокурори?!) какви неща стават в свидната ни родина, да се разбере също на какво са способни наште рублофили; ето: Другарите рублофили чистосърдечно призовават за убиването на един човек – на Иво Инджев!
Бъди здрав!
С поздрав: Ангел Грънчаров
Р.S. Благодаря, Ангеле, наистина не влизам във фейсбук. Стига ми тая награда, че трябва да газя в калта, която ме залива  в собствения ми блог.
Поздрави,
Иво

 

 

39 мнения за “Петата колона вие на умряло-иска ми смъртта”

 1. Господин Инджев, все пак не е зле да внимавате. Червените цървули са страхливци, но от страхлив човек, всичко може да се очаква.

 2. (в аванс)Честита Коледа.Нека 2015а донесе на Вас и цялото Ви семейство живот,здраве и просперитет вьв всеки един аспект.
  Най-важното: да сте жив&здрав.

 3. Все пак ми се струва, че масата от хората ви харесват. Това, че изтърбушените социопати се шляят безутешни по улиците или висят злостни в интернет е поради пълната им непригодност да са полезни, дори минимално. Това е естествената рублофилска шлака, отпадък на един нелесен процес на безкръвна деокупация.
  Опровергават ги и многочасовите опашки при представянето на всяка ваша книга, и многобройните посещения на сайта ви, и общия знаменател на мизерните ви критици – компрометирана подлост.
  Така че Весела Коледа и щастлива Нова година.

 4. Г-н Инджев,комунягите освен да лъжат,крадат и убиват,са способни на още много мръсотии.През последните 45 + 25 = 70г.,плюс годините от 1917 до 1944г. = на още 27 г.,демек като цяло стават без малко 100г.,те имаха цял век да изучат до най-малките подробности всички видове мръсни номера!
  Но мисля,че те много добре знаят,от опита който натрупаха,че Вашето погубване не е в техен интерес.Защо им е да Ви канонизират!?
  По-скоро те ще продължат да Ви маргинализират с всички сили и да Ви представят като “безобиден журналист”.
  Определено е факт,че след като през последните години лека-полека взе да се разбулва мега-лъжата за ссср и путинова русия,като крепители на световния мир,зомбираните чугуни взеха да квичат много злобно,защото когато мнозинството Българи осъзнаят истината за източника на всички беди за България,те са свършени!
  Жалко само,че не се знае колко ще продължи този процес на осъзнаване,въпреки че началото му вече е поставено!

 5. Поклон Ви Правя г-н Инджев,и ми се ще да Ви прегърна Вас и Вашето семейства,съзнавайки Колко Ви Е трудно.Желая Ви здраве и Любов!!!

 6. Още един поклон и прегръдка и от мен. Чета от много много години този блог и с информацията от тук нищо от случващото се в Република България не ми остава неясно. Тук пред очите ми винаги се прояснява. Въпреки грешките надеждата ми е само в РБ, но нещата действително не вървят на добро.
  Петър Камбарев

 7. Наистина смехотворно. Да обвиняват Вас , който пише всичките си статии и коментари на кирилица ,че се застъпвате за преход към латиница. Нонсенс от класа. Повече хора трябва да Ви четат, за жалост голяма част от връстниците ми (умишлено не употребявам думата “болшинство”) нямат представа за случващото се в България. Реформите в пенсионното осигуряване пряко засягат нас младите , но отзвук от поредния пладнешки обир няма.

 8. Казано е от Светия Дух:

  КНИГА НА ПРОРОК ИСАИЯ
  Глава 6

  9.”Иди,кажи на този народ:
  С уши ще чуете но никак няма да разберете,
  и с очи ще гледате но никак няма да прозрете.

  10. Защото затлъстя сърцето на този народ,
  и ушите им натегнаха,
  и очите им се затвориха,
  да не би да видят с очите си,
  и да разберат със сърцето си,
  и да се обърнат, за да ги изцеля.

 9. Тежко и Горко на този народ, чиито най-смели и достойни синове търпят това което се случва на Иво!

  Той не се носи из Софийски Сокаци със Черен Джип. Няма шкембе, което върви 5 метра пред него и не гледа на кръв, като червен бияч със сплескани уши. Не го пазят 20 Бодигарда! Нито пък е окрал от Народа 2 Милиарда Евро!!!
  Тежко и Горко Народе за теб, щом не можеш да прогледнеш. И Господ не може да те излекува !!!

 10. Така постъпват престъпниците, когато ги разкрият – плашат с убийства. Толкова голяма и важна част от престъпната пета колона сте разкрили г-н Инджев, че са готови на всичко, още повече когато дойдоха/тежки/ времена за тях – любимата им Русия затъва и са бесни. Лошото е, че правят всичко възможно да ни завлекат и нас – то не бе КТБ, рев за южния потоп, сега пенсионни фондове. Продължавайте да пишете – само Истината ще ни помогне.

 11. Съдете ги г-н Инджев! Те разбират само, като им се бръкне в джобовете, освен това имат пари и никак не са за жалене.

 12. Г-н Инджев, намерили кого да плашат. Безсилни са в задушаващата им злоба, че Вие моменталически и безпощадно точно разкривате всичките козни на петоколонниците.
  Кой един ден ще си спомня и ако да с какво, папка гоце, мутрата-милиционер от Банкя, бялата Златка и т.н. и т.н. Тяхното име е легион. ДГД!

 13. Познавам няколко бойкофили. Посредственост лъха от тях, нищо друго. И претенции също. Познавам няколко русофили – смесица от кретени, идиоти, социопати, самодейци и пр. Общото между тях – озлобени уплашени смачкани хорица. Умрели от страх.

 14. Г-н Инджев,
  Тяхното отношение/ на петата колона/,техните заплахи трябва да Ви правят по силен.
  Значи,че сте на прав за България път.
  Ние ви следваме.
  Благопожелания за Коледните и Новогодишни празници.

 15. Заради часовата разлика и други дивотии изоставам с четенето, но това тук наистина вгорчи сутринта.
  Прегръщам ви г-н Инджев!
  И споделям с вас един много драг за мен спомен от стаята на баща ми, с вашата книга до леглото му.

 16. От фашисти и расисти какво да очакваме освен омраза и насилие над по-слабите и различните! Но защо главната Цаца и подчинената му прокуратура с всичките му прокурори не се сезира за това след като конституцията го задължава – това е въпросът!

 17. Г-н Инджев, Вие сте се доказал като смел и безстрашен, явно и “органите” мислят така, щом не предприемат никакви мерки за да ви защитят (съвсем конституционно) от смъртните заплахи.
  Ще се опитам да внеса малко хумор в ситуацията- явно, управляващите съвсем не се имат за смели хора – видяхме през годините- мъже, иначе “безстрашни”, и “храбри”, как при най-елементарни и и наивно-детски заплахи, веднага викаха да ги охранява по цял взвод от НСО…
  Наистина е щеше да е смешно, ако не беше жалко…

 18. Г-н Инджев пазете се, Вашите неприятели (в частност те са неприятели и на България) виждат, че въпреки отсъствието Ви от екрана и печата, Вашата дума се чува и препечатва на далеко, чак през океана, а това не им се нрави на тукашните олигарси!

 19. Светла Коледа и щастлива Нова година, Иво!Не слагай на сърце низките словоизлияния на нищните – откъдето и да идват! Подкрепям, ръката, сърцето и ума ти! Ние ще надделеем!

 20. Пази се и дай сигнал в прокуратурата, колкото наивно да звучи това. Не знам какво да кажа, просто не знам. Отвратена съм.

 21. Много пъти , а сега и отново, ще напиша: Иво Инджев е супер готин, супер талантлив и начетен журналист, той и съпругата му са високо интелигентни хора. Винаги съм се възхищавал от тях, затова с удоволствие, както много, много хора, чета неговите статии. Виждам в очите на хората, когото се срещат с него на опашките за книгите му или на срещите при МОЧА и др., обичта им към него и в хубавите усмивки с които го даряват. Сигурен съм, че човек се чувства много щастлив от това. Иво, хората те обичат!!!
  Най-добри благопожелания за предстоящите празници!!!

 22. Най- тънкият разбирач на събитията и най-неподвластния свободен ум е Иво Инджев. Вие сте един Университет от който трябва да се учи целият български народ. Няма да Ви убиват, защото така ще “излеят” в масивно златни букви цялото Ви творчество / не че то не е такова/. С Епиграмата си Радой Ралин пак ги е бацнал навремето, валидна и днес:
  ОБНОВЛЕНИЕ
  Защо с репресии да се излагаме,
  бавната смърт да прилагаме!
  /това е новата схема – на глад и живуркане да се подлагат всички Юнакомислещи хора./

 23. Горе главата и не се давайте!
  Мислещите хора са с Вас, колкото и да е голямо численото превъзходство на немислещите двуноги.

 24. На всички петоколонници посещаващи този блог – пожелавам ви една кошмарна нова година за всички ви в личен и професионален план, една година в която да видите матушката си на колене докарана до просешка тояга, година в която да се ядете отзад и отпред, година в която да не намерите покой, за да може покоя в сърцата на милионите българи, тези които искат да заживеят нормален живот в цивилизована Европа, да се върне, за да може България да възкръсне от пепелта и калта оствило след себе си зверилника наречен русия.

 25. Бъдете живи и здрави- Вие и семейството ви .

 26. Искам да Ви кажа, че много хора четат и високо ценят Вашите публикации. Обикновено повечето хора не дават израз на своята благодарност. Свикнахме да ругаем предимно. Съжалявам, че се чувствате самотен и неоценен. Нали сам сте избрал този свой път? Сигурно е много труден, но моля не се отказвайте. Малко са хората, които сочат безкористно правия път. Вие сте необходим на нацията, нищо че тя не го признава. България си убива талантите по традиция. Това, че Ви заплашват, е вид признание. Бъдете силен и здрав. Весели празници.

 27. Г-н Инджев, поне имате съмишленицаи 😉

 28. G- n Injev Jelaia zdrave i veseli praznizi na Vas i semeistvoto vi. Bog da e s vas! …”I have dream…”

 29. Мръсниците не спят !!! Единственото им оръжие са заплахи,всяване на страх и терор – вече 70 години !!!

 30. Здравейте г-н Инджев. Надявам се, че нямя да посмеят. Те са бесни, че ще изпуснат руските рубли поради икономическия срив на Русия, докаран от пагубната политика и имперските амбиции на Кремъл. Бесни са защото въпреки, че все още успешно успяват да скриват истината за комунистическото ни минало и пагубното влияние на Русия върху нашия живот, вече се забелязват пукнатини в способността им да опазят тази истина дълбоко скрита. Бесни са
  и защото не могат да пречупят хора като вас и да ги заставят да мълчат. Бесни са, и защото са бесни по манталитет и начин на мислене. Бъдете здрав Вие и семейството Ви, и бъдете уверен, че имате много приятели и хора които Ви подкрепят.

 31. “Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш!”

 32. Много хора Ви подкрепят, г-н Инджев. Аз също! Може да не споделям идеята за отказване от православието и кирилицата(ако е ваша идея), може и по други теми да мисля не точно като Вас. Но Ви подкрепям. Защото вярвам че България е част от Западната цивилизация и там и е мястото! Не сте сам, нито сме малко. Българският народ отдавна е избрал! И е направил правилният избор. Затова сме в ЕС и НАТО! И там ще сме!

 33. Към Роберт Ас Ст:

  Никога не съм застъпвал подобни идеи за кирилицата и православието- написаното от мое име е точно толкова достоверен “цитат”, колкото и “молбата ми” да бъда осъден на смърт.

 34. Разбирам, -не вярвах изобщо(просто е поставен текста за заблуда…), а и знам че червените дяволи така са обучени – да лъжат и сеят заблуди… Но няма да им се получи! Все по-смешни стават. Ако не беше толкова скъп залога(Родината Ни!), затова пък сме длъжни да устоим. С Божията помощ!

 35. До Стоян Стоянов
  Добавете кого цитирате – Махатма Ганди.

  Сега рулофилиите се борят срещу Иво. Това значи, че победата е близка.

  Ако посегнат на Иво Инджев, това означава да очакват възмездие. А от възмездие рубладжиите най-много се страхуват.

  Ако прибягнат до терор-терор срещу тях ги очаква…! Ако убият – смърт очаква и тях..!

  Студената война е гаранция за неизбежността на възмездието. А студът се засилва. Така че, да внимват какво говорят и особено какво вършат..! И не само подстрекателите. Да внимават, особено да внимават опростачените и подивелите овцебългари! Възмездието ще се стовари върху тях със същата грозота.
  Бъди си който си Иво.
  Бог те е изпратил за да победи каузата ти.
  Ти си Апостол на българското Освобождение от всяка робия!

 36. Кураж, г-н Инджев! Подкрепата за Вас и за каузата ще нарастват. Все пак и аз повтарям изказаната препоръка да изпратите тези пасквили в прокуратурата със съответната жалба. Ще се намери и добър адвокат. А ние, последователите на Вашите идеи и неумолимата Ви принципност ще се борим за това максимално да се ограничава показването по телевизиите и в медиите на хора, свързани по какъвто и да е начин с бившия диктаторски режим, тайни служби и т.н. Защото медиите вече са нетърпими с този техен уклон и целенасочена “слабост” към този тип хора…

 37. Г-н Инджев, не споделям всичко, написано от Вас, макар да съм убеден антикомунист. Някои Ваши разсъждения ми допадат, други не толкова, само че не обичам да споря по форумите. Мога само да кажа, че никога, повтарям никога не бих си позволил, въпреки някои несъгласия, да “храча в краката” Ви или да Ви “псувам на майка”. По-скоро бих Ви стиснал ръка, ако Ви срещна случайно и бих Ви поканил на кафе (не на чаша абсент). Тези, които го правят, са жалки страхливци и фанатизирани отрепки, болни мозъци, незаслужаващи да бъдат квалифицирани като човеци. Именно благодарение на Запада подобни изроди са лишени от възможността – така желана от тях! – да бият, да пребиват, да въдворяват в лагери, да изселват и да убиват без съд и присъда. Може да ни е крива тукашната демокрация, но все пак дори в този си вид тя е едно достояние, което трябва много да пазим. Бъдете здрав, все така остроумен в изказа си и прекарайте хубаво празниците!

 38. И аз от сърце ви пожелавам здраве и дълголетие, г-н Инджев.
  За съжаление няма как да ви съдействам, освен като разпространявам сред близките си вашето слово. Отначало намирах отчайващо невежеството дори на интелигентни и образовани българи, но се радвам да видя, че желязната логика в тезите ви и заобикалящата действителност отваря постепенно очите на близките ми, както отвори и моите, когато открих блога и книгите ви.

  А Роберт Ас Ст искам да посъветвам да не гледа само снимките като попадне на материали като горния, а да прочитa и текста, за да не се подвежда. Защото много често дори във вестници, които претендират за сериозност, се публикуват снимки и дори се слагат подвеждащи заглавия, които нямат никаква връзка със съдържанието на статията. Явно манипулаторите разчитат на това, че много хора гледат във вестниците само цветното и четат големите букви, без да се “затормозяват” с политическия анализ пó долу (познавам и такива хора). Да допуснеш, че точно Иво Инджев може да пропагандира отказ от Православието и кирилицата, е все едно да вярваш, че камила може да мине през иглено ухо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.