Петата колона пирува в България със съветски маршове

Коледните фирмени партита започнаха и загърмяха отново в най-луксозните български барове …съветски маршове!

 

Мислите, че се шегувам? Нищо подобно. Част от корумпирането на Задунайска България става по линия на руската култура, включително в най-бруталния й чисто съветски пропаганден вариант.

 

Който не вярва, може да попита познатите си в артистичните среди, които глезят по поръчка днешните български богаташи. От повече от две петилетки насам съветско-руския репертоар е станал не само задължителна, но и най-доходоносната част от песнопойката на българските музиканти по барове и ресторанти

 

 

Крепителите на петата колона в България, като шефът на „Лукойл” в България Валентин Златев, са известни с тлъстите бакшиши за изпълнителите, които запяват на руски език, включително съветски репертоар, щом се появят богаташите в съответния пиано бар.

 

 

Сред големите ценители на съветските военни маршове са например собствениците на черноморския ни туристически комплекс „Марина” на Свети Влас братя Диневи- по малкият от тях обикновено взима микрофона и пее с музикантите ( или вместо тях, особено ако не познават добре оригинала). Това са същите братя, които си измислиха конкурс за журналисти, на които раздават парични награди от името на жури, съставено от известни българи- за по-унизително карат тези авторитети да слизат от яхта на брега като част от парвенюшката церемония, в която се съгласяват да играят ролята на шутове.

 

Миналата седмица в луксозния хотелски комплекс „Макси” на столичния булевард „Симеоновско шосе” със съветски маршове „на макс” са се развихрили руските собственици на веригата аптеки „Медея Фармако груп”. Пълна програма: от „Ставай страна огромная”, до каквото още се сетите от времето на съветската класика е озвучавала фирменото тържество сред трапези с опашки от лангусти и други щедри подаръци от собствениците на 11 аптеки в София.

ОТ САЙТА НА АПТЕКИ МЕДЕЯ:

 

Константин Андреев е собственик на верига аптеки „Медея”.

 

 

Алексей Андреев е вторият човек, който стои зад аптеки Медея. Романтизмът, смелостта и начинът, по който отстоява идеалите си, са типични за всеки млад човек. На 24 години той впечатлява със отговорно отношение, категорични убеждения и ненадминат успех като собственик на една от най–големите вериги аптеки в София – Медея.

 

Цели 6 тоста за великия Путин ( със съответните прославящи квалификации) били обявени помпозно, а поканените български служители на фирмата били развличани с подигравателни скечове срещу …Ангела Меркел, ( специално написани по актуалния повод- нали Меркел вече не е приятел на Путин!), изиграни от един от най-известните от телевизионния екран български актьори. Не му съобщавам името, защото той с нищо не е повече виновен от споменатото горе жури, хонорувано от Диневи, нито от подкупваните от тях български журналисти или от знайните и незнайни музиканти и певци, пазарувани в България за развлечение на босовете на петата колона в България, които си маркират територията чрез препикаване.

 

На сценаристите на това позорище препоръчвам да (пре)прочетат Ремарк и сцената с дебеланата       в кръчмата, която вади пирони със задника си. Давам им идея за следващия път, защото простащината отдавна е описана в литературата- включително по отношение на онази следвоенна Германия в навечерието на националсоциализма, на която днес напомня Русия в началото на края на режима на Путин.

 

Така че, когато чуете за великата руска култура и нейното фундаментално значение за България днес, да знаете, че ви казват истината в очите с господарска откровеност. Униформената „култура”, за която пиша тук, наистина е превзела фундаментално високо квалифицирания български персонал по обслужване на персоналните прищевки на руските началници на българските трудещи се.

 

И вие ми казвате, че чалгата била най-лошото нещо, което се е случило на българската култура, макар тя да идва отвътре на желаещите да мятат кючеци? Ако вярвате в тази класация, значи сте изостанали с информацията и нищо не знаете за шумната проява руски пари, които разиграват България точно като онова „мече на верига”, за което толкова поетично говореше с тигров огън в очите Путин на своята годишна пресконференция.

 

Русия може да не е „мече на верига” ( защото е доста свирепа мечка с ядрени нокти и с апетит за нови и нови територии), но България определено е „танцуваща” мечка на руска каишка, макар тази проява на жестокост да е формално забранена по европейските стандарти.

 

 

Както знаем, който плаща, той поръчва музиката. Може в началото на т.н. преход това да бяха мутрите, наложили чалгата, но от доста време насам те са изместени (и ) в тази роля от руския корумпиращ капитал. В сравнение с него мутрите са мили родни преходни муцунки по своето значение за съдбините на България.

P.S.В публикация на в. “Капитал” за най-големите вериги аптеки в България Медея е определена като най-бързо растящата, но руският собственик Андрей Андреев ( който отказал да коментира стартовия капитал на фирмата) е единственият без снимка сред съзвездието от водещи аптекари в страната, представени в публикацията.

14 мнения за “Петата колона пирува в България със съветски маршове”

 1. за всички нас ,които виждаме
  поздрави и светли празници:
  St. Matthew Passion, BWV 244 – Chorus: ‘Wir setzen uns mit Tränen nieder’ by Bach

 2. А дали “случайно” руският собственик Андрей Андреев не е татенцето на веригата “фармацевти” Андрееви?
  Вгледайте се в излъчването, което внушават младоците – ПУТЛЕРЮГЕНД, нали?!
  Обърнете внимание на типично руската надменност, на самочувствието и наглостта, лъхащи от външността на “вълчетата”, на прическите, на еднотипните златни часовници /навярно “Заря”/ и ланците /колко сме религиозни!/, на погледите от арсенала “сидеров”, на тъмните очила /а ла путлер/ от първата снимка и любимия маскировъчен десен на нашистите от втората!
  “Преуспели фармацевти” по на 20-30 – също като нашия “мамин делянчо”! Покорили “света на бизнеса и капитала” още в тийнейджърска възраст! От една закваска! От едно котило!
  Проникнали са в снагата на България като проказа, като злокачествени метастази!

 3. Надминахме Беларус в съветофилство. Ако може, убеден съм искрено, всички които не слагаме във “филството” на първо място раззия на лилипут.ин биха ни удавили в една вирткапка.

 4. Към Павел Тинков:

  Часовниците са нищо- ако знаеше с какви бентлита обикалят софийските улици тези бизнесмЭны…

 5. Позволете да ви развеселя с нещо наистина смешно – превеждам част от новината на Грани.ру;

  Държавата Зимбабве (321 000 000 процента инфлация) е готова да сподели с Крим своя опит за съществуване в условията на санкции от страна на Запада. Това е заявил министъра на околната среда, водите и климата на Зимбабве, г-н Сейвиор Касукувере, който посети окупирания полуостров. Визитата на г-н Касукувере е първото официално посещение в Крим след неговото анексиране от Русия.

  Оригинал; http://grani.ru/Politics/World/Europe/Ukraine/m.236148.html

  Трябва да кажа, че отдавна не бях се смял със сълзи, но тая новина наистина ме “разплака”. 😀

 6. “Бившият шеф на “Булгаргаз” Васил Филипов: От самото начало “Южен поток” беше супер блъф!
  „Южен поток” се превърна в мъглявината Андромеда. Българските и руските политици започнаха да си говорят с посредничеството на европейските такива. На отиване и връщане, след разни официални или конфиденциални срещи, страните по проблема се разминават като бързи влакове. С това мрачно предисловие единственият човек, който обяснява на достъпен и простонароден език що е това „Южен поток”, засега се оказва бившият шеф на „Булгаргаз” Васил Филипов, отдавна обръгнал да го обругава проруската напаст, защото, наричайки нещата с истинските им имена, досега той опазва българския интерес и поема върху себе си натиска на руската пропаганда! Също като в руската рулетка…
  Ujpotok_vasil.JPG- Хайде да говорим на човешки език, с минимум неразбираема терминология и максимум разбираеми за хората понятия. Защо според вас „Южен поток” е неизгоден за България във всичките си вариации?
  – Не във всичките си вариации. Защото вариант №1 е, че той е неосъществим. Проблемът не е толкова в това, че на практика той е технически неосъществим, а че България за пореден път е прецакана от Русия още при раздаването на картите – факт. Руснаците са майстори на блъфа и комбинациите. Разбира се, те не биха могли да ги осъществят без българската им глутница в енергетиката. С извинение, руснаците лапат и подхвърлят огризките на нашите негодници, които за мащабите ни са достатъчно апетитни. Искате факти?

  – Да, и то пряко кореспондиращи по какъвто и да е начин с проблема „Южен поток”.
  – Казах, че руснаците са велики комбинатори. Връщате ме във времето към 1997 г., когато бях договорил руснаците да получаваме и плащаме техният газ в разумни за нас параметри с договор за 10 години, където фиксирах ниски количества за купуване, за да избегна неустойки по клаузата „вземай или плащай“, а те да си плащат транзита по нашата газопреносна мрежа в тези рамки с газ, като транзитната такса бе сравнително добра – 2,42 $/ 100км/1000 м3/. Изгодно за България? Да. Неизгодно за Русия? Може би. Не знам. До момента, в който подмолно не прихванаха вицепремиера Евгений Бакърджиев, в чийто ресор беше и енергетиката. Отиде, сключи устно споразумение за ново договаряне, върна се и бе посрещнат като герой, спасил едва ли не страната ни от руското газово иго с изгодни за нас цени…

  – Момент, твърдите, че сключвате изгодни клаузи за България през 1997., за които никой така и не разбра, а през 1998 г. Евгений Бакърджиев е посрещнат е посрещнат след вас с фанфари, т.е. договорил още по-изгодни клаузи за страната ни с цени куб. м. газ. и т.н. Кой е по-големият герой?
  – Нека не обсъждаме колко изгодни са били цените, договорени от Бакърджиев, особено с днешна дата, защото по-важното е

  уловката, която тогава ни бяха поставили руснаците

  Тя беше умопомрачителна! Ние посрещнахме Евгений с фанфари, но руснаците го изпратиха също с тромпети, а шефът на „Газпром” Рем Вяхирев беше казал за него: „Ама къде сте го крили досега това добро, сговорно момче?“. Добре, той може да си сключва всякакви „сговорни” споразумения, след като цяло лято през 1997 г. сме преговаряли с руснаците, надлъгвали сме се, няма какво да го крием, обаче Бакърджиев не може да подписва окончателен договор. Под него трябваше да стои подписът на директора на „Булгаргаз”, т.е. моят. Така че след него за Москва заминавам аз. Пристигам, сядаме, преговаряме. „Стоплям” за какво са се споразумели и ми настръхва косата, защото „сгрявам”, че руснаците са ми нагласили с Евгений Бакърджиев един договор с убийствената клауза „тейк ор пей” – взимай или плащай, плюс увеличените и непосилни за нас обеми газ! Става дума за задължителни контрактни количества, които ние сме задължени да изкупуваме по въпросното споразумение.

  Толкова и толкова милиарда куб. м. тая година, толкова другата, следващата и т.н. И така – 13 години. Да, ама аз си направих простата сметка, че състоянието на българската икономика и промишленост са плачевни. Не забравяйте, че става въпрос за пролетта на 1998-ма г. Държавата няма нито икономика, нито пари. В никакъв случай нямаше как да използваме тези обеми, нито с какво да ги платим. И какво би станало в такъв случай? Това означаваше влизане в блатото с тия договорени фиксирани количества, от което няма излизане. Ние към момента потребявахме около 5,5 млрд. куб. м. газ годишно.

  Сега вижте ето тези справки със задължителните количества за изкупуване по клаузата „тейк ор пей”. Е, историята доказа мрачните ми предчувствия за „развитието” на нашата икономика и финанси, съответно – нуждите й от газ. Който и каквито ще спекулативни упражнения да прави на тази тема… „Бурното” развитие на икономиката ни, контрактните количества и обеми в договора с руснаците на фона на последвалия срив в цените на петрола, респективно – на природния газ впоследствие, заедно с всякакви други фактори, при всички случаи означаваше само едно – огромни бъдещи неустойки, барабар с лихвите, ако не изкупим задължителните количества. А ние, пак повтарям, нямахме паричен ресурс.”
  Интервюто не е пълно, а и не знам колко е достоверно. Публикувано е днес.

 7. Много яко се зажабиха с петро-долари рашаните и започнаха да правят бели в световен мащаб!
  Спомням си времената,когато години наред в международните новини,не можеше нищо да се чуе за руския медведь.
  Все едно,че русия не съществуваше на политическата карта на света.
  Но минаха години и по време на войната в Ирак,когато суровия петрол удари тавана от 157$ за барел,а графиките златото изкачваха неуморно един висок баир и точно в този период кагебисти,чекисти и все остальная болшевишкая сволоч захлебиха здраво.
  А после…после всички видяха как апетита идва с яденето,а на алчните комуняги апетита е най-изявената им черта,просто пръв и първичен инстинкт.
  Започнаха да пазаряват цели парламенти начело с нашия,който е готов и без пари да се надупи на руснаците.
  Малка им се видя едната шеста от света,каквато е територията им и посегнаха на Украйна и постоянно тормозят някои от комшиите си.
  Пазаруват си екодвижения из цяла Европа,които страстно обясняват какъв мор бил шистовия газ.
  Ей го на,наскоро си напазариха и Марин Льо Пен и още,и още и още…
  Нямат наяждане!
  А дано на запад най-накрая да разберат,че който пуска аванта на мечока да не си мисли,че ще му се размине и на него!

 8. Съветската/руска класика е отдавна една от най-предпочитаните по пиано баровете в София (затова и отдавна не ги посещавам). Подобно на Вас Г-н Инджев и аз отдавна смятам че това не е случайно. Толкова руски песни не са звучали и по времето на най-лютия социализъм из развлекателните заведения в БГ. А сега – гърмят ли гърмят. Това е част от сценария за ‘одухотворяване’ на славяните опитващи се да се отклонят от ‘правия’ руски път.

 9. Освен сьветски маршове пируват и с вся остальная пятоколонная русофилистичная сволочь в Бьлгария.
  Някой замисли се че с издаването на разрешителните за морската част на Южен Поток и строежа на трьбопровода до бьлгарски териориални води отпадат ВСИЧКИ вьзможности за сондажи и добив на бьлгарски газ от блок “Хан Аспарух” край Варна?!
  Някой замисли се че ИМЕНО заради това “Газпром” като страна в проекта НЕ е уведомил официално? И че след време ЕДИНСТВЕНИЯ който може да си позволи да извади разрешително за сондаж и добив на газ от блока”Хан Аспарух” може да е този чието сьорьжение пресича(лежи) в сервитута на участька?

  В случая вьпроса “КОЙ” има много лесен отговор

 10. Павел Тинков ме изпревари – като погледне човек тези двете преуспели “бизнесменчета”, няма и грам съмнение да остане у него, че са от породата на съветските павианчета (“Путлерюгенд” по Тинков, това е направо в десетката на десетката!)Тия същите, които “инвестират” в РъБъ, изкупувайки непрекъснати ивици първа линия от Черноморието (“десант, бля”), подпомагани от алчно-тъпата глутница на хора като братя Диневи, издънка на “борчески” род (в смисъл, борил се против законната държавност, като участници в Септемврийския метеж 1923) от Нова Загора, румен петковци, р.овчевци, волен сидоровци, миглена ташевци и прочее измет. Пълен бойкот му е майката, макар видиотеното природонаселение да продължава да не проумява дори такава простичка истина. Само в СОфия има 28 аптеки “Медея”. Павианите притежават компании за недвижими имоти, инвестират в молове и хипермаркети, въобще са ни подхванали отвсякъде (повече тук: http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/11/23/1954123_sladki_hapcheta/ )

  Навремето с бойкот Махатма Ганди изгони англичаните от Индия, а в южните щати отмениха разделното возене за бели и черни в транспорта. Кога ли най-после обезумелият “матрял” ще направи нещо смислено?

 11. Иван Костов: “За мен Южен поток е затворена страница вече. На пазара на течните горива и на природния газ настъпиха две технологични революции, които вече дават своя ефект. Едната е извличането на природен газ от шисти и втората е извличането на суров петрол от нефтоносни пясъци”.

  Костов заяви, че България трябва да използва технологията за добиване на газ от шисти: “Ще ни изпреварят и ще запознат да ни го продават този газ”

 12. Ще се спихнат чебурашките, като им спря кранчето и вече правят последен запой…. Аз винаги съм ги карал да се чувстват нищожества! Ще продължавам с Божия помощ вовеки да ги громя!

 13. СССР овците са нищожества.Пълни нищожества. До колкото едни кухи бъчви могат да са пълни с нищо.Идва и техния ред. Когато овцебългарите видят как им измъкват и сламата от устата, ще настъпи краят на бизнесподобията “Андреев”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.