Путин защити евтината пиячка- евтин номер от репертоара на Борисов

Помните ли как премиерът Борисов господарски отмени мъката на народа да плаща данък за варенето на ракия? Да? Е, явно и Путин е научил този трик.

 

 

„Аз съм категорично против всякаква алкохолизация на населението в Русия. Но с това трябва да се борим със здрави средства и способи, защото високите цени водят до увеличение на употребата на сурогати”, каза Путин, цитиран от Интерфакс.

 

Смешното е, че Путин прави този императорски подарък на своите поданици чрез размяна на ролите с премиера Дмитрий Медведев, с когото обикновено играят обратния цирков номер в пошлия спектакъл за добрия и лошия кагебист.

 

Путин по правило е лошият шеф, а Медведев е „либералният” началник, който го играе една идея по-мек по въпроса за намесата на държавата в икономиката.

 

Този път става обратното. Часове след появилата се информацията, че правителството на Русия внася законопроект за по-строг контрол върху производството и продажбите на алкохол, Путин се появи на обществeния мегдан като спасител на евтината пиячка, опасявайки се от московски Майдан.

 

От тази по-ясна индикация за това, колко е стреснат господарят на Кремъл от дочуващия се от дълбините на Русия ропот след разклащането на доверието в рублата и нейната покупателна способност ( измерено в бутилки водка) , наздраве му кажи.

13 мнения за “Путин защити евтината пиячка- евтин номер от репертоара на Борисов”

 1. Свежо и готино с неподправен хумор от виталния и мъдър, наш г-н Инджев!

 2. Обичаен прийом на политическите примитиви. Да напомним, че подобен ход предприеха и управляващите в Йемен след разпукването на Арабската пролет. Там, за да се парират протестите, беше намалена цената на ката (Catha edulis Forsk), с който така охотно се дрогират йеменците.

 3. Господин Инджев,на Вас и цялото Ви семейство,желая здраве и много радост.

 4. Връщам се отново на темата Бареков и неговото неизживяно детство по времето на комунизма.
  Интересно как би изглеждала партията му
  „България без цензура“ през годините на тоталитарна България. Това е равносилно да излезеш по улиците на Бронкс с плакат ” аз мразя негрите”. Когато един политик си позволи да използва празни приказки автоматично темата отива на кръчмарско ниво, така както и впечатляващия му на пръв поглед проект за България без цензура.

 5. Горбачов също започна война с алкохолизма след като дойде на власт и черния пазар на водката мафиотизира финално СССР…Честито Рождество Христово и наздраве!

 6. Най-сигурния начин за сваляне на Путин е: Сух режим или високи цени на водката

 7. Уважаеми, господин ИНДЖЕВ!
  ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
  ЖЕЛАЕМ ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!
  ЗА ВАС И ВСИЧКИ БЛИЗКИ НА СЪРЦЕТО ВИ НЕКА НОВАТА 2015-та БЪДЕ
  ПО-БЛАГОСКЛОННА
  ПО-ЩЕДРА
  ПО-СПРАВЕДЛИВА
  ПО-СИНЯ!
  НА МНОГОЛЮДНАТА ВИ РОДА ЖЕЛАЕМ ЗДРАВЕ И УСПЕХ!
  НА ВАС ЛИЧНО – ОЩЕ МНОГО ХЪС И ВДЪХНОВЕНИЕ! БЪДЕТЕ ВСЕ ТАКА НЕПРИМИРИМ И БЕЗКОМПРОМИСЕН КЪМ НЕДЪЗИТЕ НА ПРОХОЖДАЩОТО НИ ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!БОГ ВСЕ ТАКА ДА ДАРЯВА СЪС СИЛА И ТАЛАНТ ПЕРОТО ВИ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖИТЕ ДА БУДИТЕ ЗАСПАЛОТО НИ ПЛЕМЕ!
  Поздравявам колегите и приятелите от блога със светлия празник и желая на тях и семействата им здраве и късмет!
  Павел и цялата видинска фамилия ТИНКОВИ

 8. Честито Рождество Христово на всички!

  Руснаците,както се казва в един популярен лаф на футболните фенове,и да паднат и да бият-пак ще се напият!
  По време на Втората Световна Война цистерните с водачка са се сурнели след батальоните,а след тях са вървели автоматчиците,които са почесвали с някоя и друга пуля дезертьорите,които макар и дрогирани с водка,а може би и под нейното влияние са дръзвали да побегнат назад!
  Нали сте чували многократно словосъчетанието “пиян руснак”?
  Е,така ще си остане и занапред!

 9. За съвременните търговци в храма по добре не бих могъл да се изкажа.Мога да поздравя послучай Коледа и Новата 2015 Година всички знайни и незнайни форумци с Коледарското – Зраве за всички,пълни джобове с парички. С безкрайна благодарност на добрия ни домакин господин Инджев и на неговото семейство още веднаж пожелавам здраве,щастие и да се сбъднат желанията Им.Амин.

 10. Очевидно, народите не могат без “опиума” на “отвъдната” вяра.

  Историята, до и след Маркс, не познава нации, без собствени, религиозни “зависимости”.

  Режимите в Русия по традиция злоупотребяват с любимите, руски религии.

  Но днес национализмът, като държавен култ, е непосилен за руската икономика;
  православието, с хилядолетната си неповратливост, е неподходящо за злободневни, политически салтоморталета;
  остава водката.

  “Либералът” Медведев, по утвърдения в Кремъл сценарий, носи лошите новини на режима.

  Изправен до него, Путин е монолитният, политически колос.

  Днес – и на популярните, стъклени “религиозни” крака.

 11. Бойко Борисов стана и газова мутра !!!
  Този път Съветско-Путинска. Мутра и Троянски кон, едновременно. В изгода на червената мафия. Вече е ясно, че Бойко Борисов е пратеникът на товариш ПУТИН в Европа, в Брюксел. Напосредък ГЕРБаджията стана и много активен : предлага газови хъбове, все повече харесва Южен поток, тръбите на Руската мафия за газопровода продължават да пристигат на пристанището в Бургас, а нашите пари се харчат ……. Нали направихме голяма вноска за 50:50 в смесената компания. Даже и заем взехме, май….. И няма връщане назад. ОМВ – Австрия подписаха за 50 км газопровод на цена за 200 милиона евро. Това значи, че нашите 450 км трябва да струват около 2 милиарда евро, ако се строят изобщо…. Да, ама не – ние ще плащаме много над 4 милиарда, защото кражбите отдавна са започнали !!!! Бойко, ты комунист настоящий…… !!!!!

 12. Бат’ Бойко, надявам се да си прихванал от хитрините на бай Тошо и поне сега да се погрижиш за Б-я.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.