Русия по стъпките на Саддам и Милошевич

След като Ирак нахлу през август 1990 г. в Кувейт и го анексира, отношенията на Багдад със САЩ се влошиха рязко. На предупрежденията на САЩ да се откаже от агресията режимът отвърна , като сложи в най-луксозния хотел в иракската столица килим с физиономията на американския президент Джордж Буш, върху който неминуемо да газят всички клиенти, посетители и служители.

Какво му се случи после на Саддам Хюсеин е добре известно.

 

Много лошо тълкуват американските сигнали някои диктатори.Така в Багдад не можаха да разберат, че репликата на един американски дипломат в Багдад, според която САЩ не се интересуват от арабско-арабски конфликти, не е означава зелена светлина за Саддам да вкара в Ирак струпаните по границата войски.

 

И Милошевич разбра погрешно умиротворителните усилия на американците, които настояваха за съхраняване на Югославия като единна държава. Сръбският комунист изтълкува това като лозунг, който да вземе на въоръжение и в името на единството камък върху камък да не остави от федерацията.

 

Как свърши Милошевич, също  знаем.

 

Сега руснаците са тръгнали по подобен път. Анексираха Крим и когато това предизвика обтягане на отношения със Запада и особено със САЩ, също се правят на баасисти.

Нова мода. Руснаци си трият краката в американското знаме

Търговски център в Москва сложи за изтривалка американското знаме. Според управителите на мола, това е израз на непокорство заради политиката на Съединените щати към Русия.
Изтривалките с американския флаг предизвикаха различни реакции у клиентите. Някои приветстваха решението и с удоволствие изтриха крака в знамето. Според други жестът е глупав и безсмислен.

Засега знамето-изтривалка не се продава, но според собствениците на мола, към него има интерес от клиенти. ( Frog.news)

32 мнения за “Русия по стъпките на Саддам и Милошевич”

 1. Садам го обесиха като куче, Милочевич пукна в затвора като куче.

 2. Ако по аналогия следваме историческата логика, можем да направим “обосновано предположение” как ще свърши и товариш Путин.

 3. Старата Русия, която ни освободи, я няма.Ленин, Сталин и кръволоците Чекисти и Комунисти избиха и разпиляха милиони по света- цвета на Руската нация по онова време. Путин да си каканиже каквото си иска – той няма друг избор, никой не признава, че е бит и е*ан.Уж всичко им е наред, растеж, на печалба са, а народа му полудя да се отървава от скапаната рубла.А рублата се сгромолясва – кой лъже се питам аз ??

 4. Мисля че следната мисьл принадлежи на Клаузевиц:
  “Никога не превете нещо “против” или “с” русия-в отговор ще получите някоя невероятна глупост.”

 5. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО,уважаеми г-н Инджев.Тази история със знамето на САШ,покрай аспектите за които пишете,за пореден път показва не само лошия вкус на подиграващите се с флага на една държава,но може би е и някакъв намек за държавната политика на Русия за в бъдеще,за която заплашително говори Лавров.Впрочем,в съответствие с традициите на СССР….

 6. Към Сотиров:

  Сигурен съм, че руснаците няма да допуснат друг да им заравя кучето- те обичат да знаят къде е заровено кучето и сами ще свършат тази работа.

 7. Мол-ците-управители верни на манталитета си, ще изтърсват изтривалката от терасата право върху главите на току-що посетилите молa: предцивилизационна практика, завещана от изтънчената парадигма на хигиената, наречена ‘ленински съботник’.

 8. Към Стоян Стоянов:

  Гьобелс ряпа да яде!

  Путин ще отиде в канализацията, но ще остане в историята с това, че надмина всички предишни диктатори в областта на пропагандната война на каквато никой преди не е залагал до такава степен. Кремъл се напъва да спечели световното първенство по фашизоидна пропаганда с парите( на руския народ, който никой не го пита), спечелени от природни богатства, за които Путин и компания нямат никакви заслуги.

 9. иНДЖЕВ,МНООО ниска топка ,да не прекали с парцуцката,ахаххахахахах Русия има бомби да изпари света за секунди,ти си наивен бивш каманяк,пребоядисан демократ/за паааръъъ/и назобен с холивудска боза ;)как си предтавяш НЯкой да избомби 1 микро меър от Русия,ахахах смени си дрогата,и мантрите българите обичат Русия,освен соросоидните парчета като тебе 😉

 10. Време и фашиста комплексар, възседнал руската империя, да отиде на бунището на историята!!!

 11. Към ???
  БиСССР!! Ха-ха,голям смях!
  П.П. Г-н Инджев,
  Всичко най-добро за Коледа и Новата година!
  Весели празници.
  П.П.С – Всички Ваши съидейници и почитатели на перото и таланта Ви очакваме новите Ви статии/100 % в Десетката/.
  И все така/поне от време на време// да ни “веселиш”!

 12. ХИМНЪТ НА РУСОМАХИТЕ
  Боят настава, тупат сърца ни,
  ето ги близо наште душмани.
  Кураж, дружина вярна, сговорна.
  Ний не сме веке на Раша покорни!

  Нека с тоз удар врага да смажем,
  нека му гордо, братя, докажем,
  че сме строшили мръсни окови,
  че сме свободни, а не робове.

  Гледайте в този пряпорец красен,
  лева как тича волен, ужасен!
  Левове всички днес се явете
  люти и страшни за враговете!

  Кого ли плашат руси злокобни?
  Нихната ярост, удари злобни
  ще се разбият нищожни, слаби,
  в нашата правда, в нашите саби!

  Ний за живота нямаме жалост,
  но да не умрем, братя, на халос –
  нека се мъчим колкото можем
  повеч душмани мъртви да сложим!

  Ако пък паднем в битката славно,
  то в България ще незабавно
  нови юнаци пак да въстанат
  и вместо нази бой ще зафанат!

  Нека мрем, както нявга сме мрели,
  да живейм волни как сме живели!
  Кураж, другари! Бог ще ни брани!
  Смърт на вековни, руски тирани!

 13. Относно инфото на “Стоян Стоянов” – О, ама това за гьобелсовата пропаганда е направо комплимент. Те нали таваришчите и “камарадите” са все социалисти – едните “национал”, другите – “сталински”. Дори се натъкнах на документи, че няколко дивизии в средноазиатските военни окръзи имали в комплекта отличителни значи същия пречупен кръст като на “арийците”. Ма като почва междусъюзническата Велика отечествена, ги махнали, да не се объркват великороссийските павиани, че те по рождение са си високоинтелигентни. Сергей Дмитриевич може да се изкаже повече по въпроса, той е дипломиран специалист по павианските военни униформи и отличителни знаци, нали “учило в Масква”. Иначе сайтът направо показва клинични анамнези, но то и медицината е на такова ниво, че лечението е направо невъзможно. Май трябва направо с ДДТ да се работи на терен.

  Г-н Инджев, весели коледни празници на вас и семейството ви, и по-успешна Нова година от досегашните, и да не ви “пука” от същества като “???”, “борето” и прочее човешки материал за брак.

 14. Относно препратката, която е пуснал Стоян Стоянов:
  Всички тук, които имате акаути във FB, моля докладвайте страницата като проповядваща омраза. Когато се съберат достатъчно много доклади, администраторите на социалната мрежа ще я изтрият.

 15. Ето какво пише и Радой Ралин: Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

 16. До “???”:
  По-полека бе, тъпанар! Ще се задавиш в злобата си.
  А иначе си почти прав – то зер на остатъчна Русия сал това й остана от “величието” – възможността да “изпари” планетата. Доказали са го кацапите през мизерната си 4-вековна история – до когото/каквото са се докоснали все са го съсипали, смачкали, ликвидирали, “изпарили”.
  Само, че кажи ми, галфон скапан, като /ако изпарят планетата, те къде ще се дянат, къде ще се скрият, къде ще пребъдат във “величието” си на световни терористи-унищожители, къде ще сврат въшливите си мужишки задници?!
  Ама какво ли те питам – отдавна е ясно, че селектирането на “русофилите” е нещо като преброяване на тъпанарите /думата е производна на тъпак, а не на тъпан/.
  Не ти се сърдя, не те мразя, не горя от желание да те “изпаря” /само болшевиките и фашистите са “изпарявали” човешки същества в крематориумите на концлагерите си/. В Коледни празници сме – тихи, святи нощи, дни на смирение, на обич и доброта! Все работи, за които вие червено-увредените сте и слепи и глухи.Вие си празнувате по това време “Мраза” /от мраз ли идва или от омраза?/. И все пак, простено да ти е – нали /както казва Иво БЕРОВ/ и ти си скот,ще рече живинка, при това домашна, нашенска. И вина нямаш – толкоз ти акъла!

 17. Абе въшльо с питанките ???, Русия има бомби, ама народът руски няма какво да яде. Американците, дето ти ги мразиш, от простотия, де, гонят 30% от световния брутен продукт, а твоята въшкава Русия имаше 3%, а сега ще падне под 2%. А ние, дето ни смятат простаците като теб за русофоби, знаем руски език, имаме приятели руснаци и много добре сме запознати с руската култура.

 18. Българите с промити / русофилски / мозъци бих попитал: Защо хора от целия свят се стичат и натискат да живеят в САЩ,а в Русия само единици като онзи алкохолик, френския смешник Депардиыо?

 19. ИЗ “ПОГРОМА НА БЪЛГАРИЯ. ВИНОВНИКЪТ”

  Митрополит Методий (Кусев)

  web

  Цочо Билярски. Виновниците за погрома на България през 1913 година (2010)[…] Решението на Русия да освободи България с умисъл да я присъедини на Руската империя, не представляваше тогава престъпна мисъл за интересите на българите, според тяхното тогавашно робско положение. Ето затова планът на руската дипломация е бил и е […] България да си стане руска губерния. Първият княз, Александър Батенберг, руски човек, пожела да бъде независим княз на независима държава. Той се показа неблагонадежден за изпълнение на руския план за присъединението на България – под руски протекторат.

  Съединението на Източна Румелия с България порази руската дипломация. Тоя жест осуетяваше планът за присъединението на България съгласно Рейхщадското споразумение (между Русия и Австро-Унгария от 1876 г. – б.м., П.М.). Уголемяването на България оправдаваше опасенията на руското правителство да не би да се отвори апетит на България и тя да пожелае един ден и посегне да тури ръка на Проливите и на Цариград […]

  Сърбия ни отвори война. Търсеше компенсация за изместеното равновесие: да вземе от България толкова, колкото последната взе от Източна Румелия. Мислехме тогава, че Сърбия беше подбудена от Австро-Унгария. После се оказа, че и Русия имала пръст. Щом се отвори войната, Русия си повика офицерите и ги оттегли от нашата армия. Желанието на Русия да бъдем победени и ограбени от Сърбия, стана явно: само слепите русофили не можеха или, по-скоро, не желаеха да го видят.

  Бог закрили България. Сърбите не успяха. Руският план – за ограбването, за намалението на България – не успя […]

  “Девизът” на руското правтелство за намалението и отслабването на България за сметка уголемяването и засилването на Сърбия и Гърция се оформи окончателно, в държавна политика на Руската империя, през 1889 година. С посредството на руската дипломация се постигна едно съглашение между Сърбия и Гърция чрез Патриаршията за подялбата на Македония […] При това положение в Македония се образува една съюзна пропаганда със значение на заговор против българската народност. В нейния състав влизаха консулите руски и сръбски, турските власти, гръцко-сръбските владици и терористите: андарти със сръбските чети. Оръдията на консулите и владиците бяха турските власти и терористите. Като отражение, като отговор на тая изтребителна за българите деятелност на неговите съюзени врагове, българските революционни комитети развиха своите знамена, усилиха своята деятелност. Земаха се мерки за едно всеобщо сериозно въстание. Четите заработиха по-усилено.

  Мисълта, че при тия движения и при едно по-сериозно въстание, Европа, за да тури край на тоя тревожен живот, може от Македония да образува една автономна област, разтревожи руската дипломация. Последната знаеше твърде добре, че ако се образуваше от Македония автономна област, нямаше да остане нито сърбин, нито грък, нямаше да се мине много време, за да се присъединеше тая област на България. В такъв случай всичкия план на руската дипломация рухнуваше.

  Старозагорски митрополит Методий (Кусев)Страхът пред мисълта за образуването от Македония на една автономна област, застави Зиновиева, руския тогава посланик в Цариград, да подбуди турското правителство, за да вземе мерки за унищожението на тия български комитети. Известно е, че той даде “карт бланш” на турците да употребят всичките усилия и средства за одушването на всяко движение за придобиване политическо право на Македония. Турците не закъсняха да използуват това желание на руската дипломация […] Разорението и унищожаването с топове на 150 села български в Македония се дължи на милосердието на Зиновиева […] Руските консули в Македония, съюзници на сърби, гърци и на турци против българите, в своите рапорти, които публикуваха в Петербургския “Държавен вестник”, обвиняваха българите и оправдаваха турците […]

  Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия; “погромът ни дойде от Австро-Унгария; 16 юний е катастрофалната дата”. Така казваме […]

  Руският император, който, както се види, не държи сметка за чувствата на самите нас, русофилите, дойде на поклонение в Кюстенджа, за да изкаже своята признателност и благодарност на Румъния, оръдието за нанесения погром на България […]

  Да видим как […] тия наши държавници и умни мъже съдействаха за изпълнението на планът за погрома. Известно е, че България се готвеше 30 години за освобождението на поробените братя. Нейният идеал беше: обединението на българския народ. Възползвана от тоя стремеж на България… руската дипломация устрои една клопка (капан), в който да попадне България во глава със своя цар. Устроения от руската дипломация Балкански съюз беше уредения капан… Подир детронирането на княз Ал. Батемберга, известно е, че Русия, чрез изпращането в България на своя комисар, като в област, находяща се в неин протекторат, се опита да тури ръка на България. Стамболов, в своята неимоверна решителност, извика: “долу ръцете” и, като развя знамето на независимостта, отвори ожесточена борба против посегателството на независимостта на България. Тогава, в тая борба, Австро-Унгария се яви поборница, в защита каузата на независимостта на България, а с Австро-Унгария – почти цяла Европа.

  С образуването на Балканския съюз се целеше разгрома на България. В такъв случай се мислеше, че, при опита за погрома, пак Австро-Унгария ще се яви застъпница, да защищава България. Ето за това в договора на тоя Балкански съюз, се помести клауза, враждебна на Австро-Унгария, т.е. България се задължаваше да даде на Сърбия 200 000 щика против Австро-Унгария. Се целеше с тая клауза да се предизвика смъртна враждебност на Тройния съюз против България.

  Тоя съюз със Сърбия беше едно крайно глупаво дело за България. И най-простият българин знаеше, че сърбите са подли и вероломни; че те отдавна планират и действат открито, за да ни ограбят; че искат да ни вземат не само Македония, но още – Кюстендил, и София, и Видин; че те за Сливница има да си отмъщават на България, и че те, най-после, са били всякога в съюз с враговете на България – турците и гърците. И децата в България знаеха, че гърците са най-големите врагове на България и на славянството. На турчин може да имаш доверие, но не и на грък.

  България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство. Погромът се дължи на тоя недъг […] Кабинетите Гешов – Данев приеха съюза и подписаха договорът със Сърбия по искането и посредството на руската дипломация и под гаранцията на императора. Тия кабинети бяха чисто русофилски.

  Подир погрома руският посланик Неклюдов побягна от София. Чичо Петър, сръбският крал, го награди с най-голям орден за заслуга към сръбските интереси. Защо кралят на Сърбия награждава един пълномощен министър, който действувал в друга държава, в София?.. По заповед от своето началство той, Неклюдов, дирижираше нашите русофилски кабинети, които му служеха за кукли, дирижирани от него, слепи оръдия. Всяко утро той се осведомяваше от нашите министри за състоянието на нашите войски, где кои части се намират, где е голямата сила и где се намира слабата ни страна. Всеки ден Неклюдов чрез Хартвига държеше сръбското правителство в знание за движението и положението на частите на нашата армия. Значи Руското дипломатическо агентство в София е служило за шпионско отделение на сръбската армия […] Но не е само тази заслугата на Неклюдов. Той издавал заповедите за отстъпленията и настъпленията на нашата армия. В помощника на главнокомандващия, в генерала Савов, се съзряло и посрещнало едно препятствие за правилното командуване на армията ни от Неклюдов. Затова генерал Савов се замести от генерал Радко Димитриев, най-благонадеждния, послушен русофил. Где ги не сееш, тамо не поникнуват руските дипломати […] Не 16 юний, а 18 юний създаде погрома на България, когато Неклюдов заповяда да отстъпи нашата армия по всички линии. Ако не беше тая заповед, т.е. ако не беше се извършило това отстъпление, цялата сръбска армия щеше да попадне в плен. Тогава и гърците щяха да бъдат унищожени […]

  Император Николай IIРуската дипломация, во главе със своя император, протестираха ли за тия свирепости и нечути жестокости, вършени над българите в поробените земи от сърби, гърци и румъни, угрозиха ли тия зверове да престанат да унищожават един в нищо невинен народ? Драконовския, най-свирепия закон, който издаде Сърбия за унищожение на българите в Македония, руския вестник “Новое време” намери, че е много мек, трябва да бъде много по-жесток, за да смаже главата на тая змия – българския елемент […]

  За тия страшни грехове (против България), погромът на Русия ще бъде много страшен. Не като оня във време на Руско-японската война. Много по-страшен. Във време на Руско-японската война, за греховете, извършени (1903 г.) от руската дипломация против българите в Македония, извършени чрез Зиновиева и Ламздорфа, Бог я наказа със загубата на флотата, на Порт Артур, на Манджурия и на Корея. Сибирската железница, за която се изхабиха милиарди, остана сега излишна. Отгоре на това, пожертвуваха се напразно стотина-двесте хиляди храбри руски мъже.

  За греха с погрома на България, какво по-страшно ще бъде наказанието? Величието на Руската империя се дължи на “теократизма”. Основата, върху която се съзида великата Руска империя и върху която се крепи, беше режима на “теокрацията: да се върши всичко по волята Божия, за неговата слава (да освобождава от властта на мюсюлманите поробените християнски народи). Тая основа – теократизма – окончателно е разрушена от речения грях (погромът на България). Следователно Руската империя остава без основа, и, като такава, ще се разгроми и ще се разпадне […]

  Всички крайбалтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия й се отнимат. От Малорусия (Украйна) се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ. Владенията й в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай. От Русия ще остане едно Московско царство […] Руската дипломация, во главе със своя император, приготовляват такъв кюлаф на Руската империя…

  1914 г.
  Стара Загора

 20. Сибирски аеролинии,
  Защо и *Борето* бе човек.Чети внимателно.Тук се знаем кой какво може да каже.

 21. Йордане,явно говориш за комунистите,бъди по-точен!

 22. Споко бе пичове!
  Не вдигайте кръвно по време на празниците,за да не изпуснете мача Santa Claus vs. Дед Мороз,който започва отново!
  Аз от сега мога да ви кажа крайния резултат!
  А вие сещате ли се? :-)))

 23. Опа, в грешка съм за “борето”, хиляди извинения, ще почерпя. Беше много късно, кой знае какво съм мислил. Няма умисъл!

 24. “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

  Русчук, 1-й Март 1886 г.

  З.Стоянов

 25. Уважаеми господа,бих си позволил и още една аналогия. Спомнете си края на Чаушеско. Секретните ,комунистически служби на Румъния,на които самият Чаушеско бе разчитал да го пазят, му организираха смъртоносен преврат. Путин е жертвеното агне на КГБ мафията, сега наричана олигархия. Той вероятно осъзнава този факт и се стреми да задоволи прищевките на мафията/олигархия. Дори счита , че от позицията на президент това е задължително. Забравил е само незначителния факт, че мафията е безсмъртна, а той не.Така ни остава само да чакаме събитията дали ще се случат традиционно, или ще поднесат изненади. Русия е смъртоностно консервативна по върховете си.

 26. Този луд с питаките(???) трябва да бъде наистина изтрит от FB защото това си е насаждане на омраза и предсказване на война.
  Но явна поводът с изтривалката му дава основание да ни навира откачените си идеи.
  За съжаление, руските изцепки взеха да стават прекалено много и за това поне съм благодарен, че мога да контактувам единствено с нормално мислещи руски граждани у нас.
  На всички приятели на блога пожелавам добро здраве и спокойни празници. Нека всеки засвидетелства своето уважение към неуморимия труд на Иво Инджев и се молим единно за неговото и на семейството му здраве и благополучие.

 27. Нека надъханите русофили не забравят, че над любимите им лилипутинки и любимата им руска степ има Един Свят, Един Христос, Един Спасител, който не е дошъл на този свят, за да ги гледа как си развяват ядрените оръжия и рекетират народите с дамажан водка в едната ръка и копче на ядрено куфарче в другата.
  Всеки , който си мисли , че света е негов го очаква съдбата на Кадафи, Саддам и Милошевич.

  Между другото нека обясним защо руската икономика се движи със продажба на полезни изкопаеми. Руснаците много приличат на арабите по едно нещо. Мързи ги! Страшно много ги мързи ! Арабите ги мързи от топлината а Руснаците са вечно пияни!
  Ако не знаете как протича работния ден на повечето от тях нека го споменем.
  От 8,00 до 9,00 Лаф.
  От 9,00 до 11,30 Работа.
  От 11,30 Черен Петър, докато дойде Човека с Водката.
  Като дойде човека с водката
  се пие до 17,00
  след 17,00 си отиват в къщи и пак пият.

 28. И все пак са работливи руснаците… я виж Санта Мароз как работи..
  2.2 – 30.11 софра и пиячака с елените,джИджетата и Снегурачка… със спорадични включвания към някой онлайн webcam чат, за разведряване на наздравиците..
  1.12 – 30.12 – черни петъци, черни хроники, черни качулки, черни статистики и прочие бизнес начинания…
  31.12 – раздаване на подаръци за послушните деца и за непослушните момичета…
  1.1. събиране на оборота от месец 11-ти и гоу-то-мол със шейната теглена от много елени, за пиячка и някое друго парцалче за
  Сне*урачка…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.