Комунизмът си отива ( на гости на Путин)

Отиващата си 2014 година даде нови доказателства за отиващия си комунизъм в още няколко държави- бавно, но безславно.

 

Венецуелският комунистическо-популистки експеримент доведе една от най-богатите на петрол добиващи държави в Западното полукълбо до икономическа катастрофа и само фанатизмът на крепителите на режима, които не искат да признаят поражението си, все още крепи властта на мутиралия латиносоциализъм там.

 

Острова на (не)свободата Куба изпревари развръзката във Венецуела и се предаде почетно на естествения процес на завръщане в отворения свят на съвременната цивилизация, след като Кастро и режимът му превърнаха това райско природно кътче в нещо като естествен декор за филм, в който времето е спряло преди десетки години.

 

Дори Китай, гордостта на отчаяните комунисти по света, които сочат пазарния успех на диктатурата като доказателство за виталността на антипазарната идеология, управляваща огромната държава, също рязко забави темповете си на развитие.

 

Само една Народно и адски демократична Корея остана да отсрамва безсрамната традиция на тоталитаризма. КНДР продължава да е пример за онзи сбъднат идеал, по който тъгуват „истинските комунисти” и у нас, според които социализмът се провали защото не е бил истински, бил опорочен. Ето я Северна Корея- там комунизмът е докаран до завършената, съвършената му фаза!

 

Не си спомням във времето на победилия ( също обявяван за истински) комунизъм някъде наоколо в Европа да е отбелязван такъв връх на комунистическата расистка омраза, какъвто изригна като вулкан в Северна Корея, чиято пропагандна оприличи американския президент Обама на маймуна в тропическа гора. Малко по-рано пък пропагандаторите на братството и равенството в севернокорейския рай(х) се заядоха и с външността на държавния секретар на САЩ Джон Кери, чието лице им напомняло на вълк.

 

Както се казва, на комунизма и расизмът му е „номер едно”- това не ви е някаква частна инициатива на расисти, каквито се подвизават къде ли не по света. Това е държавно регулиран и пропагандиран расизъм и човекомразие към различните.

 

Комунизмът си отива ( пак), но неговите сбъднати идеали остават като агиттабло за желаещите да го следват по севернокорейски пример за упорстващите му следовници по света и у нас.

 

Севернокорейският пример нямаше да заслужава толкова внимание в този текст, ако не беше фактът, че тамошният диктатор Ким Чен Ун беше любезно поканен от Путин на официално посещение в Русия следващата година именно като демонстрация на антиамериканизъм.

 

Понеже всичко, което прави Путин, е обект на обожанието на русофилите в България, ще бъде интересно да видим с какви аргументи ще се обяснят в любов на своя руски кумир за тази политика на инат. Сигурен съм, че няма да се поколебаят и ще се справят и с тази невъзможна ( за нормалните хора) задача.

 

 

27 мнения за “Комунизмът си отива ( на гости на Путин)”

 1. Да,напълно сте прав за “световния ” комунизъм,но българския не си отива.

  България може с големи приближения да се определи за НЕКОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА,само ако се разрушат сурогатите на съветската агресия и българските комунистически палачи.

  Всеки,който днес смята ,че България не е комунистическа държава,или е циник,или не познава добре историята.

 2. Комунизмът е хубав блян – за който може да си го позволи финансово. Обикновено всички такива експерименти се провалят точно по този параграф понеже света от хиляди години се върти около няколко основни пазарни правила и всеки който досега се е опитвал да ги пренапише (или да ги заобиколи) се е провалял. Освен това комунизмът (във всичките му земни форми и стадии) действа силно демотивиращо върху креативността и желанието за усъвършенстване на хората. За сега единствено изключение е Китай със своя комунистически еретизъм (комуно-капитализъм – за сравнение нещо като монахиня-стриптизьорка!) и не се знае колко дълго ще просъществува този държавен франкенщайн – може би докато китайците се поокопитят още малко и си зададат два-три въпроса с минимална трудност.

 3. Вчера отидох на сайта на Комсомолская Правда, за да прочета гадостите писани за България от онази нещастна комсомолка Дарья. Попаднах и на статия за Куба. Те представят промените там и затоплянето на отношенията като голяма победа на Куба и несполука на САЩ със санкциите им, като в същото време предупреждават Куба да внимава да не допуска същите грешки както бившите социалистически държави. Руската пропагандна машина работи на пълни обороти с целия им съветски опит и мръсни приоми само и само да държат хората им тихи. Като четох коментарите на читателите за тези две статии, мисля, че пропагандата за сега работи. Трябват им поне една петилетка изолация и путинизъм докато разберат, че пак са подведени от лудите си лидери. Кадето липсва свобода е така. Трябва време за осъзнаване.

 4. ” Човек може толкова, колкото знае.”
  Френсис Бейкън, английски философ, юрист, политик и писател.

  Господин Инджев, комунистите са най-простите, неграмотни и мързеливи хора. Хора некадърни и лишени от всякакъв талант, това са те. Разбира се, те не носят вина, че са ощетени от природата. Както самите комунисти твърдят, те произлезли са от маймуните, (за разлика нас, създадените от Господ), чрез труд и за туй били много прогресивни. Колко са прогресивни и трудолюбиви всички виждаме. Най-лошата черта на комунистите, не е, че са произлезли от маймуните, а че са най-безсрамните и нахални простаци на света.

 5. Според мен Комунизъма и Социализъма е най-убавото нещо,което можеше да се случи на Човечеството!
  Проблема е,че по нашите географски ширини този Върховен Обществен Строй не случи на хора,които да го приложат!
  Виж Норт Кърия е друго нещо!
  Там наистина се случи това,което нашите и руските некадърници се опитваха безуспешно да построят цели 45 + още 25 години след това!
  Така например в Северна Корея отдавна са разбрали,че вегетарианството е най-добро за човешкото здраве и затова поданиците на главния герой от филма “The Interview”(горещо препоръчвам тази комедия) пасат трева в несвяст.
  За сюблимния демократизъм,който нашите и руските палячовци така и не успяха да постигнат,говори и това,че севернокорейското правителство е помислило и за тези,които все пак отказват да са вегетарианци.Така например вместо да вдигат холестерол със свинско месо и разни други боклуци хората по места са оставени да се самоизяждат.Имайте предвид,че логиката тук е джулязна,защото едно е да ядеш наблъскано с мазнина свинско в сравнение с човешко такова при положение,че човека е пасъл само тревица,листенца,коренчета,шишарчици и други такива природо съобразни и питателни храни.
  По Discovery Channel със умиление гледах един филм за Северна Корея,където народа ПЛАЧЕ до посиняване за загубата на таткото на Ким Чен Ун.Даже прочетох,че били забелязани едни лястовички,които били кацнали на паметника на починалия Велик Вожд и те плачели,даже от зор цвъкали по паметника.
  Ко да прайш – мъка!!!
  А тука?
  Къде бе Мили Боже,ще видиш някой да плаче за някой български другар,пък било той и Отговорен такъв?
  Няма да видите драги зрители,нямааа!
  Ама така им се пада на нашите глупаци,които се поведоха по акъла на руснаците да правят перестройка!
  А бе абдали,каква перестройка,какви пет лева!?Още малко да бяха устискали,само още някоя и друга петилетка и ей го на щяхме да ги догоним севернокорейците!Да бяха поутрепали още 200-300 хиляди мръсника,да бяха направили още 200-300 концлагера,ама като тези в Ловеч,Скравена и Белене и готово!
  Дори и да не ги бяхме стигнали на 100% пак щяхме да сме по-добре от сега!
  Еййй,язък,чок язък!К’во убу беше едно време!!!

 6. Крим ще му излезе скъпо на Путин. Имат проблем вече и с тока. Русия да почва да изгражда електропроводи за Крим. За целта трябват рубли-много рубли. Да им е честита новата 2015 в състава на Руската федерация. Може да я карат и на генератори – руско производство (зелени човечета въртят педалите-пляс, пляс педалите, водно колело).

 7. Комунизмът си отива (на гости на Путин),
  спете спокойно деца…

  Ех, дали ще доживеем да си отиде НАИСТИНА???

 8. Какъв е според мен психо-физическият профил на русофила:
  Имам наблюдения че комунистите и русофилите(което е едно и също, и те си го признават), са най-некадърните и презрени от останалата част на Българското общество. Те са често стари ергени, пияндета, пълни неудачници, абсолютни некадърници, бивши наркомани, безделници и кибици(лежат на гърба на родителите си комунисти или получават помощи от държавата ни), които седят по цял ден на компютъра си и … се нахъсват един друг. Да те са “таргет” на вербовчиците им. Да, вербуват ги, забелязвам че често си сменят “опорните точки”, и винаги са в час с новините(но прочетени така като само червеният дявол може). Повечето се с наднормено тегло от стоенето на компютъра и гледането на клипчета на Дейвид Айк и др. Изглеждат мазни, нечистоплътни и като хора с психически проблеми. Разбирам че когато дори и те(колкото и елементарни да са), осъзнават че обществото ги е отхвърлило. Както казах не са женени, нямат деца, работа, кариера, не са купили нищо по-ценно и скъпо от компютъра(често родителите им ги купуват) или телефончето си. Нямат и приятели, затова се събират и си ближат раните като пият по смотаните дупки-гаражни кръчмета и “философстват”. За какво ли? За Николо Тесла, за неодимовите магнити, ХААРП, масони, илюминати, еврей, банки, хвалят В.Орбан, Исландия как изгонили банките, хвалят русия и китай, руското оръжие, клетви сипят срещу САЩ и ЕС, петролното лоби, ФЕД, Монсанто, и ваксините,…. Създават утопични теории за нови общества и т.н. …. Спорил съм с такива(да,някои мой познати от младежките ми години за няколко години от обикновенни неудачници станаха КГБ-агенти), олигофрени са, нямат нищо свято и ценно в живота си, не вярват в Бог, те са егоисти и живеят само за себе си… Правил съм им този психо-физически профил, затова пиша тези редове. Нямат потомство(сдухани бекяри)…, затова и потоп след тях ги устройва… Не познават историята, нито родната си, нито на човешката цивилизация,…. елементарни и тъпи са разсъжденията им(само мантрите “опорни” могат да повтарят), често са с ниско образование,… Нямат обща култура, не мога да обичат нищо… Стават агресивни когато издиша теорията на конспирацията им… Също така са и големи скръндзи и авантаджии, за пари са готови да откраднат, да излъжат, да направят незаконни неща. Нихилисти пълни. Вече директно си признават че са русофили…,-гордеят се. -Понякога се чудя дали да спря да им обръщам внимание и да не общувам с тях, но пък аз съм инат и понеже се и забавлявам като споря с тях(а и мисля че е мой дълг като Българин да съм Българофил и да защитавам това, което мисля за правилно). Та, няма да се предам и ще ги подигравам в простотията им, и така …. Пък каквото сабя покаже!
  П.П.
  Пиша тези редове, защото искам да знаят хората с кого си имат работа. Кои са враговете на Родината ни. В най-общи линии това са хората-русофили които аз познавам и идентифицирам. Просто са шлаката на обществото, слаби ракии(както казва шопа). Не са страшни, нищожества са. Затова се събират, надушват се…някак си. И си намират външно оправдание за собственото си нищожно и безсмислено съществувание…

 9. Уинстьн Чьрчил: “Проблемите на комуниста започват когато парите на другите свьршат”

 10. Към Роберт Ас СТ

  За съжаление не всички от комунистофилите са бекяри,демек ергени или моми,както казва колегата!
  Ако беше така,еххх кеф,отдавна популацията им да беше изчезнала!
  Въдят се некадърниците и заразяват и собствените си отрочета!Зомбират ги здраво!
  Възпроизвеждат се и като плевели задушават нашата китна Родина!
  Ей вижте к’во става на Терминал 2,фърчолетите не могат да смогнат с износа на млади и грамотни Български деца в посока обратна на тази където ни тикат Чугунените Зомбофили.
  Ама много интересно,че децата на същите измамници и те в същата посока фъркат.Как па един са не обърка да си прати отрочето към масква при дядя вова!?
  Че после са фалят-то мойто детенце Кеймбридж завърши,Оксфорд,Сорбоната и т.н.м,все гнусни капиталистически университети,люпилни на гадни империалисти!
  А бе пратете си малките зомбита към масква да се изучат на комунистически интернационализъм,на братство,равенство и свобода!Да се изучат как се прави световна ревалюция,че то както е тръгнало ще закъсаме за кадърни кадри,готови на всичко за победата на световния комунизъм!
  Даже не към москва да ги пращат,ами направо при Ким Чен Ун в Северна Корея,защото рассийската федерация я налазиха западни влияния,Куба взе да завърта дупето в неправилна посока,Венецуела там мноо мизерабъл,сал една Северна Корея остана да пази истинските комунистически идеали и добродетели!
  Да отидат при батко Ким,че да им раздаде по един брой от “Майн Кампф”/”Моята Борба” на другаря Хитлер и да разберат как се гради истинския социализъм,без значение дали е национал-такъв или развит.
  Както е тръгнало другарите зорлем си затриват децата пращайки ги на запад в устата на вълка!
  Помнете ми думата,ако се запази тази тревожна тенденция,един ден ще трябва да внасяме млади комунисто-социалистически кадри отвън!

 11. Куба, която российските павиани най-нагло продължават да наричат “последната съветска республика”, има географския късмет да е далеч от Павианстан и само на 90 мили от Флорида. След няколко години хората там може би отново ще живнат, въпреки социалистическия “експеримент” и опита на сем. Кастро да превърне страната в собствена латифундия (знаете, че Кастро са били от 10-те най-богати семейства на Куба преди “социализЪма”). Ние да му мислим! Има прекрасна българска поговорка, че докато детето не заплаче, майката не му дава да суче. Докато достатъчно голям брой ХОРА не почнем системно да изискваме от “управляващите” да си вършат работата, за която ни ги избират, нищо няма да се промени. Ето, питат г-жа Фандъкова в пряк ефир какво става с МОЧА и кога ще се изпълни решението на СОС от 1993 г. за преместването му, а тя мънка?!? Никой не пита кога ще почне конфискуването на окраденото по време на 70-годишния комунистически престъпен режим. Докога? Само ни повтарят като навити соцмантрата, че пари няма. Има, ама няма кой да ги вземе – само от неплащаните с години данъци на русските фирми в РъБъ и от окраденото от “другарите” Р.Овч., Богомил Манчев, Валентин Златев (“золотой Валя”) и брат му, Меди Доганов (Ахмед Демир Доган или агент Сава) и други видни представители на пост-социализЪма държавната хазна ще се напълни за десетилетия напред. Но трябва ние, ХОРАТА, да го изискваме от “елита”. Иначе ще ни доведат до това да пасем като северокорейците!

  Весели празници на всички!

 12. Към ” Тъпанарко ”
  “А, бе, абдали, каква перестройка…”
  “Още малко да бяхте устискали,още някоя и друга петилетка…” продължавам по аналогия – още само две петилетки да бяхте устискали след 1989 – и, хоп –
  щяхте да дочакате величеството ,Негово КГБ Путин.Да ви вземе под крилото си/ Криля советов,криля советом /, да ви спасява.

  Към г-н Сотиров: Поздравления за коментара!

 13. СТАРИЯТ – НОВ РУСКИ РЕСУРС
  Да добиваме всички врази –
  да добиваме сол от сълзи!
  Р.Р.

 14. Да,Юрий е прав и стила и логиката на Г-н Сотиров е пример за изразяване и логика.Всяка една негова дума е на място,при това напълно адекватна.

  За голямо всеобщо съжаление,българските комунисти са солидна сила и са узурпирали властта,в момента чрез техния наместник БиБи.

 15. “Според мен Комунизъма и Социализъма е най-убавото нещо,което можеше да се случи на Човечеството!
  Проблема е,че по нашите географски ширини този Върховен Обществен Строй не случи на хора,които да го приложат!”-Тъпанрко

  Абе колега,ама ти насериозно ли си убеден в тези глупости,дето си ги написал.Искаш да кажеш,че Човечеството се е разминало с Комунистическия Обшествен строй по напълно случайни стечения на обстоятелствата.

  А всъшност не само комункстически,няма и никакви други строеве.

  Никой не е строил никаква строеве.
  Строй не се строи.

 16. Често ми се случва да си мисля че България и останалите бивши сателити на Москва извадихме късмет с това че след Брежнев и Андропов дойде на власт Горби и малко отпусна системата, а след него и Елцин доуби съветския режимв тогавашния му вид. Ако на мястото на Горбачов беше дошъл някой като Путин, сега още щяхме да маршируваме на 9-ти септември и да славим Москва като “страж на мира” и да ни облъчват с лъжи за светлото бъдеще в стил Северна Корея. В историята нищо не е предопределено и комунистическата диктатура можеше да просъществува още дълго. Факта че Путин възстанови диктатурата без много кръв и в рамките на 10-ина години показва че историята наистина можеше да се развие в друга посока.

 17. Сещам се за отколешната статия на Джейн Къркпатрик в списание ‘Commentary’ от ноември 1979 г. озаглавена ‘Диктатурите и двойните стандарти’, където традиционните автокрации са описани като по-податливи на либерализация при определени условия, отколкото революционните комунистически режими. Ако традиционните автокрации толерират социално неравенство, бедност и жестокост, то комунистическите режими ги създават. И един цитат за последните: ‘They create refugees by the million because they claim jurisdiction over the whole life of the society and make demands for change that so violate internalized values and habits that inhabitants flee by the tens of thousands in the remarkable expectation that their attitudes, values, and goals will “fit” better in a foreign country than in their native land.’

 18. Ето мнението на един от малцината нормални руски политици от близкото минало – Борис Немцов – за новата военна доктрина на русия. Добре е българите да са запознати с това защото ги касае дълбоко при наличието на почти половин милион постоянно пребиваващи руснаци в страната:
  http://censor.net.ua/news/318258/novaya_voennaya_doktrina_pozvolyaet_napast_na_lyubuyu_stranu_gde_jivut_rossiyane_tak_putin_obyasnit

 19. По-добре Владимир да направи Върви с мир…

 20. Към АНТИКОМУНИСТ

  Абе колега,ама ти наистина ли не вдяваш какво се опитвам да кажа!?
  Нещо май не можеш да вържеш първите две изречения с остатъка от поста ми!

 21. Колега,какво да ти кажа,въпреки че добре разобличаваш северокорейския комунизъм,мотото ти звучи много категорично и е малко смущаващо.Но няма значение.

  Някой може да се заблуди.

  Но тъпанарски рабити съвсем не пишеш,успех!

 22. @ТЪПАНАРКО
  На мен лично не ми харесва псевдонима, с който се представяте, но може би по този начин изразявате си чуството си за хумор или шега. Но в края на крайщата, това си е Ваш и избор и Ваша преценка! Но в светлината на този аспект, аз смятам, че този ник идеално ще пасва и поджожда на т.н. “антикомунист”, който в редица свой “коментари” потвърждава това име (или прозвище) и това затвърди мнението ми след като се опита да тълкува написаното от Вас, относно “строя” в Северна Корея! Явно е, че истинският “тъпанарко” т.наричащ се “антикомунист” не може да схване за какво иде реч (може би, подробно трябва да му се обяснява, за да го разбере)! А на Вас пожелавам весели празници и успешна 2015 година!

 23. От линка на ulian,превод от google:

  Руската федерация счита за законно използване на въоръжените сили , други войски и органи за отблъскване на агресия срещу нея и ( или ) на своите съюзници, както и поддържане ( възстановяване ) на решения за мир от Съвета за сигурност на ООН, и другите структури на колективната сигурност , както и да защитава своите граждани , живеещи извън Руската федерация в съответствие с общоприетите принципи и норми на международното право и международните договори на Руската федерация . ” Източник : http://censor.net.ua/n318258

 24. Това, което обединява комунистите е Безбожието , Омразата към Богатите хора, Желанието да имаш това , което имат и другите, Нежеланието да работиш. Само, че света не е постоен от Комунист за Комунисти а от Бог за Човеци!

  Света е създаден Първо за Бог , след това за Ангелите и после за Човека.

  Комунистите искаха УЖ всички да са равни но после видяха, че искат друго. Те да са по-равни от другите. Тоест, те да крадат колкото си искат от народната баница а другите само да месят и точат.

 25. @Арон

  “Горби малко отпусна системата” само защото нямаше друг избор предвид това, че комунистическата система беше фалирала, безнадежно задлъжняла и трябваше спешно да залъже Запада, че иска да тръгне (икономически и политически) по неговия път, за да й бъде помогнато от него. Не изключвам възможността Горби искрено да е желаел Русия да стане нормална държава, но с времето се видя, че икономически Русия не може да играе в лигата на Запада, затова кагебистът, който сега я управлява, премина към стария, изпитан руски метод да играе в лигата на великите сили – като плаши всички с военната си мощ. Това е пагубно най-вече за руския народ и в дългосрочен план за самата Русия, защото през 2014г. Западът научи най-сетне урока си по отношение на нея и вероятно ще има вече много по-различен, много по-малко наивен подход към Русия. Хич друго да не са разбрали в Брюксел, достатъчно е да са разбрали, че по никакъв начин и в никоя област не бива да стават зависими от Кремъл.

  Честита Коледа на всички добронамерени пишещи в блога с пожелания за здраве, любов и берекет през Новата 2015 година на Вас и семействата Ви!

 26. Болшевишките бандити през 1917г. не обясниха защо направо феодализЪма в Руската империя, прескачайки капитализЪма, се “добраха” да “най-прогресивният” строй – кАмунизЪма?!?!?
  Айде НЕдостатъците на феодализЪма са ги видяли от собствен опит, и е разбираемо желанието им за по-прогресивен “строй” от него , но да бяха преминали първо капитализЪма , и АКО тогава нещо НЕ им харесаше в него , можеха вече УБЕДЕНО еволюционно да преминат към кАмунизЪма!
  Това важи и за КНДР , която след 1945г. директно премина към “най-прогресивният” “строй” – большевишкият.
  И както се вижда след този “цивилизационен експеримент”, большевиките НЕ само не успяха да достигнат РЕволюционно до кАмунизъма повече от 70 години, НО НЕ могат да достигнат ЕВОЛЮЦИОННО и до капитализЪма вече повече от 20 години след краха на кАмунизъма.Макар и той да е едно стъпало под “най-прогресивният строй” , според большевишкото “строево развитие”!
  Изводът е само един, и той е , че большевиките НЕ могат да достигнат до никакъв “строй”, дори и до феодалният, който свалиха през 1917г., а още по-малко до капитализЪма , дори и след 1989г.!
  Спорно е дали могат да достигнат и до “нивата” преди феодализЪма, НО все пак се “старят”, макар и с над 2000 години закъснение!

 27. Ако не беше “комунизмът”,”Форд”още щеше да обстрелва работниците си. Ами като сте такъв интелектуалец не ви ли се струва,че връзката колониализъм–апартейд– социализъм–фашизъм е доста размита? Не смятате ли,че “комунизмът”е крачката на човечеството към демокрацията към която се стреми.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.