Най-ужасната година за Путин е най-ужасна и за победителя на изборите Борисов

 

Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов, цитиран от агенция РИА “Новости”, за пореден потвърди, че няма да има „Южен поток“.

 

След срещите си с вицепрезидента на Еврокомисията за енергосъюза Марош Шевчович и с еврокомисаря по енергетиката Мигел Каньете той посъветва страните от ЕС да не се връщат към въпроса за “Южен поток”, но открои сред всички България:” Най-гръмка е България. Позицията (на Русия) бе достатъчно ясно формулирана и от министъра на енергетиката Новак, и от ръководителя на “Газпром” Милер”, добави Чижов.

Това е същият Чижов, който в навечерието на присъединяването на България към ЕС лепна през 2006 г. на нашата страна подигравателния етикет „троянски кон на Русия в Европа“. Както виждаме, този явно безценен кадър на руската мечешка дипломация, несменяем толкова години от поста му в Брюксел, е упълномощен да поддържа езика на надменното отношение към София.

В дипломацията не просто думите, а интонацията при тяхното произнасяне, има стойността на държавно послание. Ако приемем, че Чижов е толкова важен за Кремъл, за да заема необичайно дълго изключително важната позиция, по презумпция подразбираме, че той владее висшия пилотаж в професията на нюансираните послания.

За София „нюансът“ беше зададен от избора на Путин да посочи България от турска земя като виновник за личния му провал с „Южен поток“. По веригата с нападки към България един след друг след това се изказаха най-различни високопоставени негови слуги от областта на пропагандата и политиката.

Като става дума за нюанси, обърнете внимание, че руската агенция не пита Чижов за България, но той сам поема инициативата да се надсмее като кръстник на прякора, с който вече от години ни споменават като „троянски кон на Русия“ в световните медии. Впрочем, ако трябва да съм напълно искрен, до неотдавна западните медии избягваха да кръстосват шпаги с руската арогантност спрямо нейния балкански коридор за влияние в Европа. Агресията на Путин срещу Украйна обаче извади на показ аналогии, в резултат на които нашите западни съюзни „прогледнаха“ за България като обект на руския натиск.

Ако четем правилно руското дипломатическо ръмжене, езикът на „братушките“ е всъщност напълно откровен. В класацията на годината на първо място бих поставил не нахалството на вицепремиера Дмитрий Рогозин да провокира чрез обвинение в предателство ( историческо, защото де юре не може да има претенции ), който предизвика рядък в нашата нова история отговор от българска страна чрез изявление на външния министър Даниел Митов.

Дори и Путин с неговата турска карта, разиграна на символично ниво спрямо България, както и ехото от този ход на послушния му премиер Медведев, употребил несполуките на България като плашило за европейските аспирации на други кандидати за членство в ЕС, бих поставил на по-ниско ниво в моята годишна класация на руската антибългарска кампания.

Победителят в тази многолика, т.е. хибридна война, е посланикът в София Юрий Исаков. Изразът му, според който България е трябвало да „покаже зъби“ по въпроса за „Южен поток“ има ефекта на „две в едно“ :определя ЕС като враг Номер 1 на Русия във визията й за приоритетите на руската политика тук и същевременно е признание за подстрекателската интервенция на московската диверсия тук. Като всяка диверсия, тя обикновено е подмолна, но с това свое изявление Исаков беше упълномощен публично да декларира, че Кремъл кара България да се зъби на ЕС, смятайки страната ни за кон, който трябва да хапе съюзниците си по волята на руската мечка.

За съжаление, въпреки изключенията с реакцията на министър Митов, точно „гръмкото“ оплакване на „Южен поток“ в София дава основателно самочувствие на онези, които плащат за този смешен плач, за да се надсмиват на софийските оплаквачки и да подвикват: „ плачете, давайте още и ще бъдете възнаградени с евентуално внимание и следващия път“.

В това отношение не прави чест на БНТ, че в годишния обзор на събитията извадиха пред скоби единственото изявление на премиера Борисов през цялата му политическа кариера, в което той се осмелява да противоречи на Путин макар и без да го споменава. От репликата му през зъби, че не е съгласен от Турция да научава за края на „Южен поток“, включена в обзора на БНТ, излиза, че нашият юнак е „показал зъби“, макар всъщност да става дума за едно абсолютно изключение от собствената му практика , ръководена от принципа „за Русия и Путин – само комплименти“. Малко по-късно в Брюксел Борисов се реваншира с обичайните си стандартни реверанси против санкциите срещу Русия и се обоснова на ниво ученик от НРБ с обичайните първосигнални клишета за дружбата ни, която ще пребъде „дори и след мен“, както се изрази той.

Така БНТ стана съучастник в маневрите на руско-българската пропагандата, която за камуфлаж се опитва да представи на Запад Борисов като повече прозападен, отколкото путинофилски политик. Истината е обаче, макар и да не мога да цитирам няколкото ( повече от два!) източника, че съюзниците отдавна са наясно с руската зависимост на Борисов и поради това му нямат никакво доверие по отношение на споделяне на информация, която не биха искали да попадне в бърлогата на руската мечка.

Ако от БНТ не вярват в това ( в което не вярвам, защото имат достатъчно канали за проверка), нека да се поинтересуват. Публично никой няма им потвърди такава неудобна истина, която противоречи на западния приоритет България да кротува в днешния управленски Ноев ковчег като възможно най-малкото зло. Но когато правят публични внушения, стъпили на едно толкова голямо изключение, БНТ трябва да знаят, че вадят на показ руско чене, а не „български зъби“. С това могат да заблудят само податливите на заблуда празнично настроени българи, което обаче никак не е без значение: тъкмо заблудените българи правят от Борисов незаобиколим фактор в българската политика, която заобикаля правилата на съюзническите ангажименти до такава степен, че за първи път това си пролича толкова явно в отношенията между президента Плевнeлиев и премиера Борисов по стратегическия приоритет за българските ангажименти към НАТО ( ако ви трябва мерило, замислете се защо завеждащата дружбата с Москва Шаренкова говори за Борисов на малко име като за „моя приятел Бойко“, а в интервю за руски жълт комсомолски вестник споделя неустоимото си желание да удари един шамар на Плевнелиев).

Двамата заговориха вече открито на различни езици: Борисов на руски ( казвайки, че не разбирал как сега трябвало да се харчат едни пари за отбрана), което наложи Плевнелиев да напомни за поетите натовски ангажименти на срещата в Уелс през септември (поне) да си плащаме навреме вноската и да не се отказваме от общата политика в областта на разходите за отбрана.

Ако отиващата си 2014 г. е била за Борисов наистина „най-ужасната“, както се изрази той, то какво ли предстои през 2015 -та? Тя се очертава да е наистина страшничка за Путин и страната му, която той заведе в блатото на международната изолация и икономическата деградация, сред което на троянските му коне става все по-трудно да препускат.

12 мнения за “Най-ужасната година за Путин е най-ужасна и за победителя на изборите Борисов”

 1. Хайде за момент да надзърнем през руската гледна точка! Е, как да уважават България кремльовските тартори и “дипломати”, като гледат например в Москва таварищ посола бойка коцэв и знаят отлично, че това е школуван от КГБ,МГИМОВец, т.е. КГБст, син на КГБст и организационен убиец на Георги Марков? Как да уважаваш едни раболепни шмекери? Които- за разлика от откровените беларуси и сърби с техния избор “Винаги с Русия, никога със Запада!”- шмекеруват, “ама, ну, посмотрите, друзья, ние сме верни на Матушката, но, ведь панимаете, Евросоюз, НАТО, ребятата ни там учат и за кариера се готвят, а има и много далавера”.
  Ще повторя- изобщо не е проблем животинският рефлекс на Русия да унижава по-малки страни (все едно да се изненадам, че “ама той порът вони!),проблем единствено е българското самоунижение!

 2. “Това е същият Чижов, който в навечерието на присъединяването на България към ЕС лепна през 2006 г. на нашата страна подигравателния етикет „троянски кон на Русия в Европа“.”-Иво Инджев

  Г-н Инджев,има нещо според мен неясно и противоречиво в това изречение.

  Нека да започнем от фразата “нашата страна”.Нашата страна е Република България,която съвсем справедливо може да се нарече комунистическа държава.Защо?

  1.Официалната пропаганда на държавата е прокомунистическа.Тя се реализира основно чрез държавните медии -преса,радио и телевизия.Точно Вие определихте БНТ за “комунистическа телевизия”,което е напълно обективно доказано от Вас.
  2.Най-големите по размери,брой и символизъм паметници в България са на съветските агресори и българските комунистически терористи.Наивно е да се задава въпрса кой е българския журналист и публицист,който има най-твърда позиция в необхоидимостта те да бъдат разрушени.
  3.Властта в България е в ръцете на комунистите,независимо дали тяхната партия БСП е спечелила поредните избори или не.Правителството в момемнта е също с прокомунистически манталитет,за което свидетелстват много Ваши материали.
  4. Институциите от сигурността , отбраната ,разузнаването и пр. са в ръцете на комунистите.Самите кадри са с оригинални комунистически убеждения и държане,независимо от факта,че страната е член на НАТО.
  5. В исторически аспект,официалната наука е прокомунистическа.
  6. Образованието е подчинено като цяло на старите постулати от времето на комунистическия режим,но с минимални допълнения по отношение на този режим.
  7.Президента(президентите) на страната ,оосбено актуалния не е взел отношение досега върху такъв важен исторически факт като Съветско-Българската война ,окупацията на България от Съвесткия Съюз и нейната комунизация.

  8. Комунистическата пропаганда у нас е изключително силна и постоянно се усъвършенствува.
  9. Наличието на десетки неправителствени организации,които са се обявили за патриотични,професионални,исторически,военни,пенсионерски и др. са откровено комунистически .

  Само на основанието на тези факти и фактори “нашата страна” съвсем обективно се самодоказва като комунистическа,което означава,че е с проруски политически и общественпотенциал.Неуодобно ми е вече да посочвам книгите Ви,които многостранно и задълбочено доказват тази квалификация.

  Прилагайки елеменатрната логика за анализ,безусловно може да се счете,че думите на руския предствител към България съвсем не са “подигравателен етикет”,а напълно адекватни и максимално точни.

  Не смятам,че е възможно някой да игнорира неговото мнение.

  Този “кон” е същата тази “колона”,за която Вие говорите почти всеки ден и няма никаква разлика.Отделно от това,много пъти и Вие определяте “Петата колона”като “Троянски кон”.

  Съвпадението на Вашите квалификации и тази на руския дипломат не е случайно,а напълно закономерно и истинно.

  Смятам,че и двамата не грешите и може да се перифразират думите от цитата,че статуса на “нашата страна(държава-б.м.)” действително е подигравателен,но в същото време напълно достоверен.

  В близките години този статус ще се запази,независимо дали Русия ще анексира още територии,или пък ще има друг държавен глава.

  В България няма нито държавна институция,нито политическо-обществена организация,която може да се противопстави на комунистическата пропаганда,с други думи срещу проруската “наша страна”.

  Вашия и в същото време наш сайт се опитва да развенчава тази антибългарска действителност,но успехите са ни скромни.

  Казано в синтез-Чижов е напълно прав в залепването на етикета,а всеки който не е съгласен с неговата квалификация няма как да бъде прав,просто няма доводи….

  Но етикета е залепен преди много десетилетия,просто никога не е отлепван.И това го знаете и Вие,дори по-добре от Чижов.Аз допускам,че той е чел доста материали от Вашия сайт,но е допуснал,че ще изненада западната публика,но съвсем не и нашата,поне на сйата…

  Както комунистите ,така и хората у нас прекрасно знаят,че “нашата страна” си е чисто “проруска” качена на един огромен “Троянски кон”,дори по-голям от МОЧА и неговите десетки братя по цялата ни страна.

  България е влязла в Европа точно на този кон,като пред него са поставени паметниците на съветските агресори.Засега това “навлизане” е напълно измамно за честните и неподкупните българи.

 3. Какво друго да очакваме от БНТ, където бивши и действащи агенти водят предавания, “гостуват”, “коментират” и въобще активно участват в масовото провеждане на мозъчни клизми на матряла? Не е само “иконата” агент Димитър, нито доносникът Петко Бочарьов (дето донасял не само за жена си, но и за собствената си родна майка, същи Павлик Морозов), офицерът Идакиев, явочникът Цонев? Офицерът Енчев, партсекретарят Блъсков,синът на Беленския комендант Тома Николов Томов? Ами “агентите на влияние” като Валентин Аурелов Стоянов, Вяра Анкова, Бойко Василев, Поли Златарева, да не изреждам още, че не съм взел хапчето против повръщане? А гнусно-сладникавите “савецкие” и “разийские” филми, които се въртят, мине-не мине ден (в момента по “первъй” канал – “Иван Василевич сменя професията си”, а по “втарой” – всяка вечер в прам тайма след вечерните новини?

  За банканския страхливец-милиционер второ поколение въобще не искам да отварям дума, по плодовете им (делата им) ще ги познаете. За бившата СДС активистка Шаренкова-Тутберизде също. Червено-кафявата комун-кагебистка гнус клокочи и пуска мехури, и няма кой да дръпне водата. Матрялът скотски търпи, като по Ботев. Още една година се изтърколи…

 4. SPRETE ILIAMIZATZIATA NA MAYKA BULGARIA. SPRETE I PUTILIZATZIATA NA MAYKA BULGARIA.

 5. Замислял ли се е някой,че в България реално няма антикомунистическа партия?
  Партия,в която няма нито един комунист!
  Партия,в която онсновния принцип да станеш неин член е доказано никога да не си бил член на БКП/БСП/КДС!
  Недейте да се замисляте,защото такава партия няма.
  А защо няма такава партия?
  Защото народа вика: Ех,какво убаво беше едно време!
  А защо народа вика така?!
  Защото пораженията от комунизма са жестоки.
  Тъжната реалност е,че българина иска комунизъм!
  А това,че са ни оставили разни форуми и форумчета да ги плюем и това е изчислено.Нека част от матряла да изпуска парата,защото така балона няма да се пукне!
  И така вече 25г. и не знам още колко за в бъдеще!

 6. Напълно съм съгласен с коментара на Антикомунист. Ако някои хора си мислят че в България нещо съществено се е променило от 1989 до сега, по добре да погледнат по-надалеч от носа си. Единствената промяна в България е че привилегированите и “просветените” от комунистическото държавно управление и бившия апарат на БКП сега могат спокойно да декларират това което откраднаха чрез всякакъв вид мошеничества и да го умножават чрез обръчи от фирми или чрез най-новия бизнесхит – политическия инженеринг.

  Това че България е в ЕС няма абсолютно никакво значение – на старите страни членки отдавна им е ясна ситуацията у нас и затова допуснаха България в ЕС но само на хартия – ако човек се замисли в колко от реалните политики на ЕС България отсъства и ги претегли на кантар ще разбере че България е по-скоро извън клуба на европейските народи (ако мога така да нарека този център на властта в ЕС) отколкото в него – един вид своеобразна чакалня с неясни изгледи за излизане от нея в близко бъдеще.
  Ако на нормалните хора в България това все още не им е ясно – толкова по-зле за тях, и дважди за децата им, ако и те останат в България.

 7. Всъщност, след падането на Тошизма, България трябваше да осъди рашаните да изплатят огромната репарация за цялата съветска разсипия понесена от нас.
  Каквото и да говорят високопоставените руснаци, преди всичко те са едни наши, неизчистени длъжници, с които няма как да бъдем добри приятели.

 8. БНТ е наистина “кон” от руска тройка, сложен на обилна “държавна ясла”. Проследете парите! Бюджетна пропагандна трибуна на всичко руско! Онзи ден примерно по канал 1 цялата сцена пълна с бг певци се превиваха в стремежа си да захапат високите тонове на една руска песен “белая роза”. Просто онемях, мислех че съм включил орт. Но не бе!
  Канал 1, а също и 2 са изцяло паразитни мафиотски структури, откъдето бълват идиотизми като “комиците” и старите физиономии на соц-поколението артисти които все нямат пари. Да не говорим за идиотизма да се дублират западни филми, за да не се чува английският в оригиналната му форма, а всички руски филми да са с надписи, така че българина да си остава свикнал с руският.

 9. Стамбо
  От първо лице .Когато си дал кръвен данък /двама родители/ да си такъв е просто диагноза.За нищо на света не бих могла.

 10. Точно така Тъпанарко,затова аз повтарям всяка седмица:

  БЪЛГАРИЯ Е КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА,А НАРОДЪТ Е КОМУНИЗИРАН.

  Всичко останало са подробности…..

  Това беше целта на комунистите след като комунизма беше прекратен,да отмине и замине антикомунизма.Защото само той можеше да ги отвее…

  Уви,не стана и затова МОЧА стърчи на голяма софийска поляна….И ще стърчи поне още половин век,а народа умно ще гледа…
  Най-гледащ народ е българския,по-скоро блеещ.

  Ти имаш ли поне приблизително предвиждане кога паметнициоте на съветските агресори ще бъдат разрушени,аз нямам.

 11. Всъщност, едно доказателство, че Борисов е с руска зависимост е публичното му отношение към служебния министър на отбраната – В. Шаламанов. Това е единствения министър от прехода с прозападни възгледи, който се осмели да нарече “Русия – военна заплаха номер 1 за България”. И това е така, защото обективно погледнато след Крим, следващата им агресия, щеше да бъде не Прибалтика, а България. Тук продажните ни политици-рубладжии, щаха да ги приемат с отворени врати, като освободители от “западния гнет”.
  Борисов нарече Шаламанов ” чиновник, който си превишава правомощията, и който няма място в неговото правителство”

 12. “и се обоснова на ниво ученик от НРБ” ХаХа. Колко вярно. Наивния Винету си мисли, че играе главна роля в Уестърн, Синовете на Великата Мечка срещу Бледоликите Кучета от Запад. Само че той и Винету имат толкова общо , колкото и червенокожите индианци от племето на Великата Мечка със червените крадливи комунисти от страната на мечките.
  Родния Винету е по скоро Селски Клоун с Пера на задника и глава забодена в пясъка. Плешиво Чучело, което срами Българската Чест!

  Той се опитва да играе по принципа “Винаги с Германия никога срещу Русия” , който е бил спазван по царско време, но е забравил, че с проститутки никой не танцува. Те са винаги в поза партер.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.