Руските колонии в България- нова форма на колониализъм

Днес ще пиша с употреба на руски думи, които имат български заместители. Но в духа на онова, което искам да кажа, ще се изкажа иронично, но по обичайния за мнозина нашенци начин с употребата на паразитните русизми.

Касае се ( на български- отнася се) за сторонниците (привържениците) на всичко руско, ако ще да е шамар ( като онзи, който Шаренкова жажда да удари на президента Плевнелиев заради това, че говори за Русия на евроатлантически език).

Именно езикът стана измислената причина за руската агресия в Крим. Изобретиха си заплаха за руския език от страна на украинските власти и нахлуха с командоси, кораби и самолети да им защитават „правата“, които на практика никой не беше потъпкал.

В Крим поне наистина има руско болшинство ( мнозинство), готово да посрещне братушките ( окупаторите) въпреки меншинството (малцинството) украинци, татари и пр. сволоч ( говеда?).

 

А в Абхазия, която също беше освободена ( окупирана) – що за кавказки братушки ( руснаци) имаше?

Нямаше. Там братушките се „сродиха” предвидливо с абхазците чрез раздаване на паспорти преди окупацията. В съкратени срокове, ударно.

Излъчената  снощи  по ТВ7 американска лента ( филм) „Петдневната война“ за руските зверства в Грузия през август 2008 г. сигурно предизвиква автоматичната реакция на отхвърляне на истината сред русофилите (българофобите) тук. Но каквито и да са възраженията срещу интерпретациите за руската агресия срещу Грузия, факт е, че 96 на сто абхазците са получили руски паспорти от добре подготвените за окупацията руски власти. Това се чу във филма и е неоспорим факт.

Путин анексира Крим зарази мнима заплаха за руския език.Той отцепи от Грузия с брутална военна операция непризнатите и до днес от никого в света като самостоятелни субекти на международното право Южна Осетия и Абхазия, където пося преди това руски паспорти.

Какво сее той в България с тенденция да жънем бури?

Както вече писах, позовавайки се на свой български източник от Москва (готов да свидетелства) , руската Външнотърговска банка е отпускала между 2008 и 2012 г. преференциални кредити на принципа „доведи приятел“ на руснаци за закупуване на имоти в България ( и в Кипър). Подбраните клиенти са подбрали себеподобни и днес отчитаме резултатите ( които , ако имаше начин, биха прераснали в “доведи руски танк”):

ДНЕС В БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНО Е ПОТВЪРДЕНО НАЛИЧИЕТО НА 400 000  РУСКИ ИМОТА.

Това, че българските власти нямат позиция по въпроса, е ясно. Тук на власт е Борисов, който при всеки възможен случай рецитира опорните точки на (под)платената дългогодишна пропаганда в полза на любовта към Русия. Като всяка платена любов, тя винаги обслужва своите възбудени клиенти, а руската клиентела има запазено място в будоара на българското управление.

Къде са обаче в  „патриотичната“ навалица българите, които стават и лягат с вопли срещу заплахата от изчезването на майка ни България поради глобалното затопляне в днешния отворен свят? Нима не ореваха парламента, медиите, партийните централи и предизборните сборища с клетви и ругатни по адрес на лошите чужденци, които искали да превземат България!?

 

Този левичарско-русофилски вой придружаваше всяка една законодателна инициатива за либерализиране на стопанството ни през целия период на прехода ( към порусначване на една трета от България в нейната източна част, където в момента е най-голямата концентрация на руски имоти).

 

В антибългарските филми на руската пропаганда, в които дейно участие взимат български лица на петата колона тук, пада голямо вайкане за ужасите на европейската колонизация на страната ни, за което братушките ( истинските колонизатори) ронят порой от сълзи на погребението на тяхната България.

Докато те се превземат, руснаците ни превзимат.  Вече живеят на колонии в градове, като Поморие.

 

Изкушавам се да попитам колко американци ( нали те са антиподите!) се падат днес на глава от населението в България, за която се твърди, че била станала американски васал по същия начин, по който беше подчинена на СССР. Защото на главата ни са качени такова количество руснаци, че те вече гонят ДПС по етническа компактност.

 

Да приемем ( най-щадящо като оценка), че всеки руски имот ( де юре, независимо дали владельците присъстват тук целогодишно) има средно по човек и половина на терен- все във фертилна избирателна възраст (щом са собственици), т.е. годни да гласуват. Бройката е достатъчна за да могат колониалистите да прегазят изборната бариера на българското Народно събрание в момента, когато петата колона им проправи законодателно пътя към урните.

 

А пътят към урните у нас е постлан декларативно с добри намерения ( за права и свободи, нали така).

 

Така ДПС ( Дорожно Поисковая Служба, еквивалент на КАТ) като нищо може да се сдобие с политически близнак в България. Това би бил творчески принос на българската пета колона към богатия арсенал от руски инструменти за тормоз на периферни държави, смятани от Кремъл за законна ( по закона на грубата сила) руска плячка.

 

Да си преговорим обобщаващо:

 

В Крим Путин ползва болшинството ( мнозинството) руско говорещи.

 

В откъснатите от Грузия територии Москва раздаде предварително руски паспорти.

 

В балтийските републики, окупирани от СССР ( поради което никога не бяха признати от САЩ за част от Съветския съюз) , Кремъл подстрекава руските меншинства ( малцинства).

 

В България е неприложим нито един от трите варианта. И ето че тук (ни) работят с едно голямо, корупционно, поощрявано тайно с кредити заселване на големи руски колонии, на което туземците се радват. Наричат го развитие на туризма.

 

Излиза, че да ни заливат европейски стоки било адски лошо, колониално и нелоялно ( както твърдят руските пропагандисти и техните платени в зелено човечета тук), но да ни присаждат цели руски колонии нямало нищо общо с колониализма.

 

Путин междувременно даде знак България да бъде сочена като враг на Русия. Премиерът му Медведев, неговият вицепремиер Рогозин, техните депутати и медии подеха антибългарска кампания след изказването на Путин от турската трибуна. Като не щете руска секира, на ви сега турски газов ятаган, внушават московските инструктори.

 

Българските другарки и другари (присъ)дружно подхванаха новата опорна точка и вместо да се разсърдят на руските подигравки, търсят „предателите” на България, които попречили да се прокопае „Южен поток” и така направили България зависима от …Турция. Само за ден-два чух няколко пъти тази страшна приказка, разказвана от врата на врата в едно малко българско селище. А какъв ли гняв, подклаждан от пропагандата и първичните ( за да не кажа примитивните) партийни организации кипи в национален мащаб?

 

Да не стане като в онази песен, но с нов припев: „пустите туристи, станали терористи” ( изпратени да ни защитават от турците, които искали да ни продават скъп газ)?

 

Защото от търбуха на българския троянски кон винаги може да се очаква да изскочат туристи с автомати , за да отворят портата на Путин. Първанов, яхнал коня, нахлупил голям шлем ( изобразен във в. „24 часа” като Свети Георги с копието в статия на Велислава Дърева, подиграваща безобидните му критици в зенита на президентската му недосегаемост) не оправда руската инвестиция в него. И трите елемента на големия путински енергиен шлем се разпаднаха в България. “Само” един Ивайло Калфин енергично беше имплантиран като вицепремиер в кабинета на уж десния и прозападен Борисов.

 

Путин обаче не се отказва лесно. Предстои да видим как ще осребри новата си инвестиция в България по линия на пряката руска колонизация, за която колаборационистите имат големи заслуги като продавачи, за които продажността е доходоносен бизнес с любимата им Русия.

 

25 мнения за “Руските колонии в България- нова форма на колониализъм”

 1. Г-н Инджев,ако имате възможност вижте и публикувайте публикацията в руският сайт russian7 ,където има интересна статия за 7 причини за които българите са обидени на руснаците.Най-интересното е ,че всички са верни и че публикувано в руски сайт,което означава ,че те го разбират и признават.

 2. Да не забравяме България като задната врата към Европейския съюз в подкорието на киснещия се в поморийски басейн руснак: фризура в Париж, няколко семестъра в английски университет, пазаруване във Франкфурт и т.н. с притичване по терлици.
  А недвижимите имотни перални и сушилни у нас си паднаха на…

 3. Това е, уви, тъжната истина.

  R.I.P., България…

 4. Аз съм от Западна България (гр.Кюстендил) и искам да кажа, че “освободители” вече идват и по моя край, какво имам в предвид: 1.Над малкото градче Сапарева баня сгушено в полите на Рила вилнее някакъв руски фонд, който бил държавен. Та този фонд изкупи много земя около и над Паничище с цел да строи спа хотели, възстановителни центрове, ученически бази в планината и какво ли не. Представители на този фонд, добре сложени момчета с бради и винаги облечени в черно с черни последен модел джипове кръстоват планината и щъкат в сградата на местната общинска власт.
  2. Друг случай е от близко село на Кюстендил в посока границата с Македония. Та там собственици на селска къща станаха тази година “братушки”, които имат вече един имот на морето. Понеже селската къща няма басейн та хората искат да си построят, но това в България става след издаване на Разрешение за строеж, което пък се издава в рамките на месец след внасяне на проекти в общинската администрация. Да обаче “новиы руский” не са свикнали да чакат и ругаят – “що за държава е това, тук при нас казват един два рушвета и нещата стават за ден най-много два” …. Аз лично не се радвам на такива новодомци, прекалено ми е неестетвено, това което ни се случва. Спомням си англичаните като започнаха да идват, веднага им се лепнаха селските тарикати и що пари им отмъкнаха, след това англичаните станаха и свидетели на прочутото гостоприемство и толерантност та чак предаване по една от националните телевизии бяха направили, как английски семейства изоставиха къщи и покъщнина, каквото бе останало след поредния обир и се върнаха в Англия. А сега се сещам и за случки с апартаменти в Банско, но поста ми стана много дълъг и ще спра до тук.

 5. Сигурно съм последният фен на ББ, петата колона тук или всякаква безподобна, продажна безродна измет, но ще опитам да изместя част от тежестта на отговорността от тях, рускивайки да изглеждам техен защитник. Истината е, че “сволочите”, колкото ги има в матушката им / на някои/ , никак не липсват подобаваюо и тук в достатъчно критична маса. В нарочен филм точно за Поморие всички интервюирани руснаци изказват задоволство, че се чувстват като у дома си / аз съм убеден, че далеч по-добре–инак не биха идвали / вкл и заради “топлия прием ” от местните. Да добавя, че мнозина, вече от местните, заявиха, с патриотична гордост, че съдействат точно руснаци –щото нали разбирате “братушки, една кръв” и пр, да се заселват тук, защото “инак щели да са араби, жълти и т.н.”

  Накрая съм длъжен да спомена, че имам неколцина приятели от въпросната общност, някои и в Поморие, с които се запознах на редица протестни акции в Бургас против путин и политиката му, както и бдение в памет на Анна Политковская. Акции, които българското участие изчерпвах или моя милост или още 1-2. Наблягам на тези хора, които с куража си, антипутинизма и иронията и сарказма към рушизма и московщината / далеч не само по повод зверствата в Украйна / могат да засрамят поне 95% от нашенци–в този дух издигаха лозунги в центъра на града с цитати на Ботев, написани на чист български.

 6. Доста овце има и в Европа! http://fakti.bg/biznes/126585-fransoa-oland-prizova-za-otmana-na-sankciite-sreshtu-rusia
  Това е поредното потвърждение, че Франция с този президент ще затъва още по-надълбоко, този е горд представите на левичарския популизъм успял да си срине рейтига на рекордно ниско ниво за рекордно малко време, раздува щатните бройки на администрацията, а оттам натоварва обикновените хора и бизнеса с по-високи данъци.

 7. Трябва с прискърбие да признаем, че в известен смисъл съветската пропагадна машина е дала изключително добри резултати, като е смело най- ценното за един народ, неговото самочуствие.
  Срещам много Граждани на България, добре образовани и с добро финансово състояние, които се прехласват по всичко руско и се опитват да ме убедят, как Русия е велика и ние трябва да я слушаме и следваме. И естествено, че Русия ще се възроди и победи Запада.
  Аз на това му викам национално предателство, когато чуждестранните интереси са поставени пред националните.
  В интерес на истината, трябва да признаем, че проглеждането е дълъг и болезнен процес, осбено ако си израснал в годините на развития соц или си член на КГБ производна партия.
  Лично на мене ми отне едно десетилетие да се изчистя от отровата на съветската (КГБ) пропаганда и в някои случай беше със сериозни последствия, които за радост само ме калиха.
  Поне още две десетилетия ще ни отнем да започнем да чувстваме, че отровата на КГБ намалява.
  Щом европейския десен министър Попова се прави на Снежанка на Дядо Мраз на връх Нова година, какво ни остава. Ценостанат система най- трудно се променя.

 8. Покупката на какъвто и да е частен имот в България не би трябвало да обвързва по никакъв начин държавата с даването на каквито и да е привилегии за това, като например издаването на специални визи или разрешение за престой или жителство в страната.

 9. Игра “Другарят Pu победи Естония” се появи в магазините на тази Прибалтийска страна. На опаковката е има карикатура на руския президент Владимир Путин.
  В играта има поле, зарове и карти със задачи. Една от тях гласи следното: “. Не позволявай на Русия да получи помощ от Казахстан при завладяването на Балтийско море”
  А ние тук се чудим как да им угодим, как да ги населим а сега сигурно ще им платим и кредитите за българския им домове.Банката, която им е давала кредити, е част от КТБ, която беше разграбена по брутален начин.Дали и тези кредити, за руските имоти, ги връщаме ние?И отговор не чакам.Знам как ограбиха руснаците и банките в Кипър.

 10. Една шведка ми сподели преди 15 години, че руснаците почти изкупили краибрежието им, та се наложило да им забранят да купуват.
  Имаче, мисля си, скоро няма да имат парите за тая цел, че може и да ни се размине. Няма да е българска заслугата, но положителният край си е положителен.

 11. Като свършат парите и имотите ще се разпродадат набързо (както между другото започнало да се случва и в Лондон). А паричките отлитат с отиващата си аванта от петрола и със секващите чужди капитали за руския бизнес. Сал един Китай точи лиги и очаква Путята да приклекне за да бъде анексиран 🙂
  Русия е непотребна държава и скоро по-голяма част от нея ще бъде китайска провинция, което ще бъде най-щастливият ден за всички бивши СССР-ски колонии.

 12. Mного точно попадение, че доката лъжепатриотите се превземат, мурзилките ни превземат. А бай Радой навремето беше писал такава епиграма: “СБОГОМ НА ОРЪЖИЯТА / Народите все повече общуват – стремят се да се закупуват. ”
  Но както е тръгнала надолу рублата, Путин най-много да премахне парите и паричното разплащане и в Русия да настъпи така дълго очаквания Комунизъм…

 13. EN ROUTE
  Искате да кажете Павлова,а не Попова.Ами тя така си е възпитана момичето. Дядо й, Георги Павлов най младият партизанин в отряда *Чавдар* е изпратен в СССР и скорострелно завършва химия там.Става Министър на химическата промишленост до 1975 г.

 14. Господин Иво Инджев ,вчера четох статията ви и реших да потърся в zamunda.net филма “Петдневната война” . Знаете ли какво ми направи впечатление ? Коментарите за този филм са около 200 . От тях с изключение буквално на само 2-3 коментара ,всички останали плюят филма и казват че това било 100 процентова американска пропаганда и че събитията изцяло са извъртяни така че да очернят и изкарат Русия агресор , като хората пишат че истинският виновник за тази воина е Грузия и тогавашният и президент Саакашвили . Масово се изказва мнението че истинският агресор е Грузия ,чиято армия подло и вероломно нападала Южна Осетия ! Ако не ми вярвате ,влезте в zamunda.net и вижте сам какво е мнението на хората по въпроса . Как си обяснявате този факт , че от толкова много написани коментари там 99 % не са съгласни с вас и имат напълно обратното на вашето мислене по този въпрос ? Аз лично останах много изненадан, иначе филма днес ще го гледам .

 15. Потвърждавам, г-н Инджев. Преференциалните кредити се раздаваха с гратисен период 5-6 години и лихва под 20%(при средна около 28-35%), но САМО на подбрани таваришчи, предимно среден и дребен административен персонал и подобни. За това вече неведнъж бе писано в блога ви още пролетта на миналата година.

  И не са по 1.5 павиана на клон, пардон, на имот. Бегла справка в имотните регистри ще ви покаже, че се записват по 20-30 павина на една гарсониерка, така получават визи по облекчена процедура. Искрено ви благодаря, че най-сетне се заемате с тази страшна тема, защото в РъБъ Милиционеристан май на никой “елита” не му пука за тази пълзяща анексия.

  До D.SAVOVA – Дядо й на “снежанка” освен това е бил член на ЦК (сиреч дописнат до най-вътрешния кръг на лапачите-шайкаджии), депутат, председател на Комитета по химия и металургия и на Комитета за опазване на природната среда. А майка й е рускиня, но тя, видите ли, “се гордее” и двамата. Ти да видиш! Повече тук:

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8_%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2_%28%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%29

  http://www.blitz.bg/news/article/293397

  До “ИВАЙЛО АЛЕКСАНДРОВ
  Добре облечените момчета с джипове са предимно бивши и действащи биячи на тов. Путин В.В., които по съвместителство са и членове на въпросната фондация “Милосърдие”. За това също неведнъж бе писано в този блог, също и в ред местни вестни – “Струма”, седмичника на Сапарева баня и ред централни медии.

 16. Към Мунчо:

  Щом на троловете казвате “хора”, проблемът с учудването си е Ваш.
  Американската държава (филмът е все пак американски) не плаща за тролове и пропаганда, докато за такива цели руската империя харчи милиарди.
  Троленето е държавна политика в държавата, в която промитите мозъци обобщават украинците като “фашисти” ( докато руският ксенофобски нацизъм се вихри свободно, поощрен от шовинистичната вълна) и смятат тази своя представа за легитимната истина от най-висша инстанция.
  На Русия й трябваше повече от половин век да признае за престъплението в Катин, та за пресните престъпления в Грузия ли да очакваме да си посипе главата с пепелта от бомбардираните грузински градове (опожарени като руски отговор на един грузински артилерийски обстрел на неруския град Цхинвали. обстрел, чудодейно очакван да се случи от руските дивизии, “предвидливо” струпани за атака на грузинската граница в навечерието на 8 август 2008 г).
  А за българските тролове, ако има нещо общо между тях, това е руската шовинистична зараза, представяна като форма на български патриотизъм, за което важна роля изигра и позорното мълчание на българските медии без НИТО ЕДНА кореспонденция от собствен източник в Грузия и без НИТО ЕДИН собствен коментар за нанесения от Русия военен побой над Грузия . Месеци наред внимателно следях и не видях нищо друго в слугинските български медии, освен преразкази по чужди източници. Правителството изпрати само зам. мин. Милен Керемидчиев на оглед след края на руските бомбардировки и това беше толкова уникално като българско присъствие, че медиите го ползваха като кореспондент. С мълчанието си България тогава подкрепи я(р)ко руската агресия, докато доста европейски премиери и президенти отидоха в Грузия и прегърнаха Саакашвили на централния площад пред митинг на грузинските патриоти в Тбилиси.Така малката, православна,черноморска, русофилска България застана на страната на големия побойник срещу себеподобните си, които Русия загуби завинаги като приятелски народ с повече от 200 години (бивши вече) тесни двустранни отношения.

 17. Има само един начин Русия да бъде озаптена, като се наложи технологично и научно ембарго от цивилизования свят, което заедно със спада на цените на енергийните носители неминуемо ще доведе империята на злото до икономически крах.

 18. МУНЧО,
  Мунчо,Мунчо само мунчо.Прилягащо име.
  Как говориш сякаш грузинските войски със Сакашвили начело са отишли на Червеният площат.А не руските в Грузинските земи.ДЕНГИ ДЕЛАЕТ ВСЕ.Руснаците за това не пестят.Да купуват чужди артисти,автори,учени,продажници.С това не правят живота на руснаците по лесен.За това както виждаш масово бягат от Русия.Абе що не отидеш за малко да поживееш в Русия Някъде към Урал.
  СТИГА ВЕЧЕ С ТАЗИ БЪЛГАРСКА ПРОСТОТИЯ.БЕЗМОЗЪЧНИ СЪЩЕСТВА.МУНЧОВЦИ.

 19. Филмите се правят за да внушат нещо и естествено са силно средство за манипулация. Този филм беше доста добър, обаче аз съм гледал и “Август, 8-го”. Но най-вече трябва да се чете!

 20. Още лятото направих коментар по темата… И само да попитам коя е следващата им стъпка???

 21. Г-н Инджев, на руски език лента е плёнка!!!

 22. Зарадва ме написаното от ДЕМОКРАТОР тук – 1:1 с моите мисли по въпроса. Само да добавя – чел съм, че в Китай смятали района на Сибир и на изток за северните /техни/ провинции. Очаквам да остане само “Московското княжество”. Писал го е в 1914 г. арх. Методи Кусев – владика на Старозагорската епархия.
  И с извинение към автора г-н Иво Инджев – една поправка. 500 000 били вече руските имоти тук. Прочетох наскоро:
  http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ruski-grazhdani-pritezhavat-okolo-500-000-imota-v-iztochna-balgariya.html

 23. БЛАГОЙ Б., Китай губи Приморието срещу Сахалин ,още в началото на 60-те на 19 век, което е “усвоено” от Русия , като компенсация за загубата на Кримската война.След това и Монголия е отделена от Китай, около ВОсР , от большевиките. Това са около 2-3 млн. кв.км., като малка част от тях са завладени от Япония след войната от 1905г.. И само малка част от тези 2-3 млн. кв.км. са върнати на КНР след Втората световна война.
  Почти всички територии над Китай ,на север до Арктика са били част от Китай, но сега НЕ са. КОЙ ли ги е отделил от него???

  П.П. БЛАГОЙ Б., докато властта в НРБ е на заплата от Кремъл, никога няма да се определи , колко от имотите са КГБ-истки. А това позволява на платените путински суки в НРБ да преувеличават с пропагадни цели.
  Нали знаете , че сАвеЦкият слон е най-голям………

 24. Что вы пишите всякую чепуху из года в год? У вас с математикой все в порядке? Болгары, вы сами то где живете? Под наем в русских имотах? Вот вам правда о русских и об их недвижимости в Болгарии:

  http://varyadavydova.com/russkie-i-nedvizhimost-v-bolgarii/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.