Архивите нашепват крещящи истини

Сайтът Биволъ е цитиран днес (с доста голямо закъснение) да уличава най-висшия полицай в държавата, главния секретар на МВР Лазаров, в кръчмарска връзка с с близкия до Ахмед Доган бизнесмен Хавальов.

По този повод е полезно да дадем думата на архивите.

Първанов награждава с пари на разследван за ДДС

|12.03.2009

Първанов награждава с пари на разследван за ДДС
Президентът раздава хиляди евро на конкурс, организиран от Домакина на Доган – Арбен Хавальов, разкрива в новия си брой вестник „168 часа”
Президентът е наградил с хиляди евро лауреати в конкурс за художници, организиран от разследван за източване на ДДС за над половин милион лева.
Георги Първанов е бил специален гост на церемонията за реалистична живопис „Балкански художници”, на която мецанат е бизнесменът Арбен Хавальов.
Той е сочен от опозицията за собственик на един от сараите на Ахмед Доган в с. Рибарица.purvanov_dds_1.jpg
Хавльов вече е разследван за поредица от данъчни престъпления и кражба на чужда самоличност, когато президентът награждава художници с негови пари.. Според постановлението за привличане като обвиняем Арбен Хавальов е успял да източи ДДС в размер 638 761,66 лв.„Ако това беше обикновен депутат или министър, бих го приел. Но на президента са му подчинени НСО и НРС, които би трябвало да проучат и му докладват къде отива и с кого се среща”, категоричен е шефът на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов. Колегата му от ДСБ Димитър Камбуров е категоричен: „Това е въпрос на морал”. Камбуров припомни, че президентът на САЩ Бил Клинтън върна дарените за кампанията му пари от Дарина Павлова, защото администрацията му се усъмни в чистотата на техния произход. Независимият депутат Минчо Христов смята, че държавата е създала условия съмнителни бизнесмени да крадат годишно над 1,5 млрз. лв. ДДС дори от лекарства, а после с тях да се легитимират като благодетели на болни пациенти. Дебютът на известния като Домакина на Доган – Хавальов, на културното поприще е през 2004 г. с организирането на международната изложба за реалистична живопис. Инициативата е с подкрепата на президенството, Министерството на външните работи и Министерството на културата.. Това става четери години след като според прокуратурата Хавльов прибрал с машинации огромната сума. (Текстът се препечатва със съкращения).purvanov_nagradi.jpg Президентът Георги Първанов и Арбен Хавальов връчват наградите на победителите в конкурса 

Frog.news

Главният секретар на МВР е похапвал със съден за ДДС-измами

| 05.01.2015 |
Медиапул

Арбен Хавальов и Светослав Лазаров. Сн.Биволъ

Главният секретар на МВР Светослав Лазаров е сниман да похапва на една маса с бизнесмена Арбен Хавальов, който е съден за ДДС-измами, използване на фалшива самоличност и уличен за незаконно придобито имущество, съобщава сайтът “Биволь”.

Общите снимки на двамата са публикувани в профила на Хавальов във Фейсбук на 10 декември миналата година. Лазаров и Хавальов са се снимали на празнична софра в руския ресторант “Петър Първи” в София. На снимките е и активистът и кандидат депутат на “Глас народен” Николай Йочколовски. Той е бил и адвокат на Арбен Хавальов.

Под снимката има коментар на Хавальов за Светлозар Лазаров: “Да ни е жив и здрав Главния секретар на МВР. Наздраве!”.

Хавальов е близък до ДПС бизнесмен и се свързва с прословутите “обръчи от фирми”. Името му нашумя през 2008 г., когато стана ясно, че той и сестра му са формални собственици на луксозния комплекс в Рибарица “Каза Домини”, припомня “Биволь”. Комплексът е известен като един от “сараите на Ахмед Доган”, пише още сайтът.

Няколко минути след публикуването на снимките достъпът им чрез профила на Хавальов беше ограничен.

Преди шест години срещу Хавальов и съдружниците му започна крупно разследване за ДДС измами, по което той беше осъден на първа инстанция на три години условно. Тогава от Комисията за незаконно придобито имущество запорират имотите на Хавальов. За признати данъчни злоупотреби за около половин милион лева Хавальов е осъден да плати глоба от само 10 000 лв.

Впоследствие Апелативният съд в София отмени присъдата и върна делото на прокуратурата. Там делото престоя четири години и едва през 2014 година бе внесено отново в съда и ще се гледа от Софийския окръжен съд.

От 2010 г. всички дружества с участието на Хавальов са прекратили дейността си, показва справка в Търговския регистър, цитиран от “Биволь”. Бившият бизнесмен обаче не изглежда да е във финансова нужда, защото в социалната мрежа афишира албуми със снимки от Малдивите и Катар, които е посещавал през последните 2 години.

“Предполагам, че това е компромат. А компромати не е редно да коментирам. Но сега, като си спомням, преди 10-ина години това лице съвместно с Рангел Вълчанов организираше изложба за живопис, която включваше всички балкански държави и беше с участието на творци от целия балкански полуостров. Присъстваше и част от политическия елит, културния елит и дипломатическия корпус – това си спомням. В интерес на истината аз съм присъствал на тази среща, но да ви кажа от този храст заек няма да излезе”, коментира снимката Светлозар Лазаров, цитиран от “Дневник”.

В отговор на въпрос в какво качество е бил на това събитие, той заяви: “Направете си труда да проверите какво съм работил тогава”. В периода 2002 – 2008 година Лазаров е бил разузнавач в Националната служба “Сигурност” (сега част от ДАНС).

24 мнения за “Архивите нашепват крещящи истини”

 1. Здравословно е,когато човек чете сутришната преса,да се зарежда с позитивна енергия:

  “Кубинците се юрнаха да бягат в САЩ”

  http://www.blitz.bg/news/article/312019

  А Серге́й Ви́кторович Лавро́в си прибрал оня ден единствената дъщеря от New York обратно в масква,и я записал на начални курсове по русский язык!

  Ето и още един куршум в бронята на руската пропаганда:

  Немцов: Кто из нас патриот, а кто – нацпредатель? Дочери Путина живут в Европе, дочь Лаврова – в США

  “Обе дочери Путина Мария и Катерина живут в Европе (до крушения Боинга Мария жила в Голландии, Катерина – в Германии; сейчас обе в Германии). Дочь Лаврова Катерина закончила Колумбийский университет (Нью-Йорк), проживает в США. Дочери вице-спикера проживают в Европе: Катя – в Швейцарии, Настя и Лиза – в Лондоне. Два сына Президента РЖД Якунина живут в Европе: Андрей – в Швейцарии, Виктор – в Лондоне. Ребенок Фетисова живет в США и не умеет говорить по-русски. Дети Козака, Никонова также учились и живут за границей. Борец с сиротами Астахов предпочитает рожать детей в Ницце и обучать их в Европе. Борец за традиционные ценности, православие и народность, соавтор закона подлецов Мизулина отправила сына Колю учиться и жить в Бельгию”, – перечисляет оппозиционер.

  “А теперь вопрос: Кто из нас патриот, а кто – нацпредатель? Власть или оппозиция?” – задается вопросом Борис Немцов.

  http://gordonua.com/news/worldnews/Nemcov-Kto-iz-nas-patriot-a-kto-nacpredatel-Docheri-Putina-zhivut-v-Evrope-doch-Lavrova-v-SSHA–40285.html

 2. Г-н Инджев, въпреки, че е от друга медия, но интервюто на Йоланта Дарчевска, зам.-директор на полския Институт за източни изследвания е изключително интересно и показателно за начина, по който Путиновата върхушка в Русия управлява медиите, обществото, а и своите “Пети колони” в чужбина…

  http://reduta.bg/v2/article/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

 3. Ето я мафията.За Хавальов вече се пише от различни журналисти и издания от 10 години.До сега четях за връзките на този съмнителен човек с Доган и ДПС.С Георги Първанов.Хавальов бил и съден за ДДС измами.И какво от това никакви последствия за политическата кариера на Доган,ДПС и Първанов.И пак ще кажа -ето това е мафията.Престъпници и покровители на едно място.А сега и *фото* с Главният секретар на МВР .Лазаров да си обира крушите от МВР.Призовавам коментаторите в този блог да не говорят *за ланшният сняг*,а да осъдят остро престъпниците и техните покровители,защото това засяга всеки от нас.

 4. Г-жа SAVOVA, всеки ги осъжда строго, че и повече от строго, но все пак е по-добре БКП и нейните производни – гоце,ДпС,БСП, ДанС,”службите” …….. да нямат никаква власт повече, защото те я имат за бащиния. А единственият начин е всеизвестен, стига да има достатъчно желаещи поне един път на 4 години.
  А за досегашните им престъпления “на книга” би трябвало да ги съди КРИВОсъдната им система! Но резултати няма, има само резИлтати!

 5. Краденето стана национален спорт. Като неписан закон, който е по-важен от писаните. Колкото по-голям крадец, толкова по-уважаван в обществото. И полицията ги пази и пие с тях за живот и здраве! На кой ??
  Дори Монасите се надпреварват в този занаят. Пример Дядо Борис – Мерцедеса! Позор за Българския род !!!
  Тези, които не крадат са обявени за луди, гейове , будали и какво ли не. Един мой познат дори се принуди да напусне работата си, защото не крадеше нафта. Да си честен е Позор и Срам!
  Ето, 4 милиарда ни откраднаха и ни вопъл ни стон в Пустинята на Страхливците, България. Ако си зададем въпроса Кой Управлява България ? Какво ще си отговорим ? Ако пък си зададем въпроса кой им подписа Правото да управляват, трябва да се погледнем в огледалото и да кажем Аз!!!
  Аз им подписах на тези Мошеници, Лъжци, Безбожници и Убийци!!! Аз!!! Всеки Аз в тази държава ако изобщо се мисли за човек и личност е длъжен да си каже, докога ще блея като овца след Сатаната и неговите Демони и Вещици и ще чакам да ме издои мен и моите деца. Да ни ограби труда, имота, наследството и честта. Или и Аз да стана покорен на Сатана и да чакам смъртта си и тази на рода си прекарвайки живота си в отровен сън!?

 6. Кадрите на ДПС са начело на службите за сигурност и не само.Не успяха с Пеевски за ДАНС – сложиха обаче друг ДПС кадър.Лазаров отдавна е спряган за ДПС обвързан.Това си е пробив в националната сигурност.Финансовия минитър беше също сниман с Пеевски на маса и после почна офанзивата с пенсионните фондове и оставката на Искров вече не е валидна.Да не говорим за Бисеров.Ами главния прокурор – стана катализатор за взрива на банката и никой не го заподозря в слугинаж на ДПС.Е, как да стане демократизацията ни?Добре поне, че има кой да бие камбаната.Сайта на Иво Инджев, Бивол и няколко други. Как да приемат и американска бойна техника – ами те само при тази мисъл се изприщват и то много.Това е истината и за руското масовизиране на градове и паланки – те виреят добре само когато мафията управлява.А за мен Д(П)С е синоним на мафията – не заради етноса – и в абвиатурата им се вижда кои са всъщност.

 7. 6 Януари БОГОЯВЛЕНИЕ
  1856 г. В Панагюрище е родена Райна Княгиня.
  1848 г. В Калофер е роден Христо Ботев.
  1412 г. Родена е Жана д’Арк.
  През 1862 година по инициатива на Стоян Чомаков по-радикално настроените църковни дейци в Цариград организират тържествена Богоявленска служба в черквата “Свети Стефан”, с която потвърждават позиция си спрямо Гръцката патриаршия.

 8. Що се чудите, бе, хора? Ами нали всички тях червеното знаме роди ги? А държавникът Лазаров, с неговото неотразимо високо интелектуално излъчване в не толкова далечното минало бе личен телопазител на бандита Мето Илиенски. Така добре и професионално го опази, че трупът/тялото на последния и до ден днешен не се знае в кой хендек гние?

  Пък шеф на Комисията за конфискуване на незаконно придобитото имущество е бившият зоотехник, набеден за професор, “кинологът” Кушлев.

  За най-правосъдното правосъдие в света, това на РъБъ, даже не искам да отварям дума.

  Иначе и днес станахме очевидци на поредната офанзива в хибридната война на рАЗИЯ срещу България. Церемонията по освещаването на бойните знамена на републиката в деня на Богоявление бе пряко предавана само от ТВ Европа и ТВ-3. Останалите кагебистко-петоколонски “национални” медии на РъБъ се ограничиха само с кратки репортажчета. Зер, президент днес е г-н Плевнелиев, не е както когато в пространни преки предавания подобострастно и в едър план можехме да се радваме на зур…, пардон на лика на “Н.Пр.” Георги Седефчов Първанов-гоцэ, в профил, анфас, гръб, че дори края на гърба “Му”.

  Има и добра новина – 1$=56,2376 RUB, 1 E=68,3681, това по курса на ЦБ на павианите, въпреки интервенциите. Дори казахското тенгето поскъпва спрямо рублата.

  На всички честито Богоявление и Бог да ни пази!

 9. Има ли нещо, в което да е замесен гоцэ сырыщныка (демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши името му с малки букви и руски добавки!) – и което да не вони на рубладжийска корупция, слугарство на мафията и национално предателство? Един аргументиран утвърдителен отговор -веднага се покайвам и ставам активист на АБВ!
  А полуидиотът на кръчмарската снимка трябва МОМЕНТАЛНО да бъде натирен като постовак в районното в Трън! По това ще се разбере и дали министърът В. Вучков смята нещо да реформира!

 10. Включвам се в спора между Мунчо и Иво Инджев, темата ми е много близка, така че припомням една великолепна студия- ЛИПСВАЩИТЕ ФИЛМИ НА ХОЛИВУД (поствал съм я и друг път). От нея дано стане ясно КАКВА КОМУНИСТИЧЕСКА БЪРЛОГА ВЕЧЕ БЛИЗО ВЕК Е “МЕКАТА НА ЦЕЛУЛОИДНИТЕ МЕЧТИ”.

  Ето студията, непременно я прочетете.

  http://reason.com/archives/2000/06/01/hollywoods-missing-movies

  Защото -като се изключат “От Русия с любов” и “Рамбо 2” -НЯМА никакъв англосаксонски и американски филм, който ясно да посочва врага на човешката цивилизация и да го изобразява в цялата му уродливост.
  Имаме обаче всякакви идиотщини за маниакални учени и пр. заплахи за света. Имаме дивашката червена пропаганда на тов. олывэр стоун, имаме цялата сюрия фенове на кастро и ортега- кополи, сополи, майкълмуровци-дъгласи, шонпеновци, шийновци… Сред тази холивудска снобска гмеж- само неколцина големи артисти, достойни хора, антикомунисти и истински американци- КЛИНТ ИСТУУД, БО ДЕРЕК, ЧЪК НОРИС, ГАРИ СИНИЙЗ, АНДИ ГАРСИЯ, АРНИ, БРУС… и още няколко.
  Това, драги Мунчо, е причината.
  А като прочетеш как сесесерските ченгета вилнеят във Холивуд още от 30-те години, ще ти стане още по-ясно, защо един-единствен филм, който показва истинската мутра на руския варварин, предизвиква толкова истеричен вой.

 11. Стамбо, ти направо ме плашиш. И в холивуд ли дирижират тия мерзавци ?!?!
  Ако е така за нас какво да кажа??
  С тая дълбока признателност към “освободителя” сме загубени за векове.
  Между другото на всички доверени активисти на комунистите по села и паланки им са раздадени задачи за Пропагандна Борба с НАТО. Дори в нашето малко селце “очевидци” обясняват как “видели” Натовски самолети да “пръскат” химикали. КГБ действа мащабно и необезпокоявано в Родината с цел тотално истеризиране, видиотяване и оглупяване на населението до степен Овца !

 12. ДИВАНЕ,
  Не се прави на диване.И ти помагаш за това.Добре го знаеш.Само,че и аз го знам.На каква цена.Предполагам ти специално от глупост.От подобна на твоята глупост България се дърпа назад.Но нещата вървят напред.Няма спиране.Въпреки диванетата.

 13. Савова, тая скука ти вреди 😉 Все агенти ти се привиждат! 🙂 Я виж зад завесата да няма някой. Или под масата … 😉
  И все пак ако искаш да ги откриеш провери биографиите на другарите комсомолци от РБ. Няма да съжаляваш. 😉

 14. Диване,

  Не те плаша аз, а документираните факти от автора на тази студия американския изследовател Кенет Лойд Билингсли. Ако си я прочел, разбира се!
  А че Холивуд е ултралевичарски, това не го знае само баба Пена от Долно Уйно. Виж баба Гена от Горно- знае.
  Зает съм и нямам време за повече кореспонденция днес.

 15. Диване
  Всички бяхме комсомолци.Някой си останаха за цял живот.Други още на времето го приемаха*на ужким* важното бе да оцелеем.Е сега вече кой как го иска и може.Аз не го исках ,не го искам и го мога.Свободният свят ми харесва.Няма скука.В най лошият случай мога да се разнообразявам като споря с *диванета* като тебе.Чакам да подадеш реплика.

 16. Савова, защо не си дадеш скайпа, имейла или фейсбука, да не занимаваме публиката с “реплики”.

 17. Да бе,да.Адреси не давам. Да ме хакваш нали.

 18. диване, противоречиш си: хем нямало никой зад завесата, хем биографиите на РБ били интересни. Интересни от агентурна, или от друга гледна точка?! A че има няКОЙ зад завесата, това вече не е тайна за никого, затова не се правИ на ударен по въпроса и оставИ методите на онова леке Антон Тодоров и говорИ не за миналото на бивши комсомолци (каквито сме всички), а за бъдещето в пандиза на задкулисниците митье гэстапото и эго другарка в жызнь свьтлана тутберидзэ, моничка станышэва, гоцэ и прочее рубладжийски отпадъци. (Има и други, разбира се, но казвам само с кои най-едри трябва да започне прочистването на канализацията).

 19. Не откривам чувствителен анализ на това къде и как точно пропада политическата воля срещу холивудския комунизъм. Въпреки черните списъци на Холивуд от 50-те и 60-те заедно с всички закони, поправки и процеси преследващи комунисти сценаристи, режисьори, актьори и симпатизанти (един постер ме грабна http://en.wikipedia.org/wiki/Hollywood_blacklist#mediaviewer/File:Anticommunist_Literature_1950s.tiff ), и процесите срещу тях с натиск отвън, но и отвътре; въпреки всичко холивудската филмова индустрия винаги е била омъгьосана от комунизъм. Ако се заровим в началото, сред основателите на Холивуд има солидно присъствие на еврейски имигранти от Източна Европа, като Самюел Голдуин (роден в 1879 във Варшава, Полша), Луис Майер (роден в Минск, Белорус) и др. Отстраняваме килограмите изписани конспирационни бози и идиотщини, и оставаме с архивите и с няколкото по-смислени книги и спомени от миналото на очевидци, които заслужават внимание.
  Познавам двама души продуцирали в Холивуд, и двамата са евреи и двамата са канадци. Досаждам им, понеже версията за източноевропейското присъствие ми се струва малко ефервесцентна. Гръмкото ‘Американската мечта е родена от Източна Европа’, както един документален филм се провикна през 1998 г. вероятно има отношение към истината за липсващите филми на Холивуд, само дето зависимостите са по-сложни, отколкото изглеждат. Ето нещо в допълнение към холивудската ни библиотека: https://books.google.ca/books?id=S8MMhPYLG2sC&pg=PA311&lpg=PA311&dq=%27Refugees+and+British+Actors%27%27&source=bl&ots=U6HB6ePGTs&sig=wPbnUSWy__IWZtz8rFxvOMh7guQ&hl=en&sa=X&ei=NmitVKe0Nsf_yQTYnIK4BQ&ved=0CEsQ6AEwCA#v=onepage&q='Refugees%20and%20British%20Actors”&f=false
  Благодаря на Стамбо, че напомни за статията. Ако някой каже, че темата няма никакво отношение към живота ни в България, ще трябва да се усмихна.

  Честит имен ден на Иво Инджев! Желая здраве и все повече подкрепа!

 20. Абе другарки, незнам какво ви става!
  Не съм хакер и нямам намерение да ви “Хаквам” . Ако бяхте по-младички щях да се замисля за нещо друго.
  Освен това, нямах пред вид старите комсомолци а днешните млади партийни другари, които са синове на дърти комунисти със палати и заводи. Това са днешните комсомолци. Един от тях е бившия кмет на Димитровград. По занимание гей, женен за дъщеря на тимаджия.
  Има и други но вие ги търсите под масата или зад завесата и се правите че ги няма.

 21. Диване,
  Съвсем си изтрещял.Явно *другото* ти липсва.Ами ти сигурно ставаш само за него. Намери си го.Свят широк.Спасение дебне от всякъде.Както казват в един филм.

 22. Здравейте,
  Прочетох статията и между другото мога да Ви заявя че аз раследвах бизнесмена за което в последствие бях пенсиониран.Публикуваното е само една брънка от цялостното разследване.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.