Колабораци(о)низъмът на русофилите и (ското)бойната дружба

Най-после!

 

Българите, за които любовта към Русия е най-съкровеното чувство, ще могат вече да се докажат на това поприще- при това не е задължително да го правят безплатно.

 

Би Би Си разпространи съобщение, според което президентът Владимир Владимирович Путин е подписал декрет за улесняване на чужденците, желаещи да служат в руската армия. Ето как българите с руско самосъзнание, определящи себе си въпреки това като патриоти, ще могат да се проявят най-сетне- при това не в каква да е област, а именно в отбраната на Русия.

 

Отбраната на империята, включително от подозрения, че някой българин си позволява да не се прекланя пред нея, е стародавно занимание на българските русофили. За да легитимират своя колобораци(о)низъм те настървено обявяват за русофоб всеки, който не е съгласен с тях (нещо като взаимното насъскване между ДПС и Атака).

 

Терминът „русофоб” е жалък още на семантично ниво, защото внушава страх, фобия от Русия- не че няма защо, но не това е идеята да си антипод на русофила, нали.

 

Русофилът люби безрезервно, докато на т.н. русофоб му се вменява омраза към Русия чрез една измислица, която го определя като „страхуващ се от руското”.

 

Тук няма нито една организация на българските русофоби нито пък критиците на руската политика ( която е продължение на съветската спрямо България) поставят страха си от Русия като главно основание за своето несъгласие Москва да си прави каквото си иска с българите.

 

За сметка на това в днешна европейска България е повече от легитимно, задължително в левичарските среди, човек да се заявява като русофил, да има безброй официално регистрирани русофилски организации, дружества, форуми, издания и цели партии, като Атака, която в предизборната си кампания изведе агитационно 5 свои приоритета. И петте бяха свързани с Русия ( с ключови вълшебни думички „Белене”, „Южен поток”, „дружба”).

 

И въпреки този очевиден ярък дисбаланс, русофилите непрекъснато вият на умряло, че в България имало русофобия и дори се оплакват, че тя била едва ли не „червена нишка” в днешната българска публичност. Явно действат на съветския принцип за нападението като единствена тактика във войната (срещу европеизирането на България  след нейното съветизиране): в съветските военни академии преди Втората световна война офицерите изобщо не са и чували друго, освен опорната точка за нападението като единствена тактика и стратегия.

 

Днес Путин възражда „най-доброто” от онзи съветски манталитет, формулирайки в навечерието на новата 2015 г. руската военна доктрина на базата на презумпцията за НАТО като враг, от който Русия била готова да се отбранява ( само).

 

Путин говори като вълк, доказал отново своя хищен нрав (например в Крим), който се оплаква от агресивните намерения на овчарите в усилията им да защитят стадото си от него.

 

С декрета, който ще опрости процедурата за чужденци, желаещи да служат в руската армия, се отварят чудесни възможности за българските русофили да си решат няколко екзистенциални проблема.

 

На първо място- ще могат да се отърват от кошмара на самата мисъл, че България е член на НАТО. От пасивно възмущение ще могат да преминат към действия в защита на любимата си Русия от чудовищния милитаризъм на Дания, Холандия и прочие войнолюбци, предвождани от омразната на всеки русофил Америка ( тя включва и въоръжената до зъби Канада, нали така).

 

На второ място, българските русофили най-после ще могат да доплатят кръвния данък на българските опълченците на Шипка, който все им се вижда несправедливо малък. Да сте чули патриотично надписване на българските жертви в онази война, както русофилите правят с твърдението си за 200 000 загинали руснаци ( а не всякакви други по националност) при реалността от няма и 180 000-дна  целокупна руска войска на Балканите през 1877-78 година?

 

На трето място ще придобие плът и (евентуално ) кръв митът за бойната дружба между българи и руси през вековете, започнала със скотобойната на княз Светослав по миролюбивите по онова време български земи, когато той нахлува, унищожава (968-971 г.) българското царство и го връчва в този вид на Византия за два века напред.

 

На четвърто място, българи ще могат да услужат на Русия с кръвта си в нейните войни по своя воля, а не като част от (ското)бойната дружба под знамената на Червената армия ( 1944-45 г.), когато близо 40 000 българи стават курбан (често пъти използвани от съветското командване като пушечно месо) в последната фаза на една война, за която и до днес няма паметник в знак на благодарност към българските жертви за освобождаването на Европа от нацизма.

 

На шесто място, българските русофили в руски униформи ще измият срама си от българските военни победи над руските агресори по българските бойни полета в защита на България през 1916-1917 г.

 

Не на последно място русофилите ще имат вече легитимен източник на рубли- проглушиха ни ушите за високите московски заплати и е време да си ги изработят по документи, а не чрез обичайните подкупи.

 

Нека мобилизацията да започне сега!

 

С(ъ)борен пункт- съборът, наречен на руския пъкловодец Александър Невски, почитан в Русия ( и натрапен на България без никаква връзка с българската история и традиция) заради войните му срещу западните християни, срещу които се е съюзил евразийски със Златната мюсюлманска орда, чиито роднини по-късно поробват България, за да я подготвят 5 века за основното й предназначение (в очите на русофилите): да бъде обект на руско освобождение с цел вечно подчинение.

23 мнения за “Колабораци(о)низъмът на русофилите и (ското)бойната дружба”

 1. Биха могли да заминат и без да воюват въпросните русофили, русолюбци, болшевики и фашисти – просто да си живеят под крилото на вездесъщия фюрер на руската империя от последните 14 години именуван (с някак неудобното за българските уши име) Путин!
  Да отидат и да си заработват взятките на руска почва под блогадатното ръковдство на комплексаря хомо(фоб), издънката на КГБ, носещият токчета за компенсиране на “величавият” си ръст, другарЯТ Путин! Там им е мястото на тези продажници.

 2. “Внимание, внимание, само за истински русофили: грабвайте пушките, чичо Путин Ви очаква!!! ДПС, ГЕРБ, БСП, АТАКА, АБВ, е необходимо да мобилизират електоралната си маса и подпомогнат вожда си в Москва. Всяко обратно действие би се считало за предателство!”

 3. Това за “пъкловодецът Александър Невский” е направо за златния фонд на българската журналистика, г-н Инджев, поздравления! То не че останалите павиани от онази географска ширина преди и след него са по-добри или по европейци. Особено когато в главите им трещят залповете на “Варяг” (малцина от тях изобщо подозират, че Русия позорно губи морската война с мъничката Япония, като жертва ЦЕЛИЯ си тихоокеански и ЦЕЛИЯ си черноморски флот, плюс крайцера “Варяг” в безмислената и некадърно проведена битка при Цушима и в отбрана на Порт Артур.

  В по-късни години, и до днес, в същите глави на същите павиани трещят залповете на друг крайцер, “Аврора”, и пак малцина, да не кажа никой, не знае, че те са били халосни, сиреч ялови.

  Но въпреки всичко и въпреки всички в евразийският маймунарник “солдафонията”, или милитаризмът е доведен до степен на национална лудост. Ето тук повече:

  ” Выйти к Ла-Маншу или отступить до Урала
  http://ok.ru/planetanas/topic/63100086403114

  Направо страх до хване човек, че няма достатъчно линейки!

  РS Представям си нежната душа Волен Сидоров като доброволец в руската армия. Ще стане много популярен, особено ако се разчуе за ОНЕЗИ негови снимки, където е по кожен салон и тъмни очила…

 4. “През 967 византийско пратеничество в Киев убеждава руския княз(княз Светослав) да нападне дунавските българи срещу голяма парична сума – над 100 000 златни монети.”

  Всеки изминал ден си давам сметка за мисълта – Историята се пише от победителите!
  И всеки изминал ден си давам сметка за мащабите на зомбирането на българина с блондо-филия!
  Нашия домакин да си стяга писалката,да си купи един тон мастило и два тона хартия,че много работа го чака!
  Дано на жицата,където той стои като самотна лястовичка да накацат още много такива птичета,иначе не виждам как ще се получи!
  Сори за песимизма,ама тва е положението!

 5. Тъпанарко
  Не е само г-н Инджев с такова виждане на нещата.Не е самотна лястовичка.Все повече ставаме,а вие сте се по малко и си приличате.Като под индиго.Да не изброявам по списък .Или както казва народът *Като от един правени и то ….малък*.

 6. Честит Имен Ден, г-н Инджев! Пожелавам да сте все така точен и неуморно разобличващ мерзостите в българската политика!

  Колкото до термина “русофоб”, това е още едно проявление на класическото “крадецът вика дръжте крадеца”. Защото няма по-яростни русофоби от подръжниците на човеконенавистната политика на Кремъл, от която най-пострадали са самите руснаци и в особена степен руската интелигенция.

 7. БИРОБИДЖАН, рАЗЗЗИЯ губи и Балтийския си флот при Цушима, който пътува през целият глобус ,за да стигне до Япония, като заобикаля и цяла Африка(защо ли???). Това амортизира корабите, преди да достигнат Цушима, където ги чакат и по-съвременните японски ВМС, които са обсадили Порт Артур, с над 100 000 руска армия. И следва разгром, и след него и падането на Порт Артур.

 8. Честит Имен Ден г-н Инджев! Бъдете Здрав и Успехи във Всичко!
  П.П.
  “Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!!!!”.

 9. Към до БИРОБИДЖАН:

  Една от лъжите на съветската митология за непобедимото руско оръжие лъсва особено ярко от факта, че именно малки държави са нанасяли унизителни поражения на прехвалената руска войска. Освен Японците през 1905 г., това правят през Първата световна и българите в Добруджа през 1916 г., които гонят победоносно руските агресори чак до Молдова и при река Серет пленяват бойните знамена на казашките полкове на т.нар. „дива дивизия”, смятана дотогава за непобедима.
  Първото голямо поражение на Червената армия след болшевишкия преврат е нанесено от конницата на полския генерал Пилсудски край Варшава ( Сталин, който дистанционно отговаря лично за “революционния” набег на червените ескадрони, разбити в Полша, никога не забравя това унижение и го връща тъпкано на поляците по добре известния ни начин).
  Седмици наред малкият финландски народ не само героично се отбранява срещу огромната Червена армия, нахлула във Финландия през зимата на 1939 г., но и нанася огромни поражения в техника и жива сила на многократно превъзхождащата ги завоевателна съветска войска.
  Унгарците също показват чудеса от храброст и успяват да се противопоставят неочаквано дълго с подръчни средства срещу възможно най-елитните съветски войски, изпратени да ги смажат през 1956 г.
  Самите руснаци не можеха да повярват за лесния начин, по който миналата година окупираха Крим и представиха безкръвното анексиране като епохално събитие, защото е крайно необичайно за съветската традиция военните победи да бъдат постигани иначе, освен с цената не огромни собствени жертви.
  Това обаче много ядоса украинците (най-големият от всички малки народи, на които Русия крадливо е посягала от векове насам), с чиято твърдост Путин тепърва ще се сблъсква…

 10. Г-н Инджев, явно около Коледа и Нова година путинските тролове са се развихрили – използват чужди никове , и други подлости …… Надявам се че можете да ги отделите точно от истинските?!?

  П.П. Колкото до кРИМ , там туПин имаше целият Черноморски флот, авиация, ….и т.н.. Той имаше на терен над десетократно “превъзходство” , договорено чрез договори за ползването на Севастопол. Чрез тези договори Украйна доброволно му го беше предоставила срещу……, срещу няколко милиона рубли. ЦЯЛА база на ЧУЖД флот за жълти стотинки! Къде са атакаджиите да протестират срещу такава НЕсправедливост? Те искат милиарди от САЩ за едни мижави бараки ,а освен това САЩ са ни съюзник в НАТО, докато Украйна и Русия НЕ бяха!
  Освен всичко друго Украйна се отказа НЕ само от ядреното си оръжие , но и от СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ му носители.

  Сега туПин искал Украйна да е извънблокова страна, но дали рАЗЗЗИЯ е извънблокова? Или пък няКОЙ и е забранил?
  А, дали туПин ще е “по-доволен”, ако вместо от НАТО, Украйна се откаже от договора за НЕразпространение на ядреното оръжие и от договора за ограничаване на стратегическите ядрени оръжия?!?!?
  А може да е и в НАТО , и с ядрени СТРАТЕГИЧЕСКИ оръжия! Което вервам най-много ще се “хареса” на туПин?
  И всичко това е само защото един КГБ-истки бандит се страхува да напусне властта, както повеляваШЕ руската конституция!

 11. За много години,г-н Инджев!Първото,което правя,като отворя лаптопа е,да прочета,,i vo.bg”.Oт години наред!Благодаря!

 12. Биробиджан, еврейте са успели защото четат! Това, че масово хората са скарани с мерни и единици и география е ясно, ама четете бе! Какво значи “мъничка” Япония? Ами вземи по-голяма карта. По време на войната населението на Япония е приблизително наполовина на Русия, но армийте им в района са съизмерими. Черноморския флот въобще не е пуснат през Босфора от великите сили. “Варяг” не е потопен нито при Цушима нито при Порт Артур. “Аврора” участва в Цушима и всички знаят, че е гръмнал с халосни в Петербург, ти какво предлагаш да срути в центъра на града? И провери как започват войната добрите самурай. 40 години по-късно пробваха същия сценарии, ама американците изкараха късмет.

 13. Честит Имен Ден г-н Инджев!
  Честит Имен Ден на всички, които празнуват днес!
  Русофилите от цял свят да побързат да се запишат доброволно, защото следващия декрет на Путин, ще е за принудително участие на корумпетата , заплашвайки ги с разкриване на сумите които изпапаха, за да предадат държавите си.Веднъж предател – винаги предател, та едва ли Путин ще ги пожали.
  За каква непобедимост на руската армия става дума, след като , ако не беше намесата на САЩ и Англия , те просто губеха войната.А победата им в някои сражения беше с цената на милиони жертви.И на пръв поглед лесната им победа в Крим , сега им коства огромно поражение.Няма нормална държава, която да иска каквито и да било договори с Русия – резултат , олекнаха със стотици милиарди инвестиции.Китай също ги отряза с газопроводите.Рублата е направо сразена.
  И още добри новини – цената на нефта ще продължи да пада , защото и Канада става огромен доставчик на нефт и влиза в остра конкуренция със Саудитска Арабия за доставката му в САЩ.В скоро време на Путин ще му е нужна армия , за да го охранява от народната любов на руснаците.А нашите най-върли русофили ще навлекат кожи на демократи и ще обясняват колко много са прозападни, както направи вече Местан в писмото си до Ню Йорк Таймс.

 14. Господин Инджев,
  По принцип съм съгласен с петицията за демонтиране на паметника на СА, но при следните условия:
  1) Преди това да се построят най-малко два завода за рециклиране на стомана и бетон (по възможност на възлови ЖП гари, примерно: Мездра и Карнобат);
  2) Да има предварително изготвен план за строеж от така получената суровина на полезни обекти (примерно: пътища, мостове, язовирни стени и пр.);
  3) Да бъдат ангажирани с разрушаването лица, които да полагат обществено полезен труд (примерно: такива, които живеят от социални помощи, или с влезли в сила присъди);
  4) Петицията да обхване и други обекти – паметника на Альоша в Пловдив, паметника на бг-съветската дружба и пантеона във Варна и други от същия вид и размер.

 15. ВЕСКО, айде малко по-полека, според теб дали рАЗЗЗИЯ ще се реши да прокара Черноморският си флот през Османска Турция?
  КОИ “велики сили” са и забранили?
  То и Балтийско море е още по-затворено от Черно море, и по-лесно може да и “забранят” да го напусне!
  П.П. Колкото за “късмета” на САЩ през 1941г., какво точно разбираш под късмет?
  Япония е имала късмет с изненадата при Пърл Харбър.
  И дори Япония да беше потопила и 1-2 самолетоносача, то САЩ построява за 3-4 години десетки нови самолетоносачи, а Япония нула.
  Подводниците на САЩ потопяват поне половината търговски флот, и така спира снабдяването на японските островни бази, а също и много военни кораби са потопени от подводници, сред които и най-големият оръдеен кораб Ямато.
  Освен това САЩ имат и ядрено оръжие през 1945г., а Япония не!

 16. Честит имен ден Иво!
  Бога да те пази и да ти дава сила и упорство срещу Злото!
  Не си сам! До теб сме!

 17. “ВЕСКО” е прав, имах пред вид Чемулпо.

  А освен конницата на ген. Колев в Добруджанско-Черноморската кампания през 1916 г. се отличава българската брегова артилерия (на кап. Радков край Балчик и Галата-Варна), авиация, първата ни подводница и военният ни флот. През февруари 1916 край Варна е пленен и първият боен руски “Андреевски” флаг на потопения кораб “Лейтенант Пушчин”, който днес се намира в НВИМ. Така че “малка България”, можем само да се гордеем с тази военна кампания срещу “велика” Русия, впрочем, излагам тези факти в подкрепа, а не в противовес на казаното от вас, г-н Инджев! Честит имен ден и от мен, макар и на патерици.

 18. Българите сме имали велика воиска,за разлика от сега . И не само срещу Русия,добре сме воювали срещу други армии също,за пример мога да дам че бая самолити сме свалили на САЩ и А нглия през периода когато ни бомбардират през 2-та световна.Във връзка с това недоумявам защо им беше издигнат паметник на загиналите американски летци , при положение че са загинали много българи и са били разрушени много сгради при тези бомбардировки . Паметника на съветската армия трябва да се премахне ,но и паметника на американските летци също !!

 19. Другари РУСОФИЛИ, Защо децата ви учат или живеят на запад ? Защо парите ви са в западни банки ? Защо карате Мерцедеси, а не Запорожци ? Защо НИКОЙ НЕ емигрира на изток ? Защо криете, че когато Русия окупира България НАШИТЕ синове ще воюват в Дагестан и Авганистан – докато ВАШИТЕ купонясват на запад ? Защо така аругантно ни лъжите ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.