Местан в небран американски бостан

С писмо до „Ню Йорк таймс”, който настъпи върхушката на ДПС по ахилесовата пета ( скрития руски кокоши трън) , либералът Лютви Местан настоява за реабилитация и дори за извинение за написаната от лидера на либералната западна преса истина за пазената най-вече от българските турци “тайна” за руската връзка на ДПС.

 

В скоби казано, авторът на тези редове имаше честта да участва със скромен час-два принос в подготовката за написването на въпросната статия на „Ню Йорк таймс” и също може да изиграе туземния танц на неудовлетворението в прочита на крайния резултат. На фона на тази едра полемика между либерали, това би било дребнаво.

Но да хванем проблема ДПС за рога ( на изобилието, т.е. властта).

Да караме по (опорни) точки, сътворени от ( името на ) екзактното перо на Местан, който се има за категория „тежка” в аргументирането чрез словесно боксиране дори с „Ню Йорк таймс”.

Оперна точка номер едно в тази (пледо)ария:

1.ДПС е първата българска партия, която още в началото на прехода от тоталитаризъм към демократично гражданско общество изведе като официална партийна позиция членството на България в НАТО за стратегически приоритет на българската външна политика. Припомням, че това бе сторено още в началото на 90-те години, когато дори десният политически субект (СДС) нямаше смелостта да включи членството на България в НАТО в своите официални партийни документи.

За нас цивилизационният избор за членство на Р България в НАТО и ЕС бе ценностният контрапункт на опасността от граждански конфликт в резултат на последиците от насилствената асимилация на мюсюлманското малцинство от комунистическия режим. Така ДПС се превърна в основния съархитект на мирния преход, придобил гражданственост с понятието – Български етнически модел”.

Като част от ръководството на петчленното Бюро на възникналия преди четвърт век Атлантически клуб, който в началото на 90-те години имаше към 50 души членска маса, потвърждавам, че от ДПС много бързо се ориентираха и задушиха в прегръдките си тази неправителствена организация.

 

Проруската корпорация Мултигруп, която дойде на власт с мандата на ДПС (след октомврийския преврат на ДПС ) в края на 1992 г., чрез кабинета на съветника на президента Желев проф. Беров, направо си напазарува Атлантическия клуб.

 

Мултигруп, по стар руско-съветски обичай, овъргаля Атлантическия клуб в купчини от хайвер, опашки от лангусти, планини от сьомга и го удави в марково уиски в кристални чаши насред посткомунистическа гладория. Поради което моя милост напусна тази руска далавера и се скара за години напред със Соломон Паси, приел въпросното „спонсорство”.

 

Наплюскан, упоен и инфилтриран ( т.е. яко корумпиран), българският троянски кон на Москва получи писта за изява. Резултатът 10-12 години по-късно беше: руско негласно позволение българският троянски кон да препусне в тила на НАТО.

 

Оперетна точка номер две на Местан в писмото му:

 

„2.Впоследствие цялото политическо поведение на ДПС бе в пълно съответствие с тази позиция.

– През 1999 година ДПС, макар и в опозиция, бе единствената политическа сила, която подкрепи правителството на ОДС с министър-председател г-н Иван Костов за даване на въздушен коридор на натовските сили срещу югославския диктатор Слободан Милошевич. Именно това стратегическо решение на 38-то Народно събрание на Република България трасира пътя на страната ни за членство в НАТО. Немаловажен е фактът, че членството се осъществи през 2004 година от коалиционното правителство на г-н Симеон Сакскобургготски, съставено именно от НДСВ и ДПС.

– Като пряк участник в управлението на страната в периода 2001-2009 година ДПС има не по-малко заслуги за осъществяване на втория стратегически приоритет на външната политика на РБългария – членството в ЕС, осъществено на 1 януари 2007 година от коалиционното правителство на г-н Сергей Станишев с прякото участие, освен на БСП и НДСВ, и на ДПС”.

 Веднъж задействан, троянският кон на Русия в България нямаше как да обърне необратимата тенденция срещу ( предимно мюсюлманската общност) в Косово и беше запазен в о(т)бора на Кремъл за следващи къчове по команда на московските дресьори.

 

„3.Собствено за проекта „Южен поток” бих искал да отбележа, че за разлика от БСП, която през 2014 година застъпи тезата, че „Южен поток” следва да се изгради „въпреки Брюксел”, ДПС като втората партия, която стоеше зад Кабинета Орешарски, заяви чрез своя председател в мое лице на специална пресконференция, че „Южен поток” е възможен само със съгласието на Брюксел и евро-атлантическите партньори на България. По-късно тази позиция бе застъпена и от министър-председателя г-н Пламен Орешарски и работата по проекта бе преустановена до постигането на евентуално съгласие на Брюксел. Припомням също така, че именно ДПС бе сред партиите, които поставиха въпроса за необходимостта Проектът да покрие изискванията на Третия енергиен пакет на ЕС и с връщането на страните в полето на международното право.”

 

Третата опорна точка от оплакването на Местан е спорна не за друго, а защото в този баклава няма сироп. Да се позоваваш на това, че никога не си подкрепил „Южен поток” ( както и не си възразил против руския коневръз чрез обвързването на България с АЕЦ „Белене” и „Бургас-Александруполис”), за да „доказваш” липса на подчиненост на Москва, е като да криеш пиянството си от ходжата. Махмурлукът ти личи по лицемерната молитва на Изток, което не означава към Мека, където не пият, а към Москва, където напиват лакомите корупционери и ги впрягат в своята карета за антизападни набези под фереджето на дереджето, подготвяно тук от десетилетия.

 

А има и една основополагаща точка, за която ще оставя многоточието да бъде дописано от желаещите да си представят, дали в началото на прехода от комунизъм към путинизъм в България щеше да е възможно вбиването на етнически клин между левия и десния крак на прохождащата, лазещата българска демокрация, без насочващата ръка на съветските ковачи на българската съдба.

 

Дори сам да приема за спорно написаното за ДПС като скрита проруска партия от мен по-горе, има нещо безспорно. То е удостоверено неволно, но екзактно от самия Местан, който отхвърля категорично твърдението на „Ню Йорк таймс”, че ДПС е етническа партия. Ако в това отношение Местан е толкова „прав”, колкото и в отхвърлянето на проруския характер на поверената му партия, значи няма нужда обяснявам повече защо Местан лъже.

 

28 мнения за “Местан в небран американски бостан”

 1. Местан губи битката в момента в който тръгва да се обяснява. Не е нужно да се обясняваш надълго и нашироко на вестник какъвто и да е той.
  Истината има това свойство – тя е “self evident/очевидна”. Всеки опит да я погребеш с милион думи подсилва свойството.

 2. До г-жа Йорданка Фандъкова
  Кмет на Столична община

  До г-н Вежди Рашидов
  Министър на културата

  До акад. Стефан Воденичаров
  Председател на БАН

  До д-р Надежда Кирова
  Директор на Общински културен институт
  „Музей за история на София”

  До Българска Национална Телевизия
  Денят започва с култура

  До Българско Национално Радио
  Програма Хоризонт

  ОТВОРЕНО ПИСМО

  Относно предстоящото откриване на постоянната експозиция на Музея за история на София в реставрираната и адаптирана сграда на бившата Общинска минерална баня, както и във връзка с проведена и в процес на обжалване, открита процедура за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Избор на изпълнител за художествено пространствено оформление, доставка и монтаж на музейно оборудване и създаване на мултимедийни и интерактивни продукти за постоянната експозиция на Музея за история на София

  Уважаеми Господа,

  Предвид значимостта на проведената процедура си позволявам да изразя своето становище относно работата на назначената със заповед на директора на ОКИ „Музей за история на София, работна група със задача „да изготви концепции, тематична структура и тематико-експозиционен план на постоянната експозиция на Музея за история на София”.

  Считам, че в предоставените на участниците в процедурата тематико експозиционни планове липсва общ прочит на историята на София, не се разгръща пълен хронологичен разказ, като основно се набляга на тематични акценти, без да се прави естествена връзка между отделните периоди от историята на града.

  Доминират бутафорията и прожекциите, наречени “виртуални средства”, което според мен не е подходящо при наличието на толкова много автентичен материал, който посетителите на музея могат да докоснат и усетят.

  Отделено е излишно много пространство в експозицията на теми, като „Наследство на древността” и „Силата на духа”, теми, подробно разработени в експозициите на Националния исторически музей, Археологическия музей и „Ларгото”, както и иконната сбирка в криптата на катедралния храм св. Ал. Невски. Не е взето предвид обстоятелството, че голяма част от предлаганите за експониране икони, не са собственост на Музея на София и рано или късно ще бъдат върнати на притежателите им .

  Световна практика при изграждането на музейни експозиции от такъв характер е относителното изравняване на обема от представените експонати в отделните периоди независимо от наличните запаси във фондохранилищата. Това се прави с цел да бъде избегната възможността от подценяване на отделен исторически период. Тук това не е спазено, едни зали са претъпкани с артефакти, други са оставени почти празни, като се разчита изцяло на виртуални средства, които не могат да заменят автентичния експонат и неговото въздействие върху зрителя.

  Като говорим за отсъствие на последователност в експонирането на историята на града, умишлено или не, са пропуснати важни теми, като: обесването на Левски, обявяването на София за столица през 1879 г. от учредителното народно събрание в Търново, спечеленият от италианския скулптор Арнолдо Дзоки конкурс за конна статуя на „Цар Освободител” проведен през 1901 – 1907 г., планът „Мусман”, който превръща София в европейски град и последвалите бомбардировки, които коренно го преобразяват, изчезналата улица „Търговска”, с атмосферата си и построените в тази зона след войната култови административни сгради. Никъде не се споменават храбрите български пилоти, бранители на София.

  Липсва хотел България – един от видните символи на столицата, свидетел на значими събития от първата половина на миналия век. Няма я „Княжевската градина” преди построяването на паметника на Съветската армия, няма го горянското движение, като основна причина за построяване на монумента.

  Няма я легендарната Софийска гара, със своя часовник, място за срещи на поколения софиянци. Не се виждат и парните локомотиви, които царят е обичал да кара.

  Къде са разрушените мемориални стени издигнати в чест на загиналите български войници от Първа софийска пехотна дивизия известна като „желязната”. Умишлено ли е пропуснат атентатът в черквата Света София, най-тежкия по онова време атентат, не само в България, но и в света. Къде е „писателското кафене” от ъгъла на Раковска и Царя, разрушено в началото на седемдесетте години на 20-ти век.

  Няма я и софийската бохема, няма го Сашо Сладура, свирил в хотел България след войната, нелепо загинал в лагера на смъртта близо до Ловеч. Няма ги художниците, писателите, актьорите, архитектите, които със своите сгради превръщат София в модерен европейски град.

  Тук е мястото да спомена и отсъствието на една особено важна тема от софийската история: достойният българин Димитър Пешев, който като подпредседател на 25-то обикновено народно събрание спасява от депортиране повече от 50 хиляди български евреи, за благодарност съден от така наречения „народен съд” и умрял в забвение. Никъде в експозицията не са намерили място софийските граждани от български и полски произход от така наречената група „Б”, спасили повече от 10 000 човешки същества от ужасите на нацизма, част от които, разкрити от Гестапо, сами загиват в лагерите на смъртта.

  Няма го и легендарния Захарчук, създател на софийската пожарна команда.

  Умишлено, или не са неглижирани личности, като Стефан Стамболов, софийски кметове, като инж. Иван Иванов създател на рилския водопровод, за благодарност осъден от „народния съд”, извикан по-късно, вече като затворник, да стане хидроинженер на язовир „Искър”.

  В името на истината, която е необходимо да бъде известна на поколенията българи, така както германците не си позволяват да крият мрачните страни от своята история, в постоянната експозиция на музея на София е необходимо да намерят своето място „Народният съд” с последвалото изпълнение на смъртните присъди, удостоверяването на смъртта на убитите от един от осъдените – проф. д-р Станишев, оставен последен да бъде разстрелян. Няма ги и репресиите, последвали след преврата от 1944г.

  Уважаеми Господа, има събития от историята на един град, които не могат и не трябва да бъдат пропуснати. В противен случай ще станем свидетели на един процес, който за съжаление вече се забелязва: забравата на историята, води до забрава на корените, а забравата на корените ще доведе до изчезването ни като нация.

  Ето защо считам за задължително прекратяването на обявената процедура за избор на изпълнител на художествено пространственото оформление на постоянната експозиция на музея на София и обявяването на конкурс за изготвянето на ново, пълноценно тематично задание. След одобряването му от компетентните органи и обществеността, да бъде обявена обществена поръчка за изготвянето на идеен и работен проект на експозицията. Едва сред това при равни условия, при наличието на готов проект и тематичен план, да бъде обявена процедура за доставка на елементите необходими за изграждането на интериора на музейните зали.

  Музеят за история на София, чака своя дом вече повече от 40 години, нека едно забавяне на откриването му с още примерно година, не бъде причина за окепазяването му, както биха казали старите софиянци.

  Димитър Гачев

  Художник – участвал в проектирането и изграждането на повече от 30 музейни експозиции в страната и чужбина, между които: „Националния Исторически музей”, „Националния Военно-исторически музей”, „Националния военноморски музей”- Варна

  Автор на историческите записки: „Животът е един и заслужава да се изживее, дори от любопитство”, преводът на английски език, намерил място в престижни библиотеки, като: Конгресната библиотека на САЩ, библиотеката на Йелския университет и др.

 3. Ognyan Minchev /15 септември 2014 г./ <<<- ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ДАТАТА!!!
  =================================================================
  https://www.facebook.com/ognyan.minchev.3/posts/10203889178923616
  =================================================================

  Фактът, че партията ДПС бе създадена от екипа на Луканов по поръчение на Москва винаги е пораждал известна хладина в отношенията между Сокола и Анкара. Доставянето на "оня списък" в турското посолство, както и безусловната реализация на всички приоритети на Анкара на българска територия през последния четвърт век от стремително набъбващата с власт и пари етническа партия гарантираха търпимостта на турската държава към българо-съветската агентура начело на ДПС. На няколко пъти от Анкара се опитваха да сменят върха на партията и да я подчинят изцяло, но всеки път тези опити многозначително се проваляха. Москва даваше ясно да се разбере, че такива промени не е редно да се правят. ДПС ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ РУСКО-турски КОНСОРЦИУМ, в който Анкара разполага с МИНОРИТАРЕН дял. Ердоган дълго време не искаше да се примири с това и демонстративно отказваше да се срещне с преуспелия агент Сава. Формалното назначаване на Местан за председател явно дава възможност на Ердоган да припознае партията, която осъществи всеобхватна монополизация на живота – стопански, обществен, личен и политически – на българските турци и се превърна в октопод, който е на път окончателно да редуцира българската държава до администрация на бандитска мрежа начело с ДПС. Така е – успехът е най-добрата препоръка. Какъвто и да е Доган, Ердоган е принуден да приеме неговия щедър подарък – всеобхватния контрол върху българските турци и мюсюлмани, нарастващото влияние върху циганските общности и механизмите за тотално корумпиране на българската държава. Е, трябва да дели всичко това с Москва – но на този етап друга възможност няма. Ако и доколкото все още съществува българска държава – основен инструмент за оцеляването й е внимателната оценка за динамиката на руско-турските отношения по проблемите на България и използването на всяко разминаване в интересите на Москва и Анкара за еманципиране на България от задушаващата хватка на двете империи. ДПС процъфтява на основата на общите интереси на Русия и Турция по отношение на България. Няма по-голямо предизвикателство пред съществуването на България от общността на руско-турския интерес и неговата материализация в лицето на ДПС. Разбира се, Русия притежава и редица други инструменти – БСП, Атака … и т.н. На този етап обаче няма по-важна задача пред доведената до санитарен минимум българска държавност от отстраняването на ДПС от властта на национално ниво… И доколкото е възможно – поне до известна степен – на регионално ниво.

 4. Уважаеми господин Дими Гачев, подкрепям Вашето изложение! Апелирам към членовете на тукашното Народно Събрание /КОМЕНАТОРИТЕ НА ГОСПОДИН ИВО ИНДЖЕВ/ да направят същото!

 5. Лъжата е генетично-присъща на всеки руско-ориентиран субект, бил той физически или политически. Така днес в Русия телевизиите бълват информации за това, как цяла Украйна е пълна с фашисти, как целият ЕС е фашистки и как цяла Америка е погълната от фашизма, докато в същото време в Русия преспокойно се твърди, че евреите сами са си виновни за Холокоста и че руснаците имали “уникален генетичен код”, който ги превръщал в господари на света.

 6. По света ДПС са известни като турското БСП. Или пък турското БКП, което едно и също.

 7. Честит имен ден,да сте жив и здрав дълги години Вие и голямото Ви семейство! Да имате сила и желание да пищете в блога си, удоволствие е да Ви четем!

 8. Няколко пъти съм обръщал внимание на един факт, върху който съм направил свой извод за проруското влияние в България. Между 1944-1989 пряко чрез БКП, след това чрез БКП/БСП и останалите партии. В БКП бих обособил два клана, едните, които са израстнали в партийната йерархия вътре в България и вторите, върнали се в страната от СССР. До 1956 година в страната са начело Г. Димитров, зет му В. Червенков и за кратка В. Коларов. През 1956 година Т. Живков, Антон Югов и Георги Чанков свалят В. Червенков.
  През 1989 година Петър Младенов и Андрей Луканов свалиха Живков.
  Не знам за отношенията в тази партия, но тези факти винаги са ме карали да мисля, че клановете съществуват и до днес.
  Колкото до ДПС, за мене винаги е било вън от съмнение, че тази организация (партия не мога да я нарека) е инструмент на руската, а не на турската политика.

 9. Г- Инджев,
  Блестяща статия,реплика на отминалият ни политически живот.Това е истината която виждам аз и хиляди ката мен.Те си мислят,че ние сме забравили всичко.И за шутовете.И за мафията.Ще ми споменава сега Костов за да се реабилитира пред американците,ай сик.И за колаборацията с царя и БСП.И за спиране пЪта на България .И за Пеевски .И за КТБ.И за вечните заплахи с етническата карта.И за злоупотребата с циганското малциннство само по време на избори.А след това никакъв интерес към живеещите в гетата.И за резиденциите в Бояня.Росенец.Рибарица и други знайни и незнайни места.Задкулисието.Цанков камък.Смешният плач,че сега не са власт.Пророчески се оказаха думите на И.Костов,че Доган е проклятиета на България.Е И.Костов го спряха ,но мен и такива като мен трудно ще спрат да говорим истините.

 10. Екзактен анализ за екзактния политически оксиморон Местан и за екзактния изпълнител на мокри политически поръчки на безсмъртната ДС-ДПС.Благодаря!

 11. Ако си спомняте,Коритаров бе обвинен в изнудване на известен бизнесмен,важен лост на Москва,след което журналистът беше изхвърлен от водещите телевизии.Истинската причина беше,че само седмица или две преди това,той интервюира в предаването си един човечец,български турчин,който е бил касиер или ковчежник на ДПС в първите години на “демокрацията”.На въпроса:
  “От къде дойдоха парите?”,той отговори:-От договори с руски и украински фирми!!!Осмелявам се да не се съглася с Огнян Минчев,че изобщо Турция има някаква власт над ДПС.Руснак не търпи власт над нещо,което мисли за свое.По-скоро от Москва правят лъжливи движения за маскировка.Толкова изкусни,като всеки техен продукт.Достатъчно е да се прочетат Бисмарк и Клаузевиц.

 12. Нека Местан, и цялото ДпС, да отговорят на следният йезуитски въпрос – досега случвало ли се е по време на “прехода”, някой от “партийните” клонинги на БКП – БСП, ДПС … и т.н., да се откаже ДОБРОВОЛНО от “властта”???
  Защото ДпС поставиха и този РЕКОРД, като сами ДОБРОВОЛНО свалиха “правителството” на Обръчгархски , а с това и себе си от “властта”!
  Това показва , че те самите са достигнали “нивото” си ,да осъзнаят своята НЕвъзможност да “управляват”, чрез самооценката изразена чрез подаване на ДОБРОВОЛНА оставка. НиКОЙ не ги е гонил от “властта” им,както се случваше чрез “протести”, хиперинфлация и комплоти, те се САМОизгониха, това даже вече НЕ е самооценка, това е самоДИАГНОЗА!!!

 13. Убеден съм че “турската” партия са част от руско-турски заговор срещу България! Това са и най-големите Душмани на народа ни! Вярвам също така че България ще се отърси от лошотията на зложелателите и, и ще Пребъде!
  Боже, Пази България!

 14. Ех, господин Инджев, след тази статия и тези неполиткоректни изрази, та и думи като бостан и баклава, вече ги виждам обвиненията в ксенофобия, подбудителсво към дискриминация, та що не и расизъм, както е модно напоследък у нас…

 15. Честит имен ден г-н Инджев!На Вас и цялото Ви семейство здраве и късмет!Хубаво е,че Ви има!А България ще пребъде независимо от Местановци,Пеевски и вся остальная сволочь!Жалко,че малко са будителите като Вас!Но с Господ и Вашето смело перо само напред!

 16. Местан, предпочита лъжата, която му дава всичко пред Истината, която му взима всичко, което е придобил с лъжа. “Малкия” човек, който оре земята, кове метала или гради къща не може да излъже земята, метала, къщата. Той си изкарва прехраната с Истина!
  Но Местан оре, кове и гради човешките мераци за нещо повече от Истината. А мерака за Богатство е най-големия Лъжец!

 17. Честит Имен Ден, Иво! Свети Йоан и всички светии, ангели, херувими и серафими, да те закрилят!!!

 18. ЧИД – здраве и богата творческа година!
  Честито на всички именници!

  Най-големия коз за същността на Д(п)С като проруски проект , освен, че всички в управата му са агенти на ДС, е и факта, че вместо да пише писма до „Ню Йорк таймс” , да ги осъди.Да докаже , че -Не са агенти на ДС, т.е.на поделението на КГБ в България.Да докаже, че не са етническа партия на база на гласувалите за тях по етноси.Да се види кой гласува за ЮП и кои фирми щяха да го строят, след като една от причините ЕС да спре европейските фондове , беше и нагласената процедура за избор на фирми в полза на тези на ДПС.Да осъди и Барозо, който в прав текст на посещение в България , нарече Доган – руски агент, а Станишев и Стойнев.
  Епистоларната форма на несъгласие в случая е прах в очите на хората.Всички знаем, че точно ДПС пречи на демократизацията на България.Местан да отговори и какви пари пере Д(п)С – случая Христо Бисеров и не само.Да отговори и колко демократично е да “разпределяш порциите в държавата” – цитат от друг агент ха ДС- доган.

 19. я вижте тук, каква находка…от Ф-бук стр.на Илиян Василев

  “Уместен въпрос зададен от Момчил Дойчев, защо Местан не написа на главния редактор на съответния руски вестник, когато преди изборите от 2013 година вестникът написа, че трите проруски партии БСП, ДПС и Атака ще осигурят реализацията на Южен поток?”

 20. Updated. Да разсъждаваме върху факти.
  Атаката срещу Виваком бе предсказана от Цветан Василев. Той посочи, че Корпулентния и ДПС са “освирепели” защото нямат пари – Южен поток спря, Булгартабак е опоскан, другите активи не генерират пари, а ДПС трябва да се има ресурс да влияе върху българския политически живот за да се върне на власт. Затова трябва да атакуват Виваком за да я превземат и поемат контрол върху паричните потоци – чрез рязко влошаване на резултатите. Атаките срещу другите мобилни оператори и цирка скартините са отвличаща ПР маневра. Телевизиите обилно отразяват тази мюре новина. Да се чуди човек по каква законова процедура става разпореждане с лично имущество и без санкция на съда!? Ако е на КТБ пък още по-зле.
  Паралелно с това атакуват Гриша Ганчев, за да вземат другата дойна крава – Петрол, която той взе под свой контрол.
  Третият план е писмото на Местан до главния редактор на Ню Йорк Таймс – защото евроатлантическата маска на ДПС бе свалена. От тук нататък се активира плана по дестабилизация и сваляне на правителството – защото колкото и ББ да се опитва да постигне някаква форма на разбирателство, разбира добре, че ще остане сам с ДПС, а това означава край на ГЕРБ.
  ДПС не са сами, зад тях и външни интереси от свалянето на правителството. Ако не се спре Корпулентния той ще вкара държава в низходяща спирала по формулата, ако ние – ДПС и Пеевски не можем да бъдем на власт — следва потоп. Службите са пленени, прокуратурата също.
  Това си е “пълзящ” държавен преврат – какво друго е координирата и синхронизирана атака срещу мобилните оператори в една държава. Бих се очудил ако координационния център не е в чужбина.
  Ако ББ не контраатакува ще трябва да приеме играта на Пеевски. Помните ли какво каза Станишев за кандидатурата на Пеевски, който се е самопредложил за шеф на ДАНС. “Ако не гласуваме, утре няма правителство”.!?!? Беше ги страх дори да споменат, че се е самопредложил!?

  Ilian Vassilev /Fb

 21. ЧИД! г-н Инджев здраве,щастие,късмет и перото Ви да бъде все така остро и да пише статии по актуалните теми на деня.

 22. Ivo ; da si JIV i ZDRAV i prez 2015 da si namerim rabota. Ili da si ya sazdadem.
  No; DPS si e kompartia s ruski pari i turski izdirateli.
  NO-O; kakvo napravihme nie bulgarite za da premahnem tazi banda ot antihristi i anti bugari.

 23. Г-н Местан за мен е нечестен човек!Не може да отричаш че ДПС е етническа партия и да говориш пред симпатизантите си на турски език! Как ли е очаквал да го разберат” предполагаемите”други не турски симпатизанти!

 24. А що се отнася до ДПСр тя е и етническа, и подчинена на Москва. Една добра инициатива продължава да обикаля Интернет – “Моля разпространявай – Петиция за разпускане на ДПС като незаконно регистрирана партия – http://www.peticiq.com/dps_out

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.