В Москва трябва да има паметник на Константин Муравиев

 

Властите в Украйна ще поощряват премахването на паметници на дейци на комунистическото минало, заяви министърът на културата Вячеслав Кириленко. Позицията му е публикувана на сайта на министерството.

“Ние ще подкрепяме всякакви обществени инициативи, свързани с прочистването на Украйна от паметници на дейци на комунистическото минало”, казва Кириленко, който освен това е и вицепремиер по хуманитарните въпроси.

Министърът обяснява, че многобройните паметници на “ненавиждани дейци на тоталитарния режим не са обект на културното наследство нито от национално, нито от местно значение. Те не са вписани и в Държавния регистър за недвижими паметници на културата на Украйна, поради което и не подлежат на охрана от държавата”, допълва той.

“Държавата няма да противодейства, а напротив, всячески ще способства каквито и да било обществени инициативи, борещи се за очистването на страната от тези реликви на тоталитарното минало”, казва още Кириленко.

През октомври президентът Петро Порошенко се изказа одобрително за разрушаването през септември на паметник на Владимир Ленин в Харков – най-големият в Украйна. Тогава държавният глава заяви, че това е град, където е било украинско сърце, има украинска душа и се формира украинско мнение, “но никога, нито веднъж, не е стъпвал кракът на Владимир Илич Ленин”. (Медиапул)

 

Ако взема повод от „крака на Владимир Илич Ленин”, то България е стъпкана от 500 000 чифта съветски ботуши, които прегазват страната ни при нахлуването на Трети украински фронт. Тук след 5 септември 1944 г, когато СССР скъсва дипломатическите отношения с България ( по своя воля скъсала преди това дипломатическите си отношения с Германия), стъпва кракът на съветската окупация без Червената армия да даде нито една жертва поради нареждането на българското правителство армията да не оказва съпротива.

 

Ето защо България трябва да поиска от Русия, която сама се натиска за ролята на правоприемник на покойния Съветски съюз, да признае човеколюбивия жест на България и да издигне в руската столица паметник на премиера Константин Муравиев, от чието име тогавашната българска армия получава заповедта да не стреля срещу нахлуващите червеноармейци. При бойни действия на българска земя щяха да паднат хиляди руснаци, както е станало при нашествието им през първата световна война в Добруджа през 1916 година.

 

Ясно е, че докато в Москва управлява войнолюбивият режим на Путин е малко вероятно такова българско справедливо искане да получи удовлетворение, а и в София властта на русофилския ни премиер Борисов със сигурност не би си позволил да ядосва Кремъл с патриотични български пожелания.

 

Ето защо имаме основание да се обърнем като граждани към властите в Киев с подобна инициатива- не толкова заради това, че Трети украински фронт е окупирал България, а поради факта, че изборът на тогавашното българско правителство да постъпи миролюбиво е спасил живота на хиляди синове на Украйна на българска територия.

 

Правя това предложение в лично качество, но се надявам то да бъде подкрепено от български и украински патриоти още преди руски патриоти да сменят шовинистите в управлението на Кремъл .

 

Подпис: Иво Инджев

 

София, 11 януари 2015г.

 

 

25 мнения за “В Москва трябва да има паметник на Константин Муравиев”

 1. Здравейте г-н Инджев,
  Разполагам с много добър видеоклип за експлозиите от изминалата нощ на газ станцията в град Разлог.
  Много ми се иска да бъде онагледен с тях някакъв материал за това как подкупите на една руска компания са довели до това да има такава адска машина на 50 метра от училище и как продажни български душици с руски манталитет са допуснали използването на технологии, очевидно от миналия век, без да ги интересува живота и здравето на населението.
  Иска ми се материала и видеото да стигнат до повече българи и да ги накара да проумеят какво би могло да се случи в компресорната станция по трасето на южния поток например, ако се беше състоял.
  Осъзнавам, че няма медия в страната, освен Вашата, която да представи видеото по този начин, но знам, че ресурса на сървъра Ви е ограничен и няма възможност да бъде качен в блога.
  Моля, ако обичате, дайте ми съвет какво да направя.
  Благодаря Ви отнапред.

 2. Към Петър Петров:

  Освен да види живот в ютюб, другото което бих могъл да направя, е да го коментирам утре сутринта в Нова тв, където съм поканен – в случай, че пожелаят да го покажат.

 3. Тогава ще им го изпратя на цената на един въпрос към Вас.

 4. Много добро предложение!Подкрепям го напълно!

 5. Каква е темата,за която сте поканен Г-н Инджев,ако не е журналистическа изненада-тайна?

 6. Към Петър Петров

  Задачката е елементарна!
  Регистрирай се в youtube.com или използвай акаунта на някой приятел,за да качиш видеото.След това под каченото видео ще видиш едно бутонче “share”,натискаш го и копираш адреса,който се появява.
  Така изкопираната връзка я пускаш като коментар в блога.
  Това е! 🙂
  ПП Ако това ти се струва трудно,извикай някое комшийче-компютърджийче,то ще ти свърши работа за 10 минути!

 7. Нестандартно,но супер предложение.Истината,голата истина.Който е честен/говоря за Украйна/ трябва да я подкрепи. Подписвам се с двете ръце.Браво г-н Инджев.

 8. Плачи Българино,плачи и гледай безпомощно как хората вършат това което ти трябваше да си свършил много,много преди тях!

  “В Полтавска област свалят 120 паметника на Ленин”

  http://www.blitz.bg/news/article/296571

  [IMG]http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/640/201410/20141015.drvscqoywv.jpg[/IMG]

 9. Понеже Нова телевизия показа едва секунда от видеото и коментара беше повече от семпъл, споделих видеото за неуспеха на руското оръжие за масово поразяване тук:
  http://youtu.be/taq2IkdDsJk
  Нямаше и дума за училището срещу газ станцията, нито за училищното общежитие, както и за трите бензиностанции наоколо.
  П.П: Благодарности на ТЪПАНАРКО за идеята.

 10. Още от май 1944 г. Иван Багрянов почна преговори с Москва и спря всякакви действия срещу партизаните. Той разфомирова специалните полицейски части. В следващите няколко месеца броя на партизаните значително нарастна поради липса на репресии. На 26 август той обяви неутралитета на България и край на войната. На 2 септември 1944 правителството на Муравиев запобяда обезоръжаването на всякакви чухди войски в България, което бе прието като обявяване воина. Фактически германците бяха се изтеглили от страната и не представляваха заплаха за никого. След това генерал Стойчев поведе царската армия и девет месеца се биха и спасиха хивота на хиляди руснаци. Къде са “русофилите”, къде са “академиците исторци” назначавани от ДС, да покажат документите и скриваната истина с унищожаването на всеки вестник от това време. Да не говорим за бесовете, който унищожиха не само българската армия и правителство и разрушиха държавата, но станаха и господари на имота, живота и умовете на всички българи.

 11. Руските чекисти-комунисти в никакъв случай не могат да допуснат да има паметник на Константин Муравиев,защото ако такъв има,хората ше поискат да разберат кой е той и какъв принос има към Съветския Съюз и руснаците.
  А истината е силно разобличаваща.На Муравиев се падна историческата чест(без ирония) да разобличи агресивната същност на Съветския Съюз и агресивната му политика срещу България и Европа по прицип.
  Кой е факта,кое е събитието,което обесва и вбесява съветската болшевишка сган до днес?

  Ами Министър-председателя на малката и безпомощна държава действително подготвя властта , нейните органи и гражданството да не оказват абсолютно никаква съпротива ” в случай на навлизане на съветските войски на българска територия”.Точно тази декларация на неговото правителство веднага стига до знанието на съветското ръководство.Което вече е наредило на Трети Украински фронт и неговия Командващ армейски генерал Фьодор Толбухин да подготви операцията срещу България.За тази цел Ставката изпраща маршал Жуков в щаба на фронта и заедно с неговия Началник-щаб генерал-полковник Сергей Бирюзов се изпълнява заповедта.Плана за война срещу Царство България и Българския народ е готов за броени дни.

  На вечерното заседание на Парвителството офицера за свързка донася превода на съобщението на Радио Москва( което се следи непрекъснато от специалния Център на ). Другите неша се знаят.
  Нотата се връчва на Константин Муравиев,който изпълнява и длъжността Министър на Външните работи от политическия представител на Съветите в България Димитрий Яковлев. Това става поради факта че посланика на Съветския Съюз Александър Лавричшев( офицер от НКВД) е напуснал посолството и заминал в Москва още през март месец 1944г.
  Връчването на Нотата на Съветското правителство е било много смешно,има го описано в нета.
  К.Муравиев казва на Яковлев,че няма нужда от Нота и че Българските власти очакват навлизането на съветските войски.
  И тези войски в качеството на агресори и окупатори биват посрещнати от държавната и местната власт с “Добре дошли”.И всеки разумен днес човек ще се запита,ами защо е било нужно Съветския Съюз да обявява война на такава държава (и такъв народ),която посреща неговите войски с цветя и прегръдки,хяб и сол,военни и цивилни духови оркестри.

  Та на кого е обявил този монструм война??????

  Срам,пълен срам.Малка България и нейния министър-председател направили за смях най-голямата и могъща държава в света за всички времена. Пък и нейната най-могъща армия.

  Идват съветските войници и офицери да убиват българските войници и офицери,а последните ги посрещат като свои.
  Ами за каквъв паметник става въпрос,това ше бъде карикатура на Съветския Съюз пък и на днешна Русия и нейния президент.
  Затова поне в този живот в Москва няма да бъде вдигнат нито един паметник на нито един български държавник от времето на ВСВ и по-специално Германо-Съветската.

  Отделно от това,руснаците са били крайно обидени и разобличени,че срещу техните войски вместо куршуми,са “изстреляни” цветя и усмивки.Навсякъде по Европа ги посрещат с бой,а “вражеска България” с радост.

  Ами смешни и жалки ги е направил Муравиев…
  Затова никога след войната Съветския Съюз не празнувал мирната и весела победа срещу България.И никога няма да я празнуват.
  Ами тя е смешна и унизителна за руснците и завинаги ще остане такава.

 12. Подкрепям идеята Ви, г-н Инджев, за САНИРАНЕ на България от паметниците(?) в прослава на окупаторите – да прерастне в национално движение за Пролетно почистване от червения ботуш.

 13. Браво г-н Инджев! Чудесно предложение! Вие сте Достоен Човек и Доблестен Патриот!!!

  Аз предлагам ние Българите да се обединяваме около хора като Вас, защото на България и липсват Добри Хора със Мъдрост и Смелост.
  Не да се мразим и караме заради лоши хора (каквито са червените крадци и убийци, продали рода и родината си на още по-големи крадци и убийци) а да се обединяваме заради добри хора, какъвто Вие несъмнено сте!

 14. Уважаеми господин Иво Инджев, подкрепям предложението Ви на руснаците да направят паметник на Муравиев! Благодарение на него мнозина от тях въобще съществуват!

 15. “Руснаците” в случая може да са били украинци, а и всички други от личния състав на ІІІ Украински фронт. Да се придържаме към имената от времето на събитието. Сега е друго. Днес е Видов ден!

  Редно е да бъдете чут.

 16. Точно така Г-н Милославов,за това апелирам и аз с хронична досада-да не нарушаваме комунистическата фасада…
  Да,идеята на Г-н Инджев е похвална и акт на морален и исторически протест срещу комунстическата пропаганда и съветската агресия,но паметниците са собственост на държавата.Държавата е комунистическа по основните критерии и нейните функционери са комунисти.Което води до логическото предположение,че паметнициите няма да бъдат разрушени.
  Втория фактор-пречка е самия народ.Мнозинството от него изобщо не се интересува от тези МОЧА-и и Альоши,защото по принцип ,като тип,този народ е недостоен и не би подкрепил масово идеята.
  Третия фактор са самите комунисти и комунистическата партия.Те ще правят безброй простотии и ще попречат в изпълнение на всяко едно действие.Ще канят представители на посолството на Русия,ще апелират пред международни организации и ще правят какви ли не провокации…

  Четвърто,ръководствата на общините са комунистически,особено в София и Пловдив и процесуално ( административно и легитимно)няма кой да вземат съответно решение.
  Пето,кръговете от областта на изкуството,културата,науката,образованието и пр. са тотално комунистически и няма да подкрепят идеята.На предишните ни събирания идваха само по няколко човека от тези среди.

  По аналогия с точната квалификация в друга статия за Българската държавна телевизия БНТ,която г-н Инджев дава,не може тя да е комун кистическа ( напълно точна квалификация на тази корпорация),а държавата да е антикомунистическа.По този начин “кръгът се затваря”.

  Все пак това са само няколко обективни предпоставки,които са лесно видими и комунистите отново ще са непобедими.

  Дано да греша!

 17. АНТИКОМУНИСТ
  Стига вече едни и същи паразитни глупости.Смени плочата.Кажи нещо конкретно.Комунизъм та комунизъм,ай ….Да.

 18. Savova, не те познавам, но пишеш добри неща. Права си, че комунизма е само едно име без покритие за обещаното. Той не важеше даже и за малката групичка, която получи безплатно даром власта над живота, имота и умовете на българите. Страшна бе действителноста под този чадър. Ето няколко думи за нацвъканите паметници на убийци с автомати навсякъде из България. Примера е толкова заразителен, че даже убийците в Париж ги копират, с същите куршуми, за същите “измислени врагове”, насърчавани от същата “пропаганда”. Само Капитала бе заместен от Корана, Сталин с Мохамед, Коминтерна с Халифат, с същите обещания за “рая”, запазен само за “борците”. Французите имаха Шарли, ние имахме убития Алексиев с Щурец и хиляди изрезавани затворници за вицове, ямурлуци с дървени копчета, кулаци, фашисти, формалисти и всякави “врагове”.
  1. Тези плашила наречени “паметници” не са български. а са съветски, и нямат господар, защото СССР не съществува, колкото и да искат да го има. Те се изпълняваха по заповед от Кремъл навсякъде из огромният заграден периметър на СССР с една стена дълга колкото обиколката на земята и пазена зловещо с кучета, бомби, ракети, изселвания и всякакви дяволскии “мероприятия”. Те се появиха даже и на норвежките острови Шпицберген след “заселването” им с руски “миньори” и съответните им пазачи от НКВД и КГБ.
  2. От съветски, те феноменално станаха руски, а сега путински, без някой да забелязва шашмата и да протестира.
  3. От къде се намериха толкова капаци за очите е трудно да се отговори. Хиляди българи ги “искат”, но на саме ги псуват.
  4. Те бяха изпълнени главно от мобилизирани изпълнители, под строг контрол и наблюдение на хора без елементарно оношение към изкуството. Никакво творчество не може да има без свобода на изпълнението.
  Още много може да се каже, но кой чете коментари, и кой се тревожи за истината.ли

 19. руснаците са полухора, за които в цялата им история отделния човешки живот, както и живота на милиони не е струвал стотинка или както Сталин го е казал ‘смъртта на милиони е статистика,’ така че те не могат да разберат понятието спасени животи. Затова и смятам че не биха дори разбрали доброто послание в тази добра статия.

 20. Г-жа Савова,може би сте пропуснала в училище,вкъши или в института да се спрете на фразата “добро възпитание”.Разбираемо е донякъде,все пак комунистическата дъражва държеше на други критерии.Но като лекар,ако не греша,Вие задължително е трябвало да прилагате такова държане.Има в живота и вежливост,засега не демонстрирате съвсем убедително че я притежавате.
  Отделно от това,когато хора водят дискусии,те рябва да се придържат към т.нар.”бон тон”.Определяйки ме като глупак без да се мотивиарате Вие не показвате,че сте по-различна от комунистическия манталитет.Все едно на улицата наречете някого така.Дори някой да е действително глупак,възпитан човек не му го азва,оше повече пред други хора.И още повече лекар…Не е проблем за никого,че една жена,може би дама,нарича някого глупак пред всички на сайта,проблем е че никой от сайта не протестира срещу използванете на обиди.Това снижава неговото ниво.
  Учудващо е,че и Г-н Инджев е допуснал да публикува този обиден пасквил към негов добронамерен читател и коментатор.
  Досега никога не съм нарекъл никого глупак и няма да нарека,просто възпитанието ми не е на нивото,което го имате Вие.

  При сопр има традиционни похвати.Ако нещо не разбирате,питате и го уточнявате,ако с нещо не сте съгласна,изразявате контрамнение и контраизводи.
  Стриктно придържайки се кък стила и тематиката на сайта,отказвам се да Ви дам по-обстоен отговор докато не опровергате квалификацията на Иво Инджев за Българската дъражавна телевизия.Той я нарича “комунистическа”,но Вие не протестирате и не казвате че говори глупости.А комунистическа телевизия се създава и ръководи от комунисти.

  И тази комунистическа телевизия не е сама в разнообразието от институции. Не може в една държава с десетки институции,само една да е комунистическа,а другите да са далеч от комунизма.Не върви,просто е неприлично….
  А по-конкретно от това не може да бъде казано.

  И съвсем накрая,при общуване ,възпитаните хора ползват обръщението във второ лице,множествено число.Явно не сте стиганла до него….опитайте,не е трудно!

 21. Драги Юлиане,не е приемливо цял народ да бъде определян за “полухора”.Вие бил ли сте в Съюза или днешна Русия,за да изказвате подобна категорична квалификация.
  Да,държавата на руснаците може би не е човешка,особено днешната и предишната,но нима българската държава притежава по-достойни характеристики.

  Има неопределн процент от руския народ,който е изключително достоен,с морал и добродетели- много по-висок от нашия,но преди всичко трябва да се прави разлика между “руснак” и “руски комунист”.Както между кварталния пияница Бай Илия и Свети Илия.Да,все е Илия,но разликата между двамата е огромна.
  За справка-на Запад и в Америка никой никога не е квалифицирал цял един народ като полународ,състоящ се от получовеци.Този приом се ползваше от комунистическата сган.
  Особено неадекватно е българин от България да дава квалификация за цели,много по-големи народи от него.
  Лошото е,че нормалните,достойните и свестните руснаци не определят съдбините на целия Руски народ.Както и достойните българи не ръководят нашия народ.

  Чисто по приятелски бих Ви помолил да преразгледате Вашето мнение.Отделно от това бих помолил и Г-н Инджев да вземе отношение върху квалификацията на Юлиан,той е живял няколко години в Москва и неговото мнение за руския народ определно ще да е по-обективно от нашето.Все пак тя стои на неговия сайт,който е добър пример за много неща….

 22. Антикомунист,
  Извинявайте за обръщението *ти*.Тъй като често разменяме коментари,реших да улесня комуникирането.С емоционалните си изказвания ,вероятно съм Ви засегнала за ,което се извинявам също,Не съм медицинско лице.Просто думата *комунизъм* за мен е лишена от смисъл.Намирам я за празнословие.И преди и сега.Отново извинявайте.Нищо лично

 23. Благодаря за извинението,приемам го ,което е акт на действително добро възпитание.

  Поднасяте много интересна тема с тазата Ви,че комунизма е “лишен от смисъл”.

  Точно обратното,в името на този комунизъм,нашата държава беше тотално унижена,омърсена и унищожена в буквалния смисъл на думата.Това,което се нарича Република България няма нищо общо с нормалните,традиционните държавни формирования-монархии и републики,дори емиратства.

  България е посмешище,да не кажа сметище на Европа.Да не отиваме много в миналото-днес нашата страна е формално член на ЕС,което означава че е приела европеийските стойности в развитието на човешката цивилизация. Редно е да има символи,факти,стойности у нас,които да показват и доказват това.
  Лично аз не ги намирам и все в МОЧА и Альошите се навирам.Лягам и ставам с единствената надежда като се събудя да не ги видя,но уви,нервата ми продължава да кипи.

  А тези паметници са построени от българските комунисти за почит към руските империалисти.
  За каква европейска държава се определя българската комунистическа морава,вместо да е в режим на забрава.
  В името на този комунизъм бяха убити 40 хиляди напълно мирни и невинни българи.
  В името на същия комунизъм загинаха във войната срещу Германия още 30 хиляди.
  В името на комунизма живяхме като скотове,изсмуквани от комунистическите попове.
  В името на този комунизъм живеехме в постоянен страх, без да извършим никакъв грях.
  В името на този комунизъм ни караха да полудяваме по руския болшевизъм,която лудост и днес продължава към Русия-страстно ,но опасно.
  В името на този комунизъм нашия народец пееше песни за съветските комунистически изчадия бесни.

  Почти всичко в България пее за Русия,пее и блее,въпреки че руснаците излъгаха нашия народ,който беше изсмукан от комунистическия им октопод.
  И към този ,същия комунизъм,Вие се отнасяте с непукизъм,нямало смисъл,а би трябвало да се приложи по-сериозна мисъл…

  Започва се паметниците на съветските агресори и българските комунистически бандити,дори да се направят на сърдити.
  Комунистите трябва да бъдат веднъж завинаги разбити като пещерни сталакмити.
  Бити с думи,а не с дървета,каквото правеха с нас тези диванета.
  Стига рима,време е за борба непримирима.
  Да не би Вие г-жа Савова да смятете,че днешна България е на комунисти осиротяла?
  Не,тук са тези меразвци,навред са тук,дори пред Европа ни легитимират и така успешно се префасонират.

  Погледнете кои бяха в Париж-тези,които цвилят за миналия комунизъм и дават за пример комунистическия диктатор Живков.

  ББ и СС -това са символите на днешна ,увяхнала България, не вярвайте на нито една тяхна пледоария!

 24. Антикомунист
  Думата *комунизам*намирам за пародиина дума.Там където се казваше ,че има комунизъм всъщност имаше едно базправно феодално общество.Хората бяха разделени на касти.Правоимащи и всички останали.Правоимащите също бяха разделени до достъп на права и облаги.Най несправедливото общество,което човешкият ум може да измисли.И пълна демагогия на която ние всички трябваше да се подчиняваме.

 25. Уважаема Г-жа Савова,при комунистическия режим нямаше и не можеше да има никакъв вид общество,дори феодално.Марксистката дисекция на човешкото развитие-история е напълно неправилна,антихуманна и антицивилизована.
  Когато има диктатура,човешките права и свободи са игнорирани,а при такива условия не може да става дума за никакъв вид общество.

  Човешкото общество затова е общество,защото се базира точно на тези свободи.

  Следователно,по време на комунистическата диктатура в България от Девети до Десети е просто неприлично да се говори за общество.Сегашното общество също не е истинско общество.Може ли едно общество да живее под сянката на символите на комунистическата диктатура и съветската агресия.
  Или ако проявим снизходителност към българчетата,то би могло да се каже,че тяхното общество е ненормално,смешно,пародийно.
  Каквото и да се прави у нас,всичко се под психозата на тези символи,този народ ги иска,любува им се,пази ги,чисти ги,осветлява ги.Нали ще е пресилено да се каже,че грижещото се за тези сурогати общество е нормално,човешко,истинско.

  Колко са тези усърдни в пълния смисъл на думата активисти като Иво Инджев.Той и хората около него демонстрират категорича убеденост че МОЧА и Альоша не представляват истината в историята и същността на Българската държава и Българския народ,но я ги пребройте тези активисти като него(тях).
  Нима в България няма и други журналисти ,публицисти,писатели ,изследователи и пр.

  Едно човешко общество не може да бъде справедливо и несправедливо.Там където несправедливостта е налице,или доминираща,за общество не може да се говори.Точно справедливостта е един от факторите за за начличието на общество.

  Това е аналогично с т.нар. от комунистите и много некомунисти “пазарна” и “непазарна” икономика(стопанство”.

  Ами няма такива неща,защото пазара е съставна част на всяка икономика(стопанска дейност).
  Още по-силна аналогия,малко брутална-може ли да има човек без някоя част от тялото,орган,система и пр.Няма да е истински човек,нали…

  Извод-няма нито “пазарна”,нито “непазарна” икономика.Има само икономика,чийто алгоритъм(принцип,метод) се нарича капитализъм.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.