Карикатури(сти) на повикване

Ако искате да прочетете този текст, ще трябва да изтърпите макар и кратко, но досадно напомняне на фактите в началото.

 

Както всички знаем, миналата година Украйна нападна своите немощни руски съседи, на които иначе беше гарантирала с международно споразумение сигурността като по-голям брат ( по оръжие), в резултат на което Русия си предаде на Украйна ядреното оръжие и очакваше от Киев да спазва обещанията си, а не да напада безпомощния си руски съсед с оранжеви човечета.

 

Миролюбивата Русия, отделяща в днешно време едва 21 на сто от бюджета си за отбрана, беше изпаднала в зависимост от Украйна в областта на националната сигурност не за друго, а защото си имаше украинец за военен министър. Той направи всичко възможно хилавата наследница на Съветския съюз да деградира дотолкова във военно отношение, че да стане възможно един ден украински войски да нахлуят в Русия и без никаква съпротива да окупират цял руски полуостров на Черно море.

Както знаем, войнолюбивата Украйна, преди да нападне Русия, се упражни в пълномащабна война срещу Грузия през август 2008 г. Понеже световният империализъм солидарно си затвори очите и не наложи санкции на украинските милитаристи, те посегнаха и на миролюбивите си руски съседи.

Позовавайки се на правото си да защитават законните права на украинското малцинство в Русия, украинските власти въоръжиха и поощриха украинския сепаратизъм в Русия под лозунга „искаме си в Украйна”, чиято крайна цел е откъсване на територии от Русия в рамките на „Новоукрайна”.

Освен това украинците са обременени исторически с вината за болшевишката диктатура, наложена от тях като форма на държавен тероризъм над братския руски народ, организирайки геноцида на около 9 милиона руснаци в подмосковието ( точните милиони на руските жертви никой не е броил, защото за украинците, до един фашисти по рождение, им е все едно колко москали са уморили по време на режима на Сталиненко).

Това кратко припомняне на безспорните факти е необходимо, за да се съгласим безрезервно с всички руско-български коментатори, които справедливо изляха в правилната посока своя гняв във връзка с някакви си 17 жертви на терора в Париж, докато украинците са дали къде по-зловещи примери за жестокости, извършвани от тях срещу мирни по душа руснаци, които с нищо не са ги предизвикали.

Тези коментатори, вдъхновявани от цивилизованата подигравка на премиера Борисов спрямо неспособността на Франция да предотврати тероризма ( а пък да иска в същото време България да си оправя съдебната система!), напълно адекватно, един през друг, изтъкнаха лицемерието, двойния стандарт, чудовищната несправедливост някой да се солидаризира с французите в момент на скръб и национален траур.

 

Особено гадно, страхливо, себелюбиво и направо антибългарски постъпиха всички, които си въобразиха в България (макар и за ден-два само), че са Шарли. Това е толкова прозападно, че може почти да се нарече с неговата превъзходна степен по своята непоносимост- американско е ( нищо, че самите американци отказаха да са Шарли чрез препечатване на съответните карикатури).

 

Но най-отвратителното в лекото поведението на шарлиподобните българи беше тежкият им грях, че нито веднъж не са участвали в някои от маршовете в защита на свободата на словото, които събират в Москва милиони руснаци, демократи по рождение, следващи несменяемия от 15 години борец за все по-свободно слово в Русия Владимир Владимирович Путин.

 

Такива маршове ( под лозунга „марш от редакцията, бе, враг на руското свободно слово”) Путин свиква най-редовно още от началото на своето векуване в Кремъл, когато по негова заповед бяха овладени телевизионните храмове на свободното слово ( с помощта на специалните части ОМОН). Днес Путин вече почти напълно е освободил от слово една шеста от планетата!

 

Не случайно във всяка своя реч, интервю и пресконференция Путин споменава диващината на Запада, проявяваща се в липсата на достатъчно съжаление за руските жертви в неравната война на Русия с могъщата Украйна.

 

Ето защо трябва да бъдат поздравени специално българските коментатори, които във всеки свои коментар не пропуснаха да вплетат инструкцията на Путин от всяка негова реч, пресконференция и интервю, да се напомня на дивия Запад за мирните руски жертви, дадени в неравната битка с украинските войнолюбци.

 

Колкото до френските жертви, те са част от приятелския огън, рикошет от „толерастията” , както също така напълно правилно акцентираха тук в обоснованото си предположение коментаторите, възмутените от вината на западните „толерасти” за смъртта на френските карикатуристи.

 

В заключение трябва да се признае, че окарикатуряването на ситуацията с терора в Париж чрез нов преразказ на знаменития комунистически виц за боя над негрите в Америка, напълно лишава от аргументи всички, които твърдят, че у нас нямало хора, готови да рискуват с провокативни карикатури. Чрез безнаказаната „храброст” да превръщат едно траурно събитие в пропага(н)ден кич в полза на чужда държава те се превърнаха в карикатури(сти) на повикване.

37 мнения за “Карикатури(сти) на повикване”

 1. Господин Инджев, позволявам си да копирам във Вашия блог едно много интересно мнение което намерих в интернет, Не го коментирам. Ето го:
  “ИД щеше да се появи рано или късно във властовия вакуум в Ирак (или в Египет или другаде). Световният халифат е религиозно задължение на мюсюлманите. Идеята за халифата е идея и визия от Корана. Тя не идва от визионерската глава на Ал Багдади.

  След разпада на последния ислямски халифат (Турската империя) ислямът остава без халифат и тогава се появява Мюсюлманското братство, през 1928 г. Създават го в Египет, за да възстановят величието на исляма, да възродят халифата и да продължат налагането на исляма по цялата земя, защото това им е наредено от Алах в Корана.

  Намесата на САЩ в Ирак само ускори процесите, но не ги причини. Същото важи за хаоса в Либия и Сирия – САЩ го ускориха. Във всяка ислямска държава всеки диктатор рано или късно си отива – свалят го, убиват го или умира. И това става с и без американска намеса. Американската намеса в ислямските държави винаги влошава проблема, но не го създава.

  Американците никога не са се намесвали адекватно в мюсюлманските държави (и в други разбира се). Винаги са правили огромни политически грешки, от свалянето на шаха на Иран досега. Обаче причината за хаоса в ислямските държави е в ислямската доктрина, а не в простотията на американските политици.
  Ислямът не разбира и не признава свободата, демокрацията, светската правова държава, правата на жените, правата на малцинствата, свободата на словото, свободата на съвестта, вероизповеданията и всички други права, в които нашият свят вярва. Ислямът е фундаментално против демокрацията, против човешките права, дори против нормалните човешки инстинкти – майките на атентаторите-самоубийци се РАДВАТ когато синовете им се взривят в автобус. Вместо да скърбят, тези жени се радват за смъртта на синовете си, гордеят с тях и правят тържества, с които честват сватбата на синовете си за девиците в рая, плюс собствения си рай, защото атентаторът-самоубиец осигурява рай на 70 души от роднините си.

  Така че независимо дали САЩ въоръжават опозицията на Асад, талибаните, Алкайда и т.н, сегашният джихад щеше да се поведе рано или късно. А в крайна сметка, за ислямистите, американците са основният враг на исляма, защото са най-силната нация сред неверниците. Другият враг – Израел, е само “притурка” на основния враг – САЩ.”

 2. Платените туПлерасти препрепрепредават тъпизмите на немощната откъм логика туПинска пропагадност.
  Първо журналистите от Шарли Ебдо станаха жертви , не защото са “толерастни”, а тъкмо защото публикуваха напълно “НЕтолерастните” си карикатури. За “толерастия” ниКОЙ нямаше да ги застрелва! За “толерастия” ниКЪДЕ не наказват! ЗА “толерастияТА” се плаща , и то предимно в деньги, както вероятно подсъзнателно се “досещат” туПлерастите!
  П.П. И накрая един “НЕтолерастен” йезуитски въпрос към “арийската” туПлерастия родееща се с ИСЛЯМИСТКАТА(шиитска и сунитска) доктрина за унищожението на Израел:
  След като Израел трябва да се унищожи,според тях, ЗАЩО избиват НЕвинните евреи , които доброволно са избрали да не живеят в този Израел, и даже не им пречат с присъствието в Близкият Изток???
  Та нали ТЕ(ислямистите и туПлерастите) желаят тъкмо това?!?
  След като евреите нямат право да живеят НИТО в Израел, НИТО извън него , КЪДЕ според шиитско-сунитските ИСЛЯМИСТИ и събратята им – туПлерасти, трябва да се приютят евреите?!?!?!?..
  На Марс?!?… На Луната?!?… На…….?!?!?……..

 3. Превъзходен, великолепен коментар, браво на Иво! Тук обаче трябва да си спомним отново един велик български карикатурист, лъчезарен талант и голям патриот. Той също зверски е измъчван и убит от изверги, идейни ортаци на извергите от Париж. За РАЙКО АЛЕКСИЕВ- ЩУРЕЦА става дума-Поклон, вечна Му памет и слава!

  http://www.victimsofcommunism.bg/files/documents/4d7493b7a06b8Aleksiev%282%29.pdf

  И да продължим с 2 свързани новини.
  Първата- днес светът заклеймява убийците на френските карикатуристи.
  Втората- днес светът се подготвя за реалната възможност дъщерята на един убиец на български карикатурист да оглави най-голямата международна организация.(Отделен въпрос, че ООН не е нищо повече от хранилка за корумпирани търтеи и кухи бюрократи, произвеждащи идиотски резолюции; че сините му каски се орезилиха в Босна и Руанда, и че те не могат и един пияница в бюфета на гара Бов да озаптят- РОНАЛД РЕЙГЪН добре беше вдигнал мерника на тази скъпо струваща безсмислица, но времето не му стигна, за голямо съжаление.)
  Та, напълно заслужен кариерен аванс, след като същата дъщеря – др. Бокова ръководеше ЮНЕСКО. То заслужи да бъде ръководено точно от комунистка. И след като др. Бокова направи така, че “културното наследство” на един гнусен комунистически изверг – че гевара- да се почита като ….безценно световно достояние.

  Изводът- докато не разринем моралното тресавище на тези двойни стандарти, ще има да гледаме как фенки на 11/9, които са се подмокряли, че “о, янките си го получиха, кеф!”, се фръцкат с надписи “Аз съм шарли” по парижките булеварди, и как цивилизацията и свободата винаги ще бъдат заплашени, колкото от врагове, толкова и от липса на собствена памет.

 4. Иво, отдавна знаем, че “най-специалните” в интелектуално отношение българи са русофилите. Те ни го доказват буквално ежедневно. Виждам, че ти добре се забавляваш с тяхната “специалност” в гореупоменатия смисъл. Нищо друго не ни остава, освен да се позабавляваме и ние.

 5. “Но най-отвратителното в лекото поведението на шарлиподобните българи беше тежкият им грях, че нито веднъж не са участвали в някои от маршовете в защита на свободата на словото, които събират в Москва милиони руснаци, демократи по рождение, следващи несменяемия от 15 години борец за все по-свободно слово в Русия Владимир Владимирович Путин.”

  А бе, айде този грях да им го подминем. Ама защо един път не участвуват в някоя демонстрация в защита на свободата на словото, които редовно организира у нас успелият млад, едрогабаритен собственик?

 6. Поздравления за изключителното ниво на този памфлет. България не е загубена! Докато има автори от такава класа.

 7. Към Скарамуш:

  Аз цитирам следното:

  “Русия харчи 5% но от БВП, а от бюджета е 21% , като се ангажира с най-голямата за последните 25 години програма по превъоръжаване и модернизация.Само за 2015 година добавката е 850 милиарда рубли.Въпреки срива на рублата и намалените приходи от износ на енергосуровини във военната му част бюджета не претърпя ревизия.”( Илиян Василев, “Русия ни обяви за враг”, от блога му)

 8. “Именитият” български карикатурист Христо Комарницки – за да докаже колко е “Шарли” и как е бил такъв още преди “Шарли” си позволи отново да се изгаври с Иван Костов.

 9. г-н Инджев ,
  Поздравления за убийствената сатира!
  Чакам с нетърпение посещението на Джон Кери и евентуалните резултатите от това.

 10. МИРОСЛАВА СИМЕОНОВА,
  Нека се гаврят.А другарката Бокова,дъщеря на убиец заедно с брат си *вината поема с мезетата*.С тях никой не се гаври.Те са свещени крави.Но има Господ.Бави ,но не забравя.Удря по най милото.А Хр.Комарницки е талантлив, но поръчков.Определени хора не ги пипа.Хора, които са заслужили да бъдат осмивани от цялото общество.Затова не го уважавам.

 11. Превъзходно, великолепно, поздравления за убийствената сатира! Петър
  Камбарев

 12. До ДАРИ, не знам какви резултати ще има от посещението на един левичар. За съжаление ще трябва да живееме в това състояние на нещата, докато най-главния ислямист, халиф барак, обитава Бялата джамия. Още две години, ако Господ не реши да ни отърве от този малък антихрист преди това.

 13. Отново в десятката! Да, сатирата е убийствена. Щеше да предизвика масов мор, ако не бяха толкова дебелокожи тези, за които се отнася.

 14. Ислямисти, комунисти, социалисти, путинисти вече крачат в един и същи строй. Тези хора се чувстват все по-изгубени и озлобени в неуспешните си опити да намират лесни обяснения за сложните неща в света около тях.

 15. Поздравления за текста, г-н Инджев!
  Добре е за тези, които имат мозъчни гънки, да Ви четат и да си ги “погъделичкат” малко…
  Сатирата Ви е неповторима и за пореден път ще напиша, че за мене е истинско удоволствие да чета Вашия блог!

 16. „Това кратко припомняне на безспорните факти е необходимо, за да се съгласим безрезервно с всички руско-български коментатори, които справедливо изляха в правилната посока своя гняв във връзка с някакви си 17 жертви на терора в Париж, докато украинците са дали къде по-зловещи примери за жестокости, извършвани от тях срещу мирни по душа руснаци, които с нищо не са ги предизвикали.“

  Уви, Иво, не знаеш колко наистина си прав. Твоят сарказъм за съжаление е рефлектирал съвсем буквално в престъпното поведение и изказвания на …трудно ми е да го произнеса, но все пак,…“български публицисти“ като Явор Дачков и Георги Коларов, например!? Първият има наглостта и чудовищното нахалство, да определи маршът на протеста в Париж за…марш на лицемерието. Този червен КГБ-ски наглец използва 75 % от екранното си време в неделната „проповед“ на профана Диков, за да обвинява запада в безчуственост и двоен стандарт защото игнорирал руските жертви на украинските фашисти. Вторият, следовник на светлата идея на „Сендеро луминосо“ и не по-малко КГБ-ски агент от първия, излива своето русофилско чувство в поредната проруска пропаганда за украинският фашизъм. Този път, писанието на компаниеро Коларов е оцветено в турско синьо с намесването на Ердоган в борбата пак… срещу украинския фашизъм. Активното мероприятие-статия, жонглира с цитирането на любимите днес на българските русофили имена на Орбан и Вона, като пример за обективно поведение на истински европейски десни!? По дяволите, тази гадост Иво е насочена уви не към читателите на „Дума“, а към нас, към десните хора в Бг !?!?
  Иво, направо съм бесен! Наистина ли този сендеро-луминосовец ни има за толкова тъпи и прости, та ни пробутва толкова постна кагебейска помия!? Наистина ли мисли, че подобни евтини номера могат да хванат „декиш“в някого от нас, пък дори и за целта да се използва трагедията с Charlie !?Баси простака, баси нахала! Думи нямам!
  Като прочетох обаче „Карикатуристи на…“ някак си се поуспокоих и …се посмях на себе си. Затова Иво, едно голямо благодаря от мен!!!!

  „Как в Украйна свързаха фашизма с ислямския тероризъм“ (http://news.ibox.bg/columnist/id_1267255126)

 17. Извинете, че не е по темата: Днес, на този ден през 1878 г. е роден Яворов! Никой не си спомни за великият българин, поет и борец за свободата на Македония! Поклон пред паметта му!

 18. Чудесна сатира-удоволствие и за мен е да Ви чета!!!

 19. СКАРАМУШ,
  Правиш ли разлика между БВП и бюджет? Моля не изказвай мнение неподготвен!

 20. Стамбо, комсомолката Бокова владее процедурите, така че с лекота ще прехвърли ‘templatе’-ите с речите от UNESCO към UN. ‘Хуманизъм’ без лице.

  Виждам и почетен гражданин на София е станала. Ехххх….

 21. Скъпи Ranger, няма отърване!

  Таварищ любамыр каларав пак ще сдела репортаж за телевидението на Болхарската задунайка прямо от бойното полэ! С никарагуанските контры,(както сме припомняли доста пъти) он героически воевал в Ботаническия сад в София, а теперь срещу украинские фашисты он ще воюва край памятника на МОЧА, как будьто, че это памятник советской армии в Донецк или в Днепропетровск, а украинские фашисты хотят да го взривят. Только что и там може да изчезне такое чучело когда-то, но у нас нет такой опасности, сам таваращ любамыр каларав го брани по матросовски, а и его бывшая супруга тов. Бокова по линии ЮНЕСКО и ООН как большое начальство може да го обявит за мировое культурное наследие и – вот ще си го смотрим навсегда!

 22. Скъпи приятелю 500 S&W-

  Поздравления за коментара, амин, дай Боже!
  Да не забравяме, че още като млад политик Джон Кери е сред най-големите противници срещу помощта, която РОНАЛД РЕЙГЪН оказва на никарагуанските патриоти в борбата им срещу комунистическия терор! Дано годините да са променили някои негови възгледи!

 23. Поздравления, за смелостта и безстрашието Ви г-н Инджев, да напишете това и то по време на повторното управление на Премиера на Ръ Бъ. Искрено и лично – КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС!

 24. Наслада е да те чете човек, Иво. Браво !

  До Стамбо: Чудесен миш-маш от българо-руски 🙂 Не че променя смисъла или е важно, но ако може в подобни случаи да използваш повече тварительньий. Например: Таварищами любамырами каларавами пак ще сдела репортажами за телевидениеми на Болхарскими задунайками… и т.н. Много е готин тоя тварителньй. Учитльницами по русскими язиками постоянно ме късаше защото прекалявах с употребата му 🙂

 25. Убийствена сатира, но в комун-милицейската сатрапия малцина ще я проумеят, за да я оценят.

  До D.SAVOVA – права сте, Господ няма да им прости. Др. Бокова вече е 100% алкохоличка, два пъти лежала в клиника за дезинтоксикация. А на др. Боков, който поемаше “вината само с мезета”, синчето пукна в катастрофа, а щерката се обеси. Не злорадствам, само отбелязвам факта. Може би по този начин Той им подсказва да спрат да крадат, защото няма да има на кого да оставят завлеченото…

 26. Стамбо, брато, за съжаление тукашните демократи като Кери и подобните му, са точно като българските комуняги, нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.

 27. 500S&W , не знам дали Господ ще помага ама Obamadoesn’tcare определено работи в тая насока , така че надежда има :).

 28. Дааа Скарамуш има разлика между БВП И БЮДЖЕТ

 29. Не Стамбо,годините не са променили нищо нито при Кери нито при цялата левичарска шайка ,която сега е излъчила и президент.Друг виден почитател на сандинистите е настоящият кмет на Ню Йорк,сигурно и за него си подочул нещо.

 30. По отношение на Бокова ще кажя,че първата й номинация за шеф на ЮНЕСКО дойде от БГ с премиер Борисов.ВТората такава-за шеф на ООН,идва отново от същото място и персонаж.За почетен гражданин на СФ.инициативата е кметицете ни,творение на Мутрата.
  В огромното си мнозинство френския парламент гласува за продължаване на участието на Франция в антиислямистката коалиция.Против са гласували КОМУНИСТИТЕ….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.