Бащицата от Кремъл ни раздава шамари и награди

В едно интервю, останало в сянката на други събития от следващия ден ( като атентата в Париж) генералът от КГБ Леонид Решетников издава една публична международна тайна: че никъде другаде в света няма държава, в която да е организирано Национално движение на русофилите ( а и то далеч не е единствената подобна организация в България). Иначе казано, такова чудо няма дори в гравитиращите около Москва страни от Евразийския съюз, официални съюзници по документи на Русия, но дори и те си нямат нищо подобно, което цъфти и се наторява усилено от Москва ,както това се случва на българска почва.

 

Самият Решетников, когото наричам министър по българските въпроси в правителството на Русия, от години отговаря за поддържането на митологията за вечната дружба между нашите два народа и полага особено старание да се представи за …българофил. До степен, че направо се кара на своята матушка Русия, че е изоставила България на произвола на съдбата, т.е. лошия, сив САЩ.

 

„България не е предала Русия, ами ние я изоставихме, твърди Леонид Решетников, директор на Института за стратегически изследвания към администрацията на руски президент. Той заяви това в интервю с главния редактор на сп. “Руски дом” А. Крутов.

 

В коя друга страна има национално движение на русофилите?!

Тук интервюиращият възкликва: «Да, наистина. Знаете ли, бях направо поразен, когато пътувах из България и видях тези хора. В нито една друга страна по света няма такова движение! Бях поразен!”.

Това лято се събраха между 18 и 20 хил. души, продължава Решетников. Все пак има политически и народни сили, които не се предават, отбиват атаките. А ние някак си не им помагаме. В друга страна просто няма такова нещо. Как можем да казваме, че българите са “предатели”. Всеки един българин, сърбин или черногорец ни казва: “Вие ни предадохте”. Е, как да наречем българите “предатели”? Какви предатели са те? Трябва да разбираме как се случват процесите, от какво са породени и какво в действителност се случва, най-вече у нас. В нашите политически кръгове не се оценява достатъчно значението на България за Русия. Ние трябва да се поучим от граф Игнатиев”, изтъкна събеседникът.

68-годишният Леонид Петрович Решетников е руски историк и генерал от външното разузнаване. През 1970 г. завършва Харковския държавен университет (днешна Украйна), а през 1971-1974 г. прави аспирантура в Софийския университет. Той е кандидат на науките. /БГНЕС

Москва / Русия

6.01.2015 .

 

Както виждате, Решетников е поразен. Поразен е той, който непрекъснато снове из България и заедно с местните си питомци, които често наглежда, припомня редовно през сълзи лъжата за цели 200 000 руснаци ( от общо 178 000 личен състав на руската армия), загинали за българската свобода ( само и единствено за нея, а не за някакви руски интереси).

 

Но не само в това отношение България е поразително уникална, що се отнася до петата й колона.

 

Ето че за първи път чуждо издание получава висока руска награда за проруска пропаганда. Двамата наградени, българските граждани Светлана Шаренкова и Димитър Иванов, са по съвместителство и създатели на партия и награда на името на …Стефан Стамболов и връчиха първото й издание не на друг, а на действащия президент Георги Първанов (когото Шаренкова, според собственото й самохвалство в електронно писмо до Кирил Добрев, публикувано в оригинал в ivo.bg на 22 декември 2013 г. , самата тя била превърнала в „лице на отношенията с Русия”).

 

Високо отличие за вестник “Русия днес-Россия сегодня”

януари 13, 2015

 

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев връчи Държавна премия на правителството на Руската федерация на издателите на медията д-р Светлана Шаренкова и професор Димитър Иванов.

В Дома на Правителството на Руската федерация бяха връчени годишните награди в областта на медиите. В присъствието на министри и главни редактори на обществени и частни медии премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви десетте издания, които са отличени за 2014 година. Годишните премии са равностойни и са придружени с грамота и почетен плакет.

За първи път в историята сред отличените е и чуждестранно издание – вестник “Русия днес-Россия сегодня”. ( БНТ)

 

Само българските институции, които са длъжни да се впечатляват (особено след като за Нова година Путин ни „поздрави”, определяйки България в актуализираната си военнополитическа стратегия за враг в рамките на НАТО), никак не са поразени от руската хибридна война за налагане на влияние тук

 

Както пише споменатият по-горе Димитър Иванов в един свой текст преди няколко дни, буквално повтаряйки тезите за изоставената в лапите на Запада днешна България, въпреки това „на Шипка всичко е спокойно”, т.е. българите продължават да са русофили, според него. Как да не го наградят за старанието!

А дали пък Димитър Иванов- Гестапото не иска да каже, че именно на “Шипка” 34 в София, където се намира руският културен център, са спокойни, понеже са доволни от резултатите от сътрудничеството, което ражда в България уникални феномени на патриотична вярност спрямо …чужда държава

 

25 мнения за “Бащицата от Кремъл ни раздава шамари и награди”

 1. Господин Инджев, всеки човек би бил поразен, след като види идиотщината на българските русофили. Леонид Решетников може да е всякакъв, но е и глупак и с пълно право се е почуствал поразен. Няма човешко същество което да не бъде поразеното, след като чуе и види що за говедо е българския русофил.

 2. Господин Инджев, моля да бъда извинен, че сравних говедата с русофилите у нас! В смисъл, извинявам се на говедата.

 3. Ха – ха – ха!
  /Руския текст не съм чел!/

 4. Европейската комисия да приеме план за противодействие срещу масираната руска пропаганда призовават министрите на външните работи на Литва, Великобритания, Дания и Естония. Линас Линкявичус, Филип Хамънд, Мартин Линдегаард и Кейт Пентус-Росима предупреждават, че „Русия ускорено разширява обхвата на дезинформационната и пропагандната си кампания” с цел да получи „подкрепа за военните и политическите акции на руското правителство”.
  Кагебистко-червената пропаганда бе и остава информационен тероризъм. След агресията срещу Украйна се появиха плахи симптоми, че демократична Европа най-сетне ще се стресне и ще приеме ограничителни мерки срещу словесната чума, разпространявана от путлеристката пропаганда.
  Една от най-отвратителните особености на руския фашизъм е след като сътвори невиждани зверства, пороби и изтреби цели народи, обърка живота на милиони хора и цинично да се изгаври с най-святите човешки чувства, да заеме позата на неразбран добряк и учудено да пита: „Ама защо не ни обичат?“.
  „В процеса на самопречистване международната общност изплю извратените чудовища, както навремето изплю германския националсоциализъм. Но с Русия това все още не е станало: тя заби кост в гърлото на света и с отвратителни вируси заразява целия организъм.
  Това е Русия – печална грешка на историята, която ще бъде поправена. И следователно не Украйна, а самата Русия е държава-еднодневка. Новите източници на енергия бързо отнемат нейната сила и този процес ще бъде ускорен. Комплексираният кагебист Путин се оказа твърде непредсказуем и американците не могат да разчитат на него за запазване на баланса на силите с Китай“, прогнозира полският публицист, режисьор и продуцент Мачей Павлицки.

 5. По националното радио върви диалогичен мохабед между Петър Волгин и Андрей Райчев. Както сами можете да се досетите, повръщането е неизбежно. Аз обаче не бях обядвал и послушах десетина минути…
  Цената на шистовия газ е вредна за икономиката в световен мащаб и най-вече за американската икономика. Така казаха по радиото, не ви лъжа.
  Шистовият газ е много вреден за всички, а най-вреден е за Америка. Няма майтап. Така казват и двамата. Останалите начини на добив на енергоносители не се спомена дали са вредни за някого. Обикновеният каскет, какъвто е типичният фен на Райчев-Волгин, сега ще си помисли, че ако не правим шистов газ, цялата планета ще стане леха до леха пипер и рози.
  Американският работник е много, ама много експлоатиран. Няма майтап, така казаха по НАЦИОНАЛНОТО радио. Райчев направо каза, че американският работник е най-експлоатираният работник. А Волгин не можа да допълни нищо този път…
  Идват от Англия и Америка да ни натискат за нещо, което ние иначе няма да дадем, ама нали те са силни и големи, а ние сме слаби и малки, та затова идвали… Пълно единомислие в НАЦИОНАЛНОТО радио по въпроса за сътрудничеството с партньорите от ЕС и НАТО.
  Волгин… Райчев…

 6. Г-н Ганев,обаче “експлоататорите” плащат добре на американския работник за да не се досети,че го експлоатират.

 7. Божичко, не мирясаха.И все пак тръбата няма да я има.Представяте ли си по цялото протежение на тръбата щяха да се заселят руснаци.Петдесет процента руска собственост.Цяла България.От край до край.С нас беше свършено.Готова съм на лишения,но тази паплач и нахалници да ги няма.Имам чувството,че прицел на руснаците е новосъздаденият институт за дясна политика.Нено Димов.Дано греша.

 8. Малко уточнение: руският “културен” център не е на “Шипка” 6, а на “Шипка” 34. Последното нещо, което занимава обитателите на този бункер е културата.

 9. Българските комунисти нямат легитимното право да квалифицират тяхна фракция като “национална”.
  Но никой не се впечатлява от тези идиотизми на комунистите.А нещата са за прокурор.
  Отделно от това,нито една друга партия,освен комунистическата няма подобни образувания.Наличието на такава фракция е напълно несериозно и антибългарско.

  Всеки има право да харесва или не дадена държава и народ,но да се институционализират човешки чувства е античовешко.

  Пак сме си смешници,дори фетишисти,доминирани от българските комунисти.

  Демонстрирането пред обществото и особено пред младите поколения на идиотизма на комунизма е морално предстъпление към самия народ и държавата дори.

  Но на кого му пука в комунистическата хралупа?

 10. Като знам отношението на г-н Инджев към псувните което безразделно споделям от мен за тримцата на снимката само едно неутално ДГД!

 11. Ами тя хибридната война на Русия у нас, върви от десетилетия.С т
  ова промиване на съзнанието на масата хора, които гледат , слушат и четат само официалните медии , няма как да не са подведени.Същевременно ни ограбваха през някакъв си измислен СИВ.Историята ни е тотално подменена.Скоро слушах един историк за българския ни произход , който каза, че дори Историята написана от Паисий не е “славянобългарская” , а “славнобългарская” и “я” е добавено най-нагло отгоре.Та оттам се е почнало – всичко е фалшифицирано, само и само братя да ни изкарат.

 12. sovalkata: negovo prevazhoditelstvo bb, patriarh neofit i bashtizata p-n v deistvie /bez pauza/

 13. Гледате ли как са се разкрякали про-руските меедии за това как едва ли не целият софийски народ сега стене и плача заради мерките около идването на Кери? Демек като идва руски великан няма такива мерки за сигурност срещу отваряне на прозорци и т.н. Демек дайте заради това да напуснем гадния Запад и ЕС и да идем при Русия в Евразия, не с Франция, Германия, Швеция и тем подобни, а в един кюп с Беларус, Киргизстан и Таджикистан…щото там като ходи руснак не те карат да си затваряш прозорците…

 14. А може би целта на някои наистина прекалени или направо туземски мерки за сигурност при идване на американци целят именно това: да се насажда у хората в София неприязън към американците чрез пресолване на мерките за сигурност?

 15. уважаеми господа,
  вчера слушах известно време т.н.проф.
  юлиан вучков, анализатор по всички въпроси за които можете да се сетите.Татъй наречения професор се задави от мъка,че у нас се насаждали анти руски настроения, как било възможно такова нещо, щеше направо да припадне от мъка, разбира се го махнах моментално и не зная какво повече е коментирало това учено соц. творение. Но не зная как може и кой го пуска на екран, няма ли кой да чуе и види гакви ги бръщолеви, че да го постави там, където му е мястото, или може би точно за това е поставан.Сигурно и той чака руска награда от москва – може е в рубли.
  ТОН

 16. И аз съм поразен от наглостта и дебелоочието на российските кагебисти у тях и у нас. Митът за 200,000-те “загинали руски солдати” е само дребна трошица. Много ми е интересно, ако въпреки вихрещата се у нас през последните 6 месеца масова русофилистична истерия гусин генералът смята, че са ни “изоставили” и “не помагат достатъчно”, какво ли още планират да ни натресат? Тези дни из варненските ТИМаджийски и “вайенна-марские” среди под сурдинка се шушнело нещо за … военен преврат, който да ни бил върнел в правия път. Евразийско-сталинисткият сиреч. Нещо като “русенският бунт” 1887 г. на безродниците Атанас Узунов, Олимпи Панов, Христо Кръстев, Тома Кърджиев и още неколцина (осъдени от военни съдилища за предателството си, разстреляни, частите им разформировани, а бойните знамена изгорени). В интересни времена живеем…

  https://www.google.com/?gws_rd=cr&ei=yt1nUqKJH4iatQbqioGwDQ#q=%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80+%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F

 17. Tези не ги ли спрем, ще ни накарат задължително да се абонираме за тази гЪзета, както кактото през соца за Мурзилка!

 18. Светлана Шаренкова откровена русофилска проститутка , чиито мъж бе екстрадиран от България като опасност за националната сигурност. Благодарение на нейното издание разбрах че :
  Я узнал, что у меня
  есть огромная семья:
  Янукович и Кадыров,
  полк наёмных командиров,
  Пшонка, Гиркин и Бабай,
  Абвер, Безлер, Бородай,
  осетинские абреки,
  вежливые человеки,
  офицеры ГРУ,
  активисты КПУ,
  казаки и алкашня,
  прокурорша-барышня,
  Добкин, “Беркут”, РНЕ,
  журналисты из КП,
  из Луганска гопота,
  с красным знаменем толпа,
  мародёры и садисты,
  ополченцы и чекисты…
  Это Родина моя?
  Да пошли вы нахуй, #ля.

 19. За голямо съжаление налице са жертви на новокомунистичската пропаганда и на този сериозен сайт.
  Комунистите побесняха с това идиотско русофилство и много хора вече ги наричат русофили. А те са си същите комунистчески мекерета.
  Следващата им стъпка може да е , ако създадат някое фобско движение. Просто такава е безмозъчната им комунистическа логика.Щом като са фили към дадена държава, би трябвало да са фоби поне на една друга. Комунистите не могат да не обичат и да не мразят, те са най-чувствените същества, дори повече от животните. Те притежават чувства, които нормалните хора не притежават.
  Нашите комунисти са си оригинални фетишисти. По- рано обичаха световните пролетарии, днес към Русия плетат пледоарии.
  Обречение сме отвсякъде на комунистическа дивотия…..

 20. Змията хапе най-лошо когато умира.
  Така и змията в пазвата на България комуно-русоблизците, сега хапе зло и отчаяно.
  Защото идването на Кери е началото на контрахибридната война срещу руската хидра в България – русофилистиците..
  Това е началото на Истинския Студ за изпотените от лъжи български путинки в започващата се Истинска Студена Война.
  Предвиждам настинки, хреми, грип, пневмонии, двойни пневмонии… и прочие мор сред червеногушките.
  За публиката – под “отмъщение на Русия” Америка разбира атентати подобни на тези в Париж, които несъмнено са отмъщението на Путин за вертолетоносачите и целят подкокоросване на десно-левите рубладжии в Европа.
  Но сега се задава една…падането на цените на петрола и рублата ще му се видят на Путин като лятна росица..
  Поздрав г-н Иво Инджев!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.