Епикореец

Днес е пореден хубав ден за науката. Отново се доказа природната закономерност, според която една лоша новина се компенсира от друга, прекрасна.

 

Научихме, че Путин ще бойкотира годишнината от освобождаването на концлагера в Аушвиц, възмутен, че полските домакини му изпратили дипломатическа нота за събитието, а не изрична покана.

 

Облаците на съмнението над несменяемият вожд на руския държавен капитализъм обаче веднага бяха разпръснати. По същото време дойде съобщението от страната на победилия (както никъде другаде) социализъм в Северна Корея: вождът на (пре)успелия социализъм Ким Чен Ун приема поканата на Кремъл да гостува в Москва.

 

Отпаднаха съмненията, че Путин е изпаднал в международна изолация по темата за (национал)социалистическите концлагери.

 

Като казвам, че в Северна Корея социализмът е победил, както никъде другаде, искам да уточня, че той е победил там направо окончателно.

 

Мечтата за „окончателното решение” в борбата срещу непълноценните вътрешни врагове ( чрез натикването в концлагери) на онези, които са създали Аушвиц, е сбъдната в родината на Ким Чен Ун още от дядо му Ким Ир Сен и от татко му Ким Чен Ир. Три поколения диктатори поддържат жива идеята за това, че една отделна държава може да оцелява като национален концлагер дори и след кончината на световния соцлагер, оглавяван от СССР.

 

Ето че Путин и Ким Чен Ун заедно ще отпразнуват Деня на победата в Москва. Путин, който също е светата троица на безпределната власт ( но в лично качество), си е намерил много подходящ сътрапезник.

 

Очертава се интересна вероятност най-после да се заговори на съответното международно политическо, научно и медийно равнище за това доколко общата победа на съюзниците във Втората световна война над нацистка Германия война трябва да се употребява в днешно време от другарите Владимир Путин и Ким Чен Ун за целите на легитимирането на античовешкия социален експеримент, доведен до съвършенството на антихуманната утопия, присадена в северната част на Корейския полуостров. Този резерват на червения екстремизъм нямаше да се съхрани без съветско-китайската масирана подкрепа срещу опитите на Запада да възпрат азиатския болшевишки милитаризъм в Югоизточна Азия.

 

 

На пук на западните демокрации Путин реши да покани корейската комунистическа издънка на студената война и с това поставя под сериозно съмнение вероятността до лабораторния екстракт на червената азиатщина да застанат ( върху мавзолея на Ленин!?) видни западни лидери.

 

Именно в Корея, за първи път след Втората световна война, свободният свят се изправи срещу съветската мания за световна комунистическа революция. Путин днес е горд наследник на тази лудост и демонстрира болестта си чрез символиката на поканата към др. Ким.

 

Отчаяната глупост на Путин обаче дава надежди най-сетне да бъде изобличена една от най-големите несправедливости в съвременната история. Тя е в това, че за свободата на корейските си братя американците, австралийците и прочие чеда на свободния свят се биха храбро и с големи жертви, докато за изнасилените от СССР сестри в Европа предпочетоха да не проливат кръвта си.

 

Замисълът на Путин да превърне 70-тата годишнина от разгрома на нацистка Германия в триумф на легитимността на международно изолираната днешна Русия, може да му изиграе лоша шега след авантюрата в Крим, окупиран и анексиран от имперска Русия без оглед на международния отзвук.

Епилогът на тази корейска драма предстои под формата на епитафия, подписана от Путин като човек, на когото му е кеф да си прави каквото си иска- направо “епикореец”.

 

 

 

 

14 мнения за “Епикореец”

 1. Иво,само към теб и само с добронамереност.

  Капитализмът е постижение на човешката цивилизация,никой не го е откривал,никой не го е измислил,никой не го е строил,никой не го е налагал с добро или зло.

  Той е метод,способ,алгоритъм на човешкия труд,наречен стопанска дейност или икономика.
  Капитализмът е аналогичен на откритието на топлата вода и колелото,обувките и гребена за коса.

  По тези причини,капитализмът не може да бъде приписван на различни обекти и субекти,колкото и големи и могъщи да са,дори държави.Нито пък на етноси,нации,съюзи и пр.

  Капитализмът не може да бъде нито държавен,нито полу-държавен,нито частен,нито корпоративен.Той е “собственост” на всеки човек,който се труди , произвежда и продава за да може да живее.. Неговата сила е равнозначна условно на силата на топлата вода,която се подгрява на огън или слънце.

  Казвам тези неща от професионална и житейска гледна точка.
  Капитализмът не е нито теория,нито философия,нито доктрина,нито идеология,нито пък общество…
  Затова няма нито капиталистическа партия,нито капиталистическо общество,нито капиталистически реализъм в изкуството.Както и капиталистическа революция.Нито капиталистическо строителство. Никой никъде не е отчел построяване на капитализма,както и комунистите никога не са отчитали неговото унищожаване.Всичко е булшийт.

  Текста ми е продиктуван от стопроцентна добронамереност и липса на подценяване,както и наличие на иронични нотки.
  Ако можеш,допусни,че се познаваме и сме приятели-от тази фиктивна точка се обръщам само към теб.

  Маркс-измамника подведе страшно много хора и дори до днес му се робува на вулгарността.

  Може би знаеш коя е Ейн Ренд,от нея съм взаимствал много неща,тя категорично развенчава писанията на Маркс,те дори не са и теория,защото всяка терия се базира на научни постулати…

  Благодаря ти за вниманието!С уважение,Антикомунист!

 2. До колкото си спомням девизът на епикурейците беше: “С радост мига поздравявай, на който не си се надявал!” (Grata superveniet quae non sperabitur hora!). Предполагам, че и философията на Путин би трябвало да се основе на тази максима – все пак не му остава много време. Ceterum censeo Carthaginem esse delendam!

 3. “Отчаяната глупост на Путин” – тоя наистина е глупак, какъвто рядко се ражда – достатъчно е да се види видеото, в което обяснява как ще напълни бюджета с рубли след като 1 долар струва все повече и повече рубли.

  Щом Путин не може да отиде в Аушвиц, Аушвиц ще дойде при Путин.

 4. Стамбо, това със супата е доста гадно. Чудя се дали да спомена, че някои азиатски “готвачи” препоръчват кучето да се бие преди да се заколи, защото така било по-вкусно. Това го знам от едни колеги работили с виетнамци в България.

  Дали пък Путин не е опитвал вече бито куче на супа в знак на уважение и признателност към своя брат по идеи.

 5. Време е свободния свят да постави този луд кагебист на място в изолатора! Посоката поета с намаляването цената на петрола е правилна, но пътят е дълъг. Ще минат още няколко години и комплексираният (не само) от ръста си малик освен на токчета може да се качи и на ракета – междуконтинентална или балистическа!
  Озаптването на имперските амбиции на фашиста яхнал днешна Русия е актуално и честването на годишината от победата на свободния свят над нацистите е мястото и времето. Употребата за пропагандни цели, от мераклията за възстановяване на болшевишката империя, на победата над побратима на Сталин през 1945г. трябва да бъде разобличавана.

 6. “​Генерал признава: КГБ и Андропов създадоха основите на ислямския тероризъм”

  http://www.faktor.bg/na-vseki-kilometar/36345-general-priznava-kgb-i-andropov-sazdadoha-osnovite-na-islyamskiya-terorizam.html

  В момента управленския елит на русия повръща от кагебисти,така че не чакайте нищо добро!
  Сега остава само другаря Ким Чен Ун да раздаде “Main Kampf” и на домакините си в кремъл,както направи преди известно време в своето феодално владение,наречено за благозвучие а Корейска народно-демократична република.

 7. Наистина отлична новина .Този човек/Путин/няма място с хора изповядващи ценностите на хуманизма.Маршът в Париж показа моята Европа.Европа на коята принадлежим,към която се стремим и на която надявам се никога няма да изневерим.Европа е силна.Европа е солидарна.Европа няма да измени на ценностите.Европа е нашето бъдеще и аз се радвам на това.Въпреки воплите на антибългарите като Сидеров,Волгин,Дачков.Срам ме е от тях.

 8. Какво “унижение” за “най-великият” от всички цартрапи! СамоАРИЙСКИЯТ, самоКРИВОславният, самораШисткият, самораССИйСТКИЯт , самоцивилизационният, самоХУНТАратор щял да приеме някакъв си жълт унтерменшен?!? Какво “арийско” падение!
  Това НЕ е “позволено” в от “арийската” му идиотология!
  КАК е възможно да проявява такава самоариийска “толерантност” към НЕсамоарийскиТЕ получавеци, НО пък за сметка на това напълно компенсиращи това с излишество в братството на самоТИРАНизЪма, самоДИКТАТуризЪма и самоХУНтаризЪма!

 9. Таваришчите Путин В.В. и Ким ще могат да обменят богатия си взаимен опит в областта на концлагерите. Зер, не случайно немските таваришчи националСОЦИАЛИСТИ специално идват на обмяна на опит в тази същата област 1939-1940. Очевидно камарадите са били поразени от савецкия размах – едно е UK да направи първия концлагер в света за бурските въстаници за 300 души, друго е таваришч Джугашвили да направи концлагер за 300 милиона, с различна степен на строгост на режима (от лек до най-строг в ГУЛАГ). Смайването им май е продължило и след 1945, когато половината Германия във вид на ГеДеРе и още около 50 милиона допълнителни “братски” концлагеристи от ПНР, ЧССР, НРБ, РСР, АНДР, УНР “възторжено” се присъединиха в “лагера”. Полезни идиоти винаги бол. Добре че им мина котка път, че както бяха подкарали КНР, СРВ, КНДР, плюс ЛАос, Камбоджа, Йемен, Египет, Сирия, Либия, Алжир, Тунис, Куба, Никарагуа … абе, зяпнали бяха целия свят да го направят един хубавичък спретнат лагер, с разноцветни бараки. И май още не са се отказали, съдейки какво се случва по света.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.