Партиотични игри

Овластеният в момента Партиот номер едно Валерий Симеонов заяви днес в телевизионно интервю ( с патоса на убедения в своето превъзходство над някаква си Европа балкански законодател), че никой не чете „Шарли ебдо”.

 

В същото време „Шарли ебдо” счупи световните рекорди с 5 милионен тираж.

 

Уж ефектът от прекомерната свобода ( на словото) бил пагубен за самите свободно рисуващи и пишещи французи, пък се оказа, че ги направи милионери, пресметнато (поне) в читателска аудитория.

 

От върха своята Айфелова камбанария г-н Симеонов също така се надсмя над френските служби, чиято безпомощност извисила в неговите очи родните аналогични полицаи- същите, които току-що станаха за смях ( този път) от соловите криволици на незаловен Петко ( Сертов), контра на разузнавачите от всякакви нашенски тайни и явни чиновници, призвани да бдят над сигурността в България.

 

В същия дух, говорейки за „негрите” с расистски блясък в очите, присмехулникът „изби рибата” с констатацията за българската толерантност, превъзхождаща френската по расов признак . Не видял „негри” по улиците на Франция в телевизионните репортажи в началото на драмата с атентата в Париж и по това съдел, колко нетолерантно спрямо изплашените „негри” е френското общество.

 

Това е същият политик, който предложи циганите да бъдат изолирани в пустеещи райони и да бъдат превърнати в туристическа атракция. А какво ли би му хрумнало още, ако тук наистина имаше „негри”!

 

Изобщо, „готино” се прояви селяндурщината в нашия европейски колхоз по повод на нещо толкова ясно, подразбиращо се в Европа ( Европа, като понятие), каквото е спонтанната, човешка реакция в подкрепа на свободолюбието.

 

В гадния антисемитски виц за пряко излъчване на нацистко радио от състезание по плуване в един концлагер, кафявият хумор се свежда до коментара на водещия за потъващите веднага след стартовия скок в басейна концлагеристи: „Дааа, драги слушатели, трудно се плува в сярна киселина”!

 

Трудно е да изплува туземният ни манталитет от пресъхналия басейн на соцлагера.

 

10 мнения за “Партиотични игри”

 1. Поредния роден фашист се замозабрави още след изборите, когато разбра, че влиза в парламента. Клоун като Сидеров, със свои си номерца.
  Когато видя, че без тяхната “подкрепа” пожарникаря няма как да стане премиер за 2-ри път, съвсем се самозабрави, а и медиите го гонеха за “коментари”
  Поредната еднодневка-“политик”. С Каракачанов са готови на всички само и само да са във власта, па макар и само в парламента. Което ще им е за последно надявам се.

 2. Въпреки комбинацията си от провинциалност и простотия, В. Симеонов в случая е комуникирал някои истини. Например това, че стилът на Шарли Ебдо, колкото и да не оправдава това убийствата, е прекалено обиден и краен. Както сам писа Дейвид Брук в Ню Йорк Таймс тези дни, в САЩ такова издание като Шарли Ебдо нямаше да може да оцелее и 30 секунди – поради нетърпимостта на американското общество към такива обиди на какво ли не. Т.е. някои емоции, колкото и нескопосано изразено от Симеонов, не са ненормални и чужди на нормалните хора на Запад.

 3. Посочения получовек е цял комунист и от безсилие и умопомрачение говори неща, които биха зарадвали всеки руски чекист, защото Русия е символ на съвременната толерантност……., но с обратен знак.
  Природата не е пощадила този човечец, но той не го усеща….

 4. Поздравления на Иво за точния коментар и за интервюто в ТВ ЕВРОПА тази сутрин!

 5. Този човечец/Симеонов/чува ли се какво говори.Или иска да надмине Сидеров.Франция е исконна люлка на свободата и правата на личността,на словото.Извоювани с милионни жертви през вековете.Словото не убива.Убива Калашникът.Или когато се осмиват западни политици,включително Канцлерът на Германия или Президентът на САЩ или политици от Евросъюза ние се смеем и се веселим,а ако се каже нещо за ограничителите на свободата на словото ние сме притеснени.Сакън.Действително националидстите са хора с тесен хоризонт на възприятие.Това е плашещо.Крачката към ограничаване на свободите е малко.Първо към другомислещи,а после към всички.Този филм вече сме го гледали.В няколко версии.В Европа сме за да не се повтаря този филм.Г-н Симеонов трябва да си припомни историята на човечесството.Или да му я припомнят .Между патриотизма и национализма има голяма разлика.За мен огромна За г-н Симеонов разликата явно е незабележима.Тази разлика не може да ни направи единомислещи.

 6. Няма лошо, че човекът е излязъл от село. Лошото е, че селяндурщината не ще да излезе от него.

 7. И аз съм Шарли в подкрепа на българските журналисти, на които не могат да запушат устите и които продължават да осветяват неудобните теми и престъпленията на нашия политически/престъпен елит. Мисля, че темата за свободата на словото е изключително важна за българите и не можем да си позволим да нямаме позиция по въпроса или да я неглижираме.

 8. Симеонов повтаря като развален грамофон червено-кафяво-ЗЕЛЕНО-черните мантри на “НАЦИоналиСТИТЕ” от всеки километър , но без да проумява КАКВО всъщност плещи.
  Първо всеки си има своето си мнение относно Шарли Ебдо.
  Второ , самият Симеонов го раздава като “АНТИислямИст”, но пък виж ти НЕ бил съгласен с АНТИислямистките му карикатури, ЗАЩО?!?
  Трето, световният НАЦИоналпутинизъм се е обявил за “АНТИислямИстки”,и даже обвинява “запада” за “толерастията” му към ИСЛЯМСКИТЕ бежанци, но виж ти , за “компенсация” обвинява ЗАПАДНИЯТ Шарли Ебдо в “НЕтолерастия” към ислямИстите, повтрям НЕ към исляма, а към ИСЛЯМиСТИТЕ, т.е. туПин и платената му пропагадност е ПРОТИВ “толерастията” към исляма, и е за “толерастия” към ислямИстите, защото карикатурите на Шарли Ебдо са насочени именно към ислямИстите, а не към ИСЛЯМА изобщо!
  Четвърто, Симеонов вместо ЗАЕДНО с Бо.Бо. да си вземат поука от случилото се във Франция, разтеглят локуми за чуждите СЛУЖБИ, с техните огромни средства, а НЕ погледнат към “службите” от родната МЕНАЖЕРИЯ и фауна, и флора,в НРБ?!?

  П.П. Щом Франция с нейните СРЕДСТВА се е провалила, то КАКВО да кажем за “нашите” “служби”, ТЕ ще се “справят” ли???
  Ето това трябва да е РЕАЛНИЯТ ВЪПРОС пред Бо.Бо. и Симеонов!
  И да се захванат с РЕАЛНА РЕформа на ДЕформираните “служби” от времето на НРБ! Защото дори и да им предоставят средствата на френските СЛУЖБИ, рЕзилтатът ще е още по-голям от техният, направо ганЮФски!
  Сочейки към себе си и повтаряйки НЕпрекъснато:-Булгаааар, …Булгаааар, …… Булгарааар…….

 9. Каквото посееш – това ще пожънеш.
  Ако посеев ветрове – жънеш бури.
  Сидеров, Симеонов и прочие български продажни глупаци сеят ветровете на омразата срещу другите човешки същества.
  Какво ще пожънат е въпроса?
  Естествената реколта е Насилие.
  Който сее омраза жъне насилие.
  Сега да видим какъв вид насилие и срещу кого ще е насочено то.
  Да не вземе да се извърти към самите тях и глупаците които ги следват?!..
  Защото и строгостта на Закона е вид насилие.
  Скоро в България ще се случи невероятното – Законът ще се приложи към агентите на чужди държави и към подбуждащите към насилие с цялата си Сила.
  Защото, когато Законът играе у комшиите, Законността ще подпали и нашия покрив.
  Студената война е спасението на България от комуно-рубладжийската чума.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.