От София САЩ предупредиха Русия да не отмъщава на България

“Мистерията” около внезапното струпване на западни лидери в София се проясни.

Каквото и да ви кажат за днешното посещение и изявление на американския секретар Джон Кери, не се оставяйте да ви хвърлят в прах в очите за истинската новина. А тя е:

 

          САЩ предупредиха от българската столица Русия да не отмъщава на България. Не случайно и първите думи от изявлението на Джон Кери след срещите му с президента Плевнелиев и премиера Борисов бяха:

“Тук съм днес, за да кажа на всеки български гражданин ,че Америка е абсолютно ангажирана с просперитета, сигурността и здравето на всеки един от вас. Като съюзници в НАТО стоим рамо до рамо повече от десетилетие. На първо място искам да ви уверя, че Член 5 на Вашингтонския договор е абсолютно непоклатим.”

 

В пряко излъчвано от БНТ изявление на американския държавен секретар в София Джон Кери българите днес за първи път чухме нещо, което собствените ни политици, управляващи и опозиция, така и не посмяха да формулират като заплаха за България: опасността от отмъщение от страна на Русия.

Очевидно е, че във Вашингтон разполагат с достатъчно сериозна информация за подобни намерения, което е истинската причина за спешното посещение на Кери, присъединяването към неговия екип в София на помощник-държавния секретар Виктория Нюланд, „съвпадението” с изпреварващата визита на британския външен министър Филип Хамънд и очакваната поява тук много скоро на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Кери не спомена изрично България, но говорейки за заплаха от руско отмъщение ( след като България беше посочена за причина за спирането на „Южен поток” лично от Путин), държавният секретар на практика предупреди Москва да не посяга на България. И повтори думата „отмъщение” без видима ( за незрящите „анализатори”) връзка с всичко останало, което се чу на общия му брифинг с премиера Борисов в София.

 

Како поздрави Борисов за трудните решения, които е взел, Кери ни подсказа загадъчно, че му предстоят и други такива за което предварително го поздрави.

 

В замяна, както разбрахме, САЩ се ангажират със задълбочаване на военното сътрудничество и с конкретни мерки по разнообразяване на енергийния ни внос- най-вероятно в областта на изграждането и финансирането на интерконекторни газови връзки с двете ни южни съседки, за да преодоляване на зависимостта от Русия, която Кери спомена като недопустима на два пъти.

 

Самият Борисов не каза на практика нищо, а се оживи единствено, за да се похвали косвено, че устоял на предполагаемия от русофилите у нас американски натиск за шистовия газ.

 

Борисов изпълни кратък скеч ( ала Джим Кери) с твърди погледи към Джон Кери. Целта му беше да внуши, че е отказал на могъщата Америка да преразгледа мораторуима ( което със сигурност никой не е искал от него).

 

Още вчера стана ясно, че, за да му спестят подозренията за огъване пред американски натиск, американците са уверили Борисов, че няма да повдигат темата. Това е „морковът”, който търсеха в други посоки русофилстващите коментатори в навечерието на американската визита и Борисов с ентусиазъм си го разигра пред публиката.

Борисов се „издаде” , когато побърза предварително да обещае, че нямало да се огъне за мораториума.

Истината е, че в момента, дори и да моли на колене „Шеврон”, Борисов няма шанс да получи съгласие „американците да дупчат” българската земя, защото към днешна дата, при огромния спад на цените на петрола, за които са вързани и цените на газа, няма луди компании, които биха инвестирали в нови находища.

Друг е въпросът, че българските журналисти така и не научиха, че американското правителство не отговаря за инвестициите на частния бизнес. В два от общо три зададени въпроса на Кери от българска медийна страна ( от в. „Стандарт” и БНТ), присъстваше за пореден път това недоразумение: „кажете за американските инвестиции”. Наложи се Кери търпеливо да обяснява, че американското правителство ще се погрижи за помогне…

 

Третият български журналистически въпрос, допуснат на брифинга в сградата на Министерския съвет в София, направо „просеше” персонален американски морков за Борисов и предизвика лека усмивка и забележка от страна на държавния секретар към питащата Беновска заради двойното му дъно. Тя пожела да научи дали не е много прекрасно, че за първи път си имаме премиер втори мандат и дали това не е очарователно за Америка, която ( по този повод) да ни награди със сваляне на визовия режим. Тази с(о)валка обаче се натъкна на твърдост в отказа- защото не само Бойко може да бъде твърд ( в инсценировките), нали!

 

Заявявайки единственият негативен акцент с конкретни измерения в двустранните отношения Кери спомена без обяснение и коментар факта, че миналата година е имало ръст в отказа на американски визи за българи.

 

Но да се върнем към главното: за първи път в историята на отношенията между САЩ и България, Вашингтон изпроводи тук на спешно посещение втория по важност представител на своята администрация, за да изпрати послание за американската готовност да защитава България. При това не от кой да е, а от Русия!

 

Като съпътстваща „щета” за русофилстващите трябва да отбележа, че нито една от опорните им точки, разпространявани като прогнози за посещението на Кери, не се потвърди: нито за шистовия газ, нито за търговското споразумение между САЩ и ЕС ( подозирано като коловоз за инвазия на ГМО в Европа и България), нито за вдигане на безвизовия режим спрямо нас, което щяло да подслади горчилката от българската отстъпчивост по приоритетите на САЩ в България.

37 мнения за “От София САЩ предупредиха Русия да не отмъщава на България”

 1. Може ли на кирилица да се пишат коментарите? Стига ми, че половината не ги разбирам, остава и да е трудно да ги прочета 🙁

 2. Шапо!
  Анализът на г-н Инджев и воят на озлочестени “девици” на троловете ми е достатъчен да не търся повече инфо за посещението на Джон Кери.
  Едно обаче няма как да пренебегна. Ангажиментите на бб са колкото да отбие номера. Оттук-нататък на “мозъчният” тръст който го обслужва предстои нелеката но от друга страна рутинна задача така да нагласят договореностите, че по никакъв начин да не засегнат интересите на лилипут.ин. Всичко останало като действие и поведение за мен би било огромна изненада.
  Ще да видим!

 3. Г-н Инджев,
  Радвам се на себе си,че Вашето тълкуване на посещението и изявлението на Джон Кери съвпада напълно с моето.Руснаците прекалиха.Те се нахвърлиха върху България,като гладни сибирски чакали смятайки ни за беззащитни.Такава омраза,такова ожесточение,изкараха ни виновни едва ли не за спада на водите на езерото Байкал.Какво толкоз направихме,за да отидат в Турция и от там да ни съобщят,че се отказват от Потока.не защото е скъп и безсмислен,а защото ние сме виновни.Виновни сме ,защото никой Български политик не посмя да им даде газопреносната /за сега 50%/мрежа.Това значеше край на България, а те да стигнат до Виена и да превърнат Балканите в Източна Украйна.Битки.междуособици до пълно завладяване.Между впрочем според мен Турски поток никога няма да има.Америка не е необходимо нищо да ни дава.Ние също нищо няма да дадем.Важното е да бъде страж и гарант за нашият сувернитет.За последен път се уверих,че руснаците са зли и лоши хора .Масово.Без изклучение.Нека някой ми опонира.
  Що се касае за Беновска,тя милата е толкова ограничена,лишена от журналистически нух,безпомощна.На нищо не се научи тази женичка .Жалко.

 4. Както е добре известно, за съжаление на много малко българи, САЩ единствена отстоява интересите на България на международната сцена и това не е от днес.
  Да си припомним конференцията в Кайро преди държавата ни да бъде окупирана от СССР. САЩ категорично отклоняват териториалните претенции на Гърция и Югославия към България, но съветския агент Мошанов умишлено протака до идването на съветските окупатори в страната ни.
  В духа на поредния великолепен анализ, аз лично очаквам серия от “производствени аварии” в братските българо-съветски предприятия.
  Дано само АЕЦ-а да бъде пощаден.

 5. Предупреждението към Русия да не отмъщава на България си е навременна стъпка на Кери – Джон, не Джим!
  Защото нашия лакей-бабаит заемащ премиерския пост за втори път (???) само “плаче”, че искал “хъбче” да (си) построи и Южен поток да му пуснат батушките му болшевики. Фашистките управници на империята му казаха поне 10 пъти, че няма да има Южен поток, той “хъбче”, та “хъбче”??? Малоумен клоун!
  Реално погледнато България си се нуждае от помощ срещу руската агресия! Тук управниците биха легнали на комплексаря дребосък със странното име Путин. Поне този, който е най-големия “герой” обикновено.

 6. Безкрайно съм изненадан, че не разбирате какво иска да ви каже Инджев. А Кери е поредният клоун, дошъл да защити едни други имперски интереси. Следващото поколение българи ще страдат от „цивилизационния“ избор на сегашните политици…….

 7. Декларацията на ДЖ.Кери слага намордник на гладната руска мечка.Правителството и Борисов лично трябва да се чувстват само поощрени.Американците добре знаят на какъв хал сме и ще помагат безкористно,но знаят и с КОГО си имат работа.Ако Борисов не работи категорично и бързо по въпросите,ще замине в политическото небитие.Знае се ,че борбата с КГБ и ДС наследниците е жестоко трудна,но ако премиерът наистина иска ще намери начин и ресурс.Най-мощният такъв е обществото.Ако продължи с финтовете да се сърди на себе си.

 8. Извън темата. Ричард Коен коментира във ‘Вашингтон пост’ факта, че Обама не беше сред държавниците, подкрепили с присъствието си Франция. Авторът припомня дългогодишното съюзничество между САЩ и Франция, още от времето на Маркиз Жилбер дьо Лафайет, присъединил се към армията на Джордж Вашингтон. Коен пише: “…когато САЩ влиза в Първата световна война, подполк. Чарлз Стантън, помощник на ген. Джон Пършинг, казва на френски: ‘Лафайет, ние сме тук’. Неговата фраза става мигновено известна, защото признава нашия дълг към Франция. След американското не-явяване в неделя, фразата трябва да бъде поправена на: ‘Лафайет, ние сме заети.'”.

 9. Г-н Инджев, не е ли по-точно “САЩ предопредиха Русия, че сме американска зона на влияние”?Как е възможно да говорим за отмъщение или нещо такова в политиката. Това е като да играеш шах и да мразиш някоя противникова фигура звучи нелепо. Мисля си, че трябва да излезем от идеята за Русия, като нещо ирационално. Може да не е я харесваме, но това не значи там има глупаци или фанатици, което се отнася и за Путин. Много е важно да уважаваш противниците си.

 10. За да има повод Русия да отмъщава на България,някой трябва да и го даде този повод! Смятам ,че никой български управник няма да си тури таралеж в гащите да създаде такъв !Ерго:-Кери /САЩ/ мислят да създадат такъв повод и предварително си измиват ръцете ! Демек ,ние от тук ще действаме, ама вие не се плашете! Кери какво си мисли, че ние още сме по клоните ли и хрупаме орехите с черупките? На него 100% му е ясно,че една военна провокация срещу Русия,ще предизвика отговор точно срещу САЩ.

 11. Русофилчо лази пред жигула по асфалта, а до вчера той бачкаше във Малта. Вятъра в ушанката му брули, бърза той да сменя рубли. Сърп и чук стърчат му от дюкяна , свършиха му долърите от буркана 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 12. Господин Инджев, струва ми се, че в Русия ще бесят джуджета.

 13. Господин Инджев, моля коментирайте какво имаше предвид според вас Джон Кери, че има доказателства за руска намеса в българската политика “чрез финансова подкрепа и други неща”.
  Дали става въпрос за финансиране на Сидеров и други политически проекти или за срива на КТБ.

 14. Да! Иво е достоен да бъде Президент на Свободна България!

  Русия е отмъщавала много пъти на България. Ордата от предатели – тахтаби и кръвопийци на Българския народ, живее под крилото на Русия и бозае от нейните демонски вождове. Държавата се тресе от невероятни лъжи, които те разпространяват с цел да угодят на руските пияни свини и да запазят имането си.
  В България думата Капитал е изродена в думата Имане. Седнали са върху Имането си като квачки и само квакат лъжи и простотии.

 15. Г-н Инджев, позволявам си да обърна вниманието ви на един факт, който незнайно защо убягва на медиите в България, а именно убийството на едно 6-членно арменско семейство от руски войник от руска военна база в арменския град Гимри. От няколко дни в цяла Армения, която дори е част от Евразийския съюз, има размирици, горят се руски знамена, но нашите медии са неми по въпроса!? Малка Армения доказа, че хората, живеещи в нея имат достойнство. Аз лично се информирах за инцидента от руския канал РБК.

 16. ДОНЮ ПАВЛОВ
  Понеже тук коментират малоумници според вас не сме разбрали какво иска да ни каже г-н Инджев.Не е необходимо да разбираме.Тук изразяваме собствено мнение на едно политическо събитие.За сметка на това вас добре ви разбрах.Препоръчвам ви заплащането да дотоваряте не в руски рубли,а в долари валутата на цивилизационният избор на България.Препоръчвам ви също *Чемодан,вокзал,Росия*.Ама за там никой не отива ,а идват те тук.

 17. Е,г-н Инджев, наистина Ви е тежка службата:))
  Разни разбрали-недоразбрали добронамерени разбирачи ни обясняват на нас и на Вас, какво е искал да каже авторът на Вашите статии. Пък и заплашително-назидателни…

 18. ” На първо място искам да ви уверя, че Член 5 на Вашингтонския договор е абсолютно непоклатим.”

  За мен това означава по-общото:
  USA никога в историята си не са нарушавали договорираните си задължения и действително е адресирано както към българслите граждани така и към Русия.

 19. СКЕПТИК, КОЙ прави постоянно “провокации” в на гасударЯТ ти туПин?
  Освен НЕГО , ниКОЙ друг не е нарушавал ДЪРЖАВНИте граници в Европа, установени още от времето на любимото ти СеСеСеРе!
  Нещо да кажеш за “миролюбивите” провокации на алфа-диктатора ти в Грузия, Украйна и даже в НРБ???
  КОЙ е провокаторът, алфа-СКЕПТИК?!?!?
  Явно съвсем си загубил представа за реалноста от прекомерното рублево преяждане!

 20. Според мен е много важно Българската държава да започне научни изследвания, свързани с изясняването на истината за отношенията България-Руся(в исторически и сегашен аспект)и популяризиране на тази ИСТИНА, за да се разбият фалшивите обществени представи и натрапените от проруската пропаганда клишета.
  Също е важно т.нар. “информационна война” да бъде неутрализирана от Българските служби. Защото по интернет се пропагандират лъжите на Кремъл срещу Западния свят, с които успешно промива мозъците на населението(което е податливо,вербувано или купено). Как става? Мисля че първо с клипове в Ю-Тюб,специални сайтове,и-мейли с текстове на “книги”,създаване на малки общности от хора по региони и контактите им по скайп,…
  Да се ОСВЕТЛЯТ политиците ни купувани и отгледани от КГБ!

 21. Бай Доньо,

  Адашът ти Доню Донев беше изобразил едни тримца…, та май прихваща… Добре, да спорим, само че имаме проблем с равнището на аргументите. Не искам главният да звучи кухо. Но ще ти го кажа- ние сме част от една общност- НАТО и ЕС, извън която ( не ми посочвай Швейцария, Япония и т.н.!)!властват различни степени на политическа, гражданска и икономическа не-свобода. Иначе- сигурен съм, че пишеш на руски компютър, съпругата ти разполага със свободно време покрай севернокорейската пералня, децата ти-живи и здрави да са!- се радват на беларуски лаптопи и венецуелски таблети, а ти караш кубински автомобил… Толкоз!
  Визитата на Джон Кери разсея някои мои опасени. Признавам равнището й и ползата от нея- за
  българската страна… друга тема. Като върл реакционер и консерватор ще кажа още нещо. Преди доста години 30- годишният сенатор Джон Кери (заедно с Дж. Картър) носи най-голямата вина Никарагуа да падне под сатърите на сандинистките касапи. Дано си е направил изводите и равносметките, за да кажем един ден, че политическото петно в неговата биография с предадената Никарагуа избледнява заради спасената България.
  И още нещо. Можеше от София да проскърца и един зъб за слухтящата на Балканите руска клиентела. Защото видимо тук се оформя една дъга- от апендиксното туморче Кипър ( което трябва да бъде изрязано от ЕС незабавно!)през Гърция, Черна Гора, Сърбия, че до Унгария. И се знае много добре чии деньги и служби командват положението в тази дъга. Или “радуга” на руски.

 22. ДОНЮ ПАВЛОВ, явно след 100 години болшевишка пропаганда и над 70 години реален комунистически “цивилизационен експеримент” в самото НРБ, си получил БЕЗусловен болшевишки “ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН рефлекс”, както при експериментите с кучето на Павлов?!?
  Само да уточним, че алфа-сабаката ви е ЕДНА,затова ти си избери няКОЙ друга буква в номерацията на “безусловнорефлексните цивилизационни експерименти” на большевиките ти “екпериментатори”!
  И , ако съвсем не си разбрал ще ти подскажа , че твоята “избрана” БЕЗусловнорефлексна большевишка “цивилизация” се СРИНА БЕЗусловно още преди 25 години!
  Сега гасударят ти туПин “експериментира”,вече,с условнорефлексна си “цивилизация”, като необходимите за на НЕГО условни рефлекси се затвърждават с деньги.
  Т.е. ТОЙ практикува деньговият условен “цивилизационен” рефлекс в рАЗЗЗИЯ, и дори в НРБ, като ти си потвърждение за това “експериментиране”!

 23. MITKO, туПин “уважава” ли няКОЙ???
  КОЙ според тен се изживява , като КРИВОславен, рАЗЗЗИЯтски,раССИйСТКИ,сталинистки, монархистки, СОЧИалистически, КаГеБистки,……, и т.н…, ФАНАТИЧЕН царТРАП??? КОЙ???

 24. Когато троловете изпълзят ще е полезно да се запитаме ЗАЩО.Нека да ги виждаме отвреме на време за да не се забрави.За това те не си дават сметка.

 25. Бай Доньо, ето ти и прясна новина по темата… Дерзаят компанйеросите във Венецуела, но пасаран империализмо!

  http://www.segabg.com/article.php?id=734356

  Вече се чува и за бананите… Нищо чудно- в идеала Куба млякото, захарта и ябълките са с купони, или само – в кубинския КОРЕКОМ, ама не за рубли- това и ГЛОРИЯ ЕСТЕФАН го потвърди

 26. Стамбо, извинявай, че питам … Пушач ли си ?

 27. Диване,

  Да, но от пишман пушачите съм- открай време 1 кутия ми стига за 2-3 дни. Мога на карам някой ден и без. Никога не пуша в закрито, винаги навън, дори и в колата ми е терсене, като паля.
  Надявам се, че те осведомих.

 28. Moite pozdravleniq kym analiza na Ivo Indjev.Nareche neshtata s istinskite im imena.Jalko e,che nikoj ot vlastimashtite ne vzema ostra pozitsiq kym tiranichnoto i unizitelno povedenie na Rusia kym Bulgaria i naroda ni.

 29. Стамбо, Мерси!!!
  Извинявай за любопитството! Искам да ти кажа, че си готин и интелигентен (и то много) човек и те уважавам.
  Може би ако ти имах имейла бих разменил повече мисли с теб.
  🙂

 30. Напоследък прави впечатление, че най-съмнителните форумци търсят лично познанство с най-активните и осведомени коментиращи в този блог – преди няколко дена с D.Savova, днес със Стамбо. Да се надяваме, че тези явления са случайни, но аз не вярвам. диване, ако си съмишленик на тези хора, съдбата ще те срещне и дори сближи с тях в реалния живот, а не в интернетпространството.

 31. Извинявайте! Искам да изкажа мнението си тук в този “блог” не че някой го интересува но ще ви го дам.1. Русия и САЩ скоро няма да водят война помежду, си колкото и на някой да му се иска-войната се води на чужди територии 2.За Русия и САЩ Единствено е важна територията на България – не населението което се използува за редица социалниоикономически експереминти ИМАЩИ КАТАСТРОФАЛНИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА българина турчина и циганина населяващи тази територия!3.Етно модела се променя…Култура=Упадък Морал=Лъжа…Пари….Пари…

 32. превод от руски

  … Кои държавни лидери бяха на площада на 9 май ?

  Два часа преди да започне парада, там вече стърчеше фигурата на храненика на Сталин, царят – министър? – Симеон две, когото даже и не забелязаха по-късно, защото той вече за всички е г-н “Ни риба, ни рак” …

  ***

  По-долу изброяваме присъствалите на парада държавни глави:

  1.
  От лидерите на 55 африкански държави на парада бяха само трима – египетския президент Ал Сиси, президента на Южна Африка – Зума Джейк и президентът на Зимбабве – Р.Г. Мугабе и толкова!
  На парада не отидоха държавните глави на останалите 52 африкански държави, с които Путин така много ни “плашеше” !
  2.
  От 33 държави в Латинска Америка, на парада бяха само двама – президентите на Венецуела и Куба.
  3.
  От 28те държавите-членки на Европейският Съюз, на парада бяха само трима – президентите на Чешката република, на Словакия и Кипър…
  4.
  От държавите в Азия, без да отчитаме страните членки на т.н. “ОНД”, присъстваха четирима – председателят на Китай – Си Дзинпин и президентите на Монголия, Виетнам и Индия. Държавните глави на останалите азиатски държави бяха отказали да присъстват на парада.
  5.
  От арабските държави се видяха само двама лидери. Ръководителят на Палестинската автономия – Махмуд Абас и египетския президент Ал Сиси. Лидерите на останалите 20 страни от арабския свят не бяха дошли на парада в Москва..
  6.
  В Москва не бяха и лидерите на Израел и Турция.
  7.
  На парада не отиде и президента на Белорусия – А. Лукашенко. Белоруски войници не маршируваха в парада в Москва.
  8.
  Както се очакваше, не присъстваше никой от съюзника на Русия – Узбекистан, председателят или някой от узбекистанските войници! Ето защо, темата за узбекското присъствие на парада на 9 май в Москва може да се счита за затворена.
  Никой няма да узнае какво беше обещал Владимир Путин на китайския лидер – председателя Си Дзинпин, за да той дойде в Москва, но не е тайна за целият свят, че председателят на Китай – Си Дзинпин има амбицията да разшири Китай до Урал…
  9.
  Денят на победата се превърна в маргинализиран празник, да не говорим за опошляването на деня с всевъзможни панделки и други гирлянди, които нямат нищо общо със събитията от преди 70 години.
  10.
  Най-накрая, списъка на гостите показва ясно на какво ниво е влиянието на Русия в света,… по два, по три лидера от различни континенти и региони, това е то “нарастващото влияние на Русия в света”

  ***

  —————————————————————————————————————-

  ***
  Путин дава под наем на половин цена части от Прибайкалието и Далечен изток на Китай – (Arrendare-lat.), за да има пари да храни Кремълската мафия, а той, Путин Перви, да царува необезпокояван. Ако свършат парите, червената банда ще му отреже главата !
  Даването на руски територии под наем на Китай, ще доведе до масово заселване на изтока с китайци.

  Днес, 11 май 2015 г., се разбра с какво Путин е примамил Председателят на Китай – Си Дзинпин да присъства лично на
  парада на 9 май в Москва.

  Първо: На китайците Путин е дал под наем за 70 години огромни территории – 40,000 кв.км руски земи от Забайкалието, на Руско-Китайската граница, заедно с големите градове Чита и Ясногорск.
  Тази широка лента, минава покрай Могочинския, Газимуро-Заводския и Сретенския райони.
  Второ: Стана ясно, също така, че Путин е дал под наем на китайците и 25,500 кв. км. от територията на Крим за 70 години.

  По всичко изглежда, че това е стратегически план на подведомственото на Путин – Пограничното управление на ФСБ (КГБ), в частност на чиновниците Войте, Гениатулин и Мамаев, които не обясняват какви са мотивите за даване под наем на тези руски територии на Китай…, а мотивите са ясни на всички – заповед на Путин да бъде награден Председателят на Китай – Си Дзинпин, за личното му присъствие на парада на 9 май в Москва.

  За целта специално е бил създаден закон, който да влезе в сила 90 дни след обнародването му. През февруари 2015 предварително са били избрани и одобрени първите три инвестиционни проекти – “Хабаровск”, “Комсомолск” и «Надеждинская».
  През май, се планира да бъдат одобрени решениния за даване под наем на Китай на още руски далекоизточни територии.

  ***

 33. На премиера му трябва повече смелост, поне Сащ казаха това което трябваше да чуят онези червени дяволи от тухления ад наречен Кремъл. Преди почти век и три десетилетия за първи и единствен път в цялата история европа се изправя като едно цяло и опазва независимоста на родината ни от мнимите ни “освободители” . Сега отново се вдига друга велика сила и ни опази поне малко от руското бурканче с мед пълно със жила от стършели .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.