Заслепените от Владимир Българоубиец медийни воини

Както можеше да се очаква, българските коментатори се държат като самуилови войни, които Владимир Българоубиец е заслепил , нареждайки да бъде оставен по един едноок политически наблюдател на стотина заслепени. Така изглежда картината на реакциите в България на бойното медийно поле ден след визитата на американския държавен секретар Джон Кери.
Има няколко изключения и те заслужават да бъдат цитирани.
Медиапул прави най-логичното: дава дума на източници, които имат достъп на информация, какъвто българските коментатори нямат. В резултат на това сайтът извежда в заглавие истината за причината от внезапната навалица от западни посещения на високо равнище в София: сигнал към Русия да спре натиска върху България като най-слабо звено от НАТО и ЕС.
 
 
„САЩ притеснени от опитите на Русия да налага волята си над България”, обобщава Медиапул и помества следното доказателство чрез цитата от американски информационен източник:

Асошиейтед прес съобщава в кореспонденцията си за посещението на американския държавен секретар Джон Кери в София, че в словото си пред персонала на американското посолство той е отправил критики към Русия, че се опитва да налага волята си на суверенни страни даже след края на Студената война. “Очевидно битката беше спечелена и ето ни сега, през 2015 г., а Русия все още се опитва да налага на хората своята воля, все още се опитва да ограничава избора на хората и все още се опитва да въздейства на вътрешната политика на други страни, за да ги контролира”, заяви той.

Кери засегна и някои въпроси на сигурността, включително напрежението заради намесата на Русия в Украйна и декларира, че САЩ непоколебимо ще изпълнят ангажимента си като член на НАТО да защитят България, ако бъде нападната. Той допълни, че САЩ ще
увеличат и задълбочат съвместните военни учения и ще бъде засилена американската помощ за модернизиране на българската армия, предаде АП, цитирана от БТА.

 

Кратко и ясно в този смисъл истината посочват и от сайта Клуб Z , като напълно основателно вадят на показ най-важния цитат от посланието на Кери в София:

“Вярвам, че Русия ще се отдалечи от идеите за отмъщение. Дали ще реши да се занимава с това, не знаем. Смятаме, че е много важно да бъде уважаван суверенитета на България. Смятам, че Русия може да вземе различни решения от тези в момента.”

 

Третото ( и последно в моя скромен преглед на реакциите, който няма претенция за изчерпателност) изключение, е един абзац в редакционна бележка на в. „24 часа”, в който е посочен като важен изборът на Кери да изрази надежда от София, че Русия няма да си отмъщава.

За сайтовете Faktor.bg и лондонския Kafene.net e малко неудобно да споменавам като „зрящи” за истината, защото те я „съзряха” чрез поместване на вчерашната ми статията ми в ivо.bg „От София Кери предупреди Москва да не отмъщава на България”.

Като цяло обаче, ако потребителят на българската медийна стока е пропуснал тези изключения, остава напълно дезинформиран за смисъла на събитието.

 

Червеният „Дума” е „разбрал” все пак какво иска да каже Кери на Москва, но говорейки в множествено число ( от името на редакцията, надявам се) заявява, че „ние” не се боим от Русия.

 

Вестник „Сега”, където миналият октомври се появи манипулативна статия за задаващи се натовски санкции срещу България ( без такива да са възможни „по устав”), хвърля в очите на читателите прашасалата тема за визите, които американците ( лошите, както се подразбира), не искат да премахнат за нас.

 

„Труд” се подиграва как Кери ни донесъл „светло енергийно бъдеще” . И нито дума за извинение няма да прочетете разбира се, че излъга дебело преди седмица със статия, в която още в заглавието си тръбеше, че САЩ са решили да изоставят България. За сметка на това вестникът ни информира за нещо, което явно смятат за новина: че някакъв „двойник” на Кери, пенсионираният електротехник „Бай Симо” от София, НЕ се срещнал с американския държавен секретар.

 

Телевизиите се скъсаха да жалят за нарушените ( сигурно за стотен път ) права на гражданите, които имат нещастието да живеят покрай маршрута на преминаващите важни гости на столицата и биват призовавани да си затварят прозорците. Иначе всички обичат да повтарят подмазвачески към несофийската аудитория мантрата „София не е България”, но отново и отново занимават милиони зрители с ужасяващата драма на шепа софиянци, принудени да си държат цял ден прозорците затворени на минусовите януарски температури.

 

Ръководството на БНТ ( по изтекла от ведомството вътрешна информация до моите вражески за него уши) е спуснало задачата НА ВСЯКА ЦЕНА да бъдат осигурени кадри от пристигането на Кери в тъмна доба ( а това може да стане само при пълно сливане на съответната журналистика с държавните служби). Съответно телевизията осигури дълга и скучна ( не по вина на събеседниците) говорилня за това какво да очакваме от водените по същото време българско-американски разговори. След безкрайната досада на предположенията, за което нещастните гости в студиото направиха чудеса от находчивост за запълване на уж безценното телевизионно време, всички видяха и чуха сами онова, което Кери искаше да заяви, а Борисов не искаше да сподели като гост на брифинга в ролята на конферансие.

 

Водещият в студиото на БНТ също извърши истински подвиг да измисля опониращи тези на явно доста по-осведомените от него събеседници, които буквално контрираше на всяка дума с нещо като опростени опорни точки на Москва (за ГМО, за шистовия газ, за жалейката по непрежалимия „Южен поток” и т.н.). На моменти „дискусията” ставаше неслушаема поради неадекватните му намеси. Явно в БНТ така разбират опонирането като форма на плурализма- да поканиш уважаеми коментатори ( журналист, специалист по международни отношения и икономист), като се постараеш обаче да ги „уважиш” максимално като поставиш под въпрос всяка тяхна констатация до степен, че на моменти се налагаше водещият да бъде ограмотяван в ефир по темите, които повдига като „неясни”.

Явно в БНТ не разбират, че настъпателността на водещия е положително качество, но само когато я проявява към силните на деня, от чиито (евентуални) лъжи и премълчавания трябва да защити интереса на публиката да научи истината. Опитите да бъдат сразени експертите с дървения меч на дървеното философстване профанизират същността на упражнението, макар в случая то да беше сбъркано по дефиниция с напъните да се отгатне какво ще кажат след минути онези, заради които се води целият разговор.

 

И за да не остане впечатлението, че „злословя” срещу отделно взета журналистическа единица, мога да добавя, че днес БНТ повтори нищонеказването в сутрешния си блок със стандартните си коментатори от „големите” вестници, абонирани да разнообразяват с пустословието си празнословието на държавната ни телевизионна журналистика.

 

В резултат на цялата тази операция по опериране на новините от същността на онова, което се е случило, само Москва разбра, че за първи път в българската история САЩ предупредиха Русия да не посяга на България.

 

 

 

47 мнения за “Заслепените от Владимир Българоубиец медийни воини”

 1. Българите са зомбиран народ.Ще си бъдем вечни роби,ако още съществуваме макар и след 50 години!Така е,защото българинът вярва,че Русия е братски народ и ни е освободил “безкористно” от турците.Аз не вярвам и никога не съм се заблуждавал относно имперските амбиции на Русия.Тя ще си остане завинаги в Азия!

 2. Статията е поредният връх на аналитичната журналистика но финала просто е… в десетката. Като оценка за посещението на Джон Кери, на нескопосаните не случайно медии от една страна медии и от друга, за правилният прочит в масква. Това само да беше, стига. Имам обаче обоснавани страхове, че ако се стигне до прилагането на чл. 5 на Вашингтонският договор при сегашният премиер на Ръ Бъ може да нареди да посрещаме зелените човечета като освободители. Та Той още не може да прежали пропуснатите комисиони за ЮП. Вижте инспираното от него онзи ден посещение на енергийният комисар на ЕС Шафарефич в масква. Получи се обаче диаметрално противоположният ефект гонен от бб. Най-сетне на които трбва в Брюксел им стана ясно с какви нефелни тулупи си имат работа. Благодарим ти, бочко! Отвори им дълбоко затворените очи.
  И едно малко допълнение към “прегледа на печата”. В Сега се появи, точно в разгара на визитата “новината”, че ни в клин, ни в ръкав “украйнският Сталинград”, летището в Донецк е падало в ръцете на въстаниците. Последните без кавички. Потърсих на други места потвърждение. Дори в медиите на мамин праско нямаше и хал хабер. В газета ру една под друга следваха хвалба от захарченко, водачът на сепаристите и светкавично опровержение на официалните украински власти и толкоз.
  Правете му сметка какъв безизходен ужас ги тресе.

 3. Само да ви светна че по руските новини само едно и също даваха , а то е че Джон Кери е посрещнат от протест от няколкостотин души ,анти американски скандирания и лозунги

 4. Днес сутринта обаче подборът на “коментаторите” в БНТ беше на светлинни година назад и надолу от нивото на геополитическа лакърдия по късна икиндия между дежурните пенсионирани фуражки от СКАТ.Че жената с… хм, как да го кажа, неконвенционално поведение Баджева (от “баджа”- комин или “баджак”, в общия смисъл на номен ест омен- журналистическа пушилка с вдигнати баджаци, пардон, дами!), че Валэрия Велэва – Берьозка-гоцэхвалка… Точен подбор, много знаят, компетентно коментират и само за националните интереси срещу попълзновениата на янките ратуват… Дотук добре. Но защо бяха грубо пренебрегнати алэксандр сымав и любамыр каларав като международници- ето това развали хармонията, а можеше да бъде пълна.

 5. Руснаците да не подготвят военна инвазия в БГ. Доста логично изглежда.

 6. не Иво, не само москва разбра. и аз го разбрах. и това ме направи малко по-спокойна. по-спокойна по отношение на това, че имаме партньори. но не и по-спокойна, че имаме държава. не съм наясно дали при ефективни действия на русия срещу България съюзниците ни биха се намесили също ефективно или ще чакат да получат искане от българските власти за подкрепа. защото във втория случай съвсем не е сигурно, че ще я дочакат. нашите мошеници си ги знаем. страхувам се да не се повтори септември 1944. същите продажници са на власт.

 7. Is the best:”…ужасяващата драма на шепа софиянци, принудени да си държат цял ден прозорците затворени на минусовите януарски температури.”
  Сутринта по БТВ, пък, двамата водещи си правеха каламбури с името Джон и Джим, като накрая дълбокомисленно изтърсиха, че София не е била посещавана от комик…
  Какво излиза, че Руската информационна война срещу България е повсеместна /във всички медии/ и е финансирана с парите на потърпевшите /редовите данъкоплатци /…

 8. НАЙ-ВАЖНИЯТ ДИВИДЕНТ Е ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ДЖОН КЕРИ Е, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ПРЕДОТВРАТИХА КЪРВАВА КОМУНИСТИЧЕСКА ВАКХАНАЛИЯ В БЪЛГАРИЯ, ПОДГОТВЯНА ОТ РУСИЯ И МЕСТНИТЕ И КОМУНИСТИЧЕСКИ МАРИОНЕТКИ. ПОЛОЖЕНИЕТО Е БИЛО ТОЛКОВА СЕРИОЗНО , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА НУЛА ВРЕМЕ СЕ ИЗСИПАХА ДЪРЖАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА САЩ, ШЕФА НА НАТО, БРИТАНСКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР. ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА КОЯТО ПРЕДИЗВИКА ТОЗИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ МАСОВ ДЕСАНТ В БЪЛГАРИЯ , СЕ КРИЕ В ДУМИТЕ НА ДЖОН КЕРИ : “Вярвам, че Русия ще се отдалечи от идеите за отмъщение. Дали ще реши да се занимава с това, не знаем. Смятаме, че е много важно е да бъде уважаван суверенитета на България. Смятам, че Русия може да вземе различни решения от тези в момента. ” ПОСЕЩЕНИЕТО И ДЪРЖАВНИЯТ СЕКРЕТАР И ТОВА ИЗКАЗВАНЕ ПОКАЗВА ДО КОЛКО СЕРИОЗНИ СА БИЛИ НЕЩАТА И КАКВИ КЪРВАВИ ЗИМНИ СЪБИТИЯ СА НИ ПОДГОТВЯЛИ ПРОКЛЕТИТЕ ЧЕБУРАШКИ И ТЕХНИТЕ МЕСТНИ ПОДЛОГИ. ИСКАЛИ СА ДА ПОТОПЯТ БЪЛГАРИЯ В КРЪВ, КАКТО НАПРАВИХА И В УКРАЙНА. ХОРА , БДЕТЕ!

 9. Г-н Инджев, не зная дали сте гледали вчера предаването Лице в лице, където Цветанка Ризова каз на Тр. Трайков, че Русия може да “анесксира” договора ни с Газпром, който изтича през 2022 година с опция за още 10-годишно удължаване?! Явно Ризова не прави разлика между анексиране и денонсиране, но защо Тр. Трайков не я направи за смях като и обясни разликата на тази русофилистична гарга?!

 10. Нито една телевизия с изключение на BG on Air не отрази много съществената реплика на Кери,че Русия се е намесвала в нашите финанси !Каза го между другото и без детайли,но явно за всички е случаят КТБ.

 11. Смятам,че ЦРУ са имали информация за сериозни руски набези още преди изборите.Фактът,че тези планове не са изоставени,а са се засилили след спиране на потока налага ускоряване на посещения от високо ниво.Вижте реакцията на руските подлоги Сидеров и сие.ЗА какво протестират.Кери даде рамо само за националната сигурност и енергиина подкрепа.Би следвало учтиво да му благодарим.Ние сме съиузници.Да но плановете на руснаците могат да не се изпълнят За това е този вой.Само ме е страх руснаците да не предизвикат вътрешни вълнения и ние да се подадем на саморазправа.А те да изпратят зелени за защита на *руски туристи*.На Борисов не му вярвам,че ще се обърне за защита към американците при руска агресия.
  По форумите какво плуене по Поптодорова,че не останала *русофилка*,а сега обяснява за добрите намерения на американците.
  Що се касае до Цветанка Ризова смятам,че тя е почтена журналистка и не е *русофилстична гарга*.Всеки може да направи грешка в думи,които са чуждици и не се използуват всеки ден.Времената ще стават все по трудни и ние трябва да привличаме повече съмишленици.Иначе*Пращай Болгария* русская земля.Вижте бившите военни при Сидеров.Готови са да убиват .За няколко девалвирали рубли.Каквото ще става ,ще става до есента

 12. Обърнете внимание на тази публикация. Инцидентът с избитото от руския сапог арменско семейство може да има различни обяснения, малко символично става след доброволното натикване на Армения в мечешките лапи тази трагедия да се случи, но вижте какъв договор действа от 1922 г. и как Кремъл го използува.

  http://dnes.dir.bg/news/armenia-sblasatzi-ruski-voynik-18272306?nt=9

 13. Благодаря Ви, че с прости думи по простичко обяснявате на простите хора нещата. Статията е както винаги блестящо написана, но в това е майсторлъка да се обясни така,че и баба ми и други неориентирани , водещи се от сладки думи да разберат същноста на нещата. Толкова много завоалирани и измислени неща изчетох вчера за посещението, а единствено от New York Times и вашата статия разбрах за целта на посещението. Благодаря отново, чета в с удоволствие !

 14. Haresa mi MNOGO:::Българите са зомбиран народ.Ще си бъдем вечни роби,ако още съществуваме макар и след 50 години!Така е,защото българинът вярва,че Русия е братски народ и ни е освободил “безкористно” от турците.Аз не вярвам и никога не съм се заблуждавал относно имперските амбиции на Русия.Тя ще си остане завинаги в Азия!

 15. Браво Иво! Бяхте много точен, аргументиран, убедителен и блестящ, в участиеуто си по БТВ, което завърши “незавършено” преди малко!

 16. Поздравления за участието на Иво в предававето на Цв. Ризова! Честно казано, имах чувството, че гледам някаква неизвестна, независима телевизия, която излъчва не от България.

 17. Бъдете сигурни , че Господ има добри планове за България! Различни от плановете на Пияните руски Свини!

 18. Господин Инджев, току що завърши Вашето участие при Цв. Ризова и бързам веднага да изразя възхищението си от всичко, което казахте. Беше брилянтно! Щеше да е много добре, ако имахте възможност за повече телевизионно време, в което да обясните това което се случва у нас.Все пак четящите Вашия блог са много по-малко от зрителите.Поздравление за куража, точността,ерудицията!Бъдете здрав!

 19. Г-н Инджев
  Поздравявам Би с представянето в предаването но Ц.Ризова.Успяхте аргументирано да представите виждането си/а така също и нашето/за посещението на Джон Кери.Твърде малко са медиите и журналистите,които представят истинската гледна точка.На Ризова й благодаря,че Ви даде трибуна и не Ви прекъсваше.Хубаво го казахте и за револуциите в т.ч. Френската,руската и днешните в мусиманските страни.

 20. Сутринта в предаване по БНТ бях приятно изненадан от Елена Поптодорова, която явно много е израснала. За съжаление водещата журналистка се държа безобразно и глупаво. Изобщо нивото в Националната телевизия е трагично и е свърталище на рубладжии.

 21. Не мога да си спестя заключението, Иво, че няма друг български журналист, който да предаде така точно и критично медийното отразяване на събитието. Отделно, че на твоите български колеги не им е тема подобен анализ. Поздравления и до нова среща утре!

 22. В махалата имахме момче на когото момичетата не необръщаха никакво внимание но това въобще не го притесняваше нап ротив имаше ли наблизо фотоапарат ловко се прислампваше до нищо неподозиращо момиче от компанията ни прегръщаше го и го целуваше по бузата докато предупредения за случая фотограф запечатваше мигът. Ако непознат види алвума му… Но бойко няма равен в този спорт де що види омлясква по международните форуми

 23. Жестоко!
  Абсолютно точно, премерено!
  Чудесно написано,ВЪЗХИТЕН съм,
  въпреки, че познавам възможностите и компетентността на г-н Инджев!

 24. Уважаеми г-н Инджев,
  ще бъда много по-щастлив и оптимист за /медийната и изобщо/ свободата ни, когато хора като Вас застанат начело на БТА,на БНТ и на някои от вестниците.

 25. Аз също се чудех, как бтв е решило да даде думата на Иво Инджев в този момент. Явно опорните точки са смекчени :)))

 26. Като знам Ризова каква проста милиционерка и селянка е, направо й се учудих на куража да ви покани (вероятно не е нейно решение, при всички случаи “Нова” ми се издига в очите). И въпреки вчерашната смехория с омесването на “анонсиране” и “денонсиране” на договора за доставки на газ, все пак, г-н Инджев, България трябва да е благодарна на вас, на Ризова и на “Нова” за днешното простичко и ясно тълкуване (на недипломатически език) какво всъщност каза г-н Кери. А именно – рАЗИЯ да не посяга на България и да спре да налива пари в касичките на петоколонната си шайка у нас. Аз поне ви благодаря!

  Защото в момента в обзорното предаване “Панорама”, което се издържа с парите на всеки български данъкоплатец, съществото бойко василев анонсира, че през седмицата е имало възобновяване на европлащания, мюсюлманско безумие в Париж и съществото поли василева се е разходила до Осло (пак за сметка на данъкоплатеца). НИТО ДУМА за официалните визити на британския външен министър и на държавния секретар на САЩ (дори “Дума” не си позволи такова нещо). Като знам, че съществото бойко е син на др. Сребра, последната профсекретарка на профорганизацията в БНР, не съм чак смаян, но за сетен път се убеждавам, че комун-милицейската наглост и дебелоочие са съизмерими само с комун-милицейската простотия. Сигурно това е “отмъщението” на двете същества, че г-жа Виктория Нюлънд, в качеството си на зам.-държавен секретар изрично е пожелала тези двамата да НЕ ОТРАЗЯВАТ американската визита (нали помните пролетното интервю на др. поли с Нюлънд, което ще си остане во веки образец за антижурналистика и политическа поръчковщина).

 27. Българските медии не отразиха една от водещите международни новини. Преди 3 дни руски войник от руска военна база в Армения, изби хладнокръвно 6-членно арменско семейство, вкл. 2 бебета, след което се прибра преспокойно в базата си, защото рубладжийското арменско правителство и съдебна система не посмяха да гъкнат. “Гъкнаха” обаче арменските граждани, които излязоха на протест, обсадиха руската военна база, имаше сблъсъци с полицията и т.н. Всичко това остана и остава извън полезрението на българските телевизии, вестници и сайтове. Антируските протестите в Армения продължават и в момента – ето малко информация по въпроса на руски език – http://slon.ru/insights/1205406/

 28. Скоро някой беше писал в този форум, че във Варна се носели слухове за военен преврат , явно в чия полза.Статията на Ив.Крътев за в. “Файненшъл таймс” -“Русия може да предизвика “контролирана криза” на Балканите”, води и тя до същия извод.
  Заплахата за България е била доста сигурна, и според мен продължава да бъде.С тези руско-зависими олигарси у нас може да ни да ни хързулнат за нула време на рашите.И мисля, че Джон Кери освен Русия, предупреди и тази бляд, защото е готова да ни предаде, не само за девалвиралите рубли, а за да си остане на власт и то като диктатура.

 29. На дневен ред е Гърция! Днес министъра на земеделието на Русия е направил изявление ,цитирано от РИА ,че Русия би могла да премахне наложеното ембарго за внос на храни на Гърция . Единственото условие е излизането и от Евросъюза! И това изявление се прави няколко дни преди изборите в Гърция! Да му мислят гърците ,но и те са на мушката!

 30. Господин Инджев, в Кремъл много ясно са разбрали за какво държавният секретар на САЩ е бил път до София. Много ясно са разбрали и нашите нагли рубладжии, че и задниците да си съдерат от зор, от Путин повече рубли ниц.

 31. Знаете ли кое ми къса сърцето? Че българите като нация и като политическа класа се на по-ниско стъпало в еволюцията и от овцете. Трябва някой – било то от Запада или от Изтока – да дойде и да ни каже нещо, което очевидно е така. А за да се задвижи нещо, трябва тази процедура да бъде повторена неколкократно, но това – много се смях като прочетох една статия на сайта на БТВ – струва “много” на българския данъкоплатец…По данни от техния сайт посещението на Кери е струвало “невероятните” около 5000лв. В същото време само за тоалетна хартия в Народното събрание се харчат десетки хиляди левове да не говорим и за кажи-речи сменящия се на всеки 2-3 години гараж от нови лъскави возила, всяка от които струва над 100 000лв, за да може някой “народен” представител да отиде до вилата в нея. Разбирате ли до какво абсурдно ниско интелектуално ниво и дебелоочие са стигнали и политиците, и медиите, и не малка част от българските граждани?! В момента, в който някой каже нещо на криво за някой външен фактор като Русия, САЩ и прочее, съответните русо-, американо- и прочее филски фактори на политическите и медиини сцени започват да реват като магаре, което е шибнато с прът по задницата и му е отнет моркова. Това за мен са хора без всякакво себеуважение. Неприятното е, че тук става дума за ПУБЛИЧНИ фигури, които са лицето на нацията. Това лелеене по отминалите времена на соца трябва да спре най-после, защото вече наистина ми е писнало фенове и фенки на Живков, които между другото или са били в пелени по негово време, или дори са били просто тръпка в панталоните на бащите си, да жалеят за отминалите славни времена. България заедно с нейният народ е достатъчно силна да бъде самостоятелна. Просто трябва да се изчисти политическата и медийна класа у нас. Журнализмът трябва да е въплащението на истината и неутралността. Уви все по-често ставам свидетели на обратното. Похвално за статията, г-н Инджев!

 32. Поздравления господин Инджев, отново в Десетката! Покрай цялото това струпване на визити на високо ниво у нас си мислех, че няма много анализатори в България, които могат да задоволят потребността от задълбочен прочит на ситуацията. Това важи и за необходимостта от качествени анализи на обстановката в Северна Африка, Близкия Изток и въобще международната такава, съответно – къде сме ние. Прелиствам блога Ви по няколко пъти на ден в търсене на отговори на редица въпроси, за които нямам отговор – било поради липса на рутина, било поради недостатъчно познание за фактите. Гледайки Ви днес си припомних вакуума в българските медии. Мислили ли сте за видео-блог? Давам си сметка, че писаната реч е по-прецизна /и далеч по-трудоемка/, но живата също има своите предимства. Вие днес го доказахте.

 33. И един значим, уж случаен момент, който и Филип Хамонд и Джон Кери споменават с ентусиазъм – закуската им в София.
  А защо ли Б.Б. нещо ми изглежда тъжен.

 34. Поздравление г-н Инджев за перфектния анализ. Действително, положението е сериозно и е добре че получихме силна подкрепа от САШ срешу отмъстителна агресия от Путин. Да не забравямя, че Стамболов премести цялата си администрация във Варна за да държи под око рубладжиите. Най-правилния ход в този момент на Борисов е да разбие ТИМ и структурите и по Черноморието. “Проучване и добив на нефт и газ” АД е тяхна собственост, а те са взели тихомълком и правата за проучване в северната част от черноморския ни шелеф. Т.е. втория ешелон от енергийната хватка на Русия е приведен в действие.

 35. Винаги Иво Инджев е бил брилянтно точен, аргументиран и много начетен журналист, а днес /всъщност вече вчера/ в предаването “Лице в лице” при Цв. Ризова беше невероятно блестящ, имаше възможност без да бъде прекъсван, както правят обикновенно “водещите”, да направи много силен анализ, възхитен съм от думите му.

  P.P. /само за г-н Инджев/
  Аз самия нямам нищо общо с лицата-коментатори подписали се DIMITARR и ДИМИТЪР
  с уважение:DIMITARI

 36. Истината е,че дойдоха в България с добри намерения,всичко,което казаха е истина и нашите се опитаха да имат нужното поведение при срещите с тях.Отделен въпрос е дали харесваме и дали беше редно да се откаже разговор за добив на шистов газ с предлог,че е в най-плодородна част на България,което не е вярно.Американците си го добиват и са добре и богати,а ние като не искаме-много ни здраве.Дипломатичният Джон Кери не е отворил и дума по въпроса камо ли да настоява за сведение на клеветници и “приятели”.

 37. Биробиджан
  Не НОВА ,бе човек. БТВ беше предаването.Стават грешки,казал таралежът.

 38. До Биробиджан
  Благодаря , напълно споделям , че е имало панове за руска инвазия у нас.Те вече са тук.Гледах и карта на места с концентрирана руска собственост – цялото Черноморие, Добрич, Сливен, Ямбол, Шумен, Разград,Пловдив,София – сами си направете сметка каква част от България е това.

 39. Дами и Господа, разрешете да ви информирам , както вас така и Тъпото Батман Бойко Побойко и ревливата русофилска СГАН , че най-плодородната земя в България е Маришката долина а не Добруджа.
  Тъпото Бойко изкопа хиляди и хиляди тонове безценен хумус, който на места достига дебелина от метър и половина за да строи тъпата магистрала. Обаче там никой не прорева и една сълза !!!
  Никой не рече защо Копате Сърцето на Тракия !!!
  Защо бе Господа??? Нали сте ревлива Паплач !!! нали ревете за Добруджа !!! Със рубли в джоба !!! Няма ли да поревете и за другите части от България и Българския народ, дето го обрабихте не с 4 а със 444 милиарда евра досега или просто не ви е интересно без рубли в джобата ???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.