Отлично информиран западник- източник на неокомунизъм с американски акцент

Знаете ли с какво Джон Кери заслужава днес похвалата на елитния български журналист Тома Томов, който е бил на „ти” с Людмила Живкова, изпратен е бил да специализира ( цели две седмици) в Америка, недостъпна за 99,9 на сто от тогавашните жители на НРБ, за да специализира при велия американски телевизионен водещ Уолтър Кронкайт?

„Държавният секретар на САЩ Джон Кери е човек – елит на елита, бил се е във Виетнам, горил е американското знаме. Това се случи в Маями пред хотел, видях го с очите си. Той е бил против тази война. Негови са й думите, че на изборите го бие един идиот като Джордж Буш Младши. Кери даде шанс на Обама в политиката, преди това никой не го знаеше. Кери поддържа сега политиката на Обама – изтегляне от Иран и Ирак, мир в Близкия Изток, но Кери се проваля в Близкия Изток, констатира по Нова ТВ анализаторът Тома Томов. ( Faktor.bg)

Както виждате от преразказа, главното днешно качество на Кери в очите на Томов е, че е бил срещу войната във Виетнам. Точно както някои съвременни генерални секретари на НАТО и шефове на ЕС, които в младостта си също са били левичари и антивоенни активисти.

 

Много днешни лидери на свободния свят, които ( за разлика от нас)са били свободни да протестират срещу своите правителства, са пораснали, развили са се, загърбили са левичарските си детски болести. Томов обаче се е окопал дълбоко в тях и представя с днешна дата за висша добродетел левеенето на младия Кери и подобните му от позицията на човек, който се гордее, че не е в състояние да признае поражението на комунизма и не вярва в автентичността на избора на американския народ, бидейки убеден, че държавният глава на САЩ прекарвал „ по шест часа на ден” на телефона да отговаря на своите корпоративни покровители, които са го назначили.

 

Не ви трябва Волен Сидеров, нито канал „Россия 1”!

 

Известният журналист е живо доказателство за това колко важно е натрупаните знания през десетилетията да бъдат осмислени в тяхното развитие. В противен случай и най-осведоменият журналист изпада в положението да говори глупости от рода на тази, че критерий за важността на един национален лидер е признанието, мерено според това дали ще бъде сложен на корицата на списание „Тайм”

 

„Бойко Борисов има дарбата да комуникира с народа и те го разбират и гласуват за него. Истинско признание за българската политика обаче било европейското отношение към цар Борис Трети.

Списание „Тайм“ го слага на корицата си, след като отказва на Хитлер да изпрати български войници на Източния фронт. Когато Борисов го сложат на корицата на „Тайм“ тогава ще повярвам, че САЩ се интересуват от България и сме значими, посочи Томов,” резюмира Faktor.bg.

 

Точно Тома Томов няма как да не знае, че на въпросната корица (именно по времето на цар Борис, харесван от Томов пак във връзка с Русия) се е появявал и Хитлер, както от години изтипосват и Путин на какви ли не първи корици на влиятелни западни издания.

 

Впрочем, при единствения опит на водещия Сашо Диков да му припомняни неудобна истина, Томов се опита да оспори: май не бил наричал Роналд Рейгън „четвърторазряден акртьор”. За целта обеща да помоли своя приятел Кеворкян да покаже какво точно бил казал в студиото му по времето на Рейгън.

 

Твърдейки, че Томов говори глупости, съвсем не искам да кажа, че е глупав. Напротив и тъкмо това е проблемът.

 

Когато отлично информиран човек се бори да защити незащитимите позиции на проваления комунизъм от „почти” американски ( но левичарски перископ), манипулацията спрямо днешната „популация” тук е…чисто руска. Така правят в Русия подобни авторитети, като отлично говорещият английски ветеран на съветската публицистика Владимир Познер и други кадрови офицери от КГБ, верни на своето минало, което се опитват да държат живо на изкуствено дишане по метода уста в ухо.

 

23 мнения за “Отлично информиран западник- източник на неокомунизъм с американски акцент”

 1. Тома Томов. Като дете му се върхищавах. Баща ми почти секна възхищението с репликата: ‘доста усложнен, но комунист’.

 2. изгледах днес изявата на Томов при Дикoff и в мен се надигна истински гняв. Да се чуди човек какви глупости говори един уж умен човек. Мисля, че по-скор ни пробват доколко ще изтърпим с лъжи и манипулации. Не знам колко са останали в България тези, които си спомнят предаванията на Томов от Америка как негрите в Ню Йорк живеят наблъскани в двустайни апартаменти. Сега се оказва, че било съвсем друго – дори видял Кери да гори американското знаме! Направо свидетел на историята. Напомни, че всъщност великият Славков спрял съветската телевизия в петък. И още не излязъл от стуиото и се появи коментар на Кр. Патрашкова какъв велик журналист е Томов и да се чуди човек защо не бил на екран. Ще гледаме на екрана тези, които ни пуснат, нали телевизиите са си техни. В същото предаване Л. Бенатова пък рапортува от Париж как по времето на Саркози уволнили един журналист защото бил писал нещо за президента. Много беше възмутена и възкликна какво лицемерие било това. Сега очаквам да каже, че сме ги стигнали французите по свобода на словото – и в България уволниха един журналист задето пита нещо Първанов. Журналистът още е безработен (иначе има много работа, а президента Пурванов още раздава акъл по телевизиите.
  Благодаря, Иво, че поне ти реагираш на глупостите на такива умници на Томов. Диков няма да го коментирам.

 3. А,пак изпълза и това червено влечуго, спиртосано като в ученически природонаучен музей от едно време!… Признавайки английския му, червеното влечуго си е било и остана типичен журналистически полуинтелигент от живковско-славковския хайлайф. Познанието му за САЩ е в интелектуално-политическата четворка изроди ноам чомски-дийн рыд-олывер стоун-майкыл мур. Стига за този алкохолизиран боклук, работа ме чака, последни пояснения. Практиката да се пишат имена на български рубладжии с руски букви не е моя, открива я ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ.И защото в руската азбука тогава се е използувала “тита”-та,(Θ) всички Тодоровци и Томи -български рубладжии си изпащат от ЗАХАРИЯ яко! Така че демонстрирай презрение, пиши името на рубладжията Θома Θомов!

 4. Туземците никога не се научават да различават кораб от еднодръвка. Те винаги, дори когато се качат по стечение на обстоятелствата на някой флагмански кораб, за да ги разгледа екипажа, дори и когато някой качитан на фрегата ги сложи редом до себе си на трапезата за да придаде екзотичност на скучния си обяд, туземците си остават слепи за модерното оборудване което ги заобикаля и продължават да смятат кораба на съдбата за парче суша от туземския си свят, оръдията за големи свирки, а капитана за велик шаман. Когато ги въърнат обратно при племето им, накичени с ефтини
  дрънкулки, те, замаяни от огнената вода на демокрацията, започват да бръщоЛЕВЯТ небивалиците си за високата чест която им била оказана и за възхищението на “боговете” пред ЛЕВАШКИТЕ му маниери на адмиралскката трапеза и за страхопочитанието на екипажа пред гледката от навързани човешки скалпове по пояса му и навратниците от човешки зъби по кирливата му шия.
  Томов си е туземец и туземец ще си умре.
  Туземната ни телевизия ще показва нашарената му в червено физиономия докато не засвирят “големите свирки” на студената война.

 5. Когато един неглупав човек при това и журналист е имал зможността да посети нинтересни места и се срещне с хора недостъпни за всеки и изкривява нещата от гледна точка на свойте пристрастия е много жалко.Въпреки интелекта,който притежава такъв човек не е добър журналист.Светът се променя,рухна комунистическата империя,а при Тома Томов винаги се прокрадва*правилната линия*.Но тази права се оказва крива линия,изкривена не от няксй,а от живота и историата.Тънката манирулация тук е равностойна на лъжа.По тази причина,тъй като обичам истината,голата и нелицеприятна и за г-н Томов истина не го гледам.Имам чувството ,че ме лъже и мами.

 6. Винаги ми е било чудно и непонятно ЗАЩО умни хора като Тома Томов и подобните му продължават болшевишката пропаганда??? Защо го правят??? Какъв е залогът?
  Ако в миналото истината беше трудно достъпна за повечето хора, в днешно време да научиш фактите не е толкова сложно. А и повечето млади знаят чужди езици и следят чужди издания! Лесно е да отличи човек ако малко ползва сивото си вещество, кое е пропаганда и кое истина, кой демгогства и кой прави анализи!

 7. Кажете,кой е по-виновен в случая:”Който яде зелника,или който му го дава?”

 8. Мисля че заглавието на статията думата ЗАПАДНИК трябва да се чете ЗА(па)ДНИК. Предполагам че г-н Инджев е спестил умишлено обидата но, другаря Томов си я издейства сам с изказванията си вчера.

 9. Темата за дезинформацията в журналистиката е много широка и дълбока. Но не по-маловажна е темата за Цензурата от страна на бухалковите институции. Надявам се на изпепеляващ коментар от страна на г-н Инджев по случая КФНс рещу Капитал.

 10. Иво, борбата за България е в разгара си. Те са въоръжени до зъби, смъртно опасни и служат на Дявола. Битката за България ще бъде спечелена.

 11. И аз винаги съм се чудела и на К.Кеворкян и ДИмитри Иванов-умни хора,пък изкривени.

 12. И какво като е горил американското знаме като млад младеж Джон Кери. Според “международника” тт трябваше сегашният втори човек на Америка да остане с тогавашният си акъл. Ами хората се развиват, обогатяват, променят възгледите си, таварищ. Аз пък съм бил комсекретар на взода. Защото бях единственият среднист и оттук ми се гласуваше “доверие” да събирам правилно членският внос. Всьо.
  Колкото до това, че бил нарекъл еди как си Джордж Буш-младши на кой нормален не му се е случвало при определени негативни обстоятелства сам се себе си да се нарече ” мога ли да бъда такъв идиот”. При това искрено. Та колко му е да наречеш в частен разговор конкурента на живота си срещу когото си загубил битката за най-важният пост на Земята. Ай, сектир.
  И от мен една лична история. Някъде през есента на 1977г., т.е. месеци след “Харта 77” с мой авер слизаме от връх Мальовица. На едно от езерата спираме за кратка почивка. В този момент отдолу довтасва въпросната персона с някакъв поддакващ и застават на метри от нас. Оживеният разговор е набрал скорост. Пет пари не дават, че щем не щем можем да ги “подслушваме”. Темата са … новите тезиси на чехословашката компартия за работа с младежта. Бяхме изумени, че сред безмълвената красота на дивната Рила може да политиканстващ за каквото и да е. Още повече, че никой мислещ никога не е приемал насериозно подобни алабализми. Бас ловя, че към днешна дата сигурно съм сам-самичък на планетата който си спомня за тях.
  И тт като неговият дружок ди-дмитрий иванов страда от това което съм нарекъл СИИ-синдром на изгубената изключителност. Навремето те бяха гурута формиращи т.н. днес “информиран избор” за неяата от живота отвъд Калотина. Само дето за нежелаещите да се плъзнат по евтините манипулации техните номера отдавна не работят.

 13. За мен, далеч по-странно и изключително важно е не реакцията на тт и подобните му колкото знаковото мълчание на лидерите на РБ за посещението на Джон Кери. Дано съм пропуснал но досега в мрежата не съм чул и дума като как възприемат визитата на вторият човек на американската администрация.

 14. Дезинформацията по официалните медии върви в пълен ход.Беше много интересна статията Ви за регионалните медии.Явно 100-ното място в класацията за Свободата на словото ни е заслужена.Но няма как медиите у нас да се различават от всеки друг бизнес – десетината убийства, станали само от началото на годината, говорят за яка битка на преразпределение на територии, парите за крадене явно намаляха.Крдитния рейтинг на държавата стигна до ниво “боклук”. За правосъдие да не говорим.И всички такива като Томов са свикани да ни обясняват правотата на тази мафиотщина.Не е достатъчно да си умен и образован, трябва да имаш и морал и чест и достойнство.

 15. Г-н NIKOLOV, напълно съм съгласен с вашите изводи за т.нар. лице тт!
  Изживява се , като нещо изключително, като наКОЙ джурасиклист от времето телевизионната пропаганда преди 1989г.
  Даже накрая от много чудене да покаже своята неповторимост тт движеше ръщете си некоординирано и заемаше гротесткни пози с подобни гримаси?!?!?
  Колкото за глупостите му за Д.Кери , самият тт каза ,че бил няКЪДЕ си в Маями, където се горял американския флаг, и ….както една жена му казала , след определено време, самият Д.Кери бил няКЪДЕ там в околността ,когато се е горяло това американското знаме, което бил видял самият тт. Т.е тт НЕ е видял лично Д.Кери!

  Освен това тт се изяви, като няКАКЪВ представител на някаква изключителна, даже “аристократична” издънка на “шумкарската аристокрация” след 1944г.. Той каза ,че Плевнелиев не се държал според неговите “изискани” шумкарски маниери и очаквания за държанието на пРЕЗИДЕНТа на НРБ!
  Но това ТРЯБВА да прозвучи и да се приеме,като звучен КОМПЛИМЕНТ за самият президент Плевнелиев, а не като обида за него! Все пак НЕ всички може да отговорим на “високият аристократизъм” в шумкарския примитивизъм на тт!

  И най-накрая тт провидя ПРЕДАТЕЛСТВО в бягството на Станишев в Брюксел, което се наказвало по времето на Сталиградската битка с….разстрел, т.е. според неговите “високи сталинистки стандарти” предателството на С.С. към любимата им “партия” -БКП , е такова ,че ако е било извършено през 1942г. при Сталинград, СС е щял да понесе най-голямото наказание за това “предателство”, според прокуростващият сталинист тт!

 16. “Крушата не пада по-далеч от дървото”. Др. Тома Томов е син на др. Никола Томов, стар служител в МВР и Държавна сигурност. От септември 1959 до декември 1962 г. Томов-старши е началник на лагер Белене. След закриването на лагера е началник на затвора. Със затворниците се държи жестоко. След 1976 г. преподава във Военната академия “Г. С. Раковски” в София.
  Да, синът не носи отговорност за престъпленията на баща си, но върху класово-партийния произход на татенцето др. Тома Томов учи инглиш и журналистика и обикаля “гнилия” Запад, за да ни разказва колко лошо живеят там трудовите хора.
  Стара червена чанта, мазен и бездарен комуно-угодник снощи се опитваше да бъде оригинален по някаква жалка телевизия, в предаване, водено от малоумно скиорче.
  Бедни, бедни ми Тома, защо не замина да се сражаваш в Боливия заедно с “безсмъртния” Че?

 17. Богдане,мога само да кажа:WOW!!! По точно просто неможе да се каже! Вярвам,че и др.Томов ще го разбере-ако чете такива плебейски коментарии!Е,поне WOW!ще разбере,нали толкова претендира с английският в беззрайнете си тиради!!

 18. И Тома Томов и Димитри Иванов имаха достъп до места и хора, до които простосмъртните нямаха. Определен интелект и вкус към плодовете на цивилизацията няма да им оспорвам. Но и двамата ще се затруднят да ти кажат, че ‘тоалетната е надолу по коридора и после вдясно’. Защото Информацията е достъпна само за избрани и те я доставят във форма на закодиран червен каранфил. Последното и аз не разбирам защо.

 19. Не се връзвайте на приказките на Тома Томов, това създание е въплащение на най-хитрите игри на кагебето и десето, които ей така уж да покажат колко са прогресивни и ги разбират игрите, създадоха такива “уловки” като Тома Томов, Дмитри Иванов и Кеворкян, всъщност талантливи хора, но с порочно потекло, и направиха така, че само те и още десетина по специални списъци на десето имаха висшата благословия да приказват за Америка, за Запада, да специализират там, докато всъщност бяха прикрити комунисти, който само чакат някой да захапе примамката и след това го завличат на Лубянка и там му разказваха играта, по подобен начин има специално поставени хора в социалните мрежи които уж се правят на фашисти, на американци, на чекисти, а само гледат кой ще се излъже да напише нещо отдолу на техните страници и директно ги докладват и вземат Лубянски и Газпромски пари за тази работа. Ами да е жива и здрава ю ес арми която ви охранява денонощно от моите данъци като американски гражданин иначе руските автантюристи отдавна да са си развяли байрака. Но май пак идва видов ден и май някой европейци пак ще дават за по едни найлонови чорапи като през 44 година!

 20. Аз лично съм се възхищавал преди години на Тома Томов, без да разбирам, че това е една кукла поставена на малкия екран да развлича с приказки за Запада милионите, които нямахме възможност не на ЗАпада, а до табелите на градовете и селата си да стигнем, и тогава, в неделя следобед, разпуснали пред телевизорите ние гледахме умния Кеворкян, който благоволеше да ни пусне некоя серийка на Том и Джери или Розовата Пантера от ТРИДЕСЕТТЕ ГОДИНИ МУЛТФИЛМ на ХАНА БАРБАРА, не съм сигурен дали с авторски права изобщо дали е имало, после излизаше Томата или Дмитри и ръсеха акъл пред затъпелите от комунизма люде, които така си мислеха, че и те слагат черния кожен жак на Томата и пътуват по света, обикалят из Америка свободно, без ДА ГИ ЗАСТРЕЛЯТ НА ГРАНИЦАТА като перебежчици, и техните джобове са пълни с доларчета и си влизат в КОрекома без да ги арестуват, а накрая излизаше и Дмитри да препоръча някоя хубава книжка от някой изветрял вече американски писател отпреди 100 години, защото съвременните бяха ОПАСНИ за невинното комунистическо съзнание на подрастващите. Ако пък случайно ни се дочетеше някой черен роман – ТАК ТОЧНА, Богомил Райнов пък беше лицето, натоварено от партията да пътува в Западна Европа и да се изживява като ГОСПОДИН НИКОЙ, каквито всъщност бяха всички тези “кукли” а обикновеният човек през това време го духаше под вода и си броеше стотинките за кило кучешка радост или пък ако един път в годината отидеше в София напълваше две чанти с подаръци и накрая отивеше в ЦУМ където му закачаха на шията един гердан от топчета тоалетна хартия нанизани на книжен канап и така го изпращаха на Централна Гара! по същата причина много български мозъци при пристигането си в щатите изпитваха психологически шок при получаване на първата заплата от 7-10 хиляди долара, която без да е нещо особено за Америка ги хвърляше в ужас и после се чудеха защо същият тип хора които са на власт в България, тука са чистачи, градинари, в най-добрия случай пожарникари :}) Един приятел специалист по интегрални схеми получи като подарък на втората седмица при назначаването си в Тексас Инструментс истинско ПОНИ ! за детето си, което предишната седмица беше примирало за парче марципан! Ето такива кукли бяха гореспоменатите лица за които може да се обобщи така – “Инженерка по ядрена техника пътува в московското метро вечер след работа и чете томче на Пушкин като умело прикрива бримката на чорапа си с окъсялото си палто, след като цял ден е работила по специална електрическа система за захранване на хладилниците за месо в град Москва, в която обаче никъде няма месо! “

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.