Борисов пак се шегува- този път не за войната, “обявена” от България на СССР

   Вместо мото, в началото на текста припомням един стар виц по нов повод: един пияница се възмутил, че на вратата пише „жени”, но се почувствал измамен, защото вътре имало на практика само клозет.

 

В Украйна си имат женска организация „Фемен”, която с голи гърди се бори за феменистичната си кауза. У нас си имаме феномена на женското поклонение пред мачизма на Борисов. Нещо да преувеличавам или да си измислям?

Борисов си има и такъв фен(ом)ен клуб, който бе свикан да изрази възхищението си от него онзи ден. Де що види дама, готова да му позволи, той я прегръща покровителствено и се снима с нея ( само една директорка на гимназия в Габрово се прочу с това, че му оказа публична съпротива). В този любвеобилен стил премина форумът, който с нищо нова нямаше да се запомни, ако Борисов не се беше изпуснал да се изяви като петел на бунище и да заяви, че може да се напъне и да сложи жена за следващ президент. Така се изрази буквално.

 

Би трябвало да тържествувам като автор, който самотно коментира премълчаваната в българската публичност тема за разрива между Борисов и президента Плевнелиев. Сега получих потвърждение за тезата си от самия Борисов, т.е. от първа ръка, от „силната ръка” в управлението.

 

Но този път ме изпревариха други коментатори, включително близки до ГЕРБ политолози, които „прогледнаха” и се почувстваха принудени да напуснат сервилното си мълчание по темата. Избързаха ( защото май са ги сгълчали вече) да признаят, че за първи път Борисов се произнася по такъв начин срещу Плевнелиев, елиминирайки на практика хипотезата той да повтори мандата си.

Точка на този разговор побърза да сложи не друг, а най-влиятелната жена в екипа на Борисов.

 

За политическото бащинство на най-успешния популистки проект в България, представян за десен, има както навалица от претенции, така и продължаваща неяснота- точно както и в живота може да се случи с бащинството.

 

Според колегата Иван Бакалов, който написа биографична книга за Бойко Борисов ( за разлика от моя милост, съсредоточил се само върху премиерския му мандат в „Премиер на РъБъ
2013 г.), скокът на Борисов от побойническия застрахователен бизнес в началото на 90-те години в политиката се дължи на Иван Абаджиев, тъст на Цветелина Борисова, приятелката на Бойко Борисов, който „открадва жената на сина му”( както се изразява Бакалов).

 

Абаджиев беше бивш кандидат-член на политбюро на ЦК на БКП и шеф на комсомола, изпаднал в „посланическа немилост” в края на управлението на БКП, което обаче го прави в началото на 90-те години по-скоро влиятелен „реформатор” зад кулисите на БСП и като такъв за първи път предлага на партийно събрание в центъра на София Бойко Борисов като подходяща партийна кандидатура на предстоящите избори.

 

По-нататък, вече по „царско време”, пак според Бакалов (а и не само според него), политологът Иван Кръстев е помогнал доста в „опаковането” на политическия проект ГЕРБ, но самият Кръстев духовито отрича да е баща не нещо, чиято майка не познава.

Междувременно официален осиновител на Борисов в политиката стана Симеон Сакскобургготски, а между кандидатите за бащинска слава на това отроче на късната ( ако не и закъсалата ) ни демокрация от началото на хилядолетието се нареждат също така похотливците Бриго Аспарухов и Георги Първанов( единият го бил довел, другият го прелъстил, след което си (о)станаха т(р)айни дружки в политиката като бизнес и в бизнеса като политика до ден днешен). Дори младенецът Николай Бареков си приписа такова бащинство в момент, когато беше напълно полудял ( или оглупял- изберете сами) на ветровития връх на корпоративната пирамида от пачки, от който успя да скочи в европейския парламент.

 

Вицепремиерът Румяна Бъчварова, майката на Борисов в политическото му (пре)раждане, макар и да не може да се мери с горепосочените красавци по политическо потекло, дълго стоеше в сянка. Най-напред му шеташе и готвеше в политическия кабинет в столичното кметство, след това продължи да прави същото в правителството при първия му управленски мандат, а сега вече и буквално го отменя в задачата да управлява, която британският посланик Джонатан Алън ( с английско чувство хумор, предполагам), определи в едно неделно телевизионно интервю като „трудна”.

 

Познавам Румяна Бъчварова като събеседник от времето, когато ми се разрешаваше да работя в една телевизия- тогава бях „важен” за нея и все още ми казваше „добър ден” и „довиждане” дори извън студиото.

Т.н. „меки и диалогични” жени в ГЕРБ, с които Борисов обича да парадира като меката сила на политическия му таран, не бива да ви заблуждават. Аз например се бях заблудил, че шефката на финансовата комисия в това Народно събрание Менда Стоянова е възпитана, каквато изглежда на телевизора. Обаче явно съм сбъркал. Опитах два пъти ясно и високо да я поздравя в тясното пространство на гримьорната на „Нова телевизия”. Смених „добро утро” с „добър ден” за всеки случай, да не би да съм сбъркал нещо, но и двата пъти получих в упор злобен, втренчен, мълчалив отказ от отговор.

И ето, че както се полага на всяка майка, дойде време Румяна Бъчварова да скастри „сина си”, когато е кривнал по женска линия – при това за първи път публично. Коригира го за изказването му, че трябвало да се напъва и да сложи жена за президент- не го бил казал насериозно.

В знак на синовно смирение днес Борисов си посипа главата с пепелта на изгорените си думи за напъна и за жената, която трябва да смени Плевнелиев.

На среща на бизнеса с правителството в хотел „Шератон“ премиерът изигра днес следната сценка:

„Какво друго да кажа в зала, пълна с жени? Вече много внимателно ще подбирам думите си и ще внимавам какво казвам”, заяви с присъщата му лекота в отмятането от поредния гаф Бойко Борисов.

“Ама какво искал да каже, ама дали това не е срещу президента Плевнелиев, ама коя ще е сега..? Единствената цел на това да се дискутира това кой ще е президент, е да се даде един кратък живот на това правителство и да се чудят дали не се играят някакви игри. Какво аз съм мислел да кажа..? Аз само се шегувах, просто ей така… В една аудитория със жени какво да им кажеш?”, продължи да се шегува той.

 

Отбелязал съм и друга шега на Бойко Борисов на същото място ( може да се види в архива на ivo.bg от юни 2012 г.).

 

На международна конференция в столичния „Шератон” в началото на юни 2012 г. премиерът Борисов също се отклони от написания текст и веднага се получи „шега”: обяви война на СССР от името на царство България със задна дата. В желанието си да направи откритието, колко лошо нещо е войната и самокритично да изтъкне лошия български опит, той размени местата на историческите факти . За целта декларира, че България навремето е декларирала война на СССР и поради това заслужено сме си изяли шамарите.

 

Ами като види наедно място толкова много политици ( от България и от чужбина), които хората смятат често за глупаци, какво друго да каже, освен една голяма глупост? Нали за това го преизбираме толкова пъти, защото е човек от народа и да плещи глупости му е присъщо като на всеки обикновен, народен човек!

 

Само „Дневник” се осмели тогава няколко дни по-късно да го цитира за шамарите, които заслужено сме си били отнесли ( под формата на 45 години заслужен съветски колониализъм), но му спести гафа с непознаването на историята на собствената му страна, която набеди , че обявила война на СССР съвсем убедено, а не като грешка на езика.

 

И днес Борисов и компания смеят да твърдят отново и отново, че никога не били контролирали медиите? Само онази „шега” да му бяха извадили на показ, отдавна да беше престанал да се подиграва с всички.

Ако ставаше дума само за лошото домашно възпитание на един политиндивид с много бащи, да му берат те срама. Но, мамка му,  срамът е общонационален.

 

13 мнения за “Борисов пак се шегува- този път не за войната, “обявена” от България на СССР”

 1. Breaking news
  Во Франции в городе Безье задержаны пять россиян по подозрению в подготовке теракта. Об этом сообщает France 24.

 2. Борисов декларира влогове от 6000 лева / шест хиляди /. Аз се срамувам да имам толкова беден примиер. Предлагам да бъде командирован от Министерски Съвет три месеца като сондьор в американска компания ползваща “фракинг” технологията. Заплащането е солидно – ще “захлеби”, а може и най-после да разбере нещо от тема която коментира без да знае нищо за нея.

 3. Много точно написано.Смятам.че видимата част от бащите,споменати по горе, не са само те, има и невидими. Всички те добре са използували специалистите психолози от ДС за да изберат подходящият човек.Нещо като на шега,нещо като полу нормално,нещо като идиотско,нещо като дебилно,нещо като невежество, така преминава световната слава на нашият премиер Борисов .Какво гадно отношение към Президента Плевнелиев.Употребен и захвърлен.Безсрамно и подло.
  Дано политиците от РБ се поучат от това отношение.Иначе ги следва погром.
  За жените Бъчварова,Цачева,Менда Стоянова.Зли,продажни със маниер на слугини.Не на управленци.Никой няма да ги запомни с нищо. Ни с добро,ни с лошо.Питат Менда за пенсионните фондове и преди това за банките.Не била информирана.Каза едно,после друго.Е кой да я информира.Погледнете КФН.Пълно невежество или корупция .И чувство за безнаказаност.Това са великите кадри на Б.Б.Слаби управленци,а където трябва слугинаж .Вървим на самотек.

 4. N egovo prevazhoditelstvo bb me vrashta vav vremeto, kogato tato proiznasiashe rechite si, a nie zabivachme pogled v zemiata /ot gordost/

 5. Е да, ама Едвин Сугарев трепери над Него като орлица. Има ли сетива тоя поет, няма ли..

 6. Отдавна са го казали по-умните:
  всеки си мисли глупости, но само глупаците ги казват на глас.
  Каквото и да говорят сега, глупостта си е глупост, а за нечие съжаление писаното остава, както и срамът за всички българи, които чувстват неудобството от това ГЕРБерско неземно чудо.

 7. Офтопик- към вчерашните ни коментари за Дж.Кери,Виетнам и левичарските заблуди. Честно казано, след изненадата изпитвам огромно удовлетворение, че ИСТИНАТА все пак побеждава. Знаете зверското ми пристрастие към темата за “полезните западни идиоти”. Е,може да дочакаме и подобно покаяние и от други. Уелкъм!

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/01/20/2457188_djein_fonda_otnovo_ujasno_sujaliava_za_snimkite_si_s/?ref=substory

 8. Този клоун ще продължава да прави гаф след гаф докато медиите не престанат да му се подмазват и да му позволявт да се държи нагло с тях.
  Пожарникарят е горд с простотията си – това той е (до)казвал не веднъж и дваж! А колко се гордее с простия си премиер българския “народ” е видно от търпението му към това недоразумения на премиерския пост на страната.

 9. Каквито и простотии да измучи банкянското милиционерско добиче, вече няма значение – матрялът прост, харесва си ги. Едно е ясно обаче, Плевнелиев израстна невероятно за този президентски мандат и (стига за го желае), със сигурност може да се кандидатира за втори. Ще го спечели със сигурност, защото май е единственият представител на “политически елит” на РъБъ с европейско мислене.

  До СТАМБО:
  Др. Фонда, освен че се е снимала с зенитчици на СДРВ, доброволно се е поставила в услуга на кампанията за придаване по-човешко лице на виетнамския социализъм. Развеждали са я като мечка по лагерите с американски военопленници (предимно летци), после е трябвало да говори по медиите колко хуманно се държат с тях. Не знам с донги или с рубли са й плащали, но женицата съвестно си ги е заработвала. Най-гнусното – в един от лагерите един майор, командир на свален “Б-52” се осмелява да пъхне в ръката й бележчица с имена на тайни лагери, в които се държат “неотчетени” военопленници на САЩ при направо нацистки условия (знаем, че нацизмът и социализмът са близнаци). Другарката обаче съвестно го изпортва и още там, на място, в нейно присъствие, човекът е пребит до смърт с бамбукови тояги. Това ми го е разказвал синът на въпросният майор. Видно е, че “мурзилки” има не само в РъБъ, явно човешки брак се пръква и по други географски ширини.

 10. Прагът на търпимост сред народонаселението гони нови и нови висоти.
  Уморихме се да даваме една от други, заслужено-обидни квалификации, изхабихме не една клавиатура а ТОЙ едно си знае, едно си бае. Глупости и простотии на мах. Колко глупомера счупи и какво от това. Рейтингът МУ цепи мрака.
  Колкото до “трите грации” поне на тях не им е трудно да се правят на по ампита от шефа им. А МеНта Стоянова е и злобарка и както и другите две дружки познавайки отлично нрава си на шефа-карезлия ако могат безнаказано да “неутрализират” опонент от ранга на г-н Инджев, никакви колебания.
  Низки душици.

 11. БеБе си е неграмотно комунистическо мекере.

 12. Предполагам, мнозина са забелязали новата “баница” на В. Велева при Д. Цонев – възхвалата на достойните за кандидат-президентки – “жените на Бойко” : “… и никоя не Го е предала!”
  “За разлика от някои мъже…” – гласеше съчувствената добавка на водещия…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.