Кто виноват за безнаказания шовинацизъм в Болгария

ПЕГИДА
Снимка: EPA

Лидерът на германското движение срещу ислямизацията ПЕГИДА Луц Бахман съобщи, че ще подаде оставка.

Причината е негова снимка в интернет, на която той позира с прическа и мустаци като тези на Адолф Хитлер.

Лидер на ПЕГИДА се снима като Хитлер и развълнува интернет„Той се завърна”, написа под кадъра Луц Бахман

“Да, оттеглям се от управителния съвет”, каза Бахман пред немското издание “Билд”.

В същото време говорителят на организацията, която провежда редовни протести в Германия срещу “ислямизацията”, Катрин Ортел потвърди информацията.

Снимката на Бахман, която беше публикувана в интернет днес, предизвика голямо недоволство в Германия. Тя отново повдигна и въпроса за екстремистките наклонности на организацията, която набира все по-голяма популярност.” ( БТВ)

В следвоенна Германия, вече 70 години, единодушието в отрицанието към нацисткото минало е толкова решително, че и най-малкият намек за реваншизъм води до моментално (само)бичуване на виновния в провинението.

 

 

У нас овчедушието е алтернатива на единодушието- макар да си имаме кум “антифашистки” рудиментарни организации, наследство от комунизма, легитимиращ своя тоталитарен нагон от позициите на победител над тоталитарния  нацистки конкурент. Те нито веднъж не са реагирали по актуални поводи на антисемитизма и расизма, като негова разновидност в България. И защо са толкова пасивни тези активни борци? Ами защото антисемитизмът и расизмът тук са разновидност на рашизма, т.е. а русофилията.

 

24 мнения за “Кто виноват за безнаказания шовинацизъм в Болгария”

 1. Иво, трябваше да се покаже и как този нацист, българофоб, национален предател и гамен, безнаказано поругава знамето и химна на ЕС, заедно с неговата шайка уж народни представители!

 2. Крайно време е такива като Болен да бъдат обявени за ‘персони нон грати’ в цивилизования свят. Друго едва ли би му помогнало да се осъзнае.

  По повод постинга на ДАНИ вчера за българското издание на GLAMOUR искам и аз да прибавя нещо, което адски ме възмути. Попадна ми немското издание от юни или юли м.г., в което колэжкитэ от българската редакция представяха най-интересното в град София за туриста. Какво беше смайването ми, когато до предложението да си купи български сувенири имаше снимка на няколко… матръошки. Очевидно руският патриотизъм е вече условие, за да започнеш работа в българска медия. ГНЪС!

 3. Единодушието води до малодушието, малодушието до бездушие, бездушието до
  “мъртви души”- Гогол, “епична поема в проза”.

 4. “Страхуват се някои от руско вълнение към България,а тя си е тяхно имение. Единственото спасение е териториално разделение. На комунистите да се даде територия, която да присъединят към руската метрополия.
  Да се радват и лигавят с Русия до безкрай и да опитат нейния рай.
  Няма спасение от всеобщото комунистическо умопомрачение….” /Posted by антикомунист | януари 19, 2015, 17:23/.

  Добре, че си имаме “АНТИКОМУНИСТ” във форума, че да получаваме направо от извора прясна информация по въпроса какво ни крои врагът. /Извинявам се отново за оф-топика, но намирам, че е важно да обръщаме внимание на такива изцепки/.

 5. Щеше ми се светът също толкова единодушно да осъжда и социализЪма/комунизЪма, който съсипа милиони пъти повече човешки живота. Ама де двоен аршин, де! Т.нар. “световни медии” като папагали повтарят за “фашизма” и “холокоста”, ама ако ги попиташ за армеенския геноцид, за ГУЛАГ-а или за избиваните палестинци и Пол Пот, млъкват като напълнили памперса. Що ли?

 6. Симпатизанте/тке, както си тръгнал/а да даваш Територия с това окончание-ИЕ, кво ше кажеш да им дадем ПоморИЕ?? И без това вече са го окупирали !

  На двайсет километра от Бургас
  сияеше едно градче пред нас,
  едно градче със себе си заето –
  Поморие се казваше градчето,

  което със дискретност всеотдайна
  опазваше опасната ни тайна.
  Там някъде, край рестораната скучен
  паркирах мотопеда незаключен.

  Поморие е нашта клетва,
  почти изречена на глас.
  Едва на двайсет километра
  отдалечена от Бургас.

  А пък тоя по-горе … и такива като него (нашите родни мамини политичета), наричам Телефонни Измамници!
  Научиха се да лъжат Възрастните Хора и да им пробутват номерата си.

 7. Не знам дали в българския Глеймър има мостри на парфюми, но препоръчвам на издателите да пуснат специален сампъл от миризмата на сибирската тайга, която и до днес навява спомени на конлагеристите, които продължават да взривяват влакове, а и от време на време самолети (за да се снабдят с таблети) 🙂

 8. И един алтернативен поглед върху Пегида – https://twitter.com/svarun_01/status/557160757050482688

  Всякакви връзки между хитлеризъм и руски империализъм са напълно неслучайни 🙂

  Боклици бяха и боклици ще бъдат тия москали.

 9. Чак сега видях изцепката на “АНТИКОМУНИСТ”, благодаря на “СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ”.

  Ами на който му се иска територия да се присъединява към рАЗИЯ, ЧЕМАДАН-ВАКЗАЛ-рАЗИЯ, около Биробиджан територии колкото щеш, малко са блатисти и гористи, ама те са окомуш момчета и момичета. Г-н Инджев преди време беше подел почина направо от Копринка да ги товарят на влакове, самолети и друг превоз и натам. Също и към Ухта, Воркута, Уст Говнюбинск и прочее райски кътчета, где так волно дышит человек. Даже той предлагаше да им се осигури специална охрана, картечари, кучета и бодлива тел, да ги пазят от нахлуващи при тях допълнителни желаещи да дишат волно.

  Впрочем днес “фюрерът” сидоров се е изцепил още повече, пращайки писма на руски до наколко медии (http://www.faktor.bg/smotanyatzi/36805-atakistite-prevartyaha-obyasnyavat-se-na-ruski-na-balgarskite-medii.html). Май вече е взел рАЗИЙския паспорт…

 10. Когато в един български форум беше казано на руски трол,че,ако не му харесва в България спокойно може да отиде да си живее в матушка-та си отговора беше:”Ами,ще си отнемем Варна и ще си живеем там добре!”Това според Вас какво е-наглост или провокация?

 11. Иво,

  Рашаните да купят еднопосочен билет на Болен за триъгълника Воркута -Дудинка – Магадан и бързо да го изпратят и заселят там. Да видим тогава кон боб яде ли? Ако не го вземат там, то тук, в РъБъ той трябва да бъде осъден моментално и поставен зад решетките.

 12. Г-жа ВЛАДИМИРОВА, на путиниските цървули дори да им подарят Варна , пак ще стане като Магадан!
  Те не могат да се ЦИВИЛИЗОВАТ дори и на 1/6 от земята, та една Варна ли ще ги “цивилизова”???
  Никъде не могат да си “живеят добре” кремълските дебили, те това НЕ го могат! ДОКАЗАНО е! И тоя путинопитек е само поредното потвърждение за това!

 13. Симпантизантка на ДСБ
  Защо само*Антикомунист*.Забрави и *Диване*.Харошие малчики*.

 14. DPS e uroda na prehoda v BG. Dogan i Mestan sa PODLI komuniagi s levovi ubejdenia. A Aliosman Imamov e PODLOGA i predatel. I trimata sa bez natzionalno samosaznanie; t. e. bezbojnitzi Te dori predadoha i ISLIAMA. Te sa provodnilk na RADIKALEN ISLAM v Bulgaria. DPS e NELIGITIMNA banda ot NEGODNI BOKLUTZI . Osobeno ” bugarite” v DPS sa bez moral i sa GADOVE I PREDATELI Koi sa izbiratelite:: 1- turski grajdani s BG pasporti koito glasuvat kato ovni ili ot strah; 2- MANGASARI koito glasuvat za PARI 20-30 lv.; 3- PODLI bez moral koito si OTMASHTAVAT za kakvo ne se znae. I taka DPS vliza v politikata i ni reshava sadbata na nas BALGARITE S PATRIOTICHNI CHUVSTVA. Tova me gnevi i shte si otmastia na GADOVETE kato Dogan. Oktay ne uspya ; no ima BRATIA muslimi koito shte izchistiat tezi CHERVENI BOKLUTZI. A skapanite besepari s Mikov lijat zadnika na Dogan i Lutvito Mestan. BSP sa predateli i gadni CHERVENI LAYNARI. ALLAH U AKBAR Mohamed Said Sbay bukgarin i sedesar

 15. @Владимирова

  “Когато в един български форум беше казано на руски трол,че,ако не му харесва в България спокойно може да отиде да си живее в матушка-та си отговора беше:”Ами,ще си отнемем Варна и ще си живеем там добре!”Това според Вас какво е-наглост или провокация?”

  Закъсняха слава богу, вече сме в НАТО. Кери им го каза, ще ядат здравата бой през ръчичките. Пък и ние няма да им останем длъжни. Ще ги изпроводим бързо, бързо обратно с груз 200. Не вярвам че ще посмеят, но това не пречи нашите служби да вземат мерки.

  Вчера за пръв път от началото на украинската криза си ползволих да погледна клипчета в Youtube и най-вече коментарите под тях. За Руската политика по въпроса отдавна си бях изградил силно негативно мнение, исках да идя колколко то реално се потдържа от руснаците. Разбирам, че едва ли са представителна издвадка на руското общество, вероятно са много лумпените и троловете, но това което ми направи много силно впечатление е неистовата омраза към украинците(за това, че искат сами да решават съдбата си), назидателен тон, заплахи, хвалби от рода “най-силните сме на света, всички се страхуват от нас”, американците са слабаци, носталгия по СССР, как си били в правото да си вземат бишите имперски владения, изобщо пълна лудост. Жестоко са им промили мозъцците. Имаше и разумни коментари, че няма как да си 1ва сила и никой да не ти иска “валутата” по света и в същото време да тя да се обезцени на половина за 1 месец. Няма как да си водеща сила, за каквато претендираш и в същото време 70% от иконимиката ти да е добив на въглеводороди. Не е нормално да “освобождаваш” всички бодро наред и след това да се чудиш, че някак си не са ти благодарни и нещо повече, мразят те и искат да са колкото се може по-далеч от теб. На разумните коментари се отговаря с “патриотизъм” и “заклинания”, обвинения във фашизъм. В обобщение пълен идиотизъм, масова психоза… вероятно точно така е било по времето на 3тият райх в нацистка Германия. Съдейки по снимките в аватарите на някои от хората, имаше им младежи, т.е не са само някакви пенсии, соц-носталгици.

 16. Към СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ:
  Поздравления за будното око! И нещо весело, оптимистично и непреходно:
  “Гявол да те вземе, ОТЕЧЕСТВО мило!
  Нека да си дума кой каквото сака,
  нека да ни лаят пцета по сокака,
  ама и русия на деда ивана
  да дойде да каже: триста гроша давам,
  ОТЕЧЕСТВО мило, Я ТЕ ПА НЕ ДАВАМ!”

 17. Да, не ми е убягнало и “диване”то, макар че “то” е по-рафинирано и замаскира доста по-умело опорните точки. Докато това на “антикомунист”а, което цитирах вчера, като че е преписвано направо от тефтера на пут.ин…

 18. От ония дни “убеждавах” форумците, че от 600 г. насам Русия воюва повече от 200. А ми излизат с номера “Хотят ли русские войны?” Може и да не искат, ама пак си воюват. Доказателство е сегашната им гнусна история с “Братска” Украйна. Толкова се побратимиха, че застанаха украинците в една редичка с чехите и словаците, унгарците, литовците, латвийците, естонците и финландците, че вече и българите сме се запътили окончателно в тоя отбор. Аман от “освободители”!

 19. Савова, имам усещането, че със симпатизант-а/ката сте си разменили очилата. 🙂
  Я се съберете и си оправете диоптрите и мозъците 🙂

 20. Освен това изглежда проявявате и сексуален апетит към нашите никове. Май трябва и друго да си оправите ! 🙂
  Хаха

 21. @диване
  Гладна кокошка просо сънува.

 22. Да, явно си гладна, щом ти с привиждат харошие малчики. Във вашата партия е пълно. Я си поискай !

 23. Най-после посетих страницата наПП Атака.Като изстрели от Калашников ме обсипаха горящите погледи на вожда патриот.Отгоре отдолу от всички ,от всички страни,право в челото. Безпощаден,хладен, отдаден,антиколониален,безсребреник,но златен…
  Как ли се побра необятната му руска душа в ситното му тяло.
  Не е човек,на когото да не се обръща внимание.Никой така не се е гаврил с чувствата ми към нещастната ми родина България.Нищо,че звучи като клише.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.