Руската пропаганда подстрекава петата колона в България

РИА Новости: България и „Южен поток”, или след дъжд качулка

23 Януари 2015

Агенция “Фокус”

 

Москва. България не може да се успокои. Газовият проект с нейно участие „Южен поток” потъна в забрава, а тя продължава – „Южен поток”, та „Южен поток”… Можем да разберем момчетата в София. Изгубиха добри пари, перспективи и добросъседските си отношения с Москва. Изгубиха и шанса си за енергийна независимост от крадливо настроения Киев. Независимо колкото повтарят обаче, „Южен поток” няма да се върне, коментира РИА Новости.
Да, имаше и други времена – помагахме, делихме, търпяхме. Но сега се стопи и последната надежда. Така че изглежда сериозните изявления на българите могат да бъдат приемани единствено като блъф, отбелязват експерти. Още повече, че в последните изявления на българските власти за желанието им все пак да изградят „Южен поток” отново присъства ключовата фраза „при пълно съответствие с европейското законодателство”. Тоест в съответствие с прословутия Трети енергиен пакет. Но именно той се превърна в препъни-камъка в спора за статута на газопровода. Да не би в София да са пропуснали нещо? Не са знаели? Не е ли ясно, че „Газпром” няма да строи за своя сметка газопровод за „пиявици” и „готованци”, се казва в коментара на руската медия.”

 

Този коментар в агенцията, която все по-явно измества традиционната пропагандна роля на ТАСС ( обявена почти в ликвидация от днес с официалното обяснение за големи съкращения на персонал и дейности заради руската финансова криза), е първата международна реакция на току-що оповестената българска правителствена програма.

 

И кой елемент от програмата е избрала „Новости”? Ами стария- онзи, в който се мъдри намерението на България да строи „Южен поток”!

 

Ето един случай, в който не мога да не се съглася с руската гледна точка, уви! Просто Борисов и компания си изпросиха подигравката. Друг е въпросът, че московските хитреци признават чрез този коментар, че именно ЕС, а не България даде повод на Путин да спре проекта ( по финансови причини, но интерпретирани като „вина” на Запада)

 

Линията на Кремъл да се подиграва на България няма нищо общо този път с интровертността на официалната линия, която преди всичко се грижи да поддържа високата шовивистична вълна, на която сърфира Путин. Средностатическият руски шовинист все още се радва на подаръка „Крымнаш” и едва ли България му е главната грижа, за да го занимават с нея.

 

Посланията, в които манипулаторите на Путин замесват България, са пресметнати като подстрекателство към петата колона в самата България. В Москва отлично са проучили сервилността на русофилите, готови да заклеймят Българя във всеки спор с Русия и да приемат тезата за българската вина пред Москва. Ето защо руските пропагандатори не се боят, че могат да засегнат на чест своите хора в България- тъкмо напротив, разчитат да ги мобилизират срещу „прозападното правителство” с официално поднесени на руска тепсия пропагандни опорни точки.

 

Ето още едно потвърждение от възхваляващия днешния руски император сайт putin-today.ru:

 

„…реализация проекта Южный поток остановлена именно потому, что Запад взялся водить Путина. Результат — Болгария осталась с носом. Дальше Запад кинулся отыгрывать ситуацию, но Путин твердо показал, что он не шутил и шутить не собирается. Теперь, когда Запад уже по всякому хочет вернуть этот проект, Путин демонстрирует железобетонную твердость: «Нет уж, умерла так умерла!».

 

„Понеже Западът се опита да води Путин за носа, накрая България си остана с единия нос” ( в свободен превод в духа на подигравката – „подадоха на България пръст и тя се хвана за палците накрая”), надсмива се вчера незнайният чиновник, назначен да величае Путин и да подиграва „враговете” му, иронизирайки как сега Западът уж драпал да възроди „Южен поток”, срещу което Путин демонстрирал железобетонна твърдост.

 

Западът никак не настоява, но че българската правителствена програма дава малоумни поводи за хитроумни руски закачки в това отношение, това е факт.

 

От руска страна само това и чакат и реагират с послания за българска русофилска консумация- нарича се подстрекателство.

 

Това не е епизод.

 

Това е кампания.

 

Това е част от хибридната война на Русия в и срещу България.

 

Това е брънка от същата тази хибридна война, разобличена като факт в цензурирания документ на министерството на отбраната „Визия 2020”.

 

Това е хибридната война, срещу чието споменаване самият Борисов възрази в телефонно обаждане ( за което българските медии упорито отказват да попитат Борисов-за да не се позоват на ivo.bg !?) до служебния премиер Близнашки, който му се подчини през август и се опозори с твърдението, че за Русия тук не може да се говори като за враг, защото е велика сила.

 

Това е хибридната война, която уж я няма, а се стоварва върху главата на днешното управление на България, начело с Борисов, когото идват да спасяват Джон Кери и Йенс Столтенберг, когато види лозе на отсрещния кримски баир.

 

21 мнения за “Руската пропаганда подстрекава петата колона в България”

 1. “Посланията, в които манипулаторите на Путин замесват България, са пресметнати като подстрекателство към петата колона в самата България. В Москва отлично са проучили сервилността на русофилите, готови да заклеймят Българя във всеки спор с Русия и да приемат тезата за българската вина пред Москва. Ето защо руските пропагандатори не се боят, че могат да засегнат на чест своите хора в България- тъкмо напротив, разчитат да ги мобилизират срещу „прозападното правителство” с официално поднесени на руска тепсия пропагандни опорни точки.”

  Това което пропускат путинистите, е че интезифицирането на подигравките за наша сметка, колкото и рафинира ни да са, ще отблъскват все повече хора, дори и от таргет групата им, какво остава за останалите нормални.

 2. Кремълската пропаганда започва още от фалшивата книга “Протоколите на Ционските мъдреци” 1903г. И стига до биороботите във ваксините и рептилите-US президенти. Даже в един форум четох за дискусия на шпиономани-русофили, където един пита как Обама е рептил, като е известно че Анунаките от Нибиру не могат да копират гените на афроамериканската раса? И как същия Обама родственик на Рокфелер и Буш? КГБ е вербувало не само хора в България, но и Дейвид Айк(всичко се лекува със сода), и други псевдо-интелектуалци.Едно време само Ерих фон Деникен се забавляваше с подобни неща(доста по-безобидни). Относно Родината ни, те(руските империалисти) винаги са били недоброжелателни. Помагат им нечисти хора със съмнителен интелект и тотална липса на морал. Също и пари получават… Но, сега тези идиотски измишльотини са ОФИЦИАЛНА ТЕЗА за “международното положение” на Русия и е нагласна с руското радиикално-“православие” и безпочвената им мания за величие. За което използват и “творението на ЦРУ” -интернет(www.).
  Това е чисто комунистически прийом, при който на истината ХВЪРЛЯТ БЕЗМИЛОСТНО НАЙ-НЕВЕРОЯТНАТА ЛЪЖА и я повтарят като мантра до умопомрачение(тука са постигнали абсолютното ментално дъно).
  Защо го правят? Нима има по-важно от истината? От честта? От Доброто? Бог е едно цяло с Нас, и е недопустимо(и няма да се толерира злото) ако не живеем според общочовешките ценности избрани от всяко човешко същество…, от всяко.

 3. “България не може да се успокои” – чистосърдечно се посмях още на първото изречение. Тъпотата на путиноидите е безгранична като Вселената. 🙂

 4. “Сами си го изпросиха” много точно изразява абсурдната българска позиция. Тази сутрин тарторът на тайфата около непотеклия поток по БНТ1 доста нагло се надсмиваше над “политиката” около проекта, оправдавайки заплатата си, която е 10-ина пъти по-голяма от тази на българския президент, да речем.
  Фалитът на Советского Информбюро, пардон!- на ТАСС ме хвърля в тревога и хуманно съпричестие към нечия драма: а с щатовете на пȅтр вольгин, алэксандр сымав, любамыр каларав и още цял легион как дела? С хонорарите? При тази рубла? Успокоявам се, че техните възнаграждения вървят по линия на друго ведомство. Там дори в най-испосталелите съветски времена на 80-те години валутните резерви не свършваха. Особено за чуждестранни просъветски грацала. Когато руснаците припадаха от глад по опашките за каквото и да е, левичарските смрадлики, дето се търкаляха из антивоенните палатки в Грийнъм Комън против ЗВЕЗДНИТЕ ВОЙНИ НА РОНАЛД РЕЙГЪН, начело с уродливката Ащън, получаваха мили дарове “от съветския миролюбив народ”. Хайвери, икры, шоколади, конфеты и пр., поднесени от “съветски дипломати”. До един от ГРУ, но цивилно облечени,има си хас!

 5. Вижте словоизлиянието на т.н. проф. Михаил Константинов – “десен” специалист по всичко и не се чудете на униженията, които причиняват на България подобните на него.
  „Не е работа на една държава в нашия мащаб по този начин да говори с лидера на една велика сила. Това не показва сила. Тя не се състои в това да кряскаш срещу другия. В този смисъл, мисля, че г-н Росен Плевнелиев ще си извади поуки”, допълни проф. Константинов.

  Според него, българският президент трябва да се държи с уважение към останалите държавни лидери. „А да дразниш Путин напразно, бих казал, че е доста глупаво. Това важи и за другите български държавници. Ние сме лоялни съюзници на НАТО, членове сме на ЕС, но сме и партньори с Русия. Ние получаваме почти 100% от енергоресурсите си от там. Само това говори, че трябва да се държим прилично”, каза още проф. Михаил Константинов

 6. Струва ми се, че руснаците въпреки всичко печелят битката за България. Петата колона е доста по-добре организирана – паричните потоци текат еднопосочно към Русия: АЕЦ, Лукойл, МИГ-ове + 500 хиляди руснаци в БГ, + два млн българи емигранти, + лошо образование, + бюджен дефицит, некадърна (корумпирана) администрация, кражбите продължават (ЮП, ограда на границата). Та кой ще защити БГ?

 7. Драги Илиев, без да претоварвам блога с вече поствани неща, ето коментара на един забавен човек по адрес на универсалния експерт.

  Програма
  05.05 – Бързо, лесно, вкусно кулинарно шоу/п/- На закуска-пържени филийки с конфитюр по рецепта на проф. Михаил Константинов
  05.35 – Дързост и красота тв филм /3300 епизод/п/ Коментар на проф. Михаил Константинов за дързостта, красотата, дръзката красота и красивата дързост
  06.00 – Денят започва Информационен сутрешен блок с водеща Ася Методиева Специален гост – проф. Михаил Константинов в дискусия с Кънчо, Райчо, Совата Харис и Бухала Марис за изборния кодекс
  Други акценти в блока
  – проф. Михаил Константинов за ситуацията в Украйна
  – проф. Михаил Константинов за глобалното затопляне
  – проф. Михаил Константинов за кризата в Централноафриканската република
  – проф. Михаил Константинов за забраната на тютюнопушенето
  – Православен календар. Св. Великомъченик Тарапонтий- Духовна беседа от проф. Михаил Константинов
  09.00 – По света и у нас информационна емисия Коментар на актуалните събития от проф. Михаил Константинов
  09.10 – Денят започва с Култура Информационен културен блок Разговор на културни теми с проф. Михаил Константинов
  10.10 – Денят отблизо: Зелената линейка Как да шофираме? Практически съвети на проф. Михаил Константинов към шофьорите на линейки и другите шофьори
  11.00 – Парламентарен контрол пряко предаване от Народното събрание Има ли бъдеще българският парламентаризъм? Политическа прогноза на проф. Михаил Константинов
  14.00 – Телепазарен прозорец. Да надзърнем там!- На шопинг с проф. Михаил Константинов за дрехи „стил Хамалин – секънд хенд”
  14.15 – Сен Тропе тв филм /411 епизод/ Най-прочутият морски курорт на Франция- на туристическо пътешествие из Ривиерата с проф. Михаил Константинов
  15.35 – Европа на фокус Състояние и перспективи на еврозоната – анализ на проф. Михаил Константинов
  16.00 – По света и у нас информационна емисия Коментар на актуалните събития проф. Михаил Константинов
  16.10 – Новини на турски език Превод: проф. Михаил Константинов
  16.20 – Специализирано предаване за хора с увреден слух – жестомимичен превод: проф. Михаил Константинов
  16.35 – Фестивал “Изкуството на Барока”: 1000 години френски гайди концерт. Диригент и солист: проф. Михаил Константинов
  17.30 – Още от деня Следобеден информационен блок с водещ наблюдател проф. Михаил Константинов
  18.00 – По света и у нас информационна емисия Коментар на актуалните събития проф. Михаил Константинов
  18.30 – Още от деня Следобеден информационен блок с водещи Милена Цветанска и Надежда Узунова, и събеседник проф. Михаил Константинов
  18.50 – Зелена светлина- На екологични теми с проф. Михаил Константинов
  18.55 – Шатовалон тв филм /18 епизод/ Проф. Михаил Константинов за технологията и манипулациите на кметските избори в сериала
  19.55 – Лека нощ, деца!: „Едничко, двенки, тринки-най-добринки!” Весели броилки и залъгалки с видния математик проф. Михаил Константинов
  20.00 – По света и у нас информационна емисия Коментар на актуалните събития проф. Михаил Константинов
  20.45 – Спортни новини Трябва ли да развиваме кърлинга и хокея на трева като олимпийски спортове? Мнение на проф. Михаил Константинов
  21.00 – Панорама с Бойко Василев Публицистично обзорно предаване. Гост- проф. Михаил Константинов. Теми-всички възможни теми
  22.00 – Борджиите 12-сериен тв филм /копродукция, 2013г./, 1 епизод, режисьор проф. Михаил Константинов , в ролите: Чезаре- проф. Михаил Константинов, папа Александър VI- проф. Михаил Константинов, Бартоломео- проф. Михаил Константинов , Лукреция- проф. Михаил Константинов и др.
  23.00 – По света и у нас информационна емисия Коментар на актуалните събития проф. Михаил Константинов
  23. 10 Борси и финанси- Как да реализираме печалба от старите си акции в СДС-ООД, ДСБ-АД, РЗС- Холдинг и ГЕРБ- Инвестиционен фонд? Съвети и прогнози към брокери и акционери от проф. Михаил Константинов
  23.15 – Накъде след матурата? Защо избирам Пернишкия Университет по Технологии, Компютри и Администрация (ПУТКА) – разговор със зам.-ректора проф. Михаил Константинов, с члена на Управителния съвет проф. Михаил Константинов и с преподавателя в Университета проф. Михаил Константинов
  23.20 – Под прикритие 4 тв филм /2 епизод/п/(16) , режисьор проф. Михаил Константинов , в ролите: Джаро- проф. Михаил Константинов, Туджаро- проф. Михаил Константинов, Баро- проф. Михаил Константинов , Тъпанаро- проф. Михаил Константинов и др.
  00.25 – Мелодия от подземието игрален филм /копродукция, 1963г./, сценарист и режисьор проф. Михаил Константинов , композитор: проф. Михаил Константинов, оператор: проф. Михаил Константинов, в ролите: Мелодия- проф. Михаил Константинов , Подземие- проф. Михаил Константинов и др.
  01. 00. (18+) Откровено!!!Как в леглото да преодолем успешно голямата възрастова разлика между съпрузите? Опитът на проф. Михаил Константинов

 8. Драги СТАМБО, искрено ме разсмя и развесели с програмата си за универсалния експерт, особено с с пернишкия университет с характерната абревиатура:)

  Иначе, новината на РИА НОВОСТИ е просто музика за моите уши. Само един дребничък детайл, свързан с нямането на пари. Преди малко по една национална телевизия “експертът” Ревизоро отново се изяви по темата, и отново обясни как и защо няма пари. Преди него в качеството си на нещо си в КРИБ се изяви пък собственикът на “Лудогорец”, също виден русофилитик (макар и много лустросан). Повтарят го като опорна точка.

  Абе, тъпаришчи, има пари бе! Събираме първо данъците на любимите ви съветско-руски фирми, 300,000 на брой, които не плащат данъци от 2001 г., с наказателните лихви. Спираме заплатите и другите разходи на фирмите и представителствата на спрените вече енергийни проекти от “големия шлем”, ЮП включително (само те са над 25 милиона). Спираме контрабандата на алкохол и цигари (над 50% от националната консумация). Ако е малко, вече отиваме към конфискации на краденото – от Валентин “золотой Валя” Златев, Ахмет Демир Доган, Р.Овч, тъпаршч Кадиев и прочее ценни тъпаришчи, все “национален капитал”. Това със сигурност ще стигне за 5-6 бюджета напред. После може да се помисли за реформа на социалните плащания за един етнос, дето е превърнал цвъкането на “чаавета” в национален спорт. Знаете ли какъв живот ще се оформи тогава! Мечта за РъБъ пенсионера!

 9. Пропагандаторите на мъника-фашист със симпатичното еротично име Путин могат (а и го правят) да си говорят каквото си искат. Не можем да отречем обаче, че нашият мъжкар-пожарникар им дава поводи с шепи! То не е рев за Южния (МУ) поток, то не е рев за “хъбче”, то не е зов за газ и то руски(!!!???) – как да не вземеш на подбив такива ахмаци? Как да не накацеш лакея (си)?!

  Аз се надявам само да се подиграват болшевишките кресльовци, както и българските им адепти от сорта на Болен Сидеров и сие – до там да им стигне куража! Да не посмеят да си “вземат” губернията, която мачкат от 1878 година насам, защото си била “тяхна”!

  В тази връзка е добре НАТО да ситуира оперативен щаб в България! Не само бази – главната квартира на НАТО трябва да бъде в София!

 10. В отговор на мерзките хленчения на петата руска колона ето истината за Русия, която уж ни била освободила:
  ” Секретни документи проговарят – Русия разкъсва българска плът, иска да сме безропотно племе”
  Десетилетия наред умишлено и целенасочено историци крият и фалшифицират антибългарската политика на руския империализъм
  Георги Георгиев
  “Още през 1860 г. българите правят опит да отвоюват независима Българска екзархия, но срещат упорита съпротива от руския консул в Цариград княз Лобанов, както и от гръцката църква и по настояване на княз Лобанов нашите владици са заточени в Диарбекир през 1861 г.
  В отговор и в отчаян опит да спре единението на българската нация руската дипломация в лицето на руския консул в Цариград – Граф Игнатиев оказва силен натиск върху османските власти и по искане на Граф Игнатиев нашите владици отново са заточени през 1872 г. Невиждано за Цариград шествие от над 3000 българи се вдига, за да изиска освобождаването на владиците ни и властите бързо отстъпват, владиците ни са върнати от заточение. Тогава руската и гръцката църква обявяват схизма против Българската църква, която продължава чак до 1945 г.”
  А ето и линка
  http://www.faktor.bg/hlyab-i-pasti/37023-sekretni-dokumenti-progovaryat-rusiya-razkasva-balgarska-plat-iska-da-sme-bezropotno-pleme.html

 11. Явно е в сила максимата ” бий, за да те уважават”. Колкото повече Русия плюе против България, толкова повече й се мазнят. И ако за Шаренкова е нормално да получава оргазъм, то за Бат’ Бойко… Язък му за ЕГО-то!

 12. Vseki,kojto se strahuva it wil I, Anglo I necivilizovani faktori,kakvito sa Rusija I nejnite lideri sa napulno pravi.
  Takava politika vodeha bulgarskite durzavnici po vreme na Vtorata Svetovna vojna i na nasa teritorija glen I dejstvija njamase.

 13. Един Приятел веднъж ми каза, Най-добрия Приятел на човека е кучето.
  Биеш го, Псуваш го, Караш му се и пак те обича !
  Ето такава е дружбата между българските русофилски кучета и техните Батюшки!

 14. Вярно,че не е в пряка връзка с темата,но във вчерешния брой на “Стършел” прочетох фейлетона на Михаил Жванецки “Вик на душата”.

 15. Rusofilistikus Bulgaricus е заразна болест с географско предпочитание Бьлгария.Един от симптомите е както при гангрената: мирише на мьрша само че душевно.
  Има лечение болестта,но се иска поне минимално желание от страна на болния и наличие на 2+ мозьчни гьнки.

 16. Уважаеми колеги коментатори,крайно е време някои да разберат,че днешната “русофилия” е само симптом на идиотизма на комунистическата сган.
  Русофилът е преди всичко комунист,а след това всякакъв друг.
  Русофилията е актуалното убежище на българския комунист.Комунистите нямат вече доктрина,идеология(никога не са и имали),светли хоризонти и социалистическо съревнование,затова се правят на гугутки с това ново безумно завоевание.
  А в самата Русия няма подобна помия,дори в комунистическата им партия никой не допуска такава олигофрения.

 17. Бандитската кремълска банда от ПАРАЗИТИ, „пиявици” и „готованци”, която по ЩАСТЛИВО стечение на историческите обстоятелства и МНОГО , МНОГО варварска жестокост и геноциди към народите населяващи територията на над 1/6 от Земята, НЕ може да оползотвори този ОГРОМЕН ресурс, а рзчита на ЕС и на НРБ да го храни , чрез ОТРИЦАТЕЛНО ОТРИЦАТЕЛЕН “баланс” в “търговския обмен”!!!
  Тая примитивна рускоЕЗИЧЕСКА шайка искала няКОЙ друг да и плати за Южният им пАток, който ще продава СКЪПИЯТ им газ на същите КОНСУМАТОРИ?!?
  Арогантна и НЕчовешка наглост! Все едно купувачът да вземе да построи магазина , за да може “продавача” да си продава стоката в него! Абсурд!
  Та и без това чрез таксите , купувачът косвено и постепенно изкупува газопроводите. А световният бандит номер Адин искал няКОЙ друг да му го построи , а туПин да може спокойно да си КРАД…., пардон да си “продава” газа, на и без друго преспокойно високи цени?!?
  “Благодарим” ви за такава “висока КаГеБистка чест”! Да си взема путиноидиотите от НРБ с него в Сибирь, за да повиши с тяхната “РОБОТоспАсобност” “конкурентноспособността” на газовия добив!
  Колкото за Бо.Бо., той явно ОЩЕ(?!?) НЕ е вдянал , че Южен пАток е само мЮре за лов на фауната в НРБ, към която принадлежи и той! Явно все още чете “Бо.Бо.тническо дело”, и все още НЕ не се е научил да го чете “правилно”, т.е. прочитайки пропагадността , да я тълкува точно обратно на написаното!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.