Журналистика на п(р)очит

Има вероятност, ако съм жив и здрав, да си направя подарък за 60 годишнината на 16 април с представяне на книгата, която пиша в момента. Идеята ми, разбира се, не е уникална. Ето защо реших да се поуча от опита на други, минали по този път.

Взимам за образец дописката на в. „Преса”, който разказва как Валерия Велева, навършила наскоро 60 г. , е била почетена по невероятен, уникален, феноменален, невиждано почтителен начин от величия в българската политика. Сред тях липсва единствено Ахмед Доган, който обвини „Мадам В” в продажност и намеквайки за лични познания по въпроса си развали дългогодишните близки отношения с нея.

Така или иначе, факт е, че Валерия Велева е постигнала следния връх, описан от в. „Преса”:

„Само Валерия Велева е способна да събере на едно място двама президенти (Петър Стоянов и Георги Първанов), един вицепрезидент (Маргарита Попова), двама премиери (Георги Атанасов и Бойко Борисов) и петима председатели на Народното събрание (Благовест Сендов, Огнян Герджиков, Борислав Великов, Михаил Миков и Цецка Цачева). Това се видя на празненството по случай юбилея на журналистката и премиерата на книгата й „Рани от власт“ в ресторант „Форум“ в НДК. Огромното заведение едва побра приятелите на Валерия от всички политически разцветки, които вдигнаха наздравици за авторката. Облечена в черна дълга рокля с апликации в старо злато, Велева посрещна не просто обектите на 46-те интервюта с политици и интелектуалци, включени в книгата, а хора, които са се изповядвали пред нея.

 

Самата журналистка също се развълнува при признанията в любов и уважение от най-близките й хора на видеостена – от писателя Любомир Левчев, главния редактор на „Преса“ Тошо Тошев, от колеги, нейни приятели от различни медии.

 

По гостите на Валерия Велева спокойно можеше да се състави издание „Кой кой е в съвременна България“. Премиерът Бойко Борисов пристигна с огромен букет и широка усмивка и пожела: „Да е жива и здрава и все така да продължава. Да е умна, да е щастлива и внучето й да е живо и здраво. Журналистите ги оценяват читателите, но щом аз съм тук, личи моето уважение към Валерия.“ Министърът на културата Вежди Рашидов се поддаде на емоцията: „Вече 40 години пътищата ни се срещат, влизала е в душата ми по пантофи. Затова й желая още дълги години да е жива и здрава, защото имаме нужда от нея. Тя е от малкото задълбочени, талантливи журналисти.“

 

Вицепрезидентът Маргарита Попова не бе изненадана от яркото съзвездие приятели на юбилярката. „Познавам добрите й качества и едно от най-хубавите неща, които виждам в нея, е нейната прямота. Тя обича човека, освен че го разбира.“ Кметът на София Йорданка Фандъкова усмихнато заръча на Валерия да има сили и това, което тя отправя като послания към всички, да се подкрепя от повече журналисти и да се изпълнява от повече политици.

 

Един от близките приятели на Валерия – Кеворк Кеворкян, заяви, че живеем във време на евтини приказки и единственото ни спасение е в книги като „Рани от власт“. Развълнуваната авторка призна: „Това е книга за нашия сбъркан преход – и се обърна към гостите си: – 25 години дишам вашия прах. Имали сме мигове, в които сме се гледали в очите. Допускали сте ме в душите си. Ние всички излизаме от годините на прехода с рани, с разбити илюзии и несбъднати мечти. Но ако вместо с омраза се гледаме с разбирателство, България ще върви напред!“

 

Не само в книгата й са събрани две епохи – те съжителстваха в топлата атмосфера на партито. Там бяха последният министър-председател на България от времето на социализма Георги Атанасов, железният шеф на протокола на Тодор Живков – Борис Джибров, последният шеф на УБО Георги Милушев, министърът на културата от онова време Георги Йорданов, придружен от дъщеря си. Бяха и политици от най-новото поколение като бившия вицепремиер Николай Василев. Георги Първанов шеговито каза на Мая Манолова: „Отдавна не сме се чували“, а интелектуалци като професорите Георги Марков, Андрей Пантев, Георги Фотев, Кръстьо Петков, писателя Стефан Цанев, музикантите Богдана Карадочева, Васил Найденов и Хайгашот Агасян намериха общ език с вицепремиера Ивайло Калфин, дизайнерката Жени Живкова, шефа на НДК Мирослав Боршош и актрисата Биляна Петринска.

 

Добрата енергия на авторката се допълни от мощното „Многая лета“ при разрязването на огромната торта във формата на книга. Водещият на събитието Иван Гранитски, издател на „Рани от власт“, се справи блестящо с новото си амплоа. Десетина курса с кола едва стигнаха на Валерия Велева да закара букетите и подаръците в дома си.”

 

Ако сте прочели търпеливо отчета за тази невероятна почит и се чудите каква е причината за моя прочит, не си мислете , че е завист. Не е и заклеймяване, повярвайте. Тази почит просто има обратен прочит: показва каква любов, какъв симбиоз, какво пълно сливане между елитната ни журналистика и елитната ни политика цари в България.

 

Ето защо сме номер Едно в класацията на Репортери без граница по свобода на словото, нали!

 

Тук цари миро съвместно съществуване, взаимно уважение между прокурори и престъпници, следователи и заподозрени, полицаи и бандити, интервюиращи и интервюирани( политици).

На моята 60 годишнина, дори и да искам, няма как да постигна такава навалица от президенти и премиери.

За Първанов съм „безобиден журналист”.

За Петър Стоянов съм „единственият, който си призна за връзката с ДС” ( че какво друго може да се каже за такъв, като мен!) – „похвала” с опакото на ръката.

Бойко Борисов ме отлъчи от своята църква, макар да не съм палил свещ в нея. Нарече ме три пъти „идиот” на 17 юни по Нова телевизия миналата година ( именно по повод книгите ми, които, по думите му, си пиша на гърба му- нали светът се върти около него!).

Георги Атанасов, последният премиер от времето на Живков и внучката му Евгения, за нищо не света не биха се унижили да споменат името ми публично, както и подобните им соцаристократи от УБО и държавния протокол на НРБ.

 

Споменавам само онези от споменатите по-горе величия, които (също като Велева) съм интервюирал лично ( без Георги Атанасов), но това не е предизвикало тяхната благодарност и не ме е направило близък до степен, да си празнувам рождения ден в компанията им. Ама никак!

 

Самата Велева изрази радост от факта, че са ме махнали от БТВ. Посвети ми злорада дописка в този смисъл на първа страница на в. „Труд” през онзи октомври 2008 в. ( това не биваше да го споменавам, веднага ще ми си припише като основание за позицията ми спрямо нея).

 

Така че, да ви се похваля отсега: ако доживея до 16 април, няма да празнувам с онези началници в държавата, които през годините съм вбесил с моите интервюта и коментари. Тяхното отсъствие от личния ми празник ще бъде голяма награда.

 

 

 

 

 

 

 

 

55 мнения за “Журналистика на п(р)очит”

 1. Рядко отвратителен парад на онези, благодарение на чиито престъпления, суета или глупост България е това, което е: съветизиран и тотално криминализиран апендикс на Европа. А пред тона и стила на “светската хроника”, която увековечава едно от най-гнусните лица на продажната путинофилско-гоцэвистка “българска” “журналистика”, наистина бледнеят репортажите за срещи на Червенков или Живков с текезесари!

 2. На знаменателна дата сте роден, господин Инджев! На този ден, през 1879-та година, е подписана Търновската конституция.Така че тази дата се запомня и аз ще я запомня!
  Иначе – на вашия рожден ден ще присъстват част от онези близо 600 делегати на Националното събрание на ДСБ, които ви удостоиха с аплаузи…И много други. Макар и виртуално!
  Отсега – бъдете жив и здрав!!! Стожер на малката демократична общност…
  Никой от нас, господин Инджев, не е излязъл от комунистическото блато с чисто бяла ризка. Ако не кал, то поне прашинки има. Важното е да направиш преценка, да се поучиш от другите и да се опиташ да се променяш в съзвучие с Времето.
  Само Господ е съвършен, но човекът е длъжен да се стреми към съвършенство,да живее в съзвучие със здравомислието и човещината, които са сърцевината на демокрацията.
  Поздрави!

 3. Велева – кашон с футболна топка отгоре – става за попълване на бройката в някое предаване, става за попълване на бройката при липса на зрители в треторазреден футболен мач и т.н не става дори за crash test dummy , макар, че аз лично нямам нищо против да я бяха използвали с това предназначение. Журналистка…ааа аз съм малко малък, по времената в който е слугувала директно на орела, съм бил къде 10ти клас….не знаех, че може да се нарече журналистка. По- скоро “плямпало”, бабе с високо самочувствие….!!!
  Петър Стоянов… човекът който изведнъж смени курса, така сякаш е получил телефонно обаждане от някой много нависоко,(примерно Москва или примерно тогавашното тукашно директно отражение на Москва “Мултигруп”), та това обаждане вероятно е звучало така “кво става с вас бе, има опасност тоя И.К да вземе найстина да стабилизира страната финансово, какво чакаш, действай”
  И съответно П.Стоянов действа…
  натисна копчето…
  На всичкото отгоре се измъкна и с много чиста ризка от цялата работа, сега се радва на много добра репутация и е приеман навсякъде като “чиста монетка”!!!
  бг истории през моя поглед..

 4. Господин Инджев, тези хора (повечето парвенюта и хора без стойност), са отишли там да се “гмурнат” в душите си. “Гмуркамето” в душата на Валерия Велева и на голяма част оттам присъстващите, е като плацикане в Перловската река или Канала, като си го знаем старите софиянци.

 5. Е, няма що. Нещо като партийно събрание на явни и прикрити мерзавци, бивши величия и сегашни нагаждачи. Добре ги е поканила мадам В., а това, че са приели и отишли е нещо като заплащане за подлизурството й. Какво ли се занимаваме с тези презрени люде – само се чудя какво търсят там Богдана Карадочева и Васил Найденов. Иначе другите са си един дол дренки, дявол да ги вземе!

 6. Журналистика на (Пр)очит, или за (Пр)одан, или чрез (Пр)оституиране също много би подхождало към “заслугите” на юбилярката мадам В(ovary)! Интересно защо, на това тържество не е присъствувал главният и създател и покровител – собственика на сарая! А присъствието на посочените високопоставени господа, говори за тяхната съпричасност към този вид “журналистика” и такива “журналисти”!

 7. Валерия Велева, позната като “Мадам В”, е символа на продажната журналистика, която би трябвало да се нарича проституция!

 8. Що дирят там Богдана Карадочева (“още едно добро същество – Велева ли е ??) и Георги Фотев”? За Петър Стоянов е излишно да се пита.

 9. Г-н Инджев,бъдете жив и здрав,за радост на семейството ви и на всички нас,които Ви обичаме и уважаваме за вашият професионализъм.Наградата на горепосоченият “елит”-не Ви е необходима-имате НАШАТА! С уважение Марга.

 10. Много мога да напиша за това*позорище*.За цялата флора и фауна описана в статията.Всички предизвикват отвращение и погнуса в мен.За целият фалшив живот,които живяхме благодарение на тях.Не това не е моят свят.Не ме интересуват.Пошли хора.Когато се говори,че България е най бедната и изостанала страна в Европа от която всичко свястно бяга,да се знае кои са й били управниците -описаните по горе.Това за историята.Съжалявам само са Ст. Цанев.Не предполагах,че е толкова слабоволев.

 11. Пиши!
  С нетърпение очаквам представянето, на което ще празнуваш с нас, твоите читатели!
  Здраве и дерзай!

 12. На един от нашите протести,от другата страна на желязната ограда при полицаите,дойде Валерия Велева.Наслаждавайки се на нашето безсилие и на своята власт тя храбро събираше вдъхновение за свойте писания.Тогава стоящият до мен плю, плю, плю до безкрайност в лицето и,но тя не помръдна.Все едно,че дъждец валеше.Много важно.Нали народната любов за нея идваше от друго място.

 13. Да отпразнуваме юбилея и книгата с една моя стара идея – парти на блога на Иво! Няма маски, всеки ще бъде разпознат по специфичен пропуск! Например влиза Стамбо и изръсва някоя своя дежурна реплика, например по адрес на гоцэ сырыщныка “демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши името му с малки букви и руски добавки!”. И т.н.-цялата тайфа! Хайде да го решим!

 14. Днешният Ни политически елит не бил елитен, но пък хроникьорите на четата Са от сой!

 15. Защо “синята идея” се провали и продължава… Защото само крехката надежда и популисткото говорене не бяха достатъчни след сумрака на 1989 г.,а “И чисти бяха помислите наши” не стигаха за да тръгнем по нормалното си развитие като държава. Не се чудя, че П. Стоянов, Б. Карадочева и Ст. Цанев присъстват на популярната софра на въпросната “журналистка” Да бяха само те… Спомнете си “активистите”,лицата на “промяната” в СДС, срам ме е да ги назова. Може би “внедрени”, може би без характер и качества на неподкупни бойци, но в голямата си част станаха приспособенци, в името на охолния живот и незаслужените пари, потекли в сметките им единствено заради “правилното поведение”. Защото свалянето на “оня” строй, както се оказа, не е никак лесна работа. “Комунизмът си отива” – глупости, той е тук в родината ни, прикрит зад кулисите, успешно рушащ всяка добра идея подобно троянските вируси в компютрите ни.Затова не стана промяна , а подмяна. Тъжно,елементарно и грозно, защото става въпрос за феникса, който не успя да излети от пепелта.

 16. Браво г-н Инджев! Пантофената журналистика е на почит сред т.н.политически елит. Продажността никога не е творяла стойности !

 17. Скъпа г-жо Савова, като е за Стефан Цанев думата, да му дадем думата и да се насладим на тези негови поезии.

  „На чекистите”

  Дзержински –
  познат и внезапен,
  с остър профил и остро име,
  се изправя като меч и заповед –
  чекистът е длъжен да има:
  хладен ум, защото куршумът
  поставя своята кървава точка
  веднъж и завинаги.
  Думите
  стрелят многократно и точно:
  горещо сърце – да бди непрестанно
  над свободата света,
  както левкоцитите денонощно
  бранят
  червения цвят на кръвта.
  Чисти ръце – непревземаеми коти,
  върху които
  не тежи
  нито мечтата за бъдни изгоди,
  нито вина от предишни лъжи…
  И вървят чекисти –
  с остри профили
  и внимателен анфас,
  в Москва и София –
  невидими фронтове
  по улиците,
  навсякъде,
  в самите нас…

  Бравос! Че вървят в Москва и София, вървят, те не са се спирали! И по всичко ни личи.

 18. Tova sa parvenutata na sbarkania ni prodajen prehod i “evoluiranata” ni zennostna sistema. Jalko, che St. Zanev i toi tam.

 19. Мястото Ви никога не е било сред тази глутнница помияри ,г-н Инджев.Що щяхте да чинете сред тях? Все пак Вие сте и от раса , и от класа!

 20. Иво, честна дума, точно днес и аз разсъждавах върху информацията за гостите на юбилея на “Мадам В” и разказах на съпругата си за списъка им. Освен по делата му, за качествата на един човек може да се съди и по приятелите му. Отвращават ме фалша и демагогията в хвалебствията към юбилярката. И аз съм изненадан от присъствието на Богдана в тази камарила! А ти Иво, ако искаш да запазиш нашето уважение и подкрепа, наистина не се нуждаеш от такава компания за юбилея си! Жив и здрав да си ни!

 21. Наистина тежко, тежко се чете това докрай!

  Напънах се, прочетох го, колкото и да ми беше неприятно, само защото е написано във Вашия блог, не в някоя друга медия.

  Да Ви кажа честно, ще спра да Ви уважавам веднага, когато видя дори малка част от тази олигархична фауна на ваш юбилей. А до тогава, пожелавам Ви да сте жив и здрав и все така корав по отношение на тези хора, които така или иначе няма да Ви уважават, освен лицемерно, разбира се 😉

 22. Г-н Инджев,
  Жив и здрав.Мисля, че Вашата годишнина ще е много достойна, с това което сте написали, с принципите които отстоявате, със семейството, което имате, и с Вашите читатели.А и сме ви на гости /в блога/ всеки ден.Не трапезата е важна, а приятелите и съмишлениците.Тази персона с презрителното прозвището Мадам В, не си заслужава и споменаването. И като истинска Мадам, доста политически проститутки е събрала на поредния панаир на суетата.

 23. ЕПИЧЕН ОБРАЗ! Проскубаната валерия велева по пантофи се промъква в душата на вежди рашидов. Така минават цели 40 години. Гюстав Доре щеше да направи чудесна гравюра, за да илюстрира изданието, посветено на годишнината от човешкото падение.

 24. Местан е престъпник и всички го виждат и знаят. Въпрос на време е да си понесе залуженото. Партията ДПС е престъпна организация, която разчита на купени гласове и на гласовете на глупаците. Оказва се че все повече мюсулмани не искат да са глупаци и зарязват ДПС за сметка на други партии…. това вбесява г-н Местан и за пореден път тои се опитва да плаши хората с измислените си глупости. Точно той които е бил доносник срещу собствения си електорат……. :)))))

 25. Събраха се – какво по-ясно…
  Дано повече хора прогледнат…

 26. И все пак, за мен е непонятно присъствието на уважаваните от мен Богдана Карадочева и Васил Найденов на това “сборище”. Може би има някакво обяснение, което ние не знаем и може да бъде дадено от тях самите. Но аз никога не съм се съмнявал в техните демократични позиции и принципи.

 27. Към СТАМБО: Помня идеята Ви за парти с маски при Иво, но и тази си я бива. Ще участвам. Пропускът ми за партито при нашия БУДИТЕЛ ИВО, по случай неговата 60 годишнина Е: БЪЛГАРИТЕ не са етнос, БЪЛГАРИТЕ са ЦИВИЛИЗАЦИЯ.

 28. Идеята на Стамбо за бал без маски ме въодушеви. Репликите! Аз като everyone else ще кажа нещо постно и незначително като ‘къде е бирата?’
  🙂

 29. Учуден съм, че Кирил Маричков не е присъствал, като се има в предвид, че прие с удоволствие от Гоце някакъв медал.

 30. Иво, да зарежем дреболиите. Рашистките войски обстрелват мирния град Мариупол, Мариупол гори, руски ракети “Град” се сипят по източните квартали, около 30 души са убити и около 100 са ранени, готви се настъпление срещу града от фашистката руска армия и терористичните проруски банди. Защо никой нищо не казва, защо повечето медии мълчат като риби, защо не показват кадрите от обстрела, какво ви става на всички бе, хора, утре рашистките ракети ще почнат да падат край вашите домове.

 31. Здравейте, г-н Инджев!
  Докато четох “журналистическия” материал на “Преса” защо ли ми дойде стиха на Шекспир от 66 сонет “нищожества, придаващи си вид”? Но не това искам да споделя с Вас и аудиторията Ви.
  За моя голяма радост от вчера съм ФБ-приятел с Виктор Суворов /между другото приема приятелства без проблем, а страницата му е много интересна!/ и днес сподели текст на млад руски блогър. Горещо го препоръчвам!
  http://zhartun.me/2015/01/plane.html

 32. СЕНЗОР,
  И аз снощи пуснах тук линка към NY Times, където се споменават 262 жертви за последните 9 дни. Имаше публикация и в Икономист, и на други места. След това тръгнах да проверявам в българските вестници как точно е отразена новината – абсолютно никакво споменаване!? Помислих си, сигурно всички спят, у нас сега е нощ. Ама престъпленията продължават вече десети ден. Какъв е този журналистически сън?

 33. Васил Милославов:
  Шапка Ви свалям за точното название на артикула!

 34. Богдана Карадочева, Стефан Цанев…по погрешка вместо Николета, Златките…- то като си видим “елита” – направо Алиса в “НЯМА ТАКАВА СТРАНА”…

 35. Съжалявам, че пак се обаждам. Вниманието, което отделихме на Мадам има смисъл като внимание към жълтите вестници ’24 часа’ и ‘Труд’, третирани обаче като ‘не жълти’, които изиграха огромна историческа роля в съсипването на страната ни.

 36. Партита като това на в.в. ми напомнят за аналогията Ви с Работническо дело от преди 2 дни г-н Инджев. Там чети и разбирай обратното, тул щом е сред избраните гости на партито – не ще да е стока човека…

  Със здраве.

 37. Ochevidno tazi , podobno na onazi sigurmo e mnogo dobra v “svoiata si oblast”. Podoziram che i zala 1 bi se okazala tiasna za naj-blizkite i kliateli .

 38. Престъпленията на кремълските фашисти нямат край. Време е цивилизованият свят да ги постави на мястото им. Крайно време е Украйна да получи мощна международна военна подкрепа срещу терористите. Военнопрестъпникът путин в Хага – веднага.

 39. Недопустимо! Мадам В е пропуснала да покани Жорж Ганчев . Той щеше да бъде лютата чушка в целия този тюрлю гювеч.

 40. В всички такива сборища или политически хармани няма равенство. Едни дърпат конците и командват парада, други си чупят гърбовете да им помагат, като полезни глупаци и трети, които са само декоративни саксии, зад които да се крият останалите. Всеки да ги разполага там където смята, че се намират.

 41. Не дърпай дявола за опашката, че току виж взели та цъфнали:)

 42. СТАМБО,
  ако даде живот и здраве ще бъда на партито. С цената на всичко.С името си.
  За мен ще бъде щастлив денят на общата ни среща!

 43. Въпросната “журналистка” живее някъде наоколо в квартала. Няколко пъти я виждам и пеша и в кола с шофьор с надписа на вестника, в който работи. Тази другарка излъчва злоба и лошотия, низост и лукавство мога да продължа и още, но с една дума – гаден “човек”! Една песен на Ъпсурт я оприличава добре, но вулгарните думи са доста…

 44. Повръща ми се от публикацията в “Преса”!

 45. До Сензор
  Абсолютно сте прав.Това трябва да се осъди строго от всички българи.Напълно е възможно ние да сме следващите.Не случайно ни натиснаха от НАТО за безхаберието, царящо тук.Мисля, че и срива на КТБ и идеята за “банкова ваканция” на ДПС и Борисов са били част от опит за финансова дестабилизация на страната.От там до хаоса е крачка и след това преврат?
  Аз съм Мариупол.

 46. Благодарение на такива поръчкови т. нарл журналя като въпросната Валерка, майсторка на манипуативната журналистика, България неудържимо се свлича към дъното на класациите за свободата на словото в страните по света. За “заслугите” си Валерка беше направена и член на Управителния съвет на една банка – не мога да си спомня името й сега, че дори я издигнаха и до зам. директор в борда на същата банка. Тъй се възнаграждава слугинската журналистика в България! Най-голямото признание за г-н Инджев /което той има от нас, обикновените хора/ ще бъде, ако нито едно от тези лица, символизиращи парвенющината в нашия т. нар. политически живот и присъствали на пошлото шоу,не се появи на юбилея на г-н Иво Инджев.

 47. Понякога се разминавам на улицата с това хипофизно джудже, въплъщение на уродливата журналистическа проституция, и всеки път неизбежно стигам до извода, че романтиците в литературата, сътворили Квазимодо, грешат. Не може една пошла и примитивна духовна същност да не избие над лустросаната повърхност! И нито пудрата, нито напомпаната прическа, нито онаглелия от липса на възмездие поглед могат да скрият фалшивата фасада на прехода, който ни “сготвиха”уж разноликите й гости.
  Какво унижение!

 48. Най-невинното от всички чувства, които ме изпълват, четейки информацията за юбилярката и гостите (с едно – две изключения) е – ПРЕЗРЕНИЕ И ГНУС!

 49. Поздравления,г-н Инджев, за позицията! Заставам зад думите на всички приятели, коментиращи написаното и оценяващи въпросния юбилей на В.В.
  И съм много въодушевен от идеята ние, Вашите читатели и почитатели да Ви спретнем един впечатляващ юбилей. Сигурен съм, че и само финансиране ще си осигурим. И ще го изпълним с оригинално съдържание за разлика от лицемерното сборище на Велева.
  Здраве и успех!

 50. Цитирам по памет Сонет 66:

  Зова смъртта: на този свят съм сит:
  достойнства-родено лицемерие;
  нищожества, придаващи си вид
  и гавра със човешкото доверие;
  и с чест удостоени подлеци
  и с девственост търгуваща нечестност
  и силата в ръцете на скопци
  и съвършенство в мрак и неизвестност.
  И с вид на вещ, но сведущ глупостта
  и в глупост обвинена прямотата
  и творчеството с вързана уста
  и истината в служба на лъжата.
  Отдавна бих напуснал тази кал,
  но, друже мой, за тебе ми е жал!

 51. Този “елит” е по-скоро комсомолска дружинка от прескъпо платени Мекерета, слуги на един друг бизнес “елит” с автобиографии на криминални престъпници, който ограбва и руши България с алчността, некадърността и предателството си! Тяхната сбирка е купон на фалшиви величия, кукли без чест и без съвест! Еххх да бях Комунист, да им пусна една бомба от покрива …
  Или пък джихадист, да ги причакам с два автомата и да ги пратя при господаря им в пъкъла!!!

 52. Явно в.в. “ИЗОСТАВА” “само” с 40 места от СТОместната ни джурасиклистика , отроче на ТОТАЛизавърската пропагадност на НРБ.
  Но ние все пак не можем да оценим личните й джурналистическите качества, тази оценка може да я даде само “НЕзависимата” й публика ,която е уважила тържеството на “мадам в.”.
  При такава “разнородност” на оценъчното “жури” НЕ можем да се съмняваме в неговата “обективност”.
  Остава само да се надяваме(поне!), че джурналистиката в НРБ ще достигне място малко по-близко до кръглият юбилей на “мадам в.”?!? Дано!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.