Вицепрецедентът Маргарита Попова

 

          Хайде сега да си дойдем на думата с въпроса дали днешните ръководства на БСП и ГЕРБ са в режим на конфронтация или на колаборация, чийто втори план е също личната дружба между Борисов и Първанов, обединителите на лявото и дясното, което си делят тайно от години ( но днес Борисов осъществи заръката на Първанов от 4 февруари 2010 в София да има улица на Николай Добрев, подкрепяйки публично идеята, която Първанов лансира отдавна като паметник на собствената си роля в българската политика в тандем с покойния Добрев).

 

От първия ден след изборите от 5 октомври повтарям, че са в колаборация. Написах го в ivo.bg, повторих го на 7 –ми по Нова тв, а след като го заявих и по БТВ Борисов толкова се е ядосал, че изпрати в двете телевизии Цачева и Цветанов да ме ругаят. Впрочем, от негово име са се обаждали да се карат на БТВ, че са ми дали думата. Което не им пречи да лъжат и днес, че ГЕРБ нямали никакво намерение да контролират медиите.

 

          Както стана известно, Борисов не само е преговарял за широка коалиция с БСП, но и публично предложи пред телевизионните камери на нейния лидер Михаил Миков примамливия пост на върха на Народното събрание ( а пък зад кулисите е предлагал 4 министерства на столетницата, издаде го в. „Преса”).

 

          Сега се появи нов „издайнически сигнал”. Трябва само да четете меродавните източници.

          Такъв за ГЕРБ все повече е сайтът ПИК, чиито собственик апелира от няколко дни горещо Борисов да се кандидатира за президент, за да смачка омразния Плевнелиев и по този начин да изкупи вината си за неговото присъствие в политиката ( уникален аргумент, за който май никой друг не се беше сетил досега в кампанията срещу Плевнелиев).

ПИК цитира вчера Ирена Соколова, новоизбран председател на женската организация на ГЕРБ, два мандата партиен депутат и областен управителна Перник в момента, да издава тайните помисли на партийното ръководство по отношение на БСП:

 

ПИК: Възможен ли е сценарий – коалиция между ГЕРБ и БСП, за истинско успокояване на вибрациите?

Ирена Соколова:Това е постигането на пълното щастие. Но какво ще стане, времето ще покаже”.

 

          Днес, ден по-късно, времето показа, че пред очите ни има една овластена и в момента жена, която отлично се вписва в хибридната война срещу Плевнелиев, която БСП водят открито, а ГЕРБ подкрепят мълчаливо ( засега). Дали точно тя няма да се окаже въпросната жена, която Борисов имаше предвид с „шегата” , че трябвало да се напъне и да направи президент?

Според мен, днес вицепрезидентът Маргарита Попова направи завоалирана, но достатъчно сериозна косвена заявка за такава роля. На пръв поглед отговорът на въпроса за политическите й планове (във връзка с края на мандата й и президентските избори), който й зададоха от БТВ, е повече от стандартен: има много време, много неща могат да се случат…

 

Така отговаря на този етап и самият Плевнелиев, за когото обаче вече се пускат сондиращи слухове като президент, който едва ли ще направи изключение от практиката всички български президенти да се кандидатират за втори мандат.

Не е новина, че и този път Попова, твърдейки, че нямало разрив между нея и президента ( защото конституцията не го позволява), а само различни мнения, не пропусна да се изяви в ролята на критик на прозападната ориентация на България, съсредоточавайки се върху позицията на френския посланик в София Ксавие дьо Кабан по въпроса за „гнилите ябълки” в българската съдебна система ( изразът, впрочем, е взет от французина назаем от един доклад на американски посланик по времето, когато самата Попова беше съдия).

 

Точно като популистки оратор на предизборно събрание вицепрезидентът се възмути от българската бедност и от това, че тя, макар да е факт, се коментира в чужбина, което е обидно. Причината за бедността ни, според нея, била в липсата на средносрочно планиране. Планирането, както знаем, беше другото название на социализма по времето на НРБ, което не попречи България да бъде към 1989 г. най-бедната страна в СИВ, да не говорим за останалата част от богата Европа, в която на най-верния сателит на СССР се гледаше с презрение- несравнимо по-гнусливо от днешното отношение на съюзниците ни към нас.

Същевременно тя зарадва аудиторията си с праведен гняв срещу богаташите, които демонстрират състоянието си на швейцарския форум в Давос.

 

Изобщо, Маргарита Повова се разходи из страната на чудесата ляво-популистките послания, но не се произнесе по истинските две причини (свързани помежду си, впрочем) за пълзенето на България по европейското дъно: тежката корупционна котва, на която пише „сделано в СССР”-в империята, която и днес се държи с България като със свой заложник, обвързан с десетократно по-голям внос от бившата си метрополия ( включително и с внос на вируса на руската корупция, голяма като самата една шеста от планетата).

 

И как да преодолеем бедността, когато България е заробена енергийно, проядена е корупционно и по тази причина е твърде непривлекателна за инвестиции от страна на бизнеса, които има далеч по-добри възможности да се настани в по-гостоприемни места по света?

 

Тъкмо на бившия министър на правосъдието Маргарита Попова щеше да й отива да коментира вината на правосъдната ни система за безнаказания корупционен галоп на българския троянски кон, но вместо това тя избра да се кара на френския посланик за това, че е казал истината. А за реформата в съдебната система пък „скромно” вметна, че е в застой от 2012 г. насам, т.е. след като тя напусна стола на министър на правосъдието.

 

Ами сега е цял вицепрезидент, да беше взела поне малко отношение по планираната реформа в правосъдието от висотата на своята компетентност, вместо да дъвче вкусната ( за всеки левичар и десен популист) тема с лимузините на богаташите в Давос и с лозунги срещу бедността в стил , „само яденето ще ни спаси от глада”!

 

Иначе казано, Маргарита Попова показа отлична форма като представително лице на симбиозата между левичарството и десния популизъм.

 

Този „симбиоз”, както се изразяваше Сергей Станишев, я прави доста удобен кандидат на за президент- повече дори от спряганата в такава роля Кристалина Георгиева, за която днес все по-близкият до герб проф. Константинов констатира, че едва ли ще се откаже от европейската си кариера заради лишената от пълномощия длъжност на български президент.

 

Ако погледнем по този начин на изявата й, Маргарита Попова каза днес нещо твърде двусмислено: че гледа с Плевнелиев в една посока. Това вече спокойно може да се изтълкува като заявка за състезание за следващия президентски мандат в конкурентен режим с началника си, с когото се разминава демонстративно и манталитетно още откакто червените контри започнаха да й поднасят букети в разгара на гражданските протести, подкрепени категорично от президента Плевнелиев през лятото на 2013 година.

 

Никой не вярва, че Борисов се е “пошегувал”  със заявката да се напъва да монтира жена за президент. Вицепрезидентът Попова не на шега даде заявка да изиграе ролята на такава жена.
.

 

 

50 мнения за “Вицепрецедентът Маргарита Попова”

 1. Господин Инджев, нямам мнение за госпожа Попова като юрист по много причини. Като мироглед госпожа Попова е на ниско ниво, а на моменти простее силно по много въпроси. Разбира се, простееното за ГЕРБ и гербаджиите е нещо характерно и госпожа Попова не е изключение.

 2. Вицепрезидентката е нагледен урок за “блестящ” некадърник, но наш некадърник! Проблемът е, че и президента е подобен пример – монтиран от пожарникаря за президент дори и да има разногласия с бабаита от Банкя, трудно някой ще повярва, че не играят театър.

 3. Ако Плевнелиев реши да направи партия,аз лично веднага бих се записал в нея.Въпреки,че не обичам такива работи.

 4. Рядко сервилна и неприятна, чиито червени килоти се подават винаги когато си отвори устата. Тя е поредното доказателство, че БСП = ГЕРБ = БКП = ДС = Кремъл.

 5. Вижте какво казва “ГЕСТАПОТО” публикувано във Фактор -Димитър Иванов:Няма Бибилиотерско-сарайска групировка, властта пробива при нас.
  Йовчев, Казаков, Писанчев, Маргарита Попова, Цвета Марков са гордост за университета, казва бившият шеф на Шесто в ДС.
  Ние не пробиваме във властта, а напротив тя пробива в Библиотекарския институт. Пример за това е фактът, че хора като Цветлин Йовчев, бившия шеф на ДАНС Казаков са преподаватели, а настоящият шеф на ДАНС Писанчев, вицепремиера Маргарита Попова и екс шефа на Комисията за класифицирана информация Цвета Маркова, защитават дисертация в това учебно заведение. Това е атестат за хората и качеството на нашия университет.
  Гестапото направо издаде четата!

 6. Статуквото ни е добре известно.По-страшното е ,че ТО НЕПРЕКЪСНАТО и УБЕДИТЕЛНО се ВЪЗПРОИЗВЕЖДА.Сутринта при Л.Кулезич митьо гестапото самодоволно и спокойно обясни на света ,че няма паралелна власт ,диктувана от сарайско-библиотекарската групировка,а там творял и предавал опита си на млади (“наши”, разби се) деца върхът на Управленското изкуство в т.ч. и благодарение на блестящият състав от бившите (КГБДС) кадри,школувани на най-високи властови(и мулташки) и бизнес позиции,от което би следвало да изпаднем в еуфорично умиление и да преливаме от(интер)национална гордост.И само в този ли “институт” ректорското тяло си подбира ,отглежда,сертифицира и внедрява верни родоотстъпници на на-отговорно държавни постове!?(Вижте предложенията за нови членове на КФР от преди 2 дни!?)Спекулирайки с трудностите по сформирането на кабинета и нуждата от стабилност , във връзка с европарите, Борисов все по-открито ни слага в лапите на мечката.Без нова Конституция,Лустрация и реформи в образователнота ,правосъдната системи,медиите и специалните органи никога нищо съществено няма да се промени и омерзените млади хора ще намират щастието си в чужбина.У нас няма достартъчно критична маса енергия у гражданското общество и може би затова превръщането ни в “дамска” държавица, ще е заслуженият ни облик пред нормалния свят.

 7. Хм направи ми впечатление още в началото на ГЕРБ, казал съм го за първи път още някъде 2012 – дори го писах във някакви политически коментари във фейсбук – ГЕРБ=БСП2.

  без самохвалство така ми изглеждаше още тогава, и то основно по поведението на борисов….а в последствие се оказва вярно.
  (Борисов винаги ми е правел впечатление с голямата си заблуденост , че един ден всички българи ще станат държавни служители на 500лв заплата, а целият бизнес ще е в ръцете на..тиквата..:-) , а и на всичкото отгоре всички ще са много доволни – хахаха)

  Маргарита Попова…
  жената която когато встъпи в длъжност започна да се зиказва в стил:

  “политика, икономически положение…това са теми който вече не ме интересуват, та аз съм вицепрезидент….ох добре, че ме отърваха от връзката ми с тази плява обикновенния българин”!!!
  въобще….хора който хич не ги е еня, че водят страната с пълна сила към …margin call 🙂

 8. Напълно съм съгласна с Вас господин Инджев.Това недоразумение в българската политика отново изпълзя от дупката си и започна да напомня за себе си!То не беше откриване на пам.плоча на Увалиев,то не беше жалеене за състоянието на България,то не беше”Аз като човек на словото,но и човек на разума не съм Шарли!”и т.н.Същата теза днес споделих и в един друг форум.Тя първо не е човек на словото,а на словоблудството-няма да забравя какво щастие излъчваще ори представяне книгата на Лавров.Това е силно комплексиран и злобен човек,стремящ се към власт и в съчетание седна застаряваща,не особено привлекателна жена

 9. Да допълня:резултата не е добър и като се има пред вид русофилското й не залитане,а обсебване ефекта ще бъде ужасяващ за България.Още колко неща трябва да изтърпим,Господи.

 10. Абсолютно точно и дори бих добавил,че много пъти се е изказвала неадекватно и звучи като махленска клюкарка или като ОФ агитатор!Всъщност се питам Кой я пробута?Той,разбира се,ама май сега се чуди как да преглътне Плевнелиев,че май му се измъква от каишката-дано!!

 11. В последствие разбрах,че прякора на г-жа Попова впрокуратурата е бил”Марга-т…пото”То в българската политика имаше и други с такива прякори.Срамувала се била,че била вицепрезидент на най-бедната страна в Европа-аз пък се срамувам,че Българие,като член на Европа има такъв вицепрезидент!

 12. И друг път в този блог съм коментирала Маргарита Попова – един неприятен празнодумец, злобен и некомпетентен. Пълен отврат.

 13. Напредваме в манипулациите по изместването, заменянето, ‘стой да ти дръпна стола изпод задника’, кон за кокошка, банка за кошница и т.н. Политическият живот у нас напомня Женския пазар от времето на търговията със слугинчета, петли, патици, гъсоци, парчета лой, въжета и т.н.
  Б. Борисов:
  “Даже аз вече няма и да се шегувам на тези теми. Просто ми омръзна, мина ми животът в това да ме питат кога ще ставам президент. От 15 години е този въпрос, а дето се вика не ме питат дали няма да искам да изместя Фандъкова. Какво ни пречи! Да дадем тема още три дни на социолози, политолози и т.н. да анализират този въпрос. Откъде знаят, че не искам да се разменим с Фандъкова, примерно?”

 14. Попова изглежда зависима, това не Му е от полза. Ще Му отвори фронт при първия червен натиск… Фандъкова – президент, генерал Стоян Тонев – кмет, например. Фандъкова е лоялна, приятна, дипломатична, грамотна, протоколна и диалогична, до конформизъм. Няма оплетени роднини, които да я излагат. Като спечели за трети път София, готово. Борисов защо да бърза – президентския пост е за финал, щото след това какво да прави – млад пенсионер, офис и шофьор…гвардейци – гвардейците не са НСО, никак. Сега да поуправлява, че Му се е паднало да повтори мандата. При този курс на рублата няма опасност и от нови февруарства.При тази опозиция -също.

 15. Много точен анализ на интервюто, г-н Инджев! Не че въпросите към нея бяха кой знае какво постижение в журналистиката, но отговорите наистина ме разочароваха за сетен път. Нищо съществено не каза! И аз имам своите въпроси към г-жа Попова, но знам, че дори и да ги изпратя най сайта им, от там ще има пълно мълчание.
  Който би гласувал за тази жена на избори, значи обрича България на пълен застой!

 16. Много е важно да знаем на колко руснаци вицепрезидента Попова е дала български паспорти! Този въпрос е изключително, защото тези нови “българи” ще са избиратели на Атака.

 17. Бих желал да напомня думите на Фридрих Хайек “Централното планиране (за което мечтае госпожата) е пътят към робството”. Странно е че все още има хора и то високопоставени с такова елементарно мислене… но ние имеме странна държава…

 18. След поредната излагация на това недоразумение не ни остава нищо друго освен да се посмеем горчиво.

 19. Първо веднага бързам да напиша, че тая Маргарита е едно тъпо парче, чието име няма място в този форум, дори за най-точните оценки. Впрочем г-жа Владимирова деликатно е отбелязала – ”Марга-т…пото”. Няма нужда от деликатност – то /Маргарита Попова/ е тъпо, та дрънка.
  Напоследък почти не пиша тук /и другаде/, защото съм … дърт. Извинявам се за грубата дума, но тя се отнася само за мен. Преди малко се прибрах от път – “насмотря на возраст”, ха ха – и прочетох всичко до тук. Мисля че с писане – ясно е отдавна – нищо не става. Оно се требе друго … Сигурно авторът г-н Инджев не е съгласен с мен. А бе и аз съм демократ, ама не баш вече.

 20. Ако може въобще да се говори за “ляво” и “дясно” в България,двете полотическо-бандитски катергории са комунистически.

  Ако може да се говори и за евентувално противопосавяне между Президента и Министър-Председателя,то е фигуративно-формално.

  Държавата и властта по принцип са си комунистически,както и държавната телевизия БНТ.Не е възможно тя,държавната телевизия да е (неоспоримо доказано от И.И.) като такава,а държавата да не е такава(комунистическа).

  Всичко у нас е символично,а зад този сивмолизъм полуприкрит е стария и новия комунизъм.

 21. Господин Инджев благодаря, че ни осведомявате и ни показвате малките (всъщност големите) игрички, които ни играят нашите “мили” управляващи. Млад съм но се интересувам, все пак от това зависи нашето бъдеще.
  Не е по темата, но ето на какво попаднах в интернет – анализ направен от Джордж Сорос https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&v=JnJOsOzpz4k&x-yt-cl=84503534
  На английски е, но се надявам да е информативно.

 22. Като един истински руски петоколонник борисов е недоволен от позициата на президента. борисов милее за една България под диктата на русия. Ето пример за това как изглежда света в които руснаците пишат сценария. Този сценарии денс е в Украина а утре, благодарение на българоненавистници като борисов ще бъде и у нас:
  http://censor.net.ua/video_news/321563/grabyat_ubivayut_nasiluyut_a_spisyvayut_na_kazakov_glavar_terroristov_kozitsyn_rasskazal_o_tom_chto

 23. Преизбирането на Плевнелиев за президент е въпрос на дълг за всеки умен човек в България.
  Комунорусолизма създаде общ фронт срещу него.
  Борисов даде сигнал за започването на тази кампания с “изтърваната” фраза “що да не турим една жена за президент”.
  Попова стартира своята кампания с досадното, и умишлено разтеглено изказване -отчет на нищовършенето си.
  Целта и бе да засенчи категоричното пробългарско, проевропейско и антипутинистко
  Съдържание на словото на Президента.
  Откровено казано, Попова е желан от мен съперник на Плевнелиев.
  Тя излъчва назадничавост, комунистическа простащина и отблъскваща злоба, което се усеща физически от публиката.
  Стискам и палци да бъде номинирана за кандидат на комунорусолизците на президентските избори.
  Това би гарантирало победа на Росен Плевнелиев, ако се кандидатира.
  Трябва да го убедим да стори това.
  Както и да втвърдява тона си срещу мафията и комунопутинизма.

 24. Първата професия на М. Попова беше коректор във Военното издателство. После си е доучвала право. Личи й.

 25. През двата почивни дни ми се “наложи” да отида до Париж. Връщайки се и започвайки отзад-напред с блога на г-н Инджев не мога да не споделя, че първото което ме споходи като мисъл е, че недоразумения като съдийката мп в момента битуваща по волята бочкова вицепрезидент на ръбъ във Франция не биха й издържали и конкурс за метачки в която и да е местна съдебна палата. От нея лъха посредственост на мах Тя не била Шарли защото била “човек на разума”. Боже, отдавна е време да слезеш и си събереш вересиите. Лелче, та ти не си достойна дори за плюнката на който и да е европеец. И верен на себе си не мога да не й отпера накрая едно ДГД.
  Далеч по-същественото е, че ако някои са си въобразявали, че ще стресират и извадят от равновесие френският народ демонстрират единствено дълбокото непознаване на характера и духа на нацията.

 26. Аз лично бих избрал за Президент още по-лош за комунистите и мафията човек.
  Тази сган се превърна в Основен Фактор за спиране на прогреса в България.
  А той е възможен само, когато всеки гражданин е свободен да работи за добро и неговия труд не се краде. А дори напротив! Все пак Поздравления на г-н Плевнелиев, че се превърна в омразен на крадците!!! Те мразят всички свестни Българи!аправо се побъркват от яд и злоба! Сън не ги хваща!!!
  А тази злоба идва от пъклената им поробена душица!!! Те сълзи за Майка България нямат! Имат само една ненаситна пъклена Алчност!!! И ще си го получат!!!
  Пъклените им мутри ще горят в казана на ада! Както отдавна горят бащите и дядовците им!

 27. ПЕШО, напълно си прав. Гестапото много е “вдигнал” нивото на библиотекарството в НРБ. Даже се грижи особено много за “сектор “сигурност”” в библиотекознанието.
  Направо си е цял Комитет Гестаповско Библиотекознание(КГБ). Сбира и обучава новата генерация доносници, по стар ченгесарски обичай, а и деньгите не липсват.
  Куда ли се е денало ДАНС(?!?) да проучи тоя “университетски институт” на доносническите нАуки в полза на вражеска империя?!?

 28. Многото правилни и адекватни изказвания( и позиции) на Президента съвсем не го правят антикомунист.Той досега не е взел абсолютно никакво отношение върху преврата на Девети септ. 1944г,съветизацията на България,комунистическата диктатура,репресиите на комунистическата сган срещу народа и безбройните дивотии.

  Президента не е казал нито една дума по повод паметниците на съветската агресия ,както и за държавните ни архиви ,които руските чекисти все още не ни връщат.

  Президента с неговото мълчание по такива важни за истирията ни факти и дати индиректно толерира комунистическата пропаганда.
  Може ли нормален президент да не каже две думи по повод последната война,която е обявявана на “неговата” държава-тази,която Съветския Съюз ни обяви на 5 септ.1944г.Миналата година се навършиха 70 години от тази дата.

  Мълчание-тихо и твърдо,по комунистически!

 29. Към антикомунист:

  Взел е отношение и го прави все по-често ( днес също на една дискусия в София, в която участвах, където от негово име беше прочетено обръщение точно по тези въпроси).Цяла двудневна конференция направи на 10 и 11 ноември 2014 г., където три пъти държа реч за два дни само и единствено за нуждата да се изясни цялата истина за комунизма. Освен това още първата година като президент посети поклонението пред жертвите на комунизма на 1 февруари в София и направи изказване, което вбеси доста другари и другарки и т.н.

 30. До Пешо Какъв ДАНС,че лично Писанчев бил защитил ДеСертация(грешката е умишлена)във въпросния институт!Такива мастити учени могат само в България да виреят!

 31. Г-н Инджев,помня това събитие, помня и поклонението,но това не са достатъчно силни и мащабни прояви за човек(длъжност) като него.

  Казвате,че Президента е призовал “да се изясни цялата истина за комунизма”.
  Да,така каза,но към кого насочи своята препоръка Г-н Плевнелиев,кой трябва да изяснява “цялата истина”.Нима тя не е ясна,няма книги,няма изследвания,няма филми,няма събития…Нима един президент на комунистическа държава не знае истината за комунизма?Наивни са думите му,наивен е призива му…

  Истината визуално стърчи в българското небе,особено в София и Пловдив-двата най-големи града на страната.Тази истина я вижда в София един журналист,а в Пловдив един социолог,а Президента не я виджа.Кога се очаква да я види,не е ли редно някой да му я покаже.

  И на наговия призив редно би било някой да му препоръча да се разходи до Борисовата градина в София,а като минава през Пловдив или близко,нужен е само един поглед,специално “минаване” не се изисква.Истината блести ден и нощ,в студ и пек!

  Само в София колко пъти този журналист проведе протестни акции срещу блясъка на лъжата? Може ли един президент да не знае какъв е надписа на МОЧА-та.Може ли един преиздент да не знае,че 60 години “неговата” държава живее под паметника построен от комунистическата сган с надпис,че Съветския Съюз е “освободил” тази,същата “негова” държава преди 70 години.Може ли един президент да не знае,че освобождение не може да има на една държава,ако някоя друга й обяви война.Може ли един президент да не чел Нотата на Съветското правителство,с която то обявява тази война.Призовавам Ви най-искрено да публикувате текста на тази нота на руски и български и нека Президента да я прочете(той чете Вашия сайт) и да постави задача на неговите юридически съветници да намерят думата “освобождение”.Не е възможно в такава нота,на чието основание Съветите “осовобождават” България да не е посочено,че действитено става въпрос за освобождение.При съветските болшевики няма двусмислие!

  Не знаел “цялата истина” той,а ние обикновените пионки я знаем,така ли?

  Човек в качеството си на президент не я знае ,така ли?Я нека да поиска архивите на ПГУ-ДС и да видим кой е този служител от тези архиви,който няма да му ги предостави.
  Точно Президента има неограничените възможности да знае “цялата истина” поне за българския комунизъм.

  И въобще Президента знае ли,че е имало Съветско-Българска война в историята на “неговата” държава.
  Започва на 5 септ. 1944г и завършва на 28 окт.1944г.Това е периода на тази война.

  Допустимо ли е президент на държава да не знае,коя е последната война,обявена на “неговата” държава.

  Допустимо ли е президента на България да не знае,че “неговата” държава е ЕДИНСТВЕНАТА В СВЕТА,на която Съветския Съюз обявява война през периода на ВСВ до Капитулацията на Германия.
  Явно е допустимо…

 32. Росен Плевнелиев се държи достойно и разбираемо са го заръфали здраво.
  Маргаврътка Попова и в хлебна мая да я киснете, пак няма да се надигне до ниво третокласен политик.

 33. АНТИКОМУНИСТ, а дали Сталин НЕ е обявявал война на Япония, с която даже има и договор за ненападение, “приятелство”, ….. и т.н. пляски???
  Там е постъпил даже още по-подло отколкото с нас. И единственото, което е спасило японците от “съветизацията” , както КНДР, е факта , че са островна държава, и НАЙ-важното атомната бомба на САЩ.
  То не ,че сега няма Северна(Курилските острови) и Южна Япония, ама тогава щеше да има градове Сталинокио, Брежнесаки,Путишима,…..
  Така че, АНТИКОМУНИСТ, България НЕ единствената страна на която Сталин е обявил война!

 34. До “ДО АНТИКОМУНИСТ” !!!

  Уважаеми читателю и коментатор на сайта на Г-н Инждев,
  Когато някой влиза в дискусия с някого и се надява,че е прав,той трябва мнго внимателно да чете с какво спори.

  Първо-аз твърдя,че Съветския Съюз е обявил война на Царство България до Капитулицията на Германия на 08 май 1944г.Уточнявам само за Вас !!!-в рамките на Германо-Съветската война 22.06.1941г-08.05.1945г.,Съветите обявяват война срещу нашата страна.А ГСВойна пък е в състава на Втората Световна Война.
  Второ-войната на Царство България не е обявил Сталин,а Съветското правителство.Въобще войни обявяват не отделни личности,дори и най-известни и могъщи да са,а държавите и техните правителства.Властта,казано накратко.
  Трето-Съветското правителство обявява война на Япония на 08 август 1945г.,което означава,че тази война е обявена след капитулацията на Германия.Все пак “осми август” е след “осми май” 1945г.
  Четвърто:Съветско-Японската война завършва на 02 септ.1945г с победа на Съветския Съюз и подписването на Акта на капитулация на Япония на кораба “Мисури” се счита и за край на Втората Световна Война.

  Напълно сте прав за наличието на договор между Съветския Съюз и Япония,подписан на 13 април 1941г. в Москва,след като Японския министър на Външните работи Мацуока се връща от Германия на път към Япония.Дори Сталин го е изпратил лично на гарата и разцелувал в присъствието на представители на посолствата на Германия и Япония.

  Пето-изразявам несъгласие,че Япония е била в режим на опасност от “съветизация”.На никого вече не се е воювало,Съветския Съюз побеждва във всичките 8 войни,които води в състава на ВСВ,но до реализация на “световната революция” не се стига и така войната е проиграна напълно и безвъзвратно.Да,разбира се с помощта на САЩ.

  На основание на тези факти,считам,че Вашия извод в края на коментара е неверен.

  Или верен,но с поясненитео че в рамките на ВСВ България и Япония са едиствените две страни,на които Съветския Съюз обявява война.Но аз категорично уточнявам по-горе,че говорех за ГСВ и Капитулацията на Германия,а не за цялата ВСВ.

  И двете страни по време на ГСВ в качестото си на подписали Тристранния Съюз не са водили война срещу Съветския Съюз и не са провеждали антисъветска политика.И за “благодарност”,съветските комунисти точна на тези държави обявяват война.

  Благодарност по комунистически.

 35. Ето още малко материал за поведението на Президента г-н Плевнелиев.

  Паметника на Съветската армия,която комунистическата сган е квалифицирала като “освободителна армия” е най-внушителния паметник в столицата на страната-София.Недопустимо е Президента да не знае за неговото наличие и локация.

  Това е и най-могъщия символ в цялата страна.Мястото му е показателно-до Държавния (софийски)Университет,до Държавната телевизия БНТ,до Булеварда “Руски” и е на възлово транспортно място.Десетки хиляди софиянци и гости минават всекидневно пред него.

  Г-н Президента може да не познава този журналист,който демонстрира своята неприязън към комунистическите лъжи,но е длъжен да знае какво става пред този паметник.Отделно от това по линия на МВР всекидневно му се предоставят сводки за всевъзможни събития.Недопустимо е Президента да не знае,че някой журналист и негови сподвижници редовно изразяват протест срещу тази лъжа.

  Имаше арести,побоища и др. неща.Недопустимо е Президента да не е информиран за тях.Неодопустимо е да не е знаел срещу какво протестира журналиста.Пишат вестници,някои телевизии правят репортажи,сайтове коментират,а Президента няма понятие от упорството на журналиста и досега не е проявил никакъв интерес към него и неговия протест.Кой разумен човек би допуснал това за възможно?
  На Президента е достатъчно да знае смисъла на този морален протест и съвсем няма никаква нужда да препоръчва на никого да се “знае цялата истина за комунизма”.Точно в този паметник и протеста срещу неговото съществуване е “цялата истина”.Едва ли има друг паметник,в който да има толкова “истина”.Която си е чиста лъжа.

  Коя е тя?-съветката окупация на България през септември 1944г.И накаво освобождение.

  Това е началото на истината.Да,но Президента не говори никога за този паметник и надписа му.А цялата история на България след Девети се е творила под блясъка на тази окупация ,а след 1954г и под блясъка на паметника в София и десетките му събратя в цялата страна.

  Извода какъв е-добрия президент на България е лош историк и не следи съвсем добре пресата….

  С призива си да се търси цялата истина за комунизма,Президента признава,че самия той не я познава.Но и не дава личен пример в нейното търсене.
  И кога ли ще я научи-явно няма скоро да сполучи…

 36. АНТИКОМУНИСТ, Втората световна започва веднага след подписването на пакта Молотов-Рибентроп, и завършва с капитулацията на Япония.
  Опасността от “съветизация” продължава много след 1945г. – КИТАЙ, Корея,Куба, Либия, Ангола, Сирия, Ирак……Афганистан…, и т.н., антикомунисте!
  СеСеСеРе е създадено и съществува само, за да “съветизира” ЧУЖДИ държави , та една Япония ли ще се опре?!? Дори сега СЕВЕРНА Япония(Сахалин и другите Курилски острови) е РУСК……., пардон СеСеСеРеска, т.е. е ОКУПИРАНА и “съветизирана”, и патом туПинизирана!
  ниКОЙ в СеСеСеРе НЕ се е “уморявал” от “съветизацияТА”!
  И ,атикАмунист, СеСеСеРе означава СТАЛИН, ЕДНОЛИЧНО с малки изключения! Той НЕ случайно ликвидира “партийната опозиция”, нали!
  Веднага след пакта Молотов-Рибентроп , Сталин си присвоява дори поста външен министър на СеСеСеРе!

 37. антикомунист
  Стига въртяхте точно по комунистически и говорите неистини за Плевнелиев.Това е съвсем умишлено.Борисов а не Плевнелиев бърка историятя.Но на комунистите като вас това ви е работата да туряте в един кюп истини и лъжи и кой не разбрал още по добре.Престанете с долнопробната комунистическа пропаганда.Кажете си я направо.Аз няма да позволя лъжчите да сеят отрова поне тук.Комунист от най долна проба.

 38. (вице)Прецедентът МАГАРита Поповна.

 39. Вижте какво драги колега, историята е точна наука и основно правило в изследванията е стриктно придържане към официалните документи.
  Никакъв договор “Рибентроп-Молотов” не е имало, а Договор за ненападение между Германия и Съветския Съюз.
  Точно под това название на 31 авг.1939г. , Върховния Съвет на СССР го ратифицира на свое заседание.
  Този договор е наречен по същия начин и от Председателя на НКИД Вячеслав Молотов в неговите “Спомени”. Накратко го нарича и “Съветско-Германски договор”.Недопустимо е Вие и комунистите по-добре да знаете как се нарича този договор от Върховния Съвет на Съветския Съюз и един от подписалите го. Просто това е невъзможно.
  Българосъветския комунистически функционер Георги Димитров многократно в своя Дневник по същия начин нарича този договор, както и в някои документи на БРП.
  Фалшифицирането на това название става след войната от съветската болшевишка пропаганда и никога не е публикуван текста му.
  Една седмица по-късно започва Германо-Полската война, а не както Вие твърдите Втората Световна Война.
  За “съветизация” по принцип сте прав, но съвсем не към Япония. Съветите обявяват война на Япония с цел да изгонят японските войски от Манджурия и Китай, за да ги колонизират и болшевизират, както и става. Не са имали за цел да нападат основните японски острови.
  Иначе ,разбрахте ли че България е единствената страна на която Съв. Съюз е обявил война след започването на ВСВ и до Капитулацията на Германия.
  Полубългарско-руската фразеология,която се опитвате да наложите на този сериозен сайт не е добър пример за борба срещу комунистическата сган.

 40. АНТИКОМУНИСТ, задръж си за себе си твоята “точна БОЛьШЕВИШКА историческа наука”, КАК да се нарича един договор не го решаваш ти!
  Щом така са го наричали, когато е подписван,а и изобщо в историческата литература, явно има основания за това. Ти не си този който може да определя как да се нарича договора.Има много по-вещи от теб в тази сфера , които са го определили! Освен това КОЙ от всички договори между СеСеСеРе-то ти и ТРЕТИЯТ РАЙХ, а НЕ ГЕРМАНИЯ, имаш предвид?
  Има дАгАвор и от 1926г., когато Германия все още не е Третият райх.
  И съвсем не си прав за Япония, СеСеСеРе-то ТИ е искало да участва в окупацията Й, понял!
  Сталин е обявило война НЕ само на България, КАКТО сам СИ призна, обявил е и на Япония, макар Япония СТРИКТНО да спазва договора от 1941г., дори когато Хитлер се е надявал Япония да му помогне при контраатаката на Сталин под мАсква в края на 1941г., НО Япония НЕ помага на своя “съюзник”, а вместо това СТРИКТНО спазва договорките със Сталин, и за “благодарност” ,Сталин НАПАДА Япония през август 1945г., въпреки договора, и въпреки спазването му от страна на Япония.

 41. Ако трябва да сме точни, за трите си години на власт Плевнелиев не само с нищо не е разочаровал редовите гербаджии, които го избраха, но дори си заслужи уважението на хора като мен, които не са гласували за него. При това положение не виждам нищо по-естествено от това, след две години да бъде общ десен кандидат за президент, и нищо по-неестествено от това, да се говори за нов кандидат на ГЕРБ за президент при наличието на един вече доказан (за разлика от премиерчето например) Гражданин за Европейско Развитие на България.

  Никаква жена-президент няма да имаме, а най-малко такава сива мишка като Mаргарита П. Кандидатът на ГЕРБ ще е Бойко Борисов и очевидно сега се прави всичко, за да се подготви мат`ряла психически за този голям ташак. Моя глас ББ ще получи само ако преди това собственоръчно събори паметника на съветския окупатор.

 42. Драги Колега,една наука е само наука-няма нито болшевишка,нито нацистка,нито комунистическа,нито фашистка…

  Към 23 авг. 1939г.двете държави ,които подписват “Договор за ненападение между Германия и Съветския Съюз” се наричат точно така,както са изписани в Договора.

  Да,Германия е наречена съюо “Трети Райх”, а СССР е наречен Съветски Съюз.

  Официалния документ-Договора е съставен на немски и руски,като текста и названието му са напълно идентични (и на двата езика).

  Длъжностите лица ,подписали и оторизирали Договора са също официални държавници(длъжностни лица):

  Йоаким Фон Рибентроп-Министър на Външните работи на Германия(министър в Имперското правителство на Третия Райх) и
  Вячеслав Михайлович Молотов-Председател на НКИД( Народен комисариат на Външните работи) на Съветския Съюз.

  Документът е напълно съобразен с международния протокол и е обнародван в двете страни и целия свят,но без “секретните протоколи”.
  Публикуван е като такъв и в пресата на двете страни. Намерете в-к Правда и Известия и ще се убедите в това,както и германските ,американските и др. вестници.

  Точно с тези две страни-Германия и Съветския Съюз ,нашата страна Царство България е имала дипломатически отношения.

  Не сме имали такива отношения нито със Сталин и Молотов,нито с Хитлер и Рибентроп.
  Същото важи и за останалите страни от света.

  Българския посланик в СССР( а не на Сталин) се казва Никола Антонов(наследен от Иван Стаменов),а Съветския Пълномощен министър в Царство България( а не на Цар Борис-Трети) се нарича Анатолий Лаврентиев(наследен от Александър Лаврищев).

  Напълно сте прав,че не аз определям названието на договорите,а съответните държави и отделите “Протокол” към съответните министерства на Външните работи.Но и Вие не можете да им поставяте произволни названия,както правеха комунистите.

  Напълно е невярно твърдението Ви,че така са нарчиали тези договори в момента на подписването им.

  Първия договор между Германия и Съветския Съюз,който все още не е имал това название не е от 1926г.,а от 1922г,подписан в италианското градче Рапало. От съветска страна подписалия се казва Георги Чичерин.

  Историческата литература до голяма степен е подвластна на силната съветска комунистическа пропаганда,но истинските историци никога не са нарчиали този договор “Рибентроп-Молотов”,а са ползвали официалното му название.

  В държавното право не съществуват никакви “основания” даден договор да бъде назоваван по различен начин от официалното му название,текста,подписите и печатите на държавните институции,оторизирани за такива актове в дипломацията.

  Да,има много договори между Съветския Съюз и Германия,но ние говорим за този от 23 авг.1939г. Следвашия е подписан също в Москва,също в Кремъл и също от двамата министри на Външните работи.Нарича се “Договор за дружба и границите”-подписан е на 28 септ.1939г.С него се уточнава демаркационната линия между двете армии ,след подялбата на Полша-51% за Съветския Съюз и 49% за Германия.

  Съветско-Японската война оперативно е била планирана да се води само в окупираните от Япония територии,но не в регулярните й територии.

  Използването на думата “признаване” от моя страна е неадекватно на моите текстове.Както Япония,така и България стриктно е спазвала дипломатическите си отношения на базата на договорите както с Германия,така и със Съветския Съюз.

  Последните няколко изречения,които ги пишете са напълно правилни.

  Умолявам Г-н Инджев и изисканите читатели да помолят и те от свое име да не се пише на НЕбългарски език,или на подправен такъв.
  Езикът ни не е обект на подигравка и лигавене.

 43. Отново към репликата на Г-н Инджев,цитирал думите на Президента Г-н Плевнелиев.

  Казал е че имало “нужда от изяснаването на цялата истина за комунизма”.

  Под на пръв поглед толерантния призив на Президента се крие пълен цинизъм и наглост.

  С други думи казано,днешния президент на България казва през целия народ,че “пълната истина за комунизма” не се знае.

  Съвсем с други думи казано,Президента внушава,че за период от четвърт век,след прекратяването на комунистическия режим,”цялата истина за комунизма” не се знае.Но не казва кой не я знае.Не казва защо не се знае и не казва,кога ще се узнае.

  В България има публикуванеи стотици студии,статии,книги,филми,спомени и пр. за периода от Девети до Десети.

  Президента иска да каже,че не знае какво е станало на Девети септ. 1944г.Не знаел човека колко напълно невинни българи са били убити -с присъда и без присъда.Хиляди пъти са посочвани цифрите между 20 и 40 хиляди…

  Ликвидирани са 22 генерали,8 съветници на Царя,трима министър-ппредседатели,Държавния глава(Регнтския Съвет),стотици народни представители,министри,журналисти,индустриалци,търговци,учители,занаятчии,войници,подофицери,офицери,дипломати,банкери,полицаи,дори и няколко спортисти и ученици.И всичко това Президента на Република България не знае?????Моля,моля….

  А кога ще узнае за тези издевателства на болшевишката сган?Не казва.Иска да поизчака,докога?

  За да мълчи днешния президент към най-жестокия прецедент за убийството на писателя Георги Марков е сиптом на патологичен комунистически манталитет.Не е ли чел книгата на Христо Христов “Убийте Скитник”.

  Историко-политическите прескачания от негова страна са акт на завоалиране на комунистическите престъпления и толерантност към цялата комунистическа сган.

  Препоръката му за нуждата от изучаване на цялата истина за комунизама е всъщност опит за прикриване на самата истина за комунизма.Казано пак с други думи-досега много неща са казани за комунизма,но до истината никой не е стигнал,пък и казаното може и да не е вярно,дайте да открием “цялата истина”.

  И наивниците му се доверяват и чакат някой да намери “цялата истина за комунизма”.

  Ами няма да я намери за втори път-тя е навсякъде-стърчи,белсти,свисти и пр. над целия народ и държава-и ще стърчи до забрава!!!!!!

  Както никой няма да открие за втори път топлата вода.

  Как да се зане истината за комунизма,след като държавата е комунистическа и нейните медии също,на първо място БНТ.Комунистите никога не говорят истината-точно затова са комунисти,да лъжат и мърсуват.

 44. http://ru.wikisource.org/wiki/Договор_о_ненападении_между_Германией_и_СССР

  Ето оригиналното название на споменатия документ.Нали всеки разумен човек знае какво означава това.

  Междудържавни договори по традиция се назовават по този начин-официалните названия на държавите,подписали съответния документ.
  И съвсем не на имената на подписалите го официлани лица.

  Така е процедирано и при подписването на Тристранния пакт на 1 март 1941г. от страна на Българския министър-председател проф. Богдан Филов. Никой не нарича тозо акт “Договор Филов-Рибентроп”

 45. АНТИКОМУНИСТ, пак не назоваваш нещата с истинските им имена. Ние тук НЕ обсъждаме под какви прикрити формулировки Сталин и Хитлер искат прикрият своят военен империализъм!
  И АЗ НЕ съм казвал КОЙ дАгАвор е пЕрвийй, НАЛИ! АЗ казвам , че има много дАгАвори! НО НЕ става ЯСНО от твоята “официална” формулировка за КОЙ от всички става въпрос?!?!?!?!?
  Но когато кажеш пакта МОЛОТОВ-Рибентроп, всеки знае за КОЙ, и за КАКВО става въпрос!
  Колкото за НАПАДЕНИЕТО на Сталин над Япония, там ниКОЙ НЕ може да каже ДОКЪДЕ е смятал да продължи с “освАбАждението” си!
  Но НЕ това искам да кажа, а че Сталин е искал да участва в окупацията на Япония, след войната! Навярно се досещаш ЗАЩО иска това?????

 46. Аз се придържам към официалните историческо-държавни-правни названия на документите и събитията,те имат най-голяма сила при изучаването на политиката и истиорията.Комунистическата пропаганда се различава от тях съществено.

  Вземете само един пример-Съветския Съюз никога не е квалифициарал България за ‘фапистка държава” официално и от официални лица,особено пък от тримата съветски посланици в нашата страна до 1944г-Разколников,Лаврентиев и Лаврищев,но комунистическата пропаганда я определя за такава.

  Дори днес Русия и българските комунисти квалифицират България за “вражеска държава” по отношение на Съветския Съюз,но НИКОГА не са казали кога става вражеска.Явно съвсем не на 5 септ. 1944г,когато ни обявяват войната.

  Персонифицирането на политиката и интересите на отделните държави е спосособ на комунистическата пропаганда.Да,Сталин и Хитлер са несъмнени лидери и диктатори,но не са били сами.Все пак зад (и пред) ях са стояли държавни структури,институции и др.

  Защо да не става ясно за кой договор говоря,нешата са прости и ясни,

  Запштайте се сам,ако Договора за ненападение между Германия и Съветския Съюз е “Договор Рибентроп-Молотов”,защо никой не нарича следвашия Договор за дружба и границите “Договор Рибентроп-Молотов 2”.Каква е разликата в тези два догороа,които се подписват в рамките на малко повече от един месец.

  Още по-важно,защо Съветския Съюз и днешна Русия прзнуват само една победа(само срещу една страна) в периода на цялата ВСВойна,наричайки я “Голямата(великата) победа”.Нима няма други победи -срещу Полша,Финландия,България,Япония…

  Нима Съветите ен са водили войни срешу тези държави,нима не са им обявявали война,нима не са ги побеждавали?Нима не са гинали съветски войници и офицери …

  За окупация на Япония не съм чувал досега след ВСВ и не мога да взема отношение.

 47. АНТИКОМУНИСТ, сам си отговори ЗАЩО в рАЗЗЗИЯ НЕ “празнуват” другите “победи”. Подсказвам ти – ПРОПАГАДНОСТ!
  НяКОЙ да им е “забранил”??? Може би ти знаеш КОЙ е той? Нещо да си чул да отбелязват пакта МОЛОТОВ-Рибентроп? Та той им поднася цяла Източна Европа, и би трябвало да го отбелязват, въпросът е ЗАЩО НЕ “празнуват” този толкова изгоден за тях дАгАвор??? Пачему, антикАмунист? пАчему?
  Както виждаш по “официалните” ти дАгАвори България се водеше формално “НЕзависима”, но де факто НРБ е СеСеСеРеска КОЛОНИЯ. кУда е “официозният” ти дАкумент за това фактическо пАлАжение на НРБ???
  Нямало е нито Акупация , а само АсвАбАждение от “монархо-фашизЪма”. Това е “документирано” “ОФИЦИОЗНО” на МОЧА, който ЛЮБИМИЯТ ти “ПАМЕТник”. Ето ти “ОФИЦИОЗЕН” мАнумент , защо искаш да го унищожиш, щом държиш на ОФИЦИОЗНОСТТА??? пАчему, ОФИЦИОЗНИЙ антикАмунист???

 48. Не е възможно и е напълно неетично да Ви обръщам повече внимание,явно има нещо нередно при Вас.

  Официалната комунистическа пропаганда не е вярна,а обидна и престъпна,затова смятам,че паметниците на съветската окупация трябва да бъдат разрушени

 49. АНТИКОМУНИСТ, спрямо КОЙ е “НЕвъзможно” и “НЕетично” да ми “обръщаш внимание”?
  Спрямо МЕН или спрямо ТЕБ , или спрямо другите коментиращи, или според г-н Инджев???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.