Лимозимата на Путин

Умом Россию не понять,
Аршином общим не измерить:
У ней особенная стать —
В Россию можно только верить.

Фьодор Тутчев1866г.

 

Напълно съм съгласен с прозрението на Тютчев, че Русия не може да бъде разбрана по рационален начин ( чрез ума). Колкото до аршина, за който споменава той, тук малко съм готов да поспоря: руският аршин е най-големият аршин света.

 

Днес, в деня, в който се разчува, че управляващите в Москва най-сериозно започват да съветват руснаците да започнат да ядат по-малко заради кризата ( и така да компенсират 25 процентния скок в цените на храните), агенция ТАСС разпространи съобщение как угодниците на Путин смятат на нахранят егото му.

 

Във всяка страна, където управляващите поне малко са загрижени за насъщния на управляваните, властниците биха демонстрирали някаква символична солидарност- замразяване на заплатите на министрите или някой друг подобен ход за онагледяване на състрадателността на държавния елит.

 

Не и в Русия на Путин.

 

Бъдещата лимузина на руския държавен глава ще бъде най-сигурният автомобил в света, похвали се пред държавната информационна агенция ТАСС ръководителят на инженерния център на санктпетебургската политехника Алексей Боровков.

Автомобилът ще тежи цели 6 т, но по думите на руския инженер той ще е и много мощен – над 800 к.с., а също така и много маневрен.

Бъдещата руска президентска лимузина се разработва като част от проекта „Кортеж“, по който трябва да се създадат още „нормален“ седан, микробус, както и автомобил с висока проходимост.

Очаква се президентската лимузина да е готова в края на 2017 или началото на 2018 г. Към настоящия момент са завършени техническият проект и скиците по дизайна. 

За тази и следващата година по проекта е предвидено финансиране от около 8 млрд. рубли, което е разпределено почти по равно между развойните дейности и подготовката на производството.

Миналата година по „Кортеж“ бяха похарчени около 3,5 млрд. рубли.

В началото на проекта се е очаквало по него да работят около 20 руски компании и към 40 чуждестранни, но с напредването на работата броят на компаниите е бил намален, а балансът между местни и външни фирми – променен в полза на руските, похвали се още Боровков пред ТАСС. ( Vesti.bg)
Всъщност по отношение на снобското малоумие на един самозабравил се самодържец няма нищо за проумяване, освен следното: защо му е на Путин най-сигурната кола на света, след като си е осигурил най-величествената шовинистична подкрепа на света в рамките на една държава ( от претендиращите да са демократични) , равна на около 80 на сто от населението? Срещу кого се готви да се крие в най-сигурната кола на света? Да не би в Кремъл да планират някаква отбранителна война срещу народната любов по улиците на Москва?

 

 

21 мнения за “Лимозимата на Путин”

 1. С чего начинается родина?
  С ошибки в твоем букваре,
  С поганой марксистской уродины,
  Что в гости пришла в октябре

  А может она начинается
  С вонючей рубашки бомжа,
  И с кучи говна, что давно уже
  Лежит позади гаража

  С чего начинается родина?
  С бутылки в дрожащей руке,
  С хрущобы моей однокомнатной
  С потеками на потолке

  А может она начинается
  С желания морду набить,
  Неважно кому, но чтоб помнили,
  И чтоб самому не забыть

  С чего начинается родина?
  С бандитов, убивших отца,
  Со стрелок, разборок и выстрелов,
  Которым не видно конца

  А может она начинается
  С ругательства “Ёб твою мать!”,
  С зарплаты, которую вот уже
  Полгода не могут нам дать

  С чего начинается родина?
  С больничных палат и с шунта,
  С бессовестных воров-чиновников
  И в кресле российском шута

  А может она начинается
  С посольств иностранных держав,
  Со слов, что сказал на прощание
  Я с родины той уезжав…

 2. Е, “братушките” не можаха да направят свястна лимузина-членовоз до разпадането на СеСеСеРе-то, че сега ли? Неслучайно по световните авто-салони и панаири руска кола няма да видите от 40 лазарника.

  А стихотворението, поместено от г-н Андонов, е направо “трепач” и дава отговор на всички въпроси. Дори на незададените. Бих добавил само ето този линк, като илюстрация за “висшата раса” на “россиянете”, към която очевидно ни тикат лица като сидоров, шаренкова, митьо гестапото и прочее човешки недоразумения, филещи Евразия и самообявили се тук за “елит”:

  https://www.google.com/search?q=%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B6&biw=1200&bih=604&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zW_GVKTQDYnmaMDPgoAE&ved=0CC8QsAQ

  Хубавичко трябва да ги гледа всеки ден всеки българин. И да МИСЛИ. Ако още може.

 3. От народната любов ще се пази фашиста-дребосък, днешен фюрер на имперска Русия от 21 век. Усеща я той, чувства огромната подкрепа на руския “народ”!

 4. Напоследък и сръбският шовинизъм не може да бъде разбран по рационален начин … Вижте каква пропаганда се шири в съседна Сърбия и то не къде е да е, а сред мои връстници, на възраст около и под 30 години: http://www.vestinet.rs/u-fokusu/putin-rusija-je-jedina-zemlja-koja-moze-da-unisti-ameriku-za-pola-sata

  Това са два от коментарите на сръбски език под статията в сръбското издание в една от най-популярните социални мрежи (Facebook), не знам дали да плача или да се смея:
  ” – 16000 aktivnih nuklearnih bojevih glava imaju. Više nego ceo svet zajedno.”
  “Amerika ce biti satrta…Do kraja…”

  А ето каква е реалността за Путинова Русия:
  http://finance.liga.net/economics/2015/1/26/news/41935.htm

 5. Ще сме свидетели на раждането на най-скъпия Москвич: а както знаем Москвич е преди всичко начин на мислене, довел до появата на тази … е, добре, кола.

 6. @ Тодор Тодоров
  Ето какво казва Виктор Суворов за руската авто индустрия:
  “През живота си съм бил, вярно, само в един съветски автомобилен завод и той ми направи потискащо впечатление. Оборудването на завода е произведено в Америка през 1927 година и продадено на Германия, която през целия предвоенен период и през цялата война го експлоатирала безмилостно, до скапване. През 1945-а това вече напълно износено и повредено от снарядите оборудване било откарано в СССР и с него започнали да произвеждат москвичите. Перспективният план на завод „Москвич“ не предвижда смяна на това оборудване до 2000 година, а какво ще стане по-нататък, ще видим. Но напълно възможно е Съветският съюз да установи още един рекорд.”
  Учил съм се да шофирам ма москвич “осмак”. Е след опита ми с тази “кола” освен че станах опитен шофьор станах още по-опитен автомонтьор. Като чуя за руска техника като инженер ми настръхва козината просто…
  В същото време имах удоволствието да възстановя един мотоциклет от времето на третия райх NSU 251 OSL. Не беше докосван от човешка ръка в продължение на десетилетия и бе престоял на атмосферните условия …. никой не знае колко години. Е NSU -то още си ми е хоби и се движи и ме радва. За москвича не искам и да се сещам.

 7. Хм, като гледам Порше са поели инженерната част, подсилен V12 двигател и грижа за всичко, що е автомобил.
  Руското участие ще бъде сведено до ‘дизайнерско’ загрозяване на линиите по краищата на ламарината, и добавяне на стикери на английски ‘I love Putin’.

 8. Ето, че си имаме вече и Putlerwagen, подобен на този, който Крючков беше откраднал от Германия под закрилата на Жуков, заедно с много други неща, между които разни трофейни държави, които започват с Б, например.

 9. Актуализация на съветския каламбур:
  Советская лимузина – самы быстрый трактор в мире!
  🙂

 10. Най-голямото джудже е съветското/руското/,най-бързият часовник е съветския/руския/.Горките руснаци,Батюшките/царе,генерелни секретари,президенти премиер министри/знаят добре как да повдигат самочувствието на едни хора,в голямата си час генетично увредени от безправие,пиянство и мързел!!

 11. Лимузината е, за да не го гръмнат ЦРУ и НСА. Всички държавни глави имат бронирани автомобили, които им гарантират, макар и минимална сигурност от терористи и чужди служби, специализирани в убийството на неудобни правителствени лидери. Опитите за ликвидиране на Фидел Кастро от ЦРУ са повече от 140, поне доколкото не ме лъже паметта.

 12. metro, москвичът ще е готов най-рано 2018 година, а при руските темпове на каквото и да било, след тази година. До тогава какво ще го опази от народната любов?

 13. 🙂 Павел Тинков ми припомни:
  Tractor, tractor harvesting the moon!

 14. Съгласен съм, че действително на руския народ му втълпяват имперско самочувствие и всъщност управлява КГБ от десетилетия насам, а за зверствата на ленинизма-сталинизма и изобщо болшевишкия ред знае цял свят. След заслужения разпад на СССР Русия попадна в лапите на новите “феодали-олигарси”, както и цялото постсъветско пространство. В целия грабеж и съсипия, където активно участие взеха и европейски, и американски компании /алчността е общочовешка черта/ голямата част от руснаците потърсиха спасение в миналото имперско величие, в случая основано единствено на “оборонката”. Факт е, че Русия е единствената страна в света способна да се противопостави на САЩ военно, а това силно изнервя вторите. Факт е, че арабската пролет подрани и дойде с валеж от американски ракети и бомби. Да, диктаторите са лоши, няма съмнение, но очевидно сега “доброто”, което им се направи на народите излезе още по-лошо. На американците също не им липсва мания за величие и не се спират пред зверства, за да я подхранват. Просто не са имали историческа възможност да се “изявят”, колкото руснаците. Разбира се, никога не са имали болшевизъм, и все пак.
  Дали е добра идеята светът окончателно да се американизира, да плаща цената за “американския начин на живот” и да губи от своята идентичност. Убеден съм, че ако не беше страхът от “ответката”, американските военни не биха се поколебали да ползват ядрена заплаха и дори ядрен удар срещу другомислещите. Само и само да наложат своето, т.е. изгодното за САЩ, но не и за останалата част от човечеството. Затова един баланс, който иска достатъчно силна Русия е необходим за равновесието.
  В крайна сметка всичко се свежда до него – така или иначе. Въпросът е само как ще се постига / поддържа.

 15. До СЕРГЕЙ ИЛИЕВ:
  Проблемът в съжителството на хора с твоя и моя светоглед е именно в това:
  – ти предпочиташ “съветския начин на живот” – аз предпочитам “американския” и “западноевропейския”;
  – ти предпочиташ България да бъде в “Евразия”, а аз – в ЕС;
  – ти предпочиташ “Варшавски договор” – аз НАТО;
  – ти предпочиташ планова икономика, водеща НЕИЗБЕЖНО до икономически колапс, научно-технически ступор и … “Москвич”, а аз предпочитам свободната пазарна икономика, ГАРАНТИРАЩА просперитет, творчество, научно-технически прогрес, космически и нанотехнологии…
  – ти се опитваш лукаво да оправдаваш ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО с болшевизма – аз знам, че всяка империя е зло и, че Русия на Путин е по страшна и по-опасна за планетата от болшевишка Русия…

 16. Като гледам на снимката лимОзината за лилипут.ин истинската цел за направата й ще да е да има подходяща катафалка. джуджи1 се бара и за добър познавач на историята на раззия. От нея едно е неоспоримо. Няма нещо по-ужасно от бунтовете в матушката. Защото когато се изчерпа търпението и на подкрепящото го сега 80% “мълчаливо мнозинство” не се ще се намери още дупка на земята, справка съдбата на предишните съюзници Саддам Хюсеин и Кадафи в които да се спаси от народният гняв путлер.
  Какво ти тук цереу-мереу.

 17. таварищ ИЛИЕВ, айде по-полека с пропагадността ти, която даже не е твоя , а е подплатена с рубли от гасударят-КаГеБист. Компаниите ,които “разграбват” рАЗЗЗИЯ са предимно путинистки, или които са му платили за това!
  И арабската пролет дойде с рАЗЗЗИЯтски бомби, защото оръжието ,с което воюват ислямистите е рАЗЗЗИЯрско или СеСеСеРско! Освен това кремълският бандит достави оръжие за шиитските ИСЛЯМИСТИ в Сирия, с помощта на ИСЛЯМИСТКИ Иран. Където жертвите са над 300 000, а бежанците(външни и вътрешни!) са над 50% от населението на “Сирия”. На практика “Сирия” НЕ съществува благодарение на рАЗЗЗИЯ и ИСЛЯМИСТКИ Иран, заедно с радикализираните от ТЯХ ИСЛЯМИСТИ от ИД.
  А, КАКВО разбираш под “американски начин на живот”??? ЗАЩО според теб всички хора ЕМИГРИРАТ в САЩ, те губят ли “своята индентичност”?
  В САЩ живеят над 300 млн., само ЕМИГРАНТИ! Демокрацията идва от Древна Елада, а НЕ от САЩ, НАЛИ! Тя не е техен патент, а древногръцки. Но поради някаква причина са я предпочели пред ТОТАЛитаризма в СССР?!? ЗАЩО?
  И ,ако САЩ са искали да наложат “своето”, момента за това беше след Втората световна война. Защото те можеха да унищожат СеСеСеРе-то ти с МОНОполното си ядрено оръжие, а останалата част от света можеха просто да превземат икономически. Можеха да не търгуват с Китай и след Мао, но сключиха търговски договори, които позволиха на Китай бързо да забрави за комунистическият феодализъм.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.