Гръцката анархия и евразийският ред

Сред аплодиращите галопиращата анархия в Гърция, оглавена от един почитател на доказания масов убиец Че Гевара, днес можем да се запознаем с „аргументацията” на вездесъщия приятел на Бойко Борисов, директора на Националния ни исторически музей Божидар Димитров.

Ако си спомняте, той горещо одобри и руската окупация на Крим, защото бил напоен с руска кръв през вековете. И този път гуруто на „гражданите за европейско развитие”, както при всякакви други подобни ситуация, застана на антиевропейски позиции, аплодирайки „революцията” на анархистите в южната ни съседка, където на власт дойде правителство от две яростно антиевропейски, и откровено проруски парии ( едната крайно лява, другата крайно неясна, но супер влюбена в Путин), поздравени за това от Путин, от френските бенефициенти на руско финансиране от партията на Марин Льо Пен и от местни техни подобия, като политическия дребосък Сидеров.

С лекотата на безнаказан, но затова пък адски уважаван от лековерните медии у нас тълкувател на историята чрез лъжи и манипулации, Божидар Димитров се вживява в ролята на революционен оракул с невярното твърдение, че България и българите никога не са били толкова зле икономически и това правел неминуем гръцкия сценарий у нас.

 

Ето какво пророкува той на основата на измислицата си, че България никога не е била толкова зле, колкото сега :

 

„Тези революции, които някои наричат Европейска пролет, ще дойдат и в Испания – движение “Подемос” е аналог на СИРИЗА, ще дойдат и в Португалия, и в Италия, а вероятно и във Франция. Нещо подобно ще се случи рано или късно и в България, където националното достойнство на българина е особено силно оскърбено. Той никога не е живял толкова зле – нито в тежките мизерни години на войните за национално обединение, нито в икономическата криза през 1929-1934 г., нито по време на комунизма. Никога процентът на бедните, които  се чудят какво да сложат  на трапезата понякога,  не е бил толкова висок. Никога България не се е изхранвала с домати, краставици и картофи, до 80% внесени от съседните страни. И въпросът защо е така ще бъде поставен един ден със страшна сила пред българското общество.

Кой ще бъде нашият Алексис Ципрас и нашата СИРИЗА – остава да видим в следващите години, а може би месеци.”

 

Ще помнина примитивния му пример за „изхранването” ни с краставици, както и с домати, които до края на 19-ти век не са били познати на българската трапеза иначе, освен като зелена субстанция за туршия и е тъпо да бъдат превръщани в единица мярка за народна прехрана през вековете.

Впрочем, точно този елементарен подход избират руските българофоби, които бълват антиевропейска телевизионна продукция в хибридната си информационна война в и чрез България с аргумента, че вече няма истински български чушки в България („Българска чушка”, филм на Аркадий Мамонтов, излъчен премиерно в Русия на 22.12. 2013 г.).

 

Да обясняваш българското европейско „заробване” през примери с краставици, чушки и домати е разбираемо за един (пост)съветски пропагандатор, живял в страната, в която българските зеленчуци, макар и недостатъчни за попълване на вечния глад за храни на съветския пазар, бяха като гръцките маслини в магазините на НРБ (откъдето идва подигравателният израз за меле в магазина: „юруш на маслините”).

 

Но за претендиращия да е нещо като некоронован крал на пропагандата сред българските историци, какъвто неофициално е Божидар Димитров с непрекъснатите си медийни тиради, е позорно да лъже, че никога България и българите не са били по-зле икономически от днес.

 

Има много примери, с които тази лъжа може да бъде опровергана, включително от все още живите хора, които помнят тоталното разграбване на относително запазения до септември 1944-та година български икономически потенциал преди съветската окупация. Дефицитът в снабдяването се появява и по-рано в тогавашна България, но чудовищните разходи за издръжката на Червената армия на българска земя, достигаща до 600 000 гладни гърла на моменти, принуждават съветският надзирател на окупационната зона Георги Димитров да се примоли публично на „патриотичния капитал” за преодоляване на кризата, разтърсила фалиралата страна.

 

Понеже Димитров ( Божидар) гази свойски истината с обобщението „никога”, ще дам друг пример от период, за който не мога да бъда упрекнат в търсене на „антируски” подтекст ( макар влизането на България в Първата световна война да има пряка връзка с антибългарската политика на Русия в предходната, междусъюзническа война от 2013 г.)

Става дума за глада, който настъпва в България след края на българския неутралитет и обявената след 1 октомври 1915 мобилизация на мъжкото население .

Ето какво пише историкът Милен Куманов в предговора към „Васил Радославов. България и световната криза” ( БАН, София, 1993 г.) :

„Това налага пълна мобилизация на цялото мъжко население на страната, годно да носи оръжие, като и по-голяма част от работния добитък. В резултат на това работната ръка на полето силно намалява, а земеделието, а земеделието е основният поминък на населението в страната. Последиците от тази престъпна политика на радослависткото правителство не закъсняват. Настъпва икономическа стагнация, от пазара изчезват стоките от първа необходимост, развихря се невиждана спекула и пр. В много градове и големи селища на страната започват да избухват „женски” и „гладни” бунтове, които с всеки изминат ден стават все по-чести”.( с. 18)

Както е известно, гладът и освирепяването на българското население, което започва политически бунтове, както и войнишкото неподчинение по фронтовете, принуждават съюзниците от Съглашението набързо да приключат преговорите за примирие с победената България, за да не последва и тя примера на руския болшевизъм.

 

Днес обаче, колкото и да му се иска на Божидар Димитров, въпреки сравнителното изоставане на България от стандарта на онази Европа, която той мрази от идеологически позиции, българите вярват на регулиращата роля на Европейския съюз по изненадващо за русофилите стабилен начин. Вярно, българите вярват другиму заради недоверието към българската власт ( упражнявана за втори път от неговия приятел Бойко Борисов в момента), но статистиката за настроенията с днешна дата е следната:

 

„78% от българите смятат, че механизмът за сътрудничество и проверка трябва да продължи да действа, показва тематично проучване на Евробарометър по поръчка на Европейската комисия, предаде БГНЕС.

Практически всички българи посочват като сериозни проблеми пред страната корупцията (96%), недостатъци в съдебната система (96%) и организираната престъпност (96%).

Спрямо предишното проучване по темата от 2012 г. намалява делът на хората, които смятат, че положението с организираната престъпност се е подобрило (от 38% на 24%). Сериозно намаляват и заявилите, че ситуацията в съдената система се е подобрила (от 33% на 13%). Едва 10% вярват, че корупцията е намаляла, докато през 2012 г. на това мнение са били 27% от респондентите.

Като цяло, българите смятат, че механизмът за сътрудничество и проверка оказва положително влияние върху съдебната система (според 61%), борбата с организираната престъпност (54%) и корупцията (53%).

Ето още два актуални цитата от днешния ден, които показват, какво сближава уж толкова различни по външни белези апологети на гръцката анархия в България, Франция и в самата Гърция:

Клуб Z

„Гърция трябва да направи геополитически завой към Русия, смята Гавриил Аврамидис – представител на дясноцентристката партия „Независими гърци“ (АНЕЛ).

Тя влезе в коалиция със спечелилата убедително парламентарни избори радикална левица “Сириза”. Така депутатите от двете партии събраха повече от 50 на сто от депутатските места.

„Смятаме, че трябва да бъде извършен геополитически завой към Русия. Неслучайно Панос Камменос (лидерът на партията – б.р.) на 15 януари посети Москва и се срещна с представители на управляващата партия, включително и с ръководителя на комисията по международните въпроси към руската Държавна дума Алексей Пушков“, каза Аврамидис пред руския в. “Взгляд”.

Вестник Сега:

“Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен е на мнение, че нейната страна трябва да поддържа стратегически отношения с Москва, а не да бъде в сегашното състояние, близко до студена война с Русия.
В интервю за японския вестник “Асахи” Льо Пен заявява: “Скланям глава пред Русия, която след краха на Съветския съюз премина през тежък период и успя да възстанови икономиката си. Русия, която изгради различен от САЩ модел на държава, е велика страна и с нея трябва да се установят стратегически отношения. Независимо от това Европейският съюз може да поддържа с Русия само отношения, наподобяващи студена война, тъй като следва диктовката на САЩ.”
Като сложите в тази компания неонацистите от гръцката „Златна зора” , примиращи си по Путин и техните български подобия, които в момента изпитват искрена завист към победилата ( за момента) анархия в Гърция, се налага изводът , че не става дума за „лява вълна” или „революция”, а за опит за разбиване на Европейския съюз без оглед на „лявото” и „дясното”, но винаги в услуга на източното евразийско усилие за противопоставяне на западната демокрация.

40 мнения за “Гръцката анархия и евразийският ред”

 1. Ако този комунист Димитров твърди че БГ никога не е била толкова зле то това е добра новина имайки се предвид че хората описват света през призмата на собствените преживявания.
  Интересно е също как елегантно комуниста Димитров избягва да търси причините.

  “И въпросът защо е така ще бъде поставен един ден със страшна сила пред българското общество.”

  А основната причина е скапването на морала и религия в продължение на 40-50 години комунистическо управление което в крайна сметка доведе до измутряване на държавата и нейното източване през прехода.
  Тези неща този комунист няма да ги каже защото е на хранилката – единственото нещо което ги интересува. Това е видно и от коментарите на новоизбраните лидери на Гърция. За тези хора моралът принципите и ценностната система са загуба на време. Изнудват в момента запада със заплахи със “геополитически завой” към Русия.
  Излапаха милиарди евро с помоща на откровени лъжи и заблуди и сега вместо да се засрамят и оправят кочината са готови да поведат страната си към Русия. Моля се западняците да вземат трудното решение и да отстранят Гърция от всякакви европейски обвързаности.

 2. “Стандард енд Пуърс” понижи кредитния рейтинг на Русия в чуждестранна валута от ВВВ – до ВВ + с “негативна” перспектива.

  Всички рейтинги под ниво ВВВ- са под най-ниския инвестиционен рейтинг и се смятат за “БОКЛУК”.

 3. Иво,
  Позволявам си да добавя и едно съвсем скорошно изказване на въпросния червен боклук, което бе „ни в клин ни в ръкав“ с тематичната насоченост на ТВ предаването, а именно: „Ще напомня на някои президенти, (намекът е към Плевнелиев) че руската армия и българските опълченци са освободили България, а не 82-ра въздушно преносима дивизия на САЩ“ (цитирам по памет).
  Мисля, че е крайно време да признаем реалността, шокиращата черна реалност. А тя е, че в резултат на дивата, безогледна и безпардонна като лъжа, пропаганда на Русия, подпомогната от русофилската, комунистическо-националистическа, пета колона в България и в резултат на ужасяващо ниското морално и интелектуално ниво на нацията, в страната в момента преобладават антиамериканските, антиевропейски и антидемократични нагласи! Ако днес се проведе референдум или каквото и да е допитване, България ще бъде поставена извън НАТО извън ЕС и в тотално противопоставената на западната демокрация, руско-азиатска позиция. Това е истината, за най-голямо съжаление. И това е съвсем реален резултат на пасивността на десните партий, на демократични движения и синдикати – на тяхната безотговорна, алчна и несъвместима с принципите на демокрацията политика, водена в продължение на две десетилетия и половина. Това е резултатът от типично българската пасивност и безотговорност на интелигенцията, на просмуканата от корупция и алчност българска политическа класа. Не на последно място, това е резултат и на егоизма, на пословичната европейска апатия и досада, проявявани към младите източноевропейски демокрации, нарушаващи западната летаргия със своите постоянни искания.
  Защо се стигна дотук, и най-вече какви ще са последствията за и без това загиващото ни отечество, са въпроси, чийто отговор май не е нужен вече никому. Дълбоко в себе си обаче, аз съм убеден, че тежкото и може би фатално за нацията ни време, вече е настъпило. Съвсем малко е необходимо на страната ни за да се плъзне по пързалката на СИРИЗА. Защото само със сайтовете на Иво, на Илиан Василев и на Едвин, не можем да се противопоставим на бълващата денонощно и ежечасно про-руска пропаганда, българска медийна среда. Защото интелектуалното ниво на народецът ни е смешно ниско, както винаги всъщност е било. Но за разлика от миналото ни, днешните нрави не са родолюбието, достойнството и честта, а са корупцията, лицемерието и алчността. Нещо съвсем нормално след половин вековното комунистическо битие.
  Е, добре, в Гърция казват били нацио-налисти, анархисти и троцкисти. Боже, ми то тука е много по-страшно. Тук са русоцио-налисти, комунисти и …сталинисти. И като няма никакво, подчертавам никакво, противостояние на ширещата се руска пропаганда, какво по-различно можем да очакваме.

 4. Божидар Димитров…
  историк който както винаги е много наясно със събитията отпреди 100, 200 и 1000г, но някак си мъ “бега” елементарната математика от историята на 90те!!!
  Сигурен съм, че много удобно е забравил, че в целия период 90-2000г, средната заплата в доларово отношение се въртеше все около макс 90, минимум 2 долара!!!
  Например хвърляме зара на 94г – една “добра година” с инфлация само къде 25-30 процента и само с едно вдигане на тока от около 40% – говоря по спомен.
  Годината започва с долар 35 лв и завъшва с 55лв.
  Та в тази “добра година”…средната заплата на един ужителсе върти около 4000лв..т.е може би е миналапокрай стоте долара!!!
  Да не говорим за годината 96 и то само за периода януари-октомври – преди големите събития.
  Влизаме с долар 60-65лв, април месец вече сме на 90-100лв, а на 1.10 сме някъде на около 200лв…
  след това хронологично грубо..1.12 – около 300лв, 25.12 -467лв, 15.01.97 1600лв, 02.02.97 3650лв за долар.
  За целият този период средната заплата си остава все същата къде 5000-6000лв.
  Също съвсем набързо за цената на тока през “прекрасната” 96г…първо увеличение с 70% април….второ със 130% октомври – ноември.
  Пиша по спомени, бил съм 14годишен тогава!!!
  Б.Д може да ми скрие шапката по история , но по математикоистория за 3ти клас за периода 90-2000г, аз ще му я свия, защото той просто няма интерес дазнае нищо за този период.

 5. Какво може да се очаква от доброволен , доживотен ДОНОСНИК на КаГеБе?
  Той всичко дължи на него – образование, “кариера”, ВСьО?
  Точно такива подлоги му трябват на туПин. ПодФърлиш му некоя копейка и получаваш доживотен колониален крепостник.
  Да е казал нещо за колониализма на СССР в НРБ? НЕ! Нещо за отрицателния “баланс” в търговията с рАЗЗЗИЯ? Пак НЕ!
  туПин връща част от този енергиен ДАНЪК под формата на подкупи ,които подФърля в копанята на готовите да му слугуват.
  Така се “отплаща” престъпната туПинска банда към България. Първо граби, и след това оставя по някоя троха, която да похрани и тукашните престъпници и кохортата им от пропагадни “интелектуални” слуги.
  Да , ЕС изисква много от нашите престъпни туПински слуги – иска да престанат да практикуват порядките на туПинския бандитизъм в ЕС. Защото освен престъпно влияние , туПин носи и БЕДНОСТ , заедно с него.Което се и доказва от последното ни място в ЕС, много след бившите ни колониални “братя” от ГДР, ЧССР….
  Сега и гръцките маляки ще се насладят на тупиновият им “Прометей”, като този ПОПУЛИСТКИ “суперхерой” може да им донесе такава “промяна”, че след него и истински СУПЕРхерой да дойде, трудно ще може да ги добута и до нашето последно място в ЕС.

 6. А бе,без Бойко да сме цъфнали и вързали.
  И наистина ще гладуваме

 7. На Гърците никога не бива да се вярва.
  Както и на комунистите. А на гръцки комунист пък изобщо не може да се вярва 🙂

 8. След като агент Тервел се е разприказвал и пророкува в близките месеци и у нас да се роди една БГ-Сириза, явно е запознат с този процес на социално инженерство, толкова любим на любимите му другари от Лубянка…

  Обзалагам се, че в такава БГ-Сириза вече се подготвят другарите А.Симов и П.Волгин!

 9. Никой не приема сериозно сред гилдията на историците бд. Евтин манипулатор-пропагандист. Комуняга баращ се за националист. Дотам.
  Колкото до Марин бивша МариОн льо Пен за дадените не заради сините й очи 9,2 милки “заем” тя е готова не само хвалби на пут.инова раззия да прави. Но заради нашите прекрасни дами във форума ще спра дотук.
  Колкото до Циприс след като часове преди да бъде титуляризиран като премиер се е срещал вчера, единственото рандеву между впрочем, с раззийският посланик няма как ЕС да не не е настръхнал към почититателя на касапинът на Хавана. Убеден съм, че много скоро гърците ще бъдат излекувани от всякакви левичарски уклони за много години напред.
  Във Франция по-скоро безличният Оланд който обаче прояви неподозирани държавнически умения след терористичните актове ще бъде преизбран отколкото некомпетентната и деструктивна ксенофобка Марин льо Пен.

 10. Българите, както и гърците трябва да разберат, че най-големият им враг е държавата в лицето на управляващите. Защото именно тези управляващи са в основата на натрупаните дългове, които в един момент са на гърба на данъкоплатците, а управляващите вече бивши са станали примерно евродепутати или избягали някъде на …… Когато се подписват и усвояват определени пари, трябва да има прозрачност и дисциплина при тяхното разпределение, .
  Затова сега, когато дълга е огромен се питаме: Ами кой им го даде без да проследи тяхното усвояване и без да проследи какво бе изпълнено с тези пари?
  Та нали имено и това е едно от благата да сме в ЕС, той да се погрижи по-малко да се краде, защото ние в историята доказахме, че сме безотговорни като хора загрижени за територията си наречена засега България.
  Когато човек пътува из нашите градове с просто око вижда мръсотията и западналите пътища, за които обаче постоянно се усвояват пари, а резултата е нулев.
  Идиотизъм е когато виждаш, как нашите депутати си сменят автопарка с луксозни автомобили и в същото време чакаме на еврофондове. А онези от ЕС пак им дават, въпреки че знаят и имат доказателства че нашите управляващи тези пари ще ги откраднат в по голямата им степен. Тогава излиза, че тези еврочиновници или агенти или не знам как им викат, или са наивно честни, или получават нещо под масата за да продължават да субсидират управляващи, които доказано крадат.
  Защото ако аз сега отида като личност да искам кредит за нещо си, банката ако ме одобри, ще ми отпусне кредитна линия, което означава, яе аз налични пари няма да видя, а ще има един или няколко банкови агенти, които ще разписват поетапно разходите по изпълнение на проекта за който съм аплайвал. Така трябва да е и с управляващите, да се следят, да им се диша във врата за всяко пени, които тези управляващи са взели като заем но на гърба на народа си. И това е работа на федералното управление на ЕС настанено в Брюксел. Защото, относно Гърция, където управляващите им са крали с широки шепи, то и еврочиновниците не са си свършили работата на 100%.
  Кото пример за добре свършена работа, може да се посочи изпълнението на плана Маршал. Американците са знаели че след военна европа гъмжи от про-сталински-комунистически политици. Затова и Америка преди да започне да разпределя парите изпраща службите си за да “изчисти пространството”, колкото и грозно това да звучи. Но така се прави, затова и плана Маршал успя и сега Западна Европа е високото развита територия, където хората живеят при изклюяително добри условия.

 11. Едно от основните преимущества на българина е да пътува и да работи по цяла Европа без ограничения. Е, за пенсии като Димитров, които са закотвени за остатъците от комунистическа София и там още си живуркат в все по-намаляващия русофилски хранителен разтвор, естествено, че ще му е все по-трудно да живее в Бъгария, както и на всички други “неконвертируеми” люде, много от които още взривяват влакове и не са мръднали на йота от 81 година досега.

 12. Интересно, с какво точно ще помогне Русия на Гърция, ако се обърнат към нея, като се има предвид, че общия дълг на съседката ни е над 300 милиарда евро, а бюджетът за 2015 на Русия е около 15 трилиона рубли или около 200 милиарда евро пресметнато по днешния курс. Колосът, поне икономически, вече дори не е на глинени крака. Той си е паднал на носа. Дори затруднените Италия и Испания, са далеч по-заможни.
  Всъщност, всичко е ясно, защото го гледаме от 25 години на родна почва – Русия не помага, не само, защото никога не са искали, а и защото не могат. Но това, което правят е да финасират платени клакьори с по няколко милиона евро и да превземат политическия живот на страните, които са си нарочили за достатъчно слаби. Така че призива на тези партийки в Гърция е – дайте и на нас, пък ние ще ви обслужим добре…

 13. Аз лично си спомням глада през 1990 г. когато всичко изчезна от магазините в резултат на половин век комунистическо управление; и опашките за тоалетна хартия, захар, прах за пране и т.н. в продължение на години преди това.

 14. Подхващам няколко пъти коментар, но поради естеството на субекта Б.Д.-Гларуса (Тервел) спирам и изтривам само с един кавалерски и благовъзпитан мотив- блогът на Иво се чете и от дами, а дами облагородяват и нашата съблогърска общност… Не мога да употребя думите, които искам.
  Иначе-нищо ново-съветският посол в Атина и началниците му просто повтарят операция от началото на 60-те. Тогава ГрКомПартия (червени чугуни) гони процентите на Сириза, че и отгоре, старият Папандреу като тогавашен фактически премиер (държавен секретар и министър на координацията е длъжността му) е паникьосан, а сесесерският посол снове като вицегубернатор и заявява, че ссср ще изкупи цялата земеделска продукция на Гърция, която ЕС, (тогава ЕИО) не иска- точно в този момент е хрушчовият полу-глад с провала на засяването на целините. Папандреу (американски професор е човекът, макар и социалист по възгледи) хваща пътя за Брюксел и аман!-заман!- комунистите идат, успява да изкрънка свободната търговия (за членство никой не ги е и мислил) и да пораздаде някой социален рушвет на различните превъплъщения на кировете Муфтакис, Авантакис, Търтеидис и Келепирдзиу (хубаво ги беше кръстил колегата). Така че- с шантаж се намъкнаха, с шантаж ядоха, пиха и щракаха с пръсти, с шантаж се канят и да се махнат, като се надяват, че Путин ще ги хрантути. И не ми се мисли, какво щеше да стане с НАТО и Средиземноморието, ако не се намериха през 1967 г. в Атина патриотични, прозападни и твърдо антикомунистически офицери, начело с Г. Пападопулос, които сложиха край на левичарското бесуване и дадоха на комунягите това, което заслужават- бой, бой и само бой. Даже и гарниран с кютек и тупаник, защото става дума за особено твърдоглава “хондрокефалис”, както се казва на гръцки, порода комуняги, каквито са гръцките.

 15. Антикризисный Марш “Весна” 1 марта.

  Уже лояльные режиму стали понимать, что причина кризиса в России-политика Путина, которая ведет страну к банкротству.
  Двузначная инфляция, обвальная девальвация, рекордное ( 150 млрд долларов) бегство капитала, снижение доходов граждан- все это итог деятельности Путина, с его агрессией, неадекватностью, с его моделью воровского государственного- монополистического капитализма, основанного на продаже сырья.
  Нынешний кризис в России уникален. Америка растет (+4%), Китай растет (+7,4%) и даже Евросоюз закончил год с плюсом (+1,8%). А в этом время в России разразился кризис: рейтинговые агентства снижают рейтинг России, а S&P уже объявило его мусорным. Инфляция, судя по началу 2015 года может достигнуть 30%
  Правительство пытается залить кризис деньгами, выделяя сотни миллиардов придворным госкомпаниям (из 1.4 триллионов антикризисных рублей 550 млрд уже дали ВТБ, ВЭБу и Газпромбанку – http://www.vedomosti.ru/…/blagosostoyanie-pridetsya-otlozhi… и печатает деньги для поддержки “Роснефти” (http://www.vedomosti.ru/…/rosneft-razmestila-obligacii-esch…. К борьбе с кризисом все эти ужимки и прыжки никакого отношения не имеют. Это лечение пневмонии аспирином. Для граждан путинская борьба с кризисом обернется ростом цен, безработицей и деградацией здравоохранения и образования. …
  Борис Немцов

 16. Този пишман ” историк професор” нито му следя предаванията,а когато случайно попадна на предаване го подминавам.Този доносник комуняга е толкова “професор историк” колкото аз съм лекар-работех като поддържах медицинска апаратура.ПО ЗДРАВ!

 17. Най-популярните руски туитър тагове
  2014 – #Кримнаш
  2017 – #Путлеркапут
  2018 – #Радибогапомогите

 18. Прочетох глупостите на Божидар Димитров и се чудя този човек живял ли е в България или по негови думи само в Париж и Ватикана като агент на ДС.Българка съм от средно статистическо семейство и познавам родовата история до пето коляно.
  НИКОГА СРЕДНО СТАТИСТИЧЕСКИЯТ БЪЛГАРИН НЕ Е ЖИВЯЛ ПО БОГАТО И ДОБРЕ ОТ ДНЕС. ЗАЩО.
  1.Никога българинът не е имал толкова бръз и всеобхватен достъп
  – до световните технически достижения.
  -до достиженията а световните новости в медицината/хирургия,онкология,кардиология и др./
  -до достиженията в лекарствените средства
  -до достъп на всички видове храни познати в света.
  -до лична свобода на придвижване в страната и света.
  В моята фамилия по време на Първата световна война,когато дядовците ми са били по фронтовете и след нея се раждат в едната фамилия три,а в другата пет деца и всичките завършват висше образование.
  Най тежките години за България са след 1944 год.Защо
  -дефицит в стоките от първа необходимост.Въвеждане на купонна система
  -плащане на репарации на страните победителки от войната
  -заграбване от Русия на златният резерв на страната
  -изхранване на руската армия окупаторка
  -заграбване на активите на Бълг.Немска кредитна банка захранваща промишлеността
  -отнемане на собствеността на българите включително и земята,като ги правят напълно зависими роби
  -заграбване от Русия на природните богатства на България като цветни метали,уран злато постояване на ненужни и губещи предприятия като Кремиковци по руски изостанали технологии
  -изпращане на хиляди хора в концлагери,други като безплатна работна сила като бригадири при тежки условия на труд и лоша храна.
  И ПРЕЗ 80- ГОДИНИ НА МИНАЛИЯТ ВЕК ПРОДЪЛЖАВА ЛОШИЯТ ЖИВОТ
  -недостиг на основни храни/телешко,агнешко,плодове,зеленчуци/освен ако сам не си ги произведеш
  -дефицит на основни стоки за бита/перални,телевизори,магнетофони,леки коли
  -ниско качествено облекло и обувки.Дефицит за качествени стоки
  -лишаване на право от свободен избор за живот в страната и забрана за пътуване
  -и и още ,и още
  В резултат на всичко това нацията деградира и изгуби ценностите си.Лъжата,кражбата,корупцията,чувството за безизходност.безправието,липса на правосъдие.Това е равносметката *за хубавият живот,които живяхме*според ком .пропагандатор Б. Димитров.Не му вярвайте.

 19. Наскоро се напънах да изгледам изявата на Тошко Славков по една телевизия. Напоследък много го показват това момче, което май се къпе в народната любов. Та Тошко се изяви като истински политолог и каза, че българинът никога не е живял толкова зле, американците загиват и ЕС ще се разпадне. Та казаното от БД ми прозвуча като опорните точки на Тошко. Телевизиите са техни и ще ни показват когото и колкото си искат. Работата никак не е за смях, става много сериозно. Наистина не разбирам някои неща от отношението на ЕС и на американците към случващото се България и Гърция. Нещата май отиват към война. В Русия определено се дрънка оръжие.

 20. По-тарикатски социализъм от гръцкия няма, не напразно още им казват византийци. Лошото е че социализЪма свършва когато свършат парите на другите. Засега страните-кредитори са добре, какво ще стане по-нататък обаче никой не може да предвиди.

  А който се е хванал с руснаците, рано или късно плаче с кървави сълзи. Гърците досега още не са им опитвали попарата, нека я пробват.

 21. А бе я се стегнете.
  Руската пропаганда е едно, а реалността си е съвсем друга работа. Забравихте ли как Садам се ежеше на американците с непобедимата си армия Намериха го в … кладенец … Вече втора година Путин не успява с части от свръхмощната си ,но и корумпирана армия, да установи траен контрол над съзнателно докараната от руския агент Янукович слабовъоръжена малобройна армия на Украйна …

 22. Гърци или гърчеещи се търговци като Б. Димитров мислят за Европейския съюз като за политически и икономически похлупак: по необходимост го търпят, докато източват евро фондовете за личните си ‘проекти’; и отново по необходимост ляво-фашистката пяна изкипява похлупака.
  Само че… за каузалността (имат време да я мислят около червения котлон) знаят от Аристотел.

 23. СИРИЗА и Ципрас могат всъщност да изиграят и положителна роля като станат оправданието за Меркел да отстъпи и коригира политиките, които досега обслужват само тесногерманския интерес и позволи Еврозоната да следва по-кейнсиански политики, т.е. това което се прави в САЩ и във Великобритания успешно от 2010 насам. Сравнено с политиките на Обама и Камерън Еврозоната следва икономическия евквивалент на лечение чрез кръвопускане. Резултатите са видни в ръста на БВП на САЩ и на Великобритания от 2010 насам спрямо този на Еврозоната в същия период. Ако Еврозоната не направи този завой, то разпад и попадане на по-слабите в ръцете на Русия става напълно възможно. Така че нека дадем малко време на Ципрас – може да се окаже парадокслано полезен за Свободния свят.

 24. Божо Свинята не е толкова тъп колкото го изкарвате. Той просто дава своя принос в манипулациите, които започнаха в България в подкрепа на Сириза. Сега това са само проверки, доколко българските шарани са склонни да клъвнат на такава въдица. Ако кукловодите преценят, че и този номер може да мине съвсем бързо ще се отиде на вариант спретване на българска Сириза. Не забравяйте, че основна стратегия на българската политическа мафия е да не се допускат неконтролирани играчи на политическото поле и постоянно да се лансират свои хора. Боко в момента им върши работа, но трябва да се мисли и за вариант Б когато му паднат акциите или нещата излязат от контрол.

 25. Другарят Божидар Димитров освен велик пагриот е и велик учен. В историята няма равен. Миналата година направи и обяви по национална телевизия епохалното си откритие, че “възродителния процес” е бил извършен от Тодор Живков по идея и под натиска на Зпадна Европа, която искала да тества модела за да реши собствените си проблеми с мюсубманите. Освен това е и истински истински високо културен интелектуалец и ерудит. В едно от предаванията си по повод превземането на Букурещ от армията ни през първата св. война, с нескрита гордост заяви как букурещките кокони се запознали с мъжкото достойнство на Шопската дивизия. И т.н. и т.н… Този човек наистина е национално богатство и трябва да си го пазим!

 26. Към ДКД:

  Пак меко се е изразил- в сравнение с хардпорното в изказа му за “Нощния труд” в едно интервю, в което без заобикалки описваше езиковите си подвизи с германки ( не че знае германски език) по плажовете на НРБ.
  И понеже това му се видя малко, включи по-късно и мнението на …дъщерите си. Били му казали, че от интервюто му ставало ясно, че е “страшен пич”, похвали се той в защита на простащината си.

 27. П. К. ЯВОРОВ: “Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк” П. К. Яворов

 28. Изключително точен анализ на Иво Инджев. Изцяло подкрепям казаното за анархията в Гърция и за причините това да се случи. Трябва да сме нащрек да не ни дръпнат и нас към такъв курс като Б.Димитров. Без да са прекарали мъките на нашия социализъм, те си отживяха с най-големите му облаги. Сега им е много трудно да връщат, заплащайки за охолството.
  И аз съм против оплакването, че живеем зле, тъкмо напротив – условията и възможностите са добри. Важно е държавата да създаде още по-добри условия, за да почувстваме истинско благоденствие. А който чака държавата да му осигурява работа, той винаги ще реве за нещо си…

 29. Божидаровите празнословия ми напомниха интересна аналогия – кражбите на горива бяха повсеместна практика при комунизма(заради мизерните заплати). Няма да се учудя, ако схемите в БДЖ са точно от този период и си продължават до днес. В интерес на истината, България никога не е живяла по-добре от сегашния период(за съжаление). Но съвсем логично руския шовинизъм залага и на социалния попуплизъм. Охранените от Путин и корупцията олигарси през годините са много удобна мишена. Ако България иска да се спаси от “гръцката зараза” на ляв популизъм(и най-вече богаташите) е нужно по-справедливо разпределение на националното богатство. Повече хора да станат средна класа и да имат достъп до ресурсите на страната. Всички монополи трябва да бъдат подложени на натиск, а държавата щедро да подкрепя малкия и среден бизнес.

 30. До gg2: Не знам защо си мислите, че т.нар. морал има нещо общо с религията. И определено се чудя на разни като вас, които призовават за връщане в мракобесното Средновековие. Комунизмът, общо взето, не ни даде почти нищо добро, но тъй като нищо не е само черно или само бяло, като краен резултат има две положителни неща – най-голям процент работещи жени в Европа и слаба религиозност. Религиозността на Западна Европа е струвала живота на огромен брой хора и е добре известно, че тези държави са напреднали значително след като вкарват религията в девета глуха.

 31. До MАДАМ ПОМПАДУР: Моралът и религията са различни методи към една и съща цел – възпитание, правила за поведение, определение за добро и лошо и т.н. Комунистите отрекоха религията и настана вакуум. Големият принос на комунистите в моралната сфера е че е ОК да се краде стига да е от държавата. Затова държавата с най-голяма територия в света която се считаше за много напредничава като отрече религията по време на комунизма е една от най-бедните и объркани общества в света в момента. А на другият полюс е Япония, земя с ограничени физически ресурси но с дълбоки и силни традиции в религията и духовността. И една от най-силните икономиии в света разбира се. Не знам защо думата религия ви връща в “мракобесното средновековие”. Религията е духовност и се променя с човешкото развитие. Вярно е че много глупости са станали и стават в името на религията но като цяло аз мисля че религията е изиграла положително влияние във човешкото развитие. А ние в момента берем плодовете на 40-50 годишната религиозна забрана – липса на достойнство, безпринципност и върховна наглост от лидерите в обществото. А те са тези които определят тона на поведение за останалите, т.е. ще продължаваме да берем плодовете още дълги години.

 32. Аз пък си спомням едно съвсем скорошно време (не чак толкова далечно, колкото описаното от г-жа Савова), когато токът спираше на 2 часа, водата също, магазините бяха празни,а основни стоки се даваха само с купони (захар, олио, брашно, прах за пране). България не беше във война, просто на власт бе “стратегът” Луканов (1992 г.)

  Иначе дебелоочието и наглостта на милиционерът от Созопол, гръцкият циганин, самообявил се за “професор”, агентинът “Телериг”,”Кардам” и “Тервел”, са съизмерими с тези на един друг национален капитал и елит, агент “Димитър”, който продължава да влиза в дома ми неканен всяка неделя. “Хардпорното” в “Нощен труд”, за което пишете по-горе, е най-малката беда (в интервю по някаква телевизийка “професорът” използваше изрази, които може да прочете по стените на ж.п. клозетите, да извинява министър Москов).

  Но този е единственият милиционер, който от разсекретеното си досие направи книга-“бестселър”, както в захлас повтарят някои слугинажни медии. Сред подробните описания на екшъни на “културните разузнавачи”, редуващи се с обилни разпивки на марково уиски в служебните явочни квартири (всичко в името на България, разбира се, и за сметка на баба Гицка, когато работеше в ТКЗС-то за по 35 ст. трудоден) няма да откриете един знаменателен епизод обаче: как и защо “професорът е натирен завинаги от Ватикана. Ами хванали го да … яде столетни пергаменти в библиотеката, понеже водещият му офицер от КГБ му поръчал да ги унищожи както намери за най-добре. И нашия къса страниците и папка. Интелигентно! Българският милиционер е най-интелигентният, нали имаше виц – “ционер” е единица за интелект, “мили” – 1/1000 от нея. Въобще човек да се чуди да се смее ли, да реве с глас ли или да зарежда бренекета 12 калибър и да почне да ги отстрелва, че то иначе никакви промени няма да има.

  Най-страшното е, че gg2 е желязно прав, днешния трагичен хал на родината ни се дължи главно, предимно и изключително на 70-те години комун-милицейско управление.

 33. Към момента, Алфа банк – минус 12 процента, Пиреос банк – минус 19 процента, Евробанк – минус 19 процента… Ето как пазарът оценява министрите на комуно-фашисткото правителство в Гърция, кланящо се на путин.

 34. “Путин готов да работи с Ципрас
  Руският президент поздрави лидера на “Сириза” за победата в изборите”

  http://clubz.bg/13701-putin_gotov_da_raboti_s_cipras

  “Борисов поздрави Ципрас: Оставаме надеждни партньори”

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/37425-borisov-kam-tzipras-v-litzeto-na-balgariya-vinagi-ste-imate-iskren-priyatel.html

  =============================================================================================================================

  Руския Слон,Българския Слон и Слонът Моя Приятел от Гърция – хобот за хобот във вековете!

 35. ММ и GG2,
  Ако можехте да видите дори само един Ангел или демон в истинските им форми, дали щяхте така да си пишете за “религията”, като някаква измишльотина, за да възпитава хората. Ако можехте дори за миг да зърнете Светлината на Иисус Христос, дали щяхте да мислите така??? Религията е Уважение, Вяра и търсене на Бога , създател на света. Само, че много човеци не го разбират, включително и религиозни лидери. Или не го разбират или искат да е неразбираемо. Ако продължаваме да се кланяме на Попа/Ходжата но не се прекланяме пред Бога, пред Иисус Христос, нас ни чакат само това, което се е случвало до сега. Религиозни войни и Комунизъм. Лъжеученията имат само една единствена цел. Да се отклони човечеството от неговия Цар и Спасител, Иисус Христос.
  Всички масови религии учат на морал. Не убивай, не кради и т.н. но колко от хората Вярват в това? Ако Вярваха нямаше да има нито една война! Ние вярваме на Крадците и Убийците! Избираме ги за президенти, за кметове, за лидери, целуваме им ръка в църквата! Телевизора в дома го превърнахме в Идол. Гледаме го с часове залепени като с лепило. От него научаваме, кой да изберем за наш пастир, кой да ръководи живота ни, на кой да се кланяме!!! А нашите души кой ще Спаси??? Крадеца или Убиеца?

 36. MАДАМ ПОМПАДУР, когато религията е слуга на политиката , или политиката е слуга на религията се получават мракобесието , фанатизма и АТЕИЗМА.
  Когато религията е слуга на политиците , това е атеизъм , както през последните 70 години в НРБ и СССР(рАЗЗЗИЯ). Даже поради страха от конкуренциията на религията БКП провеждаше мракобесна светска атеистична саморазправа с религията.
  А когато политиката е подчинена на религията? Това всъщност си е пак политика , но постига своите политически цели със средствата на религиозния фундаментализъм и фанатизъм. Погледнете ислямистки Иран, сунитските джихадисти , путинска рАЗЗЗИЯ и др..
  Подходът на Запада е разделяне на религията от политиката(държавата). Тогава политиката не може да използва религията за своите цели, а също и на религията да постига политически цели със средствата на държавата.

 37. VLADO, КОЙ според вас трябва да свърши работата на нашата и гръцката съдебна и провоохранителна система? Ето ние един мониторингов доклад приемаме ,като “намеса във вътрешните работи”, а вие искате няКОЙ друг да свърши работата им?!?
  Освен това Гърция се възползва от ниските лихви в еврозоната след 2003г., и вземаше щедри кредити, които НИКОГА нямаше да вземе при високите лихви за драхмите. И вместо гърците да ги вложат в конкурентноспособност и нови производства ги откраднаха. Кажете КОЙ им е виновен за това?!? Ето и ние можем да влезнем в еврозоната и да имаме предимството на ниските лихви , но на няКОЙ не му се иска, а вместо това получаваме кредити с по-голяма лихва. ЗАЩО????

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.