Руската троянска тройка на Балканите

От днешни сходни съобщения за събития в София и Атина се потвърждава публичната тайна за реколтата, която Русия бере от дългогодишните си деструктивни инвестиции в слабата южна периферия на ЕС и НАТО на нашия континент.

Наблюдаваме проверената многократно истина, че Русия няма силата и влиянието да променя света по свой вкус ( дори обратното, в момента се самозатваря в своята евразийска самодостатъчност по подобие на Московията преди Петър Първи от 17-ти век), но има достатъчно възможности да пречи и да всява раздори в евроатлантическия свят.

Новото гръцко правителство на премиера Алексис Ципрас се обяви срещу призивите на Европейския съюз за допълнителни санкции срещу Русия поради конфликта в Украйна. Атина изрази незадоволството си от факта, че не е била консултирана по този въпрос, съобщи БГНЕС.

“Гърция не е съгласна с това предложение”, се казва в съобщение на кабинета в Атина. В него се уточнява, че при вземането на това решение е била “нарушена процедурата” – не е била осигурена подкрепата на Гърция.

По време на срещата на външните министри утре в Брюксел ще стане ясно дали новото правителство в Атина ще изпълни в действителност политическата си реторика и новият външен министър на страната Никос Коцияс ще наложи вето при гласуването и така ще блокира предложението за допълнителни санкции срещу Русия.

БГНЕС припомня, че за да се стигне до въвеждането на допълнителни санкции срещу Кремъл е необходимо да има пълен консенсус на 28-те страни-членки на ЕС.

 

По същото време в София БСП не успя прокара в дневния ред на Народното събрание предложението си за дебат върху разширяването на санкциите на ЕС срещу Русия. Социалистите са против налагането на по-тежки икономически санкции срещу Кремъл.

Проектът на партията беше вече отхвърлен от парламентарната комисия по външна политика. В сряда предложението на БСП получи подкрепа от 66 депутати. Един депутат от ГЕРБ гласува в тяхна полза, 7 от ДПС, 11 от Български демократичен център, 7 от “Атака”, 9 от АБВ и 1 независим. Против бяха 76 депутати, а 34 се въздържаха.

Бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин посочи, че санкциите срещу Русия не са дали резултат, защото конфликтът в Украйна се е задълбочил, а икономическите загуби са за всички. Той призова България да върне нормалността на отношенията с Русия. ( Медиапул)

 

На пръв поглед, в София става дума за опозиционна партия, която просто се перчи за протокола, списван в руското посолство и за пред русофилските избиратели, за които се боричка с многобройните си конкуренти в това състезание.

Истината обаче е, че самият “силен човек” във властта Борисов многократно е заемал позиция, подобна на БСП. Разликата му с колегата му Ципрас в Гърция се свежда до основанията за увъртанията срещу санкциите: гръцкият левичар се цупи, че не бил уведомен за готвените нови санкции, а нашият десничар обикновено се позовава на други причини  ( като вредите, които България най-много понасяла от тези санкции).

Нито Ципрас ( засега), нито Борисов ( от миналата година) си признават истинската причина да се дърпат от европейския коридор по въпроса за руската агресия и мерките срещу нея.

Газови трасета, ядрени централи и петролопроводи Русия може да не успява да прокара на полуострова ни, но пък си прокарва влиянието чрез инвестиране в личности и партии. Това усилие е доста по-евтино и осигуряващо благоденствието само на лично подкупените, но пък е ефективно “мероприятие” с траен отпечатък върху местната и европейската политика.

Ами ако на европейския хиподрум бъде допуснат и сръбският троянски кон на Русия? Докато загрява за присъединяване към ЕС, той дефилира миналия септември със специално военно шоу пред Владимир Путин в Белград.

Нищо чудно Путин да възстанови старата руска имперска традиция отделът на външното министерство на Русия, който отговаря за Балканите, да се нарича отново “азиатски”или да го актуализира като “евразийски”, за да е ясно част от каква геополитическа сфера сме в очите на Москва.

 

 

 

 

 

44 мнения за “Руската троянска тройка на Балканите”

 1. Много мяза на Кобурга по обещания, взел е малко и от Болен Лидеров, а на външен вид – Яне. Ще свърши като Виденов, а Гърция ще е новата Куба на Балканите, вместо България. Ползата е, че руснаците ще се изнесат от България (Черноморието), а у нас ще дойдат истинските гръцки бизнесмени.

 2. Може би дошло е време за решителни мерки.
  Испания гледа какво ще стане с Гърция, Франция и тя сигурно гледа…
  Ако не искаме свинщини и на избори в Испания, Франция,а може би също Фаражска гнусотия в Англия, дали не е време ЕС да каже на Гърция довиждане и да ги остави да се мариноват в собствен долнопробно-популистки сос с дъх на изгнил комунизъм?
  Дали не е време гърците да преживеят резултата от гласуването си?

 3. Много хубава статия.Инвестициите на Русия на Балканите вече ще бъдат персонални и поименни.Разбира се бонусите ще бъдат с различен характер,не само във финикийски знаци.В зависимост от темперамента и глупостта на притежателя.Населението може да очаква само еднопосочно плащане на разходите .Така както българите продължават да плащат за спрените Българо-руски проекти Бургас-Александрополус,Белене и Иужен поток.Оказва се,че съвместните дружества още действуват и директорите и персоналът там си получават Европейските заплати.
  А сега и този*Хъб* на територия на Гърция ще има богато за *кировете* и *кирите* даване на подкупи и спонсорства,както го знаят и умеят добре руснаците.Да им е честито на гръцкият народ.Полша и Украйна се отърваха,но ние на Балканите-трудно.

 4. “Истината обаче е, че самият “силен човек” във властта Борисов многократно е заемал позиция, подобна на БСП.”-И.И.

  ББ е човек на комунистите и не води антикомунистическа политика.Същото важи и за Президента.
  Повърхностното му несъгласие с някои постановки а комунистическо-проруската пропаганда съвсем не го прави “силен човек”.

  Навремето комунистическия финкционер Георги Първанов единствен от комунистическата партия стана на крака за да почете памета на убитите български държавници на 2 февруари 1945г.докато почти четвърт век след това Г-н Плевнелиев казва,че не познава “цялата истина за комунизма”.Комуниста Първанов я знае,а некомуниста Плевнелиев не я знае.И никой от неговите съветници не се сеща да му препоръча някои материали за да я научи.Ще чакат дълго наивниците да я научи….

 5. Прочетете тази новина и кройте ушанки на тези монголоиди, които явно са смесили много шишета СТАЛИНСКАЯ с ПУТИНСКАЯ и БРЕЖНЕВСКАЯ в бюфета на Дума, преди да изцвъкат следното:

  Председателя на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин е възложил на комисията по междунароoните дела да разгледа и приеме решение, осъждащо анексията на Германската демократична република от Федералната република Германия през 1989 г.

  Това е станало по инициатива на депутата и председател на КПРФ (Комунистическа партия на Руската федерация) Николай Иванов.

  „Уважаеми Сергей Eвгениевич, ние всички съпреживявахме с вас, когато на 26 януари по време на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Вие трябваше да отбивате нападките на председателя Ан Брасьор, обвиняваща Русия в анексия на Крим. Предлагам като ответна реакция да се даде поръчка на Комисията по международните дела да разгледа и приеме решение, осъждащо анексията на Германската демократична република от Федералната република Германия през 1989 г. Още повече, че в ГДР, за разлика от Крим, не е проведен обществен референдум за самоопределяне”, се изказа Николай Иванов.

  По-рано на заседание на ПАСЕ Наришкин се противопостави категорично присъединяването на Крим към Русия да се нарича анексия.

  ИМАМ САМО ЕДИН ВЪПРОС- КАКВО ПРАВЯТ ВСЕ ОЩЕ РУСКИТЕ НАХАЛНИЦИ В ПАСЕ? ЗАЩО НЕ СЕ ИЗНЕСАТ КЪМ ЕВРАЗИЙСКАТА АНСАМБЛЕЯ? КОЛКОТО И ДА ИМАМЕ РАБОТА С БЕЗСМИСЛЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ-ПРАЗНА ГОВОРИЛНЯ КАКВАТО Е ПАСЕ, ВСЕ ПАК ИЗИСКВА НЯКАКВА ЕВРОПЕЙСКА ПОЛИТИЧЕСКА КУЛТУРА, ОТ КОЯТО КРЕМЪЛСКИТЕ НАГЛЕЦИ НЯМАТ И ПОНЯТИЕ!

 6. Ако Германия не смени курса и не разхлаби фискално Еврозоната (увеличи собствените си бюджетни разходи поради липса на истински значим бюджет на ЕС, който да бъде раздут), ни чакат още много победи на партии като СИРИЗА и в други държави в ЕС. Да, на германците ще им се появи малък проблем с инфлацията, но това е солидарността в една обща валутна зона. Ако Германия беше по-солидарна и отговорна в предишни години (вкл. и да не беше построила Северен поток), сега Европа нямаше да има чак толкова развилняла се Русия пред портите си.

 7. ББ е човек на комунистите и не води антикомунистическа политика.Същото важи и за Президенть.
  Не, не важи, уважаеми господине. Да сложиш знак на равенство между ББ и Президента Плевнелиев е меко казано политическа провокация. И точно несъгласието му с про-руската пропаганда го прави наистина „силен човек“, за което е уважаван от всички, без изключение, всички, западни лидери. Но очевидно вие, предпочитате комуниста Първанов и сте убеден, че същият „познава “цялата истина за комунизма““! Много интересно!!! Е, аз напълно ви вярвам и независимо от диаметрално противоположните ми възгледи, уважавам вашите адмирации към лицето „Гоце“! Само бих ви помолил да премахнете представката „анти“ на ника си. Така наистина всичко ще си дойде на мястото и ще проявя пълно разбиране към написаното от вас.

 8. Например с нео нацистките пози на чичко Bолен, който пък в последствие обърна гъза на изток като заваляха “рубли” от най-големия капиталист на изток. А гърците ядоха пиха и сраха 25 години на гърба на германците и другите западняци и като дойде време да плащат почнаха да правят революции. Айде да им е честита сириза… скоро ше рупат камъни.

 9. Омръзна ми да слушам за великата руска култура и за Гърция, дето била люлката на демокрацията. Общият знаменател на тия брътвежи е разбира се руският имперски интерес. Нито руската култура е чак пък дотам велика в съпоставка с цялата световна /европейска/ култура, нито Гърция се е доказала като автентична демокрация в близките 100-200 години. И двете общества са крайно назадничави, манипулативни и използвачески, за да служат комуто и да било за пример. Нещо повече, за поука на Европа-та е, че обикновеният негодник не заслужава никакво съчувствие и разбиране по причина, че когато нещо е негодни, то няма как да стане годно. Вкарай един вмирисан продукт в килера си и очаквай единствено и само да той да вмирише всичко около себе си. Много добре познавам гръцката история от XX-ти век, за да имам каквото и да е очакване за нормалност в тази страна. Комунисти и анархосиндикалисти, хунтаджии и откровени фашисти.Хора, които и днеска кръщават децата си на Че Гевара- думи нямам.

 10. АНТИКОМУНИСТ
  Да очерните Президента Плевнелиев,това ли би е новата задача.Не се хабете,няма да успеете.Тук в този форум много от коментиращите не са гласували за Плевнелиев,както и аз, но сега горещо го подкрепяме заради правилната политика,която води за страната.Извинявайте,но много ми приличате на онова *недоразумение* т.н. политолог Антон Тодоров.Не няма да се получи.Тук хората не са глупави .Да сложите един фалшив етикет *антикомунист. и да заблуждавате.Опорната би точка е некачествена.Знам,че няма да ми отговорите,защото влизането в обяснителен режим е минус за чекиста.Но това няма да ми попречи да ви разобличавам.Защото обичам истината.

 11. През март 2013, след февруарските събития Тр. Трайков по Нова или БТВ, не помя точно , направи следното изявление- цитирам дословно: “Докато бях министър на енергетиката през мен пре4мина доклад на спец. службите, в който се казваше, че чужда сила е инвестирала огромни средства в български политически партии и физически лица за прокарване на инвестиционен проект за 10 млрд. евро.” ях потресен, това го каза в прав текст бивш министър на енергетиката, а не аз или вие. Във всяка друга държава това изказване би предизвикало политическо цунами. Но не и тук. Не последва никаква реакция. Нито в пресата, нито в прокуратурата, нито в обществото… никъде. Г-н Трайков многократно се явяваше по-късно по телевизии, но никой не си позволи да го пита по тая тема, а и самият той повече не обели дума по въпроса. Все си мисля, че още не е късно някой журналист , който има кураж да го върне на тая тема, но явно такива журналисти нямаме.

 12. Някой забелязал ли е какъв преференциален курс за обмен на рублата спрямо еврото предлагат българските банки в момента, съобразен разбира се с определения от БНБ курс? Днес с изненада установих, че в родната ани мила родина всеки може да си купи 1 евро само за 49 рубли, докато на международните пазари за същото евро трябва да се бръкнете и да извадите 76.78 рубли или приблизително 2 пъти повече. И без да сте икономически експерти си направете сметката, че еврата се изкупуват и изтичат от родните банки и на тяхно място се напълва с рубли, тчиято бъдеща покупателна способност е несигурна. Няма ли кой да зададе въпрос в парламента, къде е независимата преса и телевизия? Думи нямам!

 13. Към написаното от D. Savova:
  Бойко Борисов за Южен поток и хъб-та:
  “… Включително вчера имаше въпроси по „Южен поток”. Ние към днешна дата нямаме никакъв документ, че той е спрян. За газовия хъб това са предложения, които специалистите сега смятат, изчисляват, рисуват, чертаят – неща които изискват време.
  С една дума това са теми, по които ние активно работим и не можем да го напишем с едно изречение, защото зависи от куп, включително и геостратегически, събития.”
  (от стенограмата на Министерски съвет)

  Аааа бе ти си купи скъпа булчинска рокля и си плащай за подготовка на сватбата. Нищо, че ти казват, че нямаш шанс да се омъжиш. Геостратегия му е майката.

 14. ТРОЙНОЙ С ЛЕД, според вас колко е била “строга” фискално Германия, за да се получат огромните дефицити в държави, като Гърция и др.?!? Тъкмо обратното , г-н алкохолНОЙ с лед, кризата беше предизвикана от финансовия разгул и граничещ с разврат, който доведе до пилееене не гигантски ресурси за помпане на балони, един от най-големите от които е нефтено-газовият балон на Путин. Там се изляха огромни количества грешни пари, които сега трябва да се връщат от такива прахосници , като гърците.
  Нали преди кризата се пилееше безразборно , за каква финансова “дисциплина” говориш? Ако продължаваш да пилееш , дори след кризата предизвикана от това пилееене, дали това може да я спре, след като я е предизвикало, а ТРОЙянскОЙ с ЛЕД?????
  Гърците трябва да проявят разбиране и солидарност към еврозоната и ЕС, и да намалят реално бюджетните си разходи, а НЕ да ги увеличават , дори и по време на кризата! Положението и на Ирландия, Португалия и Испания е подобно, НО там се опитват да решат този проблем , докато малякис иска ДРУГ да му решава проблемите , които си е предизвикал сам!

 15. ‘Антикомунист’ е ‘Анти антикомунист’.
  Малка, прозираща подробност. Взе да ме забавлява напоследък с усилието си.

 16. ДО КОЙТО МИ Е ВЪЗРАЗИЛ:
  Не мисля, че разбирате съвсем естеството на обща валутна зона при фиатна парична система. Освен това Ви убягва факта, че през 1998 германската Марка беше “заключена” във финален обменен курс към Еврото, който беше изкуствено нисък и стана главния механизъм, по който Германия от 15 години толкова успешно експортира и печели на вътрешния евпропейски пазар и извън него. Да, гърците са лентяи, но те са специален случай. Към 2008 Испания например имаше обществен дълг към БВП по-нисък отколкото този на Германия. Проблемите на Испания, на Франция и на другите се развиха след 2008 в резултат на късогледа германска политика налагата от институциите на ЕС под натиск от Берлин и в разрез със съветите на Вашингтон и това което провеждат САЩ като икономическа политика от 2008 насам.

  Нека само кажа, че ако Германия не отсъпи от досегашната си политика, не само че ще видим партии като СИРИЗА на власт и в Испания, и във Франция, но има реална опасност някои от тези страни да излязат от Еврото – точно това, което Путин би харесал като част от разпадането на ЕС и обединения Запад.

  А пък Германия ще изпита изключително скъпо Евро, ако някоя от големите държави като Испания излезе от Еврото. Еврото ще бъде просто търгувано тогава като чисто германска валута. Това ще убие германската експортна икономика. Така че определено опираме до далновидността и отговорността на Германия, която досега определено липсва.

 17. Така са популистите . Като вземат властта поемат по пътя на разума . Поне ако съдим по днешното обещание на Ципрас, че няма никакво намерение Гърция да не си плаща банковите си дългове… А че също така ще подкрепи и увеличаването на санкциите срещу русия нямам съмнения … За ужас на възторжените му гласоподаватели . Ако греша горкият гръцки народ …

 18. Нужно е не 45(както в Бьлгария),а 4-5 години гьрците да имат ТКЗС-та,АПК-та,да са членове на Евразийския Сьюз и тогава ще ги питам каква песен ще запеят.

  Древна Елада има толкова общо с Гьрция,колкото Кирил&Методий са руснаци(според СССР-ската пропаганда)

  Немска поговорка: “Който не разбира,трябва да усети” (особено подходяща е за Гьрция;трябва да се реже гнило месо най-малкото заради византийското им заиграване с Русия)

 19. До LEVIATAN:

  Откъде ги взехте тези данни?
  Ето какви са цифрите от сайта на БНБ днес, 28.01.15р http://www.bnb.bg/Statistics/StExternalSector/StExchangeRates/StERForeignCurrencies/index.htm :

  Руска рубла RUB За 100 2.54295 39.3244/за 1 лв.

  Умножете последната цифра по 1.95583 (фиксираният курс на ЕUR за лева е euro 1 EUR = 1.95583 BGNл Получавате 76.9118 RUB за 1 ЕUR. Лондонският курс е близо до посочения от вас международен (76.7859 РУБ/1 ЕВР).

  Съмнявам се някоя банка у нас (повечето са частни филиали на международни реномирани банки като “Париба”, “Сосиете Женерал”, “Уникредит”, “Райфайзен” и т.н.) да тръгне да подарява евра на рАЗИЯ, и то по посочения от вас курс. Дори ПИБ, която се смята за прононсирано проруска, пред вид един от главните й акционери, Цеко Минев, предлага съвсем рестриктивен курс за рублата:
  http://www.fibank.bg/bg/page/461

  Както се казва, тъпаришчът си е тъпаришч, бизнесът бизнес.

  Ако греша, моля кажете коя банка имате пред вид, още утре тичам да купя евтини рубли от кварталните банкови клонове и после ще й ги продам по посочения от вас преференциално-подаръчен курс. Печалбата ще я даря на този блог:)

 20. @антикомунист
  Много приказки на пазара, миличко. Я по-добре кажи какво решихте във вашия антикомунистичeски мозъчен тръст по въпроса какви територии от Бoлхария да подарим на Пут.ин – само черноморската ивица, или да проявим повечко щедрост към бедната откъм територия Рассия като й дарим и земите по линията разградско-търговищко-ямболско?

 21. СТАМБО, в ПАСЕ те чуха и :

  “ПАСЕ лиши Русия от право на глас, тя напусна организацията:
  Шефът на руската делегация на Парламентарната асамблея на Европа (ПАСЕ) Алексей Пушков обяви в Страсбург, че страната му напуска организацията до края на годината. Причината за това решение стана гласуваната резолюция, която лишава руската делегация от право на глас и участие в ръководните органи на асамблеята.Отношенията между ПАСЕ и Русия охладняха през април 2014 година след като Москва присъедини Крим и започнаха конфликтите в Източна Украйна. Оттогава наблюдатели на организацията посещават районите на боевете и правят редовни доклади до ръководството.

  Освен лишаването на Русия от глас, в резолюцията на ПАСЕ се настоява и за освобождаването на украинката надежда Савченко, военен пилот, задържан от Москва от месеци. Друго искане в резолюцията е руските войски да напуснат Източна Украйна и Москва да не снабдява проруските сили с оръжие и боеприпаси.”

  Удоволствие, щастие и чест е човек да намери такива съмишленици – пророческо-интелигентни. Благодаря на г-н Иво Инджев не само за изключителните му статии, но и за възможостта да споделяме. Чувството е невероятно!

 22. Да се включа и аз във форумната “патаклама” с един стар но актуален за случя виц.
  Жена се връща от работа в къщи и възторжено споделя с мъжа си: “Отивам на курс”. Съпругът с “изстрадан” опит по темата ехидно реплекира: ” С-то за благозвучие ли го слагаШ”.
  Кой разбрал-разбрал.

 23. Аз пък мисля,че ако ЕС заеме една по твърда позиция спрямо Гърция,това ще бъде добър урок за всички популистки партии в Европа!Не може да не харесваш Меркел и в същото време да протягсш ръка за финансова помощ,че на всичкото отгоре и да се правиш на тарикат!Не може всички останали страни да имат финансова дисциплина,а гърците да перат кючека,пардон сиртаки-то!А що се отнася със заиграването им с Русия,струва ми се,че това пак е някакъв блъф и опит за извиване на ръце!Да излизат от еврозоната и да си замразят членството в ЕС!Въвеждат драхмата и вървят смело….назад към незнайното комунистическо минало!Още преди изборите Меркел каза,че е помислено за евентуалното излизане на Гърция от еврозоната!Мисля,че много скоро гърците ще изтрезнеят и ще изгонят Ципрас с доматите,които Путин ще им разреши да внасят в Русия.То доматите да не се окажат камъни,ама хайде по-нежно!

 24. А,що се отнася за мурзилките нагазили този форум-това е зона свободна свободна от комунизъм и русофилство,това е форум на хора с един начин на нислене и възприемане на случващото се по света и у нас!Моля,”лед в тройной одеколон,анти антикомунист и други по подразбиране да използват словесната еквалибристика на друго място!P.S.Искам да се извиня за писмените грешки,които допускам-имам проблем с клавиатурата.

 25. Имам само едно малко питане:
  Кой изобщо прие Русия в ПАСЕ, при положение, че това е организация м/у страни членки на ЕС?
  Няма да се учудя,ако се окаже че Русия е и била

 26. До ВЛАДИМИРОВА и други подобни: Потресен съм от липсата ви на каквото и да е чувство за хумор. Само тотална липса на такова и на разбиране на написаното от мен може да ви кара да мислите, че това което пиша е русофилство. Защо изобщо да се пише в този форум като единственото, което някои разбират са само най-елементарните лозунги?????

 27. Да си довърша мисълта,
  та няма да се учудя, ако Русия е и била “тайно” член на ЕС.
  Зачетох се, какво е ПАСЕ, за какво е съдадено/а/, за какво харчи пари и достигам до една фраза “its powers extend only to the ability to investigate, recommend and advise”.
  Следващата фраза е “Even so, its recommendations on issues such as human rights have significant weight in the European political context.”
  Демек, това е една съветваща организация от 642 члена, които съветват особено по човешки права/за ЕС това е важно, като се има в предвид разликата в минималното часово заплащане на труда м/у севера и юга/!
  Достигам и до една фраза от NY Times, че ПАСЕ е раздрано от корупция и то най вече от бившите азиатски републики на ссср и русия.
  Русия е махната, но азиатските републики си остават!
  Изобщо, не ми ясно колко трябва да е голям ЕС? Ако съдя по европейското по футбол и кои държави играят, ЕС трябва да се разпрастре до Казахстан.
  Ако видите членовете на ПАСЕ, пак е дотам.

 28. “Руският парламент разглежда възможност за приемане на декларация, осъждаща “анексирането” на ГДР от ФРГ през 1989 г.”…
  Тея нагли мужици срам нямат. Не мога да разбера за какви се мислят. Само изолация и ембарго ги оправя. Трябва нова стена да се издигне между Европа и Мужиция.

 29. И аз като ВЛАДИМИРОВА смятам, че отдавна е време ЕС да заеме максимално твърда позиция спрямо Гърция. Почти всички гърци убедено мразят страните от Зап. Европа, най-вече Германия и Англия. Мразят и САЩ. Уверени са, че ЕС и САЩ са виновни за икономическите им несгоди. По митингите, подобно на промитите мозъци в Кипър, издигат плакати-карикатури на Меркел, изобразена с хитлеристки мустачки. Същевременно настояват за още и още пари от същите тези омразни им държави, щото видите ли, гръцкият народ не бил виновен, че гръцките политици много крадяли. Също от край време огромното мнозинство гръцки граждани повтарят, че искали да излязат от фашисткото НАТО и да си върнели родната драхма. Мисля, че е дошъл подходящ момент да осъществят мечтите си за комунизъм = глад, мизерия, ужаси. Ние го преживяхме, но на гърците преди 65 години им се размина. Нека го изпитат поне за година…И все пак, въпреки, че знам колко много ни презират, им пожелавам бързо да изтрезнеят и да спрат с рекета насочен към целия ЕС.

 30. ” Министър на външните работи ще е професор Никос Кодзяс, преподавател в Университета в Пирея. Той идва в СИРИЗА от Гръцката комунистическа партия, известен е с връзките си с идеологът на новия великоруски шовинизъм Александър Дугин и с твърдо отрицателното си отношение към Турция.Ето един от антиукраинските “бисери” на Дугин:
  – “Украинците трябва да бъдат убивани, убивани, убивани. Никакви спорове повече не трябва да има. Смятам така като професор (от МГУ – Московския държавен университет – б.р.).” ”

  Нямам думи!!! Гърците яко настъпиха мотиката – ужас!!!

 31. Ranger,

  Президента Плевнелиев не е антикомунист и не се опитва да реализира абсолютно никакъв антикомунистически акт,на основанието на прерогативите му като президент на страната.

  Г-н Плевнелиев досега не е заклеймил нищо комунистическо в България.Нито преврата на Девети,нито комунистическите престъпления,нито половинвековния комунистически режим,нито тоталното подчинение на НРБ от СССР.
  Може ли президента Плевнелиев да знае че има закон,който обявява за престъпен(криминален) комунистическия режим до 1989г. и да не прави нищо по отношение на символите на този режим,които всъщност са символи на престъпленията на българските комунисти.Цялата страна е осеяна с тези символи на антихуманизма,антидържавността,антицивиловаността,а той се прави че не ги вижда.Не само че не ги вижда,ами и не иска да ги види.

  И Вие ли му вярвате,че в България никой не знае “цялата истина за комунизма” и че тепърва ще започне тази истина да се търси и изучава.По-голяма толерантност към комунистическата партия и комунистическата пропаганда не може да бъде казана.

  Ами дайте да му се обадим и му препоръчаме само този сайат и само книгите,чиито собственик е написал.Те не са много,дайте да му ги зкаупим и подарим и точно след една седмица той ще е напълно изучил идиотизма на комунизма.

  Само един телефон е нужен до неговата канцелария и да му се притечем на помощ,как може да оставим нашия президент незнаещ истината за комунизма.Знае какво прави днешна комунистическа Русия и нейния президент,точно и ясно прави оценка на днешната политичка на руските чекисти,а не познавал българския комунизъм.Кога се очкава да се запознае с него.Ами да изчака още четвърт век,така ли?

  Наглостта му е действително миловидна и толерантна на пръв поглед,но я се замислете по-дълбоко в думите му.

  Хайде да наруша привидного си мълчание и да назова името на възможно най-досадния и най-безобразния журналист и публицист в комунистическа България.Г-н Плевнелиев не знае кой е Иво Инджев,Той не знае,че неговото безобразно поведение към комунистическите беозбразия са всекидневен морален и исторически протест към комунистите и техните безобразни лъжи и престъпления.
  Нито го познава,нито го е виждал,нито го е чувал,нито е прочел статия или книга от него,така ли.В други страни,дори в САЩ обръщат внимание на негови материали и дейстия,но българския президент си няма понятие от това.Никой никога не му е докладвал за “безобразията”на Иво Инджев срещу комунистическата паплач.Така ли?

  Президента нищичко,ама съвсем нищико не знае какво прави И.И. и неговите съмишленици пред най-внушителния паметник в София,а може би и в старната,да в “неговата” на Президента страна.Ами как ще знае “цялата истина за комунизама”,като той се прави на гугутка и не говори нищо за тези паметници.

  След време се очкава пак да има протести пред ПСА-МОЧА,ами дайте поне ние от този сайт да му изпратим възможно най-любезна покана ,която ще има стойност за начало на изучаването на българския комунизъм,и по този начин Президента да не се изложи и в чужбина.Щото и ако там каже,че не знае пълната истина за комунизма,ще го помислят за неграмотен и малоумен.Точно президента на европейка държава не знаел истината за комунизма.Ами да започва да я изучава дявол да го вземе.

  То се тръгва отнякъде и от нещо.Ето,ние читателите на този сайт му предлагаме да вземе участие в нашите спорове и по този начин съвсем бързо и лесно,напълно безплатно ще изучи комунизма ,дори и посткомунизма и ще повиши акедемичното си ниво.

  Не върви днес Република България да има президент,който не е запознат с идиотизма на комунизма.

  Ще го изберем отново за президент,но с условието,че ще научи истината за комунизма.В пртивен случай ще изберем някой,който я знае.

  За по-любопитните-съседни славянски народи имат поговорка “Безобразен съм към безобразниците”.Което е много достойно поведение.

  Един журналист е точно такъв безобразник към комунистическите безобразници,а президента ги толерира.

  Е,хайде сега будните и достойни читатели тук да застанат на страната на един от двамата-въпрос на ….чест.И да кажат кой от кого трябва да се учи?

  Но да са и от двете страни,съвсем не върви.

  Не знаел той истината…..

 32. За читатели,които се опитват да ме иронизират и квалифицират като “комунист(Анти Антикомунист)”.

  Изразявам накратко убеждения си,което съм правил и друг път:

  – България е комунистическа държава
  – Българския народ е почти напълно комунизиран и русофициран
  -официалната държавана пропганда е комунистическа-медии,образование и пр.

  – Българската власт е комунистическа
  -всички държавни и извъндържавни структури са в ръцете на комунистите
  -органите по отбраната,сигурността,реда,разузнаването и др. са също в ръцете на комунистите.

  -МВР,следствие прокуратура и съда са в ръцете на комунистите
  -икономиката,банките,търговията и пр.са в ръцете на комунистите
  – дипломацията е също в ръцете на комунистите

  Привидния преход и декомунизация се ръководеха от комунистите.Въобще антикомунизма у нас се движеше от комунистите.Затова комунистите не са победени и тяхната пропаганда е весдесъща.
  Затова нямаме антикомунистическа партия,която да отстоява истината,достойнството и справедливостта.

  На този етап няма сила,която да води реална борба срещу комунистическата партия и нейните креатури.А без антикомунизъм,отново сме обречени на комунизъм.Завоалиран,тънък,гладък,хитър,европейски,дори натовски,но комунизъм- в интерес на РУСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ. Знае ли някой колко тона тежат паметниците на съветските окупатори . Никой не казва,но се усеща-така тази тежест се носи съвсем дсциплинирано от българчетата и скоро няма кой да им я свали.Те си я искат съвсем осъзнато,потънали до гуша в комунистическото балто.

  Двата най-големи града в България са символ недостижим в чест на комунистическия режим.И пловдивчани и софиянци здраво са огънали своите тела,превърнати в твърда комунистическо-руска вълна.Не искат и да чуят някой да свали комунистичскте им скали и поне малко да ги развесели.Искат си съветските вмирисани ботуши та един ден тежестта им да ги задуши.Такъв народ- пихтия не е имало и по време на турската тирания.

  Ние сме в Еропа,но начело с комунистите и комунистическите паметници.Що за европейска екзотика.

 33. Няма да прокопса Гърция с тези нови антиевропейски,проруски и комунистически управници.Спомням си как ни се подиграваха преди 10 ноември когато ходехме на екскурзия в Гърция *Вие нямате пари*и ни пъдеха от дюкянчетата,където влизахме да гледаме.В същото време пазаруваха от София сервизи,платове,одеала на килограм.Е сега да дойдат на нашето дередже.Не е лошо.Ще действува отрезвяващо.За назидание на другите тръгнали по този път.Надявам се,че ние вече го извървяхме.Днес чета,че новият министър председател ще маха *он инклузив*обслужването в туризма,за да накара туристите да се хранят в ресторантите и кафаните.Ще му дойдат туристи на куково лято.
  Владимирова,
  Не оръщайте внимание на *Антикомунист*,*Тройной с лед*,*Диване*.Това са про Путински тролове.Няма лошо .Но защо се крият.Защо се срамуват.В техните писания има такива противоречия,общи фрази и тук таме истината ,която искат да кажат.А тези истини обикновено са антибългарски.Не ги четете.Те са елементарни и про руски.

 34. До г-н Иво Инджев,
  До всички единомишленици от форума на Иво Инджев!
  Уважаеми Дами и Господа,
  Поднасям своите най-искрени извинения, че се поддадох на примитивния и нескопосан опит за АМ (активно мероприятие) във форума на Иво, отговаряйки на глупавите провокаций на „антикомунист“!

  Със съжаление,

 35. ТРОйЯнскОЙ С ЛЕД, и на теб много неще са ти убегнАли! Нека да видим Естония, и др. Балтийски страни, Финландия, Холандия…., айде да НЕ е само Германия!
  Защо и другите не повишат експорта си при така “заключеният” финален курс на еврото, както Грмания??? Ето Франция и Италия са създателки на ЕС, Испания и тя е 30 години в него, Гърция 35 години!
  Естония също преживя огромна криза, Ирландия също, макар и поради външни причини, но както сам виждаш те искаха да правят реформи и положението им не е като на средиземноморските страни.
  Ако сега се изсипят огромни средства там , те ще потънат, както през предишните десетилетия. Примерът с “нашата, мила рOдина” е пред теб. Парите ,които се прахосаха след 2001г., по време на “балонният бум”,с разните му “заменки”, “излишъци”, “ТРОйЯНОЙ ш(ч)лем(н)”, да са донесли някаква полза? НЕ! Донесоха само по-големи бюджетни разходи , наследени и по време на кризата.Но приходите вече не бяха “балонните”.
  Ти предлагаш печатницата на пари да се развърти, без да има полза от това, а само по-голяма нужда от ОЩЕ повече наличност, докога? НяКОЙ трябва да си направи съответните “нещица”, пък тогава да се види колко тапети трябва да се “принтират”?

 36. Антикомунист, виждам песимизма ти но има надежда! За всеки човек има ако пожелае да я намери.
  Българите, които работят в ЕС, Сащ, Канада, Австралия и т.н не са комунисти!!! Има и много свестни Българи в България! От техния труд, България се държи и още не се е гътнала, въпреки огромните усилия на Крадците и Убийците!
  Според мен в България не се говори правилно за човека.
  Един човек не трябва да е свободен само защото свободния човек твори и създава блага за държавата. Това е само следствие. Човека не сe ражда, за да служи на друг човек или да му робува. Човека, трябва да изживее своите мечти и да осъзнае себе си. Да се учи и твори но не за слава на господаря си или за своя собствена, защото така човека се изражда и се подменя смисъла на неговото съществуване заложен от Бога.
  Според мен ние не осъзнаваме защо хората трябва да бъдат Божи създания.
  A те са Божи създания! И ние трябва категорично да се противопоставим на усилието и волята, да ни внушат друго!
  Всеки, който краде, всеки който върши богопротивни дела, сам себе си отрича като Божие създание и става слуга на демони и прочие сган. Ако нямате идея за какво става въпрос има достатъчно книги, където въпросните тъмни сили са описани. Те са разумни и надарени и нямат нищо против още един роб, който да покварят.
  Има хора хищници, които са свикнали да живеят като в гората. Създават си някаква Бърлога със силата и агресията си и си мислят, че така се живее! Мачкат другите или ги крадат подмолно и се мислят за много умни и надарени да оцеляват! Да ама не!
  Техния свят не е изолиран. Колата която карат, Къщата в която живеят, Целият им живот зависи от всички човеци на земята. Тяхната визия за живота е погрешна и съдбата им го показва всеки ден. Друг е въпроса, доколко ума и сетивата им могат се отворят, заслепени от егоизма им.

 37. Диване,хайде задружно да потърсим опорните точки за оптимизъм в България.Всеки да сложи ръка на сърце,широко да отвори очите си,дълбоко да разгърне ддушата си и все ще попадне нещо в тази “мрежа”.

  Когато се говори за надежда и оптимизъм,всеки човек би имл мотиви,основания,обективни примери и предпоставки за този оптимизъм.

  Той беше налице в края на 1989г и в следващите няколко години,може би до 1998.

  Митинги,възгласи,лозунги,протести и всичко утихна….,утихна до полуда.

  Втория момент в надеждата за промяна е всеки разумен човек да се ориентира към силите,които могат да извършат тази промяна.Все някой трябва да направи нещо.

  Трето-трябва да бъде посочен път за реализиране на тази промяна.

  Четвърто,срещу кого ще бъдат насочени усилията в борбата за промяна,сиреч кой е обекта,който би се съпротивлявал на всяка една промяна.

  Сам се сещате,че единствения фактор,който е приковал унилите глави на хората е комунистическата партия и нейните разсейки.

  Срещу българските комунисти има само един лек и той се казва антикомунизъм.Много хора се повлияха от новата комунистическа пропаганда и фактора “комунисти” въобще не го спомненават.

  Комунистите се нарекоха “левица”,журналисти и пдобни се хванаха за тази въдица,а от миналата година се нарекоха “русофили” и сега се води словесна борба срещу русофилията, а нещата са прости до полуда.И левицата и русофилията е добре познатия комунизъм.

  Казано в синтез,който иска промяна,трябва да знае какво да се промени,как и кой би се съпротивил на промяната.

  За всяка промяна има опорна,начална точка.Според мен тази точка се нарича комунистическа пропганда.А в ценътъра на точката се намират сурогатите на българския комунизъм-съветската окупация и българската комунизация.

  Може ли да има Закон обявяващ за престъпен комунистическия режим наложен чрез съветската окупация,а да съществуват и се подържат символите им.

  Скромната дума,която И.И. използва е “лъжата” или “историческата лъжа”.Ами ето я,тя свети всеки ден и никой не се пази от нея,блести дори…
  А дълбоко в тази дума се крият всички дивотии на комунизма,дори и днешните.Ако някой си е внушил,че днес комунистите не лъжат,определо греши.

  Благодаря Ви за вниманието,драги Диване!

 38. Още малко за Вас.

  Вие рпавите добър психоанализ,но той не е приложим в посока “промяна”.
  Засега единствено зло у нас са комунистите и техните побратими.Всяко друго отклонение от борбата срещу тях,задължително ще продължи агонията,която изглежда е станала хронична.

  Който има други идеи,нека да ги сподели,аз не виждам нищо друго.

 39. Далече съм от мисълта да следя нескончаемия диалог между ‘антикомунист’ и ‘диване’, но ми направи вчера или онзи ден впечатление сравнението, което ‘антикомунист’ът направи между лошия Плевнелиев и добрия Първанов. Искам само да напомня уволнението на Иво Инджев от bТВ благодарение на добрия Първанов, който акт бе грубо погазване на демократичните принципи и връщане в епохата на пещерния комунизъм. Как точно се връзват уж антикомунистическите убеждения на един човек със симпатията към едно от най-отвратителните олицетворения именно на комунизма не знам и не искам да знам. Просто илюстрирам c пример защо ‘антикомунист’ът не е на нашата страна на барикадата и изборът на никнейма му може да се тълкува само като подигравка към истинските антикомунисти и демократи.

 40. Към антикомунист: Напразно се дерете драги ми “антикомунист”. Едва ли вече е тайна за някого от този блог, че под кожата Ви на антикомунист се крие комунист-НЕБЪЛГАРИН.Колкото и да се стараете тук никога няма да успеете, защото тук е БЪЛГАРИЯ.Тази БЪЛГАРИЯ, която изпреварва в развитието си Вашите любимци и тяхната(Вашата) държава със стотици години, със ВЕКОВЕ. Или, както казваше баща ми: Сине, никога не очаквай от пачи яйца да се излюпи фазан. Абсолютна истина! Азбука, език, имена и религия Ви дадохме, но си останахте там във времето, когато за пръв път видяхте БЪЛГАРСКИТЕ букви. Независимо от тежката си съдба, ние БЪЛГАРИТЕ не само не изостанахме от времето си, но и в някои отношения го изпреварваме, защото ние БЪЛТАРИТЕ не сме етнос, ние БЪЛГАРИТЕ сме ЦИВИЛИЗАЦИЯ.Запомнете това, и ако искате да свършите нещо полезно за пръв път в живота си разпространявайте го сред себеподобните Ви, за да могат поне техните деца да се опитат да скъсят космическата дистанция между нас и Вас.

 41. И още съвсем малко.

  Засега не се очертава повод,пък и без повод Президента да вземе отношение по въпроса за МОЧА и Альоша.

  Има два варианта,повече не:

  -Г-н Плевнелиев не знае,че в “неговата” страна има десетки подобни символи на агресията срещу “неговия” народ,или

  -знае,но не им обръща внимание,сметнал е,че те не са важен факт в съвеременния живот на българския народ.
  Но може би пък знае,но го е страх да вземе отношение към техния символизъм,а може и да го е срам,защото както сам каза,той не зне все още цялата истина за комунизма.И за да не се изложи,явно изчаква момента,когато ще е напълно подготвен по този въпрос и чак след това ще планира съответно изказване.

  Но защо любителите и почитателите му,или поне на сайта на Г-н Инждев не му се притекат на помощ,може да се оформи една група и по съвсем вежлив начин Г-н Плевнелиев да бъде помолен да отдели малко време на историята на българския комунизъм за да може да вземе адекватно отношение към неговите символи.

  Или тези символи са го така ослепили,че той не иска да ги види…Негово право…

 42. Тервел и Симпатизанка,убедени ли сте че говорите искрено и правдиво към писанията ми?
  Квалификациите,които ги поставяте към непознат човек са израз на недобро възпитание.Аз досега на никого тук не съм дал никаква квалификация.Все пак разбираемо е,комунистите ни учеха да бъдем арогантни и нагли и за съжаление успяха до голяма степен,не сте виновни вие,ама грам вина нямата…

 43. Към антикомунист: “Тервел и Симпатизанка,убедени ли сте че говорите искрено и правдиво към писанията ми?”
  Що се отнася до мен и за миг съмнение да не остава в главата Ви.И още нещо: Вас комунистите Ви учеха, мен и всички БЪЛГАРИ ни учеше историята на БЪЛГАРИТЕ.Прочети тази история най-напред, за да имаш поне минимална представа за БЪЛГАРИТЕ. Вземе и да стане чудо и да прогледате. Но дотогава не пишете, а само четете.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.