Бойко награди посмъртно виновника за побоя на полицаите над демонстранти на 11 януари 1997 г.

Николай Добрев, покойният министър на вътрешните работи на БСП, на чиято съвест виси заповедта за кървавия побой на полицията над беззащитните демонстранти в нощта на 11 януари пред Народното събрание в София, е бил награден с наричане на улица в София на неговото име.

Оказва се, че появилата се преди дни “новина” за решението на Борисов ( без което посмъртно не би било възможно да бъде почетен посмъртно приятелят на неговия приятел Георги Първанов), е доста стара. Тя е свършен факт!

 

Т.н. разследване на анонимните побойници, които биха жестоко блъснати на земята жени и преследваха с наказателна цел по входовете на околните улици около Парламента в онази нощ  демонстранти срещу управлението на БСП, приключи без резултат. Нямало персонални доказателства ( защото униформените побойници бяха маскирани и никой не пожела да ги демаскира).

 

Демаскира се на практика Борисов, който угоди на своя дългогодишен сътрапезник Георги Първанов, осъществявайки неговата идея за улица на името на Николай Добрев.

Ето една илюстрация за “заслугите” на вътрешния министър Добрев, по чиято заповед бяха бити без никаква причина всички демонстранти, останали в ранните часове на 11 януари 1997, сред които и бившия премиер Филип Димитров.

снимка: Faktor.bg

Пребитият Филип Димитров, с превързана глава

РЕШЕНИЕ
24.07.2014
СТОЛИЧНИЯТ
ОБЩИНСКИ
СЪВЕТ
РЕШИ
:
1.
Преименува
улица
Семафорска
”,
Николай
Добрев
.
3.
Решението
влиза в сила
доклад
No
СО
-9401-238/1/22.07.201

 

 

20 мнения за “Бойко награди посмъртно виновника за побоя на полицаите над демонстранти на 11 януари 1997 г.”

 1. Добре че не живея на тази улица.
  Бих се чувствала непрекъснато малтретирана. Същото чувство имам, когато понякога мина покрай МОЧА, закривайки лице към щръкналия колос.

 2. Нищо чудно! След като Ирина Бокова може да бъде удостоена със званието “Почетен гражданин на гр.София”, защо да не може да не бъде именувана улица на Николай Добрев – разправил се по най-жесток начин срещу демонстрантите през Януари 1997 г. – противници на правителството на БСП начело с Жан Виденов. Даже беше счупен черепа и на бившия министър-председател Филип Димитров, за което трябва Боце да го предложи и за орден.

 3. Това ми мирише на заявка от страна на гоцэ сырыщныка да има улица и на негово име един ден. Като го знаем какъв си ни е скромен, сигур си е заплюл за преименуване “Витошка”…

 4. Извинете, че се влача в старите ни теми.
  Стамбо, приятелю: ще проявя чувствителност към всички споменавания в книгата, включително и на българските срамни екземпляри на politique potenttielle, веднага щом книгата пристигне утре. Тук библиотечната система е прецизна и щедра. Поръчваш книга и я донасят в най-близката квартална библиотека. Обаждат ти се по телефона, че книгата е пристигнала. Услугата е безплатна. Резултатът e: хората четат.
  Д. Савова: Благодаря за отговора. И да, още сутринта прегледах всичко налично за този наш лирически герой/ продуцент. Линкът от Стамбо в dir.bg беше първото нещо. Но никъде не се споменава племенника Вапцаров като ‘продуцент’. Възможно е. Мисля, че нещата стоят така, както ги описах вчера. Любопитно ми е с кого е говорила другарката бокова. Следва продължение.
  пп: Попаднах и на историята за БСП, която в последния момент отказала да подкрепи внука на Никола Вапцаров за евро депутат; съвсем ме вкара в латино сериала.

 5. Тези, които си приличат, се привличат. Герб не искат оставката на Мавродиев и назначават Янев за премиерски съветник. Крайно време е Радан да поиска оставката на Боко, крайно време е реформаторите да излязат от това проруско милиционерско правителство.
  улица “Николай Добрев” – Реабилитацията на престъпния комунизъм продължава с пълна сила когато Ипонът е на власт. Гавра! Но какво да очакваме от град, в който една от главните улици все още се нарича “Граф Игнатиев”?!

 6. А можеха да кръстят ракия на Николай Добрев…

  Резил, Резил, Резил.

  Някъде в къщи, в България имам запазени негативи от януарските събития.

 7. Да очакваме скоро медал за Цветлин Йовчев за “белия автобус”.

 8. Да, интересно как би реагирал дядото на нашия Баш Бойко уж голям антикомунист, на този факт.

 9. По същата “логика” СОС трябва да именува улица,площад,парк,ПАМЕТНИК…..,и т.н. , на П.Стоянов, И.Костов, Ж.Желев, гоце-ТО, Филип Димитров…..
  В СОС се чудят какви глупости да измислят , НО НЕ и да изпълнят РЕШЕНИЕТО си от 1993г. да преместят МОЧА, а заедно с него и другите большевишки бетонно-ЧУГУНЕНИ тикви и “пластики” на КОЛОНИАЛНИЯТ “социализъм”?!?!?!?!?!?!?!?….
  Д О К О Г А? Докога СОС? Докога МС,МВнР и Бо.Бо.? Комунистическият “режим” е обявен за ПРЕСЪПЕН още преди 15 години, “ПАМЕТниците” му стоят?!?!? Аз предлагам СОС да издигне ПАМЕТник на Хитлер и ВЕРМАХТА, защото ТЕ все пак НЕ са извършили военни ПРЕСТЪПЛЕНИЯ и престъпления срещу човечеството на територията на България , както РККА и престъпната колониална шайка БКП!
  Може да кръстим и някоя и друга улица на изявени националСОЦИАЛИСТИ – ул.Хес, пл.Гьобелс, парк Гьоринг, булевард Хитлер…………
  ДОКОГА SOS?????

 10. Да си направят кръстовище с улица “Николай Бареков” и “Николай Добрев”.

  И тогава си викам едно дЪно, дЪно, дЪно….

 11. Мисля, че наименуването на улицата е найъ-малкото, което признателните софиянци дължат на г-н Добрев. Всички помним колко пъти г-н Първанов призоваваше двамата с него да влязат в учебниците по история като спасители на гражданския мир. Лично аз се надявах след като бутнат онова нещо пред НДК на негово място да построят монумент на Първанов и Добрев връщащи мандата, а отдолу със златни букви да пише “На спасителите на България от признателния български народ”.

 12. Това е само епизод в илюстриращата серия, че ГЕРБ е органично лишен от всякакви символични и културни атрибути на дясна и консервативна партия. Чалгарката Цеца, “Бялата роза” и Весо Полскотръмбешкия вместо изкуство, вместо памет за историята- усуквания без ясна оценка на съдбоносни за България събития от близкото и по-далечното минало, че и пълно безразличие към тях, култ към милиционерщината, към Тодор Живков, реабилитация на “построеното през соца”, увъртания и пас пред драматичния избор- руска губерния или суверенна евроатлантическа сме в края на краищата, Шибидар Шибидръв като върховен интелектуален гуру и т.н. Който клечи пред паметника на Тошо в Правец, той ще открива и улици на имената на комунистически мумии. Ама, той Николай Добрев, не пролял кръв, а можеше, дай да коленичим! Ранната смърт не прави автоматично този човек светец и икона, но това явно не важи за храма на ГЕРБ.

 13. Само за протокола. Не е дядото, а прадядото. И не е убит от комунистите а от завърнали се съселяни-фронтоваци. Като кмет назначен от другаретата “наглеждал” булките им докато те воювали и един от тях после му видял сметката. Цялата биография на бб е митове и легенди базирана изцяло на негови разкази. Щедро раздути от поръчкова журналистика.Никога няма да забравя, някой ще каже голяма работа ама, как в предаването “Пред банята” се Фалеше се, че като ученик от Банкя ходил редовно на Герена да гледа тренировките на Гунди. И същевременно успявал и за училище и да си подготви в къщи домашните и уроците щото бил и отличник и да гони с филия мас топката по поляните. Да уточня. През 60-те години с градският транспорт пътят Банкя-Подуене отнемаше миниум 2 часа. В едната посока.
  Самият бб в пристъп на “откровение” обяви, че се надява един ден ако го убият в битноста му на политик ако не школата в Симеонова то поне улица в София да кръстят на негово име. Тук е ключът от палатката.
  Кой казва, че не гледал по-далеч от носа си.
  Вересиите, Боже, вересиите.

 14. Комунистите се уважават и посмъртно..

 15. Много дьржа да чуя герберастите какви оправдания имат на тезата че разликата м/у БСП и ГЕРБ е в броя на буквите и в броя на получените рубли.
  Това ако не е реставрация на комунизма какво още трябва да се случи?!?

 16. Стамбо и D. Savova:
  Броснан ще каже ‘да’ на филма за Вапцаров заради Ави Лернер.
  Brosnan: ‘If it works out and you have a good script, Avi, you know where to find me if you still want me… It’s as simple as that really.”
  А племенникът (в зависимост от родовата необходимост) ще решава как да бъде интерпретирана историята на поета.
  Съжалявам, нямам оптимизъм по отношение на племенника, нито пък искам да си представя консултантите по българска история. А и като прибавим като каскет Ирина Бокова…

 17. Да живее “дясното” управление на София. Любопитно ми е кои са гласували това позорно решение и защо нямаше никаква реакция от страна на ДСБ и СДС.

 18. Това е пълен позор. И колко време го крият! Комун-милицейските идиоти трябва да прочетат Евангелието от Лука, 12:2, “Няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае.”

  Че са прости, прости са, но все не ми се вярваше, че чак ТОЛКОВА – до днес.

 19. ADRIAN
  ДСБ и СДС са малцинство в СОС.Сигурна съм ,че са били против-познавам хората.Но вие мислете за кого ще гласувате на есен.За Герб ли.Тогава не питайте.

 20. Реставрацията е последен напън на туземците да увековечат присъствието си по нашите земи.
  Граф Игнатиев е определил Васил Левски не като борец за политически права, а като “криминално лице” поради отказа му да стане агент на руските тайни служби.
  Така е издал смъртната му присъда.
  Туземците и когато измират се напъват да направят голяма купчина за да не могат бледоликите да я изринат.
  Но, все ще се намери някой български Херкулес да отбие водата от селската бара към оборите на Туземия.
  Тя, Студената война идва и като студена вода.
  Ще има промивки…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.