Деколективизацията на санкциите срещу Русия ще ни направи по-свободни

Противно на внушавана от русофилите моя русофобия, моя милост не изпитва някакви негативни чувства към цели народи, включително към руския ( което не мога да кажа по отношение на руския шовинизъм, средновековен консерватизъм и мракобесен антибългарски патернализъм, поддържан тук под формата на „патриотизъм” в изгода на московския империализъм).

 

Ето защо смятам новината от Брюксел за вероятност страните от ЕС да постигнат споразумение да бъдат разрешени индивидуални санкции на отделните страни срещу Русия за намерение в правилна посока, но не поради „русофобски” причини.

 

Европейският съюз възнамерява да разшири списъка със санкционирани лица заради тяхното участие в конфликта в Източна Украйна. Това съобщи френският министър по европейските въпроси Харлем Дези, предаде БГНЕС.

“Ние ще покажем единството на ЕС и ще направим всички необходими стъпки, включително и разширяване на индивидуалните санкции”, каза още той.

В момента външните министри на държавите членки на ЕС заседават, за да решат дали са необходими допълнителни мерки срещу Русия заради новата ескалация на напрежението в Източна Украйна.
Ако отделните страни от ЕС напуснат ограничението на колективната рамка за налагане на санкции за възпиране на руската агресивна политика от това ще спечелим ние.

 

Кои ние?

 

Ще спечелим всички ние в България и в Европа, които не искаме националните ни (у)правители ( да не кажа предатели) да крият двойните си игри с Путин зад трудния брюкселски консенсус.

Ще остане възможността за общи действия, но от освободената инициативата на отделните държава ще проличи разликата между искреността и лицемерието в отстояването на принципни позиции, като защитата на свободата и демокрацията във всяка отделно взета страна.

 

Така че, стискам палци да бъде подложена европейска динена кора под краката на склонните към хлъзгаво измъкване от отговорност държави от съюза, сред които, уви, е и България.

 

Не по-малко важно е, че по този начин ще бъде нанесен тежък удар по руската политика да си набелязва лакоми слабаци в ЕС и чрез тяхната купена колаборация да трови съпротивителните сили на Европа, за която консенсусът е едновременно демократично благо, но и проклятие, когато трябва бързо и решително да се противопостави на ръмжащата руска мечка. Иначе казано, акциите на подкупните правителства на руската корупционна борса ще се сринат, защото вече няма да могат да шантажират общите решения и по този начин ще се намали драстично възможността на Путин да влияе върху решенията на Брюксел чрез своя неофициална „блокираща квота” в ЕС.

 

Ако намерението бъде осъществено, това ще хвърли в покруса путинофилстващите европейски политици, които просто ще престанат да толкова бъдат важни в това свое (съмнително) качество.

 

Това за тях е лоша новина, но е добра за изясняване на картината кой кой е и колко (не) струва в Европейския съюз!

14 мнения за “Деколективизацията на санкциите срещу Русия ще ни направи по-свободни”

 1. Безмълвен съм! Страхотен анализ! Петоколонците по света и у нас нямат полезен ход ако се стигне до решение за правото на избор за индивидуални санкции на страните-членки на ЕС.
  Ледът се пука, господа съдебни заседатели. Маските падат.
  Да му мисли най-вече банкянският “херой”.
  Оле!

 2. Напълно правилно и демократично решение. Да видим дали сега на туПин ще му е “изгодно” да купува?!? Сега обаче ще му се наложи да бръкне много по-надълбоко в опразнения от туПотията му джоб. Защото сега ще трябва да купи не 1 , 2, 3 отделни страни, а доста повече , за да има “блокиране” на ЕС. И както казва г-н Инджев “набелязаните лакоми слабаци” ще трябва да пият по една студена ВОДкА, защото техният глас губи стойността си, като девалвирала туПинска рубла. А освен корумпираният си “глас”, ТЕ нямат КАКВО да друго да предложат на туПин. Защото и корупцията им е за колективната СМЕТКА на другите, но ползите са лични, т.е “деколективизирани”!

 3. Точен анализ на рядко смислено решение на ЕС!Пропиляните години и десетилетия с илюзията, че Кремъл е партньор, обаче ще тегнат с всички свои последици още много дълго. Както и следите от бездействието на политически дилетанти и въздухарски фигуранти- някой да знае как преживява Ащън? Ван Ромпой? Пенсионирани чиновници по дух, преди да станат пенсионирани чиновници по статус, тези хора докараха образ на Европа като глобална кротка пенсионерка, на която всеки гамен може да се подиграва.
  Но- сега наистина ще се види кой, кой е!

 4. Крайно време беше русолюбците да не се крият зад колективната отговорност, която в България се приема като лична безотговорност.Пък и радостта от победата на СИРИЗА у нас ще се спихне бързо-бързо.Ето една новина
  “Разузнавателните и отбранителните служби от ЕС и НАТО проучват връзките между членове на гръцката СИРИЗА, някои от които са министри, партньорите ѝ от “Независими гърци”, и Кремъл. Това пише в. “Файненшъл таймс”, цитирайки осведомени източници.С проруска позиция са известни и новите министри на външните работи и на отбраната – Никос Коциас и Панос Каменос, които са култивирани политически от фигури, близки до президента Владимир Путин” Нашите ще се дръпнат , да не погнат и тях да ги разследват за връзки с Кремъл, което е все едно да си съучастник на военно престъпление.

 5. Дари,русолюбие не съществува, русолюбци няма и не може да има. Това е невъзможно за човешката душа, то е нереализуемо. Комунистите просто са си внушили че обичат Русия и руснаците и много хора им вярват, вместо да им се надмсеят. Всяко човешко чувство е конкретно, а не абстрактно. Обичат се хора, които са заедно и вършат взамни неща, сиреч намират се във физическа близост. Комунистите са далеч от Русия, не ходят там и не правят нищо с нея. Отделно от това, един човек може да обича друг или други хора, но не физически(материални) обекти, още повече условни, каквато е държавата Русия. За да е налице действително обич, нужна е взаимност-ответност.
  Нека допуснем, че комунистите действително обичат някоя държава, в случая Русия. Но Русия как им отвръща , как тази държава се отнася към любовта на българските комунисти? Ами никак,просто една държава не може да обича нищо и никого. Затова нито един президент на Русия или друг държавник , никога не е казвал, че Русия обича българските комунисти.
  Имаше и други комунистчески държави и комунистчески партии, но няма по-глупави от нашите комунисти, пълни клоуни са. Не им се връзвайте на дивотиите и на внушенията.
  Най-добре е да продължават да си внушават, че обичат Русия, дори още по-силно да я обичат. Но всеки нормален човек ако им вярва, пада на тяхното ниво. А досега не са казали дали обичат и някоя друга държава, може и да обичат, но не знаят. Оставете ги да лудеят.

 6. Г-н Инджев, индивидуални санкции срещу Русия нашата страна не може да въведе, защото държавата- властта е в ръцете на комунистите. А досега не се е родил комунист , който да прояви принципност към неговата действителна държава Русия. Сиреч, антируска политка, антируска позиция, комунистческа България не може да реализира.
  Малко илюзорно ще прозвучи, но възможно ли е една държава да почита така стриктно окупацията, извършена от руснаци , а да въвежда индивидуални санкции срещу тях.
  Не съм специалист, но мисля че не е възможно, или ако е възможно, ще бъде много смешно. България е вид руска държава, вид придатък….Самия Вие всеки ден говорите за Петата колона у нас. А щом е так, това означава. ,че тази колона е много силна. Аз бих поставил равенство. Петата колона=Република България.

  Нали не може да се допусне, че Петата колона е извън държавата и властта в Бългрия.

  И тази колона как ще заеме антируска позиция. Напълно невъзможно.

 7. VLADO, КаГеБисткият туП(ин) е съгласен да стане “арийски” васал на низшите жълтурки. Сякаш като замени КАПИТАЛистите с демократичен контрол и вековна традиция от Запада с АГРЕСИВНИТЕ КАПИТАЛистически парвенюта от комунистическата ИМПЕРИЯ, която също дължи оцеляването си на запада, нещо съществено ще се промени. НЯМА! И едните са КАПИТАЛисти и “другите”. Но едните са с вековна традиция и навици, докато другите са си ДИВИ, в прекия и преносния смисъл, КАПИТАЛисти!
  Най-много да продаде и единственото нещо , което рАЗЗЗИЯ има все още като “ресурс” – ТЕРИТОРИЯ, за да остане на ВСЯКА цена на “власт”, НО под прекия ДИКТАТ на жълтите ДИВИ ,”НЕарийски”, НЕКРИВОславни комуноКАПИТАЛисти.
  “Честито” на всички рАЗЗЗИЯтци за влизането им в състава на Жълтурковата комунистическа ИМПЕРИЯ , като КАПИТАЛистическа КОЛОНИЯ на ДИВИЯТ жълт комуноКАПИТАЛизъм! ЧЕСТИТО и на ВАСАЛНИЯТ цартрап ТУПин, който си мисли ,че ще “запази” АБСОЛЮТната си ТОТАЛитарна и ТИРАНична “власт” под жълтият ботуш!
  “ЧЕСТИТО” ви ваше ВАСАЛичество ХУНТАратор туПин-КаГеБискиЙ!

 8. Противно на хуманистичния възглед на г-н Инджев, аз пък изпитвам негативни чувства към цели народи. Любопитното е, че всичките тези “цели народи” ми се наместват в “източната” координата на системата. Дали гърците са източен народ е проблематично, но те изцяло ми се припокриват с руснаците, които пък са си източни отвсякъде. В тази връзка аз изобщо не съм щастлива от Брюкселската новина за разпада на санкциите. Точно като разпад на общото мнение ми звучи прокламацията, че ние европейците оставяме на всяка една от членуващите в съюза държави да налагат санкции на Русия. По мое мнение така ЕС олеква, защото ако не се наложат санкции от ЦЕЛИЯ ЕС, то Путин получава прекрасната опция да въздейства на когото си иска и както си иска -основно с пари. Нали никой от тук четящите няма и най-малкото съмнение, че СИРИЗА е финансирана от него. Днеска сириза, утре и други ..ризи и така до края на света. Е, аз не съм съгласна.

 9. Г-жа Иванова,изпитването на каквито и да е чувства от един човек към цели народи е силен симптом на психологическа и емоционална неадекватност.

  В културните и демократични страни такива “чувства” са напълно непознати,независимо от политическия статус,стандарта на живот,религията,етноса и др.

  Идиотизма на комунизма измисли подобни “чувства” ма любов и омраза,които обективно в живота никой не може да ги реализира.

  Ако сте на сериозна възраст най-вероятно помните двете германски държави-ФРГ и ГДР,казано по друг начин Западна и Източна Германия.Да сте чула някакави чувства на обич и омраза между източните и западните германици.Да сте чула поляци да мразят или обичат чехи,или унгарци,да сте чула сърби и хървати да обичат и мразят италианци.

  Използвайки термина “координатна система”,не става ясно какво искате да кажете.

  На Вас и на Дари отново бих казал,че е препоръчително да не вярвате на комунистическата пропаганда за обич и омраза.Комунистите просто са безчувствени човекоподобни същества и обективно нито обичат нито мразят,те не могат да изпитват нормални чувства което е характерно за хората.

  Като чуете нещо от комунист,изобщо не му обръщайте внимание.
  Затова никой разумен човек не ги пита дали освен Русия обичат и други държави. Комунистичексата паплач изглежда мрази други държави,не може комунистите да се оставят да не мразят…Но не казват,явно засега това е тайна.

 10. Омразата като чувство е доста опасно особено когато не е конкретно а по принцип. Мразя Цигани ?! Мразя Турци ?! Мразя Негри ?! Мразя нещо си ??? Без кой знае какви доводи мразя. Това е нож, който забиваме във собственото си сърце и душа !!!
  Подобно мислене е присъщо за Комунисти , Хитлеристи , Нацисти и прочие Паплач, които опожариха и разплакаха цялата Планета.
  Омразата покрива човешката душа със пепел и тя става лесна плячка на демонични същества, които живеят от омразата, недоверието, страха и т.н. Тяхната светлина е тъмнината , плодовете им са нещастия, пожари, болести и …..
  Една от ярко изразените черти на комунизма е отричането на божествения произход на човека и борба със Царя и Спасителя на човеците Иисус Христос.
  По това можете да съдите кой кой е и защо плодовете на комунизъма се оказаха гнили.

  Колкото до санкциите, които ЕС се опитва да индивидуализира, нека почакаме за да видим, какъв ще бъде резултата. Според мен ЕС се учи на поведение и общуване. Всички държави и народи в ЕС имат какво да учат и това става със успехи и грешки. Ние не сме съвършени. Явно за ЕС е много по-важна вътрешната консолидация и отхвърляне на руското влияние, отколкото икономически удар срещу Русия. Както един форумец беше казал, достатъчно е да им спрат достъпа до резервни части и ще ги пратим в средновековието но това ли е целта ??

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.