Евразийският съюз рушимый

Лукашенко допусна излизане на Беларус от Евразийския съюз заради търговските войни с Русия

Беларус може да излезе от Евразийския икономически съюз.Това ще бъде крайна мярка в случай на продължаване на търговските войни с Русия, предупреди Александър Лукашенко.

Заради подозрения в реекспорт на забранени европейски продукти Москва ограничи доставките от Беларус.

По информация на Ройтерс, президентът на Беларус заявява, че по негово мнение, в рамките на Евразийския съюз не трябва да се водят търговски войни.

„Ако споразуменията не се спазват, Беларус не изключва напускане на съюза”, подчерта Лукашенко.

Белоруският президент подчерта и своето неотдавнашно заявление, че у беларусите има повече основания за претенции за руски земи, отколкото у Русия за белоруски. По неговите думи, трябва да си идиот, за да претендираш за земи на толкова мощна държава като Русия.

„Това е нереално.Трябва да се успокоим и да приемем, че това беше шега и нищо повече. Но ако след мен някои превърти (и предяви претенции към Русия- бел. прев.), аз мисля, че белоруският народ няма да допусне това”.

РБК

По темата:

В края на 2014г., Беларус премина на разплащане в долари в двустранната търговия с Русия.

Основание за това беше рязката девалвация на руската рубла.От март 2014г. рублата поевтиня два пъти.

Друг аргумент беше разплащането за нефт и газ, което въпреки правилата на съюза, Беларус е задължена да извършва в долари.

 

Както се вижда, новороденото евразийско отроче на Путин повече плаче, отколкото папка. Не наддава, а линее. Ще видим дали ще порасне при този отрицателен икономически растеж на Матушката, обратно пропорционален на териториалната й лакомия.

Путин здраве да му дава на Евразийското бебе! Дано оцелее, за да им мир и в Сибир ( който пък , рано или късно, ще бъде китаизиран по причини, които всеки може сам да забележи на географската, демографската и икономическата карта на Азия).

 

Беларус е най-близкият естествен съюзник на Русия и пак се дърпа.

Антируски бунтове, предизвикани от убийство на арменско семейство от руски войник, избухнаха в Армения, която иначе вижда в Русия свой закрилник в историческия си конфликт с Азербайджан.

Какво да очакваме в даден момент тогава от Казахстан с неговото голямо, изкуствено и целенасочено създадено по съветско време руско етническо заселване, на което казахите не се радват особено? Наскоро Путин им припомни с имперска надменност, че държавата им е създадена от Съветския съюз.

 

Ако в България имаше сили и медии, готови да отговорят на Русия със същото, с което там се гаврят по наш адрес във връзка с българската относителна европейска бедност, то български телевизионни екипи би трябвало да се разходят из евразийския съюз и да наснимат белезите на евразийските несгоди в рамките на пропаганда, показваща ефекта от руския колониализъм. След което подобни филмчета биха могли да бъдат показвани на народите, които Путин се опитва да подмами на своя страна- като гръцкия например ( така, като руските телевизии бълват гадости за българската европейска мизерия под формата на предупреждение за новите кандидати за ЕС, като Украйна, Грузия и Молдова).

 

В „страховитата” България обаче, посочена от Путин като враг, няма такива „вражески сили”. Моля, руското посолство да му съобщи тази информация, която явно му убягва.

11 мнения за “Евразийският съюз рушимый”

  1. Интересна новина от Новая Газета

    Премьер-министр России Дмитрий Медведев заявил, что ответственность за присоединение Крыма и другие недавние политические решения несут все российские политики.

    Не съм много добър в руския, но ми звучи като бягане от отговорност….

  2. Няма нужда ние да снимаме. Нека да гледат филма ‘ЛЕВИАФАН’. Той си е руски.

  3. Ех, каква радост беше сред петоколонците при стартирането на евроазийският съюз. Сега, искат, не искат сменят плочата. Плач за нероден Петко. И Лукашенко и Назърбаев може и да се барат за дикторите висш пилотаж но познават и кътните зъби на мечока. По-скоро ще пристанат, първият на ЕС, вторият заигравка с китайците, отколкото да се оставят на джуджи1 да се изживява и получава нови дивиденти за следващата класация “най-влиятелната личност на планетата за годината”.

  4. Колко пъти го избираха за “мъж на годината?” Вероятно вече има цял кашон със статуетки. Да, ама статуетки народ не хранят. Чакам да пукне пролетта и руснаците да се хванат “за зелено”. Ама и зеленото отива към 100-те, така, че и тази приказка бързо ще свърши. Жалко за обикновенти хора!

  5. Аз лично не бих отписал евразийския съюз с лекота. Това не е просто общ пазар, а съюз на диктатори, които взаимно се крепят да не паднат от власт. Освен това Путин ги държи всичките за топките и който погледне към вратата ще го изнесат с краката напред. Лукашенко може да се дърви колкото си иска. А е мръднал, а страната му е станала част от Новорусия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.