Сиризоиди

Като се погледна, направо съм си един местен Ципрас. От години ходя без вратовръзка. Не се кълна за каквото и да било с ръка върху библията. И да- също „нямам време” да се срещам с Ангела Меркел ( защото тя не гори от желание да се среща с мен, а пък с Ципрас, след всички гадости, изречени, изрисувани и скандирани от сиризоидите срещу нея в Гърция, би се срещнала само при много голяма принуда).

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас има много натоварена програма и затова ще се срещне с канцлера на Германия Ангела Меркел “когато му дойде времето“. Това каза в ефира на телевизия “Мега“ министърът на държавната администрация Никос Папа, цитиран от агенция “Фокус“ .

Разбира се Ципрас има време да се срещне с руския посланик в Атина още в първия час след изборната му победа, както и да си уговаря среща с европейски управляващи леви лидери, като италианския премиер Матео Ренци и президента на Франция Франсоа Оланд. Но това е друга тема.

Мен по-скоро ме вълнува невероятното вълнение, споходено от смущение ( защото червените коментатори тук малко се сепнаха от резервираността на БСП към победата на СИРИЗА в Гърция), което се надигна у нас в средите на сиризоидите. Един от тях така се развълнува днес в поредния си сиризоиден монолог по държавното ни радио, че направо се разля ( за да не кажа, че се оля) като река Волга. Предрече, че ще загинем, ако в България не се появи подобие на СИРИЗА. Няма шега, рече, че без СИРИЗА да се прихване на местна почва, България си отива.

Побиха ме тръпки от ужас при мисълта, че може да се окажем обречени на изчезване ако гръцкият сиризоиден експеримент се провали твърде бързо и ентусиазмът на българските сиризоиди изчезне, в резултат на което на изчезне и България.

Не знам доколко Москва има основание да нарича обобщаващо опониращите на властта в Кремъл руснаци ( и българи) „соросоиди”, но че у нас изведнъж се нароиха гъркомани, каквито не сме имали от времето на българските възрожденски борби срещу фанариотите, това е сигурно. Само дето днес те вече се наричат сиризоиди.

21 мнения за “Сиризоиди”

 1. Тези които…не без помощта на …мултигруп…ни накараха да узнаем как се изкарва месеца със заплата 2килограма сирене….
  За съжаление не бяха забравени от народа..
  коментарите от тук нататък са излишни

 2. Може би, едва ли не, като че ли, най-вероятно, тав. Пьотр Вольгин се изживява като роден проекто-Ципрас. Дет реди в аналогични случаи любимата тъща, “получих сърцетуп”. Отсега протривам злорадо ръце с какви ли опорни точки ще ни “изненадат” новоизлюпени и у нас сирозоиди, страхотно попадение, след някой и друг месец га настане неизбежният провал на неокомунизма у комшиите. Навремето, в един нелош югославски фил, време на действието 50-те години главният герой с горчилка сподели: ” Няма демокрация без пари”. Ако някой си прави сметката, че отново за гърците ще има сиртаки и чупене на чинии на корем по таверните и нарицателният Ханс ще плаща сметките има много поздрави от европейският данъкоплатец.
  Но пасаран!

 3. Честно казано, бих извършвал движения с крака върху плешивата глава на другаря Волгин, с голямо удоволствие!

 4. Волга наистина беше на ръба да прелее днес…

 5. Сладникавото и с не особено мъжествен фалцет словестно пропутлерско революциоподканящо слово на Пьотр не е случайно явление.Отглеждан по правилата на “нашето” кариерно момче,което отначало да се прави на (не)прикрит псевдоинтелектуалец и да подпука всичко демократично и свободолюбиво когато кремля подаде позивна за “бой последен” не е трудно да се отгатне.Бедата е в това,че разни психолози и антрополози (добре подплатени с (не)знайно какви мотиви) успяват да отстояват като един вид “отдушник” цвиленето му в национолния ефир,сиреч с наши пари.Архитектът на проекта “Соли(БЕЗ)дарна България” и лансрането на забитата в сърцето на “врага” достена мамина лаверн се опули като на-акан,когато на публично място трябваше да отговори за характера и размера на направените от него и приятелите му дарения за благотворителни каузи.Ами,комунист и дарения.Посоката е обратна.А на този индивид и логиката му е такава-с краката нагоре.Никога не започва с причинно следствен анализ,а по “Вишински” громи “Дивия Запад” .Смехотворните негови и на калинка анализи, са идеологическа помия и нищо повече.Чудя се, докога властелинът на ефира, ще се кичи с тази зловонна брошка на ревера си?

 6. Насред Виена, в двореца Белведере помолих руснак (макар че в момента на молбата не знаех още че е такъв, иначе нямаше да го помоля) да ме снима със смартфона ми и когато го пое в ръцете си, очите му светнаха защото беше виждал този модел само на снимка. След като ме засне докато приятелката му сумтеше наоколо, защото те бързаха, тъй като бяха “с групами”, както винаги, той все пак намери време да ме попита откъде е английския ми акцент и след като му казах, че съм българин, той веднага премина на руски, сякаш априори трябваше да говоря този език. Това ми се стори нахално и затова му казах, че макар и българин, от десет години съм и американски гражданин и съм доволен от отношението на австрийците към нас, тъй като сме ги освободили от Червената Армия през 1956 година. Тука малко пресилих нещата, тъй като макар, че Щатите не воюват директно, все пак полагат значителни дипломатически усилия да накарат Червената армия да си дигне чуковете от Австрия, защото тя се влачи с години като черво, докато се изниже оттам. Това преля чашата и въпросният таваришч просто се запени разбира се наричайки ме “фашист” по стар рефлекс на кучето на Павлов, което като му покажат нещо друго освен водка и сельодка и обявава за “фашист”. Но това не беше всичко, посегна да ми вземе и смартфона, с идеята изглежда или да ми го открадне, или да го строши, но аз бързо го прибрах и се отдалечих бързо, като той първо тръгна след мен, но беше извикан от мамашката си, че “группу патеряем” и ако това се случи, не се знае признателния австрийски народ как ще се отнесе с тази руска двойка. Друго нещо, което не биваше да правя, беше да му показвам синия си американски паспорт показвайки му орела отпред, като му казах че е същия като на Австро-Унгария, защото тя е част от ЗАПАДНОТО ПРОСТРАНСТВО, където такива като него НЕ ВЪРВОЙ УЖЕ ДАВНО, защото и децата вече разбраха, как са яли Рибендроб Сталин и МОлотов и как са подпалили Полша от двата края едновременно. Товарищчът почна да си търси своята “пурпурна книжица” да ми поазва че и на нея имало някакъв орел, обаче не можа да я намери, тъй като водачът на групата им държал всички паспорти на едно в някакво куфарче, което пък било заключено в хотела, както го подсети жена му, “чтобы не пагубили”, всъщност орлите им бяха затворени, да не изхвръкнат нанякъде. Изобщо, “па длинному фронту купе и кают” ничто новое! 🙂

 7. Замирисва на летящи гърци през задния вход на ЕС, засилени от немски шут в задните части.
  Много пуканки ще заминат покрай гледане на гръцката трагедия 🙂
  Че и Путята няма 280 милиарда долара да даде на другарите си Елада за да си платят борчовете (предимно към немските данъкоплатци). Някой тоя път изобщо не си е направил сметката и играе покер чисто гол.

 8. http://www.investor.bg/analizi/ : Как Ципрас изпадна в изолация –
  Само с няколко действия за няколко дни новият гръцки премиер настрои почти цяла Европа срещу себе си :
  “„Началото е половината от цялото“, предупреди преди години Аристотел. Ако това е вярно, то новото правителство в Гърция вече проигра половината от шансовете си. Началото на управлението на Алексис Ципрас не изглежда впечатляващо, а катастрофално, пише в свой анализ за германския Handelsblatt политическият наблюдател Волфрам Ваймер. По думите му грандиозното прекратяване на сътрудничеството с Тройката в петък е истински шамар в лицето на Европа.

  А едва допреди няколко дни левият политически спектър в Европа изпитваше силна симпатия към младия Ципрас. Дори и социалдемократите нарекоха победата му „началото на нова ера“, която в крайна сметка да доведе до края на курса за твърдост на Ангела Меркел. След изборите Ципрас ще бъде по-умерен и ще изостави пискливата реторика за „социалния холокост” за сметка на една прагматична политика, считаха всички.

  Но след само една седмица социалистите в Рим, Париж и Мадрид са ужасени от това, което в действителност прави Ципрас. Първият сериозен удар дойде с избора на партньор за коалицията. Без първоначално да проведе разговори със социалистическата партия ПАСОК или новата проевропейска партия „Потами“, в среднощна блицакция Ципрас обедини силите си точно с агресивните десни популисти. И сега в Атина заедно властват привърженици на ксенофобията, национализма и антисемитизма.
  Още по темата
  Меркел призовава Атина към сдържаност

  Вторият челен удар Ципрас нанесе на ЕС, след като демонстративно протегна ръце към руския президент Владимир Путин. Атина възнамеряваше да торпилира политиката на санкции в Европа, да приеме анексирането на Крим и войната в Украйна, като се надява в замяна на това на евтини доставки на газ от Москва. Новият външен министър Никос Коциас, марксистк и професор по международна политика в университета в Пирея, счита Гърция като “мост между ЕС и Русия”. Иначе казано – като скрития Троянски кон на Путин.

  Третата стъпка към самоизолацията Ципрас предприе със стратегията си за нарушаване на договорките за дълговете на страната. Вместо умело да пробва да договори по-добри условия за гръцкия дълг, той започна фронтална атака срещу помощниците на страната. Той възнамерява да ревизира обещаните реформи и приватизации, смело се отказва от милиардната помощна програма, обижда и последните кредитори и вдига врява за евентуално ново подстригване на дълга. При това Гърция не трябва да плаща дълговете си преди 2020 г. и – благодарение на огромните отстъпки плаща ниски лихвени проценти, каквито се полагат на страна като Германия. Бунтът срещу еврогрупата е просто недипломатичният пик на тази първа седмица на власт, след която става ясно, че очевидно Ципрас не търси добри решения, а скандал.

  Може би не е никак чудно, че германските министри на икономиката и на финансите Зигмар Габриел и Волфганг Шойбле критикуваха действията на Ципрас и го призоваха да бъде “справедлив” спрямо гражданите на другите страни от еврозоната. Той не бива да прехвърля вътрешните си проблеми на други страни, заяви Габриел. Според него европейските партньори вече са предоставили на Гърция помощ от 278 милиарда евро, а това не е слаб сигнал за солидарност. Гражданите на другите държави членки, които са изработили тази сума с труда си, имат право да настояват свързаните с помощта договорки да бъдат изпълнени, каза Габриел.”

 9. Случката на DANI, ме развесели. Имал съм подобни моменти, когато руснак ми търсеше сметка, защо България е предала Русия, като е влязла в НАТО.
  От три години не използвам руски, независмо, че говоря свободно и за руснаците имам дежурните фрази “Съжалявам, не говоря руски” и ” Sorry, I don’t speak Russian”.

  Между другото, ако Русия тръгне да налива милионни в Гърция едва ли ще си върне нещо. нашите съседи и тях ще изхарчат за нула време.

  А че ни готвят нова партия по подобие на Сириза е очевидно.

 10. Според мен много добър анализ на Антоний Гълъбов:

  Ципрас ще опита да направи Гърция отново зависима от Русия
  Антоний Гълъбов http://offnews.bg Победата на Коалицията на радикални леви партии СИРИЗА в Гърция предизвика вълна от очаквания за завръщане на някаква лява перспектива за…

 11. Гърция е изключена от Латинския Монетен Съюз заради шмекеруване. Латинският монетен съюз, базиран на френския франк се появява в средата на XIX в. Основан от Франция, Белгия, Италия и Швейцария, ЛМС бързо се разраства, като до 1890 г, парите му се приемат като платежно средство в България, Испания, Австрия, Гърция, Румъния, Венецуела, Сърбия и Сан Марино. В него не действа единна валута, просто на база металните съотношения в монетите и държавните резерви от злато и сребро, националните валути на страните членки се обменят при фиксирани курсове. Гърция е изключена от съюза през 1908 г. заради това, че намалява количеството на златото в сечените от нея монети…

 12. I have personally witnessed the heart-rending results of the loss of freedom. I have talked face-to-face with the godless Communist leaders. It may surprise you to learn that I was host to Mr. Khrushchev for a half-day when he visited the United States. Not that I’m proud of it. I opposed his coming then, and I still feel it was a mistake to welcome this atheistic murderer as a state visitor.

  As we talked face-to-face, he indicated that my grandchildren would live under Communism. After assuring him that I expected to do all in my power to assure that his, and all other grandchildren, will live under freedom, he arrogantly declared, in substance:

  “You Americans are so gullible. No, you won’t accept communism outright. But we’ll keep feeding you small doses of socialism until you finally wake up and find you already have communism. We won’t have to fight you; we’ll so weaken your economy until you fall like overripe fruit into our hands.”

  Ezra Benson, 1966.

 13. Cлучката с Дани, освен че развеселява, е и много показателна за манталитета на павианите.

  Имам познат, който говори перфектно руски, завършил е там военна академия и дори има няколко много високи военни отличия (поради глупост и интензивни мозъчни клизми се е бил като доброволец в Афганистан). Но когато павиан го заговори на “рассийски”, по подразбиране смятайки с “мракобесния си патернализъм към всичко българско”, че сме му длъжни да говорим на смешния му диалект на стария български, стават големи майтапи. Отговаря нещо от рода, “Да научиш, моме/момко, български” или “Я говорю толко по-английски/по-французски”. Голям смях пада, когато добичетата в тръст се отдалечават в посока “группата” или “екскурсовода”.

  Дай Боже повече такива българи!

 14. Червен код – Волга прелива от обилната дефекация на Петька. Очакваме, след като се съвземе, да ни доведе Василий Иванович Чапаев. Той е единственият, който може да положи основите на българската СЕРИЗА !

 15. Браво Иване – разкри ги гърците.
  Преди гръцките шмекърлъци са френските; Франция (че и Италия в по малка степен) си позволява издаването на книжни пари, което води до плащането на френските дефицити от малките периферни страни. До ограбването им с една дума.
  Та… 1910 приемат гърците обратно.
  15-тина години след това, гърците, тез гърци ей – все назад дърпат света!, предизвикват световната финансова криза. Като сега. И латинският съюз се разпада.
  По-подробно, откъм правилната гледна точка, Иво като специалист и по СИРИЗА, ще ти обясни!

 16. Волгин е превъзбуден още от миналата седмица преди изборите в Гърция. Пътувах в провинцията и поради липса на друго радио слушах предаването Деконструкция.
  Представям си как танцува сиртаки с друг виден сиризоид – Гарелов.

 17. Да си хулиган на улицата е възможно,макар и неприемливо!Но,да хулиганстваш в политиката?Този хъшлашки език с който Ципрас успя да “омагьоса”пелопонесците не мисля,че му прави добра услуга в Европа!Не за друго,а защото съществува езика на дипломацията все пак.Ама,тя,дипломацията се учи с години и няма нищо общо с лозунгуващата безсмисленост!Изобщо не искам да коментирам подмокрените от радост гащи на нашия “пролетариат”от “стохилядната”демонстрация на “Подемос”(е,то снимковият материал се оказа фалшифициран май,ама комунисти,какво друга да очаква човек!)За радост такива политически проекти бързо се спихват в България(Бареков),но това,за съжаление е загуба на време и енергия!И,г-н Инджев,мисля,че вероятността да бъдете поканен на среща с г-жа Меркел е много по-голяма,отколкото тя да има желание да се срещне с Ципрас!Както казва един мой познат,да не стане:”Ще продам последната СИ РИЗА за билет до

 18. Ние от няколко години питаме: Защо, по-дяволите, Волгин е още на заплата в държавна медия и какво го спира да си потърси работа в някоя “честна” частна медия – сега ги има толкова много и там цари “плурализъм без граници”, т.е всеки може да си плямпа каквото и колкото си иска – мечтата на Волгин!

  Логичен отговор от въпросният субект засега не сме получили.

  Фейсбук група:
  “Петър Волгин & Co – вън от БНР!”
  https://www.facebook.com/groups/464136617019884/

 19. Бо.Бо. трябва да се погрижи за рекламата на БНР! Един от най-добрите варианти е да прати туПариш вольгин, в словоРАЙНхската имперска раССийстка феОдАЛрация на пропагадността на гасударят му туПин. Там може на воля да си получава деньгите, за КРИВОславният си атеизъм, гарниран с интерНАЦИоналсоЧиализъм и раССийСТКИ туПиноидиотизъм.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.